Varianter af kælderisolering: metoder og materialer

I de fleste boliger er der en kælder placeret mellem loftet på første sal og jorden. Dens højde afhænger af basens analoge parameter og kan variere i området 0,5-2 m eller mere. Termisk isolering af kælderloftet og integrerede isoleringsforanstaltninger gør det muligt at anvende det indre rum mere effektivt på første sal. Korrekt udvalgte materialer og teknologier gør det muligt at skabe et behageligt mikroklima i kælderen.

Formål med isolering

Manglende isolering og en overtrædelse af vandtætningslaget bidrager til indtrængen af ​​fugt og kold luft. Dette er især mærkbart i kælderen, hvor der med tiden er opstået skimmel fra fugt, og der er risiko for, at svampen spredes over overfladen af ​​væggene. Isolering af kælderloftet forhindrer den negative påvirkning af fugt og lave temperaturer på betonen og bevar de bærende strukturer fra ødelæggelse. Desuden vil effektiv isolering give:

 • fald i varmetab med ca. 20%;
 • komfortabel gulvtemperatur i stueetagen værelser.

Takket være isolering af loftet og andre varianter af isolering i kælderen, kan du udstyre et vaskerum, bryggerum eller hvilerum. I nogle tilfælde udstyre kælder, gym eller swimmingpool under lofterne på første sal.

Valget af isolering

De forskellige materialer, der anvendes til isolering, giver dig mulighed for at finde den bedste løsning til forskellige anvendelsesområder. Ved valg af en bestemt type isolering er det nødvendigt at være opmærksom på følgende parametre:

 • varmeledningsevne koefficient;
 • fugtpermeabilitet;
 • acceptabel pris.

Et vigtigt kriterium for evaluering af isolering er dets modstand mod brand. For at undgå ulykker bør isoleringen ikke antændes og frigive giftige og giftige stoffer i tilfælde af brand.

Typer af varmeisoleringsmaterialer

Termisk isolering af loftet i kælderen kan udføres ved hjælp af mineraluld, skum eller ekstruderet polystyrenskum, der afviger i tekniske egenskaber og installationsnyanser.

Mineraluld

Det er en komprimeret fiber af uorganisk materiale, hvis lag er smelter af sten, højovnsskum og glasfiber. For varmeisoleringsenheden i kælderlofterne anvendes mineraluld baseret på sedimentære klipper. Det er anderledes:

 • gode isolerende egenskaber;
 • lav varmeledningsevne
 • modstandsdygtig over for ild og kemikalier.

Anvendelsesperioden for materialet er ca. 30-40 år.

Polyfoam og ekstruderet polystyrenskum

Isolatorer er fremstillet af polystyren ved hjælp af forskellige teknologier, så nogle af deres parametre har betydelige forskelle. Blandt de fælles fordele er:

 • lille vægt;
 • lav varmeledningsevne
 • nem installation og vedligeholdelse.

Ekstruderet polystyrenskum er mere effektivt som en termisk isolering end skum, men det er dyrere. Den største ulempe ved disse materialer er forstyrrelsen af ​​den naturlige balance mellem temperatur og luftfugtighed i værelserne, hvilket skyldes manglende cirkulation af fugt og luft. For at opretholde et behageligt mikroklima er det nødvendigt at sikre god ventilation.

Værktøj og materialer

Listen over værktøjer og armaturer, der er nødvendige til opvarmning af lofter i kælderen, afhænger af, hvordan det udføres. Minimumssættet skal indeholde:

 • kniv til skæring isolering;
 • roulette og konstruktion niveau;
 • tør eller klar blanding til udjævning af betonoverfladen;
 • spatel.

Hvis skumisolering eller ekstruderet polystyrenskum anvendes som termisk isolering, så har du brug for en speciel lim og kam med fine tænder til at påføre det. Opvarmning med mineraluld udføres efter montering af rammen, for hvilket der kræves følgende:

 • metalprofiler eller træstænger;
 • hacksav til metal eller træ;
 • bore;
 • skruer og dowels.

For at beskytte isoleringen mod fugt kræves der en dampspærre og til behandling af loftets overflade - speciel imprægnering, hvis sammensætning bestemmes af loftets materiale.

Forberedende arbejde

Inden arbejdet med isolering skal påbegyndes, skal loftet overflades, rengøres fra støv og identificere uregelmæssigheder, revner og andre defekter. Derudover skal du kontrollere for højdeforskelle i forskellige områder af overlapning. Med betydelige forskelle i installationen af ​​isolering er det tilrådeligt at vælge en rammetode.

Efter rengøring af støv- og smudsloft reparerer de skaderne med trækitt eller cementbaserede nivelleringsforbindelser. Efter tørring er overfladen formalet og behandlet med specielle forbindelser for at beskytte mod svamp og skimmel. Forsigtigt udfør det forberedende arbejde med klæbemidlet til montering af isolering.

Mineraluldsisolering

Når du bruger mineraluld til at isolere loftet, er det først nødvendigt at lave en ramme af metalførere eller træstænger. De er fastgjort i loftet med et trin på 50 cm ved hjælp af dykker eller skruer, der bygger celler af en vis størrelse. Derefter anbringes dampbarrierelaget ved hjælp af en membranfilm og udfører følgende typer arbejde:

 • skære isolering i stykker af den ønskede størrelse, sammenfaldende med dimensionerne af rammens celler;
 • Plader af mineraluld lægges i cellerne og tillægger dem med dykker med brede hætter;
 • Fix et lag af dampbarriere materiale.

Som færdiglag anvendes forskellige typer paneler, sidespor og andre typer af finish, hvis valg afhænger af formålet med kælderrummet.

Termisk isolering skum

Montering af isolering ved anvendelse af skum eller ekstruderet polystyren kan udføres ved anvendelse af en speciel klæbemiddelsammensætning. Loftisoleringsaktiviteter omfatter følgende trin:

 • mærkning, som er nødvendig for orientering under materialetlægning
 • fremstilling af lim, hvis sammensætning afhænger af typen af ​​overlapning
 • rullende en side af isoleringen med en nålevalse for at øge vedhæftningen;
 • lægge lim på varmeisoleringspladerne ved hjælp af en kam med fine tænder;
 • limning af plader af skumplast eller ekstruderet polystyrenskum til overfladen af ​​loftet fra midten i et skakbrættemønster;
 • Yderligere fastsættelse af isolering med specielle dowels, som er placeret i midten og langs pladernes kanter.

Under lægningen placeres isoleringsarkene tæt på hinanden og forsøger at undgå huller. Samlinger mellem arkene kan lukkes med konstruktionstape. Efter behov tørres limen på isoleringsfastgørelsesnettet. Derefter overgik overfladen af ​​loftet og eliminerer uregelmæssigheder. Til kældre til husholdningsbrug er det nok at male gipslaget efter det er tørret, og i hvilerum og lignende rum udføres efterbehandling under hensyntagen til det generelle designkoncept.

Sådan isoleres loftet i kælderen

Kælderen er et rum, hvor ejerne normalt holder konserves og grøntsager. For at kunne levere produkter med passende opbevaringsforhold skal det være korrekt udstyret. Dem, der har en kælder til deres rådighed, har gentagne gange haft problemer med et overskud af fugt i denne del af huset. Det fører til udseendet af fugt i rummet. Det er meget vigtigt at udføre isoleringen af ​​kælderen indefra. En sådan finish vil medvirke til at opretholde optimal lufttemperatur samt reducere luftfugtigheden.

