Hvordan man laver isolering af loftet i et privat hus med egne hænder og ikke forveksles med valget af isolering

I denne artikel vil jeg fortælle dig detaljeret, hvordan man isolerer loftet i et privat hus alene, hvilken bedre måde at isolere denne del af huset og hvor lumske faldgruber venter på dig. At spare varme i enhver bolig er en yderst vigtig opgave, og i et privat hus er det særligt akut, da der ikke er noget opvarmet rum på toppen, og man skal tænke på alt selv.

Varmt loft - en bevarelse af varme i huset.

Valg af isolering

Først vil vi beskæftige os med et spørgsmål end at varme et loft i det private hus.

I dag byder markedet på 3 typer materiale, der er egnet til isolering af loftet med egne hænder:

 1. Bulkisolering - ekspanderet ler, vermikulit, økologi, savsmuld og kul slagge;
 2. Valset isolering - linnedmåtter, glasuld og mineraluld, som igen er opdelt i bløde måtter af slaggeuld, basaltuld, samt "Isover" og "Ursa";

Blødt rullet isolering.

 1. Pladevarmere - præsenteres i tre kategorier. Disse er højdensitets mineraluldskiver, naturlige kork- og styrenbaserede plader (polystyrenskum og ekstruderet polystyrenskum).

Der er også bulkisolering. I denne niche er udbredt polyurethanskum og penoizol. Men vi vil ikke røre dem, for med egne hænder at arrangere en sådan opvarmning er urealistisk. De har brug for dyrt specialudstyr og faglige færdigheder, og nu taler vi om uafhængig installation.

Sprøjt polyurethanskum på taget.

Bulkisolering

Den mest berømte og overkommelige isolering af masseproducerede materialer er udvidet ler. Hver af os så lys, stærk, afrundet granulat af brun farve, så det er den samme ekspanderede ler.

De gør det fra en speciel slags ler, koge det, og derefter afkøle det. Teknologien har længe været kendt og ret simpel, så prisen på claydite er helt acceptabel, nu svinger den omkring 1000 rubler per 1m³.

Størrelser af forskellige granuler af ekspanderet ler.

De isolerende egenskaber ved claydite gennemsnit, så for et godt resultat skal du have et lag på mindst 200 mm. Af fordelene kan identificeres høj styrke, kan dette materiale nemt modstå en betonplade.

Men samtidig er claydite bange for fugt og sammenlignet med sine konkurrenter har den en anstændig anstændig vægt. Derfor skal du have en stærk overlapning til isolering af udvidet ler.

Vermiculit er en sten fra samme linje som glimmer. Efter fyring bliver materialet porøst og holder varmen godt. Vermiculit er ikke bange for fugt. Med hensyn til vægt er den lettere end claydite, men tungere end den samme mineraluld.

Udvidet vermikulit til isolering.

Efter min opfattelse er alle de massive isolationsmidler, der præsenteres nu, den bedste løsning. Det brænder ikke, bliver ikke vådt, sprækker ikke og passerer luft, hvilket gør det muligt at anvende vermikulit til isolering af lofter i blok og i træhuse.

Relativt for nylig er økologi blevet optaget på markedet og er et produkt af genbrug af affaldspapir. Så der ikke brænder bomuldsuld, bliver der tilsat en borax. Det absorberer selvfølgelig fugt, men ikke så meget som mineraluld.

I modsætning til de to tidligere indstillinger krymper ecowool, men kun lidt, i størrelsesordenen 15%. Men dette er måske det letteste materiale, vægten af ​​en sådan varmelegeme kan modstå overlapning.

Ecowool til isolering.

Dernæst har vi "national" isolering - det er kul slagge og savsmuld. For at være ærlig sammenlignet med fabriksversionerne er den eneste ubestridelige fordel ved folkemusikvarmere prisen gratis.

Vægten og termisk ledningsevne af kulslagge svarer til henholdsvis ekspanderet ler og den skal fyldes med ikke mindre end 200 mm. Men der er meget støv og snavs fra slagge, og det er i stand til at samle fugt.

Kul slagge i sammenligning i andre lignende varmelegemer.

Savsmuld vil også koste en øre, men der er nuancer. Materialet skal hærdes i et tørt rum i mindst et år. For at beskytte savsmuld fra gnavere og svamp bør de blandes med hydreret limeflukt i forholdet 10: 2 (savsmuld / fluff). Derudover er det muligt at lave isoleringsblokke fra savsmuld, men jeg vil snakke lidt om denne teknologi lidt senere.

Sav til isolering af gulve.

Jeg tror, ​​du forstår, at isolering af loftet i et privat hus med bulkmaterialer kun kan udføres fra loftsbunden. Trin-for-trin instruktion om teknikken for sådan isolering vil blive givet i det relevante kapitel, men for nu skal vi gå videre til rullematerialerne.

Rullematerialer

Tilgiv mig, producenterne af Ursa, Izover, glasuld og andre bløde opvarmningsmåtter, men jeg er absolut skuffet over dette materiale. I begyndelsen af ​​nul isolerede jeg loftet med sådanne måtter i landet og i garagen. Glasuld tog ikke, brugt på ursa, men som det viste sig, er resultatet det samme.

Ikke mere end 5-7 år gik, og i dacha-gulvet, at musene ikke trampede, blev selve landsbyen og isolationen lig den gamle tæppe. Der var næsten ingen mening fra ham, og alting skulle gøres på ny.

Så ligner komprimeret mineraluld, samt bomuldsuld efter at være blevet våd.

Hvis nogen stadig beslutter at købe og installere bløde måtter, skal du huske: at arbejde med lignende materialer skal du købe et godt, tæt jumpsuit, åndedrætsværn, handsker og briller. Støv med små partikler af glas er meget farlig for slim og hud.

