Teknologien til isolering af loftet med mineraluld

En person er komfortabel i huset, hvor det er varmt, tørt og hyggeligt. Korrekt rejst tag er ansvarlig for manglende lækage. Komfort i huset består af interiøret, atmosfæren og fraværet af fremmed støj. Opvarmning og isolering af loftet i en privat hus mineral pool vil gøre huset til et varmt og fredeligt sted.

Mineraluld. Generelle oplysninger

Inden isolering af mineralpladens loft er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale og studere dets egenskaber. Mineraluld har to klassifikationer.

Den første er i formularen:

Bord af sorter af mineraluld

 • måtter (ruller i ruller til transport, har lav styrke egenskaber);
 • plader (stive eller halvstive, har forøget styrke og kan f.eks. anvendes i gulvkonstruktion);
 • cylindre (specialprodukter fremstillet af mineraluld, beregnet til isolerende rørledninger).

Den anden klassificering er for råvarer, der anvendes til produktion:

Basaltfiber er den mest almindelige type isolering. Det andet navn er stenuld. Denne type uld er den mest holdbare og bruges til at isolere overflader udsat for svær belastning og mekanisk belastning. Til fremstilling af materialet knuses og smeltes basalten, hvorefter de fineste fibre opnås derfra. Fibrene presses, før de opvarmes til en høj temperatur. Basaltisolering produceret i form af stive plader.

En metode til fremstilling af glasuld svarer til basaltfiber. Som en kilde til råmaterialer anvendes et andet mineralsk kvarts. Glasfiber giver dig mulighed for at bruge til genbrudt glas. Producenter i fremstillingen af ​​glas anvendt i kampen, kan mængden nå op til 80% af de samlede råmaterialer til produktion. Glasuld er tilgængelig i form af måtter, stive og halvstive plader.

Den sidste type mineraluld er slaggemateriale. Slaget er lavet af industriaffald. Følgende typer slagger anvendes som råmaterialer:

 • domæne;
 • kuppel;
 • arne;
 • ikke-jernholdig metallurgi slagge.

Denne type råmateriale har en lav pris, men miljøvenlighed efterlader meget at ønske.

Isolering af mineraluld loften er bedst udført:

 • hårde basaltplader til isolering ovenfra (uden for stuen, fra loftet);
 • måtter, der har en lille vægt for isolering nedenunder (fra siden af ​​rummet).

Fordele og ulemper ved mineraluld

Mineraluldsisolator til opvarmning i et privat hus har følgende fordele:

 • Højt termisk isolering (for at sikre termisk beskyttelse, er et tilstrækkeligt tyndt lag af materiale nødvendigt);
 • god lydisolering egenskaber;
 • brandsikkerhed og brandsikkerhed;
 • Materialet ændrer ikke form, når omgivelsestemperaturen ændres;
 • modstand mod mikroorganismer, skimmel og svampe;
 • modstand mod aggressive medier
 • styrke for nogle mærker.

Termisk beskyttelse af loftet på mineralpoolen har ulemperne:

 • tilstrækkelig stor vægt af materialet (sammenlignet med polystyren), dette er især vigtigt ved isolering af loftet i et privat hus nedenunder (fra siden af ​​rummet);
 • vanskeligheden ved at arbejde med materialet på grund af behovet for at anvende yderligere beskyttelsesmidler
 • Mineraluldens evne til at absorbere fugt, samtidig med at isoleringsegenskaberne reduceres.

forebyggelse af ulykker

Når man arbejder med en mineraluldsisolator i et privat hus, er det nødvendigt at tage hensyn til egenskaberne i sin struktur. Materialet er lavet af de mindste fibre, der kan adskilles og komme ind i menneskekroppen. For at forhindre skade på arbejdstagere og lejere i huset skal man være opmærksom på følgende punkter:

 • handsker, masker og tøj til arbejdstagere for at forhindre, at fibre kommer ud af huden og lungerne;
 • forhindrer luftstrømmenes kontakt med at komme ind i ventilationssystemet med isoleringens overflade for at undgå fare for beboere.

Isoleringsteknologi

Opvarmning af loftet med mineraluld kan gøres på to måder. Valg af metode afhænger af typen af ​​isoleret gulv. For interfloor, hvilken side at udføre aktiviteter, er ikke signifikant. Det er bedre at opvarme loftsgulvet fra siden af ​​kold luft (udenfor). Dette er en mere kompetent løsning ud fra varmekonstruktion. Isolering af loftsbunden indefra har følgende ulemper:

 • reducere højden af ​​rummet
 • Kun rummet er beskyttet mod kulde, gulvkonstruktionen udsættes for lave temperaturer;
 • kondensering kan forekomme i det indre af loftet;
 • vanskeligheden med at udføre arbejde på isolering i et privat hus, da de skal udføres i høj højde med hovedet forhøjet i lang tid.
Ordningen med isolering loftet gulv udenfor

Opvarmning af overlappende loft fra toppen (udenfor) bør udføres i overensstemmelse med følgende procedure for lægematerialer:

 • overlapper;
 • damp barrierelag;
 • isoleringslag;
 • vandtæt lag;
 • armeret betonplade.

I dette tilfælde gælder kun hårde typer mineraluld. Det er ikke tilladt at bruge materialet i ruller, da det deformeres, når man går på gulvet på loftet.

Ordningen med isolering af loftet med mineraluld

Når der udføres aktiviteter til varmeisolering af loftet i huset indefra i rummet, varierer arrangementet af lag (fra bund til top):

 • hovednavn;
 • dampbarriere;
 • isolering;
 • overlapper;
 • imprægnering.

Til disse formål må du ikke bruge tung mineraluld, som ved isolering udenfor. Det er bedre at købe mineraluldmåtter med en lavere densitet.

Opvarmning af loftet på interfloor overlapning udføres såvel som til loftet på øverste etage. Forskellen ligger i tykkelsen af ​​laget af isolerende materiale.

For at varmeisoleringen skal være effektiv, skal du vælge materialets rigtige tykkelse. For mineraluld i de fleste klimatiske regioner i landet er det nok at lægge et lag 10-15 cm tykt (til lydisolering 3-5 cm).

For at udføre en komplet beregning skal du gøre dig fortrolig med JV "Termisk beskyttelse af bygninger" og udføre beregninger manuelt. Du kan også bruge det specielle program "Teremok", som også en ikke-specialist kan håndtere.

