Opvarmning af loftet i et hus med et koldt tag - vælg en af ​​måderne

Hvis vi sammenligner det med bylejligheder i flere etages bygninger, har private huse et stort kontaktområde med det eksterne miljø, hvorfor spørgsmålet om højkvalitets termisk isolering er meget mere relevant her. Ca. 35% af varmen går ind i den omgivende luft gennem det ikke-isolerede loft, hvis taget og loftet ikke isoleres af en termisk barriere. At miste så meget varme for ingenting er en uoverkommelig luksus, så vi vil overveje de bedste muligheder for termisk isolering af lofter.

Moderne byggeteknologier sørger for enhedens isoleringslag samtidig med byggeri af bygninger. I dette tilfælde vælges de mest hensigtsmæssige og effektive ordninger til installation af isolering i designfasen under hensyntagen til typen af ​​overlapning, den samlede belastning på bygningskonstruktioner og behovet for varmebesparelse i denne klimasone. Dette er ideelt set, hvis et nyt hus bygges i overensstemmelse med bygningskrav og regler.

Hvis den private bygning blev opført i lang tid, eller for nylig, men alene, er det helt muligt at antage, at højkvalitetsisolering, herunder lofter i huset, måske ikke er. I en sådan situation skal husejere selvstændigt løse isoleringsproblemet, udvælge metoder, der opfylder behovet for at spare varme, bygningens egenskaber generelt og typen af ​​gulve i særdeleshed. Det første spørgsmål, der opstår i vejen for at løse dette problem er den side af loftet, hvorfra det er mere hensigtsmæssigt og mere hensigtsmæssigt at arrangere en termisk isolationsbarriere.

Det er mere bekvemt at opvarme loftet fra loftet

Varm overlap kan være på hver side, og i hvert fald vil det være korrekt. Men når man vælger en isoleringsmetode, skal man tage højde for nogle af nuancerne. Den første er loftets højde. Hvis lofterne er lave, og der ikke er noget ønske om at skjule det anvendelige rum, er isoleringen fra loftet helt klart foreslået, fordi isoleringslaget (mindst 5-6 cm) plus slutningen (2-3 cm) vil gøre lofterne endnu lavere. En anden situation er, at værelserne allerede er færdige, indretningen er blevet indrettet, og han er helt tilfreds med husstanden. Ved at opvarme loftet indefra vil det være nødvendigt at foretage reparationer igen, hvilket er uhensigtsmæssigt i alle henseender. Også her foretrækker isoleringsbarrieren oven på loftet.

At isolere lofter indefra giver kun mening i en situation, hvor huset gennemgår større reparationer. I dette tilfælde er udførelsesformen af ​​en af ​​metoderne til intern termisk isolering af lofter tilvejebragt, hvilket sker under reparation og efterbehandling. Selvom husejere for nylig hellere foretrækker at isolere loftet fra loftet. Så meget mere praktisk, billigere og desuden let. Og det er en stærk faktor, hvis du har til hensigt at opbygge en termisk barriere med dine egne hænder.

Der er en variant af opvarmning af gulve på begge sider. Så gør dem, der ønsker at omdanne boliger til en imprægnerbar fæstning til vinterkulden og sommervarmen, for konstant at spare på energikostnaderne.

Nu er der et tilstrækkeligt valg af typer af isolering, der kan bruges til vores formål. Sammen med brugen af ​​moderne varmeisoleringsmaterialer anvendes traditionelle varmelegemer ofte og tjener til dette i mere end et århundrede. Disse omfatter træspåner og savsmuld samt materialer baseret på dem (savsmuld beton, en blanding af træaffald med ler). Nogle falder i søvn på loftet med et lag tørre blade eller poter af nåletræer. Sådanne metoder til opvarmning af gulve brugte vores forfædre, men intet forhindrer brugen af ​​sådanne helt naturlige og ofte fri materialer i vores tid. Selvom moderne teknologier og materialer foretrækkes af forbrugerne, vil vi derfor kort overveje deres mangfoldighed og hovedegenskaber.

Ved klassificering af materialer, der gælder for isolerende lofter, kan de opdeles i flere grupper:

 • polymer varmeisolatorer;
 • fiberisolering;
 • sprøjtede materialer;
 • bulkfaststoffer.

Polymerer og ekstruderet polystyren, som hurtigt vinder popularitet, kendt for mange under handelsnavnet "Penoplex", er blandt polymererne. Polyfoam anvendes meget bredt på de varmeisolerende formål i konstruktionen. Materialets popularitet er tilvejebragt af to faktorer - en meget overkommelig pris og god varmeisoleringsegenskaber. Materiale af høj kvalitet med en tæthed på mindst 35 kg / m 3 er også tilstrækkeligt hydrofob for at eliminere behovet for at installere vand- og dampisolerende barrierer ved installation af et varmeisolerende lag. Alt er godt, men skummet har nogle problematiske egenskaber, hvis vigtigste er brandbarhed ledsaget af ekstrem toksicitet. Røgen, der frigives under forbrændingen af ​​denne polymer, kan sende til forfædrene nogen, som indånder den 2-3 gange. Af denne grund er denne isolering i mange udviklede lande forbudt for isoleringsarbejde i beboelsesbygninger.

Penoplex er blottet for mange mangler af skum. Det tilhører den klasse af materialer, der ikke understøtter forbrænding eller selvslukning, derfor er brugen heraf i boligbyggeri ikke begrænset. Desuden er polystyren fuldstændig ufølsom over for fugt, der ikke er modtagelig for bakteriel og svampemikroflora. Penoplex-styrke er en af ​​de højeste i forhold til andre varmeisolatorer, så polystyren bruges ofte, hvor styrkeegenskaber spiller en vigtig rolle (gulvisolering under en plade, varmeisolering af kældre af bygninger, kældre). Ifølge de varmeisolerende egenskaber er polystyren omtrent det samme som polystyren - for at skabe en pålidelig termisk barriere er et lag af isolering på 5-10 cm tilstrækkeligt (afhængigt af geografi i regionen).

Minvat og dets sorter er fibrøs isolering

De fibrøse materialer til varmeisoleringsarbejde i konstruktionen omfatter sorter af mineraluld. Materialet adskiller sig i forhold til råmaterialet, der anvendes til fremstilling af materialet. Alle typer mineraluld fremstilles af smeltende mineraler og danner fibre, der holdes sammen med organiske klæbemidler. Hvis fibre dannes af smeltet glas, opnås der endeligt glasuld. Slaguld fremstilles på samme måde fra højovnsskum og andet mineralaffald af metallurgisk produktion. Basaltuld, betragtes som det højeste kvalitetsmateriale i denne kategori, er dannet af termiske virkninger på visse typer sten.

