Sådan placeres lamper på et strækloft: muligheder, ordninger, foto

Hvorfor er den rigtige placering af armaturerne på strækloftet så vigtigt? Og fordi det ikke kun afhænger rummet af belysningen af ​​dette, men også den visuelle effekt af interiøret som helhed og endda levetiden for dit strækloft.

I dag vil vi se på alle mulige finesser, der er forbundet med dette problem, samt give dig et visuelt layout, understøttet af rigtige billeder i interiøret.

Funktioner ved valg af armaturer til hævede lofter

Stræklofter er forskellige, lamper - også. Det mest afgørende øjeblik i udvælgelsen af ​​pletter til et strækloft er ikke deres yderlige tiltrækningskraft og størrelse, men magt. Fra det og skal "danse", da der er stor sandsynlighed for at beskadige belægningen gennem varmen.

Et smeltet ophængt loft er ikke genstand for reparation, du forstår. Så vær forsigtig i dette øjeblik, så det senere ikke ville være uhyggeligt smertefuldt.

Hvilke stræklofter er: film (PVC) og stof. Samtidig, den ene, at en anden mulighed ikke tåler stærk opvarmning, men stoffet er lidt mere stabilt. Desuden vil du, hvis du stærkt opvarmer filmloftet, foruden hurtig forringelse få en daglig del af formaldehyddamp i luften, da den frigives ved en temperatur på mere end 70 grader.

Så hvad er den optimale effekt mulig for punktlys?

Til stoflofter:

 • Galogenki - op til 35 W
 • Glødelamper - op til 60 W

Til filmlofter:

 • Galogenki - op til 20 W
 • Glødelamper - op til 40 W

Der er også en anden stor mulighed - LED lamper. Deres omkostninger er lidt mere end ovenstående, men:

 • tjene meget længere;
 • smelte loftet ikke på nogen måde;
 • da de næsten ikke udsender nogen varme.

Men her er der også et lille øjeblik: For at "lancere" disse lamper er det nødvendigt at forbinde dem med en speciel adapter, som ikke kun opvarmes, men bogstaveligt talt "tændt". Derfor må du under ingen omstændigheder placere denne enhed på loftet selv under filmen!

Det er bedre at placere det et sted på væggen, i hjørnet bag gardinet. Det vil være endnu mere bekvemt for dig, da adaptere jævnligt har brug for reparation, og at adskille strækloftet til dette formål er ikke sjovt for svagt af hjertet, for det mindste.

Derudover har vi ikke noget mere at tilføje. Du er fri til at vælge absolut ethvert design og størrelse af pletter, der udelukkende afhænger af din egen smag og tegnebog.

Beregning af det krævede antal armaturer

Til væggene om aftenen syntes ikke dyster, og værelset ubehageligt, belysning skulle være nok. Det er værd at spare på nogle ti pletter og alt, udseendet af rummet mister sin friskhed om aftenen.

Ikke kun at lamperne skal være nok, så de skal også grupperes korrekt. Den optimale løsning er placeringen af ​​en armaturgruppe over rummets "arbejdsområder". Det vil sige, hvis vi taler om køkkenet - er det vigtigste beløb placeret over spisepladsen og arbejdsbordet, hvis vi drejer om soveværelset - vi grupperer dem i skabet, påklædningsbordet og sengen mv. Afhængigt af hvilken type værelse og dets møbler.

Hvad angår den rigtige mængde lumen, er alt ekstremt simpelt:

På 1 kvadratmeter er nok 20W, bare.

Det vil sige, hvis du tog en spotlight med en effekt på 35 W, kan du sikkert øge dækningen med en og en halv gang. Det vil sige, 35W er nok til 1,5 meter af loftet.

Det følger simpel matematik. Tag loftets samlede kubiske kapacitet og divider den med 20 (35 W). Hvis du har et loft på 10 kvadratmeter, så skal du bruge 10 armaturer på 20 watt hver eller 6-7 armaturer på 35 watt hver.

Overvej at vi taler om den lette trafik fra udelukkende punktpunkter. Hvis du har en lysekrone eller en anden lyskilde, kan nummeret sikkert opdeles i tre, idet de har mere til skønhed end for et funktionelt formål.

Grundlæggende regler for placering af spotlights

Reglen her er en - har ikke lamper tættere end 15 cm til sømmen af ​​strækloftet. Fordi, hvis du ellers gør det, er der stor risiko for at beskadige spændedækslet under installationen.

Resten er fuldstændig handlingsfri, men hvis man vil observere i det mindste noget geometri, er det fornuftigt at holde fast ved nummer to - ikke at placere lamper tættere end 20 centimeter til hinanden.