Egenskaber ved kælderisolering virker

Hvordan man isolerer loftet i kælderen, skal enhver god ejer, der bekymrer sig om sit hus, vide. Denne type arbejde har mange ligheder med processen med at afslutte andre værelser. Alligevel er der visse forskelle mellem dem, som man altid bør være opmærksom på. Efter alt har de stor indflydelse på resultatet opnået efter færdiggørelsen af ​​alt reparationsarbejde udenfor og indeni.
Det er ingen hemmelighed, at i kælderen i de fleste tilfælde er der et højt fugtighedsniveau. Dette fænomen forekommer kun fordi væggene i denne del af huset er i kontakt med jorden. En sort jord er forskellig, da det altid kommer til fugt. Gennem det kan hun komme ind i kælderen uden problemer.
Ejere af huse bygget på jorden, spørger ofte eksperterne om, hvorvidt det er muligt på en eller anden måde at fjerne fugtigheden i rummet, samt at gøre lufttemperaturen i dem konstant. Heldigvis lærte mestrene at løse dette problem ved hjælp af moderne isolering. Den nemmeste måde er at forsøge at vandtætte rummet. Dette er den første ting, som ejeren af ​​huset skal gøre, når man arrangerer kælderen. Mange eksperter anbefaler denne type finish udenfor. Der lægges særlig vægt på væggene i den underjordiske del af boligen.
Ikke mindre vigtigt er isoleringen af ​​loftet i sin kælder. For at gøre dette er adfærdsdæmpning ikke udenfor, men indendørs. Dette arbejde er ret omhyggeligt. Men efter færdiggørelsen får ejeren af ​​huset en ideel kælder, som ikke er bange for lave temperaturer og fugt.

Hvilke materialer skal anvendes

Vandtætningskældre fremstillet af en række forskellige materialer, der er kommercielt tilgængelige. Derfor bør søgningen efter en god isolering ikke have nogen problemer. Til sådan arbejde anvendes normalt følgende typer byggematerialer:

 • bitumen mastic;
 • tagdækning;
 • polymer film;
 • mineraluld;
 • polystyren.

Ejeren af ​​huset selv bestemmer, hvad slags materiale til færdiggørelse af kælderen han agter at bruge. Alt vil afhænge af hans præferencer og økonomiske muligheder. Det vigtigste er, at det valgte materiale kunne skabe et komplet lag. Til salg kan du finde en lang række forskellige byggeprodukter, der er karakteriseret ved dets isolerende egenskaber. Men du skal huske, at nogle af dem er brandfarlige. Når du vælger dem, bør du derfor i forvejen tænke på sikkerhedsforanstaltningerne for at forhindre brand eller hurtigt slukke det. Hvis en person ikke har mulighed for at tænke igennem alt dette og organisere det, skal han opgive brændbare materialer.
Faktisk er valget af materialer, som giver god isolering til det underjordiske rum, en simpel opgave. Det er kun nødvendigt at finde kvalitetsprodukter, der helt klare hovedfunktionen. Det er meget sværere at forsøge at varme kælderen.

Polyfoam og polyfoam som de vigtigste varmeisoleringsmaterialer

Vi skal også kende bekendtskab med et andet materiale, der ofte bruges til at skabe varmeisolering i kælderen. De fleste foretrækker at isolere det med skum. Denne mulighed har fået et stort spænd. Og alt fordi materialet har en meget lav pris. Men han har en stor ulempe. Det er let deformeres, hvis materialet i lang tid udsættes for meget lav eller høj temperatur.
Penoplex er en værdig konkurrent af dette materiale. Han optrådte for nylig på byggemarkedet, men har allerede fået særlig popularitet. Penoplex har de samme fordele som ovenstående materiale. Det adskiller sig kun i mangel af den største ulempe - ustabilitet foran temperaturforholdene.
Hvis ejeren har til hensigt at opvarme kælderen med penoplex, skal han lytte til følgende anbefalinger:

 • inden man endelig fastsætter pladen, skal man omhyggeligt justere overfladen, hvorpå finishen løber;
 • det er nødvendigt at forsigtigt forsegle sømene mellem pladerne, da gennem dem kolde kan vise gennem til rummet.

Det er ikke nødvendigt at afslutte toppen af ​​kælderen med kun penoplex. Den kan kombineres med andre lignende materialer, fx med polystyrenskum. Sammen vil de holde sig varme i rummet. Selv savsmuld kan ikke prale af sådanne isolerende egenskaber, som også ofte bruges i lignende arbejde til indretning og uden for rummet.
Også nægter ikke opmærksomheden af ​​polyurethanskum. Dette materiale bruges let i isoleringsarbejder, det bliver hurtigt solidt og giver dig mulighed for at skabe et stærkt isolerende lag fra ydersiden af ​​rummet.

Opvarmning loft i kælderen

Opvarmning af loftet - dette er en obligatorisk procedure, som omfatter arrangementet af kælderen. Det er især relevant i tilfælde hvor denne bygning ikke er under huset, men i et særskilt område. Derfor kan vand let trænge ind i den øverste del af det. Forhindre problemet vil kun komme igennem skabelsen af ​​et isolerende lag.
Normalt er underjordiske bygninger lavet af betonplader. De bruges også til fundamentet og forskellige gulve. Dette materiale er ifølge sin natur ikke i stand til at forhindre, at fugt trænger ind i bygningen. Og også han er ikke en garanti for, at kulden ikke falder ind i kælderen. Opret en varm atmosfære i lokalerne til opbevaring af fødevarer og bevaring vil muliggøre isolering af betonplader. Det gør ikke ondt at desuden behandle loftet og andre dele af kælderen med højkvalitets fugtisolerende sammensætning.
Kælderisoleringsproceduren omfatter en række sammenhængende værker:

 • Før du begynder at varme betonpladen, anbefales det at imprægnere med en vandtætningsforbindelse, der kan trænge ind i materialet. Dette stof vil fylde revnerne i betonen, der har vist sig i løbet af årene af operationen, såvel som de indre kapillarer. Det er gennem dem, at fugt kan komme ind i rummet.
 • Det er nødvendigt at vente på den fuldstændige tørring af de behandlede plader.
 • Skumplader er fastgjort til en tør overflade.
 • Isoleringsmateriale skal forsigtigt fastgøres med dowels.
 • Nu skal du vedhæfte til materialet monteringsnettet.
 • Det hele behandlede område af kælderen er dækket med et lag af gips.

For at isolere kælderen med mineraluld skal man lave et lille andet arbejde:

 • På loftet fastgør søjler af træ.
 • Placerede måtter af mineraluld er placeret mellem stængerne og kælderens overflade.
 • Derudover er det værd at lægge isolering med dampfast film. Hun vil ikke lade bomulden blive våd.

Ligesom loftet kan du isolere væggene i det underjordiske rum.

Isolationslag. Fremstillingsegenskaber

Der er en anden måde at lave et isolerende lag i kælderen på. Den består af følgende værker:

 • Fra loftet skal du trække sig tilbage 150 millimeter og montere 25 mm rør på dette niveau.
 • Et hegningsnet skabes. Den kan være lavet af forstærkningsstænger, som ikke overstiger 1 centimeter i diameter. De bør også ikke være mindre end 0,8 centimeter.
 • Nettet skal males over med maling, der tolereres godt i fugt.
 • Det område, der blev dannet mellem den installerede struktur og loftoverfladen, skal fyldes med det valgte varmeisoleringsmateriale.

Arbejdet er færdigt. For at give rummet et behageligt æstetisk udseende anbefales det at forsegle det isolerede område med gips.

