Lofter fra gipsvæg (80 billeder)

Designet af gipsplader er et af de sværeste, men interessante opgaver under renoveringen af ​​en lejlighed. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du ikke går vild i forskellige designmuligheder, tænk belysningen korrekt og designe designet, så det til sidst bliver en klar endelig akkord til dit opdaterede interiør.

Hvad er typer af designs

Gipsvæg er et ideelt materiale, hvis du hurtigt vil lave et smukt loft. Det er brandsikkert, perfekt til både udjævning og opbygning af volumetriske former. Gipsens fysiske bøjelighed gør det muligt at skære ud nogen form, bore huller uden frygt for udseende af revner, chips, ridser. Individuelle elementer er fastgjort med skruer eller specielle bøjler på en metalramme, hvor det er meget nemt at skjule (og om nødvendigt udskifte) elektriske ledninger. Afhængigt af formernes kompleksitet kan gipslofterne være enkeltniveau, flerniveau og krøllet.

Enkelt niveau lofter

Deres største fordel er enkelhed og pålidelighed. Dette er den bedste mulighed for små værelser. Den eneste undtagelse er badeværelset og køkkenet: høj luftfugtighed i disse rum har en ødelæggende virkning på materialet. I andre tilfælde er det nok en gang at afslutte loftet med tynde gipsplader (GCR) for at få en helt flad overflade i årtier. I fremtiden kan du dekorere det efter eget valg: maler det med vandbaseret maling eller alkyd emalje, dækk det med dekorative kittet, lav håndmalet, pasta over med tapet. Hvis vægernes højde er mindre end 3 meter, anbefales det at fokusere på lys nuancer, da mættede og mørke farver visuelt reducerer rummet.

Multi-niveau lofter

I kombination med lyse belysning ser to- og tre-niveau konstruktioner af gipsvæg usædvanligt luksuriøse ud. Vanskelig geometri, bølger, zigzags, stiliseret indretning, skifte af matte elementer med glatte stretchindsatser eller 3D tapet - alt dette er kun en del af designer fantasi. Farve lysdioder, krystal lysekroner, krystaller, små spejle hjælper dem med at opnå en dejlig effekt. Klassiske flertallede lofter kan harmonisk supplere indretningen af ​​receptionen, kunstgallerier, teatre, restauranter. Fantasy reliefs vil dekorere legerum til børn, rummelige stuer, soveværelser.

Buede lofter

For at klippe ud gipsen og korrekt montere ikke-standardelementer (blomster, blade, sommerfugle, krøller, skyer, måned, stjerner) kræves der særlige færdigheder. Ikke desto mindre vil dette design erobre den unikke skønhed både børn og voksne. Det er ønskeligt, at loftsfarvepaletten ekko design af væggene og møblerne, og mønstrene er lavet i samme stil.

Gipsplader loftsbelysning

Belysning har en væsentlig rolle inden for indretning og traditionelt er de fleste pærer placeret i loftet. Gipspladskonstruktioner i denne henseende er meget bekvemme - du kan installere alle lysende genstande i dem uden risiko for brand.

lysekroner

Lysekronen er normalt placeret i centrum af sammensætningen og er den lyseste lyskilde. Mønstret loft kan skabe et interessant spil skygger. De sædvanlige pærer med en spiral skrues ind i de frie patroner.

lysdioder

Der er både hvid og farvet - i hele spektret af regnbue nuancer. Fordelene ved LED'er er lavt strømforbrug, lang levetid (fra 30 til 100.000 timer), sikkerhed (lav spænding, varme ikke op over 60 ° C), miljøvenlighed (i modsætning til fluorescerende lamper).

projektører

Den mest moderne, sikker og billig løsning. Inde i tilfælde af metal, keramik og holdbart glas - miniature, men meget lyse LED'er. Der er flade (faste) spotlights og bevægelige lys, som kan roteres for at lede lysstrømmen til en genstand. Sidstnævnte er monteret på specielle små beslag.

Design af gipsloft - foto

Når man planlægger loftets design, er det værd at overveje rummets funktionelle formål, placering af møbler i dem og udsmykningen af ​​væggene. Dette vil medvirke til at ordne rummet ordentligt og gemme dig fra fejl. Interessante ideer til hver type værelse er præsenteret i fotogalleriet.

Gipsplankloft i køkkenet

Under påvirkning af fugt og damp kan GCL suge og begynde at deformere. For at undgå disse virkninger er det nødvendigt at anvende vandafvisende emalje på loftet eller lim den over med PVC-film. En anden mulighed er at bruge gips kun til delvis efterbehandling, f.eks. Over spisepladsen, hvis køkkenet har et stort areal og er godt ventileret.

Gipsplankloft i stuen

Stue - det perfekte sted for dristige designbeslutninger. Volumetriske gipsplader lofter vil være et godt supplement til enhver stil. Aristokratisk viktoriansk, blid Provence, elegante klassikere understreger symmetriske hvælvinger, buer og stuck. I munter land eller rummelig hems kan du vedhæfte gipsbjælker. Til en tilbageholden moderne eller lakonisk japansk stil vil strenge geometriske former gøre.

Hvis du placerer loftets øverste niveau i midten i en smal ramme på det lavere niveau, vil stuen virke højere og lettere. Men samtidig er det værd at nægte den hængende lysekrone til fordel for en bred flad baldakin.

Tegninger af gipsplader lofter - 30 billeder af designer skitser

En god mulighed for at dekorere loftet på gipsplader - billeder. Korrekt valgte udskrifter vil supplere det indvendige design, lægge vægt på dets originalitet, passe organisk ind i rummets stil og blive en interessant accent. Artiklen diskuterer forskellige teknikker og variationer af figurerne.

Hvorfor har vi brug for billeder i lofterne?

Den vigtigste og første opgave af billedet på loftet af gipsplader - indretning. Udsmykningen kan omdanne interiøret, blive dens accent og tilføje originalitet. Og du kan finde en valgmulighed for enhver stil, vælge et print, der passer ind i det overordnede koncept og svarer til et givet tema. Og denne teknik er populær i 2018.

Den anden mulige funktion er maskeringen af ​​defekter. Hvis loftet på gipsvæg har fejl, vil billedet lukke dem og gøre usynlige. På denne måde kan du skjule uregelmæssigheder, chips, stædige gamle pletter, skade. Og glatte linjer og bløde kurver gør det muligt at glatte ud adskillige hjørner.