Og hvis den nøjagtige afstand ikke er din sag, og du vil skildre kaotisk kaos i loftet, så stole udelukkende på din smag.

Og alligevel, inden du laver huller i strækloftet, er det bedre at forsigtigt krise ud cirkler på overfladen af ​​gulvet i stedet for de påståede punkter. Så du kan se meget bedre end at tegne på papir. Billedet er altid det samme, men i virkeligheden - alt ser helt forkert ud, og du får ikke et hul i et hul!

Det er bedre at tilbringe den ekstra halv time, tegne alt og se nærmere på, hvad der kommer ud. Som regel forsvinder ønsket om at eksperimentere med asymmetri med det samme.

Analoger af spotlights

Udover punktbelysning er der noget andet, endnu bedre. Disse er lange LED-pærer, der kan placeres direkte under stretch-loftfilmen.

Virkningen af ​​en sådan belysning er simpelthen fantastisk, og med den korrekte fordeling af lysstrålerne ser det ud til, at du ikke er i rummet, men i rumfartøjets rum.

En dristig beslutning, men ganske interessant og ret budget.

Kombinationen af ​​lamper med lysekroner og andre belysningskilder

I nedenstående diagrammer kan du se mulighederne for placeringen af ​​lamper i kombination med lysekroner. Men før vi ser på billederne, vil vi gerne understrege, at lysekronen og pletterne i princippet er en vanskelig ting at kombinere.

Spots ser meget moderne ud, og lysekroner - ofte med et klassisk udseende. Derfor tænk hårdt, før du laver et punkt, der lyser stuen, som pryder vintage, kobber lysekrone. For at få lyset i dette tilfælde er det bedre ikke fra loftet, men fra sconces der matcher stilen, der ligger på væggen. Hvis du ejer en moderne lysekrone, så vedrører dette ændringsforslag dig ikke.

Interessante spot layouter

Og her kan du vælge en af ​​de ordninger, som du "ligger" til sjælen. Overvej dit overordnede rumdesign og stræk lofttekstur.

Hvis du har det blankt, så husk at spotlyset giver en temmelig ubehagelig blænding og placerer dem i den zone, som øjet konstant rusher på - er uklogt. Med stof - ikke noget problem. Spotlys på dem ser nøjagtigt ud som på et malet loft.

Spotlights i det indre:

Og nu får vi se specifikationerne og se på virkelige eksempler, hvordan kan de arrangeres. Som vi har sagt, er det skematiske billede meget forskelligt fra virkeligheden, og du kan se dette ved at se vores udvalg af fotos.

køkken

Normalt er spørgsmålet om, hvordan man lægger lys i køkkenet ikke for kompliceret. Værelset er normalt lille og placeringslamper omkring omkredsen eller på en eller anden måde udtænkt - det giver ingen mening.

Praktik er vigtig i køkkenet, hvilket betyder at du bare skal lave et "slag" af lumen over arbejdsområderne: bordpladen og bordet.

Der er ingen andre funktionelle steder i køkkenet. Sandt, hvis du har det stort, har en "ø" og andre usædvanlige elementer, så sørg for at overveje deres tilstedeværelse og ikke lade det være uden belysning. Dystert køkken - et dyster skuespil.

badeværelse

På badeværelset er det nødvendigt at belyse badet selv, vasken, og resten er valgfri. Generelt er badeværelserne sjældent særligt store, derfor er standard 3 - 4 pladser nok til 5 små lamper, der er arrangeret i en cirkel.

Stue

Der skal lægges særlig vægt på placeringen af ​​pletter i hallen, da romets stil og generelle udseende direkte afhænger af dette. Et punktbelysning her er ikke nok, af en enkelt grund, at det vil se kedeligt ud.

Det er bedre at kombinere punktbelysning med andre belysningsenheder, mens det er ønskeligt at have dem langsigtet i særlige loftnicher, der skal laves i forvejen, i planlægningsfasen af ​​loftet selv.

Dagligstue ser meget interessant ud i hvilke zoner fremhæves ovenfra ved hjælp af loftdråber. For eksempel over sofaen - over spisebordet - en cirkel med pletter mv.

soveværelser

Spots i soveværelset - mesteren. Men i dette rum, som i andre er det vigtigt at huske højdepunkterne.

Hvis strækloftet er blankt, bør du ikke i almindelighed kontakte spotbelysningen. For en lounge er en højdepunkt en aggressiv og irriterende ting, der vil forstyrre søvn.

I denne artikel så vi på alt og endnu mere på et givet emne. Vi håber, at efter læsning af vores materiale er placeringen af ​​lamperne på strækloftet ikke længere et problem for dig!