Linnemåtter er en rent russisk knowhow. Vores folk huskede endelig, at i Rusland var husene altid isoleret med hør, mos, hamp og andre lignende materialer. I udseende ligner linnedmåtte delvis mineraluld.

De kan endda absorbere fugt, men efter tørring, i modsætning til bomuldsuld, bliver mængden af ​​hørmåtter genoprettet. Jeg ved ikke, hvad de er gennemblødt med, men musene lever ikke i denne isolering, og det understøtter ikke brænding.

Varmeisoleringsmåtter.

Derudover er der ikke skadeligt støv med glaspartikler, hvilket betyder, at du ikke behøver at forsvare dig selv så radikalt. Hvad angår producenterne, kan de mest kendte kaldes "Termolen", "Ecoteplin" og "Ecotherm". Prisen afhænger kun af fabrikantens ambitioner og transportomkostninger.

Pladeisolering

Pladeisolering ting universal. Det passer både til isolering af loftet udenfor og til isolering af det hængende loft indefra. Valget her afhænger af, hvad dit hus er bygget fra og typen af ​​værelse.

Mineraluldbasaltplader med en tæthed på 100 kg / m³ er mere velegnede til træhuse samt til isolerende gulve i køkkenet eller i dampbadet. Selvfølgelig absorberer de fugt, men hvis de er pakket ind i dampspærre, holder de deres form ganske godt og i lang tid. Forresten jo højere tætheden er, desto længere vil isolationen vare.

Fastgørelse af basaltplader til betonggulve.

Hvis det er nødvendigt at isolere loftet indefra i et blokhus med armeret betonplader, så anbefaler jeg at tage et billigt skum PSB-C25.

Ekstruderet polystyren er en god ting, men det er 2 til 3 gange dyrere end skum, og det er fornuftigt at bruge penge på det kun, hvis du vil hælde armeret betonplade fra loftet. Den samme Penoplex (producent af ekstruderet polystyrenskum) kan modstå en sådan vægt.

Ekstruderet polystyrenskum betragtes som et absolut vandtætningsmiddel. Skønt skum er dampgennemtrængeligt, er denne koefficient så lille, at den kan ignoreres.

Faktisk skal sådanne plader i træhuse derfor monteres meget omhyggeligt for ikke at tilslutte træet til vandtætningen, hvor det vil begynde at blive forringet.

Ekstruderet polystyrenskum fra varemærket "Penoplex".

Pladerne produceret på basis af styren har en fælles minus, ved temperaturer over 70 ºі de begynder at nedbrydes og udsender skadelige kræftfremkaldende stoffer.

Og hvis i en almindelig stue under loftet kun varm luft akkumuleres, så i køkkenet og endnu mere i dampbadet, er denne luft allerede varm. Derfor er hverken skummet eller dens ekstruderede modstykke i lignende lokaler indefra monteret.

Naturkork på loftet.

Hvad angår kork koster denne miljøvenlige og meget effektive isolering fantastiske penge. Og for at være ærlig, er det usandsynligt, at de mennesker, der har råd til en sådan luksus, limer det i loftet med egne hænder.

Derudover er der mulighed for at lave deres egne plader af savsmuld. Efter skuffelse i bløde wadded måtter, isolerede jeg på loftet med hjemmelavede savsmuldsplade. Instruktioner og selve opskriften er tilgængelige for alle, plus prisen på dette materiale er en billig.

Savsmuld, stablet mellem lags.

På 10 dele tørt tørret sav savsmuld tilsættes 1 del M500 cement og 1 del hydratiseret kalk. Alt dette blandes i en betonblander på en tør, hvorefter der tilsættes vand, ca. 2 dele og blandes igen.

Slaked Lime "Fluff".

Ifølge instruktionerne er det nødvendigt at tilsætte borsyre eller kobbersulfat til vand, men jeg blev anbefalet at opløse gelatine i vand i stedet for borsyre. Efter borsyre er pladerne efter hærdning sprød, og gelatine virker som et elastisk bindemiddel.

Denne løsning kan hældes i hjemmelavede former, så får du en plade med klare dimensioner. Eller falder i søvn lige mellem lags fra loftet. I dette tilfælde vil den samme plade vise sig, kun stor og monolitisk, med en tæt pasform til alle kontaktflader.

Den selvfremstillede opvarmning blok fra savsmuld med cement.

Udstyrsarrangement af loftisolering

Lad os nu tale om hvordan man laver loftet i et privat hus varmt. Der er 2 muligheder for arrangement. Denne isolering af loftet udenfor, det vil sige fra loftet og isolering af loftet indefra, fra siden af ​​værelserne.

Intern samling

Varm loftet fra indersiden direkte, lad os ikke være det bedste. For det første er det ikke egnet til værelser med lavt loft. I bedste fald vil dit loft falde med 50-70 mm, og i koldt område i vores store land vil isoleringen tage 150-200 mm.

For det andet er det nødvendigt at arbejde med brugen af ​​forskellige typer af trin- og trappestiger, hvilket i sig selv allerede er ganske vanskeligt.

Opvarmning af armerede betonplader af overlapning af polyfoam.

Og så uanset hvor tyk og højkvalitetsisolering du vælger, og på loftet fryser gulvkonstruktionerne i den kolde loft. Men musen til din isolering indefra vil helt sikkert ikke få.

I teorien er isoleringsteknik ikke kompliceret. Ofte så forstærkede betonplader. Selvom ingen plager dig til at fastgøre pladeisoleringen og til træloftet.

Som du kan forestille dig, er kun plademateriale i dette tilfælde velegnet til os.

Hvis man var nødt til at varme gulvbelægningsplader, skal man først og fremmest kontrollere, hvor godt de runde hulrum er forseglet inde i disse plader. Hvis propperne ikke er indstillet, gør du det selv. Sprøjt på kanten af ​​skummet, og når det hærder, skære overskydende og dække hullerne med cement-sand mørtel.