Al fiberisolering er lavet af forskellige tætheder. Den højeste andel er måtter, der primært anvendes til facadeisolering til plastering. En sådan varmeisolator er holdbar og hård, derfor udgør den en hård overflade til færdiggørelse af arbejdet på den. Middeltætheden mineraluld fremstilles også i form af måtter, men materialet er løsere og har ikke høj styrke. Mineraluld med den laveste specifikke vægt går på salg rullet ind i ruller. Til opvarmning af loftet i huset kan du bruge en mineraluld med mellem- og lavdensitet, den første er mere passende til varmeisolering fra loftet med et koldt tag, det andet - til at arrangere en termisk barriere indefra.

Det sidste ord i teknologien til isolering af bygningsoverflader - sprøjteisolatorer. Disse omfatter polyurethanskum og økologi. Det første materiale er en polymer, den anden er lavet af naturlige råmaterialer (cellulose). Begge varmeisolatorer påføres isolerede overflader ved sprøjtning, selvom i nogle tilfælde hældes økologi i de eksisterende huller i tør form efterfulgt af tampning.

Den mest almindelige løs varmeisolator - udvidet ler

Polyuretanskum i kemisk natur, anvendelsesmåden og den færdige isolations struktur er meget tæt på et konventionelt skum. Til fremstilling af skummateriale med fremragende klæbende egenskaber anvendes to komponenter, som demonteres og derefter påføres ved anvendelse af specielt udstyr. Fordelen ved den sprøjtede isolering er i dens sømløshed, hvilket forhindrer dannelsen af ​​koldbroer. I den polymeriserede (hærdet) tilstand er polyurethanskum ikke brændbart og har 1,3 gange bedre varmeisoleringsegenskaber end skum. Manglen på varmeisolator - i den gradvise ødelæggelse under påvirkning af ultraviolet (skal beskyttes) og manglende evne til at arbejde med det med egne hænder (udstyret er dyrt og det er ikke tilrådeligt at erhverve det til engangsbrug).

Den mest anvendte bulkvarmeisolator er udvidet ler - porøse granuler af forskellige fraktioner. Råmaterialet til produktion af ekspanderet ler er almindelig ler, så denne varmeovn er miljøvenlig og naturlig. Denne isolering brænder ikke, har en moderat hygroskopicitet og gode varmeisoleringsegenskaber. Evnen til at modstå varmetab afhænger af størrelsen af ​​granulerne - jo mindre brøkdelen er, jo højere er termisk ledningsevne.

Til isolering af loftet er det tilrådeligt at bruge udvidet ler med en brøkdel på 5-10 mm.

At isolere loftet fra indersiden på to måder. Den første omfatter installation af isoleringskort eller måtter direkte på loftets overflade med lim og ekstra fastgørelse med specielle dowels. Det er bedre at bruge denne metode, hvis en armeret betonplade bruges som overlapning. Den anden teknologi giver mulighed for installation af batten til efterfølgende plating med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. I dette tilfælde lægges isoleringen mellem rammens understøtningselementer. Denne metode er mulig for enhver form for loft. Begge metoder giver en god varmeisoleringseffekt, selvom lagets tykkelse ofte er begrænset på grund af ønsket om at opretholde det maksimale anvendelige rum.

En af metoderne er arrangementet af beklædningen under hvilken isoleringen er lagt.

Ekstruderet polystyren anvendes oftest til implementering af teknologien til direkte installation af isolering på plader, selvom mineraluldmåtter med en høj tyngdekraft også kan anvendes. Præference gives til polystyren af ​​flere årsager:

 • materiale er nemmere, mere bekvemt at arbejde med sin installation;
 • varmeledningsevne af polystyren med samme tykkelse er ca. en og en halv gange lavere end den samme indikator for hårduld med høj densitet;
 • Til dannelse af færdiglag på overfladen af ​​mineraluld skal man have færdighederne i sådanne aktiviteter, mens plastering på polystyren ikke er vanskeligere end på gipsplader.

Generelt varierer installationen af ​​disse varmelegemer lidt. Den eneste forskel er i de anvendte polymer-cementblandinger til limning af varmeisolerende plader. Sekvensen af ​​handlinger med denne isolationsmetode er som følger:

 • pladen behandles med primerblanding;
 • Forbered polymercementlim (ifølge pakningsinstruktioner);
 • Påfør klæbemiddelblandingen på et isoleringsark (langs omkredsen og i midten), hvorefter polystyrenpladen presses mod betonfladen og indstilles i et vandret plan;
 • Efter at have fastgjort limen (ca. en dag) er isoleringsarkene desuden fastgjort med "paraplyer" - med specielle dowels med en bred runde cap.

Det forbliver at gips isoleringen ved hjælp af forstærkende mesh og anvende finish efterbehandling lag. Hvis den anden metode anvendes, som indebærer at lægge en varmelegeme i intervallerne mellem skinnerne eller profilerne, tager vi mineralulden af ​​medium eller lav densitet som varmeisolerende materiale. Termisk isolering er anbragt mellem rammelementerne og er let fastgjort af bøjede stropper med direkte suspensioner, med hvilke profilerne er fastgjort til overlapningen, hvorefter kassen er dækket af et dække.

Til opførelse af en termisk barriere fra loftet er alle ovenstående materialer anvendelige. Hvis du er nødt til at ansætte specialiserede brigader til isolering af økologisk eller polyurethanskum, er det ikke svært for nogen hjemmehåndværkere at danne varmeisolerende lag med ekspanderet ler, mineraluld eller polymerisolering.

Hvis pladen er lavet med en armeret betonplade, er det bedre at påføre ekspanderet ler, fylde det med et lag op til 15 cm, eller læg penespidsen ved at fylde sømene mellem plader af polymerisolering med skum. I trægulve er det bedre at bruge mineralulden, da det ligner træ i dets evne til at passere vanddamp. Lægning af fiberisolering foretages i intervallerne mellem de bærende træbjælker, hvorefter en dampspærre er anbragt fra den tilsvarende film. Derefter er bjælkerne sydede modangreb, som vil danne grundlag for gulvbelægningens gulvbrædder.

