Valg af lamper til et strækloft: de bedste muligheder og priser

Moderne designløsninger til design af en lejlighed eller kontor kræver brug af de nyeste tekniske midler. Derfor skal du sørge for den tilsvarende lygte ved at udstyre rummet med et strækloft. Hvordan vælger du de rigtige belysningsenheder til strækloftet? Lad os finde ud af det.

Hvilke lamper passer til hævede lofter

Stræklofter er fastgjort på profilen (baguette) klud. Den kan være lavet af stof eller PVC film. Materialet har en relativt lav varmebestandighed. Således opvarmer lygter med stærke lamper (primært glødelamper) kraftigt den omgivende overflade under drift. Under indflydelse af høj temperatur (over 50 grader) kan nettet blive gul, tabe elasticitet, revne. Det betyder, at dets levetid vil blive reduceret væsentligt. For at undgå dette bør du vælge og installere lampen - det er alt sammen.

Ofte for loftslofter vælger man i hvert fald lamper med halogen- eller LED-lyskilder - med energibesparende fluorescerende.

Som vi allerede har bemærket, pålægges spændingsstofets materiale visse begrænsninger for lyskildernes kraft. Halogenlampernes effekt bør således ikke overstige 35-40 W, fluorescerende lamper - 50 W. Du bør også tage højde for designelementerne i belysning og loftets form. Lamperne skal være mindst 15-20 cm fra lærredens overflade.

Installation af "plade" lamper i tilfælde af lofter er strengt forbudt. På grund af den stramme tilslutning af lyskilder til overfladen og dårlig luftcirkulation kan nettet blive beskadiget ved høje temperaturer!

Hvis du stadig har valgt at vælge lamper med traditionelle glødelamper, skal afstanden fra dem til loftets overflade være mindst 40 cm.

Typer af armaturer til hævede lofter

Der er et ret stort antal klassifikationer af armaturer: ved fastgørelse type, design, design, belysningskilde... Lad os tale om dette mere detaljeret.

Afhængigt af vedhæftningstyper til loftslofter anvendes lampe oftest:

 • Suspended (lysekroner)
  Dette navn disse lamper modtaget på princippet om installation - de er hængt på en krog, monteret i bundloftet. Samtidig har lampen selv et specielt fastgørelsesmiddel, sædvanligvis i form af en trekant. Dette er en af ​​de enkleste monteringsmuligheder. Det er vigtigt, at skibsføreren, før han tog lærredet, lavede et hul i det på det rigtige sted. Så er det kun nødvendigt at styrke det med en særlig ring og strække fjederen gennem den.
  Hvad angår priskategori, er der blandt de forskellige vedhængslamper både budget- og elitemodeller - fra tusinder til hundrede tusindvis af rubler.
 • overliggende
  Til installation af overlygter skal du på forhånd udarbejde realkreditobjektet med elforsyning. Efter at strækloftet er installeret, limes overheadringerne og huller laves på armaturernes sted, dvs. de overliggende armaturer installeres direkte på lærredet, der bogstaveligt er overlejret på det. På grund af arten af ​​sådanne strukturer skal der tages hensyn til effekten af ​​de anvendte lamper. Den ideelle løsning ville være LED-lamper - med sådan belysning hylder lærredens opvarmning lidt op.
  Overhead lys tendens til at være billigere end vedhæng lys.
 • forsænket
  Sådanne lamper er monteret på samme princip som overhead. Samtidig har de en fjedertype mount, som er indsat i et hul i det falske loft, hvor foråret er rettet, hvilket gør det muligt for lampen at blive trykt trykt mod loftbeklædningen. Udvendigt er lærredet dekoreret med et dekorativt overlæg. Visuelt ser det ud til, at lampen smelter sammen med loftet. Sådanne designs er mindre tiltrukket opmærksomhed, deres hovedmål - at belyse rummet. Derfor bruges de ofte i kontorer.
  Som regel er disse billige armaturer.

Med antallet af lyskilder udstråler lamper:

 • punkt
  Spotlightsnes egenart er, at de er små i størrelse og er designet til en enkelt lampe. Derfor er der brug for flere af disse lamper til fuld belysning. De ser godt ud i køkkenet, i badeværelset, i gangen. Belysningszonen af ​​sådanne anordninger er normalt ikke mere end 30 grader, så de skal installeres i rækker.
  Priserne på spotlights er ret lave, den gennemsnitlige pris for en er 500-1500 rubler.

I generelle belysningsarmaturer skal strålingsvinklen være mindst 60-90 grader. Til lokal belysning anvendes lamper med en vinkel på mindst 40 grader.

 • kaskade
  Disse er indbyggede strukturer, som er en platform, hvor flere belysningselementer er fast - skruet loftslamper eller lamper på ophængningen. Cascade strukturer skaber en atmosfære af raffineret elegance i rummet, der hjælper med at differentiere zoner i rummet. I de senere år har der været en tendens i designmiljøet til at placere cascading lamper over spisebordet.
  Designere tilbyder mange originale modeller. Sådanne produkter er dog ikke billige.

I overensstemmelse med evnen til at justere lysdyserne for lysflux:

 • Statisk og roterende
  Den førstnævnte har ingen bevægelige dele og giver "stationær" belysning. Sidstnævnte har en bevægelig ydre del. Dette gør det muligt at justere retningen af ​​lysstrålen, hvilket vil være hensigtsmæssigt for eksempel under modtagelse af gæster - for at belyse ansigternes ansigter ved et stort bord.