Den tredje opgave er zoneinddeling. Opdelingen i zoner opnås ved at arrangere mønstre over bestemte dele af rummet, forskelle i farveområdet for store billeder, forskellige temaer og udskrifter.

Varianter af design tegninger

Tegninger til gipsplanklofter kan være tredimensionale, flade, tredimensionale, kontur, realistiske, 3D. Og for hver kategori anvendes visse oprettelsesmetoder. Nogle er enkle og involverer anvendelse af billeder, andre metoder er komplekse og kræver modifikation af design og samling af yderligere elementer. Nedenfor er mulighederne for mønstre og deres oprettelse.

Volumetriske sammensætninger

Volumetriske kompositioner ser originale ud i moderne og elegante traditionelle interiører. De er skabt på forskellige måder:

 1. Ved hjælp af multi-level gipsplader strukturer. Først oprettes en tegning med de præcise dimensioner af alle elementerne. Længere på gipspladerne trækkes komponenterne, hvorefter de skæres. Derefter organiseres et skelet af metalprofil, hvilke dele er fastgjort med skruer (hvis der er behov for bøjninger, er den ønskede form fastgjort efter perforering). På denne måde kan du få et konveks eller dybtgående mønster.
 2. Stuk. Produkter fremstillet af gips er sikkert fastgjort på loftet af gipsplader og er ideelle til at skabe tredimensionelle mønstre i elegante interiører: Engelsk, Rococo, Barok, Art Deco.
 3. Dekorative elementer fra polyfoam. De er lette, passer godt på forskellige overflader og er velegnet til at dekorere loftet af gipsplader. Placer enhedens volumenmønster i midten (for eksempel ved at fremhæve lysekronen) eller distribuere elementer over overfladen.

Fotoprint

Fotografier ligner ægte fotos af et større format, overført til loftet. Og det er faktisk tilfældet: Det valgte mønster overføres til en base fra PVC-klud ved hjælp af en speciel printer, som derefter fastgøres på strukturen med en specialklæbende sammensætning. Hvis billedet er lille, er det bedre at oprette det inden installationen af ​​gipsvæg: Læg lærredet på arket, og fortsæt derefter til forsamlingen.

På loftet kan ethvert billede flaunting: familie, landskab, have et fritliggende eller neutralt tema. Billedudskrivningen sker farve eller sort / hvid, tilføjet med filtre og effekter, for eksempel med tildeling af en mættet nuance.

Kunstneriske billeder

Kunstneriske billeder er skabt af maling og børster, og det er bedre at overlade dem til en professionel - en talentfuld kunstner eller dekoratør. Malingen passer godt på gipsvæggen, men fundamentet skal udjævnes før malingen. For det første er der lavet en skitse med en blyant, hvorefter konturerne tegnes, så tegningen er fyldt med farve.

Det er vigtigt! Malingen skal være modstandsdygtig over for fading, fugt og slid, så indretningen ikke forringes over tid.

Enkle mønstre

Enkle mønstre til gipspladelofter kan oprettes uafhængigt på følgende måder:

 • Tegning ved hjælp af maling og pensel. Hvis du har minimal kunstneriske færdigheder, så håndtere kortfattede mønstre - linjer, krøller.
 • Stencils og mønstre. De har allerede lavet billeder, og du behøver kun at vedhæfte enheden til overfladen og anvende maling med en børste eller rulle.
 • Vinyl klistermærker vil eliminere behovet for at arbejde med maling: du skal bare afskrække den dekorative del fra bunden og holde den i loftet.
 • Smøre og sprays. Hvis du kan lide abstraktion, så slappe af, fange inspiration og skabe.

Tip! Enkle ukomplicerede tegninger af en person, der ikke er bekendt med kunst, vil selvstændigt kunne lave i børnenes værelse, korridoren, gangen. Andre værelser er bedst overladt til en specialist.

Lysinstallationer

Mønstre er skabt af belysningsarmaturer, der supplerer gipspladestrukturer. Brug en fleksibel LED strimmel, fastgør den på loftet og skab et mønster bestående af en kontinuerlig linje. LED'er kan tilføjes til loftet på flere niveauer.

En anden mulighed er forsænket halogen spotlights eller diodelamper monteret i gipsvæg. Du kan også oprette kontur eller silhuetbilleder fra dem.

Hvilke billeder skal du vælge?

Tegninger kan være forskellige, og de kan opdeles i kategorier:

 • Blomster og planter: Blomster, grønt, græs.
 • Gastronomiske og stilleben motiver relevante i køkkenet: frugt, grøntsager, drikkevarer, skåle, bær, bageriprodukter.
 • Landskaber: billeder af reservoirer, skove, stepper og andre naturlige skønheder.
 • Grafikken passer ind i det unge stilfulde interiør.
 • Abstraktion vil fremhæve en kreativ tilgang til indretning.
 • Heraldiske ornamenter, monogrammer. Mønstre passer ind i elegant klassisk, engelsk og raffineret interiør af en barok, rococo.
 • Geometri er enkel og original. I det første tilfælde anvendes symmetrisk beliggende tal af samme størrelse i de andre elementer i forskellige formater.
 • Space eller futuristiske temaer: interplanetære skibe og satellitter, stjerneklar himmel, planeter.
 • Billeder i pop kunst stil - lyse, stilfulde og unge.
 • Urban tegninger: byer og deres seværdigheder, huse.
 • Etniske ornamenter og mønstre.

Farveområde

Ansvarligt henvises til valg af nuancer af billeder. Først afhænger farverne af indretningens farveskema og skal passe ind i designet. Tag højde for designet af loftet, gulvet, møblerne.

For det andet overveje belysningen og placeringen af ​​rummet. Hvis det er placeret i vest eller nord, så er solen ikke nok, og varme, behagelige toner løser dette problem. Og i det sydlige og østlige område er passende koldt område. Mørke nuancer bruges i lyse interiører, mens lyse og mættede farver kræver dæmpet lys, da de under direkte stråler kan se aggressive ud.

For det tredje husk formålet med figuren. Hvis det bliver en accent, lad det være lyst. Til zoneinddeling, brug billeder af forskellige toner, svarende til formålet og temaet for det område, der skiller sig ud. Neutrale udskrifter (hvid, grå, beige, sort) hjælper med at opdatere og supplere indretningen.

