Isolerende loftet i et privat hus - effektive måder at holde varme på

Opvarmning af loftet i huset giver dig mulighed for at spare mere varme inde i rummet, og ikke at bruge det på opvarmning af en kold loftsrum. Det er godt, hvis det bruges som et bryggersværelse (teknisk loftsrum) eller som et loft, og hvis ikke? Så er det meningsløst at spilde ressourcer på opvarmning af et uopvarmet loftsrum.

Derfor er det værd at gøre isoleringen af ​​overlapningen af ​​et koldt loft med brug af varmeisoleringsmaterialer. Du kan udføre isolering fra loftet eller fra siden af ​​rummet (indvendig / udvendig). Det er bedst at gøre dette under bygningen af ​​bygningen, eller direkte inden afslutningen af ​​værelset. Men i processen med at drive huset er der ingen grund til ikke at varme loftet fra loftet.

Opvarmning af garret loft mineraluld, skumplast, savsmuld, ekspanderet ler

Tykkelsen på loftet på loftet er standardiseret ved brug af SNiP II-3-79 "Bygningsvarmekonstruktion". Denne vejledning indeholder detaljerede anbefalinger vedrørende valg og formler til beregning af modstanden mod varmeoverførsel af forskellige termiske isoleringsmaterialer. Beregningerne tager ikke kun hensyn til typen af ​​materiale, men også den gennemsnitlige årlige temperatur, varigheden af ​​varmesæsonen, vægmaterialet i huset.

Teknologien til loftet gulvisolering afhænger af det valgte materiale.

Sammenligningsegenskaber af termisk isoleringsmateriale med en lige tykkelse

I denne artikel vil vi overveje de mest populære varmelegemer.

Opvarmning af garret af en mineraluld

Mineraluld - en varmelegeme, hvis fibre er indrettet på en bestemt måde. Nemlig fører denne tilfældighed til, at der er dannet en airbag mellem fibrene, som informerer varmeren af ​​dens egenskaber. Imidlertid forbedrer denne samme funktion af uld evnen til at absorbere fugt. For at undgå dette skal du vide, hvordan du installerer mineralulden korrekt.

Fordelene ved mineraluld:

 • høj densitet
 • lang levetid
 • brandsikkerhed;
 • nem installation;
 • Anvendelsen af ​​mineraluld til opvarmning af vandrette overflader fører ikke til dens kakning, glidning og dannelsen af ​​koldbroer som følge heraf.

Blandt ulemperne: evnen til at absorbere fugt.

Teknologi til opvarmning loftet gulv mineraluld

Der er tre vigtigste måder at lægge uld på: løbende, i riller eller i celler (se billede). Valget af metode afhænger af, hvilken slags belastning der senere falder til gulvet. Den mest stabile ramme opnås i sidstnævnte tilfælde.

Opvarmning af garret af en mineraluld

Første fase

Begynder med installationen af ​​en dampspærrefilm. Filmen vil tillade at fjerne damp, der stiger fra en varm stue til et koldt loft. For at lægge filmen korrekt, skal du omhyggeligt læse etiketten, der er anvendt på den. Sørg for at overholde overlapningen på 100 mm.

Teknologien til opvarmning af loftsgulvet mineraluld Hvis du opvarmer på træbjælker, skal filmen bøjes rundt om alle de fremspringende elementer. Ellers kan bjælkerne rådne.

Ved krydset mellem film og vægge eller andre fremspringende overflader skal du hæve det i en højde svarende til isoleringens tykkelse plus 50 mm. og lim tape eller wrap på en plade isolering.

Anden fase

Legering af isolering (uld). Dette er en ret simpel proces. Plader eller strimler skæres let med en byggekniv til den ønskede størrelse.

Når du lægger pladen, er det nødvendigt at sikre, at der ikke er huller eller mineraluldmateriale ikke presses stærkt. Både det og en anden vil føre til et fald i kvaliteten af ​​opvarmning. Typiske fejl i billedet.

a) utilstrækkelig tykkelse af det isolerende materiale

b, c, d) tykkelsen af ​​loftet på gulvbelægningen er valgt forkert.

Nyttige tips om installation af mineraluld

 • isolering med folie vil øge materialets modstand til varmetab. Pladen lægges med den foldede side nedad.
 • isolering bør ikke stikke ud over bjælken. Hvis en sådan situation udvikler sig, skal strålen forlænges med en træbjælke eller lath til isoleringens tykkelse.
 • den tynde varmeovn i to lag holder mere varme end en tyk. I dette tilfælde skal pladerne lægges i forskudt rækkefølge.
 • hvis der på loftet er udragende strukturelementer, for eksempel et skorstensrør, skal du hæve isoleringen i en højde på 400-500 mm. og fastgør det.

Tredje fase

Vandtæt gulve udføres, hvis loftet ikke er beregnet til brug, og tagsystemet er ikke beskyttet af en vandtætningsfilm. Hvis tagmaterialet er adskilt fra loftet med en film, kan du gå videre med sluttrinnet.

Grov gulv. Lægning på toppen af ​​isolering og tjener som grundlag for endelig efterbehandling.

Opvarmning af garret overlappende af polyfoam

Processen med installationsteknologi ligner isoleringen af ​​loftet med ekspanderet polystyren.

Fordelene ved disse materialer:

 • lave omkostninger;
 • enkelhed i arbejdet
 • vandtæt

Blandt ulemperne: brændbarhed.

Teknologien til loftet isolering med polystyren skum eller udvidet polystyren

Processen med installation af stiv isolering baseret på skum er mere end simpel og kan gøres manuelt. Værker kan opdeles i to faser:

 • overflade udjævning. For at sikre højkvalitetsisolering på bundgulvet bør der ikke være væsentlige uregelmæssigheder. Det er muligt at fjerne sådanne dråber ved at udfylde slipset med sandcementmørtel.
 • Placering af pladerne sker ved enden af ​​en stødforbindelse eller mellem stængerne. Tilstedeværelsen af ​​tømmer øger gulvets styrke.

Opvarmning af garret overlappende med skum Udkast til belægning

Polyfoam skal beskyttes mod ødelæggelse af en film på et ubeboet loft. På et ofte brugt eller boligområde skal du på en eller anden måde bevæge sig, så det er bedre at bygge et gulvbelægningssystem med hårdt overflade på toppen af ​​skumplastet eller udvidet polystyren eller at lave en sandcementrensning.

Opvarmning af garretgulve med savsmuld

Savsmuld - fint træ.

 • naturlighed;
 • ingen giftige urenheder
 • lav vægt;
 • tilgængelighed af materiale.

Loftet isoleringsteknik savsmuld

 • inden vi begynder at opvarme savsmuld, skal de forberede os. Blandes med savsmuldcement og vand i forholdet 10: 1: 1.
 • klar blanding hæld gulvet på loftet og niveauet. Det skal bemærkes, at brugen af ​​savsmuld som varmelegeme uden brug af en ramme kun kan være i en bolig udenfor. Ellers, når man går på gulvet, vil savsmulden blive presset, og betonbeklædningen vil falde sammen.
 • bygge en cellulær konstruktion af træ. Hæld opløsningen med savsmuld indeni hver celle. Fordelen ved denne metode er, at der kan lægges et hårdt gulv over træet. Og loftet vil være egnet til brug.

Opvarmning af garretgulve med savsmuld

Opvarmning af overlappende loftsrum med udvidet ler

Udvidet ler produceres ved fyring af ler.

