lofter

Korrekt og effektivt isoleret loft kan betydeligt spare på energikostnaderne. Opvarmning af loftet med savsmuld er den nemmeste og mest økonomiske løsning. At udføre denne proces kræver ikke involvering af specialister, og for køb af materiale nok til at bruge en hel del. På egenskaberne og teknologien for isolering af loftet med savsmuld overveje nedenfor.

Indholdsfortegnelse:

Relevansen af ​​loftets isolering med savsmuld i et privat hus

Selvom byggemarkedet antager tilstedeværelsen af ​​et stort antal moderne isoleringsmaterialer, er deres omkostninger ret høje. For at sikre højkvalitetsisolering af loftet skal bruge mange penge. For at spare, men samtidig er savsmuld anvendt til at opnå et kvalitetsisoleret loft.

Blandt fordelene ved at bruge savsmuld i loftet er:

 • den overkommelige pris for materialet er desuden muligheden for at erhverve savsmuld på træbearbejdningsfabrikker eller virksomheder muligt for næsten ingenting;
 • universalitet af brug, savsmuld egnet til isolering af forskellige lofter og har næsten ubegrænset anvendelsesområde;
 • Den nemme installation af denne varmelegeme indebærer ikke brug af yderligere fastgørelsesanordninger eller beslag, der fastgør varmeren på overfladen;
 • Varigheden af ​​drift af savsmuld anvendt som varmelegeme er blevet testet gennem årene i forhold til moderne materialer, der ikke har fundet sted for længe siden.

Udvælgelse af savsmuld til loftisolering

Der er flere sorter af savsmuld, der afviger primært i størrelse. Allokere materiale:

 • lille fraktion;
 • medium fraktioneret;
 • stor fraktion.

Det er bedre at foretrække den anden mulighed, da små savsmuld er ret kompliceret i arbejde, og store er ikke i stand til at levere højkvalitets termisk isolering.

Hvis det er muligt, skal du vælge savsmuld, der blev dannet under savning af tømrerproduktion i tørring, de behøver ikke yderligere forberedelse og er praktisk taget ikke underkastet råtning.

Ved køb af savsmuld, som var dannet af logs med naturlig fugt, skal de tørres. For at gøre dette skal du lægge dem på en vandret overflade, for eksempel under en baldakin i en uge. Hvis vejret i disse dage var vådt, bør tørretiden øges.

I forhold til den type træ, hvorfra savsmuld er lavet, er det bedre at give præference for nåletræer. Da de er kendetegnet ved et højt indhold af harpiks, som forhindrer udviklingen af ​​alle slags insekter i savsmuld.

I processen med opvarmning af bade, vil lærke være en glimrende mulighed. Sådan savsmuld skal blandes med aske for at undgå råtning. Efter køb af savsmuld bør tage fra 6 til 12 måneder. Således vil niveauet af sukker, som er en provokatør af rot, falde, og risikoen for råtning vil falde.

Pas på fraværet af urenheder i savsmuld og forskellige slags skrald. Hvis det er til stede, så savsmulden gennem en sigte. Vælg selv store partikler af affald.

Krav til savsmuld anvendt til isolering af loftet:

 • eksponering fra seks måneder til et år
 • mangel på fugt
 • ingen skimmel;
 • gennemsnitsfraktion.

Sådan isoleres loftet med savsmuld: forberedelse af opløsningen

Der er et stort antal forbindelser, der er egnet til isolering af loftet, oftest er deres hovedkomponenter savsmuld, lime, cement, sand, ler.

Vi tilbyder en universel opskrift, testet gennem årene. Til forberedelsen vil der være behov for:

 • tørret savsmuld, i forhold til alle deres komponenter bør være ti gange mere;
 • en del lime;
 • hvor meget cement;
 • Som et antiseptisk middel er det nødvendigt at bruge tre spiseskefulde borax eller kobbersulfat;
 • mængden af ​​vand afhænger af den ønskede konsistens af opløsningen og på fugtindholdet i savsmuld, den gennemsnitlige værdi fra 5 til 10 dele.

Fremgangsmåden til fremstilling af denne sammensætning er som følger:

1. Bland den tidligere fremstillede cement med kalk.

2. Hæld savsmulden i en ren skål i form af et gammelt bad.

3. For at fremstille opløsningen foretrækkes det at anvende en betonblander, så blandingen vil være homogen, og adhæsionen mellem komponenterne vil forbedre signifikant.

4. Første savsmuld hældes i betonblanderen, derefter en blanding af lime og cement.

5. Vand hældes i en spand, hvori tre spiseskefulde antiseptiske hældes. Bemærk at dette materiale er ret giftigt, så i arbejdet skal du bruge handsker og en maske.

6. Hæld vand gradvist i de tidligere blandede tørre ingredienser. Pas på dens konsistens For at teste løsningen er det nok at tage en lille del af det og lave en klump af det. Når han klamrer sine palmer, skal han holde sin form. Derudover bør den ikke indeholde overskydende fugt.

Anbefalinger til isolering af savsmuldtæppe med ler

Denne mulighed er mest acceptabel i processen med isolering af loftet, som er i badet. Samtidig er brugen af ​​kobbersulfat i denne sag uacceptabel, da den i eksponering for høje temperaturer begynder at udsende stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed.

For at forberede en sådan sammensætning vil der kræves tilstedeværelse af:

Forholdet mellem komponenter i rækkefølge er: 10 til 5 til 1 til 8-15 dele vand.

I begyndelsen af ​​arbejdet skal være involveret i ler. Det skal gennemblødes i to dele vand og lade være på et stykke tid, indtil det er helt gennemblødt.

Alle andre komponenter blandes sammen, blandingen skal være cremet, den bør ikke være klumper. Sawdust, efter købet skal opretholdes i mindst et halvt år. Da der ikke er nogen antiseptisk opløsning i opløsningen, vil et fald i sukker i dem forhindre deres rotting.

Den resulterende opløsning blandes med ler. Bemærk, at savsmuld tilsættes gradvist, mens blandingen skal blandes grundigt. Den færdige opløsning skal have viskositet og tykkelse.

For at kontrollere dens kvalitet, brug en almindelig pind, når den installeres i tanken, hvor blandingen er placeret, skal den holde fast i den. Hvis der er for meget væskeopløsning, skal du vente ca. 24 timer, indtil den bliver tykkere. På samme tid må du ikke dække det med låg, for ikke at forhindre fordampning af fugt.