Korrekt isolering af loftet ved brug af mineraluld kan eliminere problemerne med det indendørs mikroklima og det høje støjniveau. Samtidig er det vigtigt at huske, at mineraluld er bange for fugt, det er umuligt at forsømme vand- og dampisolering.

Termisk isolering af mineraluldstaket - en behagelig temperatur i huset er garanteret!

Termisk isolering af loftoverfladen med mineraluld gør hjemmet varmere, og reducerer også risikoen for skimmel og meldug i loftet.

Komforten i ethvert hjem afhænger af, hvor behagelig det er i hjemmet, tørt og varmt. Korrekt udstyret tag forhindrer kold luft i at komme ind i rummet. Samtidig er det i nogle tilfælde nødvendigt at opvarme loftet. Dette er især vigtigt for private huse med en kold loftsrum. Termisk isolering af loftoverflader i sådanne boliger er længe blevet lavet ved hjælp af mineraluld. Dette materiale er kendetegnet ved følgende fordele:

 1. 1. Modstand mod aggressive miljøer, virkningerne af svampe og mikroorganismer.
 2. 2. Høj effektivitet af termisk beskyttelse (høj kvalitet isolering af loftet af mineralulden opnås med en relativt lille tykkelse af materialet).
 3. 3. Tilstrækkelig styrke af isolatoren.
 4. 4. Uændret form for mineraluld med temperaturudsving.
 5. 5. Fremragende støjisoleringspotentiale.
 6. 6. Brandsikkerhed, brandhæmmende.

Mineraluld har høj termisk ydeevne

Ulempen ved mineraluld er sædvanligvis sin tendens til at absorbere fugt, hvilket reducerer materialets varmeafskærmningsegenskaber, en vis mængde installationstid på grund af den store isolationsmasse. Det største problem er installationen af ​​mineraluld fra boligkvarteret. I sådanne tilfælde kan materialet let fastsættes. Men fra siden af ​​et koldt loft er ullen lagt uden alvorlige vanskeligheder.

Vigtigt punkt! Det er nødvendigt at lægge den beskrevne varmeisolator under hensyntagen til egenskaberne af dens struktur. Minwatu er lavet af små fibre. De kan bryde væk fra et stykke materiale og falde på menneskekroppen såvel som trænge ind i hans åndedrætsorganer. Dette bør undgås ved at udføre alt installationsarbejde i overall, maske og vanter. Det er forbudt at lægge materiale af interesse for os uden brug af dette beskyttelsesudstyr.

Den beskrevne isolering er lavet i forskellige former. Det sælges i form af halvstive eller stive plader, nemme at bruge måtter og specielle cylindre. Pladeprodukter er kendetegnet ved høje styrkeegenskaber. Af denne grund bruges de ofte til gulvisolering. Mats er mindre holdbare, men deres installation forårsager et minimum af problemer for den selvlærte mester. Produkter i cylindre er designet til termisk beskyttelse af rørledninger.

Ved planlægning af isolering af mineraluldsloftet bør man også tage højde for den anvendte type varmeisolator. Vata er lavet af forskellige råvarer. På dette grundlag er det opdelt i:

Slaget uld bruges sjældent i hverdagen. Den er lavet af åbenhaard, blastovn og anden slagg, der bestemmer sin lave miljøvenlighed. Men basalt- og glasprodukter er bredt fordelt. Den førstnævnte fremstilles sædvanligvis i form af plader med et højt stivhedsindeks. Glasuld er lavet i form af måtter. Du kan møde hende i form af halvstive plader.

Opvarmning af loftet kan være internt, eksternt, kombineret.

Mere om dette vil vi nedenfor beskrive og beskrive hver enkelt isoleringsmetode. Men før det giver vi et råd. Ved hjælp af hårde basaltprodukter er det bedst at isolere loftet fra loftet (det vil sige ovenfra). Og måtter bruges oftest inde i huset. De har en mindre masse, hvorfor processen med installation og fastgørelse er forenklet.

Denne teknik anbefales til private huse med kolde loftsrum. Opvarmning af loftet på et privat hus med mineraluld fra loftet er som følger:

 1. 1. Læg asfalten (billig og effektiv dampspærre) på loftet på loftet. Materialet skal dække alt ledigt plads. I dette tilfælde er hullerne mellem de enkelte bånd af glassin uacceptable. Segmenterne på dampspærren skal lægges overlappende (8-10 cm), limning af leddene med konstruktionsbånd eller med almindeligt tape.
 2. 2. Tænd kasserens overlapning. Et sådant design er lavet af plader med en sektion på 3-4x10-20 cm. Bredden af ​​produkterne bestemmes ved hvilket lag isolering planlægges at blive lagt. Det er vigtigt! Ved ekstern varmeisolering i de fleste tilfælde er mineralulden monteret i et lag på 10-20 cm. Tag afstanden mellem pladerne inden for 0,5-0,6 m. Fastgør kappeelementerne med selvlukkende skruer eller negle af passende længde.
 3. 3. Placer isoleringen mellem den skræddersyede ramme. Her er det nødvendigt at sikre, at der ikke er huller mellem mineralulden og kappebjælkerne.

Isolering lettere at lægge på loftet

Hvis du bruger almindelig mineraluld, skal du dække det med et vandtætlag (tagmateriale, andet materiale). Produkterne lægges overlappede, tapet med tape, der desuden er fastgjort med tynde træplader. Hvis du har købt mineraluld, som har et folielag på ydersiden, er der ikke behov for yderligere vandtætning af isoleringen.

Det sidste trin er installationen af ​​en strandpromenade på en mineraluld og en vandtætningsenhed. Dette design kan laves af OSB, spånplader, almindelige træplader. Nogle eksperter anbefaler inden installation af mineraluld til at lægge et fem centimeter lag skum. I dette tilfælde kan du opnå maksimal beskyttelse af loftet fra damp.

Indførelse af isolering fra indersiden til loftet anbefales til lejligheder i højhuse og til private huse i 2-3 etager. Teknologien til installation af mineraluld vil være omtrent den samme som ved ekstern isolering, men med nogle funktioner. Først laves en kasse på loftfladen af ​​brædderne i det tidligere specificerede afsnit. I stedet for træplader kan du montere en metalprofil. Til loftet er fastgjort med skruer.

Derefter skæres strimler med en bredde på 0,6-0,7 m fra måttene, placer dem mellem rammedele og fastgør isoleringen på klæbens forbelastede overflade. Det er tilladt at fastsætte mineralulden med hæfteklammer ved hjælp af en byggemateriale. Vælg en mere bekvem løsning. Den installerede varmeisolering kræver dampbeskyttelse. Det er normalt lavet af den tidligere nævnte glasin. På mineraluld er dampspærren fastgjort med en hæftemaskine.