 • lav varmeledningsevne
 • naturlighed;
 • miljøvenlighed
 • lethed;
 • tilgængelighed.

Ulempen er forbundet med vanskeligheden ved at hæve den ekspanderede ler til højden på loftet.

Udvidet ler anvendes normalt i tilfælde af at det er nødvendigt at udføre isoleringen af ​​loftet på gulvet over pladerne.

Loftet isoleringsteknologi med udvidet ler

Værker udføres i tre faser:

 • pladen er inspiceret for revner og revner. De er forseglet med en opløsning eller dækket af tykt papir. Fremspringende elementer af vanskelighederne med udfyldning af ekspanderet ler skaber ikke.
 • Monteret kasse af træ. Et hårdt gulv vil blive lagt på det i fremtiden.
 • Løs isolering hældes på komfuret og udjævnes ved hjælp af en normal rake. Tykkelsen af ​​et lag er 250-300 mm. Det er muligt at flytte på udvidet ler uden begrænsninger.

Opvarmning af loftet med udvidet ler. Tip: Ved udfyldning af ekspanderet ler er det bedre at kombinere granuler af forskellig størrelse (diameter). Så du kan undgå udseendet af hulrum.

I slutningen skal du samle gulvtræket eller hælde sandcementrensning.

Bemærk venligst at isoleringen af ​​loftet i træet har nogle nuancer:

 • træet er rottende, hvilket betyder, at damp opstår skal være fri til at passere. Forkert installation af film eller anvendelse af ikke-åndedrætsmaterialer, såsom tagfilt, vil føre til ødelæggelse af træ i fremtiden.
 • Brug af folieisolering, du skal placere den med folie nedad. Så træet bliver beskyttet mod vand og samtidig opsamler ikke fugtdamp.

Loftet isoleringsfejl

 • "Højre" - brug en superdiffusionsmembran eller dampspærrefilm
 • "Forkert" - at lægge en speciel film uden mærkning eller generelt en almindelig film

Ordningen med loftet overlap isolering til isolering af forskellige typer er angivet nedenfor.

Ordning med loftet gulvisolering - 1 Scheme of loftet gulvisolering - 2

konklusion

I denne artikel stoppede vi ved de vigtigste faser og egenskaber ved loftet isolering af et privat hus med brug af ovne af forskellige slags. Vi håber, at disse oplysninger vil være nyttige for dig.

Opvarmning af loftet i et hus med et koldt tag - vælg en af ​​måderne

Hvis vi sammenligner det med bylejligheder i flere etages bygninger, har private huse et stort kontaktområde med det eksterne miljø, hvorfor spørgsmålet om højkvalitets termisk isolering er meget mere relevant her. Ca. 35% af varmen går ind i den omgivende luft gennem det ikke-isolerede loft, hvis taget og loftet ikke isoleres af en termisk barriere. At miste så meget varme for ingenting er en uoverkommelig luksus, så vi vil overveje de bedste muligheder for termisk isolering af lofter.

Moderne byggeteknologier sørger for enhedens isoleringslag samtidig med byggeri af bygninger. I dette tilfælde vælges de mest hensigtsmæssige og effektive ordninger til installation af isolering i designfasen under hensyntagen til typen af ​​overlapning, den samlede belastning på bygningskonstruktioner og behovet for varmebesparelse i denne klimasone. Dette er ideelt set, hvis et nyt hus bygges i overensstemmelse med bygningskrav og regler.

Hvis den private bygning blev opført i lang tid, eller for nylig, men alene, er det helt muligt at antage, at højkvalitetsisolering, herunder lofter i huset, måske ikke er. I en sådan situation skal husejere selvstændigt løse isoleringsproblemet, udvælge metoder, der opfylder behovet for at spare varme, bygningens egenskaber generelt og typen af ​​gulve i særdeleshed. Det første spørgsmål, der opstår i vejen for at løse dette problem er den side af loftet, hvorfra det er mere hensigtsmæssigt og mere hensigtsmæssigt at arrangere en termisk isolationsbarriere.

Det er mere bekvemt at opvarme loftet fra loftet

Varm overlap kan være på hver side, og i hvert fald vil det være korrekt. Men når man vælger en isoleringsmetode, skal man tage højde for nogle af nuancerne. Den første er loftets højde. Hvis lofterne er lave, og der ikke er noget ønske om at skjule det anvendelige rum, er isoleringen fra loftet helt klart foreslået, fordi isoleringslaget (mindst 5-6 cm) plus slutningen (2-3 cm) vil gøre lofterne endnu lavere. En anden situation er, at værelserne allerede er færdige, indretningen er blevet indrettet, og han er helt tilfreds med husstanden. Ved at opvarme loftet indefra vil det være nødvendigt at foretage reparationer igen, hvilket er uhensigtsmæssigt i alle henseender. Også her foretrækker isoleringsbarrieren oven på loftet.

At isolere lofter indefra giver kun mening i en situation, hvor huset gennemgår større reparationer. I dette tilfælde er udførelsesformen af ​​en af ​​metoderne til intern termisk isolering af lofter tilvejebragt, hvilket sker under reparation og efterbehandling. Selvom husejere for nylig hellere foretrækker at isolere loftet fra loftet. Så meget mere praktisk, billigere og desuden let. Og det er en stærk faktor, hvis du har til hensigt at opbygge en termisk barriere med dine egne hænder.

Der er en variant af opvarmning af gulve på begge sider. Så gør dem, der ønsker at omdanne boliger til en imprægnerbar fæstning til vinterkulden og sommervarmen, for konstant at spare på energikostnaderne.

Nu er der et tilstrækkeligt valg af typer af isolering, der kan bruges til vores formål. Sammen med brugen af ​​moderne varmeisoleringsmaterialer anvendes traditionelle varmelegemer ofte og tjener til dette i mere end et århundrede. Disse omfatter træspåner og savsmuld samt materialer baseret på dem (savsmuld beton, en blanding af træaffald med ler). Nogle falder i søvn på loftet med et lag tørre blade eller poter af nåletræer. Sådanne metoder til opvarmning af gulve brugte vores forfædre, men intet forhindrer brugen af ​​sådanne helt naturlige og ofte fri materialer i vores tid. Selvom moderne teknologier og materialer foretrækkes af forbrugerne, vil vi derfor kort overveje deres mangfoldighed og hovedegenskaber.

Ved klassificering af materialer, der gælder for isolerende lofter, kan de opdeles i flere grupper:

 • polymer varmeisolatorer;
 • fiberisolering;
 • sprøjtede materialer;
 • bulkfaststoffer.

Polymerer og ekstruderet polystyren, som hurtigt vinder popularitet, kendt for mange under handelsnavnet "Penoplex", er blandt polymererne. Polyfoam anvendes meget bredt på de varmeisolerende formål i konstruktionen. Materialets popularitet er tilvejebragt af to faktorer - en meget overkommelig pris og god varmeisoleringsegenskaber. Materiale af høj kvalitet med en tæthed på mindst 35 kg / m 3 er også tilstrækkeligt hydrofob for at eliminere behovet for at installere vand- og dampisolerende barrierer ved installation af et varmeisolerende lag. Alt er godt, men skummet har nogle problematiske egenskaber, hvis vigtigste er brandbarhed ledsaget af ekstrem toksicitet. Røgen, der frigives under forbrændingen af ​​denne polymer, kan sende til forfædrene nogen, som indånder den 2-3 gange. Af denne grund er denne isolering i mange udviklede lande forbudt for isoleringsarbejde i beboelsesbygninger.