Der er en variant af nøjagtig den samme opskrift, hvor leret er erstattet af gips. Med sin hjælp er det også muligt at isolere badet, men dets forberedelse bør kun udføres i portioner på grund af den høje mængde gipshærdning.

Teknologien til isolering af loftet af huset med savsmuld

Opvarmning af loftet med savsmuld er kun muligt på dens øverste del. For at udføre denne proces skal du købe træplader, som overlapper bjælkerne. Tykkelsen af ​​brættet skal være ca. 30 mm. Den mest økonomiske mulighed ville være at bruge standardplanede brædder, der tidligere var tørret af fugt.

Selvom ifølge eksperternes anbefalinger en bedre måde er brugen af ​​et rillet bord. Til fastgørelse af brædderne på bjælkerne anvendes negle eller skruer. Overvej at massen, der bruges som varmelegeme, har en temmelig stor vægt, så fastgørelseskort skal gøres på en særlig måde.

Fastgørelseselementer køres i brædderne i en vinkel, med hver gang det skal ændres i modsat retning. Neglernes længde skal være ca. 10 cm og skruer 5 cm.

Endvidere behandles alle brædder og bjælker med en antiseptisk opløsning. Det vil medvirke til at forhindre, at træets modtagelighed rotter og udviklingen af ​​mug eller mugg på den.

En dampspærrefilm baseret på polyvinylchlorid er installeret oven på brædderne. Mulig anvendelse af ruberoid. Filmen er installeret med en overlapning på 11-14 cm, bitumen eller klæbebånd bruges til dimensionering af stødsektionerne. Bemærk, at filmens endeafsnit skal strække sig ud over væggens overflade med 100-150 mm. I nærværelse af hulrum på siderne for at slippe af med dem, brug skum. Filmen er fastgjort på siderne af væggene med en hæftemaskine.

Næste er foldningen af ​​savsmuld, som er godt nivelleret og komprimeret. Dybden skal være af en sådan højde, at den når overlapningen. Desuden anbefales det at sprøjte et lag savsmuld med aske, som har gode antiseptiske egenskaber og hjælper med at forhindre dem i at rive.

Derefter skal savsmulden ligge på plads i ca. to, tre uger, så overskydende fugt fra dem vil fordampe. Desuden er de dækket af dampbarriere materiale. At det hjælper med at forhindre kontakt med fugtisolering. Til fastgørelse af dampspærren på bjælkerne anvendes en hæftemaskine. Således vil det være en konstruktion i form af en konvolut nedenunder, på hvilke sider der er en dampspærre installeret, og indeni er der savsmuld.

Dernæst er opbygningen af ​​gulvbjælker og aflejrer gulvbelægningen. På toppen af ​​bjælkerne er gulvet af et metalgitter, på hvilket en betonplade er monteret.

Funktioner af isolering af savsmuld loft i badet

Teknologien til opvarmning af et bad er lidt anderledes end opvarmning af en almindelig bolig. Først og fremmest skyldes det den øgede fugtighed, der er til stede i dette rum. For at udføre loft arkivering ved hjælp af brede brædder. For at isolere skorstenen, skal den være beklædt med et stykke stål eller asbest. En dampspærre er installeret på loftet. Bemærk venligst at materialet skal være modstandsdygtigt over for høje temperaturer. Tagmateriale er ikke egnet til disse formål, da der er risiko for tænding eller blødgøring. Alternativet med en film af polyvinylchlorid anbefales heller ikke.

Dampbarrieren overlapper også med 12-13 cm, materialet er bøjet på væggene helt op til 20 cm. Dernæst blandes blandingen, hvor der er ler og savsmuld til stede, som er godt nivelleret og komprimeret. Hvis du planlægger at udføre isoleringen af ​​sommer-typen bad, er det nok at lægge savsmuld i et lag på 5 cm, ellers vil lagtykkelsen stige til 15 cm.

Derefter skal du vente, indtil opløsningen tørrer; hvis der er små revner, der er dannet efter tørring, skal de behandles med samme opløsning. Ifølge anbefalinger fra eksperter hjælper tilsætningen af ​​rocksalt til sammensætningen af ​​den færdige blanding til isolering, at det forhindrer det i at revne. For to skåle af ler har du brug for ca. 15-20 spiseskefulde salt.

Løsningen er helt tør i cirka en måned, forudsat at arbejdet udføres i den varme årstid. For at forbedre opløsningens antiseptiske egenskaber sprinkles den på et tyndt lag kalk. Efter størkning af det varmeisolerende materiale er det dækket af samme dampspærre, der danner en konvolut. Hvis badeværelset er beregnet til at blive brugt som hvilested eller opbevaringsrum, lægges gulvbelægningen på paroisolator.

Når du bruger isolering baseret på gips, er den pakket i portioner i tynde lag, da gips har en høj tørringshastighed. Anvendelsen af ​​denne type isolering er mulig både på lige sektioner og på skrånende overflader. Vær opmærksom på, at hvis der er elektriske ledninger på loftet, skal de isoleres i en særlig korrugering.

Loftet med savsmuld: muligheder for isolering

For at forhindre gnavere af savsmuld, skal kalk være til stede i opløsningen for at forhindre udseende af ild. For at beskytte det isolerende materiale fra skimmel anbefales det at tilføje et antiseptisk middel, såsom borsyre eller kobbersulfat.

Det er muligt at isolere loftet med savsmuld med cement, for det vil det være nødvendigt at præcist bestemme det isolationslag, der ligger på loftet. Isoleringens kvalitet afhænger af rigtigheden af ​​lagberegningen. Jo strengere klimaet i området og jo højere bygningens varmetab, jo tykkere lag af cement-savsmuld vil være påkrævet.

Ved hele året brug af bygningen skal den mindste lagtykkelse være 25 cm.

På den ene del af cementet vil der være brug for ca. 10 dele savsmuld og en del kalk. Dernæst fortyndes antiseptisk med vand, og de færdige ingredienser hældes med denne blanding.

For isolering af loftet i huset med savsmuld skal der udføres en række handlinger:

 • Karton eller glassinmateriale spredes over hele loftet;
 • yderligere ensartet fordeling af den tidligere fremstillede sammensætning;
 • god tampning vil slippe af med ophobning af luft i blandingen.

Efter to uger bliver opløsningen holdbar, mens den går, skal den knase, men samtidig bøje den ikke.