Placeringen af ​​lamperne på strækloftet (11 billeder)

Korrekt leveret belysning kan forvandle ethvert rum uden anerkendelse. Stække lofter selv udsmykker værelset meget, og med dygtigt produceret belysning kan de lege med nye facetter.

Før du fortsætter med montering af armaturer på et strækloft, er det vigtigt at overveje lampens layout. I dette tilfælde er der mange nuancer, og hvis du ikke kender eller ignorerer dem, kan du ødelægge interiøret, kvaliteten af ​​belysningen og endda øge strømforbruget. Hvert værelse har sin egen foretrukne placering af lamper. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du arrangerer lamperne på strækloftet, så dit værelse er smukt, hyggeligt og tilstrækkeligt oplyst, vi vil give diagrammer og nuancer.

Grundlæggende regler for placering

Der er visse krav til placering af lyskilder. For at sikre, at belysningsniveauet er af høj kvalitet, anbefales det at placere produkter i henhold til følgende regler:

 • Fra væggen til den første række af spotlights skal være mindst 20 cm.
 • Lysekrone hænger strengt i midten af ​​loftet.
 • Med strakt lærred bør afstanden fra projektørene til PVC filmfilmen ikke være mindre end 15 cm.
 • Ved beregning af antallet af belysningsenheder skal man huske på, at en spotlight kan kvalitativt belyse 1,5-2 kvadratmeter. Det er bedre at tage den første indikator som et ideal, men at tage hensyn til formålet med rummet, fordi ikke alle har brug for et stærkt lys.
 • Hvis det er nødvendigt at arrangere lamperne symmetrisk, er det vigtigt at sikre, at de alle er installeret i samme afstand fra hinanden og i forhold til væggen.
 • Hvad angår vinduerne, så kan du eksperimentere, der er ingen hårde regler for placeringen af ​​spotlights i forhold til vinduet. Det vigtigste - at niveauet af belysning var tilstrækkeligt.

Kendskab til disse anbefalinger er det allerede muligt at placere lyskilder korrekt på ethvert loft, uanset dets udsmykning. Lad os nu se nærmere på de ordninger, hvorefter det er mest fordelagtigt at placere lamper på et strækloft.

Toplayouts

I øjeblikket er belysningen af ​​lyskilder i øjeblikket brugt ved udformning af belysning:

 • "Oval" -ordning - Belysningsanordninger omrøres i form af en stor oval, midten af ​​loftet, mens de forbliver tomme og lidt mørkede. Hvis det ønskes, i midten kan du installere en smuk lysekrone;
 • cirkulær placering - soffits er placeret rundt om loftet i loftet i form af en cirkel. Denne mulighed giver dig mulighed for at belyse hele området så meget som muligt, uden at efterlade mørke hjørner af rummet;
 • Hjørneplacering - denne mulighed for indretning af pærer på et strækloft bør kombineres med en lysekrone, ellers vil belysningen være utilstrækkelig;
 • i form af to halvcirkler - giver dig mulighed for at fylde alle hjørner af rummet med lys, men du kan heller ikke uden en lysekrone;
 • korsformede arrangement - kan være den eneste kilde til belysning;
 • "Rectangle" - udvider rummet visuelt visuelt!
 • "Arc" er et rentabelt træk ved zoneinddeling af et værelse. Buen er placeret på den ophængte struktur, præcis hvor vægten skal være ved at rette belysning der;
 • "Wave" - ​​oftest bruges til værelser af ikke-standard dimensioner;
 • Vilkårligt mønster - ofte får rummet et originalt look ved hjælp af et spotlights.

Beregning af antallet af belysningsenheder

Før du går videre til beregningen af ​​antallet af lysenheder, er det vigtigt at bestemme hvilken type lamper der skal bruges. Herved afhænger der direkte af en enheds præstationer og dermed det krævede nummer. For at beregne antallet af lamper har du brug for følgende oplysninger:

 • gulvplads
 • type lamper;
 • antal og placering af vinduer;
 • hvilke zoner skal understreges
 • design og formål med rummet.

Der er etablerede normer, som det er værd at stole på i beregningen.

Efter at have besluttet minimumskravene, er det allerede muligt at afgøre, om det skal øges eller formindskes afhængigt af formålet med rummet. Det anbefales dog ikke at reducere nummeret, men omvendt, fordi lyset kan gøres så blødt og ensartet som muligt uden klare grænser, medmindre du har et mål for måling.

Funktioner i belysning forskellige værelser

Hver metode til placering af belysningsanordninger er attraktiv på sin egen måde, men ikke universel, det vil sige, den kan ikke bruges i ethvert rum. Derfor vil vi også overveje funktionerne ved placeringen af ​​lyskilder i forskellige rum: stue, hall, køkken, soveværelse mv.