For at lægge mineraluld på loftet indefra, skal du også montere en kasse

Den endelige fastgørelse af den varme-dampbeskyttende konstruktion skal ske med skruer, hvis profilen er lavet af metal eller med skranker, når lathing var lavet af plader. Ved denne operation er den indre isolering forbi. Du kan håndtere den endelige overfladefinish, installere et strækloft, plastpaneler, gipsplader eller andre former for plettering.

Den kombinerede ordning med isolering af loftoverfladen indebærer lægning af mineraluld og loftside og indendørs. Denne teknik anvendes sjældent i boligbyggeri. Det er nødvendigt for bygninger, hvor der er behov for at opretholde luftens høje temperatur (saunaer, bade) i lang tid.

For at gøre isolering af loftoverfladen med mineraluld så kvalitativt og kompetent som muligt skal der tages hensyn til flere nyttige anbefalinger:

 1. 1. Fastgørelsen af ​​slangen fra metalprofiler skal udføres med selvskærende skruer af hærdet stål. De garanterer pålidelig fiksering af varmeisolering.
 2. 2. Tryk ikke på eller stempel mineralulden under installationen. Sådanne handlinger reducerer materialets varmeafskærmningsevne væsentligt.
 3. 3. Hvis kassernes bredde er mindre end tykkelsen af ​​det varmeisolerende materiale, skal du lægge yderligere træblokke på hovedbrættet.
 4. 4. Efter installation af metalprofilen og fastsættelse af mineralulden skal du sørge for at blæse alle hjørner på loftoverfladen med skum. Dette eliminerer risikoen for, at kold luft kommer ind i loftet.

Lad dit hjem være varmt og behageligt!

Mineraluld til loftisolering

Varmen i huset er en garanti for sin hygge og komfort. For at opretholde luftens høje temperatur i stuen er det nødvendigt at varme ikke kun væggene og gulvet, men også loftet. Det mest kendte materiale til opvarmning er mineraluld. På grund af sin relative billedkvalitet, brugervenlighed og holdbarhed er dette materiale meget populært selv blandt erfarne bygherrer.

Særlige egenskaber

Minvat er et universelt middel til isolerende lofter af forskellige typer bygninger og strukturer. Materialet har en række væsentlige fordele, der giver ham mulighed for at indtage en ledende stilling blandt andre muligheder for opvarmning. Samtidig skal man huske på, at isoleringsprocessen skal udføres af fagfolk eller personer, der har forberedt og studeret de nødvendige materialer. Og selve proceduren skal være grundig og udføres med stor omhu og præcision.

Faktum er, at selv den mindste fejl, der er gjort under isolering, kan medføre et fald i mineraluldens effektivitet. Det vil igen medføre yderligere økonomiske tab, og måske ødelægge måske dit tag. Derfor skal du, inden du går videre til isolering af loftet, studere alle de nødvendige anbefalinger og tips for at undgå materiale- og tidsomkostninger.

Fordele og ulemper

Som noget andet materiale har mineraluld en række fordele og ulemper. Lad os prøve at finde ud af dem.

Fordele ved mineraluld som varmelegeme til loftet:

 • Prisbillige og overkommelige priser. Normalt reparationer er dyre. Derfor vil en god bonus være muligheden for at redde familiebudgettet. Især hvis denne økonomi ikke skader kvaliteten.
 • Brugervenlighed. Mineraluld er en fornøjelse. Som regel produceres og sælges den i form af ruller og plader, hvilket gør sin drift så enkel og bekvem som muligt.
 • Høj brandmodstand. En ild i huset er en ubehagelig affære, men mulig. Derfor er sikkerheden ved materialer, der anvendes til konstruktion, isolering og efterbehandling - en af ​​de vigtigste kvaliteter. Ikke kun at mineralulden selv er brandhæmmende, det forhindrer også spredningen af ​​ild i dybden af ​​dit hjem.
 • Lav vægt. At varme loftet er ikke en nem ting. For arbejdet vil kræve fysisk kondition og styrke. Især hvis du beslutter dig for at producere isolering indefra. En lav masse mineraluld vil i høj grad lette opgaven.
 • Høj densitet Materialet har en fibrøs struktur, der giver høj kvalitet ikke kun termisk, men også lydisolering, som vil være en ekstra behagelig bonus.
 • Skadedyrsbestandighed Sammensætningen af ​​isoleringen tillader det ikke at lukke i en række uønskede "gæster" (bugs, mus og andre gnavere).
 • Muligheden for langvarig brug. I modsætning til nogle andre populære varmelegemer vil mineralulden tjene dig i det lange løb. Når du først har brugt mineraluld som materiale til hjemmeisolering, vil du i mange år nyde produktiviteten.
 • Ingen ubehagelig lugt. Denne kvalitet af materialet tillader det at blive brugt i enhver bolig. Det er også egnet til børns værelser og værelser, hvor mennesker med allergi og lugtintolerance lever.
 • Økologisk sikkerhed og renlighed. Særligt vigtig indikator for kvalitet i den moderne verden. Hvis du bekymrer dig om tilstanden i dit miljø, så er mineraluld uden tvivl det rigtige valg.
 • Høj dampgennemtrængelighed. I den varme årstid vil denne fordel beskytte bygningen mod overophedning, og i koldt vejr vil det bidrage til fjernelse af overskydende dampe på gaden.
 • Fæstning. Isolering er ikke tilgængelig for mekaniske belastninger af varierende intensitet.

Imidlertid eksisterer intet perfekt. Dette gælder også for mineraluld, så overvej nu materialets mangler.

Ulemperne med mineraluld:

 • Tolererer ikke strukturelt transformation. Mineraluld - et byggemateriale, der ikke kan knuses og tampes. Dette skyldes det faktum, at under isolering af fibre er dets isolerende egenskaber signifikant reduceret.
 • Tolererer ikke fugt. Oftest til termisk isolering af loftet mineraluld anvendes i forbindelse med ekstra materialer, såsom skum og polyethylen i form af en film. Et sådant samarbejde giver dig mulighed for at bevare uldens egenskaber, forhindre det i at blive vådt og sikre effektiv og langvarig varmeisolering af dit værelse.