Opvarmning af loftet med savsmuld med lime og ler udføres næsten lige så godt. Savsmuld, i dette tilfælde skal være godt tørret og af høj kvalitet. For at forberede løsningen skal du først fylde leret med vand. Derefter blandes den til en ensartet konsistens. Gradvist sættes savsmuld til leret, indtil blandingen opnår en gennemsnitlig tykkelse. Asfalt eller film, fastgjort med en hæftemaskine, spredes i loftet. Mindste tykkelse af laget på overfladen er 50 mm. Efter forsigtig opløsning af opløsningen lades den tørre i mindst 3 dage. Alle de dannede revner forsegles med den samme blanding. Fuld tørring af materialet udføres efter en måned.

En anden mulighed er at isolere loftet med savsmuld og gips. I dette tilfælde er forholdet mellem ingredienser: 85% til 10% til 5%, savsmuld: lime: gips. Til at begynde med bør savsmuld behandles med et antiseptisk middel og tørres grundigt. Næste er en grundig blanding af alle ovennævnte komponenter indbyrdes. I slutningen tilsættes vand, med hvilket sammensætningen af ​​sammensætningen er reguleret. Tykkelsen af ​​dette lag skal være ca. 250 mm. God tampning bør fjerne materialet af krympning og luft. Alt arbejde skal udføres meget hurtigt, da gipset sætter meget hurtigt.

Opvarmning af loftet med savsmuld i et privat hus: trin-for-trin instruktion

Fra forfatteren: Hej, kære læser! Hvis du er interesseret i emnet isolering af loftet, så har du sikkert allerede hørt i alle slags varmelegemer. Ja, det moderne marked tilbyder et stort udvalg af byggematerialer, som de siger, for enhver smag og farve. Men som regel koster moderne varmeapparater meget. Men isoleringen af ​​savsmuld loftet - er en anden sag! Dette er et overkommeligt, miljøvenligt materiale, som i det væsentlige ikke er ringere end dets modparter.

I dag taler vi bare om, hvorvidt det er muligt at opvarme loftet og / eller gulvet med savsmuld. I ethvert område med reparation har arbejdet sine egne nuancer, som du behøver at vide for at opnå det ønskede resultat. Og hvis vi taler om ikke-standardiserede specifikke byggematerialer, jo mere arbejde skal gøres med dygtighed. Læs generelt indholdet af denne artikel - og du vil lykkes.

Lad os se det, at arbejde med træaffald er ikke særlig praktisk. Jeg var nødt til at beskæftige mig med "professionel" isolering og med "amatør" som savsmuld. Og på baggrund af erfaring kan jeg sige, at det for eksempel er meget mere behageligt og lettere at arbejde med udvidet polystyren.

Men fra savsmuld, på ingen måde afskrækker du dig. Det er snarere en advarsel. Og så har affaldet i træbearbejdningsindustrien mange fordele. Blandt dem fremhæver vi følgende:

 • udstedelsespris. Her tror jeg, alt er klart. Træaffald er meget billigere end polystyrenskum eller mineraluld. Desuden kan de, hvis de ønskes, generelt få gratis;
 • økologisk renlighed. Faktisk er sådan isolering ikke skadelig for dit helbred på nogen måde;
 • brugervenlighed. Ja, materialet er ikke det mest hensigtsmæssige til brug i byggeri, men at arbejde med det kræver ikke specielle færdigheder, færdigheder, uddannelse, eksamensbeviser. Dette er virkelig tilfældet, når der er mulighed for at udføre arbejdet, kun styret af information fra internettet.

arter

Du kan blive overrasket, men selv affaldet i træbearbejdningsindustrien har variationer.

For eksempel træflis, som vi allerede har nævnt i forbifarten. Det adskiller sig fra standard savsmuld, fordi træet er boret eller planet til at producere det. Sådan affald er større end kun savsmuld, som i sin struktur er mere som støv. Den gennemsnitlige chiplængde er 4 cm.

Til gengæld er savsmuld også forskellige: meget lille - fra nogle få millimeter til flere centimeter i længden. Størrelsen afhænger af den slags behandling, som træet tidligere var udsat for.

Blandt andet ligger forskellen i træarten. Som regel er det hårde skove, såsom aske, gran eller fyr, da de er meget udbredt i snedkerarbejde.

Hvordan man rigtigt opvarmer dit loft? Hvis du sammenligner små og store træaffald, er det selvfølgelig foretrukket, selvfølgelig, lille. Men i massen af ​​deres tæthed vil være højere end for store, derfor vil et sådant isolerende lag have større vægt.

Igen vælges affald fra snedkerproduktion, fordi træet for dette formål er fortørret. Desuden tørres den ikke kun under åben himmel, i stråler fra en stjerne kaldet solen, men med vold, ved ekstreme temperaturer ved hjælp af specielt udstyr.

Derfor vil sådant affald fra træbearbejdningsindustrien være uspiseligt for forskellige insekter, og sandsynligheden for, at de vil starte en mug, vil blive minimeret. Medmindre naturligvis bliver materialet vådt, før det ligger i regnen.

De affald, der skyldes skærejournal, er mere fugtige. De skal bare tørres. Det vil være godt, hvis de ligger i solen om sommeren. Naturligvis i processen med deres behov for periodisk at skovle. Det er heller ikke nødvendigt at beskytte mod regn.

Vi behandlede materialetyperne. Lad os nu tale om, hvad vi har brug for for at komme i gang.

Nødvendige redskaber og materialer

For nemheds skyld vil vi præsentere alt, hvad du har brug for i form af en liste:

 • faktisk savsmuld;
 • slagge / ler / sand;
 • kalk;
 • kobbercase / borsyre;
 • bølgepap eller andet materiale, der vil blive anvendt som substrat. Det vigtigste - at han havde en høj overførselshastighed. I det væsentlige vil ethvert pap gøre: kasser fra køleskabe, vaskemaskiner og andet udstyr vil sikkert gå i aktion. I lokale supermarkeder og elektronikforretninger kan dette venligt give "tak". Nå eller for et nominelt gebyr. Det vigtigste er, at pappladerne skal være tørre, uden det mindste antydning af fugtighed;
 • polyurethanskum, pistol;
 • fugemasse;
 • antiseptisk. Dette er et løfte om god konstruktion, fordi svampeformationer ikke kun udsender sundhedsskadelige stoffer, men også gradvist ødelægger, bogstaveligt talt "spiser" træ og andre byggematerialer;
 • brandhæmmende
 • vandafvisende;
 • med et langt punkt
 • konstruktion hæftemaskine, selvfølgelig med en strategisk forsyning af hæfteklammer;
 • tape / maskebånd.