Afhængigt af den anvendte lyskilde kan produktet klassificeres i:

 • LED-lamper til hævede lofter
  Lignende belysningsanordninger arbejder med en halvleder-LED. I modsætning til en konventionel glødelampe eller en fluorescerende lampe transformeres den elektriske strøm direkte til lysstråling. LED-lamper giver et varmt gulligt eller koldt hvidt lys, næsten ikke opvarmes, de er holdbare, har en lang levetid og er også energibesparende. De har sandsynligvis kun to ulemper - den høje pris og manglende evne til at erstatte lamperne (de er normalt indbygget i lampen): I tilfælde af en udbrænding skal hele lysarmaturet ændres.
 • Halogen lys
  Armaturer med halogenlamper har meget høj farvefarvegengivelse, høj lysstyrke og en klar strålingsstyring. Sammenlignet med LED lamper, har de ikke høje energibesparelser. Men hvis du sammenligner dem med glødelamper, så har halogen dem en højere lyseffekt og varer dobbelt så lang tid.
  Normalt sættes små lamper ind i halogenloftlampen, nogle gange er de ikke engang synlige.
 • Energibesparende lysstofrør
  Enhver armatur, herunder en, der ligger på et strækloft, bliver energibesparende, når energibesparende lysstofrør er indsat i det. Deres egenart er, at de har en meget høj lysstyrke - forholdet mellem lysstrømmen og strømforbruget. Dette sparer energi. Sådanne lamper er imidlertid store i størrelse, og de vil ikke kunne placere dem i nogen armatur.

Hvis du ikke vil have dine øjne skinnet fra lyset af dine øjne, når du ser på lampen, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion. Den udgående lysstråle i dem er blød.

Priser for armaturer til hævede lofter

Prisen på belysningsudstyr til strækloftet består af mange faktorer. Disse er: fremstillingslandet, de materialer, som lampen er fremstillet af, dens design.

Så fluktuerer priserne for lamper til stræklofter i gennemsnit fra 2.000 til 20.000 rubler. For eksempel koster en Bokal vedhængslampe fra producenten Citilux (Danmark) - et glasloft med en maksimal effekt på 100 W, 2.290 rubler. Den aflange lodrette form gør det muligt at ikke røre strækloftet. Denne model er perfekt til belysning af køkkenet.

Overhead lys koster i gennemsnit 800-5000 rubler. Tilgængelig tilbud: LED-lampe fra producenten Horoz (Tyrkiet) "Pålagt" med et aluminiumhus og en effekt på 18 W for 1047 rubler.

Spotlights kan afhente i intervallet 100-1500 rubler. For eksempel, en punktlampe Novotech vindue 369110 fra Novotech (Ungarn) lavet af aluminium og frostet glas med en effekt på 50 W koster 350 rubler.

Et kendetegn ved cascading lamper er designets komplicerede karakter. I gennemsnit koster de fra 20 000 og derover. For eksempel koster en kaskad lysekrone i Tyskland, Cascade T522-PT40x100-G (Maytoni), som er en luksuriøs blomsterstand af krystalperler, 62.330 rubler. Denne lampe er designet til 12 lamper og har et belysningsområde på 48 kvadratmeter. m.

Således varierer priserne på loftlamper for loftslofter betydeligt, men rækkevidden af ​​disse produkter er meget bred, så du kan vælge en belysningsenhed til enhver smag og tegnebog uden problemer.

Hvordan man vælger lamper til hævede lofter

Når du vælger en armatur i første omgang, bør du overveje det indre af det rum, som du køber det til. Fastholdt moderne, designer chic eller klassisk luksus - det hele afhænger af hvordan du ser dit værelse som helhed.

Glem ikke lampens maksimale effekt, men vi har fortalt om det tidligere.

For en stofklud er valget af armaturer bredere, da det tolererer høje temperaturer godt. Både halogen og energibesparelse, og LED-belysningsenheder vil nærme sig. Til PVC er LED-lamper ideelle.

På strækningen kan loftet installeres som en lampe og en række punkter, og du kan bruge begge typer. Bemærk, at moderne interiørdesign indebærer flere kilder til lys, så belysningssystemet skal overvejes nøje. Sørg for at tage højde for geometri og design af lamper: runde eller firkantede, almindelig eller mønstret mv.

Som vi har set, er det nemt at installere den rigtige belysning til dig. Det vigtigste er at tage højde for alle nuancer i rummet, lampens tekniske egenskaber og strækloftets egenskaber. Hvis alt dette bliver tilsigtet bevidst, vil resultatet overstige alle forventninger.

Foto stretch lofter i hallen med en lysekrone og lamper - de bedste muligheder i interiøret

De fleste tror naivt, at for at skabe et helt unikt og uendeligt interiør, skal de næsten give sjælen til djævelen. I mellemtiden kan du opnå originalitet ved hjælp af grundlæggende værktøjer, som du som standard har: teksturer af loftoverfladen og belysningen. Det vigtigste er at bruge disse tromper korrekt. Hvis du har en regelmæssig reparation af hallen på næsen, er vores nutidsmateriale lignet en tryllestav - vi foreslår at du ser på billedet af stræklofter i hallen med lysekrone og lamper. Vi har valgt dig 50 interessante muligheder i en række interiører, der spænder fra voldsomme, men søde klassikere og slutter mockingly dristige og pompøse kunstprojekter.