Sluttrin

Efter at have installeret et varmeisolerende lag på loftet i kælderen, vil ejeren løse problemet med at blive kold og vand ind i rummet. Men fugt kan stadig dannes i denne del af huset. Og alt det skyldes, at materialet ikke er i stand til at fjerne det fra kælderen. På noget tidspunkt vil der opstå kondens, hvilket vil forårsage spredningen af ​​ubehagelig forme og rådne. Alt dette vil provokere en aktiv reproduktion af den patogene svamp, som ikke er tilladt i kældre.
Løs problemet vil være i stand til særlige huller, som vil udføre funktionerne for standard ventilation. Luftcirkulationen vil bidrage til hurtig fjernelse af damp fra kælderen.

Kælder loft isolering

En kælder i et privat hus er en glimrende mulighed for at få ekstra plads til at arrangere en anden stue eller funktionel plads i den. Men sådan en mulighed er normalt glemt, og i kælderen arrangerer en slags opbevaring af ting, redskaber og møbler.

Penopolisterol er et fremragende materiale til opvarmning, da det er billigt og bevarer varmen godt i et rum.

Hvis du beslutter dig selv for at vende kælderen til noget mere end bare et lager eller bryggersværelse, skal du passe på sin udsmykning, og først og fremmest - om dets isolering, fordi kælderen er direkte forbundet med det kolde fundament. I dette tilfælde skal du ikke glemme kælderens loft. Det er muligt at fange to fugle med en sten på en gang, isolere loftet og dekorere det: for at gøre kælderen indvendigt attraktivt og hyggeligt på den ene side og til at varme gulvet på første sal af huset på den anden side.

Den økonomiske gennemførlighed af loftisoleringen

En kvadratmeter ikke-opvarmet gulv over kælderen mister i et år en sådan mængde varme, som, når den omdannes til brændstofindikatoren, svarer til 12 liter. Ca. 10 liter brændstof sparer isolering af kælderplade ved hjælp af plader på ca. 80 mm. Derfor vil både investeringer og arbejde kompenseres fuldt ud efter 2,5 år fra tidspunktet for loftisolering.

Hvilket materiale at vælge som et varmelegeme kælderloft?

Valget af materiale til dampspærren er den første ting at starte med at isolere loftet. Byggemarkedet tilbyder nu en bred vifte af forskellige varmelegemer, som hver især har sine egne ejendomme og egenskaber. Bygherrer normalt med henblik på dampbarriere ved brug af glasfiber eller mineraluld, polystyrenskum.

Ordningen med isolering af kælderloftet med mineraluld.

Det er muligt at vedhæfte enhver form for fibrøse materialer til loftet for kælderen: glasfiber eller mineralfiber. Det kan være i plader eller valset materiale. Uldens tykkelse er 6-12 cm. Mineraluld er ikke egnet til opvarmning af kælderen udenfor. Men kælderens indre struktur, herunder at varme loftet i kælderen, er det muligt. På loftet for dets installation bliver nødt til at bygge en træ kasse, som vil blive indsat fiberplader. Vata skal beskyttes mod befugtning, fordi det absorberer vand godt. Til dette benyttes en film eller folie. På loftet i kælderen er der nogle gange brugsrør, der også har brug for isolering. Til disse formål monteres glasfibercylindre, lukket folie.

Også en stor isolering, der kan limes til loftet for kælderen. Tykkelsen kan nå 10 cm. Den er så pålidelig og praktisk som fiberisolering. Forskellen med den første type isolering ligger kun i fastgørelsesmetode og efterfølgende efterbehandling.

Hvad er fordelene ved polystyrenskum?

Materialet er let at skære med en kniv. Kniven kan skære en passende plade af den ønskede størrelse.

Isolering Styrofoam er meget lys. Luftbobler er forseglet inde i pladen, hvilket giver den egenskaber ved lav varmeledningsevne. Dens vægt kan ikke påvirke bygningsstrukturernes integritet.

Ordningen med ventilation af kælderen.

Til fastgørelse af polystyrenskumplader er det ikke nødvendigt med arrangement af træstrukturer, som det er tilfældet med mineraluld. Pladerne limes meget enkelt til loftet, og for pålidelighed er der desuden fastgjort med dykker med et bredt hoved.

Sådan materiale lader ikke fugt igennem. Konstruktionen af ​​ekspanderet polystyren behøver ikke isoleres yderligere med folie eller film. Materialet har god modstand over for ydre belastninger. Det kan også bruges til at varme de ydre vægge i kælderen. Selv i et sådant miljø vil polystyrenskum tjene i lang tid.

Installation af damp og varmeisolering til loftet til kælderen gør det selv

Det er muligt at installere pladerne selv, men da dette er et loft, er det helt sikkert, at du får brug for hjælp. Derfor er det bedre at finde en assistent selv på forhånd for at varme loftet.

Sekvensen af ​​handlinger er logisk og giver ikke meget vanskeligheder. Hvis der i hvert fald ikke er nogen erfaring, kan du se flere video lektioner, hvor du trinvis kan se hvordan loftet er forvitret.

Materialer og værktøjer, der skal udføres:

 • børste eller rulle til primer;
 • konstruktion tape;
 • hakket og almindelig bred spatel;
 • plader af skum eller mineraluld;
 • dowel "paraply";
 • boremaskine og perforator med en diameter på dowels;
 • bredt mesh til kitt;
 • lim til skumplast eller træbatte til bomuldsuld (plus folie).

Sekvens af handlinger

Ordningen med isolering af gulvet over den uopvarmede kælder.

Ethvert installationsarbejde begynder enten ved fjernelse af den forrige belægning eller ved rengøring af loftoverfladen. For det første bliver loftet rengjort af snavs og fra rester af maling eller hvidvask.

Hvordan man lægger styrofoam? Ofte er loftpladen beton. Han er ikke i stand til at isolere kælderen fra kulden. Vand lækker let gennem det. Om vinteren fryser betonpladen, og om sommeren er det meget varmt.

Derfor er betonpladen imprægneret med en rulle eller børste med vandtætningsmørtel, som er kommercielt tilgængelig i hardwareforretninger, inden materialet installeres. Sammensætningen påføres meget omhyggeligt uden at gøre huller på loftets overflade. På grund af forarbejdning af en sådan fugtighedssammensætning på loftets overflade vil det ikke trænge igennem. Efter fuldstændig tørring af pladen gå til hoveddelen af ​​arbejdet.

Først skal du vælge et sted, hvorfra du skal udføre arbejde. Dette sted kan være centrum for rummet. Til alle målinger ved hjælp af et målebånd. Orienteringen vil være to lige linier vinkelret på hinanden. De udføres ved hjælp af en konventionel konstruktions blyant.

Limning af plader til en speciel lim er det næste trin af arbejdet. Tile klæbemiddel med cement komponenter er egnet til binding af polystyren skumplader. Men hvis du vil spare penge, kan du selv lave limen. For at gøre dette skal du lave en cementmørtel med tilsætning af fint sand og polymer (eller PVA) lim.

Forberedt lim eller lim til keramiske fliser skal bringes til en pastaagtig tilstand, fortynding med vand i den rigtige mængde.

Derefter påføres et ensartet lag på 6-9 mm lim med en spatel på pladerne, mens pladens kanter forbliver tørre. Derefter limes hver plade hurtigt til loftet. Den påførte lim kan ikke holdes på den limede flise i lang tid, da den dannede film vil blande sig med limning og holde pladen på loftet.

Plader sætte ende til ende. Den første er fastgjort i henhold til markeringen, resten er fastgjort, så den ene del af pladen er støtfugl, den anden halv stikker ud. Herefter presses de kraftigt til loftet. Glatte vægge er sjældne, så pladerne er tilpasset i de fleste tilfælde.

Efter limning til polystyren fastgøres monteringsgitteret, og der påføres et lag af gips.