Som du kan se, er fordelene ved mineraluld som et middel til isolerende lofter meget mere end ulemper. Derfor vælger et stort antal byggearbejdere dette materiale.

tykkelse

Mineraluldens tykkelse er en af ​​de vigtigste kvalitetsindikatorer. For korrekt at bestemme valget skal du omhyggeligt studere emballagen eller bedre - konsultere en specialist i en butik eller et byggefirma. Generelt er det vigtigste, du skal bestemme, antallet af lag, som du vil lægge isolering og klimaet i det område, hvor du bor. Tykkelsen af ​​mineraluld varierer i gennemsnit fra 20 til 200 mm. Normalt for termisk isolering af boliger bruger de en 150 mm tyk mineraluld. Der er dog flere muligheder. Så, for termisk isolering af et fladt vandret tag, vil 30 mm være nok, og for en hældning vil der være behov for ca. 200 mm.

En vigtig parameter i udvælgelsen er det byggemateriale, som loftet er lavet af. I tilfælde af tilstedeværelse af betongulve bør der derfor ikke anvendes mineraluld mindre end 100 mm tykt. For de bygninger, der har opvarmet loft, kan materialet være tyndere - op til 80 mm.

Hvilken man skal vælge?

Det moderne marked er fyldt med sorter af mineraluld. Og de adskiller sig ikke kun af producenten og prisen, men også af de oprindelige råvarer (glas, sten, slagge).

Overvej hovedtyperne:

 • Slagteguld anvendes for det meste i industrianlæg: fabrikker, møller og møller. Denne type uld anvendes bedst til varmeisolering af vandrette overflader, der ikke har en stor hældning.
 • Glasuld er et materiale, der kan irritere dine luftveje og din hud på grund af de skarpe mikroskopiske partikler, den er lavet af. Oftest bruges denne type uld til termisk isolering af træstrukturer og bygninger.
 • Stenuld er den mest almindelige type. Den produceres og sælges i store mængder og passer til en lang række opgaver, der er næsten universelle.

Sådan isoleres loftet i et privat mineralvand

Termisk isolering af mineraluld

Funktionerne i termisk isolering virker med mineraluld og dets egenskaber, fordele og negative aspekter af denne isolering, hvordan man forbereder overfladen af ​​loftet, udførelsen af ​​grundværker, installation af et spændingsstof som en endelig finish.

 1. Funktioner af varmeisolering
 2. Fordele og ulemper
 3. Isoleringsteknologi
  • Forberedende arbejde
  • Installationsvejledning
  • efterbehandling

At opvarme loftet på mineralulden er en pålidelig og overkommelig løsning, som ikke kun gør temperaturen i lejligheden eller huset mere komfortabel, men øger også støjisoleringen. Desuden forhindrer denne fremgangsmåde forekomsten af ​​mug eller mugg på lofterne, som dannes på grund af kondensering på grund af temperaturforskelle.

Funktioner af termisk isolering af loftet med mineraluld

Ifølge standarderne tilhører flere typer af dette materiale klassen mineraluld: fremstillet på basis af glas, slagge og stenuld. Hver type er forskellig fra den anden i længden og tykkelsen af ​​fibre, såvel som tekniske parametre.

En af de bedste er basalt uld, som ikke indeholder bindende komponenter. Det kan modstå temperaturer op til 1000 grader og anvendes med succes i varmeisoleringsarbejder i bade og saunaer.

Der er flere store producenter af mineraluld på det moderne byggematerialesmarked. Blandt dem er mærker som ISOVER, Rockwoll, URSA, PAROC og andre. De bedste materialer er tyske materialer, der gennemgår seriøs europæisk certificering, men de er også meget dyrere. Omkostningerne ved isolering påvirker dens densitet. Dette skyldes mængden af ​​det oprindelige stof, som er nødvendigt for produktionsprocessen.

Ved køb af mineraluld vil det være nyttigt at sikre, at det er fremstillet i overensstemmelse med kravene i GOST. Tjek med sælgeren, hvordan fibrene af dette materiale er placeret. Deres vertikale beliggenhed vil sige, at en sådan isolator bevarer varmen godt og beskytter mod udefrakommende støj. På den anden side øger den tilfældige placering af fibre uldens styrke og forbedrer dens ydeevne.

Til salg er der forskellige former for denne varmeisolator, som kan pakkes på to hovedveje. Tykkelsen af ​​mineralulden til at isolere loftet påvirker formens frigivelse. Relativt tyndt materiale (op til 50 mm) sælges i ruller, der vikles på genstanden og skæres med kniven med de nødvendige stykker. Tykkere bomuldsuld, som kan nå op på 10 cm eller mere, fremstilles normalt i form af måtter og lægges på toppen.

Direkte under taget skal nødvendigvis være et vandtæt lag. Hvis dette ikke er sket, vil der i vintermånederne begynde at samle fugt på den indre kolde overflade af taget. Det er vandtætning, der fungerer som en barriere, der vil redde loftet fra fortynding og rådner. Derudover skal du i mellemrummet mellem tag og vandtætning forlænge en plads på 2-3 cm høj, hvilket vil fungere som ventilation.

Isoleringsarbejde kan udføres på forskellige måder. I lejligheder placeres bomuldsuld mellem hoved- og stræklofterne, i private hjem, isolering udføres på loftet.

Der er en række regler, der vil hjælpe selv en uerfaret mester til at gøre isolering af mineraluld lofter mere effektiv:

 • Ved installation af flere forskellige varmelegemer er det ønskeligt at arrangere dem på en sådan måde, at vanddamppermeabiliteten øges fra lavere til øverste.
 • I tilfælde af intern isolering fra siden af ​​rummet skal der lægges en dampspærrefilm, som vil spare mineralulden for at blive våd og ødelagt.
 • I kolde dovne skal tykkelsen af ​​varmeisolatoren være mindst 300 mm. Denne indikator påvirker ikke kun varmenes sikkerhed, men også for at forhindre forekomst af kondensat.
 • Læg ikke en dampspærre på hver side af isoleringen, da dette vil blokere fugtigheden inde i det.
 • Hvis pladerne ikke overlapper hinanden, skal leddene behandles med skum.
 • Ved installation af mineraluld er det forbudt at tampe det ned, fordi det kan provokere et fald i antallet af luftbobler inde og en automatisk forringelse af termisk isolerende egenskaber.
 • Vær opmærksom! Under arbejdet med denne varmelegeme er det nødvendigt at overholde forsigtighedsregler. Uld indeholder fine fibre, der kan forårsage kløe og irritation, hvis de falder på den åbne hud eller, endnu værre, i luftvejeområdet. For at undgå dette skal du, når du opvarmer dig, bruge tykke handsker, bære beskyttelses tøj, åndedrætsværn.