Korridoren

I de fleste lejligheder er korridorerne ret ubehagelige, smalle og lange, ofte L-formede, så lyset her anbefales at placeres individuelt. I tilfælde af rektangulære og aflange korridorer er det bedre at placere pletterne langs omkredsen af ​​loftet og fremhæve midten om nødvendigt.

køkken

Det er bedst at placere lamper i et køkken på et strækloft ifølge dette princip: at koncentrere lyset over spisebordet, det er godt, hvis det er en lysekrone, og i arbejdsområdet er det godt at installere spotlights. De mest egnede ordninger i dette tilfælde er 2, 5, 8 og 9 (se tabel). Dette arrangement anbefales for kun at dække de nødvendige dele af køkkenet. Af den måde kan det også spare energi, fordi du altid kan slukke lysene i det område, der ikke er nødvendigt nu.

soveværelse

Soveværelset er et hvilested, fordi der ikke er behov for lysbelysning, hvilket betyder, at det er helt muligt at gøre uden en lysekrone. I dag er det indre af soveværelset i stigende grad brugt spotbelysning placeret i en cirkel eller oval. Du kan også arrangere lampen i en forskudt eller zigzag, for at give en vis vinkel til rummet. BH ved sengen er også relevant for læsning.

planteskole

Da børnehaverne ofte er opdelt i 3 zoner: studie, spil og søvn, anbefales det at anvende rumindretningen og henvende sig til belysningen individuelt. Den maksimale lyse belysning kan arrangeres ved hjælp af spotlights over skrivebordet, en lysekrone kan bruges til generel belysning, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengen.

badeværelse

Og endelig - badeværelset. At have lamperne på strækloftet, selvfølgelig, skal du tage højde for badeværelsens størrelse og layout. Bemærk også at i dette rum kan du kun installere fugtsikre belysningsenheder. Du kan arrangere dem omkring omkredsen af ​​rummet eller i et skakbræt mønster. Meget tilføjer hygge til badeværelset med en væglampe i spejlet og toiletbordet.

Det er alle de grundlæggende regler, der skal følges, når belysningen placeres. Vi håber, at vores anbefalinger vil være nyttige for dig, vil i høj grad lette arbejdet og bidrage til at gøre smart belysning i dit hjem.

Regler for placering af lamper i loftet

Grundlæggende placeringsregler

Så det første du skal vide - kravene til belysningens placering. For at lyset skal være af høj kvalitet og mest effektiv, anbefales det at placere produkterne i henhold til følgende regler:

 1. Mindste afstand fra murens kant til spotlights på loftet skal være 20 cm.
 2. Hængende lysekrone behøver strengt i midten af ​​loftet. Hvis dette er et studie, er det bedre at placere det midt i en bestemt zone (stue eller køkken), der starter fra det indre af rummet.
 3. Ved nedhængte lofter skal afstanden fra forsænket armatur til sømmen af ​​PVC-film være mindst 15 cm.
 4. Et sted kan belyses ikke mere end 2 m 2 værelser. Ved beregning af antallet af spotlights er det bedre at gå ud fra antagelsen om, at et produkt vil give tilstrækkelig belysning på 1,5 m 2.
 5. Hvis du beslutter dig for at arrangere en symmetrisk placering af loftbelysning, skal du sørge for at produkterne installeres i samme afstand som muligt med hensyn til hinanden og væggene.

Hvad angår reglerne for placeringen af ​​lamper med hensyn til vinduer, især taler ingen om dette øjeblik. I forhold til vinduesåbningerne kan du placere produkter som du vil. Det vigtigste er, at belysningszonen er så effektiv som muligt, dvs. lyset faldt på nogen genstande.

I betragtning af disse anbefalinger vil det være lettere for dig at placere LED-stedet på et suspenderet, strakt eller endda fladt loft. Nu overveje, hvad der er layoutet af produkterne.

Toplayouts

Til dags dato bruger belysningsdesignet på loftet følgende muligheder for placering af pletter og lysekroner:

Derudover vises soffit placeringsordninger på video:

Hver metode til placering af spotlights er unik på sin egen måde og er ikke egnet til absolut ethvert værelse. Derfor vil vi nedenfor give eksempler på belysning for alle værelser i en lejlighed / hus: køkken, soveværelse, badeværelse, stue og endda en korridor. Under gennemgangen af ​​hver specifikke lokaliseringsindstilling vil vi også angive med den tilsvarende figur, ifølge hvilken ordning det er bedre at arrangere lamperne.