Penoplex er blottet for mange mangler af skum. Det tilhører den klasse af materialer, der ikke understøtter forbrænding eller selvslukning, derfor er brugen heraf i boligbyggeri ikke begrænset. Desuden er polystyren fuldstændig ufølsom over for fugt, der ikke er modtagelig for bakteriel og svampemikroflora. Penoplex-styrke er en af ​​de højeste i forhold til andre varmeisolatorer, så polystyren bruges ofte, hvor styrkeegenskaber spiller en vigtig rolle (gulvisolering under en plade, varmeisolering af kældre af bygninger, kældre). Ifølge de varmeisolerende egenskaber er polystyren omtrent det samme som polystyren - for at skabe en pålidelig termisk barriere er et lag af isolering på 5-10 cm tilstrækkeligt (afhængigt af geografi i regionen).

Minvat og dets sorter er fibrøs isolering

De fibrøse materialer til varmeisoleringsarbejde i konstruktionen omfatter sorter af mineraluld. Materialet adskiller sig i forhold til råmaterialet, der anvendes til fremstilling af materialet. Alle typer mineraluld fremstilles af smeltende mineraler og danner fibre, der holdes sammen med organiske klæbemidler. Hvis fibre dannes af smeltet glas, opnås der endeligt glasuld. Slaguld fremstilles på samme måde fra højovnsskum og andet mineralaffald af metallurgisk produktion. Basaltuld, betragtes som det højeste kvalitetsmateriale i denne kategori, er dannet af termiske virkninger på visse typer sten.

Al fiberisolering er lavet af forskellige tætheder. Den højeste andel er måtter, der primært anvendes til facadeisolering til plastering. En sådan varmeisolator er holdbar og hård, derfor udgør den en hård overflade til færdiggørelse af arbejdet på den. Middeltætheden mineraluld fremstilles også i form af måtter, men materialet er løsere og har ikke høj styrke. Mineraluld med den laveste specifikke vægt går på salg rullet ind i ruller. Til opvarmning af loftet i huset kan du bruge en mineraluld med mellem- og lavdensitet, den første er mere passende til varmeisolering fra loftet med et koldt tag, det andet - til at arrangere en termisk barriere indefra.

Det sidste ord i teknologien til isolering af bygningsoverflader - sprøjteisolatorer. Disse omfatter polyurethanskum og økologi. Det første materiale er en polymer, den anden er lavet af naturlige råmaterialer (cellulose). Begge varmeisolatorer påføres isolerede overflader ved sprøjtning, selvom i nogle tilfælde hældes økologi i de eksisterende huller i tør form efterfulgt af tampning.

Den mest almindelige løs varmeisolator - udvidet ler

Polyuretanskum i kemisk natur, anvendelsesmåden og den færdige isolations struktur er meget tæt på et konventionelt skum. Til fremstilling af skummateriale med fremragende klæbende egenskaber anvendes to komponenter, som demonteres og derefter påføres ved anvendelse af specielt udstyr. Fordelen ved den sprøjtede isolering er i dens sømløshed, hvilket forhindrer dannelsen af ​​koldbroer. I den polymeriserede (hærdet) tilstand er polyurethanskum ikke brændbart og har 1,3 gange bedre varmeisoleringsegenskaber end skum. Manglen på varmeisolator - i den gradvise ødelæggelse under påvirkning af ultraviolet (skal beskyttes) og manglende evne til at arbejde med det med egne hænder (udstyret er dyrt og det er ikke tilrådeligt at erhverve det til engangsbrug).

Den mest anvendte bulkvarmeisolator er udvidet ler - porøse granuler af forskellige fraktioner. Råmaterialet til produktion af ekspanderet ler er almindelig ler, så denne varmeovn er miljøvenlig og naturlig. Denne isolering brænder ikke, har en moderat hygroskopicitet og gode varmeisoleringsegenskaber. Evnen til at modstå varmetab afhænger af størrelsen af ​​granulerne - jo mindre brøkdelen er, jo højere er termisk ledningsevne.

Til isolering af loftet er det tilrådeligt at bruge udvidet ler med en brøkdel på 5-10 mm.

At isolere loftet fra indersiden på to måder. Den første omfatter installation af isoleringskort eller måtter direkte på loftets overflade med lim og ekstra fastgørelse med specielle dowels. Det er bedre at bruge denne metode, hvis en armeret betonplade bruges som overlapning. Den anden teknologi giver mulighed for installation af batten til efterfølgende plating med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. I dette tilfælde lægges isoleringen mellem rammens understøtningselementer. Denne metode er mulig for enhver form for loft. Begge metoder giver en god varmeisoleringseffekt, selvom lagets tykkelse ofte er begrænset på grund af ønsket om at opretholde det maksimale anvendelige rum.

En af metoderne er arrangementet af beklædningen under hvilken isoleringen er lagt.

Ekstruderet polystyren anvendes oftest til implementering af teknologien til direkte installation af isolering på plader, selvom mineraluldmåtter med en høj tyngdekraft også kan anvendes. Præference gives til polystyren af ​​flere årsager:

 • materiale er nemmere, mere bekvemt at arbejde med sin installation;
 • varmeledningsevne af polystyren med samme tykkelse er ca. en og en halv gange lavere end den samme indikator for hårduld med høj densitet;
 • Til dannelse af færdiglag på overfladen af ​​mineraluld skal man have færdighederne i sådanne aktiviteter, mens plastering på polystyren ikke er vanskeligere end på gipsplader.

Generelt varierer installationen af ​​disse varmelegemer lidt. Den eneste forskel er i de anvendte polymer-cementblandinger til limning af varmeisolerende plader. Sekvensen af ​​handlinger med denne isolationsmetode er som følger:

 • pladen behandles med primerblanding;
 • Forbered polymercementlim (ifølge pakningsinstruktioner);
 • Påfør klæbemiddelblandingen på et isoleringsark (langs omkredsen og i midten), hvorefter polystyrenpladen presses mod betonfladen og indstilles i et vandret plan;
 • Efter at have fastgjort limen (ca. en dag) er isoleringsarkene desuden fastgjort med "paraplyer" - med specielle dowels med en bred runde cap.

Det forbliver at gips isoleringen ved hjælp af forstærkende mesh og anvende finish efterbehandling lag. Hvis den anden metode anvendes, som indebærer at lægge en varmelegeme i intervallerne mellem skinnerne eller profilerne, tager vi mineralulden af ​​medium eller lav densitet som varmeisolerende materiale. Termisk isolering er anbragt mellem rammelementerne og er let fastgjort af bøjede stropper med direkte suspensioner, med hvilke profilerne er fastgjort til overlapningen, hvorefter kassen er dækket af et dække.

Til opførelse af en termisk barriere fra loftet er alle ovenstående materialer anvendelige. Hvis du er nødt til at ansætte specialiserede brigader til isolering af økologisk eller polyurethanskum, er det ikke svært for nogen hjemmehåndværkere at danne varmeisolerende lag med ekspanderet ler, mineraluld eller polymerisolering.

Hvis pladen er lavet med en armeret betonplade, er det bedre at påføre ekspanderet ler, fylde det med et lag op til 15 cm, eller læg penespidsen ved at fylde sømene mellem plader af polymerisolering med skum. I trægulve er det bedre at bruge mineralulden, da det ligner træ i dets evne til at passere vanddamp. Lægning af fiberisolering foretages i intervallerne mellem de bærende træbjælker, hvorefter en dampspærre er anbragt fra den tilsvarende film. Derefter er bjælkerne sydede modangreb, som vil danne grundlag for gulvbelægningens gulvbrædder.

