Den rigtige placering af armaturerne på strækloftet

Strækloftets design er ikke begrænset til niveauernes layout, valg af lærred og dekorative elementer. Loftkilder til spotbelysning er vigtige elementer i indretningen og placerer lys accenter på anmodning fra bygherren. Placeringen af ​​lamperne på strækloftet afhænger af deres antal, loftet og formålet med rummet.

Begrænsninger, der påvirker layoutet

Valg og placering af spotlights påvirker ikke kun belysningen af ​​rummet, men også holdbarheden af ​​stræklofter.

Følgende begrænsninger hjælper med at undgå skade på nettet under installation og drift af belysningsenheder.

 • For at forhindre tåre og deformation af lærredet tages minimumsafstanden fra belysningspunkterne til baguetterne til at være lig med eller større end 20 cm.
 • For suturfilm skal afstanden fra sømmen til armaturet være den samme som den til kanten af ​​banen.
 • Det interne arrangement af glødelamper i spotlights tvinger brugen af ​​ikke mere end 40 watt strøm til PVC stof og 60 watt til stoflofter. Effekten af ​​halogenlamper bør ikke være højere end 35 W, LED-analoger har ingen særlige begrænsninger.
 • Strømforsyningen til LED-strimler og -aggregater er ikke kun temmelig varmt, men ofte udbrændt. Om muligt er de placeret i et område med god ventilation og fri adgang.
 • Suspension af en lysekrone eller udendørs spot skal give en afstand på mindst 25 cm fra loftets overflade (kabinettet) til lærredet. Lampeffekt vælges fra samme beregning som i spotlights.
 • Under alle omstændigheder bør opvarmningstemperaturen på lærredet ikke overstige 60-70˚є. I skivelysekronerne skal der anbringes en spejlreflektor mellem lamperne og loftet.

Det er vigtigt! Alt installation og forberedende arbejde - installation af fastgørere og platforme, lægning og installation af ledninger, kontrol af korrektheden af ​​forbindelsen - skal udfyldes før webspændingen.

Med et stort antal belysningsenheder er det mere bekvemt at kombinere dem i separate grupper med uafhængig omskiftning. Denne ordning giver dig mulighed for at justere lysstyrken eller koncentrere den i de krævede områder af store rum. Installation af en lysekrone, almindelige spotlights og pletter på strækloftet, er også ønskeligt at forbinde dem separat. Separat omskiftning tillader brug af lyskilder, der kræver normal netspændingskonvertering - LED-bånd og -konstruktioner, lavspændings halogenlamper og andre belysningsarmaturer.

Lamper anvendt i spotlights og pletter

Belysningen i rummet afhænger primært af de valgte belysningsarmaturer. I øjeblikket bruger i spotlights 4 typer lamper, der hver især har sine egne fordele og ulemper:

Glødelamper - den ældste kilde til lys, der stadig ikke overgiver deres positioner. Dette lettes af billighed, mangel på kvalitet af fødevarekvalitet og et behageligt lysområde, ikke trættende syn. Anvendelsen af ​​spejlmatte kolber reducerer signifikant varmeproduktionen inde i lampen, men eliminerer ikke det.

Ulemperne omfatter lav effektivitet og relativt kort levetid.

Fluorescerende lamper er heller ikke nye, men moderne prøver er tilgængelige med E27 og E14 stikkontakt til konventionelle patroner og har indbygget stød. Lavt strømforbrug med god lysudgang, forskellige nuancer af det udsendte lys - deres positive side. Den største ulempe er, at det tager cirka 40 sekunder at opvarme lampen fuldstændigt, og hyppig tænd-slukning reducerer levetiden til niveauet for almindelige lamper.

Halogenlamper giver en stærk lysflow med mindre energiforbrug, samtidig med at den "varme" spektrumkarakteristik af glødelamper opretholdes. Den relativt høje pris modsvares af et betydeligt levetid - 2-4 tusinde timer. Ulemper - meget høj kolbe temperatur og følsomhed over for spændingsstød. Anbefales ikke til våde værelser.

LED-lamper, med samme lysindikatorlamper med glødelamper, forbruger 10 gange mindre energi. Livslængden af ​​højkvalitets halvlederindretninger er også slående - 40-50 tusinde timer. Placeringsmuligheder udvider manglen på opvarmning af boligen og termisk stråling. Den mest mærkbare ulempe er den høje pris.

Det anbefalede antal lyskilder til forskellige rum

Den almindeligt anerkendte metode til beregning af belysningen af ​​et værelse baseret på en enkelt armatur på 1,5-2 m2 er sandt for værelser med en gennemsnitlig lysintensitet ved installation af glødelamper med 40 watt. Dette belysningsniveau er tilstrækkeligt til et soveværelse, studie eller badeværelse. For stærk belysning i køkkenet er det heller ikke nødvendigt, det er bedre at tage sig af yderligere belysning af arbejdsområdet.

For en hall eller et børnehave, skal lampens kraft blive forøget til en grænseværdi på 60 W, hvilket er yderst uønsket. For at opnå den nødvendige lysintensitet uden at øge effekten, vil det hjælpe en mere tæt placering af lamper med en hastighed på et punkt pr. 1-1,5 m2. Men i tilfælde af gangen og andre rum, hvor kedeligt lys er mere hensigtsmæssigt, opnås resultatet ved at reducere lyskildernes effekt, samtidig med at standardinstallationsdensiteten opretholdes.