Eksempler på fotobelysning

Korridoren

Da korridorerne ofte er i lejligheder (især i Khrusjtsjovs) ikke særlig bekvem planlægning - lang og smal, T-formet eller lille firkant, er placeringen af ​​lamper på loftet i dette rum rent individuelt. I rektangulære og lange gange anbefales det at placere pletterne langs gipsloftet i midten eller symmetrisk modsat hinanden. Eksempler på placeringen af ​​produkter, du kan se i fotos og billeder nedenfor:

køkken

I køkkenet anbefales det at placere lysekronen over spisebordet og i arbejdsområdet for at gøre belysningen med spotlights. De mest relevante ordninger i dette tilfælde er 2, 5, 8 og 9. Vær opmærksom på placeringen af ​​belysningsarmaturer i et zigzag mønster. Vi råder dig til at bruge denne variant af arrangementet, således at pletterne kun belyser de mest nødvendige køkkenområder, omgå omklædningsrummet, emhætten osv.

I hallen kan du placere spotlights som du vil - omkring en lysekrone, i hjørner af en firkant, en oval i midten af ​​loftet og endda en rhombus. Du kan gøre uden en lysekrone ved at vælge placeringen af ​​loftfladerne rundt, hvilket vil gøre dempet belysning i stuen. Vi anbefaler dig at være særlig opmærksom på ordningen nummer 5 - det vil være behageligt for filmvisninger, fordi vil gøre det muligt at skelne rummet på den mørke og oplyste zone.

Hvis du ikke ved hvordan du arrangerer spotlights med en lysekrone i loftet, og du ikke har nogen specielle placeringskrav, anbefaler vi dig at vælge på skema 6, som er en klassiker i hallgenrenen. Også til læsning af bøger kan du placere sconces på væggen over sofaen.

soveværelse

I soveværelset er der slet ikke brug for lyse belysning, så her kan du tænke på, om du har brug for en lysekrone overhovedet. I moderne interiør af soveværelser er der mere og mere fundet indbyggede og overhead spotlights, som er placeret i en cirkel eller oval. Det anbefales også at placere pletterne i en zigzag eller forskudt måde for at give loftbelysningen en vis grad. Til læsning kan du placere over sconce bed, som vil være nok.

planteskole

Da planteskolen oftest er opdelt i 2 zoner: Til undersøgelse og søvn anbefales det at placere belysningsenhederne i henhold til skema 9. Spotlights kan installeres over skrivebordet for at gøre dette område lysere og bruge en lysekrone til generel belysning. De resterende anbefalinger om belysningen af ​​børnenes værelse, som vi har angivet i den relevante artikel.

badeværelse

Nå, den sidste af værelserne - badeværelse. Her afhænger alt igen af ​​layoutet. Hvis badeværelset er stort, anbefaler vi at placere vandtætte pletter symmetrisk rundt om loftets omkreds. For at belyse ansigtet i badeværelset behøver du ikke at bruge taklamper. Meget bedre og mere effektivt - hæng en sconce over ombordbordet. Vi gav de smukkeste placeringsmuligheder for punktprodukter i badeværelset i fotogalleriet:

Du kan også se flere ideer i videoen:

Det var alt, hvad vi ønskede at fortælle om den korrekte placering af pletter i soveværelset, køkkenet, hallen, badeværelset og gangen. Vi håber, nu ved du, hvordan du kan arrangere lamperne på loftet af gipsplader og PVC-film for at gøre det smukt og vigtigst - rigtigt!

Det vil være interessant at læse:

Hvordan placeres stræklampe?

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.

Valgmuligheder for armaturplacering på strækloft - installation: trinvise instruktioner

Spot belysning enheder - en anden nyhed af teknisk udvikling og omskiftelige mode. De er monteret på strækstof af enhver base, det være sig PVC eller stof.

Men hvordan placeres lyskilderne på loftets overflade? Hvilke faktorer skal man overveje?

Hvordan og hvor meget at arrangere?

Afvigelser af eksekvering kan være forskellige. Det afhænger af rummet, dets funktionalitet, form, indretning, placering og størrelse af vinduer, typen af ​​belysningsenheder.

Det er ligeledes vigtigt, om punktkilder til lys er de eneste belysningsarmaturer, eller hvis der er en kombination med lysekroner, væglamper, gulvlamper, bordlamper. Bemærk, at fantasien er praktisk talt ubegrænset her.

Nedenfor er nogle af de mest populære lys arrangementer.

I disse eksempler bruges et kombineret system af traditionelle lysekroner som hovedlyskilde (placeret i midten) og LED-lys (luminescerende, halogen) lyskilder som ekstraudstyr.

Nemliggørelsen af ​​sidstnævnte ligger i, at den giver dem mulighed for at være placeret i forskellige områder af rummet: for eksempel over skrivebordet på kontoret eller i køkkenet over ovnen, køkkenbord, vask.