Tip! Lyse og mørke nuancer synes tættere end de er, så vær forsigtig med dem, hvis lofterne er lave og værelset er lille.

Valget af mønstre baseret på indretningens stil

Når man vælger mønstre til loftet på gipsplader, tages der hensyn til interiørets stil, ellers vil indretningen virke disharmonisk og uhensigtsmæssig.

Overvej retningerne og deres karakteristiske temaer af tegninger:

 • Klassikerne er symmetri, glatte linjer og bøjninger, ikke slående nuancer.
 • Hi-tech - moderate og koncise geometriske mønstre på en neutral baggrund.
 • Provence - øde eng blomster.
 • Pop art - tema, kontrast og levende billeder med tykke konturer.
 • Japansk stil - hieroglyffer, lotusser, geisha.
 • Engelsk stil - forgyldte monogrammer, stucco.
 • Eklektisk - kompleks geometri, abstraktion, grafik (undertiden kombineres).
 • Rococo og Barok - indviklede indviklede mønstre, reproduktioner af malerier i loftet, efterligning af bulkforgyldning, stucco.
 • Moderne - fotoudskrivning, stencil tegninger.
 • Art Deco - blomster og etniske motiver, indviklede krøller og interlacing linjer.

Hvordan vælger du den rigtige løsning: praktiske anbefalinger

Når man vælger billeder til lofter, er der mange faktorer, der skal tages i betragtning, og så vil billedet organisk passe ind i designkonceptet og opfylde sine funktioner.

Derfor endelig et par tips om udvælgelsen:

 1. Hvis lofterne i rummet er lave, skal du ikke vælge en kompleks konstruktion på flere niveauer, stop ved det lakoniske flade loft. Volumen originale tegninger er relevante i rummelige og høje værelser.
 2. I et lille rum må du ikke dekorere loftet med prangende, komplekse, store, lyse og kontrasterende billeder: de tiltrækker opmærksomhed og visuelt reducerer højden og rummet.
 3. I små værelser er gulvmure lofter bedst dekoreret med bløde, neutrale og diskret tegninger af mellemstørrelse, der fordeler dem jævnt over overfladen. Koncentrer ikke udskrifter i midten og placer ikke rundt omkredsen for ikke at understrege den lille størrelse på rummet. Organisk ser det ud til kaotisk placering (underlagt moderering) og diagonal.
 4. I et rektangulært smalt rum skal loftet være dekoreret med tværgående mønstre: den langsgående visuelt gør formen endnu mere langstrakt.
 5. Hvis rummet er rummeligt, er valget af teknikker til oprettelse og variation af tegninger ikke begrænset. De kan være af ethvert emne, form og størrelse, der befinder sig i midten, omkring omkredsen, i hjørnerne, striberne eller tilfældigt sammenflettet.
 6. En enkel og overkommelig måde at skabe et billede på loftet på gipsvæggen med dine egne hænder - tapet. Du kan lim stripen eller segmentet med interessante udskrifter eller bruge tapet. Men inden fiksering er basen forberedt, herunder udjævning og priming.
 7. Hvis billedet har en retning fra midten til væggene, hæver den visuelt loftet og udvider rummets grænser.
 8. Sørg for, at mønsteret på loftet er godt oplyst, ellers kan det ikke vurderes fuldt ud og korrekt opfattet.

Gipsvæg - krævet materiale til afslutning af lofter. Og du kan gøre vedhængsdesignet originalt og lyst, hvis du supplerer det med tegninger. I artiklen har du fundet mange interessante eksempler og tips, der vil hjælpe med at skabe indretningen.

Mønstre på loftet af gipsplader: muligheder, skabelsesstadier.

En stor rolle i det indre af rummet er loftet. Der er et stort antal designmuligheder for loftprodukter. I dag er lofter af gipsplader populære, for at gøre loftet på dette produkt er ret simpelt, og alle kan gøre det selv. Men at komme med et design er nogle gange meget svært.

Udvælgelse af mønstre til loftet af gipsplader

Der er et stort udvalg af skitser og mønstre. Du kan oprette et særskilt element eller udføre en hel sammensætning. Gipsvæg er et alsidigt efterbehandling materiale. Når det er brugt, har fantasy ingen grænser. Når du laver et design ved hjælp af sådanne teknikker som:

· Dekorative gips mønstre;

· 3D-design

· Malet loftsdæksel manuelt

· Maleri loftprodukter.

Hvad skal man overveje, når man vælger et loftdesign?

Når man opretter og udvikler en tegning, er det ikke kun nødvendigt at tage højde for lofterne, men også rummets rum, placeringen og antallet af vinduer, placeringen af ​​rummet i forhold til kardinalpunkterne (nord, syd, øst eller vest) og placeringen af ​​indgangsdøren.

Det vigtige punkt er indretning af møbler, fordi billedet skal være i overensstemmelse med rummets design. Hvis møblerne er placeret omkring rummets omkreds, er det værd at lave en tegning, hvor hele strukturen er koncentreret i midten.

Hvordan kan jeg tilføje en gipsvægskonstruktion?

Ikke alle ønsker at se et solidt, malet loft. Gipspladedesign kan suppleres med en interessant indretning.

Wallpaper tjener oftest som et alternativ til gipsvæg på loftet, men de kan også limes oven på det. Stretchloft kan fungere som et supplement til designet, på grund af en anden afspejling af lys komplementerer de hinanden perfekt.

En anden type indretning er stucco. På kundens anmodning er klassiske gipslister lavet af gips eller blot afhentning af polystyrenskumplader, der efterligner listerne. Udvidet polystyren tillader ret hurtigt og oprindeligt at omdanne loftet af gipskraton.

Dekorativt gips kan ses mindre ofte, men det kan bruges sammen med andre materialer.

Den billigste metode, der kan udføres uafhængigt, er maleri. Det er ikke kun muligt at male loftet i nogen farve, men også at udføre et komplekst mønster eller et foto.

Udvælgelsen af ​​materiale til at skabe et mønster af gipsplader

Køb af materiale skal gives særlig opmærksomhed. Hvis du planlægger at lave et mønster med kurver, radier, cirkler, skal du bruge et 6 mm ark. Et 9 mm ark anvendes til plettering, og grundlaget for hele strukturen er 12,5 mm ark.

Afhængigt af rummet skal du vælge det rigtige materiale. Gipsplader ark er af fire typer:

· Vandtæt og brandhæmmende (GKLVO).