  Fordele og ulemper ved isolering af mineraluld

  På grund af det store antal positive kvaliteter af mineraluld på loftet er det en glimrende løsning for boliger og boliger. Overvej fordelene mere detaljeret:

  1. Næsten fuldstændig manglende brandbarhed.
 • Lav pris er en af ​​de vigtigste fordele ved dette materiale.
 • Vatu er klassificeret som miljøvenlige og sikre varmeisolatorer.
 • Ikke attraktiv for forskellige indenlandske gnavere og insekter.
 • Det er ikke underkastet rådner og en skimmel.
 • Afviger i den lange garantiperiode.
 • Fremragende styrke kombineret med evnen til at modstå fysisk anstrengelse.
 • Det primære svage punkt i mineraluld er dets evne til at miste varmeisoleringsegenskaber på grund af fugtabsorption. Derfor er det yderst vigtigt at følge reglerne for loftisolering. Ellers kan tab være op til 40-50% af varmen i rummet. Over tid kan materialet falde, især i hjørnerne, så bomuldsuld bør placeres i kassen med en lille margin.

  Teknologien til isolering af loftet med mineraluld

  For dem, der er interesserede i at isolere loftet med mineraluld, vil det være interessant at vide, at isoleringen kan ske både fra loftet og indersiden. Sidstnævnte mulighed indebærer indretning af hævede lofter, og derfor ikke helt egnet til værelser med lave vægge.

  Forberedende arbejde inden installation af mineraluld

  Overfladebehandling er af stor betydning. Det første skridt er at opnå et perfekt fladt loft. Overfladen til isolering skal rengøres fra rester af gamle efterbehandling materialer.

  Hvis der er stød og udragende dele, skal de slås ned med en hammer og mejsel. I de gamle værelser kan man nemt møde pits, revner og riller. For at forsegle dem er det nok at bruge den sædvanlige kitt. I det tilfælde, hvor der er mærkbare mellempanel sømme i loftet, bliver de ryddet og korrekt forseglet ved hjælp af byggeskum. Hvis du planlægger at installere eller udskifte elektriske ledninger, skal du gøre det på dette tidspunkt.

  Forskellene, hvis størrelse ikke overstiger 1 cm i niveau, kan udjævnes ved at anbringe to lag af kitt. Det første lag anvendes til roughing - det er ikke nødvendigt at forsøge at opnå en perfekt flad overflade med det samme. Derefter får loftet at tørre i ca. 1-2 dage. Den endelige justering udføres fint finish kittet. Derefter tørres overfladen og pudses med fint kornpapir.

  For at isolere loftet i mineralvandshuset har vi brug for følgende liste over værktøjer: skruetrækker eller elektrisk boremaskine, håndsav eller sav, skruetrækker, bygningsniveau og lodret, malerulle (børste), hammer, byggestifter, stationær kniv, varmepistol, trinladder.

  Forbrugsstoffer: Mineraluld i ruller eller måtter, metalhjørner, skruer til træ og metal, kittet, polyurethanskum, konstruktionstape, træ- eller metalbjælke, lim eller limblanding, dowels skålformet, dampspærrefilm, lærred under et ophængt loft, baguetter fastsættelse af profiler.

  Installationsvejledning for mineraluld

  Når vi har forsigtigt forberedt overfladen, kan du begynde opvarmningen. Det repræsenterer følgende aktionsrækkefølge:

  • Det er nødvendigt at bygge en ramme til loftloft. For at gøre dette skal du bruge enten en træbjælke eller metalprofil, som bruges ved arbejde med gipsplader. Rammen er slået ned på gulvet i overensstemmelse med de tidligere målinger. Installationen af ​​den færdige batte begynder med installationen af ​​en vandret stang, hvortil de vertikale skinner er fastgjort. Den er fastgjort med negle eller skruer.
 • Rummet inde i ramcellerne kan fyldes med isolerende materiale. På bordet, gulvet eller på et hvilket som helst andet egnet sted skæres mineraluldstykker i henhold til størrelsen af ​​hver resulterende celle. Det er bedst at holde fastgørelsen på en speciel klæbemiddelblanding. Den påføres med en rulle eller en bred børste.
 • Så snart isoleringen stikker til loftet, er den fastgjort med panformede dowels (som "paraply"). For at gøre dette er de fyldt i midten og langs kanterne af hvert stykke materiale med i alt mindst 5 stk.
 • Nu kan du fortsætte med limning af dampspærrefilm. Til dette trin har vi brug for en hæftemaskine, og det er ønskeligt at overlappe lagene og desuden fastgøre med konstruktionstape. Polyethylenfilmen, som spiller en dampbarrieres rolle, skal skæres omhyggeligt i lige strimler, hvis bredde vil være lidt mere end afstanden mellem de tilstødende gulvbjælker.
 • Efter at den varmeisolerende struktur er samlet, fastgøres den ved hjælp af tværgående fiksering med en profil eller skinner.
 • Nu kan du lukke kassen med plastpaneler, gipsvæg eller strækloft.
 • Hvis der anvendes rullet isolering, vil fastgørelsesmetoden være noget anderledes. Hver 10-15 centimeter i rammen er det nødvendigt at køre i negle, og ledningen er viklet på den sidste af dem. I processen med, hvordan isoleringen vil blive lagt, er ledningen zigzagged på efterfølgende negle. Som følge heraf får vi et metalnet, hvis opgave er at holde indersiden af ​​ulden.

  Overfladebehandling

  En af de mest funktionelle løsninger efter isolering kan betragtes som installation af et strækloft. Det er ikke kun æstetisk tiltalende, men også mulighed for installation af indbygget belysning. Det eneste, der skal gives primært, er, at sådanne lofter er modtagelige for fysiske skader, især med skarpe genstande.

  Gulvet skal ryddes af snavs og metalpartikler, som kan bryde den bløde klud.

  For det første skal du ved hjælp af et niveau måle alle vinkler i rummet, da dette vil påvirke profildockingen. Så snart nulniveauet er bestemt, kan du begynde at montere profilskinnen på væggen med dykker eller selvskærende skruer. Som følge heraf får vi et rum med en fast profil omkring sin omkreds.