Opvarmning af loftet med fibrøse materialer

Når isoleret med mineraluld, er en anden struktur konstrueret af træstænger, hvorunder måtter af basalt eller mineraluld sættes i.

Efter fastsættelse af isolering loftsbeklædning. Materiale og finish kan vælges efter ønske (vægpanel, plastpaneler, maling, gips). Det vigtigste er ikke at glemme, at det er at foretrække at bruge materialer af lys nuancer, dette vil visuelt gøre loftet højere.

Termisk isolering af loftet i kælderen vil medvirke til at reducere kondensationen i den. I dette tilfælde bliver første sal i dit hus varmt.

Sådan opvarmes indersiden af ​​kælderen loftet?

På trods af at mange boligejere simpelthen ignorerer sin opvarmning, er kælderen ikke desto mindre i stort behov. I det mindste så kulden ikke trænger ind i huset. For at gøre dette først og fremmest er det nødvendigt at gøre isoleringen af ​​kælderen loftet, herunder indersiden.

Hvorfor gør det

Årsagerne til isoleringen, der kan være anderledes. De fleste husejere gør dette, så den kolde luft derfra ikke kommer ind i huset. Men det er ikke den eneste grund.

På disse steder er huset ofte tilfreds med vaskerum, vaskerier og endda billardrum. I disse tilfælde er årsagen åbenbar - det er nødvendigt at det bliver varmt der.

Hertil kommer, at helt fugtig luft stiger normalt herfra. Dette skyldes det faktum, at de koldere luftmasser falder ned og tager med dem fugt, der gradvist kondenserer på et koldere sted. For at undgå dette skal du arrangere ikke kun et lag af varmebesparende belægning, men også at organisere god ventilation af dette rum.

Effektiviteten af ​​det konstruerede varmebesparende lag vil direkte afhænge af den isolering, der er valgt til oprettelse af en varmbesparende pude.

Valget af isolering

Det er muligt at opvarme sådanne specifikke steder med forskellige varmeisolatorer, men nogle vil være at foretrække for andre på grund af deres driftsegenskaber og installationsfunktioner.

God ydeevne i skumplast, polystyrenskum og stenuld. Det er nødvendigt at være opmærksom på den brugte varmeovn. Afhængigt af hvad der er valgt, er der brug for en enhed til dampspærring og beskyttelse mod vandtætning.

Vandtætning beskytter isoleringen mod vandindtrængen, og dampspærrefilmen beskytter mod udsættelse for fugtig luft. Desuden behøver kælderen i dette tilfælde ikke dampspærre, men også værelser på første sal i huset, i hvilken fugtig luft kan trænge derfra.

Arbejdsordre

Først og fremmest er det nødvendigt at levere højkvalitets vandisoleringsisoleringslag. Dette kan gøres ved hjælp af film eller anden valsetætning, og ved hjælp af specielle mastik. De påføres med en børste og lukker alle revnerne og effektiviteten af ​​sådanne mastik på højeste niveau.

Derefter lægges dampspærren. De bedste indikatorer for dampspærre i specielle film - membraner, der forhindrer indtrængen af ​​fugtig luft i det varmebesparende lag.

Derudover er varmeapparatet monteret. Under sådanne betingelser anvender man typisk polystyrenskum. Det er let at klæbe, det er ikke smagen af ​​mus og andre gnavere, i modsætning til det samme skum, samt har fremragende varmebesparende egenskaber.

Ofte brugt og mineraluld. Det er praktisk at bruge ikke ruller, men plader fra sådant materiale. De kan også bare holde sig til loftets overflade. Derudover har de en tæt struktur, som er lettere at afslutte på ydersiden, det yderste lag af finish.

For at lægge en sådan varmeisolator, skal du muligvis opbygge en ramme. Særligt relevant, dette design i kælderen, som skal bruges ikke kun til opbevaring af kartofler, men også som en af ​​de anvendelsesområder eller boliger, som vil blive frekventeret.

På denne baggrund kan du rette den ydre dekorative belægning, som vil forbedre den æstetiske komponent i rummet. Ja, og isolering vil blive meget lettere.

Efter at opvarmningsmaterialet er lagt, er det nødvendigt at lukke det udenfor med et lag dampspærrefilm. Glas tagdækning kan bruges, men dets egenskaber i dette rum er værre, og levetiden er meget mindre.

Enhver varmeisolator vil meget hurtigt komme i forfald, hvis der ikke er arrangeret høj kvalitet på et sådant sted. Hvis ventilationsvinduerne er anbragt i modsatte ender af rummet, som det traditionelt gøres i kældre, er det nødvendigt at give mulighed for at lukke disse vinduer i løbet af den kolde årstid.

Om sommeren og i andre måneder med en positiv lufttemperatur er det nødvendigt at åbne ventilationen enten helt eller med en lille mængde.

Hvis naturlig ventilation ikke er tilstrækkelig og kondens fortsætter med at danne, er det nødvendigt at opbygge et tvungen ventilationssystem, der omfatter både indtag og udstødningsventilation.

konklusion

I kælderenes isolering afhænger meget af dets designfunktioner. Og hvad skal man lave for at varme kælderloftet. Hvis der vil være noget som en grøntsagshandel, så er den udvendige dekoration ikke nødvendig, men hvis et billardrum eller et vaskerum eller andet vaskerum er anbragt i kælderen, vil alt være anderledes.

Der skal udvises omhyggelig opmærksomhed ikke kun på isolationslaget, men også til vandisolering, såvel som lægning af paroizoliruyuschih-materialer. Uden dette vil effektiviteten af ​​isoleringen være lav, og varmerens levetid reduceres væsentligt.

Loftisolering kælder inde

Opvarmning af kælderen loftet er et meget vigtigt stadium i sin konstruktion og reparation. Dette skyldes, at i mangel af isolering kan balancen mellem temperatur og fugtighed forstyrres. Et ikke-isoleret loft kan medføre, at kælderen fryser, hvilket påvirker bevarelsen af ​​mad i den såvel som styrken af ​​kælderen selv.

Varianter af kælderflowisolering

Opvarmning af loftet afhænger af den type hus, hvor kælderen er placeret, herunder materialet. Opvarmning kan være ekstern og intern, såvel som kompleks. Ofte ligger isolering indeni. Desuden gøres det i de fleste tilfælde under opførelsen af ​​kælderen, selvom det kan gøres senere. Opvarmning af kælderen i et privat hus spiller en vigtig rolle, for ellers vil det være fugtigt, og hvis kælderen er placeret under huset, så kan mug også starte i stuen. Derudover er isoleringen af ​​kælderen i store private hytter vigtig, fordi der kan arrangeres et billardrum, sauna eller træningscenter.

Ofte indebærer opvarmning af et træhus også opvarmning af kælderen. Loftet kan ikke modstå tung beton og bruger derfor en træramme med en flerlagsisolering. Fremragende mineralfiberisolering ved beslag. Det er let at vedhæfte og veje lidt. Styrofoam - også en fælles mulighed for isolering.

Sådan isoleres loftet i kælderen

Hvor præcis det er at opvarme loftet i kælderen, afhænger af dens formål, såvel som på loftsbelægningens materiale og på styrken og højden af ​​de vægge, som loftet hviler på. Når man vælger en variant af isolering, er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at loftets højde efter anvendelsen af ​​isoleringsmaterialer kan reduceres betydeligt. Betonloft kan ikke varme, eller det er nok af loftisoleringen af ​​kælderen indefra.

Af stor betydning er ventilation. For at undgå overdreven fugt skal underjorden være ventileret og vandtæt af høj kvalitet.