Regelmæssige ark anvendes hyppigere til efterbehandling af kontorlokaler. Til dekoration af industrielle lokaler bruger ofte flammehæmmende. I køkkenet påføres badeværelset i vandet.

Ark varierer i længden. Længden af ​​arket er normalt 2500 mm eller 3000 mm. Hvis du ikke er begrænset i økonomi, skal du vælge ark med mindre længder, det er lettere at arbejde med dem.

Faser af at skabe et mønster på loftet af gipsplader

I dag er det helt simpelt at oprette et unikt værelse. Det er kun nødvendigt at tænde fantasien. Næsten hver lejlighed har en gipsvægskonstruktion, men hver enkelt er individuel. Du kan lave en blomst, et hjerte, skabe et vandfald. Det er umuligt at overveje alle valgmønstre. På trods af dette er de alle gjort på samme princip.

Hele stadiet af skabelsen er opdelt i flere processer, der skal udføres i en bestemt rækkefølge.

Oprettelse af tegning

For at lave en tegning er det ønskeligt at ty til hjælp fra specialister, fordi vi har mange ønsker, og ikke alle kan kombinere alt i et smukt loft. Hvis du gør alt selv, efter at du har lavet billedet, skal der tages særskilt opmærksomhed på beregningen af ​​de nødvendige materialer.

Det er bedre at bruge specialiserede programmer, der indeholder færdige skabeloner. Tegningsdesign ved hjælp af computerprogrammer tillader ikke kun at udføre alle beregningerne nøjagtigt, men også at se den færdige model i tredimensionelt rum. Dette vil bidrage til at evaluere resultatet og eliminere manglerne.

Før du anvender mønsteret på loftet, skal du vise alt på papir. Selv den enkleste tegning skal fungere godt. Det er vigtigt at være opmærksom på billedets størrelse, refleksionen af ​​dørene og vinduerne på den. Vi må ikke glemme, at tegningen skal udføres på grundlag af hvordan møbelene skal arrangeres efter installationen.

Når du laver en tegning, er det vigtigt at overveje, hvordan belysningen vil blive udført i fremtiden. Mønsterets design vil utvivlsomt dekorere rummet, men hvis det er korrekt oplyst, vil loftet se meget bedre ud.

Værktøjer der er nødvendige for at skabe et gipsplankloft

Bare at købe materialer kan ikke gøre, hvis du planlægger at lave et mønster på loftet af gipsplader, skal du have nogle værktøjer:

· Saks til skæring af metal;

· En kniv til skæreark HL;

Vi må ikke glemme det færdige arbejde, for dem er det værd at købe ruller og børster af forskellig størrelse.

Oprettelse og installation af rammen

Strengt langs markeringslinjerne monterer vi profilguider. Alle linjer skal kontrolleres mod niveauet. Derefter vises rammen langs omkredsen, hvorefter hver 50 cm er fastgjort til suspensionerne. Fastgøring udføres ved hjælp af skruer eller dykker-negle. Valget er lavet afhængigt af det materiale, hvorfra væggen er lavet. Hvis det er lavet af træ, skal der anvendes metalskruer, hvis der er indendørs beton eller mursten, så brug dowels. Dowels er knyttet til profilens væg og loft.

For at gøre konstruktionen pålidelig installerer vi yderligere profiler i stedet for andet niveau. For at give profilen nogen form, er der lavet et snit på sidefladerne hver 6-7 cm.

Gipsplade loftfiksering

Om valget af materiale nævnt allerede lidt højere. For at give materialet den nødvendige elasticitet, skal du sænke emnet i nogle få sekunder i vandet.

Efter at materialet er fjernet fra vandet, er det givet den ønskede form, så materialet skal tørres og fastgør den valgte form. Yderligere anbefales det at straks zashpatlevat overflade, installere et forstærkningsbånd og de nødvendige hjørner.

Det sidste trin i at skabe et billede

Når du har gennemført alt installationsarbejde, kan du fortsætte til det afsluttende trin af efterbehandling. Når du udvikler et loftdesign, skal du tage højde for farven, hvor du vil se hele strukturen. I dag er der ingen grænser for fantasi, når man vælger farver. Det er muligt at omdanne selv et enkeltgips gipsplankloft ved hjælp af almindelig maling. Men det afhænger allerede af det personlige valg af hver. Når pladerne er færdige, behandles det med sandpapir, så er overfladen primet. Efter at have udført disse værker kan du begynde at male.

Hvis alt er gjort korrekt, vil resultatet være et ubeskriveligt mønster i rummet. Du kan oprette en stjerneklar himmel, afhente mønstre, som børn kan lide. At skabe et gipsplankloft kan ikke kun komplementere indretningen, men også gøre det uforglemmeligt. Og med baggrundsbelysningen kan du skabe utrolige effekter.

Men ikke alle har nok fantasi til at lave et billede alene, på trods af dette kan du hente en færdig ide, der også vil dekorere dit hjem.

Vi må ikke glemme, at sådant materiale er helt sikkert, og timingen, hvor du kan gøre alt, vil helt sikkert glæde dig.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Vi dekorerer loftet: mønster af gipsplader

I denne artikel vil vi se på, hvordan man opretter mønstre fra gipsvæg på loftet med egne hænder.

Gipsplader er et materiale, der kan påtage sig forskellige geometriske former, som giver dig mulighed for at skabe elegante og unikke loftsdesign.

Gipsvæg - et materiale, der gør det muligt at lave ikke kun standardpartitionerne og dække overfladen, men også mere komplekse mønstre og former.

Typer af ark, der er til salg:

 • hl - almindelig gipsvæg
 • Gklo - brandhæmmende gipsvæg;
 • gklv - fugt resistent;
 • gkvvo - brandsikret plade;
 • gvl - gipsfiberark.

Ved hjælp af dette materiale gør skillevægge i lejlighederne langs væggene, men en særlig respekt bygherrer gipsvæg var på grund af muligheden du arrangerer lofter, multi-niveau, enkel, med bøjninger og uden, men altid den samme glatte og klar til videre efterbehandling. Under installationen anvendes konventionelle værktøjer, og prisen på materialet gør en sådan reparation meget attraktiv.

Hvordan begynder man at lave loftmønstre med egne hænder?

Vi skal bruge følgende materialer og værktøjer:

Den største fordel ved loftet på gipsplader, omfatter enkelhed og hastighed på installationen.