Hvis der er fri adgang til at savne savet tømmer, er det muligt at gøre arrangementet så billigt som muligt ved at fylde mellemrummet mellem bjælkerne med en blanding af små chips og savsmuld. Denne isoleringsmetode vil være den mest miljøvenlige og naturlige for overlapning af træmaterialer.

Varmeisolering på loftet på træbjælker - 5 etaper af loftisolering

Den klassiske loftet i et privat hus - der er ingen isolering.

Isolere huset til vinteren og ved ikke hvordan man skal isolere loftet på træbjælkerne? Efter at have fået erfaring i denne sag, vil jeg nøjagtigt formidle de tekniske aspekter af varmeisolering, samt trin for trin vil jeg beskrive arbejdsordenen.

Hvorfor varme loftet

Vi må ikke glemme, at meget af varmetabet forekommer gennem taget. Derfor er det i forbindelse med opførelsen af ​​bygninger med kolde loftshuse meget vigtigt at være opmærksom på passende varmeisolering af loftet mellem det opvarmede rum og loftet.

Loftsbjælker - grundlaget for den fremtidige isolationspai.

Nedenfor vil jeg forsøge at forklare på et tilgængeligt sprog hvordan isoleringen på loftet påvirker det indre mikroklima og det samlede varmetab i huset:

 1. Formål loftet. Enhver ubrugt hems under det skrånende tag er i det væsentlige en buffer teknisk gulv mellem gaden og boligarealet. Dens formål er at glatte signifikante lufttemperaturfald inden for og uden for huset;
 2. Temperaturforhold På et hvilket som helst tidspunkt på året vil lufttemperaturen inde på loftet være flere grader højere end udenfor. Således om vinteren på loftet vil der næsten altid være negative temperaturer, og om sommeren solskinsdage vil der være ekstrem varme;
 3. Varmetab i vinter. Med stigende temperatur af ethvert stof falder dens densitet altid. Derfor opvarmer den opvarmede luft fra husholdningsvarmeapparater i opvarmede rum altid op til loftet. Hvis loftet ikke har tilstrækkelig varmeisolering, så i den kolde årstid vil al varmen fra rummet gå ud gennem loftet.

Normal naturlig luftcirkulation i et rum med et opvarmet loft.

 1. Overdreven varme om sommeren. På varme sommerdage er denne proces det modsatte. Loftet på loftet bliver stærkt opvarmet fra taget varmt i solen, og overfør derefter sin varme gennem det uopvarmede loft til lejligheden.
 2. Omvendt luftcirkulation. Efter at have rørt det uopvarmede loft, køles den opvarmede luft hurtigt ned, og på grund af forøgelsen i densiteten bliver den skarpt nede. Indendørs fører det til for stor omvendt luftcirkulation og konstant dannelse af udkast, som har negativ indflydelse på beboernes sundhed;
 3. Høj luftfugtighed. Ved opvarmning kommer fugtig luft i kontakt med et koldt, uopvarmet loft, der kan dannes små dråber kondensat under loftet. Dette vil føre til en forøgelse af fugtigheden i huset, samt bidrage til udseendet og udviklingen af ​​skimmelsvamp på væggene og loftet;

Grafisk diagram over varmetab i et privat hus.

 1. Den økonomiske faktor. Bekræftet varmetab gennem et uopvarmet tag er mindst 20-30%. Det betyder, at kompetent opvarmning af loftslofter langs træbjælker gør det muligt at spare op til 30% brændstof i hver varmesæson. Aircondition om sommeren vil også kræve mindre omkostninger;
 2. Skader fra den "varme" loft. Derudover kan indtrængningen af ​​varm luft ind i det ubeboede loft, fra tid til anden, føre til ubehagelige konsekvenser:
 • Som følge af blanding af varm og kold luft begynder kondensdannelse på loftet. Vanddråber vil slå sig ned på alle overflader, hvilket vil medføre råtning og ødelæggelse af træets træstrukturer.
 • Fra varmens varme vil smelterne på taghældningerne smelte gradvist. Det optøede vand, som det strømmer ned, vil fryse. Dette kan føre til dannelse af store ister langs kanterne af taget, samt til frysning af regn ebbs og afløbsrør.

Billedet viser forskellen mellem isolerede og ikke-isolerede loftsrum.

Alle beskrevne faktorer er karakteristiske, ikke kun for boliger. De bør tages i betragtning ved udformningen og opførelsen af ​​eventuelle udhus på stedet, hvor varmeanlægget vil blive brugt (f.eks. En garage, et bad, en stald osv.).

Trin 1: Valget af isolering

Ved valg af materialer til isolering af loftet skal du styres af flere kriterier. Ud over den lave varmeledningsevne skal isolerings loftet have følgende egenskaber:

 • Fugtmodstand og mekanisk styrke. Materialet bør ikke deformeres eller destrueres under påvirkning af en mekanisk belastning og bør ikke ændre dens egenskaber ved direkte indtrængning af vand;
 • Varmebestandighed. Isolering skal være absolut ikke brandfarlig og bør ikke ødelægges ved høje eller lave temperaturer;

Tabellen præsenterer de vigtigste tekniske egenskaber ved varmeisoleringsmaterialer.

 • Lav vægt. For ikke at skabe en ekstra belastning på bygningens understøtningsstrukturer, bør isoleringen af ​​loftet på loftet være ret let, så du bør vælge en varmelegeme med en lav specifik vægt;
 • Dampgennemtrængelighed For at sikre luftens normale temperatur og luftfugtighed i lokaler skal alle færdigvarer og byggematerialer frit passere luft og vanddamp;
 • Økologisk sikkerhed. Isolering til boliger skal være allergivenligt og kemisk neutral. Det bør ikke indeholde skadelige flygtige forbindelser eller giftige stoffer;
 • Mangel på økologisk. Jeg anbefaler at bruge kun materialer på mineral- eller polymerbasis. De indeholder ikke organiske stoffer, og de er derfor ikke modtagelige for skader i skimmel og er ikke egnet til mad til små gnavere og skadedyr.

Basaltulden deformeres ikke under kompression.

Under hensyntagen til alle disse faktorer kan flere typer varmeisolerende materialer bruges til at isolere loftet gulve:

 1. Mineraluld. Den fremstilles i form af ruller eller hårde måtter, fra sammenvævede frosne fibre af smeltede sedimentære klipper. Mineral basaltuld er karakteriseret ved alle ovennævnte kvaliteter, så det kan betragtes som det mest egnede materiale. Nedenfor vil jeg give nogle anbefalinger til brug:
 • Basaltuld er meget blød i sig selv. For ikke at skubbe igennem det og ikke rynke mens man går, skal man lægge en strandpromenade ovenpå den på loftet.
 • Når du vælger isolering, anbefaler jeg dig at give fortrinsstilling til stive plader, der er dækket på den ene side med aluminiumsfolie;
 • De skal monteres med aluminiumsfolie inde i rummet. Det afspejler samtidigt varme og fungerer som et dampspærrelag.

Minvat med aluminiumsfolie.

 1. Glasuld. Det har en lignende produktionsteknologi, kun som råmateriale til produktion, der anvendes smeltet glas. Jeg anbefaler ikke at bruge dette materiale til isolering af boliger af følgende årsager:
 • Glasfibre er mere skrøbelige, så de kan bryde under belastningen;
 • Prisen på glasuld er væsentligt lavere, men efter knusning eller befugtning mister den delvis sine isolerende egenskaber;
 • Små partikler af glas graver dybt ind i menneskets hud og forårsager alvorlig irritation.