  Før montage skal lærredet opvarmes med en varmepistol. Det er nødvendigt at sikre, at indendørstemperaturen ligger i området + 40 ° C. Først efter det kan du gradvist slappe af filmen og sørge for, at den ikke er for tæt på varmekilden. Materialet fjernes fra emballagen og ikke glemme at det skal tages med rene hænder.

  Ved fastgørelsesfasen skal lærredet opvarmes til + 60 ° С. Montering af spændevævet fremstilles ud fra basisvinklen i rummet. Derefter fastgøres vinklen der er modsat på diagonalen. Når alle er faste, fortsætter de med at fastgøre siderne.

  For at rette materialet på lige vægge, kan du bruge en spatel til at arbejde med stræklofter. På nogle steder kan lærredet være sting. Sådanne områder er jævnt fordelt og sikret med flere låse.

  I forbindelse med fiksering er det afgørende at sikre, at krøller, rynker og alle former for forvrængninger forhindres. Fejl skal straks fjernes, og hvis de bliver synlige for sent, kan du forsøge at glatte dem ud med din hånd og forvarme området med en varmepistol.

  En teknologisk kløft vil sikkert danne sig mellem loftet og væggen, da profilen har en vis tykkelse. Til sin forklædning sælges et specielt bånd, der produceres i forskellige farver. Det kan vælges individuelt, i tone til vægge og loft. Montering det giver ingen særlige vanskeligheder: det er simpelthen presset ind i spalten og forsigtigt presset med fingrene. Et alternativ til en sådan stik kan være installationen af ​​en dekorativ sokkel.

  Så snart hovedarbejdet med strækloftet er gennemført, kan du gøre det færdige. På dette stadium installeres spotlights, hvis de leveres. Dekorative hætter fastgøres, hvis hovedopgave er at skjule fastgørelsesanordninger fra øjnene.

  Hvis du planlægger at hænge lysekronen i loftet, skal du sørge for en plastikring, hvis ydre diameter skal være sådan, at den er gemt under lampens dekorative dæksel. Den er limet på lærredet, mens ringens centrum skal falde sammen med det punkt, der er skitseret for lysekronens armatur.

  På anmodning fra ejeren kan lofterne males med akrylmaling. Dermed skabes virkningen af ​​skyer, bølger, stjerneskibet osv.

  Det er vigtigt! Under alt arbejde med varmepistolen er det nødvendigt at overholde sikkerhedsforanstaltninger for at undgå en eksplosion. For at gøre dette skal du kun bruge gasolcylindre med gyldig levetid. Før arbejdet påbegyndes, skal du kontrollere pålideligheden af ​​forbindelserne, slangens integritet og fraværet af gaslækage.

  Sådan isoleres loftet med mineraluld - se videoen:

  Som du kan se, kan du mestre teknologien til at arbejde med mineraluld på egen hånd. Hvis alle værker udføres i overensstemmelse med anbefalingerne, kan du nyde komforten og varmen i rummet i mange år.

  Kan du lide denne artikel? Del det med dine venner gennem sociale! Hvis du bruger kun 10 sekunder af din tid på to klik på den sociale netværksknap, hjælper du vores projekt. Tak!

  Relaterede nyheder

  Instruktioner til isolering af loftet i et privat hus i mineralpoolen: 5 etaper

  Mineraluld anvendes i vid udstrækning som varmeapparat til huse. I huset er det ofte et spørgsmål om tagisolering: Jeg ønsker at arrangere et loft eller bare holde varmen i huset. Oftest bruges mineraluld som varmelegeme, men det er værd at huske, at det er egnet til brug i boliger med højt til loftet, ellers kan loftet vise sig at være for lavt. Men om alt i orden, i dag vil vi tale om typer af mineraluld, vælge det bedste og fortælle dig, hvordan man korrekt opvarmer loftet.

  Opvarmning af loftet med mineraluld

  Sådan isoleres loftet i et privat hus? Den bedste løsning er naturligvis mineraluld.

  Følgende fordele ved denne type isolering til loftet i huset kan nævnes:

  • Lav varmeledningsevne;
  • God lydisolering;
  • Øget brandmodstand
  • Rigtig lav pris;
  • holdbarhed;
  • Nem installation.

  Mineraluld har dog nogle ulemper, det vigtigste er den absolutte mangel på modstandsdygtighed mod fugt. Når der kommer i kontakt med vand, bliver mineraluld hurtigt våd og deformerer, mister sin funktion. Også for ulempen kan det betragtes som en tilstrækkelig stor tykkelse af dette materiale, så det er bedst at bruge det til boliger med højt til loftet. Under udvælgelsen af ​​mineraluld til isolering af loftet skal du omhyggeligt overveje egenskaberne for at opnå et ægte højkvalitets materiale.

  Den bedste løsning til isolering af lofter er mineraluld

  Mineraluld har følgende egenskaber:

  1. Densitet. Denne kvalitet kan virkelig kaldes den vigtigste, den viser den tilladte belastning for mineralulden.
  2. Termisk ledningsevne. Vælg materialet med det laveste indeks - det vil sige med den bedste varmeisolering.
  3. Størrelse. Der er mange forskellige typer mineraluld, der er ruller, fliser og måtter. Vælg, hvad du synes er bedst egnet til arbejde.
  4. Tykkelse. Afhængig af tykkelsen varierer mineraluldens modstandsdygtighed mod lave temperaturer. Et tykt lag angiver, at materialet bevarer varme godt, vælg uld med en tykkelse på mindst 3 cm.

  Den mest hensigtsmæssige er mineraluld, lavet i form af fliser, den har bedre elasticitet, og det er også meget nemt at fastgøre.

  Sådan repareres mineralulden i loftet

  Før du lægger mineraluld i loftet, er det nødvendigt at forberede alle værktøjer og materialer på forhånd, hvilket vil forbedre arbejdshastigheden betydeligt.

  Så for at installere isolering på loftet brug for følgende materialer og værktøjer:

  • Mineraluld;
  • Polyethylen film;
  • fugemasse;
  • Træ lameller eller barer;
  • dyvler;
  • Ler;
  • bore;
  • Kniven.

  Ved isolering er det muligt at udføre to typer isolering: udefra og indvendigt. Intern opvarmning vil tage dig mere styrke og vil koste mere, og vil også gøre loftet lidt lavere, vælg denne metode til et hus med højt til loftet.

  Forbered visse værktøjer og materialer, inden du lægger mineraluld i loftet.