Hvis der ikke er boliger i kælderen, er det ikke nødvendigt at skjule isoleringen under en hvilken som helst belægning. Du kan forlade alt i syne. Det vigtigste er, at under installationen ikke dannede et stort antal led og sømme. Med en lille lofthøjde i kælderen skal du vælge et materiale, der bliver så tyndt som muligt, så det ikke tager plads og ikke gør lave lofter endnu lavere. Alternativt kan du bruge enhver form for polyethylen skum. Dette er et meget tyndt materiale, udover folie. En god måde, uden at fjerne pladsen, for at få et varmt rum.

Valg af materialer

Varmeisoleringsmaterialer er af forskellige typer, som hver især har sine egne fordele og ulemper. Derfor, før man beslutter hvad man skal bruge ved isolering af kælderen, er det nødvendigt at veje og beregne alt.

 1. Mineraluld. Disse er uorganiske materialer, der er trykt i lag. I de fleste tilfælde er materialet til fremstilling af mineraluld rester af sedimentære klipper. Denne mulighed har fremragende varmeisoleringsegenskaber, og den blæser ikke godt op, hvilket er vigtigt for værelser, der er nær eller under boligen. Desuden kan du efter opvarmning af kælderen med en mineraluld glemme problemer med varme i 30 år. Ikke egnet, hvis du vil varme kælderen udenfor. Kun internt arbejde.
 2. Skum. En af de mest almindelige muligheder for isolering. Dette er et meget let materiale, og dens fordel er nem installation. Næsten alle uden særlige færdigheder kan isolere loftet i kælderen med skumplast. Men det er ikke altid mere effektivt end mineraluld eller glasuld.
 3. Ekstruderet polystyren skum. Effektivt materiale, men samtidig dyrt. Nem at klippe med en kniv, som giver dig mulighed for at forberede de nødvendige firkanter til installation.

Hvilket materiale der skal vælges og hvordan man opvarmer kælderen, beslutter ejeren selv i hvert enkelt tilfælde. Det afhænger af mange faktorer, herunder materiale.

Forberedende arbejde

Før du fortsætter med isoleringen, skal du forberede loftet. For at gøre dette er det nødvendigt at rense rummet, samt fjerne eventuelle uregelmæssigheder fra loftet. Luk alle revner omhyggeligt. Loftet bør ikke indeholde forskelle, det bør kontrolleres niveau. Med små dråber er det ønskeligt at vælge isolering ved hjælp af en ramme. På denne måde undgår du overskydende hulrum mellem loftet og isoleringen.

Efter udjævning og rensning skal du anvende en speciel løsning, der kan modstå skimmel og svamp. Når loftet er færdigt, kan du gå videre til installationen af ​​isolering.

Installation af varmeisolering

Ved installation af et lag af isolering er det nødvendigt at følge algoritmen for værker for at styrke:

 1. Monteret paroizolyator på loftet efter udjævning.
 2. Monteret kasse, som er monteret på suspensionen. Suspensionen er fastgjort til loftet.
 3. Varmeisolatoren, der tidligere er skåret med en kniv og forberedt, er fastgjort mellem profilerne.
 4. Derefter installeres det andet lag af dampspærre på overfladen, det kan være lim.
 5. I slutningen, hvis det er fastsat, er finishen fast eller påført.

På det tidspunkt, hvor hele processen er kortvarig, kan den også gøres med kun et par værktøjer ved hånden: isoleringen selv og blandingen til udjævning af loftet og spatelen. Og du kan få brug for en kniv til at skære materiale og en boremaskine.

konklusion

I det private hus eller i kælderen af ​​huset kan der være en kælder. Dette værelse har brug for den rigtige temperatur og fugtighed. Derfor er det nødvendigt at installere højkvalitets isolering.

Det er ikke svært at gøre det selv. Det vigtigste er at vælge det rigtige materiale, afhængigt af styrken af ​​væggene i din kælder, samt på formålet med dette værelse.

Hvordan og hvad at isolere loftet i kælderen af ​​et privat hus og garage

Mange private huse er udstyret med en kælder, der huser lokalerne til husholdningsbrug. Termisk isolering af loftet i kælderen af ​​huset udfører visse funktioner, så du kan holde gulvvarmen på det første boligareal. På grund af egenskaberne i kælderens mikroklima er valg af materialer til varmeisolering af loftoverfladen passende med særlig omhu. Derudover er det vigtigt at installere isoleringen på loftet korrekt. Kvaliteten af ​​varmeisolering og dens holdbarhed afhænger af det.

Hvorfor isolere loftet i kælderen i et privat hus

Til at begynde med, lad os se hvorfor loftet opvarmes i kælderen af ​​et privat hus. Da kældre i landejendomme normalt ikke har opvarmning, trænger den fugtige luft gennem hullerne i gulvet og hjælper med at reducere temperaturen i værelserne på første sal. Alt dette fører til høje omkostninger til hjemmeopvarmning.

Dårlig koldt vandtætning og manglende isolering bidrager til, at gulvet i huset er koldt. Og fugtigheden, som er et gunstigt miljø for skimmelsvamp, bidrager til dets spredning til overfladen af ​​væggene i boligarealet.

Hovedformålet med isoleringsloftfladen i kælderen:

 1. Beskyttelse af bygningskonstruktioner fra de negative virkninger af lave temperaturer og fugt.
 2. Reducere varmetab hjemme hos 20 procent.
 3. Sikre en behagelig gulvtemperatur på første sal.

Hvis der i kælderen er vaskerum med vaskemaskine og andre støjende enheder, giver isoleringsmaterialet beskyttelse mod støj fra stuer ovenfor.

Hvordan man vælger isoleringsmateriale

Da loftet i kælderen i et privat hus ofte udsættes for fugt og lave temperaturer, skal man ved valget af isolator foretrække fugtighedsbestandige materialer og produkter, som drives ved lave temperaturer.

Blandt de mange moderne isoleringsmaterialer er der præference for produkter, der opfylder følgende krav:

 • Jo lavere termisk ledningsevne koefficienten er, desto bedre;
 • isolering skal være modstandsdygtig over for forhold med høj fugtighed og ikke overføre det til overlapningsstrukturerne;
 • Den enkle og hurtige måde at installere på vil lette uafhængig opvarmning;
 • rimelig pris af materialet er ikke mindre vigtigt end andre egenskaber;
 • produktet må ikke frigøre giftige forbindelser under drift
 • Vælg materialer, der ikke understøtter forbrænding og ikke udsende skadelige stoffer under en brand.

Det er vigtigt! Mineraluld, ekstruderet polystyrenskum eller skum er egnet til isolering af loftoverfladen i kælderen. Men disse produkter er kendetegnet ved deres egenskaber og installationsfunktioner.

Mineraluld

Denne isolator består af fibre opnået fra rock smelte, uorganiske materialer, højovne slagge eller glasfibre.

Basaltuld er egnet til kælderloftet, fordi det har følgende egenskaber:

 • Materialet er kendetegnet ved lav varmeledningsevne;
 • uld fra sedimentære klipper beskytter godt mod støj og varmetab;
 • materialet indeholder ikke giftige stoffer og udsender ikke skadelige stoffer under operationen
 • Basaltuld ildfast
 • Produktet er kemisk resistent.

Polyfoam og ekstruderet polystyrenskum

Der er flere typer skumplaster. Det mest anvendte skum og dets type - ekstruderet polystyrenskum. De er lette, nemme at installere og har en lav varmeledningsevne. Imidlertid anses skummet som et brændbart materiale og frigiver giftige forbindelser i tilfælde af brand. Derudover smelter og drypper det under brænding og forårsager antændelse af andre materialer og overflader.