 • gipsvæg (standard dimensioner - 2500 x 1200 mm);
 • profiler til rammen: profilvejledningen PN (27x28 mm) og loftsprofilen (60x27 mm);
 • suspensioner, skelne simpel og tråd;
 • skruer og dowels til fastgørelse af suspensioner til loftet;
 • Selvdrejende skruer til fastgørelse af profilen;
 • skruer til fastgørelsesark.
 • skruetrækker;
 • bor med perforator;
 • vandstand
 • målebånd;
 • konstruktion kniv;
 • Bulgarsk eller sakse til metal.

I det næste trin skal vi finde ud af, hvilket loft vi ønsker at lave. Der er ingen standarder her - se annoncer, fotos af forskellige projekter og lav dine egne. Hvis projektet viste sig at være flere niveauer, er det bedre at montere lag for lag, og ikke alle på én gang. Installation på samme tid vil være lettere, og affaldet af materiale er ubetydeligt.

Direkte installation af et mønstret loft

Vi begynder at installere: Vi vil flytte en afstand fra loftet og tegne en linje på væggen langs hele rummets omkreds.

Takket være takbelysningen i lofterne kan du understrege, at loftets geometriske form kan gøres endnu mere ekspressiv.

Hvis der ikke leveres lamper der, er der ikke behov for at trække sig meget tilbage. Ellers skal indrykket øges for at få armaturer og ledninger. Tag derefter guideprofilen og fastgør den langs linjen. Det er nemt at opbygge en profil, der forbinder det med hinanden. Fastgør profildollerne, den maksimale afstand mellem hver dowel - 60 cm.

Så markerer vi loftet for montering af suspensionerne. Gipsvæggen er ikke et meget let materiale, så afstanden mellem inventar skal ikke være mere end 40 cm. Den vanskeligste opgave på dette stadium er at bore huller i loftet.

Efter at have afsluttet arbejdet med suspensioner, vil vi begynde at installere en ramme. Tag en loftsprofil på 60x27 mm, forlæng den eller formindsk den til den størrelse, vi har brug for, og indsæt den i vægprofilen. Tjek den vandrette profil med niveauet. Når profilen på alle steder vil være uden afvigelser, løser vi det endelig. Hvis rummet er stort, udviser vi desuden en tværgående mellem længdeprofilen, hvilket vil gøre vores konstruktion mere stiv.

Hovedstrukturen er klar, nu kan du installere ledninger og støjisolering. Vi fortsætter til fastgørelsen af ​​gipsvæg på loftet. Slagled må ikke være modsat hinanden. Skæring gipsvæg kan være en hacksav eller et stik stik, men det skaber meget støv, så den bedste måde er at skære med en almindelig papirkniv langs en linjal. Efter skæringen skal du blot "bryde" arket. Nu fastgør vi arkene til loftet (dette arbejde er ikke så enkelt, så vi skal bruge en assistent).

Men vi ønskede at skabe noget mere originalt, ikke et normalt loft. For at gøre dette, starter vi andet niveau: måler den nødvendige afstand igen og fastgør profilen. Hvis mønsteret er beregnet, inciserer hver side af profilen i 3-4 cm. Nu bøjer det let og kan gives enhver form.

Vi laver rammen i overensstemmelse med det princip, vi allerede er bekendt med, fastgør det med selvlukkende skruer. Nu kan du montere ledningerne og reparere den forberedte af pladen af ​​gipsvæg til profilen. Vi skærer lige sektioner af pladen med en kniv, krøllede sektioner med et stiksav. Det er fortsat at lukke slutningen af ​​mønsteret. Hvis bøjningen er lille, bøj ​​arket med dine hænder. Hvis bøjningerne er store, skal du vådte den ene side af gipsvæggen og give den ønskede krumning.

Leddene af arkene skal være fastgjort med serpyankoy tape og derefter kittet.

Mønstre på loftet af gipsplader: designmuligheder

Gipsplade (GCR) som et materiale mest egnet til ikke-standard montering, tillader ikke blot at overlappe overfladen foretage forskellige kanaler, sænkekasser og skillevægge, men åbner også mulighed for kreativitet i form af forskellige former og indviklede former. Loftgipsplademønstre på flere niveauer repræsenterer hele arkitektoniske kompositioner i stil med postmodernisme eller futurisme.

Desuden er de mestre, der skaber disse mønstre, usandsynligt at fokusere på nogen af ​​stilarterne - de gør jobbet kvalitativt og fokuserer på deres intuition og fantasi.

Mønstre af gipsplader på loftet

Hvordan laver man mønstre på loftet af GCR?

Gipsplank blomst i midten af ​​loftet med lys

Det giver ingen mening at overveje hvert mønster separat, da de alle er lavet på samme princip. Nu lærer vi at lave den mest basale figur ud af mønstre - dette er en cirkel, og hvis du selvstændigt kan gøre et sådant design, så vil resten af ​​mønstre være på dine skuldre.

Overvej den sædvanlige klassiske cirkel i et to-niveau loft.

En cirkel overlapper en anden. I centercirklen vil der være et vinylloft.

Første niveau ramme

Ved hjælp af chockline slår man af referencelinjen

Først og fremmest skal du markere loftet. For at gøre dette finder vi det laveste punkt på hovedloftet og styres af det, vi laver et mærke i hjørnet af rummet og taber mindst 25 mm - dette er tykkelsen af ​​CD-profilen.
Ved hjælp af vandstanden overfører vi mærket til hvert hjørne.

 • Mellem taggene skal du strække tråden i en blå eller chockline og slå af kontrollinjen og så videre rundt om omkredsen.
  Derefter markerer loftet med de samme linjer 50 cm fra hinanden - dette vil være en retningslinje for cd-profiler og suspensioner.
 • CD-profil i UD-profilen

  • På den linje, der er brudt på væggene, skal du installere UD-profilen og fastgøre den med dowels. Til fastgørelse brug dowels med en diameter på 6 mm.
   Hvis der ikke er monteringshuller på profilen, skal du lave dem i 40-50 cm.
  • Herefter monteres U-formede suspensioner i en afstand på højst 50-60 cm fra hinanden i linerne, der afstødes på loftet.

  Rådet. For at forhindre dowel'en i at falde ind i hulrummet på betonggulve, brug dowels med en flared muffe, og hvis der ikke er nogen, så tag støddykkerne og udskift skruen i dem med en tykkere.