Med glasuld skal du arbejde i beskyttende tøj.

 1. Udvidet ler. Denne løs isolering er lavet i form af små runde pellets af lysebrun eller rød farve. Udvidede lerbolde dannes som et resultat af sintring af særlige kvaliteter af rød ler under høje temperaturforhold.

Udvidet ler har følgende karakteristiske egenskaber:

 • Materialets indre struktur har mange lukkede porer, så den har en lav varmeledningsevne;
 • Udenfor er hver pille dækket af et tæt glasagtigt lag af bagt ler, derfor trænger fugt næsten ikke ind i det;
 • Små sprøde pellets af ekspanderet ler frit fylde hele volumen, så det er bekvemt at bruge for isolering hulrum og svært tilgængelige steder i bygningskonstruktioner;
 • På grund af mineralbasen brænder dette materiale slet ikke, udsender ikke skadelige stoffer, er ikke modtagelige for dannelse af mug og er ikke egnet til gnavere.
 1. Skum. Dette polymere varmeisolerende materiale fremstilles ved varmstøbning fra små runde granuler af skummet polystyren. Den produceres normalt i plader på 1000x1000 mm, som kan være fra 10 til 150 mm tykke. Følgende egenskaber er karakteristiske for skumplastik:
 • Af alle eksisterende typer af isolering har den den laveste termiske ledningsevne;
 • Skummet indeholder ikke organiske stoffer, så det er absolut ikke bange for vand, rotter ikke og bidrager ikke til dannelsen af ​​skimmelsvamp;
 • I sig selv brænder skummet ikke og understøtter ikke forbrænding, men under påvirkning af høj temperatur kan det udlede giftige gasser og akid tykk røg;
 • På grund af polymerbasis og den lukkede porøse struktur tillader skumpladerne ikke at luft og vanddamp passerer igennem. Af denne grund er det ikke meget godt at bruge til opvarmning af stuer og værelser med høj luftfugtighed.

Skumplader er dannet af små granuler af polystyrenskum.

 1. Ekstruderet polystyrenskum er forkortet Epps. Den har den samme sammensætning som skummet, men fremstilles ved varm ekstrudering, fra den smeltede masse af skummet polystyren. De tekniske egenskaber ved disse to materialer er også meget ens, EPS har dog stadig nogle forskelle:
 • Styrofoam har en porøs homogen struktur og en højere specifik gravitation;
 • På grund af dette har den en højere termisk ledningsevne, men samtidig er den mere holdbar, derfor kan den bære større vægtbelastninger;
 • Derfor anbefaler jeg dig at bruge den til isolering af betjente uopvarmede loftsrum, som vil blive brugt til at gemme sæsonbestemte varer eller husholdningsudstyr.

EPPS har en ensartet struktur gennem tykkelsen af ​​arket.

 1. Folieret polyethylen skum. På anden måde kaldes også "Penofol". Dette rullede materiale består af en tyk skummet polyethylenfilm, som er belagt på den ene eller begge sider med et tyndt lag aluminiumfolie. Jeg anbefaler at bruge det i kombination med andre typer isolering, fordi det i sig selv har specifikke egenskaber:
 • Den porøse struktur af polyethylenskum giver en lav varmeoverførselskoefficient, så den udfører funktionerne i en yderligere varmelegeme;
 • Plastfilmen tillader ikke luft, fugt dråber og vanddamp overhovedet, så Penofol kan bruges som vandtætning;
 • Spejl aluminiumsfolie afspejler godt infrarøde bølger af termisk stråling. Med andre ord lader hun ikke strålevarmen komme igennem og returnerer den tilbage til stuen.

Foliepolyethylen kan have en tykkelse på fra 3 til 15 mm.

 1. Savsmuld. Dette billige og overkommelige materiale bruges stadig ofte til isolerende lofter i bad, opvarmede skure eller små huse. Det anbringes på trægulvet fra loftet, i form af en homogen tyk blanding af savsmuld med en flydende leropløsning. På trods af denne metodes tilsyneladende primitivitet har den sine fordele og ulemper:
 • Sav eller små spåner kan købes billigt, eller endda taget gratis på næsten enhver stor savværk.
 • Også med ler kan der ikke være problemer, så det er nemt at tilberede en sådan varmelegeme med egne hænder til enhver tid på det rigtige tidspunkt.
 • Blandingen af ​​savsmuld og ler har en lille specifik gravitation, og efter størkning bliver den ret fast. Derfor udøver den ikke betydelig belastning på de bærende bjælker, og giver dig mulighed for frit at gå på det med dine fødder;
 • På grund af mineralskomponenterne er en sådan belægning gennemtrængelig for luft og damp, men på grund af savsmuld kan der dannes mug på den, eller mus kan gnave det.

Brikett af frosset opløsning med flis.

Alle mineralbaserede varmeisoleringsmaterialer, i en eller anden grad, er i stand til at passere vanddamp og luft. For at beskytte sådanne isolatorer mod dannelsen af ​​kondensat eller gennemtrængning af fugt udefra skal de anvendes med en dampgennemtrængelig vandtæt membran.

Trin 2: Forberedelse af materialer og værktøjer

Udover isolering skal du have tømmer, vandtætning, såvel som det sædvanlige sæt tømrer- og snedkeredskaber:

 1. To hammere: et medium, der vejer 200-300 gram og en tung, der vejer 800-1200 gram;
 2. Længde- og tværgående hacksav til træ. I stedet for en hacksav er det mere hensigtsmæssigt at anvende en elektrisk skæremaskine;
 3. Joiner's plan, et stort træhus og et sæt mejsler;
 4. Fra elektriske værktøjer skal du have en konventionel husholdningsboremaskine, og det er ønskeligt at have en ledningsfri skruetrækker med et sæt udskiftelige dyser;

Skruetrækker med udskiftelige dyser.

 1. Til montering af rullematerialer (vandtætning, dampspærre) anbefaler jeg dig at bruge en konstruktion eller møbler hæftemaskine med et sæt metalbeslag;
 2. Du vil også have brug for en metal lige linjal, et målebånd på 3-5 meter, en konstruktion og det enkleste reb plumb;
 3. For at arbejde under loftet er det bedst at bruge en foldet trinladder. Hvis det ikke er der, kan et højt stabilt bord eller hjemmelavede geder lavet af kladder af plader tilpasses til dette;
 4. Fra savet tømmer vil træbjælker med en sektion på 62x62 mm og fladskårne brædder 25-30 mm tykke være nødvendige;

Permeabel porøs membran.

 1. Som et vandtætlag kan du bruge en film af skummet polyethylen og en dampgennemtrængelig vandbeskyttelsesmembran;
 2. For at forsegle leddene i panelerne skal du have metalbånd af aluminium, som normalt bruges i ventilationssystemer;
 3. Materialer til afslutning af loftet, hvert boligejer vælger efter eget skøn. Dette kan være en pladeforing, gipsvæg, lamineret OSB eller krydsfiner eller andre efterbehandling materialer;

Scotch baseret på aluminiumsfolie.

Hvis du planlægger at bruge mineral eller glasuld til isolering, så anbefaler jeg at købe en særlig beskyttelsesdragt, der er designet til at arbejde med disse materialer. Ellers kan glasets små fibre i de åbne områder af huden være alvorlig irritation.