Ekstruderet polystyrenskum har den laveste termiske ledningsevne. Det er mere modstandsdygtigt over for brænding end skum, og udsender ikke giftige stoffer under en brand. Prisen på ekstruderet materiale er dog højere end for konventionelt skum.

Det er vigtigt! En fælles ulempe ved alle skum er, at de forhindrer naturlig ventilation af loftkonstruktioner og gulve. For at sikre et gunstigt mikroklima i kælderen, skal du udstyre et højkvalitets ventilationssystem.

Værktøj og materialer til arbejde

Før isolering af kælderloftet i et privat hus, skal du forberede de nødvendige værktøjer og materialer til arbejde:

 • speciel kniv til skæring af termisk isoleringsmateriale;
 • bygning niveau;
 • målebånd;
 • en blyant
 • spatel;
 • udjævningsblandinger til betonoverflader;
 • varmeisoleringsmateriale (mineraluld eller skum);
 • hakket trowel og lim til limning af plader af skumplast.

Ved brug af mineraluld som varmelegeme skal du bruge materialer og værktøjer til fremstilling af kasser:

 • dykker og skruer;
 • bore;
 • skruetrækker;
 • hacksav til træ eller metal;
 • træplader eller metalprofiler.

For at beskytte isoleringen mod kondenserende fugt skal du også have et dampspærre materiale. Derudover behandles den underliggende loftoverflade med en dyb penetrationsprimer for at forbedre vedhæftningen med klæbemiddelblandinger. Derudover kan du bruge antiseptisk imprægnering til at forhindre loftet mod støvets udseende.

Forberedelse af loftets overflade til isolering

Først og fremmest skal du lave et grundloft. Overfladen rengøres af støv og spindelvæv, dækker sprækkerne, eliminerer uregelmæssigheder og andre defekter. Da du kun kan lim skummet på en flad overflade, er det værd at kontrollere højdeforskellen på loftet. Hvis det er vigtigt, er den skumplast også monteret på understøtningsrammen.

For at eliminere mangler og uregelmæssigheder på træbundets loft anvendes kittet til træ, og der anvendes cementbaserede nivelleringsmidler til arbejde med betonoverflader. Når reparationsblandingen tørrer, bliver overfladen formalet og imprægneret med antiseptiske primere samt dybe penetrationsforbindelser, hvis der anvendes en klæbemetode.

Teknologi installation af mineraluld på loftet

For at isolere loftoverfladen med mineraluld skal du bygge en understøtningsramme af aluminiumprofiler eller træplader. Men før det er dampspærren fastgjort til basisfladen. Til trælofter kan du bruge plastikfolie. Stripmateriale stablet med en overlapning på 150 mm. Alle led er tapet. Betonflader isoleres ved hjælp af selvklæbende dampisolatorer eller belægningsisolering.

Lejeelementer er fastgjort på loftoverfladen med skruer og dowels. Installationsstrinnet af slangestyrene er 500 millimeter. Celler gør under dimensioner af en pladevarmer. Fortsæt derefter med lægning af isolerende materiale i følgende rækkefølge:

 1. Isoleringsplader skæres i stykker i henhold til rammecellernes dimensioner.
 2. Forberedt isolering lå i cellekasserne. Endvidere skal materialet passe tæt på rammestyrene. For yderligere fastgørelse af pladerne, brug dowels med store hætter.
 3. Nedenfor rammen fastgøres et andet lag dampspærre. Til fastgørelse af filmen til træstrukturen ved hjælp af en byggestifter og hæfteklammer. Til metalbeklædningen limes dampbarriemembranen til dobbeltsidet tape. Sørg for at overlappe strimlerne af materiale og lim sammen leddene. Bundlaget af dampspærre fører til væggene i en højde på 15-20 cm.

Tip! Afslutningen af ​​loftet, isoleret med mineraluld, kan være sidespor og andet stykke materiale, der er egnet til brug i kælderforhold.

Polystyren eller Styrofoam Mounting Technology

Termisk isolering af kælderloftet fra indersiden med skumplast og andre sorter af skumplast udføres ved hjælp af en klæbemetode. Det er vigtigt at vælge klæbende sammensætninger, der ikke indeholder aggressive opløsningsmidler, der smelter skummet.

Sekvensen for isolering af kælderloftet med skumplast er som følger:

 • Først udfør markeringen af ​​loftoverfladen, bryd den i rektangler i overensstemmelse med isolationspladens dimensioner.
 • Klargør klæbemiddelblandingen. Valget af lim afhænger ikke kun af tilstedeværelsen af ​​et opløsningsmiddel, som ikke er aggressivt over for skummet, men også af typen af ​​base. Til træunderlag er vandfri klæbemidler egnede, og materialet kan limes til vandbaserede klæbemiddelblandinger på en betonbase.
 • For at forøge adhæsionen af ​​de bundne overflader på skummet krydser man med en nålevalse.
 • Kontaktklæbemiddelblandingen påføres på overfladen af ​​loftet og skummet ved hjælp af en hakket trowel. Andre typer af klæbemiddelblandinger anvendes kun på isoleringen.
 • Plader begynder at klæbe til loftets overflade, der starter fra den centrale del af rummet. Installationen udføres på forskudt måde, således at pladens endeforbindelser i de tilstødende rækker ikke falder sammen.
 • For yderligere monteringspladeisolering ved hjælp af dykker, svampe. Fastgørelsesanordninger er monteret i hjørnerne og i den centrale del af hver plade.

Pladerne på isolatoren stables leddet i leddet uden huller. Hvis det er nødvendigt, kan mellemrummet mellem arkene fyldes med skum og lim med tape. Efterbehandling er færdig, når limen er tørret. Forfastgør forstærkningsnet på overfladen. Derefter gipsskumplastet, der eliminerer alle uregelmæssigheder og revner. I kælderen af ​​værktøjet er loftoverfladen nok til at male. Hvis kælderen er beregnet til andre formål, så brug en passende finish.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Til gulvene på første sal af huset var varme, de skal isoleres. I nærværelse af en kælder er det bedst at gøre det nedenfor, for ikke at reducere højden af ​​boligarealet.

Fra denne artikel lærer du hvorfor, hvordan og hvilke materialer der bruges til at varme kælderloftet. Og du kan vælge den teknologi, der passer dig mere end andre.

Hvorfor varme kælderloftet

Der er mange grunde til at gøre dette arbejde, men det vigtigste er at skabe et behageligt mikroklima i værelserne placeret over kælderen. Hvis det ikke opvarmes, så er det ikke kun koldt, men også fugt kommer til huset, hvilket er fyldt med skimmelens udseende.

Vær opmærksom. For at udelukke høj luftfugtighed i kælderen er det nødvendigt at varme ikke kun loftet, men også væggene og gulvene. Og sørg også for høj kvalitet ventilation af kælderen.

Hvis kælderen bruges til husholdningsbrug eller husholdningsbehov, skal den også være helt isoleret, så den ikke forårsager ubehag. Derudover vil ingen dekoration vare længe på uforberedte overflader.

Materialer og metoder til isolering

Ved isolering af loftet i kælderen er det meget vigtigt at vælge det rigtige varmeisolerende materiale og også at montere det således, at den resulterende "tærte" har følgende egenskaber og egenskaber:

 • Han havde en høj evne til at bevare varmen;
 • Det var fuldstændig beskyttet mod fugt og forseglet for at forhindre fugt i at komme ind i gulvet;
 • Det var modstandsdygtigt over for udseendet af svampe og skimmel.