  Installation af cd-profiler

  • Skær cd-profilerne til den ønskede længde og indsæt dem i de vægmonterede UD-profiler langs bjælkerne, som det ses på figuren. Hvert loftsprofil for gipsvæg spænd den centrale suspension, bøj ​​ørerne under den.

  Stretch tråd under profiler

  • Når du har trukket alle profilerne op, skal du strække en nylon tråd til dem under niveauet og fastgøre den med små skruer til gipspladsprofiler under UD.
   Fastgør hver profil ved at justere dens trådniveau. Løsn også CD-UD-forbindelsespunkterne med en selvdrejende skrue.
  • Efter installation af gipsloftrammen, ledning af elektriske ledninger og kommunikation.

  Hemming gipsvæg

  Sheet gipsvæg elevatoren sammen

  • Monter gipsplader sammen - alene er det svært at lave en erfaren håndværker - så de ikke går i stykker. Brug metal skruer 25 mm lang, ca. 60 stk. Pr. GCR.

  Rådet. For at skrue skruen korrekt i gipsvæggen (hovedet er forsænket i arket, men papiret forbliver intakt), brug en gipsdyse med en skygge, der fastgør skruens dybde.

  På steder, der er overlappet af et andet niveau, er GCR ikke nødvendigt at sy

  • Installer ark, så arkets kant overlapper halvdelen af ​​profilen, da den anden halvdel er nødvendig for at sikre det næste ark.
   Rammen under det næste niveau er ikke nødvendig for at lukke gipsvæggen.
  • Nu skal du tegne en cirkel på det falske loft. Skru skruen i midten, og træk tråden langs radiusen, vi binder en blyant til den.
   Tegn en cirkel (tråd skal bruges, ikke en tråd, da tråden er strakt og cirklen er ujævn).

  Lav en cirkel

  Profil trimmet for en cirkel

  • For en cirkel bruger vi enten UD-25 mm bred profil eller UW-profilen - fra 50 til 100 mm bred - dybden på andet niveau afhænger af den.
   Vi skærer sidevæggene i 5-7 cm (afstanden skal være den samme) og fastgøres med fokus på linjen som vist på figuren.
   Da mønstre af gipsvæg på loftet hovedsagelig er baseret på buede linjer, bliver profilerne for alle figurer skåret de samme.
  • Afhængig af profilens bredde på cirklen udsætter vi det andet niveau af loftet på væggen og fastgør UD-profilen langs den.

  Rammen for andet niveau med en cirkel

  • Mellem UD-profilerne på væggen og cirklen installerer vi cd-profiler, hvis cirklen er lavet af 25 mm UD, kan CD'en fastgøres med lange skruer til første niveaurammen, og hvis cirklen er lavet af bredere UV, skal CD-profilerne monteres på suspensioner.

  Loftet er klar til kitt

  • Du syr det andet niveau med gipsplader, skærer arkene direkte på rammen - så skæringen er mere præcis. Den lodrette strimmel skal skæres til bredden og klippe papiret gennem 5-7 cm fra bøjningens konvekse side. Glem ikke at sende ledninger til lamper.

  konklusion

  Mønstre lavet af spotlights

  Mønstre af gipsvægslofter på flere niveauer er nu klare, men hvis rummet mangler højde, så kan du skære enhver form fra gipspladen og holde den direkte til første niveau, og fremhæve konturerne med nuancer af anden farve. Du kan også oprette mønstre ved hjælp af spotlights til lofter lavet af gipsplader, som vist på billedet.

  Mønstre af gipsplader på loftet (7 Billeder)

  Loftet spiller en meget vigtig rolle i at skabe interiøret indendørs. Valg til loftet nu er der et stort udvalg. Gipsvæg er særlig populær, fordi det giver dig mulighed for at skabe rigtige mesterværker i loftet. I denne artikel vil vi fokusere på mønstre af gipsvæg på loftet. Hvis du har erfaring med at installere et enkeltgipsloft, så vil du også kunne skabe en indretning. Men for at komme med et økologisk passende tryk kan det nogle gange være svært.

  Udvælgelse af mønstre til loftet

  Hvis du ønsker at gøre dit loft unikt og generelt giver rummet et originalt billede, så skal valg af mønster benyttes særligt ansvarligt. Mønstre af gipsvæg på loftet - en fantastisk måde at understrege individualiteten af ​​deres hjem. Dette kan gøres uafhængigt og ved at kontakte designere og bygherrer.

  Endnu bare vandre gennem internettet kan du finde et stort udvalg af skitser. Du kan vælge et element eller oprette en hel sammensætning. I denne henseende er gipsvæg et unikt materiale, dets muligheder er virkelig uendelige!

  Anvend følgende teknikker til at dekorere loftet:

  • gips figurer;
  • 3D tegninger; ·
  • manuel og stencil maleri;
  • maleri.

  Uanset hvilken indretning du vælger, og du skal begynde med at lave en skitse, og først efter at du har tegnet alle nuancer på papir, kan den overføres til loftoverfladen.

  Hvad skal man overveje, når man udvikler design?

  Når man vælger færdiggørelser, er det vigtigt at overveje: Rummets højde, område, placering og antal vinduer, dørens placering, bestemme hvilken side af verden der skal forstå, hvilken slags belysning der vil være i dagslys. Arrangementet af møbler er også vigtigt.

  Hvordan man kan dekorere loftet?

  Så gipsvæg er ofte kombineret med strakt lærred, de komplementerer hinanden perfekt, på grund af en anden afspejling af lys.

  En anden populær type indretning er stucco. Det kan gøres manuelt, hvilket er ret dyrt, eller bare afhente skumplader, der efterligner stucco. Den anden mulighed tiltrækker en lav pris og evnen til hurtigt og originalt at designe rummet.

  Du kan bruge dekorative gips, både uafhængigt og i alliance med andre materialer.

  Den billigeste metode til dekoration - maleri. Dette kan nemt gøres af dig selv. Du kan blot male overfladen i en tone, eller du kan lave et komplekst mønster gennem en stencil eller manuelt.

  Hvilket materiale at vælge for billedet?

  Udvælgelsen af ​​materiale skal gives særlig opmærksomhed. Hvis du beslutter dig for at lave et mønster på loftet ved hjælp af gips, er det vigtigt at vælge det rigtige materiale.