Trin 3: Arkivering af det røde loft

Når man bygger en mansardgulv eller opfører et skrånende tag, kan man uden dyre og tunge betonbundsplader. I stedet antages hele belastningen fra taget af træbjælken af ​​logs eller tømmer med et tværsnit på mindst 120x120 mm. De er normalt lagt oven på to store ydre vægge, vinkelret på husets lange side.

Sådanne bjælker tjener som en understøttende struktur til loftet på den øverste etage og til gulvet på loftet. De samme bjælker vil blive brugt til montering af isolering mellem lejligheden og loftet. Denne form for overlap kaldes hæmning, fordi både udkast og efterbehandling lofter er hæmmet nedenunder til støtte bjælker.

Før isolering af loftet gulv, skal du montere udkastet loftet:

Isolering af loftet i et privat hus - 8 muligheder for arbejde

Opvarmning af loftet er en ret simpel proces, men takket være det kan du reducere varmetabet betydeligt gennem denne del af konstruktionen. Fordelen ved denne type arbejde kan betragtes som det faktum, at næsten alle muligheder for isolering kan udføres alene uden brug af specialudstyr. Jeg vil fortælle dig om den rigtige teknologi for hver af mulighederne, og du læser omhyggeligt alle løsninger og vælger det bedste til dit hjem.

På billedet: Et træhus er isoleret med alle funktionerne i materialet

Måder at opvarme

Af alle de muligheder, jeg vil diskutere, kan kun en ikke lægges ordentligt uden særligt udstyr, resten bliver realiseret uden problemer med egne hænder. Forskellige løsninger kræver forskellige omkostninger. Denne faktor bør heller ikke overses, fordi udgifterne i nogle tilfælde kan være minimal, og i nogle skal du betale et rundt beløb.

En vigtig bemærkning: De metoder, der kræver store udgifter, er meget mere effektive end de budgetmæssige, det er en velkendt sandhed, og du bør huske det.

Dybest set omfatter alle muligheder udendørs isolering, det vil sige arbejde på loftet. Det er meget mere bekvemt set ud fra en simpel proces, og du kan også arbejde uden at kaste ind i det. Selvfølgelig er det i nogle situationer nødvendigt at udføre arbejde indefra, jeg vil også røre dem i de relevante afsnit.

Mulighed nr. 1 - skum eller ekstruderet polystyrenskum

Dette er en ganske populær løsning, skum er billigere, og ekstruderede versioner er meget stærkere. Men på loftet styrker ikke meget, så at bruge ekstra penge giver ikke mening. Vi vil forstå, hvad der er nødvendigt for arbejdet:

På grund af arkets lave vægt er det meget nemt at arbejde med materialet.

Beløbet beregnes ud fra det område, der skal lukkes, alt er ret simpelt, husk at en kubikmeter er nok til 10 kvadratmeter med et lag på 10 cm

Med hensyn til teknologi fremstilles loftets isolering med egne hænder i henhold til følgende algoritme:

Sådan ser workflowet generelt ud

 • Først og fremmest bliver overfladen befriet fra alle genstande og ryddet af snavs, hvis den er til stede. Rummet mellem bjælkerne skal være tørt og rent, således at intet vil blande sig med det maksimale tætte isoleringsmateriale
 • Derefter fremstilles skumplader, hvis du skal trimme dem, skal du huske på, at elementets bredde skal være 10 mm større end afstanden mellem rammen. Dette sikrer en tæt samling af materialet i strukturen. Til arbejde anbefaler jeg dig at købe en speciel hacksav, med hjælp du hurtigt og effektivt kan klippe materiale;

En speciel hacksav vil hjælpe med at skære skummet perfekt perfekt.

 • Hvis du lægger en dampspærre, skal du gøre det med overlapninger på lodrette overflader. Det er nemmest at fastsætte materialet ved hjælp af en byggestifter, dette er den hurtigste måde at arbejde på;
 • Ark passer så tæt ind som muligt i rammen, prøv at måle den ønskede størrelse præcist og klippe dem nøjagtigt. Hvis isolationen udføres i to lag, er den øverste placeret forskudt til halvdelen af ​​pladen i forhold til bunden, hvilket eliminerer de gennemgående huller gennem hvilken varme vil gå tabt. Husk at materialet er skrøbeligt og med stor indsats vil det bryde;

Isolering kræver ikke særlige færdigheder, det vigtigste er nøjagtighed og nøjagtighed

 • Efter at materialet er lagt ned, begynder fasen at forsegle alle revner og samlinger, arbejdet er enkelt: ved hjælp af monteringsskum er alle synlige hulrum fyldt. Efter tørring kan sammensætningen af ​​overskuddet afskæres, hvis de stikker ud over overfladen og skaber forstyrrelse.

Det er ikke nødvendigt at anvende meget skum, doser det omhyggeligt og præcist.

Yderligere arbejde afhænger af, hvordan loftet bliver brugt, du kan lægge gulvet på det, og du kan lade det være som det er - materialet behøver ikke ekstra beskyttelse og udfører sine funktioner perfekt.

I dette afsnit skal du finde ud af, hvordan du isolerer loftet på balkonen med dine egne hænder, så arbejdet foregår udelukkende indefra, og det er bedst at bruge ekstruderet polystyrenskum på grund af dets styrke og holdbarhed.

Loggia er isoleret som følger:

 • Overfladen rengøres af snavs, hvis der er uregelmæssigheder på det, skal de fjernes;
 • Derefter tages ekstruderet materiale, om nødvendigt, til loftets størrelse og fastgøres til det ved hjælp af dykker til varmeisolering. For at gøre dette bores huller i betonpladen med en perforator, hvorefter fastgørelseselementerne er indsat og elementerne er sikkert fastgjort til overfladen;

Fastgørelse til beton gøres ved brug af paraplyer.

 • Derefter forsegles alle huller og samlinger med monteringsskum, hvis overskud afskæres med en kniv efter størkning;
 • Yderligere arbejde afhænger af færdiggørelsesmetoden, hvis du gipser overfladen, så er der fastgjort et forstærkningsnet på det og et specielt klæbemiddel påføres. Hvis du spiker på et vægpanel eller andet efterbehandling, er det fornuftigt at fixe Penofol på ydersiden - det er en tynd isolering med et reflekterende lag, der giver dig mulighed for at spare endnu mere varme på din balkon.

Når man opvarmer en loggia med egne hænder på toppen af ​​udvidet polystyren, er det fornuftigt at vedhæfte penofol

Opvarmning af loftet på balkonen kan laves ved hjælp af skum, i dette tilfælde anbefaler jeg dig at bruge muligheden for en tæthed på 25 kg pr. Kubikmeter, det er meget stærkere og sværere.