Der er særlige krav til sådanne materialer. For eksempel, når isolering af trægulve eller lofter i kælderen af ​​lejlighedsbygninger, anbefaler vejledningen brugen af ​​ikke-brændbar isolering.

ekspanderet polystyren

Dette er det mest almindelige og billigste varmeisoleringsmateriale. Varianten af ​​isolering af PPP lofter betragtes som en af ​​de mest enkle, holdbare og økonomiske.

Positive materialegenskaber:

 • skrøbelighed;
 • Antændelighed (i forskellige arter er klassen brændbarhed fra G1 til G4);

Rådet. Modifikationer af udvidet polystyren med brandhæmmende additiver anbefales til opvarmning af interiøret. Et sådant materiale har evnen til at slukke selv, men under alle omstændigheder udsender det giftige stoffer under forbrænding eller smeltning.

 • Hårdhed - PPP plader bøjes ikke, derfor kan de kun monteres på flade overflader.

Man bør huske på, at jo højere tæthed polystyrenskum er, desto stærkere er det, men mindre effektivt, og jo mere lag af materiale der kræves til isolering. Men pladerne med lille tæthed er meget skrøbelige, de er stablet i lag og bliver ofte agn for gnavere, der kan lide at arrangere deres rede i dette varme materiale.

Til reference. Jo større diameteren af ​​de skumede granuler er, desto lavere er polystyrens densitet.

Derfor anbefales det at anvende materiale med en tæthed på 35 kg / m3 og højere som isolering til lofter. I dette tilfælde er en pladetykkelse på 10 cm tilstrækkelig.

Teknologi til installation af en varmeisolerende pude fra PPS:

 • Før arbejdet påbegyndes, rengøres loftet af gammel belægning, snavs og støv. Tør og renset overfladen behandles med en gennemtrængende hydrofob sammensætning.
 • Plader PPP limet til bunden tæt på hinanden på flisen klæbemiddel, hvilket forårsager det omkring omkredsen og i midten af ​​rummet.
 • Desuden er isoleringen fastgjort med specielle dowel-negle med en bred hat i form af paraplyer. Og sømmen mellem pladerne zapenivayut.
 • Den varme overflade gips på den forstærkende steklotsetka. Efter tørring giver gipset, hvis det ønskes, en fin finish.

Polyuretanskum

Polyuretanskum (PPU) som varmelegeme anvendes i flydende form. Det sprøjtes på konstruktionerne ved hjælp af specialudstyr, der leverer skum under højt tryk.

Gør ikke dette arbejde med dine egne hænder, du skal betale for professionelle tjenester. Dette er den største ulempe ved dette materiale og teknologi. Ulemperne indbefatter også højpris og brændbarhed af materialet tilhørende klasse G1 - G2.

Fordelene ved denne metode er imidlertid meget større:

 • Arbejdet foregår meget hurtigt og på ethvert grundlag;
 • Opvarmning sker uden brug af mekanisk armatur eller limkonstruktioner;
 • Overfladen er ikke påkrævet at være vandtæt, og isoleringslaget skal dækkes med en dampspærrefilm;
 • I sammenligning med arkmaterialer anvendes PPU med et tyndere lag, der lidt påvirker lofternes højde;
 • Den varme overflade er absolut hermetisk, da den ikke har sømme og koldbroer.

Basalt uld

Denne isolering tilhører gruppen af ​​ubrændbare materialer, hvilket er en stor fordel i forhold til de allerede beskrevne materialer. Men det kan kun bruges i tørre og velventilerede kældre, da mineralulden er hygroskopisk og dampgennemtrængelig. Når den er mættet med fugt, mister den de fleste af dens varmeafskærmningsegenskaber.

Opvarmning af loftet med basaltuld udføres i rammeløse eller rammebestemte måder. Teknologien til rammeløs montering er den samme som i tilfælde af polystyrenskum:

Vær opmærksom. Til denne metode anvendes kun stive facadeplader til gips.

Teknologi ramme montering metode er som følger:

Loftet i kælderen under huset: struktur, isolering og efterbehandling

Mulighed for boligkælder: hvælvet gipsplankloft med flisebelagt foder

Når de klimatiske og geologiske forhold i området giver dig mulighed for at bygge et hus på et strimlestifter, så hvorfor ikke sørge for en kælder i den. Da væggene til det er fundament støtter, vil det være billigere end at bygge en ekstra stueetage. Korrekt konstruktion af den indesluttede del af væggene, forberedelse af bund- og gulvstøbning er alle vigtige.

Men ikke mindre bekymringer og leverer loftet i kælderen: dets struktur, lyd og varmeisolering beskyttelse, som faktisk og efterbehandling - hvis huset er udstyret med boliger. Der er noget at tænke over, og vi vil ved hjælp af videoen i denne artikel gøre det med dig.

Hvis loftet er beton

Udvælgelse af muligheder for isolering og efterbehandling afhænger af højden af ​​væggene og gulvkonstruktionen samt på formålet med lokalerne, der ligger i kælderen:

 • Private huse opføres ofte uden et projekt, og deres ejere skal først og fremmest tænke på loftets højde som sådan, men også efter isolering eller efterbehandling kan det betydeligt falde.
 • I princippet må isoleringen af ​​kælderloftet - dvs. betonversionen - ikke udføres. Men i bjælkens takkonstruktion er der under alle omstændigheder isolering, og det er ligegyldigt hvad temperaturen i luften i værelserne over og under loftet.
 • Men det er meget vigtigt, når kælderen er dækket med armeret betonplader. Kondensat i kælderen på loftet, som vi ser på billedet nedenfor - dette er resultatet af temperaturforskellen: når det er køligt under, og over det er varmt. Dybest set gælder dette for hjemmekældre, hvor grøntsager opbevares - især da de også udsender fugt. Dampen stiger altid, og derfor ligger det på loftet (se Sådan fjernes fugt i en kælder: kardinalmetoder).
 • Når en boligområde er placeret i kælderen eller kælderetagen og fuld opvarmning er til rådighed, er der normalt ingen problemer med kondensat - forudsat at det ikke hæver luftfugtigheden som følge af dårlig vandtætning.

Ventilation er også af stor betydning. Når kælderens vægge er helt forsænket, og kælderen, der strækker sig til overfladen på kun 20 cm, tillader kun små vinduer, der skal laves, er det nødvendigt at sørge for tvungen ventilation.

Loftisolering

For at løse problemet med kondens på betonloftet kan du bruge det til at varme. Rummets højde reduceres af tykkelsen af ​​de varmeisolerende plader, hvis format og stivhed, i dette tilfælde gør processen mere bekvem.

 • Disse er forskellige typer af mineraluld, skumplast, som først sættes på lim, og derefter fastgøres til bunden med specielle skålformede dowels. Men før isolering af kælderenes loft skal du passe på at installere batten. En simpel konstruktion af stænger eller metalprofiler giver mulighed for loftets dekorative overfladebehandling ved at dække det med arkmateriale, paneler og bord.
 • For eksempel i kælderen kun bryggerier, og du finder det ikke nødvendigt at på en eller anden måde afslutte loftet. Derefter kan varmeisolerende plader efterlades i ren synsvinkel, men kun i dette tilfælde er det bedre at bruge udvidet polystyren, som ikke er bange for damp.
 • Hvad angår mineralulden, hvis den er taget, er det bedre at give preference til varianten med aluminiumbeklædning. Evnen til at absorbere fugt er en af ​​de negative egenskaber ved isolering af mineralsk oprindelse, og folien afspejler damp og forhindrer dens fugtighed.

Hvis der ikke er folie på mineraluldens overflade, skal den være dækket af en dampspærrefilm. Minvate kræver ventilation, og når det lægges under huden, skal du sørge for at efterlade et lille hul. Det kan opnås ved at variere tykkelsen af ​​isoleringen og højden af ​​stængerne, eller ved at montere over diskens stænger fra skinnerne.