Nu kan du begynde at handle.

Arbejdsfaser

Nu betragter vi stadierne af arbejdet med detaljer og nuancer, som du behøver at vide for at opnå det ønskede resultat. Og vi vil naturligvis begynde med forberedelsesfasen.

Isolering i et træhus med savsmuld indebærer foreløbig beskyttelse af trækonstruktioner. Selvom alle disse foranstaltninger blev overholdt under opførelsen af ​​huset, vil forebyggelse aldrig være overflødig. Så vi går videre til behandlingen:

 • antiseptisk behandling;
 • Behandlingsmidler til beskyttelse mod brand og høje temperaturer
 • vandafvisende behandling for at beskytte træet mod fugt.

En anden vigtig nuance. Undersøg hele strukturen i detaljer. Hvis du finder en rotten del af brættet et sted, skal du erstatte det. Dette bør ikke gemmes. Og en anden ting: fra siden kan det ikke mærkes, at bestyrelsen / loggen har et rotet område. Tag derfor en øl med en lang spids og puk de støttende strukturer langs hele længden. På den måde kan du identificere de rotte dele, der skal udskiftes. Det kan endda kræve udskiftning af hele bestyrelsen / loggen.

Rengør brædderne nu af støv og små snavs, læg derefter en pap. Hvis det er tyndt, læg det i flere lag med en overlapning på 15-30 cm - savsmuld skal ikke lække mellem sømme. Hvis du lægger substrat af pap i et lag, lim joderne med maskebånd / tape - alt for at rette.

Derefter fastgør bagsidelagene med en hæftemaskine. Sørg for at alle lag er fanget, hvis kortet faktisk blev lagt i flere lag. Kanter, der støder op til lejedesignerne (bjælker) - fastgøres også ved parentes. Gå så rundt om monteringsskummets omkreds.

Nu kan du begynde at genopfylde isoleringen selv. For at gøre dette er der hverken mere eller mindre - to måder: med cement og uden det. Overvej begge.

Så, tør påfyldning:

Hvis du har stort og lille affald i træbearbejdningsindustrien - fantastisk! Hæld isoleringen i to lag: den første skal bestå af større, den anden - af små elementer.

Spred stort træaffald med et lag på 10-15 cm tykt, og pakk det ordentligt. Fyld derefter den samme tykkelse af laget af savsmuld, og tamp det derefter.

20-30 cm lag af isolering vil være nok. Placer slagge / aske på toppen. Asten skal naturligvis være helt brændt og afkølet for at give det "fra varmen, fra varmen" til taget - det er forbudt af indlysende årsager.

Ud over aske / slagge er sand / ler også velegnet. Derudover vil det bidrage til at holde varmen, dette lag forhindrer dyrenes opdræt, repræsenteret af insekter, gnavere og allestedsnærværende skimmel.

Lad os nu tale om den anden metode, der indebærer brugen af ​​cement:

Vi husker, at det for arbejde er nødvendigt kun at bruge tørre, sengetøjsmaterialer, der ikke er habitat for svampekolonier. Ved forberedelsen af ​​opløsningen observeres følgende proportioner: chips / vand / cement = 20/3/2. "Opskriften til madlavning" er ekstremt enkel: Vi blander træaffald med cement, tilsæt gradvis vand og fortsæt med at blande til "klar". Derudover er i opløsningen at tilføje en del af kalk og kobbersulfat.

Nu leverer vi opløsningen til toppen og hælder den ud / hæld den mellem understøtningsstrukturer direkte på substratet. Det skal naturligvis være nivelleret og om muligt tampet. Et lag af isolering med denne metode vil ikke være 20-30 cm, men kun 5-10 cm, men det er mere end nok.

Efter at opløsningen er helt "grebet", hærder, vil det være muligt at bevæge sig uden frygt. Nogle gange kan en karakteristisk crunch lyde under dine fødder, men det er kun en lille bivirkning.

Nu kan du lægge bordet, OSB eller andet fast materiale, med andre ord at montere gulvet på loftet. Men hvis du ikke har planer om at arrangere et billardrum, et hvilestue eller bare et opbevaringsrum på toppen, for noget der ikke er nødvendigt, men det er en skam at smide det væk, så kan du ikke bygge en gulvflade. Selvom brugen af ​​loftet som en ekstra beboelsesplads for nylig er blevet praktiseret i private hjem.

konklusion

Her er i det væsentlige al den nødvendige viden, som ejeren af ​​et privat hus skal besidde, at han besluttede at isolere taget. Nu ved du hvordan man skal isolere dit sommerhus eller hus med savsmuld. Måske er den eneste ulempe ved denne isolationsmetode brændbarheden af ​​materialet, så det altid overholder brandkravskravene - på den måde sparer du din ejendom og dit liv.

Hvis vi snakker mere om sikkerhedskrav, betyder det noget som følgende:

 • Installer adskillelsesområderne på steder, hvor ledningerne / skorstenen passerer. De bør bruge noget ikke brændbart materiale i stedet for chips;
 • "Sæt på" ledninger i specialkasser / korrugeringer;
 • Glem ikke om træbehandling med brændbare stoffer.

Det er i princippet alt, der vedrører sikkerhed. Ikke svært, ikke?

Glem ikke at abonnere på nyhedsbrevet for artikler og fortælle om dine venner på sociale netværk. Alle de bedste, kære læser, indtil vi møder igen på vores hjemmeside.

I overensstemmelse med gældende lovgivning fraskriver administrationen eventuelle garantier og garantier, hvis bestemmelse ellers er underforstået, og frafalder ansvar for webstedet, indholdet og dets anvendelse.
Læs mere: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Var artiklen hjælpsom? Fortæl venner

Opvarmning af loftet med savsmuld

Enhver ejer af et privat hus søger lave omkostninger til loftisolering. Og mange har efter at have overvejet alle tilgængelige metoder nået til den konklusion, at brugen af ​​konventionel savsmuld, der forbliver i træbearbejdningsvirksomheder i store mængder, ville være den bedste løsning. Sådant materiale kan opnås ved gave eller til en symbolsk pris, og arbejdet på dets installation kræver ikke meget indsats og tid. Af denne grund kan isoleringen af ​​loftet med savsmuld gøres med hånden. Dette og meget mere vil blive diskuteret i dagens artikel.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Relevansen af ​​brugen af ​​savsmuld til varmeisolering

De nuværende isoleringsmaterialer forbedres konstant, og flere og flere nye varmeisolatorer ses hvert år på markedet. Men den tekniske udvikling fører uundgåeligt til en stigning i priserne. Ofte har folk i løbet af mange år afsat penge til renovering af et hus (herunder isolering) eller endda ansøge om et banklån. Og hvis du husker hvilke materialer vores forfædre isolerede vægge og tage, så kan vi konkludere, at "bedstefarens" metoder stadig er relevante og effektive. Det er dog svært at forudsige, hvad staten vil sige, siger polyurethanskum efter 20 års drift. Men savsmuld passerede tidens test.