Mulighed nr. 2 - granuleret polystyren

Dette materiale ligner skum, men produceres ikke i form af plader, men i bulk

Af en eller anden grund er isoleringen af ​​loftet meget sjældent lavet ved hjælp af denne mulighed, men jeg kan godt lide det meget på grund af materialets enkelhed og kvalitet, og granulaterne brænder ikke, hvilket sikrer korrekt brandsikkerhed og endda brugervenlighed i højden, bedøm selv:

 • Først og fremmest skal du forberede overfladen - i lyset af isoleringens lille størrelse er det vigtigt at forsegle alle revner, så granulaterne ikke trænger ind i dem. Udkast til arkivering skal være ret tæt, så det skal gøres omhyggeligt;
 • Dernæst er overfladen dækket af enten en dampspærre eller pergoneum (bitumenimprægneret papir). Disse materialer udfører to funktioner på én gang: Begge beskytter strukturen mod fugt og forhindrer isoleringen i at vågne op. Fastgørelsen udføres ved hjælp af en hæftemaskine, isoleringsmaterialet skal gå på lodrette overflader i mindst 10 centimeter;
 • Arbejdet med vejrtrækning er meget simpelt: Du hælder granuleret polystyren på overfladen og fordeler det i et jævnt lag, du behøver ikke at ramme det. Det anbefalede lag er 15-20 cm, bekymre dig ikke om belastningen på strukturen, materialet er meget let;
 • Den sidste ting at gøre er at lukke overfladen med en dampgennemtrængelig membran eller med noget luftgennemtrængeligt materiale. Dette er nødvendigt, så polystyren ikke opblæses, fordi det er meget let og endda en lille brise kan smadre granulerne.

Denne mulighed er ekstremt enkel at implementere og meget effektiv i termisk isolering.

Jeg vil gerne bemærke, at prisen på en kubikmeter granuleret polystyren er omkring 5.500 rubler, hvis laget er 20 cm, så er det nok for 5 kvadratmeter plads.

Mulighed nr. 3 - Penoizol

Dette er en ny generation af materiale, som er en sammensætning, der påføres i flydende form, og efter størkning dannes en monolitisk struktur med gode varmeisoleringsegenskaber uden revner og hulrum. Fordelen ved denne løsning er effektivitet og levetid på ca. 30 år minus. Til anvendelse er specielt udstyr påkrævet og kan ikke dispenseres uden involvering af specialister.

Penoizol fylder alle hulrum, hvilket giver en effektiv opvarmning

Når det gælder hvordan man implementerer denne mulighed, er alt simpelt i betragtning af, at arbejdet hovedsagelig vil være involveret i de involverede specialister. Du skal forberede overfladen:

 • For at rense rummet for støv og snavs er det vigtigt at fjerne alle genstande, som vil blande sig under driften og frigøre alle overflader, der skal isoleres;
 • Derefter skal du sætte en dampspæremembran, det beskytter træet mod fugt, der frigives under anvendelse af penoizol og skaber en barriere, der frigør fordampning udefra, men udelukker indtræk af fugt indvendigt;
 • Næste kommer arbejdet med specialister. De lægger materialet i det ønskede lag over hele området, arbejdet foregår ret hurtigt, og inden for få timer bliver processen fuldført. Det vil tage lidt tid at tørre overfladen, hvorefter materialet vil erhverve alle dets egenskaber.

Processen er meget enkel og sker meget hurtigt.

Der må ikke lægges isoleringsmaterialer på toppen af ​​materialet, hvilket også er vigtigt, hvis materialet på nogle steder er steget over det ønskede niveau, så det kan afskæres med en almindelig konstruktionskniv.

Vi vil klare prisen, en kubikmeter penoizol vil koste dig i gennemsnit 1.500-1.800 rubler, det er en rimeligt rimelig pris, i betragtning af at du vil have et minimum af bekymringer, og du får gode resultater.

Mulighed nr. 4 - mineraluld

Jeg vil ikke forveksle, hvis jeg siger, at dette er det mest populære materiale til varmeisolering af loftkonstruktioner. Opvarmning af loftet foretages i følgende rækkefølge:

 • Som i alle andre muligheder begynder arbejdet med at rense overfladen og frigøre loftet fra unødvendige genstande, der forstyrrer arbejdet;
 • Så skal du sætte et dampgennemtrængeligt vandtætningsmateriale, valget af muligheder er meget stort. Du skal købe et produkt fra en velrenommeret producent med et godt ry blandt købere og specialister. Vandtætningen er fastgjort ved hjælp af en hæftemaskine, for pålidelighed er overlapninger på 10-15 cm lavet, de kan styrkes yderligere ved limning med almindeligt bånd;

Højkvalitets dampspærring - en obligatorisk fase af det forberedende arbejde til læggning af mineralulden

 • Derefter anbringes mineralulden i intergutterrummet, både rulle- og skiveversioner kan anvendes. I det første tilfælde skæres materialet i stykker af den ønskede bredde og placeres tæt på overfladen, i det andet er elementerne anbragt så tæt som muligt på overfladen, det er vigtigt at fjerne hullerne ved sammenkrydsning og sammenføjning af materialer;

Tykkelsen af ​​materialet skal være 10 cm eller derover, den eneste måde at sikre effektiv isolering

 • Fordelen ved stive plader er, at de ikke har brug for en solid kasse, det vigtigste er at vandtætte overfladen, hvorefter man kan lægge elementerne. Den mindste materialetykkelse er 100 mm, men i områder med svære vintre kan laget være meget større.

Hård mineraluld har højere varmeisoleringsegenskaber

Husk at ved arbejde med mineralvand er det nødvendigt at bruge beskyttelsesudstyr - handsker og åndedrætsværn. Materialet vil i fremtiden ikke være farligt, men når det lægges og skæres, kan små partikler komme ind i luften, hvilket kan irritere slimhinderne, og hudens hænder kløe.

Dette materiale er ideelt til opvarmning af loftet indefra med egne hænder. I dette tilfælde arbejdes der i følgende rækkefølge:

 • Først og fremmest er overfladen dækket af en vindtæt membran, som også beskytter mod udvendig fugt og sikrer fordampning af overskydende fugt fra indersiden. Monteringen er standard - ved hjælp af en hæftemaskine, skal alle samlinger være pålidelige, det er bedre at klæbe dem yderligere med et specielt bånd;
 • Derefter er interstitielt rum fyldt med mineraluld, laget skal være så stort som muligt, den bedste mulighed er 20 cm. Det er vigtigt at lægge materialet så tæt som muligt, derfor bør elementernes bredde være 3-4 cm længere end afstanden mellem rammen;

Loftet er kun beskyttet mod udendørsområdet af tagkonstruktionen, så det skal opvarmes særligt omhyggeligt.

 • For at holde arkene skal de løses, der er to hovedveje. Den første er at tampe skinnerne over det varmeisolerende lag, og det andet indebærer brug af garn, der strækker sig på overfladen og holder mineralulden, et eksempel er vist på billedet nedenfor.

Twine - en simpel og pålidelig version af fastgørelsen af ​​isolatoren på loftet

 • Et dampisolerende materiale er fastgjort på toppen af ​​isoleringen, hvorefter det er muligt at udføre den ydre finish, det kan være enhver slags: fra klapbræt til gipsvæg eller krydsfiner.

Valg nr. 5 - savsmuld

Hvis du ikke ved, hvordan du isolerer loftet på en budgetmæssig og kvalitetsmæssig måde, så vil dette afsnit fortælle dig en af ​​de enkleste og mest effektive løsninger. At udføre arbejdet skal have følgende materialer:

 • Tør savsmuld, materialet kan købes på nærmeste savværk til en øre;
 • Kalk, det tilsættes for at beskytte savsmuld fra skimmel og skadedyr, det skal tilsættes i forholdet 1:10. Finfordelt kalk anvendes;
 • For at styrke sammensætningen anbefaler jeg dig at tilføje cement, en del skal være i 10 dele savsmuld;
 • Kobbersulfat - tilsættes som en ekstra antiseptisk, det har brug for 2-3 skeer pr buket vand.