  Hvis du vil oprette et mønster med buede elementer og cirkler, så bruger de et ark på 6 mm. Afhængigt af det rum, hvor du vil lave et tryk, skal du købe en bestemt type gipsvæg. Det sker: sædvanlig, fugtbestandig, brandhæmmende eller kombineret (fugt- og brandhæmmende). I køkkenet er det bedre at bruge fugtighedshæmmende hl på badeværelset, og i stuer er der almindelige modeller. Alle ark har en anden standardlængde. Hvis du ikke er begrænset i midler, er det bedre at stoppe valget på ark af lille længde, det er lettere at arbejde med dem.

  Faser af at skabe et billede: skabe en tegning, installere en ramme, fastgøre gipsplader

  Med dagens kapaciteter er skabelsen af ​​et unikt interiørrum et glimt. Det er kun nødvendigt at tænde fantasien. Gipsvæg giver dig mulighed for at skabe ethvert design! Du kan skabe en smuk blomst, sommerfugl, hjerte, forskellige buede abstrakte elementer. I betragtning af alle muligheder er simpelthen umuligt, er der tusindvis af dem! Men princippet om at skabe en sådan indretning er en. Denne proces er opdelt i flere faser, og vi vil tale om dem nedenfor.

  Oprettelse af tegning

  Før du anvender mønsteret på overfladen, skal du tydeligt skildre alt på papir. Selvom du har en simpel tegning, skal du stadig udarbejde det. Det er vigtigt at tage højde for størrelsen på billedet, hvor langt det vil sænke loftet, hvordan belysningen vil blive leveret. Mønsteret vil utvivlsomt dekorere dit værelse, men med den rigtige belysning vil det se meget mere spektakulært ud. Når du opretter komplekse mønstre, er det mere korrekt at oprette en stencil.

  Rammeinstallation

  Der fremstilles en klassisk ramme til fastgørelse af gipsvæg: ledeprofiler fastgøres rundt omkredsen, og bærerprofiler er dannet langs hele indersiden af ​​loftformningscellerne 50x40cm. På steder, hvor det er planlagt at placere det andet niveau af gipsvæg, og rammen forbedres af yderligere profiler. Hvis du planlægger at skabe buede strukturer, skal profilen skæres langs sidefladerne hver 6-7 cm, nu kan den få nogen form.

  Drywall fastgørelsesanordninger

  Plader af gipspap fastgøres i det klassiske billede. Mønstre på dem kan skæres i forvejen, eller indsættes efter installationen. Hvis du planlægger at skabe et lysmønster, skal du klippe det ud på en stencil i GCR før du monterer det på rammen. Kanterne skal forstærkes med forstærket mesh og gips. Glem ikke at bringe en lyskilde ind i dette område. Hvis du planlægger at lime indretningens elementer på toppen, skal du lægge arkene på sædvanlig måde og efter at forsegle sømene, lim det valgte mønster eller form. Til klistermærker ovenpå kan du kun bruge plader af lille tykkelse samt skumpose, fliser og andre lette materialer.

  Efter tørring kan strukturen males i en monokromatisk farve og ved at kombinere farverne, der er til stede i det indre.

  Alt om installation og reparation
  lofter med egne hænder

  Gipsplankloftmønstre er blevet meget populære. På grund af materialets anvendelighed og alsidighed er det muligt at oprette ikke kun flerniveaustrukturer på overfladen.

  Hvad kan være gipsplader lofter

  Gipsvæg giver dig mulighed for at skabe design af enhver kompleksitet.

  Et af disse er et loft på flere planer, som kan være:

  Rådet. Professionelle anbefaler at skabe strukturer lavet af gipsvæg, som har mere end tre niveauer i de rum, hvor lofthøjden når 3 m.

  • Dette skyldes, at gipsvæggen på overfladen er fastgjort med en metalprofilramme, som har sin egen højde. Det når i nogle tilfælde 5-9 cm.
  • Mønstre på loftet kan være både på første niveau og på anden. Der er forskellige teknikker til at udføre sådant arbejde.
   Ved hjælp af det oprindelige design af loftet er det muligt at føje en zest til det indre af rummet.
  • Det er muligt at lave blomster, geometriske former på overfladen af ​​gipsvæggen, simpelthen til dekorativt indramning af hele omkredsen af ​​rummet. Billedet viser eksempler på sådanne værker på loftets overflade.
  • Også på dette materiale er monteret et ubegrænset antal belysningsenheder, som du kan skabe en visuel og let opdeling af rummet.

  Meget ofte passer mønstre, der skæres og monteres på et gipsplankloft, ikke tæt på overfladen. Således lyser lyset fra de dekorative lamper sig gennem hullerne, effekten er simpelthen fantastisk.

  Hvorfor præcis gipsvæg

  Svaret på dette spørgsmål er ret simpelt. Man kan næppe forestille sig på loftoverfladen forskellige mønstre af blomster, der er lavet af gips eller gipsform.
  fordele:

  • For det første vil sådanne handlinger naturligvis være umulige at udføre med gips.
  • For det andet skal gipsstøbning monteres på en allerede forberedt overflade, og prisen vil være ret høj. Ikke alle har råd til et sådant designrum.
  • Gipsplader har en overkommelig pris, og der er forskellige typer af dette materiale, som gør det muligt at bruge det frit i reparationsarbejde, ikke kun for at nivellere overfladen, men også til at lave et ornament på loftet eller i væggene.

  Næste vil være kompleksiteten af ​​processen med at anvende mønsteret fra en løsning af gips. Over tid kan et så stort lag af værktøjet flakse, hvilket ikke er tilfældet med designet, som er sikkert fastgjort til overfladen ved hjælp af en ramme.
  Fordele og typer af gipsvæg, der anvendes til fremstilling af mønstre på overfladen af ​​loftet:

  • Den største fordel er at arbejde med det er ret simpelt, og efter hele efterbehandling er der ikke meget snavs tilbage. Processen er så enkel, at du selv kan gøre det meget hurtigt.

  Rådet.
  Hvis nogen aldrig har arbejdet med sådanne materialer, er det værd at konsultere med en specialist inden for dette område inden arbejdet påbegyndes. Han vil påpege nogle af nuancerne i processen og bidrage til korrekt beregning af den nødvendige mængde gipsvæg og profilramme.