Hvis der er fri adgang til at savne savet tømmer, er det muligt at gøre arrangementet så billigt som muligt ved at fylde mellemrummet mellem bjælkerne med en blanding af små chips og savsmuld. Denne isoleringsmetode vil være den mest miljøvenlige og naturlige for overlapning af træmaterialer.

Hvordan man laver isolering af loftet i et privat hus med egne hænder og ikke forveksles med valget af isolering

I denne artikel vil jeg fortælle dig detaljeret, hvordan man isolerer loftet i et privat hus alene, hvilken bedre måde at isolere denne del af huset og hvor lumske faldgruber venter på dig. At spare varme i enhver bolig er en yderst vigtig opgave, og i et privat hus er det særligt akut, da der ikke er noget opvarmet rum på toppen, og man skal tænke på alt selv.

Varmt loft - en bevarelse af varme i huset.

Valg af isolering

Først vil vi beskæftige os med et spørgsmål end at varme et loft i det private hus.

I dag byder markedet på 3 typer materiale, der er egnet til isolering af loftet med egne hænder:

 1. Bulkisolering - ekspanderet ler, vermikulit, økologi, savsmuld og kul slagge;
 2. Valset isolering - linnedmåtter, glasuld og mineraluld, som igen er opdelt i bløde måtter af slaggeuld, basaltuld, samt "Isover" og "Ursa";

Blødt rullet isolering.

 1. Pladevarmere - præsenteres i tre kategorier. Disse er højdensitets mineraluldskiver, naturlige kork- og styrenbaserede plader (polystyrenskum og ekstruderet polystyrenskum).

Der er også bulkisolering. I denne niche er udbredt polyurethanskum og penoizol. Men vi vil ikke røre dem, for med egne hænder at arrangere en sådan opvarmning er urealistisk. De har brug for dyrt specialudstyr og faglige færdigheder, og nu taler vi om uafhængig installation.

Sprøjt polyurethanskum på taget.

Bulkisolering

Den mest berømte og overkommelige isolering af masseproducerede materialer er udvidet ler. Hver af os så lys, stærk, afrundet granulat af brun farve, så det er den samme ekspanderede ler.

De gør det fra en speciel slags ler, koge det, og derefter afkøle det. Teknologien har længe været kendt og ret simpel, så prisen på claydite er helt acceptabel, nu svinger den omkring 1000 rubler per 1m³.

Størrelser af forskellige granuler af ekspanderet ler.

De isolerende egenskaber ved claydite gennemsnit, så for et godt resultat skal du have et lag på mindst 200 mm. Af fordelene kan identificeres høj styrke, kan dette materiale nemt modstå en betonplade.

Men samtidig er claydite bange for fugt og sammenlignet med sine konkurrenter har den en anstændig anstændig vægt. Derfor skal du have en stærk overlapning til isolering af udvidet ler.

Vermiculit er en sten fra samme linje som glimmer. Efter fyring bliver materialet porøst og holder varmen godt. Vermiculit er ikke bange for fugt. Med hensyn til vægt er den lettere end claydite, men tungere end den samme mineraluld.

Udvidet vermikulit til isolering.

Efter min opfattelse er alle de massive isolationsmidler, der præsenteres nu, den bedste løsning. Det brænder ikke, bliver ikke vådt, sprækker ikke og passerer luft, hvilket gør det muligt at anvende vermikulit til isolering af lofter i blok og i træhuse.

Relativt for nylig er økologi blevet optaget på markedet og er et produkt af genbrug af affaldspapir. Så der ikke brænder bomuldsuld, bliver der tilsat en borax. Det absorberer selvfølgelig fugt, men ikke så meget som mineraluld.

I modsætning til de to tidligere indstillinger krymper ecowool, men kun lidt, i størrelsesordenen 15%. Men dette er måske det letteste materiale, vægten af ​​en sådan varmelegeme kan modstå overlapning.

Ecowool til isolering.

Dernæst har vi "national" isolering - det er kul slagge og savsmuld. For at være ærlig sammenlignet med fabriksversionerne er den eneste ubestridelige fordel ved folkemusikvarmere prisen gratis.

Vægten og termisk ledningsevne af kulslagge svarer til henholdsvis ekspanderet ler og den skal fyldes med ikke mindre end 200 mm. Men der er meget støv og snavs fra slagge, og det er i stand til at samle fugt.

Kul slagge i sammenligning i andre lignende varmelegemer.

Savsmuld vil også koste en øre, men der er nuancer. Materialet skal hærdes i et tørt rum i mindst et år. For at beskytte savsmuld fra gnavere og svamp bør de blandes med hydreret limeflukt i forholdet 10: 2 (savsmuld / fluff). Derudover er det muligt at lave isoleringsblokke fra savsmuld, men jeg vil snakke lidt om denne teknologi lidt senere.

Sav til isolering af gulve.

Jeg tror, ​​du forstår, at isolering af loftet i et privat hus med bulkmaterialer kun kan udføres fra loftsbunden. Trin-for-trin instruktion om teknikken for sådan isolering vil blive givet i det relevante kapitel, men for nu skal vi gå videre til rullematerialerne.

Rullematerialer

Tilgiv mig, producenterne af Ursa, Izover, glasuld og andre bløde opvarmningsmåtter, men jeg er absolut skuffet over dette materiale. I begyndelsen af ​​nul isolerede jeg loftet med sådanne måtter i landet og i garagen. Glasuld tog ikke, brugt på ursa, men som det viste sig, er resultatet det samme.

Ikke mere end 5-7 år gik, og i dacha-gulvet, at musene ikke trampede, blev selve landsbyen og isolationen lig den gamle tæppe. Der var næsten ingen mening fra ham, og alting skulle gøres på ny.

Så ligner komprimeret mineraluld, samt bomuldsuld efter at være blevet våd.

Hvis nogen stadig beslutter at købe og installere bløde måtter, skal du huske: at arbejde med lignende materialer skal du købe et godt, tæt jumpsuit, åndedrætsværn, handsker og briller. Støv med små partikler af glas er meget farlig for slim og hud.

Linnemåtter er en rent russisk knowhow. Vores folk huskede endelig, at i Rusland var husene altid isoleret med hør, mos, hamp og andre lignende materialer. I udseende ligner linnedmåtte delvis mineraluld.

De kan endda absorbere fugt, men efter tørring, i modsætning til bomuldsuld, bliver mængden af ​​hørmåtter genoprettet. Jeg ved ikke, hvad de er gennemblødt med, men musene lever ikke i denne isolering, og det understøtter ikke brænding.