Huller i pladerne dækket af mørtel.

 • Så vidt jeg kom over, er skumplastet mindst 50 mm, for ekstruderet polystyrenskum 30 mm og for mineraluldskiver med en høj densitet på 100 mm. Isoleringsplader limes til loftet med byggemateriale og desuden fastgjort på duger, paraplyer, til 1m² mindst 5 fikseringspunkter;
 • Til styrenbaserede plader bruger jeg byggemidlet Ceresit CT83, som oprindeligt var udviklet specifikt til dette materiale. Og tætte basaltplader kan limes til næsten ethvert flise klæbemiddel;

Montering af skum suspension mellem lagene.

 • Alle elementerne er limet til brækket. Det er princippet om murværk med et skift mellem rækkerne. Selv om limen holder sig godt, bør isolationen desuden fastgøres på vægten. For at gøre dette, gennem isolationslaget borer vi gennem de "blinde" huller i loftet til en dybde på 50 mm. Så kører vi dowel-paraplyen ind i dem og hammer i den centrale ekspansionsstang i denne paraply;
 • Hvis vi udelukkende taler om væv, så er det nok. Men udseendet af et sådant loft er, for at sige det mildt, middelmådigt. Derfor, selv før du starter arbejde, skal du tænke på, hvordan du vil rette efterbehandling

Arrangement af gulve indefra med mineraluldplader.

 • Afgang 2 og begge er ret enkle. Du kan tage træstænger med en tykkelse lidt mere isolering og fiksere dem med ankre i loftet. Trinet mellem guiderne må ikke overstige 70 cm. Derefter installeres en varmelegeme mellem stængerne. Metoden er hurtig, men den er velegnet til flade vandrette fly. Hvis nogen af ​​hjørnene er stærkt fyldt, skal kiler placeres under stængerne, hvilket er langt og ubelejligt;

Montering af isolering mellem træskinner.

 • Til buede lofter er der en anden, lige så enkel måde. Den samme mærkning sker i loftet som ved installation af træstænger. Derefter monteres metalophængninger langs linjerne med en stigning på ca. en meter, og "vingerne" i dem er straks bøjet ned. Endvidere limes en varmelegeme til loftet, og under bøjlens vinger bøjes nedad, skæres hullerne i pladerne med en kniv.
  Når isoleringen er monteret, fastgøres enten træstrimler eller loftsgipsvægsprofiler til suspensionerne horisontalt vandret med en check på flyet.

Opvarmning af gulv ekstruderet polystyren skum med suspensioner.

For at lime isoleringen til en armeret betonplade nedenunder skal denne plade være ren og primet. Så hvis loftet er hvidkalket, skal du vaske af hvidvaskningen og et par gange for at gå gennem jorden med dyb penetration, for eksempel konkret kontakt.

Ekstern isolering af lofter gennem loftet

Opvarmning af loftet udenfor er ikke et eksempel nemmere og mere effektivt end den ovenfor beskrevne mulighed.

Ægte arrangement af armeret beton gulvplader og træstrukturer er noget anderledes indbyrdes:

 • Når du har at gøre med en armeret betonplade, kan du handle på to måder. For det første er pladen dækket af en vandtætningsfilm, det er billigere at bruge teknisk polyethylen. Selvom nogle stele folie skummet polyethylen (penofol) og lim leddene med folie tape. For trækonstruktioner er dette relevant, men jeg ser ikke stor mening i at dække beton med penofol;

Overlappende folie med penofol.

 • For bulkmaterialer, hvor tykkelsen af ​​dumpningen starter fra 150 mm, er træbjælker monteret således, at dybden af ​​cellerne er ca. 200 mm. Udvidet ler, vermikulitkolslagge og savsmuld falder lige i søvn mellem lags;
 • Men med ecowool vil der være lidt mere problemer. Dette materiale hældes ud af posen og derefter fluffes med en byggemixer eller elektrisk boremaskine med en blandedyse. Som følge heraf øges isoleringen i volumen med ca. 3-4 gange;

Fluwe ecowool ved hjælp af blandedyser.

 • Derudover er udvidede ler-, vermikulit- og kulslagge-materialer hårde, og de krymper næsten ikke. Mens savsmuld og økologi skal hældes lidt højere lag, er denne tolerance nødvendig for krympning;
 • I princippet er isoleringen selv klar. Men hvis du forlader det sådan, så går det rundt på loftet i det mindste ubehageligt. Derfor anbefaler jeg altid at lave gulvet ovenfor.
  Hvis penge til et rynket gulvbræt eller tyk krydsfiner ikke er nok, så køb et almindeligt ubearbejdet bord og sy det op. Lad der være huller der, men i det mindste kan du let gå og bruge loftet som et opbevaringsrum;

Dampbarriere over mineraluldplader.

 • Der er endnu en ting, som de fleste amatørmestere savner. Bulkisolering, især som ekspanderet ler og kulsslagge, har en ret stor fraktion, og for at sikre god effektivitet er det ønskeligt at dække dampbarriemembranen (termoseffekt).
  Og glem ikke at sætte denne membran i højre side, dampen bevæger sig opad fra bund til top. Overdreven fugtighed bør være fri for at forlade isoleringen, og oven på membranen beskytter isoleringen mod at blive våd;
 • Trægulve er oprindeligt baseret på loftslagene, så teknologien i deres arrangement er ens. Kun i dette tilfælde, i stedet for vandtætning, er dampspæremembranen eller kraftpapiret foret under

Dampisoleringsmembran overlag.

 • Der er en anden måde at varme armeret beton gulve, det bruges normalt på loftet. For at opvarme pladen ovenfra limes et lag skum med en tæthed på mindst 30 enheder til gulvet, og det er bedre at tage ekstruderet polystyrenskum;
 • Endvidere lægges et metalforstærkende net med en celle på ca. 50 mm over isolationen, og en 20-30 mm tykk kobler hældes på den. Som følge heraf får du et fuldt gulv og et varmt loft under. Generelt er skum ikke anbragt under skræftet, men der er ingen tung belastning på loftet eller på loftet, og denne regel kan ignoreres;

Forstærkning belægning under screed isoleret med ekstruderet polystyren skum.