  Der er flere typer:

  • Med buet og loft er alt klart, og de kan kun anvendes strengt efter deres tilsigtede formål.
  • Loft er opdelt i faste ark og perforeret (med små huller). Og det, og den slags materiale bruges ret meget til fremstilling af konstruktioner på loftet.
  • For loftet har ikke en stor masse, for ikke at skabe en ekstra belastning. Hans tykkelse er også lille. De samme egenskaber gælder for perforeret gipsplank til loftet.
  • Nem og praktisk.
  • Holdbar og nem at installere.
  • Det reagerer ikke på ændringer i temperaturforhold og forskellige vejrforhold eller klimatiske forhold.
  • Gipsvæggen består af to plader af tætpresset materiale, mellem hvilke der er en gipspasta.
  • Det er nødvendigt at arbejde meget forsigtigt med det for ikke at beskadige kernen i materialet, som er mere ansvarlig for styrken og pålideligheden af ​​strukturen.
  • I nogle tilfælde observeres bevidst knusning af gipsdej ved hjælp af en speciel metalspidset rulle.
  • Sådanne værker udføres, hvis det er nødvendigt at give materialet en vis form, og ofte udføres sådanne handlinger for mønstre i loftet, og de kan tage forskellige former.

  Rådet.
  For ikke at knuse gipsdejen ved hjælp af et specielt værktøj, kan du blot vådte materialet og lægge det på et objekt, der har den ønskede form. Efter fuldstændig tørring vil materialet tage form af selve objektet.

  • Denne metode til materialetformation anvendes meget ofte til fremstilling af buer og loftkonstruktioner af uregelmæssig form, for eksempel blomsterarrangementer med fuld efterligning af kronblade og blade.
  • Gipsvæg har en anden opdeling i fugtbestandigt og brandhæmmende. Det er meget sjældent at finde en og den indikator i en form.

  Rådet. Fugtbestandigt gipsplade til loftet skal anvendes i rum med høj luftfugtighed og brandhæmmende i de steder, hvor der er tilslutninger af elektriske ledninger, der antændes ved ukorrekt tilslutning af belysningsenheder.

  Alle typer gipsvæg er monteret på samme måde.

  Hvordan behandles overfladen?

  I princippet er der ingen begrænsninger.
  Overfladen af ​​arkene vil være:

  • Først bør alle leddene af materialet på overfladen af ​​rammen være pudset eller pudset.
  • Sådanne midler sælges i bulkform og for at bringe dem til den ønskede konsistens er der en særlig instruktion.
  • Ifølge de foreskrevne handlinger hældes pulveret i beholderen, og den foreskrevne mængde væske tilsættes gradvist. Alt er grundigt blandet.

  Rådet. For sådanne værker er det bedst at bruge en byggemixer, som vil fremskynde processen med at forberede løsningen og vil spare tid og reducere arbejdskraftomkostningerne.

  • Efter fuldstændig tørring af opløsningen på overfladen forarbejdes den med lakpapir for at gøre overfladen glat. Det er muligt at klæbe leddene med et specielt konstruktionstape af lille størrelse, før der afsættes.
  • Primering af overfladen er obligatorisk for at forbedre bindingen af ​​efterbehandling med overfladen selv.
  • Der er også et specielt værktøj til dette, det er en primer. Til anvendelse anvendes pensler med naturlig lur.
   De kan absorbere primeren godt og anvende den på overfladen.
  • Det er værd at overveje, at overfladen af ​​materialet efter dette arbejde vil være vådt, og det skal gives tid til at tørre helt. Denne periode vil ikke være mere end 2-3 timer, hvorefter det er muligt at male det med vandbaseret maling.

  Rådet. Ved maling af gipsplader er det bedst at bruge ruller med naturlige tromler. De kan jævnt fordele malingen på overfladen og vil ikke efterlade nogen mærker.

  Med hensyn til at klæde eller pudse overfladen har alle handlinger længe været kendt for alle. Brug ganske ofte dekorative gips.
  De har forskellige indeslutninger, som vil skabe en unik lyseffekt på loftet.

  Sådan laver du mønstre fra gipsvæggen

  På grund af materialets fremragende egenskaber og egenskaber fremstilles gipsplankens mønstre på loftet både af fagfolk på dette område og uafhængigt, da der ikke er noget svært i sådanne værker.
  Indledningsvis tegnes en tegning på loftoverfladen ved hjælp af:

  • Mønstrene selv fremstilles også uafhængigt af plader af tykt pap. Derefter anbringes de på loftet og cirkuleres i blyant.
   Ifølge sådanne mærker vil installationen af ​​profilrammen blive udført.

  Rådet.
  Hvis der er et ønske om at lave blomster, skal alle mønstre til et sådant mønster være færdigmonteret ikke i loftet for at vurdere deres ensartethed og proportionalitet. Du kan folde dem på gulvet.

  • Ved hjælp af linjalen på bygningsniveauet bestemmes det af mønsterets placering på loftoverfladen. Hvis billedet er i midten, så er der ingen problemer med dens definition.
  • Tja, hvis der er et stort antal mønstre i loftet, så vil en lang linjal hjælpe med at bestemme deres ensartede afstand, som måler længden fra hjørnerne af rummet og rundt omkretsen, og kun på basis af de opnåede data distribuerer mønstrene jævnt.

  Fra metalprofilen er konstrueret ifølge tegningsrammen.
  Brug til dette:

  • Profil.
  • Dowels og skruer.
  • Skruetrækker og hammerboremaskine.
  • Hacksave eller sakse til metal.
  • Bygningsniveauet, der med hjælp i løbet af arbejdet er muligt at niveauere overfladen ved hjælp af mønstre.

  Rådet. Hvis belysningsarmaturet er placeret på gipsplademønstre, så lægges de primære kommunikationer til sin forbindelse i første omgang på loftets trækoverflade.

  • Men der er en advarsel - alle ledninger skal forklædes for ikke at ødelægge udseendet af loftoverfladen.
  • Til installation af plader af gipsvæg vil der kræves en skruetrækker og skruer, papirvarer kniv og målebånd med en blyant.
  • Bøjede former af gipsplader fastgøres ved at væde det eller ved hjælp af en speciel metalrulle.
  • Kun alle sådanne handlinger skal udføres, før mønsteret er fuldstændigt skåret fra materialarket.

  Videoen viser processen med at lave et mønster af gipsplader på loftoverfladen.

  Også på vores hjemmeside kan du lære om hvordan man laver tegninger på lofterne på gipsvæggen.