Overvej lidt mere detaljerede muligheder for placeringen af ​​lamperne på strækloftet. For klarhed skal du bruge billedet.

Kræver høj lysstyrke over et ret stort område. Egnede ordninger 1, 3, 4, 6, 7, 10, 12. Hovedlysekronen giver god belysning af rummets centrum, og yderligere lamper vil udføre baggrundslysets vinkler.

soveværelse

For dette værelse er det muffled lys mere egnet, så ordninger 5, 8 kan bruges som en mulighed. I stedet for den centrale lysekrone er det hensigtsmæssigt at bruge gulvlamper eller sconces, da mange mennesker kan lide at læse noget før de går i seng.

køkken

Her er præstationen ifølge skema 9, 11 ret anvendelig. Værelset lyser af en lysekrone eller en ophængning, og arbejdsområderne er for eksempel LED-enheder.

badeværelse

Det er ganske velegnet, for eksempel skema 2, og det kan begrænses til lette enheder af samme type, da rummets rum er ubetydeligt. Flere lamper er monteret på hele overfladen af ​​loftet og et par flere af dit valg over spejlet eller på begge sider af det.

Entré

Du kan bruge indstillingen "lysvej" i midten af ​​loftet eller omvendt for at placere lyskilderne tættere på væggene.

Igen: Alle ovenstående placeringsordninger for spotlights på et strækloft (og dette er kun en lille del af de mulige designs) er intet mere end en konvention, en bestemt base, som du implementerer dine ønsker på under hensyntagen til økonomiske muligheder.

Hvis du bruger lysoverførende lofter, lærred med fotoudskrivning, forskellige kontrastfarver eller design på flere niveauer, vil dette også påvirke valget af belysningsmuligheder. En god placering af lyskilderne vil understrege eksklusiviteten af ​​ydeevne.

Indkvartering regler

For at opnå optimal belysning af rummet og samtidig undgå at forkæle overfladen af ​​lærredet, er sådanne belysningsanordninger anbragt med en hastighed på 1 lampe pr. 1,5 m 2 i en afstand på mindst 30 cm fra hinanden. Afstanden fra væggen skal være mindst 20 cm.

Ved brug af et materiale baseret på PVC, er det nødvendigt at holde ikke tættere end 15 cm fra lagets sammenføjning. Også under hensyntagen til rummets højde og placeringen af ​​den ophængte struktur vælges armaturernes type (ekstern eller intern) og deres effekt.

Hvis du vil købe et loft, skal du kontakte os. Vi vælger den bedste løsning, og vi vil også orientere efter armaturerne, deres placeringsmuligheder.

God reparation!

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning.

Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.


Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.


Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.


Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.


Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.


Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen.

Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet.

Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.


Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.


I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde farver stræklofter med fotoudskrivning
Vægmaleri vil få et mere realistisk udseende
Farverige lys vil skabe illusion af et eventyr.

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option "B" med 6 lamper (se fig.

1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.


Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Lys zoneinddeling
En anden mulighed for at understrege zoneinddeling

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af flisens flise og strækloft får lyset en salatskygge
Varm blå mulighed

Emnet i vores artikel er placeringen af ​​spotlights på loftet.

Vi vil liste de principper, der skal guide planlægningen af ​​belysning, og tilbyde flere færdige ordninger.

Vores artikel - placeringen af ​​punktlys på loftet.

Vi vil liste de principper, der skal guide planlægningen af ​​belysning, og tilbyde flere færdige ordninger.

 • Armaturer, der ligger tæt på loftet, bør ikke have stor varmeafledning. Den øvre grænse for indbyggede armaturer er 40 watt til en glødelampe i kombination med PVC-film og 60 watt til glødelampe og et sømløst stofloft. For halogenlamper er den anbefalede grænse endnu lavere: henholdsvis 20 og 35 watt.
 • I tilfælde hvor et stort rum har brug for lyst lys, er en lysekrone installeret i centrum. Den fjernes fra loftets overflade og kan bruge meget kraftige lamper. Punktkilder til lys i denne udførelsesform skaber en zonelys baggrundsbelysning eller blød diffust lys (for eksempel mens du ser videoer).
 • Hvis du har brug for mere lyskilder uden en central lyskilde, anbefales det at bruge spotlights med et eksternt arrangement. De belyser en stor overflade (lampen er placeret uden for loftet) og giver mere effektiv køling. grundlæggende principper