Brug af savsmuld som varmelegeme

Så de vigtigste fordele ved isolering af loftet med savsmuld omfatter:

 • udbredt distribution af dette materiale
 • symbolsk pris;
 • økologisk renhed
 • ekstrem brugervenlighed
 • lang driftsperiode.

Og besparelserne her er ikke kun for at reducere kapitalinvesteringer, men også i forhold til naturressourcer, der bidrager til en betydelig forbedring i miljøet og reducere omkostningerne ved opvarmning af boligen.

Hvordan man laver savsmuld

Vær opmærksom! Termisk isolering af en boligbyggeri består altid af en række faser, herunder gulv, loft og vægge. Desuden har hver af disse overflader sine egenskaber ved varmeisolering. Men loftet er kendetegnet ved, at isoleringsmaterialet her kan lægges på en ekstern og intern måde.

Moderne isoleringsmaterialer

For en klar demonstration af de økonomiske fordele, der kan opnås ved isolering af bolig savsmuld, overvej omkostningerne ved populære isolatorer og arbejde med deres installation.

Tabel. Priser for populære varmeovne.

Det viser sig, at isolering med savsmuld koster næsten fri. Desuden kan træbearbejdning virksomheder selv levere savsmuld til dit hjem til et mindre gebyr. Men her skal det afklares: Ikke alle typer af dette materiale er egnede til termisk isolering.

Trin et. Valg af råvarer

Den bedste løsning til brug som varmelegeme er savsmuld mellemfraktioner. Årsagen er meget enkel: det er svært at arbejde med små indledende materialer, og der er mangel på varmeisoleringsegenskaber i stor fraktional savsmuld. Savsmuld ved savning i tømrer anses for at være den bedste, da den er kendetegnet ved lav luftfugtighed og derfor ikke har brug for yderligere tørring og ikke begynder at rotne, når den anvendes.

Hvis savsmuld af rund træ med naturlig fugt er tilgængelig for dig, så før det lægges, skal det være lagt under en slags skur og grundigt tørret. Beskyttelse er ikke nødvendig, ellers begynder de at skrige.

Valg af savsmuld til loftisolering

Hvilken slags savsmuld er mere egnet? Foretrækker nåletræer - de indeholder en masse harpiks, så der skabes en masse ulejlighed for alle slags skadedyr. Men hvis du opvarmer badet, er det at foretrække at tage savsmuld af løvfældende træer.

Også før lægning savsmulden skal være otlezhivatsya op til 1 år - i løbet af denne tid, niveauet af sukkerarter, der provokerer forfald, reduceres betydeligt. Vær opmærksom på, at råmaterialet ikke er affald og andre urenheder fra tredjeparter; hvis de er til stede, sigt savsmuld og fjern stort snavs manuelt.

Trin to. Hem bjælker overlapper hinanden

Start med et loft bindemiddel. Handlingsalgoritmen er vist nedenfor.

Trin 1. For arkivering af loftbjælker, brug plader omkring 2,5-3 cm tykke (den specifikke figur afhænger af trinet mellem bjælkerne). Ideelt set bør bordet være rillet eller med en fjerdedel, og sørg for at være fladt og tørt, selvom det koster mere end uhyggeligt skævt.

Trin 2. Over den faste dampbarriere skal spånene fastgøres med 10 cm søm eller fastgøres med skruer 5-6 cm lang (2 stk. I hvert fastgørelsessted).

Opvarmet loft enhed

Vær opmærksom! Spikhammer i en vinkel i forhold til bræddernes plan. Det er vigtigt, at retningen af ​​de nærliggende negle ikke falder sammen - så fastgørelsen vil være så pålidelig som muligt.

Behandl brædderne og bjælkerne med antiseptisk og flammehæmmende før installationen starter. Dette beskytter træet mod skadedyr, svampe og reducerer også dens brændbarhed.

Bioprotective antiseptisk, tonet

Trin tre. Vi forsegler kløften

I processen med isolering skal være yderst forsigtig. Der er altid risiko for, at der er huller på overfladerne, der skal udblæses med monteringsskum.

Forberedelse af loftsrum til isolering

Etape fire Vi sætter en varmelegeme

Der er flere metoder til termisk isolering af loftet med savsmuld, og det kan enten være brug af rent materiale eller yderligere brug af særlige tilsætningsstoffer (kalk, ler osv.). Overvej nærmere de populære metoder til termisk isolering.

Metode nr. 1. Vi bruger rent savsmuld

Fremgangsmåden er ekstremt enkel og består af kun tre trin.

Trin 1. Hæld savsmulden på loftsloftet med et lag fra 15 cm til 20 cm, juster det forsigtigt (dette sker ofte til bjælkens øverste niveau), men tamp ikke.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Trin 2. Hæld et lag ovnaska over isoleringen. Selvom i dag, i stedet for aske, anvendes en superdiffusion damp-permeabel membran.

Vær opmærksom! Takket være denne belægning fjernes fugt let fra savsmuld, hvilket forhindrer udviklingen af ​​rådneringsprocesser. Alligevel er sådanne film, hvis nogen kender, kendetegnet ved ensidig damppermeabilitet.

Trin 3. Hvis loftsrummet på en eller anden måde bliver udnyttet, skal du fastgøre bordets gulv til bjælkerne. Men søm pladerne på en sådan måde, at små ventilationsspor forbliver mellem dem.

Metode nr. 2. Vi bruger tilsætningsstoffer (cement, kalk)

Der er flere opskrifter, der kan anvendes i dette tilfælde. Som tilsætningsstof kan tjene ikke kun ler, men også cement, kalk og så videre.