  Opvarmning indefra foregår i flere faser:

  1. Først installeres vandtætningen, til denne brug polyethylen.
  2. Det andet trin er at skabe en ramme, den kan laves ved hjælp af træbjælker eller metalprofil. Rammen er fastgjort langs loftets omkreds med hjælp af dowels.
  3. Derefter skal du vedhæfte isoleringen til loftet, du kan gøre dette med en speciel lim, der påføres isoleringen og presses mod loftet.
  4. Lad limen tørre, først efter fuldstændig tørring, fastgør pladerne af mineraluld med dykker.
  5. Et andet lag af vandtætning sættes oven på mineralulden, den sidste fase er skabelsen af ​​et gulv af træ eller gipsvæg.

  Minvata for loftet: Hvilket er bedre

  Hvilken mineraluld er bedst for at gøre loftet opvarmning? Hvilken bomuld skal du vælge? Først og fremmest skal du være opmærksom på hvilket materiale produktet er fremstillet af. Mineraluld er lavet af sten eller glas, og kvaliteten af ​​mineraluld varierer afhængigt af det anvendte materiale.

  Glasuld, som navnet antyder, er lavet af glas, under fremstillingen smeltes sand fra glas, hvilket resulterer i, at materialet får en lysegul farve.

  I et træhus er det tilrådeligt at bruge glasuld til at isolere loftet og gulvet.

  Mineraluld til loftet er af flere typer: glasuld, stenuld og økould

  Glasuld har følgende fordele:

  • Den lethed;
  • God elasticitet;
  • Høj brandmodstand.

  Vær også opmærksom på oprindelseslandet. Tysk glasuld er let at varme på værelset, generelt opmærksom på de tyske virksomheders mineraluld - i Tyskland, et af de højeste kvalitetsisoleringsmaterialer. Der er også stenuld, den har flere ulemper, men har også en bred fordeling. Denne type uld anvendes til isolerende lofter og som isolerende materiale har stenuld en lang levetid. Der er også økologi, der er lavet af cellulose og er også et isolerende materiale med en lysegrå farve.

  Ecowool opvarmede også lofter, fordi det er ret rentabelt og behageligt materiale. Oftest bruges den i stedet for gipsvæg og installeres i slutningen af ​​isoleringsarbejdet.

  Hvordan man lægger isolering på loftet: trin for trin instruktioner

  Så vi opvarmer det indre af mineralvandet i et privat hus med egne hænder.

  Sekvensen af ​​handlinger ved isolering i loftet er som følger:

  • Den første er et diagram over afstande mellem loftets bjælker;
  • Dernæst udformes bredden af ​​mineralulden, vi måler isoleringen langs loftsbredden med en lille overlapning;
  • Isolering er lagt mellem bjælkerne, sørg for at den ikke falder ud;
  • Isolér materialet tæt mellem spærrene;
  • Derefter skal du forsigtigt forsegle isoleringen for at forhindre kulde og udkast;
  • Fix materialet med dowels;
  • Det er også nødvendigt at lægge og reparere pladerne af varmeisolering, fylde hullerne med skum;
  • Forbered loftet med isolering til fastgørelse af gipsvægge;
  • Sheathe gipspladerum.

  At lægge isolering på loftet skal være meget stramt for at forhindre udseendet af kulde i huset

  Husk at lægningen af ​​isolerende materiale skal være tæt for at forhindre udseende af kulde i rummet.

  Det er tilrådeligt at lægge isoleringsmaterialet udenfor, hvis rummet har lave lofter. I dette tilfælde udføres forberedelsen først: loftet ryddes af affald, og alle leddene forsegles forsigtigt med tape. Fastgørende isolering er i princippet den samme, læg materialet mellem træbjælkerne og behandle alle revner med skum. Fordelen ved den eksterne isoleringsmetode er, at den endelige behandling af loftet med gipsplader ikke er påkrævet. Hvis du ofte bruger loftet, kan du lægge et gulv, f.eks. Lavet af træ, over isoleringspladen.

  Opvarmning af loftet med mineraluld gør det selv (video)

  Afslutningsvis kan vi sige, at opvarmning af loftet i et privat hus med mineraluld er en billig og nem måde at fjerne problemet med udkast og kulde i rummet. Du kan selv installere isoleringsmaterialet på to måder: eksternt og internt. Den første metode er egnet til værelser med lave lofter, og den anden vil kræve flere penge fra dig og reducere loftet betydeligt. Hvilken vej er at foretrække - du bestemmer dig.

  Opmærksomhed, kun i dag!

  Termisk isolering af mineralloftet: en faseteknologi til et privat hus og lejlighed

  Det skal bemærkes, at dette problem opstår både hos ejere af private huse og i beboere i typiske højhuse (især hvis din lejlighed er på sidste etage). Derfor vil vi i denne artikel overveje teknologien om isolering af mineraluld i begge tilfælde.

  Mineraluld

  Advarsel! Med en stor temperaturforskel inde i og uden for rummet, når loftet ikke er isoleret, kan der ses kondensat på det. Han til gengæld øger fugtigheden, hvilket fører til udseendet af skimmel og meldug og som følge heraf fremskyndet ødelæggelse af loftet.

  Hvorfor valget faldt på mineraluld

  Minvata i plader

  At vælge isolering til en boligbyggeri skal først og fremmest styres af, at den var holdbar, miljøvenlig og brandhæmmende. Mineraluld (for eksempel Rockwool-isolering) opfylder alle disse krav mest og er derfor ideel til opvarmning af loggier, gulve, vægge og lofter.

  Nedenfor er de vigtigste fordele:

  • Minvata er et miljøvenligt materiale, der ikke udsender nogen skadelige stoffer;
  • har fremragende brandmodstand
  • hun har fremragende varme- og lydisoleringsegenskaber;
  • det er ikke underkastet råtning;
  • gnavere og insekter starter ikke der;
  • Minvat - billig isolering. Prisen på dette isoleringsmateriale er meget attraktivt, hvilket gør det overkommeligt for alle kategorier af borgere.

  Ulemperne består naturligvis også. Det væsentligste af disse er, at mineraluld absorberer meget fugt. Og hvis isoleringen bliver våd, vil den miste de grundlæggende kvaliteter.

  Derfor afhænger det hele af den korrekte installation. Få mennesker ved, at hvis de ukorrekt nedlægges et år, mister mineralulden ca. 40% af dens varmeisoleringsegenskaber.

  isolering Rockwool), og derfor ideel til isolering loggia, gulve, vægge og lofter.