Loft krav i hallen

Hallen kaldes ofte stuen. Og det er ikke en ulykke: Meget ofte modtages gæsterne i dette meget rum. Desuden bliver det ansvar, der ligger på dine skuldre - at skabe et interiør, som er komfortabelt for alle, og som er til gavn for naturlig kommunikation, alvorlig.

Derudover samler hele familien i salen om aftenen, slapper af aktivt, ser fjernsynsprogrammer, eller får det godt til at se film på hjemmebiografen. Allerede på dette grundlag er det muligt at lave en logisk konklusion som torden efter lynet: det er umuligt at ignorere loftet som et af de mest effektive værktøjer til udtryksevne.

Under hensyntagen til rummets funktionelle egenskaber forsøgte vi at sammensætte de grundlæggende krav til hvordan loftet i hallen skal se ud og hvilken rolle der skal spilles i rummets overordnede indretning:

 • direkte deltagelse i rummets funktionelle zoneinddeling - ved hjælp af organiseret belysning og funktioner i teksturen kan du gøre en eller anden accent, for eksempel fremhæve spilleområdet med et retningslys eller understrege strømningsgardiner, der falder fra en cornice fastgjort i en niche;
 • farvebalance - ofte i billedet af stræklofter i salen med en lysekrone og lamper kan du se, hvordan opadgående det undertrykker bunden af ​​rummet med irriterende farvedesign - dette er en designerens fejl og må ikke udføres;
 • korrektion af visuelle mangler - for eksempel kan overdreven lofthøjde og den resulterende atmosfære af fremmedgørelse korrigeres ved hjælp af overfladebehandling på flere niveauer;
 • arbejde med rummets visuelle berigelse - hvis det overordnede design af værelset ser ud til at være konservativt, ensformigt og kedeligt, så ved hjælp af en korrekt udvalgt farve i loftet kan du radikalt ændre indtryk af hele interiøret.

Fordele ved at bruge et strækstof

På billedet stræklofter i hallen ser altid fordelagtige ud, især hvis du vælger den rigtige lysekrone og lamper. Det er ikke overraskende: Pvc-filmens fulde potentiale er afsløret i rummelige værelser og giver højeste glans, højtidelighed og adel til atmosfæren.

Alle fordelene ved at bruge stræklofter i salen er nedenfor:

 1. perfekt fladt loft
 2. evnen til at skjule spor af kommunikation og ledninger;
 3. konstruktion af komplekse og ikke-lineære multilevelstrukturer;
 4. visuelle forsøg med beboelsesrum;
 5. udvidelsen af ​​rummets farveområde
 6. kombinationer med andre materialer;
 7. brug af spejlsegmenter;
 8. ubegrænsede muligheder for lysintegration.

Lad os være opmærksom på det sidste punkt - det er samspillet med lyskilder, der gør det muligt at udnytte alle fordelene ved denne eller den pågældende lofttekst og skabe et ekstraordinært og mindeværdigt interiør i rummet.

Forholdet mellem teksturer i lærredet med lyskilder

I betragtning af billedet af stræklofter i hallen med allerede indrettet interiør - med lysekrone, lamper, LED-stripe - højst sandsynligt bemærkede du, at rummets endelige lysmønster afhænger af den type tekstur, der anvendes på loftoverfladen. Og det er ikke en hemmelighed: Spændende lærreds forskellige struktur opfører sig anderledes, når de interagerer med kilder til generel eller ekstra belysning. Der er tre af dem:

blank

 • høj reflektivitet
 • fordelagtig kombination med spotlights og LED-strimler;
 • en visuel forøgelse af beboelsesrummet
 • belysning mørke områder.

En af de bedste løsninger til hallen på samlet af alle dets fordele og veletablerede forhold til de brugte lyskilder. Duger med effekten af ​​glans føles godt både ved siden af ​​den klassiske krystal lysekrone og med dørspidser.

På grund af den høje refleksivitet af denne tekstur så tæt som muligt på spejlet, der kan bruges med succes, hvis du vil understrege nogle detaljer i interiøret eller bevidst bevilge volumen.

Eksempler på vellykket brug af blanke stræklofter i hallen med lysekrone og lamper - på billedet nedenfor.

Matt finish

 • ligner almindelig gips
 • efterlader indtryk af beskedenhed og tilbageholdenhed;
 • afspejler ikke blænding;
 • overvejende funktionel anvendelse.

Mattoverfladen har lav interaktion med lyskilder i rummet. I salene bruges det ofte til at skifte vægt på møbler eller vægge. Manglende evne til at reflektere lyset fjerner fuldstændigt hænderne på massive centrale lysekroner med et stort antal aftagelige elementer - fordi hvis du bruger en sådan lyskilde på et blankt loft, risikerer du at skabe et "fortryllende" lysprogram, som sandsynligvis vil kede sig efter et par timer vedvarende aktivitet.