Isoleringsordningen overlapper savsmuld

Forbered en opvarmningsblanding i henhold til den første opskrift, tilbered de følgende ingredienser:

 • savsmuld, grundigt tørret (10 dele);
 • vand (fra 5 til 10 dele);
 • kalk (del 1);
 • cement (også 1 del);
 • lidt kobbersulfat - det vil fungere som et antiseptisk middel.

Nedenfor er den nødvendige sekvens af handlinger.

Trin 1. Begynd ved at blande cement med kalk.

Cementblanding med kalk

Trin 2. Sæt savsmuld, som du forberedte på forhånd i en beholder med det ønskede volumen. Hvis det er muligt, kan du bruge en betonblander i stedet for en sådan beholder.

Trin 3. Tilsæt lime-cementblandingen til savsmulden, og bland derefter grundigt alle komponenterne.

Trin 4. Tilsæt kobbersulfat til produktet, som som tidligere nævnt har antiseptiske egenskaber. For at forberede en opløsning af dette stof tilsættes 3 el. skeer i 10 liter vand. Når du arbejder med kobbersulfat, skal du huske om beskyttelsesforanstaltningerne - brug undtagelsesvis gummihandsker og en maske. Tilsæt den tilberedte opløsning langsomt til blandingen.

Trin 5. Bland derefter alle ingredienserne, indtil prøven af ​​den blanding, du tager i hånden, smuldrer, når du åbner din håndflade. Det er karakteristisk, også vandet skal ikke strømme ned fra prøven.

Opvarmning af loftet med en blanding af cement og savsmuld

Der er en anden opskrift på fremstilling af en varmeisolerende blanding af savsmuld, cement og kalksten. I de fleste tilfælde anvendes denne opskrift i isolering af badelofter. Vitriolen bruges ikke her, da det under høje temperaturforhold kan frigøre skadelige dampe i miljøet.

Metode nummer 3. Vi bruger tilsætningsstoffer (ler, kalk)

I dette tilfælde, for at forberede blandingen skal du forberede:

 • tør savsmuld (10 dele);
 • vand (fra 7 til 14 dele);
 • ler (5 dele);
 • kalk (del 1).

Trin 1. Fyld lejren med 2 dele vand og vent indtil det (ler) blødgør helt. Bland den resulterende opløsning grundigt - som følge heraf skal det i dens konsistens ligne tyk creme. Der bør ikke være klumper i den færdige opløsning.

Trin 2. Bland kalk med savsmuld, tilsæt blandingen til leropløsningen. Bland alle komponenter godt, med jævne mellemrum at tilføje nye dele af savsmuld til beholderen.

Opvarmning af loftet med ler savsmuld

Trin 3. For at kontrollere om løsningen er klar, kan du bruge en simpel træpind. Placer det lodret i blandingen og vent lidt. Sammensætningen kan betragtes som klar til brug, hvis stokken ikke falder. Hvis blandingen viste sig for at være for flydende, forsvar den i 24 timer for at give den resterende fugt fordamper.

Vær opmærksom! Alternativt kan du bruge en anden opskrift - samme mængde gips bruges i stedet for ler. Denne opskrift har imidlertid en stor ulempe, som består i hurtig tørring af den fremstillede blanding. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at forberede det i små portioner.

Lægning af termisk isolering fra savsmuld

Processen med at lægge blandingen på basis af savsmuld er intet kompliceret og er ikke meget forskellig fra teknologien til at bruge rene råmaterialer. Når du har lavet loftet, skal du lægge varmeren i små lag, justere og tampe hver af dem. Højden af ​​isoleringslaget skal være flush med toppen af ​​loftet.

Blander ler og savsmuld med en blander

Hæld et tyndt lag aske over blandingen - det beskytter materialet mod svampe og skadedyr. Efter 2 eller 3 uger efter installationen, når isoleringen er helt tør, sæt en dampspærring oven på den. Sidstnævnte er nødvendigt for at forhindre mætning af savsmuldsfugt, der er til stede i luften. Fastgør dampspærrematerialet (i de fleste tilfælde anvendes almindelig PET-film) til gulvbjælkerne ved hjælp af en monteringshæftemaskine. Som et resultat får du et opvarmningslag, dækket med bund og top dampisolerende materiale.

Video - Sådan isoleres loftet med savsmuld

Trin fem. Yderligere arrangement

I sidste ende forbliver det kun at forøge gulvbjælkerne og udstyre beklædningen ovenpå dem for senere at lave en færdig eller underetage. Der er en tredje mulighed - oven på bjælkerne kan du lægge et metalgitter og udføre en cementplade. Valget af en eller anden mulighed afhænger af, hvilken slags materiale du har til hensigt at bruge til gulvet.

Teknologi for termisk isolering af loftet i badet

Her, som i tilfælde af et privat hus, skal loftet være klædt ved hjælp af brede brædder. For at udføre skorstenen, er det nødvendigt at udføre loftet Skæring - dette kan købes i forvejen færdige eller gøre med deres egne hænder (afskårne rustfri stålplade, der fuldstændig blokerer hullet i midten af ​​snittet en cirkel for passage af skorstenen, forsegle de afskårne kanter af loftet basalt uld, og over sidste gang at fylde metalstrimlerne, under installationen er skorstenen fastgjort med styreskinner, men således at den bevæger sig frit under temperaturudvidelser, pladen skrues ned fra bunden, og den resulterende passage er isoleret ).

Trin 1. Først sørg for dampspærren på loftet. Brug ikke tagdækningsmateriale, da det ved høje temperaturer bløder, begynder at udlede ubehagelige lugt eller endda antændes. Hvad angår PVC-folien, er det også uacceptabelt her.

Påfør dampspærre med en overlapning på 10-15 centimeter og den samme bøjning på væggene.

Trin 2. Blandingen af ​​savsmuld, fremstillet i overensstemmelse med en af ​​ovenstående opskrifter, lægges i lag, hvert lag forsigtigt justeres og tampes. Hvis du planlægger at bruge badet kun om sommeren, kan tykkelsen af ​​isoleringslaget være 5 centimeter, mens du til vinter brug skal bruge mindst 15 centimeter.

Opvarmning af loftet i badet med savsmuld

Trin 3. Efter færdiggørelsen af ​​installationen, vent indtil isoleringslaget tørrer. Hvis der efter disse revner vises på overfladen, forsegle dem med den samme blanding. Forresten, for at minimere antallet af revner, tilsættes salt til opløsningen (5-6 spsk ske i 10 liter vand) før lægning.

Trin 4. Når blandingen tørrer (og det kan tage op til en måned), hæld et tyndt lag kalk over det og påfør en dampspærre. Hvis du ønsker det, kan du også dække overfladen med brædder.