Varmeisoleringsmåtter.

Derudover er der ikke skadeligt støv med glaspartikler, hvilket betyder, at du ikke behøver at forsvare dig selv så radikalt. Hvad angår producenterne, kan de mest kendte kaldes "Termolen", "Ecoteplin" og "Ecotherm". Prisen afhænger kun af fabrikantens ambitioner og transportomkostninger.

Pladeisolering

Pladeisolering ting universal. Det passer både til isolering af loftet udenfor og til isolering af det hængende loft indefra. Valget her afhænger af, hvad dit hus er bygget fra og typen af ​​værelse.

Mineraluldbasaltplader med en tæthed på 100 kg / m³ er mere velegnede til træhuse samt til isolerende gulve i køkkenet eller i dampbadet. Selvfølgelig absorberer de fugt, men hvis de er pakket ind i dampspærre, holder de deres form ganske godt og i lang tid. Forresten jo højere tætheden er, desto længere vil isolationen vare.

Fastgørelse af basaltplader til betonggulve.

Hvis det er nødvendigt at isolere loftet indefra i et blokhus med armeret betonplader, så anbefaler jeg at tage et billigt skum PSB-C25.

Ekstruderet polystyren er en god ting, men det er 2 til 3 gange dyrere end skum, og det er fornuftigt at bruge penge på det kun, hvis du vil hælde armeret betonplade fra loftet. Den samme Penoplex (producent af ekstruderet polystyrenskum) kan modstå en sådan vægt.

Ekstruderet polystyrenskum betragtes som et absolut vandtætningsmiddel. Skønt skum er dampgennemtrængeligt, er denne koefficient så lille, at den kan ignoreres.

Faktisk skal sådanne plader i træhuse derfor monteres meget omhyggeligt for ikke at tilslutte træet til vandtætningen, hvor det vil begynde at blive forringet.

Ekstruderet polystyrenskum fra varemærket "Penoplex".

Pladerne produceret på basis af styren har en fælles minus, ved temperaturer over 70 ºі de begynder at nedbrydes og udsender skadelige kræftfremkaldende stoffer.

Og hvis i en almindelig stue under loftet kun varm luft akkumuleres, så i køkkenet og endnu mere i dampbadet, er denne luft allerede varm. Derfor er hverken skummet eller dens ekstruderede modstykke i lignende lokaler indefra monteret.

Naturkork på loftet.

Hvad angår kork koster denne miljøvenlige og meget effektive isolering fantastiske penge. Og for at være ærlig, er det usandsynligt, at de mennesker, der har råd til en sådan luksus, limer det i loftet med egne hænder.

Derudover er der mulighed for at lave deres egne plader af savsmuld. Efter skuffelse i bløde wadded måtter, isolerede jeg på loftet med hjemmelavede savsmuldsplade. Instruktioner og selve opskriften er tilgængelige for alle, plus prisen på dette materiale er en billig.

Savsmuld, stablet mellem lags.

På 10 dele tørt tørret sav savsmuld tilsættes 1 del M500 cement og 1 del hydratiseret kalk. Alt dette blandes i en betonblander på en tør, hvorefter der tilsættes vand, ca. 2 dele og blandes igen.

Slaked Lime "Fluff".

Ifølge instruktionerne er det nødvendigt at tilsætte borsyre eller kobbersulfat til vand, men jeg blev anbefalet at opløse gelatine i vand i stedet for borsyre. Efter borsyre er pladerne efter hærdning sprød, og gelatine virker som et elastisk bindemiddel.

Denne løsning kan hældes i hjemmelavede former, så får du en plade med klare dimensioner. Eller falder i søvn lige mellem lags fra loftet. I dette tilfælde vil den samme plade vise sig, kun stor og monolitisk, med en tæt pasform til alle kontaktflader.

Den selvfremstillede opvarmning blok fra savsmuld med cement.

Udstyrsarrangement af loftisolering

Lad os nu tale om hvordan man laver loftet i et privat hus varmt. Der er 2 muligheder for arrangement. Denne isolering af loftet udenfor, det vil sige fra loftet og isolering af loftet indefra, fra siden af ​​værelserne.

Intern samling

Varm loftet fra indersiden direkte, lad os ikke være det bedste. For det første er det ikke egnet til værelser med lavt loft. I bedste fald vil dit loft falde med 50-70 mm, og i koldt område i vores store land vil isoleringen tage 150-200 mm.

For det andet er det nødvendigt at arbejde med brugen af ​​forskellige typer af trin- og trappestiger, hvilket i sig selv allerede er ganske vanskeligt.

Opvarmning af armerede betonplader af overlapning af polyfoam.

Og så uanset hvor tyk og højkvalitetsisolering du vælger, og på loftet fryser gulvkonstruktionerne i den kolde loft. Men musen til din isolering indefra vil helt sikkert ikke få.

I teorien er isoleringsteknik ikke kompliceret. Ofte så forstærkede betonplader. Selvom ingen plager dig til at fastgøre pladeisoleringen og til træloftet.

Som du kan forestille dig, er kun plademateriale i dette tilfælde velegnet til os.

Hvis man var nødt til at varme gulvbelægningsplader, skal man først og fremmest kontrollere, hvor godt de runde hulrum er forseglet inde i disse plader. Hvis propperne ikke er indstillet, gør du det selv. Sprøjt på kanten af ​​skummet, og når det hærder, skære overskydende og dække hullerne med cement-sand mørtel.

Huller i pladerne dækket af mørtel.

 • Så vidt jeg kom over, er skumplastet mindst 50 mm, for ekstruderet polystyrenskum 30 mm og for mineraluldskiver med en høj densitet på 100 mm. Isoleringsplader limes til loftet med byggemateriale og desuden fastgjort på duger, paraplyer, til 1m² mindst 5 fikseringspunkter;
 • Til styrenbaserede plader bruger jeg byggemidlet Ceresit CT83, som oprindeligt var udviklet specifikt til dette materiale. Og tætte basaltplader kan limes til næsten ethvert flise klæbemiddel;

Montering af skum suspension mellem lagene.

 • Alle elementerne er limet til brækket. Det er princippet om murværk med et skift mellem rækkerne. Selv om limen holder sig godt, bør isolationen desuden fastgøres på vægten. For at gøre dette, gennem isolationslaget borer vi gennem de "blinde" huller i loftet til en dybde på 50 mm. Så kører vi dowel-paraplyen ind i dem og hammer i den centrale ekspansionsstang i denne paraply;
 • Hvis vi udelukkende taler om væv, så er det nok. Men udseendet af et sådant loft er, for at sige det mildt, middelmådigt. Derfor, selv før du starter arbejde, skal du tænke på, hvordan du vil rette efterbehandling

Arrangement af gulve indefra med mineraluldplader.