I det ovenstående kan du være sikker på, om du ser på billedet af stræklofter i hallen, hvor det straks fanger øjet, at den matte tekstur ikke interagerer med lysekronen og lamperne.

væv

 • sømløs struktur;
 • dyrt attraktivt udseende;
 • forsigtigt og smukt diffunderer lyset.

Den dyreste, men uendeligt vindende og smukke tekstur, som du sikkert kan anbefale, hvis du vælger at skabe et stilfuldt ædelt interiør. Især i tilfælde af ambitiøse planer for brug af kombinerede lyskilder. På hvordan satinlofter er i stand til at håndtere lyset, kan du kigge i timevis utrætteligt.

Se og dig - billedet viser stofstræklofter i hallen med en lysekrone og lamper af forskellige typer.

Egenskaber ved valg af farve på et loft under type belysning

Korrekt valgt skygge - ligner et vellykket digt, skrevet i en inspirationskamp. I kunsten at dekorere som i poesi: Sommetider endog uvenlige mod hinanden kan kombinationer give en fantastisk effekt. Dog annullerer de ikke almindelige og velkendte regler. Der findes jo kun undtagelser for at bekræfte dem, er det ikke?

Vi har valgt nogle nyttige tips til dig, hvilket måske er nyttigt, hvis du ikke ved, hvordan du bedst kan afsløre fordelene ved en bestemt farve i kombination med belysningen af ​​lamper i hallen.

 1. Intensiv belysning har evnen til at lyse loftet stærkt - så undgå overdrevent subtile og dårligt udtrukne nuancer for at undgå den unødvendige effekt af den hvidkalkede overflade;
 2. Brug ikke en kombination af en central lysekrone med symmetrisk placerede spotlights i lave rum - dette vil forårsage overbelastningseffekt. Det er bedst at samle en smuk lysfarve i loftet og komme forbi med enten en enkelt lysekrone eller pletter omkring omkredsen;
 3. LED-strimmel interagerer med et strejf af enhver temperatur: Husk dette, når du skal lysere lidt eller tværtimod mørkere rummet;
 4. Hvis rummet er placeret i skyggesiden af ​​huset, skal du vælge varme farver som den primære farve i loftet og understrege deres indflydelse ved hjælp af spotlights.

Eksempler på placeringen af ​​lamper og lysekroner

Vi tilbyder dig en fremragende ordning, der hjælper dig med at placere spotlights i hallen rundt om lysekronen og gøre interiøret mere behageligt og ekspressivt.

Nedenfor er et billede af stræklofter i salen med en lysekrone og lamper på en række måder.

Enkelt niveau lofter

Enkeltstræklofter, forstærket med lysekrone og lamper som lyskilder - den mest almindelige type loftkonstruktion, som regel i små værelser. Ofte er det hallerne i lejlighedskomplekser. Nogen vil sige at med sådanne begrænsninger er det svært at opnå et imponerende resultat, og vi vil svare: slet ikke. Og som bevis foreslår vi at tage et kig på billeder af enkeltgrænser i halen med et integreret belysningssystem - en central lysekrone og lamper, hvor ejerne lykkedes at fremhæve en bred vifte af farvepalet, volumen og stilistisk koncept.

To niveauer og flere niveauer lofter

Som regel kan de oftest ses i hallen i form af et landhus, hvor hvert værelse har en passende margen på kvadratmeter. Men nogle gange er der undtagelser.

Vores lille udvalg af stræklofter med flere niveauer i hallen med en lysekrone og lamper i hallen. Og endnu flere eksempler med stræklofter du kan se i artiklen: "Strek to lofter i loftet - 100 billeder med de bedste ideer."

konklusion

Hvis de set billeder af stræklofter i hallen med en lysekrone og lamper ikke inspirerede dig, er der ingen grund til at være trist om dette: stole på en konstruktiv tilgang. Analyser det, du så, bestem selv de muligheder, der bogstaveligt talt ikke nåede lidt af din godkendelse og tænk på, hvad du ville have ændret bedst. En vellykket ide med lysekroner og lamper i hallen forventer ikke dig et sted i bevidstheds baggader, der er klar til brug - det er født i det øjeblik du absorberer og fordøjer oplysningerne, og går langsomt til transformation, før du sikkert fjerner den i lyset.

Billeder og typer af armaturer til lofter

Streklofter kan udstyres med en række forskellige belysningsenheder, alt fra konventionelle armaturer til en lampe, og slutter med volumen lysekroner.

Typer af armaturer til strækloft

Oftest anvendes indbyggede armaturer til stræklofter, da deres specifikke form gør det muligt at bekvemt og usynligt at nysgerrige øjne placerer loftet mellem hovedloftet og overfladen af ​​spændingsvævet.

Afhængigt af rotationsfunktionerne er forsænket lys:

 • roterende - udstyret med et roterende hængsel på grund af omdrejning, hvor lyskilden fra den indskruede lampe kan styres i enhver retning;
 • Fast - fast armaturer, der leverer lys ned vinkelret på gulvet.