 • I denne fremgangsmåde er der også en let, groft sagt billig løsning. På den, i stedet for ekstruderet polystyrenskum, hældes et lag af ekspanderet ler på gulvet. Og allerede på keramzite hældes kobleren. Det viser sig selvfølgelig billigere, men arbejdet er meget mere, kagen er hårdere, og tykkelsen starter kun fra 200 mm.

Arrangement af betonplade på toppen af ​​ekspanderet ler.

konklusion

Nu vil du være meget nemmere at navigere isoleringen, især i disse egenskaber, som normalt er tavse om sælgere. Og vigtigst af alt vil du være i stand til at bestemme hvilken metode fra ovenstående som passer specielt i dit tilfælde. På billedet og videoen i denne artikel vises de vigtigste punkter for isolering i praksis. Hvis du efter at have vist dig stadig spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, vil jeg forsøge at hjælpe.

Støtteramme lavet af cd-profiler over isolering.

End at varme loftet udenfor eller loftet

Arbejdet med loftets isolering i et hus med en kold type tag er vigtigt for regioner med kolde vintre. Tidligere var det i byggeri af huse af træ, mursten og ler anset for tilstrækkelig til at beskytte mod virkningerne af kulde og nedbør. Samtidig blev loftlofter fyldt med materialer af naturlig oprindelse med lav densitet. Moderne teknologier giver mulighed for effektivt og effektivt at opvarme loftet i et privat hus udenfor.

Valget af metoder til opvarmning af loftet i huset

Baseret på de fysiske processer, der opstår under det kolde tag, identificerer eksperter de vigtigste kriterier for udvælgelse af isoleringsmaterialer. Det skal også bemærkes, at loftet er klassisk designet med mulighed for luftning. På samme tid i sommer- og vinterperioder stiger luftstrømmen.

For at forstå, hvilken slags isolering fra loftet er det bedste, overvej de vigtigste:

 • Savsmuld. Dampgennemtrængelig påfyldning blev brugt til det 20. århundrede. De anvendte materialer var savsmuld, tørv, nåle, sand og granuler af ekspanderet ler. Moderne materialer er ecowool.
 • Dampgennemtrængelige materialer baseret på fiber. Disse omfatter isolatorer med en lav eller nul tærskel for fugtmætning - polystyren skum, skumplast, EPS, plade skum glas.
 • Hydrofobe isolering. Det anvendte materiale er polyurethanskum.

I betragtning af de loftsmæssige strukturelle træk er det vigtigt i den primære fase, siden valget af en metode til opvarmning afhænger af det.

Så strømteknologier, hvor elementer opfatter belastninger, er træbjælker. I de fleste tilfælde, i opførelsen af ​​lavhuse husholdninger bruger plader af beton, herunder Betonvarer.

Stålferter anvendes også, men anvendes i praksis i sjældne tilfælde. Ikke desto mindre udvikler byggemarkedet og antallet af erektioner af modulære bygninger fra en tynd profil stiger. På grund af dette bliver stålferterne mere populære hvert år.

Hvis bjælker eller ferter anvendes i et privat hus, er termisk isolering placeret i et af 4 punkter:

 • inde fra rummet på et falsk loft
 • fra loftet med gulvbelægning;
 • mellem bjælkerne over det nedhængte loft
 • mellem gårde, men fra bunden af ​​dækket.

Moderne materialer til isolering af loftet udenfor loftet

Valget af materialer til isolering af loftet udenfor afhænger af isolering og budget.

Listen over moderne isoleringsmaterialer:

 • hårde, tætte plader af mineraluld
 • ekstruderet polystyren skum;
 • Skummærke af den højeste kategori for styrke;
 • polyurethanskum;
 • savsmuld;
 • ekspanderet lergranulat.

Det er bemærkelsesværdigt, men de ekstreme to materialer er egnede til de ejere af private hjem, der bekymrer sig om miljøsikkerhed. Samtidig er udvidede lergranuler og løs savsmuld billige materialer, som giver naturlig isolering af rummet.

Arbejdsstadier på isolering af loftet fra loftet

Konstruktionseksperter anbefaler at vælge varmeisolerende materialer til koldt tagdækning med høj densitet og stivhed. Loftrummet er det rum, hvor der skabes adgang til menneskelig bevægelse. Hvis du installerer en skrøbelig og uelastisk isolator over gulvet på loftet, vil det falde sammen, deformere og falde sammen under drift. Således vil levetiden være lille. Ved valg af isoleringsmaterialer er styrke og termisk ledningsevne lige vigtig.

Teknikken til loftet isolering udenfor består som regel i installation af materialer til varmeisolering mellem trusselementerne. Følgende anbefales som isolering:

 • plader i plader;
 • skumplast;
 • polyurethanskum.

Det er vigtigt! Ved brug af mineraluld er brug af personlige værnemidler nødvendigt - overalls, åndedrætsværn eller maske, beskyttelsesbriller, handsker.

Polyurethanskum holdes af klæbende materialer. For at forbedre vedhæftningskvaliteten anbefaler eksperter at svage tagelementerne lidt med vand.

At lægge mineraluld i pladerne udføres i trin svarende til rafterbenene, så den er 50-60 cm i ren form, hvilket gør det muligt at lette installationsprocessen, hvis der anvendes standard 60 cm brede plader. Mineraluld kan også forhindre forekomsten af ​​huller og revner mellem varmeisolator og design af træ.