Vær opmærksom! Hvis du bruger en blanding af savsmuld og gips til isolering, skal du påføre det i tynde lag. Gipsopløsning, som tidligere nævnt, tørrer hurtigt.

Derudover kan begge isoleringsmetoder anvendes til både vandrette og lodrette overflader. Men under alle omstændigheder skal der lægges særlig vægt på isolering af elektriske ledninger. Skjul alle ledninger i højkvalitets metalbølgede slanger, og afslut den sidste af dem sidste brandsikkert materiale (f.eks. Brandhæmmende polyurethanskum PENOSIL Fire Rated). Så du beskytter træstrukturen mod ild i tilfælde af kortslutning.

Hvordan fylder loftet i badet?

Du finder svaret på dette spørgsmål med trinvise instruktioner i denne artikel! Vi anbefaler også at læse materialet om isolering af loftet i et bad med et koldt tag.

Video - Termisk isolering i badet med savsmuld

Som vi ser er der intet svært i loftets isolering med savsmuld. Denne teknik er blevet testet i århundreder og demonstrerer fremragende resultater, ikke ringere end moderne metoder til termisk isolering. Desuden er omkostningerne og arbejdet og selve materialet ret lavt, især hvis du gør alt med dine egne hænder.

Sådan isoleres loftet med savsmuld i et privat træhus

Når man vælger et termisk isoleringsmateriale til loftet, stopper mange ejere af private huse ved budgetmuligheder. Opvarmning af loftet med savsmuld er billigt, kræver ikke store arbejds- og tidsomkostninger for enheden. Desuden er denne mulighed egnet til uafhængig udførelse. Vi vil fortælle, hvordan man isolerer savsmuldstak i et træhus - fordele og ulemper ved metoden, installationssekvensen, de materialer, der bruges sammen med savsmuld.

Fordelene ved termisk isolering af savsmuld

Chips dannet i træbearbejdning, der ofte anvendes til isolering af gulve, vægge, tag og lofter til bygninger til husholdnings- og boligformål. Savsmuld har lav varmeledningsevne og er billig.

Imidlertid er kun savsmuld, der er specielt behandlet, egnet til isolering. De blandes ofte med cement, gips eller kalk, behandlet med borsyre eller kobbersulfat. Råmateriale forkæler gnavere, det antændes hurtigt.

Fordelene ved termisk isolering fra savsmuld:

 1. De vigtigste fordele er lave omkostninger og høj pålidelighed.
 2. Dette naturlige og harmløse materiale udsender ikke giftige forbindelser.
 3. De varmeisolerende egenskaber ved flis er ikke lavere end de moderne varmeapparater.
 4. Materialet har bestået tidstesten og blev tidligere brugt overalt.
 5. Enkel installation, som du selv kan gøre.
 6. Imponerende levetid.
 7. Lavvægt materiale. På grund af dette bliver overlappedesignet ikke tungere.
 8. Reducering af omkostningerne ved rumopvarmning og besparelse af naturressourcer.
 9. Savsmuld har gode lydisoleringsegenskaber.

Hvis du sammenligner omkostningerne ved at købe savsmuld og deres installation med installationen af ​​andre isoleringsmaterialer, er besparelserne betydelige.

Til sammenligning er nedenstående priserne for køb og installation af moderne varmeisolatorer:

 • skumplastik - køb af $ 1,6 / m², installationsprisen pr. kvadratmeter starter fra $ 1,2;
 • glasuld - henholdsvis 2,5 og 1,6 $ / m²
 • polyurethanskum - 5,8 og 5 $ / m²;
 • mineraluld - 3,2 og 2 $ / m²
 • savsmuld - du kan tage gratis, omkostningerne ved installation er mindre end en dollar pr. kvadrat.

Ulemper isolerende loft savsmuld:

 • Materialet er ikke stabilt under forhold med høj luftfugtighed;
 • styling er ret tidskrævende;
 • ren savsmuld antændes hurtigt og er beskadiget af insekter og gnavere.

Det er vigtigt! Ikke alle typer savsmuld er egnet til brug som termisk isolering.

Udvælgelse af et egnet materiale

Opvarmning af loftet på et privat hus med savsmuld produceres ved spåntagning af den midterste fraktion. Dette skyldes, at et meget lille materiale er ubelejligt i drift, og store brøkdele har en højere varmeledningsevne. Tag savsmuld fra tømrer, fordi de har lav luftfugtighed og ikke har brug for ekstra tørring. Sådant materiale vil ikke rådne under drift.

Chips opnået efter behandling af det runde tømmer og med en naturlig fugtighed, tørret under et baldakin. Hvis du lægger materialet uden tørring, vil isoleringen male og rådne.

Tip! For at bestemme fugtindholdet i chipsene presses det i hånden. Det tørre produkt crunches og fray, og fugt er knust i en klump.

Hvad angår valg af træarter afhænger meget af formålet med rummet. For boliger egnede nåletræer, fordi harpiksen i dens sammensætning vil skræmme væk gnavere og insekter. Men for badet er denne mulighed ikke egnet, da der ved høje temperaturer produceres en masse harpiks. For at isolere dette rum skal du bruge træaffald fra hårdttræ.

Brug materiale, der er ansøgt om i mindst et år. I løbet af denne periode er der et fald i niveauet af sukkerarter i trækompositionen, hvilket bidrager til reduktionen af ​​råtningen. Før brug, sigt spåner og fjern manuelt store partikler af affald.

Binder til gulvbjælker

Før isolering af loftet i et privat hus med savsmuld, skal du forberede andre komponenter i loftkonstruktionen.

Vi starter arbejdet med enheden af ​​udkastet til loftet:

 1. Før installationen behandles bjælkerne og pladerne med brandhæmmende midler for at beskytte mod brand og antiseptiske midler for at forhindre mugg og råd.
 2. Til arbejdsformede plader med en tykkelse på 25-30 mm. Jo større bjælkens trin er, jo større tykkelsen af ​​brædderne. Påfør tørt rillet skovbræt.
 3. For det første er en dampspærring fastgjort til bjælkerne nedenfor. Til fastsættelse af brugsbeslag. Båndene er lagt med en overlapning på 100-150 mm. Leddene er tapede.
 4. Over dampspærre membran fyldte plader med en kontinuerlig belægning. Til fastgørelse skal du bruge negle 10 cm lange eller skruer 50-60 mm lange. På hver side af brættet monteret på to fastgørelsesdele. Til pålidelighed drives neglene i en vinkel på bordets plan. Retningen for placeringen af ​​tilstødende fastgørelsesorganer bør ikke være den samme.