 • Afgang 2 og begge er ret enkle. Du kan tage træstænger med en tykkelse lidt mere isolering og fiksere dem med ankre i loftet. Trinet mellem guiderne må ikke overstige 70 cm. Derefter installeres en varmelegeme mellem stængerne. Metoden er hurtig, men den er velegnet til flade vandrette fly. Hvis nogen af ​​hjørnene er stærkt fyldt, skal kiler placeres under stængerne, hvilket er langt og ubelejligt;

Montering af isolering mellem træskinner.

 • Til buede lofter er der en anden, lige så enkel måde. Den samme mærkning sker i loftet som ved installation af træstænger. Derefter monteres metalophængninger langs linjerne med en stigning på ca. en meter, og "vingerne" i dem er straks bøjet ned. Endvidere limes en varmelegeme til loftet, og under bøjlens vinger bøjes nedad, skæres hullerne i pladerne med en kniv.
  Når isoleringen er monteret, fastgøres enten træstrimler eller loftsgipsvægsprofiler til suspensionerne horisontalt vandret med en check på flyet.

Opvarmning af gulv ekstruderet polystyren skum med suspensioner.

For at lime isoleringen til en armeret betonplade nedenunder skal denne plade være ren og primet. Så hvis loftet er hvidkalket, skal du vaske af hvidvaskningen og et par gange for at gå gennem jorden med dyb penetration, for eksempel konkret kontakt.

Ekstern isolering af lofter gennem loftet

Opvarmning af loftet udenfor er ikke et eksempel nemmere og mere effektivt end den ovenfor beskrevne mulighed.

Ægte arrangement af armeret beton gulvplader og træstrukturer er noget anderledes indbyrdes:

 • Når du har at gøre med en armeret betonplade, kan du handle på to måder. For det første er pladen dækket af en vandtætningsfilm, det er billigere at bruge teknisk polyethylen. Selvom nogle stele folie skummet polyethylen (penofol) og lim leddene med folie tape. For trækonstruktioner er dette relevant, men jeg ser ikke stor mening i at dække beton med penofol;

Overlappende folie med penofol.

 • For bulkmaterialer, hvor tykkelsen af ​​dumpningen starter fra 150 mm, er træbjælker monteret således, at dybden af ​​cellerne er ca. 200 mm. Udvidet ler, vermikulitkolslagge og savsmuld falder lige i søvn mellem lags;
 • Men med ecowool vil der være lidt mere problemer. Dette materiale hældes ud af posen og derefter fluffes med en byggemixer eller elektrisk boremaskine med en blandedyse. Som følge heraf øges isoleringen i volumen med ca. 3-4 gange;

Fluwe ecowool ved hjælp af blandedyser.

 • Derudover er udvidede ler-, vermikulit- og kulslagge-materialer hårde, og de krymper næsten ikke. Mens savsmuld og økologi skal hældes lidt højere lag, er denne tolerance nødvendig for krympning;
 • I princippet er isoleringen selv klar. Men hvis du forlader det sådan, så går det rundt på loftet i det mindste ubehageligt. Derfor anbefaler jeg altid at lave gulvet ovenfor.
  Hvis penge til et rynket gulvbræt eller tyk krydsfiner ikke er nok, så køb et almindeligt ubearbejdet bord og sy det op. Lad der være huller der, men i det mindste kan du let gå og bruge loftet som et opbevaringsrum;

Dampbarriere over mineraluldplader.

 • Der er endnu en ting, som de fleste amatørmestere savner. Bulkisolering, især som ekspanderet ler og kulsslagge, har en ret stor fraktion, og for at sikre god effektivitet er det ønskeligt at dække dampbarriemembranen (termoseffekt).
  Og glem ikke at sætte denne membran i højre side, dampen bevæger sig opad fra bund til top. Overdreven fugtighed bør være fri for at forlade isoleringen, og oven på membranen beskytter isoleringen mod at blive våd;
 • Trægulve er oprindeligt baseret på loftslagene, så teknologien i deres arrangement er ens. Kun i dette tilfælde, i stedet for vandtætning, er dampspæremembranen eller kraftpapiret foret under

Dampisoleringsmembran overlag.

 • Der er en anden måde at varme armeret beton gulve, det bruges normalt på loftet. For at opvarme pladen ovenfra limes et lag skum med en tæthed på mindst 30 enheder til gulvet, og det er bedre at tage ekstruderet polystyrenskum;
 • Endvidere lægges et metalforstærkende net med en celle på ca. 50 mm over isolationen, og en 20-30 mm tykk kobler hældes på den. Som følge heraf får du et fuldt gulv og et varmt loft under. Generelt er skum ikke anbragt under skræftet, men der er ingen tung belastning på loftet eller på loftet, og denne regel kan ignoreres;

Forstærkning belægning under screed isoleret med ekstruderet polystyren skum.

 • I denne fremgangsmåde er der også en let, groft sagt billig løsning. På den, i stedet for ekstruderet polystyrenskum, hældes et lag af ekspanderet ler på gulvet. Og allerede på keramzite hældes kobleren. Det viser sig selvfølgelig billigere, men arbejdet er meget mere, kagen er hårdere, og tykkelsen starter kun fra 200 mm.

Arrangement af betonplade på toppen af ​​ekspanderet ler.

konklusion

Nu vil du være meget nemmere at navigere isoleringen, især i disse egenskaber, som normalt er tavse om sælgere. Og vigtigst af alt vil du være i stand til at bestemme hvilken metode fra ovenstående som passer specielt i dit tilfælde. På billedet og videoen i denne artikel vises de vigtigste punkter for isolering i praksis. Hvis du efter at have vist dig stadig spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, vil jeg forsøge at hjælpe.

Støtteramme lavet af cd-profiler over isolering.

Gør det selv

Opvarmning af loftet i et privat hus - en garanti for varme værelser om vinteren og et køligt klima om sommeren. Det er nødvendigt at tage sig af dette på scenen med at bygge et hus. Men hvis huset er klar, kan du stadig varme loftet med minimal indsats.

Hvorfor er det vigtigt at varme loftet i huset?