Samlingerne mellem skummet og trussystemet forsegles forsigtigt med monteringsskum eller fugemasse. Efterbehandling sker med lim eller negle. Det er vigtigt, at limen ikke indeholder opløsningsmidler. Sådanne produkter tilhører premiumklassen (for eksempel Weicon klæbemiddelforsegling, herunder høj temperatur).

Monteringen af ​​lagene af termisk isolering "kage" er som følger:

 • installation af kasser;
 • dampbarriere film;
 • liggende isolering mellem bjælkerne;
 • vandtæt lag;
 • installation af yderligere vindbeskyttelse
 • den anden kontur af batten;
 • tagdækningsmateriale.

Først og fremmest monteres de bærende konstruktioner af taget. Så er hydro- og vindbeskyttelse installeret. Derefter fortsæt til installationen af ​​den øvre kontur af batten og sæt isolering.

For vindtæt og vandtætning anbefales det at anvende specialmembraner.

Isolering af loftet i et privat hus - 8 muligheder for arbejde

Opvarmning af loftet er en ret simpel proces, men takket være det kan du reducere varmetabet betydeligt gennem denne del af konstruktionen. Fordelen ved denne type arbejde kan betragtes som det faktum, at næsten alle muligheder for isolering kan udføres alene uden brug af specialudstyr. Jeg vil fortælle dig om den rigtige teknologi for hver af mulighederne, og du læser omhyggeligt alle løsninger og vælger det bedste til dit hjem.

På billedet: Et træhus er isoleret med alle funktionerne i materialet

Måder at opvarme

Af alle de muligheder, jeg vil diskutere, kan kun en ikke lægges ordentligt uden særligt udstyr, resten bliver realiseret uden problemer med egne hænder. Forskellige løsninger kræver forskellige omkostninger. Denne faktor bør heller ikke overses, fordi udgifterne i nogle tilfælde kan være minimal, og i nogle skal du betale et rundt beløb.

En vigtig bemærkning: De metoder, der kræver store udgifter, er meget mere effektive end de budgetmæssige, det er en velkendt sandhed, og du bør huske det.

Dybest set omfatter alle muligheder udendørs isolering, det vil sige arbejde på loftet. Det er meget mere bekvemt set ud fra en simpel proces, og du kan også arbejde uden at kaste ind i det. Selvfølgelig er det i nogle situationer nødvendigt at udføre arbejde indefra, jeg vil også røre dem i de relevante afsnit.

Mulighed nr. 1 - skum eller ekstruderet polystyrenskum

Dette er en ganske populær løsning, skum er billigere, og ekstruderede versioner er meget stærkere. Men på loftet styrker ikke meget, så at bruge ekstra penge giver ikke mening. Vi vil forstå, hvad der er nødvendigt for arbejdet:

På grund af arkets lave vægt er det meget nemt at arbejde med materialet.

Beløbet beregnes ud fra det område, der skal lukkes, alt er ret simpelt, husk at en kubikmeter er nok til 10 kvadratmeter med et lag på 10 cm

Med hensyn til teknologi fremstilles loftets isolering med egne hænder i henhold til følgende algoritme:

Sådan ser workflowet generelt ud

 • Først og fremmest bliver overfladen befriet fra alle genstande og ryddet af snavs, hvis den er til stede. Rummet mellem bjælkerne skal være tørt og rent, således at intet vil blande sig med det maksimale tætte isoleringsmateriale
 • Derefter fremstilles skumplader, hvis du skal trimme dem, skal du huske på, at elementets bredde skal være 10 mm større end afstanden mellem rammen. Dette sikrer en tæt samling af materialet i strukturen. Til arbejde anbefaler jeg dig at købe en speciel hacksav, med hjælp du hurtigt og effektivt kan klippe materiale;

En speciel hacksav vil hjælpe med at skære skummet perfekt perfekt.

 • Hvis du lægger en dampspærre, skal du gøre det med overlapninger på lodrette overflader. Det er nemmest at fastsætte materialet ved hjælp af en byggestifter, dette er den hurtigste måde at arbejde på;
 • Ark passer så tæt ind som muligt i rammen, prøv at måle den ønskede størrelse præcist og klippe dem nøjagtigt. Hvis isolationen udføres i to lag, er den øverste placeret forskudt til halvdelen af ​​pladen i forhold til bunden, hvilket eliminerer de gennemgående huller gennem hvilken varme vil gå tabt. Husk at materialet er skrøbeligt og med stor indsats vil det bryde;

Isolering kræver ikke særlige færdigheder, det vigtigste er nøjagtighed og nøjagtighed

 • Efter at materialet er lagt ned, begynder fasen at forsegle alle revner og samlinger, arbejdet er enkelt: ved hjælp af monteringsskum er alle synlige hulrum fyldt. Efter tørring kan sammensætningen af ​​overskuddet afskæres, hvis de stikker ud over overfladen og skaber forstyrrelse.

Det er ikke nødvendigt at anvende meget skum, doser det omhyggeligt og præcist.

Yderligere arbejde afhænger af, hvordan loftet bliver brugt, du kan lægge gulvet på det, og du kan lade det være som det er - materialet behøver ikke ekstra beskyttelse og udfører sine funktioner perfekt.

I dette afsnit skal du finde ud af, hvordan du isolerer loftet på balkonen med dine egne hænder, så arbejdet foregår udelukkende indefra, og det er bedst at bruge ekstruderet polystyrenskum på grund af dets styrke og holdbarhed.

Loggia er isoleret som følger:

 • Overfladen rengøres af snavs, hvis der er uregelmæssigheder på det, skal de fjernes;
 • Derefter tages ekstruderet materiale, om nødvendigt, til loftets størrelse og fastgøres til det ved hjælp af dykker til varmeisolering. For at gøre dette bores huller i betonpladen med en perforator, hvorefter fastgørelseselementerne er indsat og elementerne er sikkert fastgjort til overfladen;

Fastgørelse til beton gøres ved brug af paraplyer.