Størrelsen og formen af ​​disse typer lamper:

 • Standard - den nemmeste løsning i form af små lamper, ikke udragende ud over lærredets kant. De kan have en rund, firkantet, oval, rektangulær og trekantet form, mindre ofte præsenteres de i form af en stjerne, et hjerte og andre usædvanlige elementer;
 • langstrakte - i form af et stearinlys eller et glas, kan udstyres med en drejemekanisme, som giver dig mulighed for at installere dem i forskellige positioner: parallelt med loftet, diagonalt til gulvet og nøjagtigt ned;
 • volumetrisk - præsenteres i form af små lysekroner, kan udstyres med yderligere elementer i form af kæder, krøller, dekorative elementer, vævede mønstre mv.
 • sfærisk - designet i form af halvkugler, kan være lavet af gennemsigtigt og matteret glas, samt have en dekorativ belægning i form af krummer, perler eller gnistre;
 • Ikke-standardiserede modeller af en uregelmæssig asymmetrisk form tilhører denne kategori, de kan have forskellig tekstur og usædvanlig kreativ farve.

Afhængigt af den anvendte type lamper er lamper til stræklofter:

 • LED - enheden er baseret på en LED, der næsten ikke opvarmes, men samtidig giver en tilstrækkelig mængde lys;
 • dot - modellerne udviklet specielt til en spændeklæde. Grundlaget for sådanne lamper er fremstillet af et særligt varmeisolerende materiale, således at sådanne anordninger er så sikre og pålidelige som muligt;
 • energibesparende - sådan kan tilskrives almindelige forsænket lys, udstyret med lamper, husholderske.

Valget af form og stil af dekoration af lampen afhænger af det design, der anvendes i rummet og det tilgængelige interiør.

 • Hvad forskelligt lofter fra forskellige producenter, fortæl vores artikel.
 • Fra denne publikation lærer du, hvilke farveløsninger der er til rådighed for hævede lofter.
 • Tips til valg og fotografier af forskellige stræklofter på badeværelset venter på dig her.

Her er nogle eksempler på armaturer til hævede lofter:

Typer af lysekroner til strækloft

Strækloft kan suppleres med lysekroner af forskellige typer. Derfor er det for en ny dækning slet ikke nødvendigt at købe en ny lysekrone. Der er dog flere regler for installation af lysekroner på gardinloftet, som stadig er værd at overholde.

 • For det første kræves der en yderligere base i form af forankring, en krog eller en bulkbøjle af træ eller krydsfiner til kvalitetsfastgørelse af belysningsarmaturet. Monteringsformen vælges afhængigt af lysekrone.
 • For det andet skal der ved skæring af bladet anvendes en skarp konstruktionskniv til at skabe et hul til ledningerne for at undgå at strække stoffet og ikke beskadige belægningens kanter.

Hvordan vælger man en kvalitetslampe til et strækloft?

For at den valgte armatur kan tjene i lang tid og effektivt, udover det ikke beskadiger spændingsdækslet, når det vælges, er det nødvendigt at stole på følgende parametre:

 • Det er fint, hvis der er en separat ankerfastgørelse komplet med baldakinen, men hvis den ikke er der, kan en sådan tilsætning let købes separat;
 • Som for lamperne ville den bedste mulighed være energibesparende modeller med en kapacitet på ikke mere end 40 watt, da stærk opvarmning kan føre til deformation af spændingsbelægningen;
 • Det er vigtigt, at den valgte armatur har glatte afrundede kanter af bunden, dette vil beskytte loftets overgang med lærredet mod revner og tårer;
 • den foretrukne form af armaturer er loftlamper, glødelampe styrer nedad, da i dette tilfælde går varmen fra dem mod den side, der er modsat det spændte lærred;
 • Armaturer udstyret med halogenlamper anbefales at være desuden udstyret med varmebestandige tætninger monteret på bunden af ​​enheden.

Særlige armaturer til stræklofter er selvfølgelig udstyret med alle de ekstraudstyr, der er nødvendige til installation, men konventionelle belysningsarmaturer kan ikke monteres mindre kvalitativt, så det er ikke nødvendigt at bygge belysningen til dit hjem udelukkende på specielle modeller.

Installation af armaturer til strækloft

Faktisk har installationen af ​​armaturer til et strækloft ingen særlige vanskeligheder, så denne procedure kan udføres uafhængigt. Husk imidlertid, at mærkning og forberedelse til den videre installation af belysningsarmaturer begynder på scenen for montering af rammen til strækloftet.

Først bør du bestemme placeringen af ​​lamperne, for hvilke det er nødvendigt at bringe ledningerne og forsigtigt isolere dem. Nu skal du forberede fastgørelseselementer, afhængigt af typen af ​​armaturer, kan det være forankring eller kroge.

Direkte installation af lamper foretages efter stretching af stoffet.

For det første skæres hullerne til størrelsen af ​​lampens bund, hvorefter hullerne er formet med plastikringe for at sikre og holde banen i en bestemt position. Disse ringe tjener også som beskyttelse mod overophedning af stoffet.

Det er fortsat at fastgøre armaturerne på de forberedte skruer og sætte dem ind i loftet.

Sådan placeres lamper på et strækloft: muligheder, ordninger, foto

Hvorfor er den rigtige placering af armaturerne på strækloftet så vigtigt? Og fordi det ikke kun afhænger rummet af belysningen af ​​dette, men også den visuelle effekt af interiøret som helhed og endda levetiden for dit strækloft.

I dag vil vi se på alle mulige finesser, der er forbundet med dette problem, samt give dig et visuelt layout, understøttet af rigtige billeder i interiøret.