  • Armaturer, der ligger tæt på loftet, bør ikke have stor varmeafledning. Den øvre grænse for indbyggede armaturer er 40 watt til en glødelampe i kombination med PVC-film og 60 watt til glødelampe og et sømløst stofloft. For halogenlamper er den anbefalede grænse endnu lavere: henholdsvis 20 og 35 watt.
  • I tilfælde hvor et stort rum har brug for lyst lys, er en lysekrone installeret i centrum. Den fjernes fra loftets overflade og kan bruge meget kraftige lamper. Punktkilder til lys i denne udførelsesform skaber en zonelys baggrundsbelysning eller blød diffust lys (for eksempel mens du ser videoer).
  • Hvis du har brug for mere lyskilder uden en central lyskilde, anbefales det at bruge spotlights med et eksternt arrangement. De belyser en stor overflade (lampen er placeret uden for loftet) og giver mere effektiv køling. loft vedhæng lamper bør baseres på det faktum, at en enkelt punkt lyskilde på en eller anden måde effektivt belyser 1,5 - 2 kvadratmeter plads. Således for et værelse på 25 kvadratmeter er et rimeligt minimum 13-15 armaturer.

 • Til halogen og glødelamper er dimmere meget nyttige - udstyr til jævn justering af lysets lysstyrke.

Vigtigt: Forsøg ikke at anvende en lysdæmper med en energibesparende lampe. Inden for visse grænser for udgangsspændingen ændres lysstyrken ikke, så slukker lampen helt eller ned - så heldig.

 • Afstanden fra lysekronerne til strækloftet må ikke være mindre end 15 centimeter. Afstanden fra projektør til nærmeste søm i tilfælde af PVC-film er ikke mindre end 20 centimeter.
 • Når du opretter en zonelys på et strækloft, vil dens effektivitet være højere, hvis du bruger drejelamper. De vil skabe et lyst lysområde og undgå overdreven overbelastning af punktkilder til lys på loftet.
 • Ved beregning af antallet af lofthængende lamper er det værd at fortsætte med, at en enkeltpunkt lyskilde effektivt kan belyse 1,5-2 kvadratmeter plads. Således for et værelse på 25 kvadratmeter er et rimeligt minimum 13-15 armaturer.
I dette tilfælde kan lamper op til 70 W bruges. Desuden kræver udendørs lamper ikke en stor afstand mellem strækloftet og loftet.

 • Til halogen og glødelamper er dimmere meget nyttige - udstyr til jævn justering af lysets lysstyrke.

Vigtigt: Forsøg ikke at anvende en lysdæmper med en energibesparende lampe. Inden for visse grænser for udgangsspændingen ændres lysstyrken ikke, så slukker lampen helt eller ned - så heldig.

 • Afstanden fra lysekronerne til strækloftet må ikke være mindre end 15 centimeter. Afstanden fra projektør til nærmeste søm i tilfælde af PVC-film er ikke mindre end 20 centimeter.
 • Når du opretter en zonelys på et strækloft, vil dens effektivitet være højere, hvis du bruger drejelamper. De vil skabe et lyst lysområde og undgå overdreven overbelastning af punktkilder til lys på loftet.
 • Ved beregning af antallet af lofthængende lamper er det værd at fortsætte med, at en enkeltpunkt lyskilde effektivt kan belyse 1,5-2 kvadratmeter plads. Således for et værelse på 25 kvadratmeter er et rimeligt minimum 13-15 armaturer.
Varianter af placeringen af ​​lamper i loftet

Hvad kunne være placeringen af ​​spotlights, hvis vi beskæftiger os med et lille rum, hvis hovedlys er på strækloftet - ligger midt i lysekronen?

Hvad kunne være placeringen af ​​spotlights, hvis vi beskæftiger os med et lille rum, hvis hovedlys er på strækloftet - ligger midt i lysekronen?

loft layout

Med lysekrone

Hvad kunne være placeringen af ​​spotlights, hvis vi beskæftiger os med et lille rum, hvis hovedlys er på strækloftet - ligger midt i lysekronen?

I denne udførelsesform lyser punktkilder, der er monteret i et ophængt loft, ensartet alle hjørner af rummet. De danner et diffunderet, dæmpet lys uden at fremhæve noget arbejdsområde.

Når du har brug for lys belysning, er lysekronen tændt. I samme tilfælde, når folk ser film eller arbejde på en computer, skaber de et blødt skum, der ikke trætter øjnene og ikke distraherer opmærksomhed.

En fremragende mulighed for placeringen af ​​lamper til hjemmebiograf. Soffits fordrevne i en del af rummet vil ikke ramme i øjnene, hvis de er placeret bag tilskuernes ryg.

En sådan ordning er også velegnet til et børnehave, hvor to børn bor: Når man er travlt med at studere eller en computer i det lyse område af rummet, forhindrer skumringen i sin ende fri for lamper ikke, at den anden går i seng.