  Nedenfor er de vigtigste fordele:

  • Minvata er et miljøvenligt materiale, der ikke udsender nogen skadelige stoffer;
  • har fremragende brandmodstand
  • hun har fremragende varme- og lydisoleringsegenskaber;
  • det er ikke underkastet råtning;
  • gnavere og insekter starter ikke der;
  • Minvat - billig isolering. Prisen på dette isoleringsmateriale er meget attraktivt, hvilket gør det overkommeligt for alle kategorier af borgere.

  Ulemperne består naturligvis også. Det væsentligste af disse er, at mineraluld absorberer meget fugt. Og hvis isoleringen bliver våd, vil den miste de grundlæggende kvaliteter.

  Derfor afhænger det hele af den korrekte installation. Få mennesker ved, at hvis de ukorrekt nedlægges et år, mister mineralulden ca. 40% af dens varmeisoleringsegenskaber.

  Efter udpakning vil mineralisoleringen genskabe sin volumetriske form.

  Tip! Bevæbnet med en enhed som et termisk billede, kan du nemt afgøre, om isoleringen er korrekt lavet, eller hvis mineralulden ikke har aftaget. Hvis det stadig taber sine egenskaber, vises alle tab på enheden i rødt.

  Med hensyn til den krævede tykkelse af mineralisolering varierer det for lejligheder og private huse. For loftet i et privat hus skal et lag mineraluld være mindst 15 cm. En fem centimeter varmeisolator, men med højere densitet, vil være tilstrækkelig til lejligheder.

  Loftisoleringsteknologi

  Legge mineraluld i et træhus

  Sådan isoleres loftet med mineraluld? Når alt kommer til alt, afhænger resultatet af et kompetent udført arbejde: vil det være varmt i dit hus i koldt vejr, når du ikke engang vil gå udenfor, eller ej.

  Loftet i dit hus - den interne metode til isolering

  Hvis du planlægger at isolere med egne hænder loftoverfladen i et privat hus indefra, så er det mere rationelt at købe mineraluld i form af plader. I kombination med metalramme og gipspladerforing vil der være en uoverstigelig barriere for varmen, der undslipper gennem loftet.

  Alt arbejde på isolering er opdelt i følgende faser:

  • Lags vandtætning. Til dette formål er en speciel vandtætningsfilm, glasin og andre isolerende materialer velegnede.
  • Byg rammen. Hvordan det bliver, metal eller træ - du bestemmer dig. Rammen er monteret og fastgjort med en stans og dowel-negle.
  • Lægge mineralisolering På dette stadium limes mineralulden til loftet. For at gøre dette bedre lim til fliser (det er han der giver øjeblikkelig vedhæftning af loftoverfladen og isoleringsmaterialet). Om nødvendigt passer det andet lag mineraluld.
  • På dette stadium lægges et vandtætningsmateriale over den allerede limede isolering.
  • Nu kan du skære det hele med et gulv af brædder eller gips.

  Tip! Selvskærende skruer af hærdet stål er ideelle til plettering, fordi de har høj styrke og er i stand til at modstå store belastninger.

  På billedet foretrak husets ejere en træramme i kombination med mineraluld og gipsvæg.

  Det er vigtigt! Tryk ikke under min påskyndelse på minwata. Egenskaben ved at bevare varmen i en mineralisolator er netop det faktum, at luftbobler gemt inde i det forhindrer varmeoverførsel mellem værelserne og loftsrummet.

  Loftet i dit hus - isolering udenfor

  Sekvensen af ​​lag til ekstern isolering

  Opvarmning af et landhus begyndte at forlade flere og flere penge, men er det stadig koldt om efteråret og vinteren? Vi er nødt til at varme loftet! Hvis der allerede er lavet en moderne reparation af høj kvalitet i værelset, vil det være besværligt og dyrt at gøre isolering indefra - du skal demontere et nyt loft, isolere det og derefter reparere det. Enig, det er ikke meget rationelt og ikke rentabelt.

  Kun en vej ud - at isolere loftet. Hvordan er isoleringen af ​​loftet i et træhus udenfor?

  Vores instruktioner hjælper dig med at gøre dette:

  • Loftrummet ryddes af unødvendige ting og snavs.
  • På loftet er en dampspærre lagt på loftet (glassin eller noget dampspærre materiale). Dens led er limet med et specialtape.
  • Dette efterfølges af Minwat. Hvordan laver man isolering i denne sag? Alt er meget simpelt: en rulle mineraluld er lagt oven på dampspærren mellem træbjælkerne. Det er kun nødvendigt at sikre, at der ikke er huller mellem bjælkerne og mineralvandet. Isoleringen vil tage sin endelige størrelse ca. 15 minutter efter installationen.

  Det er vigtigt! Hvis det termiske isoleringslag viste sig over bjælkerne, så blev yderligere stænger spidset på dem med henblik på isolationslagets højde.

  Processen med at lægge mineraluld

  Tip! Hvis mineralulden er lagt i to lag, bliver loftet meget varmere. I dette tilfælde ligner metoden til lægning af mineraluld den måde at lægge mursten på. Det øverste lag dækker leddene i det nedre lag.

  • Der er ikke noget lag mineraluld på toppen. Du kan dog udvide brædderne for at kunne bevæge dig rundt i rummet eller montere en enkel gulvbelægning.

  Pænt lagt loftsplader

  Varmeisolering af loftet i lejligheden

  Metalramme + Mineralisolering

  I "width =" 640 "allowfullscreen =" "frameborder =" 0 ">

  Så vi regnede med, hvordan man varmede loftet mineraluld i et landhus og lejlighed. I tilfælde af privat ejendom er præference naturligvis bedre givet til den eksterne metode, da den er meget enklere og billigere. Efter isolering af loftet vil du straks mærke til ændringerne - varmen vil blive bevaret og gøre atmosfæren i huset mere behagelig end det var før.

  Endelig vil jeg gerne minde om, at isolering af boliger skal være miljøvenlige og brandsikre materialer. Hvis der opstår en brand, går luften op, derfor skal isolationen ikke brænde og udsende skadelige stoffer. Generelt er isolering af loftet med mineraluld ideel. Minvat opfylder alle krav til brandsikkerhed og miljøvenlighed (læs andre artikler om emnet "Sådan isoleres loftet i et privat hus").

  I den præsenterede video i denne artikel finder du yderligere oplysninger om dette emne. Og hvis du er interesseret i andre spørgsmål om forbedring af hjemmet (for eksempel isolering af plastikvinduer), så vil du helt sikkert finde svarene på dem på vores byggeportal!