 • Derefter forsegles alle huller og samlinger med monteringsskum, hvis overskud afskæres med en kniv efter størkning;
 • Yderligere arbejde afhænger af færdiggørelsesmetoden, hvis du gipser overfladen, så er der fastgjort et forstærkningsnet på det og et specielt klæbemiddel påføres. Hvis du spiker på et vægpanel eller andet efterbehandling, er det fornuftigt at fixe Penofol på ydersiden - det er en tynd isolering med et reflekterende lag, der giver dig mulighed for at spare endnu mere varme på din balkon.

Når man opvarmer en loggia med egne hænder på toppen af ​​udvidet polystyren, er det fornuftigt at vedhæfte penofol

Opvarmning af loftet på balkonen kan laves ved hjælp af skum, i dette tilfælde anbefaler jeg dig at bruge muligheden for en tæthed på 25 kg pr. Kubikmeter, det er meget stærkere og sværere.

Mulighed nr. 2 - granuleret polystyren

Dette materiale ligner skum, men produceres ikke i form af plader, men i bulk

Af en eller anden grund er isoleringen af ​​loftet meget sjældent lavet ved hjælp af denne mulighed, men jeg kan godt lide det meget på grund af materialets enkelhed og kvalitet, og granulaterne brænder ikke, hvilket sikrer korrekt brandsikkerhed og endda brugervenlighed i højden, bedøm selv:

 • Først og fremmest skal du forberede overfladen - i lyset af isoleringens lille størrelse er det vigtigt at forsegle alle revner, så granulaterne ikke trænger ind i dem. Udkast til arkivering skal være ret tæt, så det skal gøres omhyggeligt;
 • Dernæst er overfladen dækket af enten en dampspærre eller pergoneum (bitumenimprægneret papir). Disse materialer udfører to funktioner på én gang: Begge beskytter strukturen mod fugt og forhindrer isoleringen i at vågne op. Fastgørelsen udføres ved hjælp af en hæftemaskine, isoleringsmaterialet skal gå på lodrette overflader i mindst 10 centimeter;
 • Arbejdet med vejrtrækning er meget simpelt: Du hælder granuleret polystyren på overfladen og fordeler det i et jævnt lag, du behøver ikke at ramme det. Det anbefalede lag er 15-20 cm, bekymre dig ikke om belastningen på strukturen, materialet er meget let;
 • Den sidste ting at gøre er at lukke overfladen med en dampgennemtrængelig membran eller med noget luftgennemtrængeligt materiale. Dette er nødvendigt, så polystyren ikke opblæses, fordi det er meget let og endda en lille brise kan smadre granulerne.

Denne mulighed er ekstremt enkel at implementere og meget effektiv i termisk isolering.

Jeg vil gerne bemærke, at prisen på en kubikmeter granuleret polystyren er omkring 5.500 rubler, hvis laget er 20 cm, så er det nok for 5 kvadratmeter plads.

Mulighed nr. 3 - Penoizol

Dette er en ny generation af materiale, som er en sammensætning, der påføres i flydende form, og efter størkning dannes en monolitisk struktur med gode varmeisoleringsegenskaber uden revner og hulrum. Fordelen ved denne løsning er effektivitet og levetid på ca. 30 år minus. Til anvendelse er specielt udstyr påkrævet og kan ikke dispenseres uden involvering af specialister.

Penoizol fylder alle hulrum, hvilket giver en effektiv opvarmning

Når det gælder hvordan man implementerer denne mulighed, er alt simpelt i betragtning af, at arbejdet hovedsagelig vil være involveret i de involverede specialister. Du skal forberede overfladen:

 • For at rense rummet for støv og snavs er det vigtigt at fjerne alle genstande, som vil blande sig under driften og frigøre alle overflader, der skal isoleres;
 • Derefter skal du sætte en dampspæremembran, det beskytter træet mod fugt, der frigives under anvendelse af penoizol og skaber en barriere, der frigør fordampning udefra, men udelukker indtræk af fugt indvendigt;
 • Næste kommer arbejdet med specialister. De lægger materialet i det ønskede lag over hele området, arbejdet foregår ret hurtigt, og inden for få timer bliver processen fuldført. Det vil tage lidt tid at tørre overfladen, hvorefter materialet vil erhverve alle dets egenskaber.

Processen er meget enkel og sker meget hurtigt.

Der må ikke lægges isoleringsmaterialer på toppen af ​​materialet, hvilket også er vigtigt, hvis materialet på nogle steder er steget over det ønskede niveau, så det kan afskæres med en almindelig konstruktionskniv.

Vi vil klare prisen, en kubikmeter penoizol vil koste dig i gennemsnit 1.500-1.800 rubler, det er en rimeligt rimelig pris, i betragtning af at du vil have et minimum af bekymringer, og du får gode resultater.

Mulighed nr. 4 - mineraluld

Jeg vil ikke forveksle, hvis jeg siger, at dette er det mest populære materiale til varmeisolering af loftkonstruktioner. Opvarmning af loftet foretages i følgende rækkefølge:

 • Som i alle andre muligheder begynder arbejdet med at rense overfladen og frigøre loftet fra unødvendige genstande, der forstyrrer arbejdet;
 • Så skal du sætte et dampgennemtrængeligt vandtætningsmateriale, valget af muligheder er meget stort. Du skal købe et produkt fra en velrenommeret producent med et godt ry blandt købere og specialister. Vandtætningen er fastgjort ved hjælp af en hæftemaskine, for pålidelighed er overlapninger på 10-15 cm lavet, de kan styrkes yderligere ved limning med almindeligt bånd;

Højkvalitets dampspærring - en obligatorisk fase af det forberedende arbejde til læggning af mineralulden

 • Derefter anbringes mineralulden i intergutterrummet, både rulle- og skiveversioner kan anvendes. I det første tilfælde skæres materialet i stykker af den ønskede bredde og placeres tæt på overfladen, i det andet er elementerne anbragt så tæt som muligt på overfladen, det er vigtigt at fjerne hullerne ved sammenkrydsning og sammenføjning af materialer;

Tykkelsen af ​​materialet skal være 10 cm eller derover, den eneste måde at sikre effektiv isolering

 • Fordelen ved stive plader er, at de ikke har brug for en solid kasse, det vigtigste er at vandtætte overfladen, hvorefter man kan lægge elementerne. Den mindste materialetykkelse er 100 mm, men i områder med svære vintre kan laget være meget større.