Funktioner ved valg af armaturer til hævede lofter

Stræklofter er forskellige, lamper - også. Det mest afgørende øjeblik i udvælgelsen af ​​pletter til et strækloft er ikke deres yderlige tiltrækningskraft og størrelse, men magt. Fra det og skal "danse", da der er stor sandsynlighed for at beskadige belægningen gennem varmen.

Et smeltet ophængt loft er ikke genstand for reparation, du forstår. Så vær forsigtig i dette øjeblik, så det senere ikke ville være uhyggeligt smertefuldt.

Hvilke stræklofter er: film (PVC) og stof. Samtidig, den ene, at en anden mulighed ikke tåler stærk opvarmning, men stoffet er lidt mere stabilt. Desuden vil du, hvis du stærkt opvarmer filmloftet, foruden hurtig forringelse få en daglig del af formaldehyddamp i luften, da den frigives ved en temperatur på mere end 70 grader.

Så hvad er den optimale effekt mulig for punktlys?

Til stoflofter:

 • Galogenki - op til 35 W
 • Glødelamper - op til 60 W

Til filmlofter:

 • Galogenki - op til 20 W
 • Glødelamper - op til 40 W

Der er også en anden stor mulighed - LED lamper. Deres omkostninger er lidt mere end ovenstående, men:

 • tjene meget længere;
 • smelte loftet ikke på nogen måde;
 • da de næsten ikke udsender nogen varme.

Men her er der også et lille øjeblik: For at "lancere" disse lamper er det nødvendigt at forbinde dem med en speciel adapter, som ikke kun opvarmes, men bogstaveligt talt "tændt". Derfor må du under ingen omstændigheder placere denne enhed på loftet selv under filmen!

Det er bedre at placere det et sted på væggen, i hjørnet bag gardinet. Det vil være endnu mere bekvemt for dig, da adaptere jævnligt har brug for reparation, og at adskille strækloftet til dette formål er ikke sjovt for svagt af hjertet, for det mindste.

Derudover har vi ikke noget mere at tilføje. Du er fri til at vælge absolut ethvert design og størrelse af pletter, der udelukkende afhænger af din egen smag og tegnebog.

Beregning af det krævede antal armaturer

Til væggene om aftenen syntes ikke dyster, og værelset ubehageligt, belysning skulle være nok. Det er værd at spare på nogle ti pletter og alt, udseendet af rummet mister sin friskhed om aftenen.

Ikke kun at lamperne skal være nok, så de skal også grupperes korrekt. Den optimale løsning er placeringen af ​​en armaturgruppe over rummets "arbejdsområder". Det vil sige, hvis vi taler om køkkenet - er det vigtigste beløb placeret over spisepladsen og arbejdsbordet, hvis vi drejer om soveværelset - vi grupperer dem i skabet, påklædningsbordet og sengen mv. Afhængigt af hvilken type værelse og dets møbler.

Hvad angår den rigtige mængde lumen, er alt ekstremt simpelt:

På 1 kvadratmeter er nok 20W, bare.

Det vil sige, hvis du tog en spotlight med en effekt på 35 W, kan du sikkert øge dækningen med en og en halv gang. Det vil sige, 35W er nok til 1,5 meter af loftet.

Det følger simpel matematik. Tag loftets samlede kubiske kapacitet og divider den med 20 (35 W). Hvis du har et loft på 10 kvadratmeter, så skal du bruge 10 armaturer på 20 watt hver eller 6-7 armaturer på 35 watt hver.

Overvej at vi taler om den lette trafik fra udelukkende punktpunkter. Hvis du har en lysekrone eller en anden lyskilde, kan nummeret sikkert opdeles i tre, idet de har mere til skønhed end for et funktionelt formål.

Grundlæggende regler for placering af spotlights

Reglen her er en - har ikke lamper tættere end 15 cm til sømmen af ​​strækloftet. Fordi, hvis du ellers gør det, er der stor risiko for at beskadige spændedækslet under installationen.

Resten er fuldstændig handlingsfri, men hvis man vil observere i det mindste noget geometri, er det fornuftigt at holde fast ved nummer to - ikke at placere lamper tættere end 20 centimeter til hinanden.

Og hvis den nøjagtige afstand ikke er din sag, og du vil skildre kaotisk kaos i loftet, så stole udelukkende på din smag.

Og alligevel, inden du laver huller i strækloftet, er det bedre at forsigtigt krise ud cirkler på overfladen af ​​gulvet i stedet for de påståede punkter. Så du kan se meget bedre end at tegne på papir. Billedet er altid det samme, men i virkeligheden - alt ser helt forkert ud, og du får ikke et hul i et hul!

Det er bedre at tilbringe den ekstra halv time, tegne alt og se nærmere på, hvad der kommer ud. Som regel forsvinder ønsket om at eksperimentere med asymmetri med det samme.

Analoger af spotlights

Udover punktbelysning er der noget andet, endnu bedre. Disse er lange LED-pærer, der kan placeres direkte under stretch-loftfilmen.

Virkningen af ​​en sådan belysning er simpelthen fantastisk, og med den korrekte fordeling af lysstrålerne ser det ud til, at du ikke er i rummet, men i rumfartøjets rum.

En dristig beslutning, men ganske interessant og ret budget.