Efter arkivering blæses alle revner i konstruktionen med monteringsskum. Dette vil øge graden af ​​varmeisolering af rummet og forhindre indtrængning af fugtig luft fra huset inde i det varmeisolerende lag.

For at sikre brandsikkerhed af trægulve med savvarm af savsmuld, er alle potentielt farlige ud fra brandelementer (ledninger, skorstene, lamper) beskyttet af ubrændbare materialer.

Lægning af isolering

Hvilket lag savsmuld er nødvendigt for at isolere loftet afhænger af isoleringens sammensætning. Du kan bruge rent savsmuld eller en blanding af chips med andre materialer, såsom kalk, cement eller gips.

Rens savsmuld

Stabelingssekvensen består af følgende trin:

 1. Savsmuld er spredt på den forberedte overflade på loftet med et lag op til 200 mm tykt. Overfladen er omhyggeligt planeret på et niveau med bjælkens overflade. Men det er ikke værd at ramming laget.
 2. Fra oven hældte et lag ovn aske. I stedet kan du bruge en dampgennemtrængelig membran. Dette lag effektivt fjerner fugt fra materialet for at beskytte det mod rådne. På grund af membranens ensidige damppermeabilitet tillader ikke fugt fra rummet at trænge ind i isoleringen.
 3. Derefter lægges en plankegulv på bjælkerne. Sørg for at lave et lille mellemrum mellem pladerne for ventilation af gulvkonstruktionen. Selv om der er tale om et ubrugt loft, er det ikke nødvendigt at lægge gulvet.

Hvis brugen af ​​rene spåner ikke er egnet af nogen grund, opstår der spørgsmålet om, hvad savsmuld forstyrrer til isolering af loftet.

Med tilsætning af kalk og cement

Savsmuld i kombination med cement og lime vil være egnet til isolering af loftet. For at forberede isoleringen skal du tage alle ingredienserne i denne andel:

 • kalk - en del;
 • vand - fra fem til ti dele;
 • tørrede chips - ti stykker;
 • cement - en del;
 • bluestone for beskyttelse mod forfald og skimmel.

Sekvensen for fremstilling af blandingen:

 1. Bland først kalk og cement.
 2. I en beholder med tilstrækkelig mængde (du kan tage en betonblander), sæt den tilberedte tørrede savsmuld.
 3. Tilsæt lime-cementmassen og bland grundigt.
 4. Hæld langsomt i opløsningen af ​​kobbersulfat. Til opløsning opløses 3 spiseskefulde af stoffet i ti liter vand. Brug en beskyttende maske og handsker under blanding.
 5. Bland alle ingredienser godt. Blandingen er klar, når der efter kompression dannes en sprød masse i hånden, hvorfra vand ikke strømmer.

Det er vigtigt! Hvis blandingen er forberedt til isolering af badeloftet, anvendes kobbersulfat ikke, fordi når varmen opvarmes, kan den frigives i form af skadelige dampe i luften.

Den forberedte opløsning er spredt på loftet med en lagtykkelse på 250 mm. Det er forsigtigt rammed, ellers efter tørring bliver det porøst og krympet.

Med tilsætning af lime og ler

Alle ingredienser er taget i følgende proportioner:

 • kalk - en del;
 • tørret savsmuld - ti dele;
 • ler - fem dele;
 • vand - fra syv til fjorten dele.
 1. Nogle vand tilsættes leret (ikke mere end to dele), indtil det er gennemblødt. Blandingen omrøres, indtil der opnås en cremet konsistens uden klumper.
 2. Bland savsmulden separat med lime og tilsæt dem til leropløsningen. Massen omrøres, om nødvendigt, fyld chipsene.
 3. For at kontrollere beredskabets opløsning ved hjælp af en pind af træ. Den er indsat i massen lodret og vent et par minutter. Hvis stokken ikke falder i løbet af denne tid, er kompositionen klar. Hvis opløsningen er for tynd, får den stå i 24 timer. I løbet af denne tid vil overskydende fugt fordampe.

Hvis du bruger en blanding med tilsætning af gips, udføres og tampes hurtigst muligt, fordi gipsen hurtigt greb. Af samme grund fremstilles opløsningen i små satser.

Flydende blanding af savsmuld

Den flydende blanding er anbragt i flere lag med lille tykkelse. Hvert lag er omhyggeligt nivelleret og rammed. Laying fortsætter indtil toppen af ​​gulvbjælkerne.

Et tyndt askelag hældes på toppen for at beskytte det mod skader af skimmel og skadedyr. Efter 2-3 uger er væskemassen helt tør. Derefter lægges dampspærre laget. Til dette er polyethylenfilmen fastgjort til loftbjælkerne med beslag.

Når der er anbragt en hvilken som helst variant af isolering ovenfra, er bjælker udstyret med et groft eller efterbehandlet plankegulv, afhængigt af formålet med rummet. Du kan også lægge et forstærkende metalnet over bjælkerne og hæld cementskræl.

Termisk isolering af sauna lofts savsmuld

Ved en badedækning er overlappingen hængt med brædder nedenunder. I stedet for at lægge skorstenen er pladerne isoleret med et stykke rustfrit stål og basaltuld.

Sekvensen for enhedens termiske isolationsoverlapning er som følger:

 1. Læg et dampspærrelag med overlappende strimler og limningsledninger. Materiale kommer på væggene i en højde på 100-150 mm.
 2. Søvdust blandingen ligger i lag, flad og tamp. Til sommerbade er den optimale isolationstykkelse 50 mm, og for bygninger drevet hele året rundt - mindst 150 mm.
 3. Lad isoleringen tørre. Seal revner, der vises. For at reducere sandsynligheden for revner i den tilberedte opløsning tilsættes salt på basis af, at for 10 liter vand skal du bruge 75-90 gram.
 4. Inden for en måned vil blandingen tørre. Derefter dækker overfladen med et lag kalk og sæt en dampspærre.
 5. Udfør en usleben strandpromenade.

For at beskytte en træbygning fra ild skal du skjule alle ledninger i bølgede slanger og dække enderne med et brandsikkert materiale. De beskrevne opskrifter til blandinger til termisk isolering af loftet er egnede til isolering af væggene i boliger og erhverv.