Hård mineraluld har højere varmeisoleringsegenskaber

Husk at ved arbejde med mineralvand er det nødvendigt at bruge beskyttelsesudstyr - handsker og åndedrætsværn. Materialet vil i fremtiden ikke være farligt, men når det lægges og skæres, kan små partikler komme ind i luften, hvilket kan irritere slimhinderne, og hudens hænder kløe.

Dette materiale er ideelt til opvarmning af loftet indefra med egne hænder. I dette tilfælde arbejdes der i følgende rækkefølge:

 • Først og fremmest er overfladen dækket af en vindtæt membran, som også beskytter mod udvendig fugt og sikrer fordampning af overskydende fugt fra indersiden. Monteringen er standard - ved hjælp af en hæftemaskine, skal alle samlinger være pålidelige, det er bedre at klæbe dem yderligere med et specielt bånd;
 • Derefter er interstitielt rum fyldt med mineraluld, laget skal være så stort som muligt, den bedste mulighed er 20 cm. Det er vigtigt at lægge materialet så tæt som muligt, derfor bør elementernes bredde være 3-4 cm længere end afstanden mellem rammen;

Loftet er kun beskyttet mod udendørsområdet af tagkonstruktionen, så det skal opvarmes særligt omhyggeligt.

 • For at holde arkene skal de løses, der er to hovedveje. Den første er at tampe skinnerne over det varmeisolerende lag, og det andet indebærer brug af garn, der strækker sig på overfladen og holder mineralulden, et eksempel er vist på billedet nedenfor.

Twine - en simpel og pålidelig version af fastgørelsen af ​​isolatoren på loftet

 • Et dampisolerende materiale er fastgjort på toppen af ​​isoleringen, hvorefter det er muligt at udføre den ydre finish, det kan være enhver slags: fra klapbræt til gipsvæg eller krydsfiner.

Valg nr. 5 - savsmuld

Hvis du ikke ved, hvordan du isolerer loftet på en budgetmæssig og kvalitetsmæssig måde, så vil dette afsnit fortælle dig en af ​​de enkleste og mest effektive løsninger. At udføre arbejdet skal have følgende materialer:

 • Tør savsmuld, materialet kan købes på nærmeste savværk til en øre;
 • Kalk, det tilsættes for at beskytte savsmuld fra skimmel og skadedyr, det skal tilsættes i forholdet 1:10. Finfordelt kalk anvendes;
 • For at styrke sammensætningen anbefaler jeg dig at tilføje cement, en del skal være i 10 dele savsmuld;
 • Kobbersulfat - tilsættes som en ekstra antiseptisk, det har brug for 2-3 skeer pr buket vand.

Workflow ser sådan ud:

 • I en beholder af passende størrelse blandes 10 dele savsmuld, 1 del kalk og 1 del cement, det er vigtigt at opnå en ensartet sammensætning;
 • Derefter tilsættes vand til den resulterende masse, hvor 3 skeer kobbersulfat pr. 10 liter fortyndes. Det skal tilsættes omhyggeligt, massen skal være våd, men ikke fugtig og våd;

Vægten skal være våd, men ikke våd.

 • Overfladen af ​​loftet er dækket af et lag glasin, det er lagt med overlapning på lodrette overflader. På forbindelserne er der en margen på 10-15 cm. Dette materiale tjener som vandtætningsmateriale og tillader ikke fugt at trænge ind i træet. Langs omkredsen skal det fastsættes enten med små lameller eller med en byggemaskine, den anden mulighed er meget lettere og hurtigere.
 • Termisk isolering af loftet opstår ved ensartet fordeling af den færdige masse over overfladen, dens lag skal være 10 eller mere cm. Sagstøv må ikke tampes ned, bare læg dem på et plan og forsigtigt niveau;

Hele interglobe rummet er pænt fyldt med savsmuld.

 • Det tager cirka to uger at tørre sammensætningen, i denne periode er det ønskeligt at tilvejebringe god ventilation af loftet. At gå på materialet i fremtiden anbefales ikke, så hvis loftet vil blive brugt til noget formål, skal isoleringen lukkes med gulv fra bord eller krydsfiner.

På steder af passage skal materialet lukkes ved lægning

Option nummer 6 - ler

Mere præcist vil det ikke være helt ler, men en blanding af ler og savsmuld, en sådan masse har god varmeisoleringsevne og er helt miljøvenlig, hvilket også er en vigtig fordel i disse dage. Hvad du skal arbejde:

 • Clay, som selvstændigt kan graves i stedet for den nærmeste udvikling;
 • Savsmuld, det er vigtigt at finde en tør version uden spor af skimmel;
 • Cement - det behøver en tiendedel af volumenet af opløsningen for at øge styrken senere.

Masse til isolering fremstilles som følger:

 • Et par lerespande hældes i betonblanderen, hvorefter vand tilsættes der, skal mængden være sådan, at der efter blanding opnås en flydende masse. For at gøre processen hurtigere, skal ler tilføjes i små stykker;
 • Desuden tilsættes savsmuld, indtil massen bliver forholdsvis tæt, fugtindholdet i sammensætningen skal være lille, så det er meget vigtigt, når det lægges vand ikke på strukturen. Ved afslutning af blandingen tilsættes cement, som også tørrer massen og efter hærdning tilføjer yderligere styrke;

I stedet for savsmuld kan du bruge halm, så har du adobe, hvis isolerende egenskaber er kendt for folk i mange århundreder. I dette tilfælde tilsættes vand til leret for at opnå en våd masse, hvorefter der tilsættes våd strå, blandingen sker ved hånd eller endda med fødder, hvis mængderne er store.