Overvej andre muligheder for lokalerne - placeringen af ​​spot type lamper uden en central lysekrone i gangen, soveværelset og badeværelset.

Entré

Hvad er hovedproblemet gangen i en typisk bylejlighed?

Derfor er vores opgave at gøre gangen så visuelt rummelig som muligt.

Problemet med at løse dette problem kan blanke loft, belyst nedenfor. Optimal brug er ikke en indbygget lyskilde i loftet, men væglamper. Desuden vælges deres type og placering, så betragteren kun kan se det reflekterede lys.

Tip: Et alternativ ville være spotlights, indbygget i bunden af ​​køkkenskabe.

De er endnu mere bekvemme, fordi det er svært for en person i denne variant at skygge overfladen, hvormed der fremstilles mad.

Ingen lysekrone

Overvej andre muligheder for lokalerne - placeringen af ​​spot type lamper uden en central lysekrone i gangen, soveværelset og badeværelset.

Entré

Hvad er hovedproblemet gangen i en typisk bylejlighed?

Derfor er vores opgave at gøre gangen så visuelt rummelig som muligt.

Problemet med at løse dette problem kan blanke loft, belyst nedenfor. Optimal brug er ikke en indbygget lyskilde i loftet, men væglamper. Desuden vælges deres type og placering, så betragteren kun kan se det reflekterede lys.

kquote> Tip: Et alternativ ville være soffits indlejret i bunden af ​​køkkenskabe.

De er endnu mere bekvemme, fordi det er svært for en person i denne variant at skygge overfladen, hvormed der fremstilles mad.

Ingen lysekrone

Overvej andre muligheder for lokalerne - placeringen af ​​spot type lamper uden en central lysekrone i gangen, soveværelset og badeværelset.

Entré

Hvad er hovedproblemet gangen i en typisk bylejlighed?

Derfor er vores opgave at gøre gangen så visuelt rummelig som muligt.

Problemet med at løse dette problem kan blanke loft, belyst nedenfor. Optimal brug er ikke en indbygget lyskilde i loftet, men væglamper. Desuden vælges deres type og placering, så betragteren kun kan se det reflekterede lys.

Her ser fliser og forkromede elementer af blandere og håndklædevarmere positivt ud, når de oplyser ovenfra med spotlights indbygget i loftet.

De typiske dimensioner af badeværelset tillader ikke at vise særlig fantasi i lamperens arrangement: 4 - 8 spotlights er monteret i strækloftet med omtrent lige store intervaller.

Når du vælger lyskilder, skal du være opmærksom på, at de blev forseglet. Et godt valg ville være halogenlamper: de er ikke bange for høj fugtighedselektronik, mens de giver tilstrækkelig lysstyrke med god effektivitet.

Et lille rum i rummet tillader ikke designeren at vende om.

soveværelse

Soveværelset behøver næsten aldrig et stærkt lys; Den bedste kombination af diffus belysning fra et dusin eller to punktkilder med zonebelysning - væglamper eller sengelamper med egne brydere.

En glimrende løsning kunne være placeringen af ​​lampens usynelige bund bag bakkanten eller listerne. Lyset reflekteret fra loftet i dette tilfælde vil gøre rummet se mere rummeligt uden at være irriterende eller for lyst.

soveværelse

Soveværelset behøver næsten aldrig et stærkt lys; Den bedste kombination af diffus belysning fra et dusin eller to punktkilder med zonebelysning - væglamper eller sengelamper med egne brydere.

En glimrende løsning kunne være placeringen af ​​lampens usynelige bund bag bakkanten eller listerne. Lyset reflekteret fra loftet i dette tilfælde vil gøre rummet se mere rummeligt uden at være irriterende eller for lyst.

rame src = "// www.youtube.com/embed/uORWrDgL8pg" width = "640" height = "480" frameborder = "0" allowfullscreen = "allowfullscreen">

soveværelse

Soveværelset behøver næsten aldrig et stærkt lys; Den bedste kombination af diffus belysning fra et dusin eller to punktkilder med zonebelysning - væglamper eller sengelamper med egne brydere.

En glimrende løsning kunne være placeringen af ​​lampens usynelige bund bag bakkanten eller listerne. Lyset reflekteret fra loftet i dette tilfælde vil gøre rummet se mere rummeligt uden at være irriterende eller for lyst.

konklusion

Selvfølgelig er design ikke et område, hvor der findes præcise opskrifter.

Det hele afhænger af din fantasi. Vi kan kun dele nogle ideer med dig. Vellykket reparation!

 • potolki-nikomaks.ru
 • www.asutpp.ru
 • potolokspec.ru

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.