Kombinationen af ​​lamper med lysekroner og andre belysningskilder

I nedenstående diagrammer kan du se mulighederne for placeringen af ​​lamper i kombination med lysekroner. Men før vi ser på billederne, vil vi gerne understrege, at lysekronen og pletterne i princippet er en vanskelig ting at kombinere.

Spots ser meget moderne ud, og lysekroner - ofte med et klassisk udseende. Derfor tænk hårdt, før du laver et punkt, der lyser stuen, som pryder vintage, kobber lysekrone. For at få lyset i dette tilfælde er det bedre ikke fra loftet, men fra sconces der matcher stilen, der ligger på væggen. Hvis du ejer en moderne lysekrone, så vedrører dette ændringsforslag dig ikke.

Interessante spot layouter

Og her kan du vælge en af ​​de ordninger, som du "ligger" til sjælen. Overvej dit overordnede rumdesign og stræk lofttekstur.

Hvis du har det blankt, så husk at spotlyset giver en temmelig ubehagelig blænding og placerer dem i den zone, som øjet konstant rusher på - er uklogt. Med stof - ikke noget problem. Spotlys på dem ser nøjagtigt ud som på et malet loft.

Spotlights i det indre:

Og nu får vi se specifikationerne og se på virkelige eksempler, hvordan kan de arrangeres. Som vi har sagt, er det skematiske billede meget forskelligt fra virkeligheden, og du kan se dette ved at se vores udvalg af fotos.

køkken

Normalt er spørgsmålet om, hvordan man lægger lys i køkkenet ikke for kompliceret. Værelset er normalt lille og placeringslamper omkring omkredsen eller på en eller anden måde udtænkt - det giver ingen mening.

Praktik er vigtig i køkkenet, hvilket betyder at du bare skal lave et "slag" af lumen over arbejdsområderne: bordpladen og bordet.

Der er ingen andre funktionelle steder i køkkenet. Sandt, hvis du har det stort, har en "ø" og andre usædvanlige elementer, så sørg for at overveje deres tilstedeværelse og ikke lade det være uden belysning. Dystert køkken - et dyster skuespil.

badeværelse

På badeværelset er det nødvendigt at belyse badet selv, vasken, og resten er valgfri. Generelt er badeværelserne sjældent særligt store, derfor er standard 3 - 4 pladser nok til 5 små lamper, der er arrangeret i en cirkel.

Stue

Der skal lægges særlig vægt på placeringen af ​​pletter i hallen, da romets stil og generelle udseende direkte afhænger af dette. Et punktbelysning her er ikke nok, af en enkelt grund, at det vil se kedeligt ud.

Det er bedre at kombinere punktbelysning med andre belysningsenheder, mens det er ønskeligt at have dem langsigtet i særlige loftnicher, der skal laves i forvejen, i planlægningsfasen af ​​loftet selv.

Dagligstue ser meget interessant ud i hvilke zoner fremhæves ovenfra ved hjælp af loftdråber. For eksempel over sofaen - over spisebordet - en cirkel med pletter mv.

soveværelser

Spots i soveværelset - mesteren. Men i dette rum, som i andre er det vigtigt at huske højdepunkterne.

Hvis strækloftet er blankt, bør du ikke i almindelighed kontakte spotbelysningen. For en lounge er en højdepunkt en aggressiv og irriterende ting, der vil forstyrre søvn.

I denne artikel så vi på alt og endnu mere på et givet emne. Vi håber, at efter læsning af vores materiale er placeringen af ​​lamperne på strækloftet ikke længere et problem for dig!

Strek-loftslygter

For at afslutte arrangementet af rummet, inden installationen af ​​strækloftet tages op, er det nødvendigt at overveje hovedproblemet - belysning. Typisk anvendes i rum med spændingsstrukturer, spot- eller vedhængslamper. Til dekorativt lys og brug led strip. Selvfølgelig vil alle ejere i huset se et smukt design, der kan realiseres ved hjælp af lys. Men eksperter anbefaler først og fremmest at være opmærksom på typerne af lamper.

For hvert specifikt interiør skal du vælge en bestemt type.

Særlige egenskaber

På planlægningen af ​​belysningen af ​​ethvert værelse skal du følge særlige regler, der forbedrer rummets ergonomiske egenskaber.

Det er vigtigt at overveje følgende kriterier:

 • Lampens placering bør bidrage til ensartet belysning i hele lokalet;
 • Lampens lysstyrke skal ikke være for høj, så lyset ikke irriterer øjnene;
 • Farverne bør forblive naturlige og ikke forvrænges fra belysningen.

Desuden bør belysningselementer ikke have en ødelæggende virkning på lærredet, se harmonisk ud i design og også have en bekvem metode til vedhæftning.

Derfor er det nødvendigt at fremhæve spotlights. De opfylder alle de angivne krav og er perfekte til spændingsstrukturer.

funktion

Der er flere specifikke kriterier, der hjælper med at vælge den mest passende belysningsindstilling:

 • Strålingsintensitet;
 • magt;
 • Varmeoverførsel med minimal ydeevne;
 • En harmonisk kombination med det generelle indre af rummet.

For at kunne vælge lyssignaler skal du være opmærksom på kælderen, beskyttelsesniveauet, strømmen, spændingen og lysstrømmen.