Polyethylenisolering

Hvis loftets højde i kælderen er minimal, og du ikke ønsker at reducere det yderligere på grund af isolering, vil nogle af de tynde foliematerialer baseret på polyethylenskum bidrage til at komme ud af situationen: termisk isolering, penofol, isolon, penoterm.

 • Måske kan deres pris virke høj for nogen, men med en minimumstykkelse beholder disse materialer bedre varme end et tykt lag mineraluld. De er monteret under skinnen, som vist på billedet ovenfor, og derefter dækket med finer. Det er denne form for isolering, der skal forudses, hvis du ønsker at arrangere i din kælder, en sauna, en swimmingpool, et badeværelse med bruser.
 • Det er ret logisk at have sådanne lokaler i kælderen, som det er gennem det, at indgangen til kommunikation til huset normalt udføres. De er forresten placeret enten direkte under loftet, hvis det er beton eller passerer det, hvis strålen.
 • Denne tilgang giver dig mulighed for at skjule røret under loftspletteringen. Placering i kælderen af ​​lokalerne, fokuseret på konstant brug af vand, giver dig mulighed for at spare på rørledninger og for at sikre andre rum i tilfælde af lækager.

Filmloft i kælderen af ​​et privat hus

Hvad angår den dekorative del af loftet, er det næppe muligt at komme med noget bedre end en stretch PVC-film, som vi ser i ovenstående eksempel eller aluminiumpaneler (lameller, kassetter).

Letvægte gulve

Loftet i kælderen af ​​et privat hus behøver ikke at være plad (præfabrikeret eller monolitisk). Derfor har den ikke altid en flad overflade.

Caissons på loftet

I lang tid har arkitekter og designere i høj grad loftslofter, der er i stand til at dekorere de mest respektable lokaler. Moderne teknologier giver mulighed for at danne caissons ikke kun ved hjælp af stucco, paneler eller fliser.

Vær opmærksom! De, der bare skal bygge et hus og gerne vil lave en stue med pejs eller en bar med en vinkælder i kælderen, kan være interesseret i en ny teknologi til fremstilling af lette betongulve bygget med specielle forskallinger fra den stærkeste ABS-plast.

Forskallingselementerne bestående af kasser og dele, der forbinder dem, er baseret på træbjælker. Rebar er lagt over fordybningen og betonning udføres.

Når betonforstærkningsstyrken er adskilt, kan kasser nemt fjernes, da beton ikke holder fast i plastik. Som følge heraf opnås smukke recesser på gulvet nedenfor, som kan dekoreres som du vil - selv med forgyldning.

Plastformning til det kappede loft

 • Den eneste caisson overlapning vil ikke være i stand til at isolere og fordampe fra kælderen. Derfor kan det kun ske i tilfælde, hvor boliger med konstant temperatur og fugtighed vil blive placeret i kælderen gulvet. Og vi nævnte dem ikke tilfældigt.
 • Mange ejere leverer i kælderen kun en pejs eller gulvvarme, som bruges til at opvarme værelserne efter behov. Dvs. temperaturforskellen opstår stadig, hvilket kan føre til dannelse af kondensat, selvom overlapningen er godt isoleret fra de øvre rum.
 • Coffered lofter er ikke kun meget smukke - de er også praktiske. Takket være fordybningerne vil loftet virke højt, selvom kældervæggene kun er 2,5 meter. Der er besparelser på vægmateriale. Hvis loftet er traditionelt plade, med en højde på 2,7-2,8 meter, kan kasserne være lavet af gipsvæg eller træ.

Ved opbygning af fliser skal gulvkælderens højde være mindst 2,8 m. Selvom der ikke er behov for opvarmning, skal du installere et hæftet loft. Man kan ikke undvære det, da man på grund af mangel på dagslys skal lave god kunstig belysning - og måske endda skjule ventilationssystemet bagved det.

Ved konstruktion af konkrete kasser skal belysningsindstillingen på forhånd udtænkes. Her ville spotlights se bedst ud - eller loftflader, der kan være lige så godt placeret både på loftet og på væggen.

Træbjælker: enkle og rentable

I et lille privat hus er der ikke så mange belastninger og spændinger, så det er nødvendigt at skabe konkrete overlapninger. Derfor ydes der i de fleste tilfælde fortrinsvis strålekonstruktioner, som kan monteres med egne hænder og uden at bruge løfteudstyr.

Hvad er teknologien i deres arrangement? For tydelighed henvises til diagrammet herunder.

Bjælke loft struktur

 • Som du kan se, er dette en flerlags konstruktion, hvis ramme består af loftsbjælker monteret på en bestemt afstand. Mellem dem er der lagt slibisolering, hvilket betyder at skridtet mellem de bærende elementer skal overholde det.
 • Bjælkens højde overstiger væsentligt tykkelsen af ​​mineralulden, som oftest ligger i et sådant loft. På grund af dette dannes den nødvendige clearance for varmeisoleringens isolering.
 • Folieplader lægges med folien ned og hviler dem på loftbinderen. Hvis der ikke er nogen aluminiumsbelægning, er dampspærren først monteret nedenunder, fastgjort med et kontrastgitter, hvorefter den lægges på mineralulden.
 • Hvad der skal monteres oven på bjælkerne - det afhænger allerede af gulvbelægningen i det øvre rum. Nå, fra bunden, på rack lathing producere efterbehandling. For eksempel: de gipsplader gipsplader og male loftet, sheathe det med et bord - eller blot dække det hele med et stræk lærred.

Passagen af ​​kommunikation gennem bjælkelaget

Bjælkelaget har sine fordele: Der er allerede en varmelegeme i sit design, så det er ikke nødvendigt at installere det på overfladen. Fordelene er den laveste pris og fremragende lydisolering.

I betragtning af at loftets højde ikke er mindre end 150-200 mm, kan du i et sådant loft ligesom i den suspenderede skjule kommunikationer, som vi ser på billedet ovenfor, samt ledninger og indbygget belysning.

 • For ikke at bekymre sig om det faktum, at træbjælkerne eventuelt kan rotere, når kælderen skal bruges i vådtilstand, er det bedre at bruge loft I-bjælker i stedet.
 • De er specielt lavet til lavkonstruktion, fra træ- og fugtresistent krydsfiner eller træpolymerkomposit. Du kan ikke bekymre dig om styrken af ​​sådanne strukturer - de kan modstå belastninger, der måtte opstå i et boligområde.
 • Ved anvendelse af I-bjælker kan loftkonstruktionen være noget anderledes. Mellem bjælkerne lægges tynd krydsfiner, hviler den på de nederste hylder og på den - isolering. På de samme hylder kan du uden konstruktion af yderligere beklædning fra bunden montere enhver form for lange og pladematerialer.

Design af loftet med åbne bjælker: Provence stil

Hvis du giver et bjælkeloft i kælderen, kan finishen også være meget interessant. For eksempel er det muligt at lægge ikke krydsfiner på bjælkernes hylder, men at hæve dem med klapbræt. Efter slibning af træ, dets farvning eller maling får du det originale træloft. Konklusionen tyder på: fordelene ved bjælkeloftet over boligkælderen er indlysende både fra et praktisk og æstetisk synspunkt.

Relaterede artikler

Efter at kælderen er bygget, er det en tur til sine interne arrangementer.

Hvordan man fjerner den gamle hvidvask fra loftet, interesserer mange ejere. Kan være enkel.

Det er umuligt at forestille sig et privat hus uden kælder. Her er der lokal kommunikation.

Hvad menes med udtrykket "falsk loft"? Og det er ikke noget som under.