Skolekendskab til fysik kan stadig være nyttigt i livet. På grund af konvektion, når kold luft går ned og varm går op, trænger al den varme, der opsamles i rummet, gennem det uopvarmede loft ind i det uopvarmede loft. På grund af dette er det nødvendigt at øge kedlens kraft og som følge heraf medføre ekstra omkostninger til opvarmning.

Af samme grund kræver isoleringen af ​​loftet en mere seriøs tilgang end væggeisoleringen. På grund af luftstrømmen kan varmetabet fra træloftet nå op til 3 W / m2 / K. For mursten eller betongulve er satsen endnu højere. Samtidig er det ikke nødvendigt at opvarme lofterne mellem boligarealerne, hvis temperaturen i dem er den samme. Nok til at overvåge lydisolering og spare penge på varmeisolering på loftet og taget.

Om sommeren er det også bedre at have et opvarmet loft - taget opvarmet af solen overfører varmen til rummet og negerer arbejdet med klimaanlæg. Har brugt på isolering én gang, kan du nyde et behageligt mikroklima i dit hus i mange år.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger isolering?

Først og fremmest er du nødt til at træffe beslutning om stedet for isolering - inden for eller uden for stuerne. Den første mulighed er meget uønsket af flere grunde:

 • reducerer lofthøjden
 • det er umuligt at bruge bulkisolering;
 • kølepunktet skifter tættere på indersiden af ​​loftet;
 • uundgåelige reparationer på grund af demontering af det gamle loft.

Loftet isolering er blottet for alle disse negative egenskaber. Men hvis loftet ikke er forsynet, eller i projektet giver et loftsrum, skal du straks opvarme taget.

Valget af materialer til opvarmning af egne hænder

Polyfoam eller EPPS, samt mineraluld og dets analoger er egnede til isolering indefra og udenfor. Sådanne materialer lægges mellem bjælker eller i en specielt konstrueret ramme og er lukket med gipsplader, OSB-plader eller klapbræt.

Men hvis huset har en sauna, så er det bedre ikke at varme loftet over det med ekspanderet polystyrenskum - på grund af de høje temperaturer kan det begynde at frigive stoffer, der er skadelige for mennesker.

Betonplader er også fremragende til indvendig isolering på grund af deres lave vægt og nem installation. Deres tykkelse op til 10 cm vil ikke "spise" meget højde uden yderligere plettering. Klæbemiddel påføres pladerne med en indhakket trowel til polystyrenplader og presses mod loftet.

Isolering er puttied og malet.

Bulkisolering er ret økonomisk - chips, økologi eller ekspanderet ler. Sandt nok har de en høj hygroskopicitet, de kræver god vandtætning. Denne isolering hældes mellem bjælkerne på siden af ​​loftet med et lag på ca. 15 cm, og med henblik på bevægelse på loftet er de dækket af OSB.

Sandt nok har de en høj hygroskopicitet, de kræver god vandtætning.

Hvilken slags isolering bider ikke musen?

Mus bider enhver isolering. Men ikke som mad, men for at udvide deres bevægelser. Man kan høre udsagn om, at mus spiser skum. Dette er ikke helt sandt - de gnaver det og bygger reden i det. Men den samme skæbne vil falde mineraluld, omend lidt senere.

På grund af strømningsevnen kan økologen spare lidt - men gnavere vil trite det, indtil de kan slå sig ned og flytte normalt i en varmelegeme. Den mest modstandsdygtige over for gnavere claydite - stærke "småsten", temmelig store, således at mus og endda rotter ikke kunne bære dem, og samtidig små nok til at falde i søvn deres bevægelser.

Men selv her er der et trick - musene arrangerer "lezhki" der. Derfor er den eneste måde at beskytte isoleringen på at forhindre gnavere i at komme ind i det i princippet. Hele resten er kun en midlertidig og meget upålidelig løsning.

Sådan isoleres loftsloftet?

Opvarmning af dine hænder fra loftet er ret simpelt. For det første frigøres rummet, og gulvet er helt fjernet (hvis det var). Trin for trin arbejde:

 1. Dampbarriere lægges således, at dets kanter kommer på bjælkerne. Hvis bjælkens højde ikke er nok, er dampspærren fastgjort med træstrimler - for luftgabet mellem isoleringen og arkene.

 • I sektionen af ​​loftet over badet eller saunaen kan kun aluminiumsfolie bruges som dampspærre - skummet polyethylen smelter.
 • Tæt på bjælkerne passer isolering. Mineraluldens bredde skal være en centimeter mere end afstanden mellem bjælkerne - for maksimal pasform. Polyfoam kan også skæres "med et lager" - på grund af de forskellige bjælker er det bedre at skære arkene på plads. Mellemrummet mellem skumpladerne er fyldt med monteringsskum, og overskydningen afskæres.

 • Løs isolering hældes fra en afstand af 15 cm fra væggen langt fra udgangen. Der skal laves en høj tærskel omkring lugen eller foran døren til loftet - så isoleringen ikke spildes ud.
 • Over isoleringen placeres et andet lag af vandtætning, og du kan dække alle med OSB. For at gemme bruger ofte et bord lagt igennem en. Dette er kun en acceptabel mulighed, hvis der er et øverste lag af vandtætning. Uden det vil isoleringen blive tilstoppet af støv og forringe de isolerende egenskaber.
 • For at isolere betongulve er teknologien nøjagtig den samme - det er nok at lægge tømmer over betonen. Spray materialer kan også bruges, men dette kræver specielt udstyr og visse færdigheder.

  Sådan isoleres loftet indefra?

  Med et hængslet loft kan du isolere rummet indefra. Til dette:

  1. Rammen af ​​det hængende loft skal være lavet af træstænger eller en metalprofil. Det er fastgjort til loftet og vægge med dowels.

 • Mineraluld anvendes ofte som isolering. Det er vigtigt at huske - materialet er irriterende, du skal arbejde i en helt lukket kjole, handsker, briller og en maske.
 • Polyfoam er dyrere end mineraluld, men kræver ikke dampspærre. Desuden er det ikke tilstoppet over tid og kræver ikke øgede sikkerhedsforanstaltninger. Men husk på, at når det kommer i kontakt med belysningsenheder, kan det begynde at smelte.
 • Både mineraluld og skum limes til en speciel lim. En dampspærre er fastgjort på toppen, hvilket forhindrer mineralulden i at blive fugtig. Samlinger mellem polyfoam forsegles med monteringsskum.