Strømforsyningen gælder ikke for alle lyselementer. For eksempel kræver diode og halogenlamper undertiden tilslutning af en strømforsyningsenhed. Det er muligt at finde ud af om en sådan forbindelse er nødvendig, ved at undersøge alle enhedens egenskaber i detaljer. Indgangsspændingen kan være 12 eller 24 volt.

Desuden er det vigtigt at overveje lampens design. Forsinkelse af denne parameter kan påvirke kombinationen med interiøret negativt, og baggrundsbelysningen mislykkes. Også vigtig er lampens størrelse.

Elementer af LED og halogen type bør vælges under hensyntagen til behovet for at tilslutte strømforsyningen til dem. For at gøre dette skal du bestemme det sted, hvor strømkilden er placeret.

Den mest korrekte placering vil være taggen. I så fald skal udskiftningen ikke nødvendigvis afmontere hele strukturen.

I dag tilbyder producenter af spotlights deres kunder en ret bred vifte af disse produkter. Derfor kan alle selv vælge enhederne efter deres ønsker og angivne krav. De har forskelle ikke kun i udseende, men også i tekniske parametre.

Således kan vi skelne adskillige parametre, hvormed disse enheder kan variere:

 • Ved installation
 • Ifølge de anvendte lamper;
 • I form
 • Ved magten;
 • Efter størrelse og andre parametre.

For at installere lysarmaturer vil det være nødvendigt at bryde spændingsstofets integritet. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at være opmærksom på typen af ​​installation af elementer. Sådanne lyskilder kan være tætsiddende (indbygget) og monteret (ekstern). I den første udførelsesform finder anlægget sted i særlige nicher, og i det andet udføres monteringen på en hvilken som helst overflade, forudsat at den er flad.

Det næste skridt er at vælge lampens type.

De er opdelt i følgende typer:

 1. glødelampe;
 2. halogen;
 3. LED (LED);
 4. energibesparelse.

Glødelampe anses for at være en budgetmulighed, da deres omkostninger er flere gange mindre end andre. For præcisionsanordninger anbefales brug af en pære lampe. De er i stand til jævnt at sprede lys og varme op mindre. Denne type lampe er egnet til punkt og lukket belysningsarmaturer.

Der er dog en vis mangel på deres anvendelse. De er for store. Længden af ​​patronen, hvor basen er placeret, når 12 centimeter. På grund af dette bør afstanden mellem loftets overflade og den dekorative belægning være omtrent den samme. Selvfølgelig kan alle disse mangler elimineres ved hjælp af riller lavet med et fræser.

Men sådanne radikale foranstaltninger kan erstattes med at bruge lamper med en enklere monteringsmetode.

Halogenlamper i deres egenskaber ligner den tidligere form. Der er dog en væsentlig forskel - der er en buffergas inde i kolben.

På grund af det har de nogle fordele:

 • Med samme grad af lysstyrke har pæren med tråden mindre dimensioner;
 • indeholder et stort udvalg af former og størrelser.

Det viser sig således, at disse produkter giver mere lys, men samtidig kan de monteres i mere kompakte armaturer. Det er især bekvemt, at de er egnede til sådanne anordninger, som har støv- og vandafvisende egenskaber. Desuden er patronen, som er nødvendig for dem, også meget mindre i størrelse. Den afstand der kræves mellem overlapningen og den dekorative belægning er 5-6 centimeter.

Halogenlamper kan også betjenes i op til 4000 timer.

Hvad angår LED-lamperne, er de samlet i strålediodene. I modsætning til andre fungerer sådanne lamper på likestrøm. De giver en kontinuerlig strøm af lys. De er imidlertid forbundet via en vekselstrømstransformator.

En anden fordel ved LED'er er øget levetid. De kan bruges op til 5 år. Samtidig er forbruget af forbrugt energi betydeligt lavere end i tidligere arter.

Energibesparende (fluorescerende) lamper er kendetegnet ved deres evne til ikke at varme op. Derudover forbruges de en meget lille mængde elektrisk energi. Det tager imidlertid tid for dem at blusse op.

En anden form for klassificering anses for at være form af belysningselementer. For at undgå sprængstofs brud er det bedre at bruge lamper, der har form som en cirkel. Det er værd at bemærke, at i dette tilfælde handler det ikke om hele elementet, men kun om landingsplatformen. At hun er ansvarlig for at installere lampen.

Et af de vigtigste parametre ved valg af belysning er strøm. Det er vigtigt at overveje dets maksimale ydeevne og afstanden fra overfladen til lampen.

De etablerede effektgrænser skyldes, at PVC-film, som anvendes i loftkonstruktioner, har tendens til at smelte og deformere ved en temperatur på mere end 60º.

For at fjerne sådanne uønskede effekter anbefales det at installere lamper med en effekt på op til 60 watt. Nogle gange kan du installere mere kraftfulde armaturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at levere varmeisolering på stederne for installerede enheder.

At være involveret i udvælgelsen af ​​lamper, er det værd at overveje deres placering. Det er nødvendigt at udelukke lærredets berøring med belysningselementet. Så du kan undgå den mulige deformation af loftet. Derfor er det nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem landingsplatformen og tætningsringen.

Separat er det værd at fremhæve de punktlydende lys, som har hængsler i deres design. De kaldes pletter. Deres hovedformål er at belyse både hele rummet som helhed og dets separate del (zone).

Hvordan placeres stræklampe?

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.