Halm - et fremragende fyldstof til ler

 • Overfladen mellem bjælkerne skal lukkes ved vandtætning af dampgennemtrængeligt materiale. Dette er nødvendigt, så fugt fra massen ikke trænger ind i materialet og ikke forårsager dannelse af støbeform i den;
 • Sammensætningen er lagt på overfladen med et lag på ca. 10 cm, overfladen er nivelleret manuelt eller med en flad batte. Du kan bruge reglen, med hjælpen bliver arbejdet meget hurtigere, og resultatet bliver meget bedre;

Lejeløsningen distribueres, så den fylder hele rummet.

 • Efter påsætning af blandingen vil tørre i ca. en måned, i løbet af denne periode er det nødvendigt at sikre høj kvalitet på loftet. Hvis der i tørringsprocessen opstod små revner på overfladen, kan de forsigtigt gnides.

Option nummer 7 - udvidet ler

Dette letvægts ildfaste materiale har gode varmeisoleringsegenskaber og lav vægt, hvilket er vigtigt ved isolering af loftkonstruktioner. Jeg vil straks bemærke, at for effektiv varmeisolering skal et lag af materiale være ca. 20 cm, overvej dette og brug bjælker af passende højde, når der bygges.

Udvidet ler anvendes i vid udstrækning i forskellige isoleringsarbejder.

Opvarmning af loftet med udvidet ler udføres ved hjælp af en ret simpel teknologi:

 • Overfladen er befriet fra alt, hvad der er overflødigt, hvorefter en dampgennemtrængelig membran er anbragt på den. Den nemmeste måde er at lægge materialet op, så det dækker både overflade og bjælker, det er fastgjort med en hæftemaskine, det er hurtigt, bekvemt og meget pålideligt;
 • Udvidet ler hældes over hele området og fordeles jævnt over overfladen, processen er meget enkel og tager lidt tid. Det vigtigste er, at nogen bragte taskerne, og nogen spredte dem og udjævnede dem.

Denne mulighed er også meget populær på grund af sin enkelhed.

En kubikmeter claydite koster omkring et og et halvt tusind rubler, det skal du bemærke, så du kan beregne de omtrentlige omkostninger, når du bruger denne indstilling.

Mulighed nr. 8 - økologi

Dette er en relativt ny isolering, som består af cellulose med tilsætning af antiseptika og flammehæmmere, det sikrer materialets sikkerhed og dets ubrændbarhed. Kapillærstrukturen tillader fugt at fordampe fra overfladen, og tilstedeværelsen af ​​særlige tilsætningsstoffer forhindrer forekomsten af ​​mug, så når man bliver spurgt, om det er bedre at opvarme loftet, svarer mange eksperter, at økould er den bedste løsning i dag.

Ecowool kan dække hele overfladen.

Men jeg vil straks advare dig mod uafhængigt arbejde - specialisterne skal anvende kompositionen ved hjælp af specialudstyr, men man kan kun hente massen manuelt ved at hælde massen, og det vil koste mere for dig.

Lad os finde ud af, hvordan man korrekt isolerer loftet med dette materiale, vejledningen til arbejdet er meget simpelt:

 • Ingen speciel forberedelse er nødvendig for materialet, da cellulose interagerer godt med træ. Du skal rense overfladen mod affald og unødvendige genstande. Der skal ikke være noget på loftet, da partiklerne under drift kører i alle retninger og falder på alle objekter rundt
 • Opvarmning af loftet kan gøres på to måder - tør og våd. I det første tilfælde påføres sammensætningen i en tør form under tryk på overfladen, arbejdet fortsætter, indtil et lag af den ønskede tykkelse dannes på overfladen. Den anden mulighed indebærer levering af våd masse, som efter tørring klæber sikkert til overfladen, idet dens hovedfordele er en stærk tilslutning til overfladen og høje lydisolerende egenskaber;

Processen med at anvende ecowool ser sådan ud

Selvfølgelig er der andre teknologier, der kan bruges til isolering af loftet, jeg har kun rørt de mest almindelige i dag og har vist sig blandt udviklere. Fra denne liste kan du vælge den bedste mulighed for enhver struktur, veje alle kriterierne omhyggeligt for at finde den bedste løsning.

konklusion

Opvarmning af loftet - en ansvarlig proces, fordi gennem denne del af designet kan tabe op til 25% af varmen fra huset. Det er vigtigt at arbejde godt og med god kvalitet, og videoen i denne artikel vil hjælpe dig med at håndtere nogle vigtige nuancer endnu bedre. Hvis du ikke forstår bestemte øjeblikke, eller hvis du vil have yderligere oplysninger, skal du skrive i kommentarerne under anmeldelsen.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

Måder at isolere loftet

Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

Ordningen med intern isolering af loftet i huset

Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

Beregning af loftet

Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

 1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
 2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
 3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
 4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

Ekstern isolering af loftet med mineraluld

Termisk isolering skum

Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

Indvendig isolering af loftskummet

Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

 1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
 2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
 3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

 1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
 2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
 3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
 4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

Termisk isolering af loftsskumlim

Penoizol som varmelegeme

Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

Loftisolering penoizol

Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

Ecowool

Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

Ecowool til isolering af lofter

Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

 1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
 2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
 3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
 4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
 5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

Video - Udendørs loftsisolering økologi

Termisk isolering af loftet med udvidet ler

Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

 1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
 2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
 3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

Sav som en varmelegeme

Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

 1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
 2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
 3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
 4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

Resultatet

På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.