 • Efterbehandling er gipspladstøbning og loftbehandling.
 • På grund af manglende ventilation er spotlights i et opvarmet loft uønsket, de opvarmes og hurtigt svigtes. Og når det kommer i kontakt med skummet, kan isoleringen begynde at smelte.

  Der er tre måder at løse problemet på. Den første er at bruge kun hængende lysekroner og væglamper. Den anden er at fjerne det termiske isoleringslag omkring armaturerne indbygget i loftet. På samme tid bør du ikke glemme dampspærren - den skal dække mineralulden uden huller. Og den tredje er at sænke loftet nogle få centimeter, tilstrækkeligt til at installere spotbelysning.

  Om hvordan man opvarmer loftet på loftet og loftet på loftet, som er beskrevet detaljeret i videoen:

  End at varme loftet i huset: tilgængelige materialer

  I overensstemmelse med fysikens love stiger luften, når den opvarmes, så isolering af loftet i et hus med et koldt tag er ikke en måde at slippe af med ekstra penge, men en beslutning dikteret af hensigtsmæssighed. Hvis du bor i et privat hus, blev du direkte konfronteret med problemet med et koldt loft i det rum, hvor loftet ligger. Det er normalt ikke opvarmet, og egen varmeisolering er minimal for at sikre normal temperatur i den kolde årstid. Som følge heraf er stuen over kilden til konstant varmeaflækage.

  Du kan isolere rummet indefra eller udenfor. Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, hvis anvendelse er dikteret af rationalitet, omstændigheder, tekniske nuancer og andre væsentlige egenskaber.

  Opvarmning af loftet udenfor med rullet materiale

  Hvorfor isolere lofter i private hjem

  At lægge et isolerende materiale, der er optimalt til en bestemt bygning, vil give en termisk barriere mellem rummet og loftet. Det forhindrer afkøling af opvarmet luft, dens udgang gennem mikrokasser i beton eller naturlige porer i et træloft, øger den samlede temperatur i rummet, beskytter gulve og vægge fra frysning og sparer en betydelig sum penge, der regelmæssigt bruges til opvarmning.

  Funktioner af loftisoleringen i et træhus

  Ved arbejde med træbygninger skal der prioriteres det isolerende lags endelige vægt. Overdreven høj masse øger sandsynligheden for sammenbrud eller revner i loftet.

  Nogle forsøger at løse dette problem ved at reducere isolationslaget, men arbejdsstandarderne kræver en vis værdi for hver region i overensstemmelse med temperatur- og fugtindikatorerne. Med et fald i tykkelsen falder de varmeisolerende egenskaber, og følelsen af ​​at lægge isolationen forsvinder.

  Opvarmning af loftet i et træhus indefra

  Liste over materialer, der anvendes til isolering

  Til isolering bruger installatører materialer, der er opdelt i fire store grupper:

  bulk-ekspanderet ler, tør savsmuld, økologi;

  rullet - mineraluld og dets sorter fra andre materialer;

  plade - plader af komprimeret mineraluld, polystyrenskum (skum), korkplade;

  Ved at vælge isolering til loftet i et træhus, skal du vide, hvilken har de bedste isolerende egenskaber. Til dette er det nødvendigt at tage hensyn til en række faktorer, der påvirker det endelige resultat:

  ekstern eller intern installation

  vejrforhold og den gennemsnitlige årlige temperatur i et bestemt område, der påvirker lagets tykkelse;

  behovet og listen over yderligere arbejde

  tidsforbrug og projektbudget.

  Kombinationen af ​​disse funktioner vil indikere rationaliteten af ​​brugen af ​​en bestemt type termisk isolering.

  På billedet er bulkversionen af ​​loftisoleringen uden isolering med udvidet ler

  Udendørs isolering

  I de fleste tilfælde er dette en mere bekvem måde at forhindre varmetilstand. Det giver dig mulighed for at udvide listen over brugte isoleringsmaterialer, reducere arbejdstiden og reducere i forhold til den interne installation omkostningerne ved isolering til isolering i et hus med en finish.

  På vores hjemmeside kan du finde kontaktpersoner fra byggefirmaer, der tilbyder service til husisolering. Du kan direkte kommunikere med repræsentanter ved at besøge "Low-Rise Country" udstilling af huse.

  Opvarmning af loftet med savsmuld

  Den billigste blandt alle varianter af bulkisolatorer. På grund af øreprisen for materialet og minimale ekstraomkostninger er de samlede omkostninger ved arbejdet den laveste blandt de beskrevne.

  Der er visse krav til savsmuld.

  Mindste fugtindhold er påkrævet, ellers vil skimmelsen begynde at danne sig over tid. For dette holdes materialet i et tørt rum i ca. et år før brug.

  Savsmuld blandet med flammehæmmende midler for at reducere brandbarhed.

  Forbindelse med antiseptiske stoffer, fungicider og slagtende kalk vil forhindre udseende af svampe og beskytte mod gnavere.

  Opvarmning af loftet i huset med savsmuld udføres på to måder. I det første blandes de med tør cement, efterfulgt af en lille mængde vand. Cement fungerer som et forbindelsesmateriale. Den anden metode indebærer den tørre falder i søvn af savsmuld uden tilsætning af et stik, men på grund af materialets naturlige krympning og behovet for regelmæssig tilsætning er det ikke populært.

  Loftet opvarmes af savsmuld

  Udvidet ler som varmelegeme

  Det næststørste bulkmateriale til isolering. Blandt dens fordele:

  Varmeisoleringsegenskaber er over gennemsnittet.

  Ansøgningen har dog flere begrænsninger:

  egen vægt af claydite tillader ikke at bruge det på tynde trælofter, beton gulve er ønskeligt.

  Materialet har en lav fugtighedsbestandighed, så dampspærren skal lægges i det første lag.

  For at sikre højkvalitetsvarme bevarelse, vil der være behov for et lag på mere end 20 cm tykt (i kolde områder i landet øges det til 50 cm).

  Ved hjælp af claydite bruger specialister en blanding af store og små fraktioner for at sikre en høj procentdel af tom pladsfyldning. Ovenfor hældes et lag af materiale med cementmørtel 5-10 cm tykt, hvilket giver beskyttelse mod fugt og tjener som gulvbelægning.