Workflow ser sådan ud:

 • I en beholder af passende størrelse blandes 10 dele savsmuld, 1 del kalk og 1 del cement, det er vigtigt at opnå en ensartet sammensætning;
 • Derefter tilsættes vand til den resulterende masse, hvor 3 skeer kobbersulfat pr. 10 liter fortyndes. Det skal tilsættes omhyggeligt, massen skal være våd, men ikke fugtig og våd;

Vægten skal være våd, men ikke våd.

 • Overfladen af ​​loftet er dækket af et lag glasin, det er lagt med overlapning på lodrette overflader. På forbindelserne er der en margen på 10-15 cm. Dette materiale tjener som vandtætningsmateriale og tillader ikke fugt at trænge ind i træet. Langs omkredsen skal det fastsættes enten med små lameller eller med en byggemaskine, den anden mulighed er meget lettere og hurtigere.
 • Termisk isolering af loftet opstår ved ensartet fordeling af den færdige masse over overfladen, dens lag skal være 10 eller mere cm. Sagstøv må ikke tampes ned, bare læg dem på et plan og forsigtigt niveau;

Hele interglobe rummet er pænt fyldt med savsmuld.

 • Det tager cirka to uger at tørre sammensætningen, i denne periode er det ønskeligt at tilvejebringe god ventilation af loftet. At gå på materialet i fremtiden anbefales ikke, så hvis loftet vil blive brugt til noget formål, skal isoleringen lukkes med gulv fra bord eller krydsfiner.

På steder af passage skal materialet lukkes ved lægning

Option nummer 6 - ler

Mere præcist vil det ikke være helt ler, men en blanding af ler og savsmuld, en sådan masse har god varmeisoleringsevne og er helt miljøvenlig, hvilket også er en vigtig fordel i disse dage. Hvad du skal arbejde:

 • Clay, som selvstændigt kan graves i stedet for den nærmeste udvikling;
 • Savsmuld, det er vigtigt at finde en tør version uden spor af skimmel;
 • Cement - det behøver en tiendedel af volumenet af opløsningen for at øge styrken senere.

Masse til isolering fremstilles som følger:

 • Et par lerespande hældes i betonblanderen, hvorefter vand tilsættes der, skal mængden være sådan, at der efter blanding opnås en flydende masse. For at gøre processen hurtigere, skal ler tilføjes i små stykker;
 • Desuden tilsættes savsmuld, indtil massen bliver forholdsvis tæt, fugtindholdet i sammensætningen skal være lille, så det er meget vigtigt, når det lægges vand ikke på strukturen. Ved afslutning af blandingen tilsættes cement, som også tørrer massen og efter hærdning tilføjer yderligere styrke;

I stedet for savsmuld kan du bruge halm, så har du adobe, hvis isolerende egenskaber er kendt for folk i mange århundreder. I dette tilfælde tilsættes vand til leret for at opnå en våd masse, hvorefter der tilsættes våd strå, blandingen sker ved hånd eller endda med fødder, hvis mængderne er store.

Halm - et fremragende fyldstof til ler

 • Overfladen mellem bjælkerne skal lukkes ved vandtætning af dampgennemtrængeligt materiale. Dette er nødvendigt, så fugt fra massen ikke trænger ind i materialet og ikke forårsager dannelse af støbeform i den;
 • Sammensætningen er lagt på overfladen med et lag på ca. 10 cm, overfladen er nivelleret manuelt eller med en flad batte. Du kan bruge reglen, med hjælpen bliver arbejdet meget hurtigere, og resultatet bliver meget bedre;

Lejeløsningen distribueres, så den fylder hele rummet.

 • Efter påsætning af blandingen vil tørre i ca. en måned, i løbet af denne periode er det nødvendigt at sikre høj kvalitet på loftet. Hvis der i tørringsprocessen opstod små revner på overfladen, kan de forsigtigt gnides.

Option nummer 7 - udvidet ler

Dette letvægts ildfaste materiale har gode varmeisoleringsegenskaber og lav vægt, hvilket er vigtigt ved isolering af loftkonstruktioner. Jeg vil straks bemærke, at for effektiv varmeisolering skal et lag af materiale være ca. 20 cm, overvej dette og brug bjælker af passende højde, når der bygges.

Udvidet ler anvendes i vid udstrækning i forskellige isoleringsarbejder.

Opvarmning af loftet med udvidet ler udføres ved hjælp af en ret simpel teknologi:

 • Overfladen er befriet fra alt, hvad der er overflødigt, hvorefter en dampgennemtrængelig membran er anbragt på den. Den nemmeste måde er at lægge materialet op, så det dækker både overflade og bjælker, det er fastgjort med en hæftemaskine, det er hurtigt, bekvemt og meget pålideligt;
 • Udvidet ler hældes over hele området og fordeles jævnt over overfladen, processen er meget enkel og tager lidt tid. Det vigtigste er, at nogen bragte taskerne, og nogen spredte dem og udjævnede dem.

Denne mulighed er også meget populær på grund af sin enkelhed.

En kubikmeter claydite koster omkring et og et halvt tusind rubler, det skal du bemærke, så du kan beregne de omtrentlige omkostninger, når du bruger denne indstilling.

Mulighed nr. 8 - økologi

Dette er en relativt ny isolering, som består af cellulose med tilsætning af antiseptika og flammehæmmere, det sikrer materialets sikkerhed og dets ubrændbarhed. Kapillærstrukturen tillader fugt at fordampe fra overfladen, og tilstedeværelsen af ​​særlige tilsætningsstoffer forhindrer forekomsten af ​​mug, så når man bliver spurgt, om det er bedre at opvarme loftet, svarer mange eksperter, at økould er den bedste løsning i dag.

Ecowool kan dække hele overfladen.

Men jeg vil straks advare dig mod uafhængigt arbejde - specialisterne skal anvende kompositionen ved hjælp af specialudstyr, men man kan kun hente massen manuelt ved at hælde massen, og det vil koste mere for dig.

Lad os finde ud af, hvordan man korrekt isolerer loftet med dette materiale, vejledningen til arbejdet er meget simpelt:

 • Ingen speciel forberedelse er nødvendig for materialet, da cellulose interagerer godt med træ. Du skal rense overfladen mod affald og unødvendige genstande. Der skal ikke være noget på loftet, da partiklerne under drift kører i alle retninger og falder på alle objekter rundt
 • Opvarmning af loftet kan gøres på to måder - tør og våd. I det første tilfælde påføres sammensætningen i en tør form under tryk på overfladen, arbejdet fortsætter, indtil et lag af den ønskede tykkelse dannes på overfladen. Den anden mulighed indebærer levering af våd masse, som efter tørring klæber sikkert til overfladen, idet dens hovedfordele er en stærk tilslutning til overfladen og høje lydisolerende egenskaber;

Processen med at anvende ecowool ser sådan ud

Selvfølgelig er der andre teknologier, der kan bruges til isolering af loftet, jeg har kun rørt de mest almindelige i dag og har vist sig blandt udviklere. Fra denne liste kan du vælge den bedste mulighed for enhver struktur, veje alle kriterierne omhyggeligt for at finde den bedste løsning.

konklusion

Opvarmning af loftet - en ansvarlig proces, fordi gennem denne del af designet kan tabe op til 25% af varmen fra huset. Det er vigtigt at arbejde godt og med god kvalitet, og videoen i denne artikel vil hjælpe dig med at håndtere nogle vigtige nuancer endnu bedre. Hvis du ikke forstår bestemte øjeblikke, eller hvis du vil have yderligere oplysninger, skal du skrive i kommentarerne under anmeldelsen.