  Isolering af loftet uden udvidet ler

  Ecowool

  Moderne isolering til husets loft, lavet af genanvendt cellulose, med tilsætning af brandhæmmende midler til at give brandmodstand og borsyre, der beskytter mod svampe og skadelige mikroorganismer. De vigtigste fordele ved materiale:

  høj kvalitet dækning af hele gulvplads, på grund af den lille vægt af de enkelte dele, er bomuld uld let blæst i alle revner;

  sammensætningen indeholder ikke forbindelser, der er skadelige for mennesker

  lavt materialeforbrug for at sikre pålidelig varmeisolering.

  Ulemperne er:

  lav modstandsdygtighed mod fugt, bliver nødt til at bruge penge på installation af dampspærre;

  Håndlavet installation uden specielt udstyr er umuligt eller vil være af lav kvalitet;

  ecowool er tilbøjelige til at krympe, så du skal lægge med en margin på omkring 15%;

  hvis den krølles, mister den sine varmeisolerende egenskaber, derfor er det nødvendigt at dække økologen med et lag bestyrelser for at kunne bevæge sig rundt på loftet.

  Tip! Eksperter anbefaler ikke at bruge materiale tæt på skorstene eller andre kilder til høj temperatur, på trods af tilsætning af flammehæmmere til sammensætningen. Hvis dette ikke er muligt, skal du lave et ekstra hegn af brandsikker belægning, der afspejler varme.

  Opvarmning af loftet økologisk Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om loftet i et træhus.

  Mineraluld som isolering

  Opvarmning af loftet i et træhus med mineraluld har flere fordele:

  lave omkostninger ved materiale;

  høj lægningshastighed;

  gode varmeisoleringsegenskaber.

  Ikke uden ulemper:

  bomuldsskrumpning er 15-20%, så eksperter anbefaler at tage den rigtige bestand.

  Materialet adskiller sig ikke i fugtighedsbestandighed og samler hurtigt vand, hvilket straks øger dets termiske ledningsevne. Du skal lægge et ekstra lag af vandtætning.

  mineraluld kan ikke knuses, uregelmæssigheden af ​​termisk barriere afhænger i vid udstrækning af luften mellem fibrene, så du skal bruge penge på at lægge den ydre beklædning, så du kan bevæge dig frit på loftet.

  Til isolering med mineraluldsarbejdere skal der monteres træskovle. De vil give mulighed for at opdele rummet i sektorer og blive støtte fra fremtidens gulv.

  På billedet er processen med termisk isolering af loftet med mineraluld

  Opvarmende penoizolom

  Afhængigt af typen af ​​installation sprøjtes penoizol eller hældes. Men for at kunne bruge dette materiale skal du kontakte en specialiseret virksomhed, da der bruges specifikt udstyr på arbejdspladsen, plus du har brug for beskyttelsesdragter til arbejdstagere og faglige kvalifikationer.

  Fordelene er:

  høj grad af indtrængen i alle revner og mikroskader;

  miljøsikkerhed for mennesker

  ikke af interesse for gnavere;

  Stoffet indeholder et stort antal luftbobler, der giver højkvalitetsisolering.

  Ulemperne omfatter materialets høje omkostninger og skørhed, som i sig selv ikke gendanner form i tilfælde af mekanisk skade.

  Video beskrivelse

  Hvilken varmelegemer deler varme bedre, se på videoen:

  Penoizol loftisoleringsproces

  Intern isolering

  Bolighus, et hus til flere ejere, tilstedeværelsen på forsyningsselskabet og andre situationer, der gør ekstern isolering umulig, kræver isolering fra indersiden af ​​rummet. Bulkstoffer anvendes ikke af indlysende grunde.

  Video beskrivelse

  Opvarmning af loftet indefra, se videoen:

  Plader, rulle eller sprøjtede materialer anvendes. Hvis du vælger isolering på loftet i et privat hus, skal du være opmærksom på de udvidede polystyrenplader eller komprimeret mineraluld. De har det bedste forhold i kategorien af ​​pris / kvalitet / hastighed. Glem ikke om penoisol, som vil være en glimrende løsning, når du øger budgettet.

  Processen med isolering af loftet fra skumets inderside

  Termisk isolering af loftet fra indersiden af ​​polystyren skumplader

  Hvad man skal vælge - ekstern eller intern opvarmning

  Valget mellem disse typer arbejde er baseret på en kombination af faktorer:

  i mangel af efterbehandling er de ens i graden af ​​varmeisolering;

  hvis reparationen af ​​værelset er afsluttet, skal du fjerne loftdækket, hvilket vil øge omkostningerne og arbejdstiden;

  lægning på indersiden reducerer krympningen af ​​materialet, men øger tykkelsen af ​​loftet, hvilket reducerer rummets samlede rumfang;

  med indvendig isolering loft loftet er ikke beskyttet mod lave temperaturer;

  udendørs isolering giver dig mulighed for at bruge et bredere udvalg af varmeisolatorer.

  Omhyggeligt overvejer fordele og ulemper, kan du gøre en entydig beslutning om, at det er bedre at bruge i dit tilfælde.

  Det kan være interessant! I artiklen om følgende link læses om lofter i et træhus.

  konklusion

  Når du vælger et bestemt materiale til loftisolering, er det altid bedre at søge professionel hjælp. Hver virksomhed har sine egne faldgruber og snuble over dem, der er afhængige af vores egen styrke, er spild af tid og penge. Det er bedre at gøre reparationen en gang og få et garanteret kvalitetsresultat - det vil spare dig for unødvendige udgifter og vil give huset varme i mange år fremover.

  Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

  Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

  Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

  Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

  Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

  Måder at isolere loftet

  Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

  Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

  Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

  Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

  Ordningen med intern isolering af loftet i huset

  Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

  Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

  Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

  GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

  Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

  Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

  I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

  Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

  Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

  De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

  Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

  Beregning af loftet

  Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

  1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
  2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
  3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
  4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

  Ekstern isolering af loftet med mineraluld

  Termisk isolering skum

  Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

  Indvendig isolering af loftskummet

  Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

  1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
  2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
  3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

  Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

  1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
  2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
  3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
  4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

  Termisk isolering af loftsskumlim

  Penoizol som varmelegeme

  Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

  Loftisolering penoizol

  Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

  Ecowool

  Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

  Ecowool til isolering af lofter

  Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

  Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

  1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
  2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
  3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
  4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
  5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

  Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

  Video - Udendørs loftsisolering økologi

  Termisk isolering af loftet med udvidet ler

  Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

  Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

  Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

  Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

  1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
  2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
  3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

  Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

  Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

  Sav som en varmelegeme

  Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

  Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

  1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
  2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
  3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
  4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

  Opvarmning af loftet med savsmuld

  Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

  Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

  Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

  Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

  Resultatet

  På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

  Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.