Halogenlampernes lysintensitet er 1,5 gange mere end normalt, men opvarmning af pæren kræver også en strømgrænse. Så ved beregning af det krævede antal point baseret på ovenstående beregninger. Energibesparende lamper, fluorescerende og LED, har betydelig lysudgang med svag opvarmning af kroppen. Men på baggrund af kravene til ensartet fordeling af lys over området er det mere hensigtsmæssigt at arrangere lamper på et strækloft på mindst 1 pr. 2 m2.

Placeringsordninger til spotlights

Placeringen af ​​belysningsarmaturer påvirker ikke kun belysningen, men også opfattelsen af ​​rummet som helhed. Sofistikeret design af stræklofter med spotlights kan gøre et lille værelse mere rummeligt og en stor hall - varm og hyggelig. Det er ikke svært at placere 2-3 punkt armaturer, men da antallet af point vokser, vokser antallet af installationsindstillinger i en progression. Følgende skitser kan blive en base for selvstudium af belysningen af ​​lokaler.

Tænker gennem layoutet af inventar på strækloftet, bør du overveje ikke kun formen og arealet af rummet. En stærk faktor i fordelingen af ​​lys er indretningen af ​​rummet. For eksempel, hvis rummet har en høj væg, er placeringen af ​​lamperne omkring omkredsen upassende.

På gangen og korridorerne er spotbelysningen på grund af deres betydelige længde anbragt i en række langs den langsgående midterlinie. Formen af ​​en hal tæt ved en firkant gør det muligt at arrangere lamper i to rækker, symmetrisk eller i skakbrættet rækkefølge. Denne ordning bruges, når spørgsmålet opstår: hvordan placeres 6 lamper og mere? Visuelt udvide rummet vil hjælpe placeringen af ​​lyskilder tættere på væggene.

Ved belysningen har badeværelsesindretningerne et rektangel eller ovalt rundt om væggenes omkreds. Området nær spejlet er desuden belyst med vægbelysning. Lampens design bør ikke kun passe ind i interiøret, men også have tilstrækkelig fugtighedsbestandighed. Ved høj luftfugtighed anbefales det ikke at anvende fluorescerende lamper på grund af utilstrækkelig tæthed af den elektroniske stød.

Den bedste kombination til hallen betragtes som en lysekrone og spotlights. Hvad angår hovedkilden til lys, er udtalelserne ret konservative - lysekronen skal være placeret i midten af ​​rummet. Pointkilder er arrangeret i form af geometriske former og deres fragmenter, symmetriske med hensyn til lysekronen. I en hal med asymmetriske lofter på flere planer gør det ofte uden central belysning. Lamperne er placeret i overensstemmelse med niveauernes form, dækker jævnt rummet eller fremhæver flere betingede zoner i den.

Soveværelset er et hvilested, og vægten er normalt placeret på sengen. Placering af 7-8 lamper omkring omkredsen af ​​sengen vil give tilstrækkelig belysning af det krævede område, hvilket skaber en skygge af en lyskappe. Arrangementets form - U-formet, bred bue eller halvcirkel afhænger af rummets overordnede design. Lysets intensitet kan begrænses af en lysdæmper, eller der kan installeres et ekstra natlys. Eksempelvis fremhæver væggen modsat fra sengen med flere low-power spots.

I børnehaven er det vigtigt ikke kun at placere lamperne korrekt for at sikre tilstrækkelig belysning, men også at tage sig af sikkerheden af ​​det udsendte lys til øjnene. Det anbefales at anvende glødelamper og halogenlamper som hovedlyskilder, hvis lysområde er tættest på det naturlige. Lysstofrør indeholder kviksølvdamp, men LED-lamper og bånd hjælper med at dekorere plantens loft med alle regnbuens farver. Det kaotiske arrangement af kompakte spotlights bruges til at dekorere loftet under den stjerneklare himmel.

I de fleste lejligheder er køkkenet og spisestuen et værelse, men fordelingen af ​​funktionelle områder er sjældent her. Spotlights jævnt placeret over hele rummet i rummet, forsøger at dække omkredsen og midten. Dette arrangement giver god belysning med et minimum af skygger. Med mangel på lys i arbejdsområdet arrangeres ekstra spotlys.

Selvfølgelig er placeringen af ​​spotlights på strækloftet individuel for hvert værelse, og fotos og skitser er kun knyttet som de mest succesfulde eksempler. Baseret på ovenstående materiale er det let at selvstændigt udvikle et belysningsskema i overensstemmelse med individuelle behov og præferencer.

Sådan placeres lamper på et strækloft: muligheder, ordninger, foto

Hvorfor er den rigtige placering af armaturerne på strækloftet så vigtigt? Og fordi det ikke kun afhænger rummet af belysningen af ​​dette, men også den visuelle effekt af interiøret som helhed og endda levetiden for dit strækloft.

I dag vil vi se på alle mulige finesser, der er forbundet med dette problem, samt give dig et visuelt layout, understøttet af rigtige billeder i interiøret.

Funktioner ved valg af armaturer til hævede lofter

Stræklofter er forskellige, lamper - også. Det mest afgørende øjeblik i udvælgelsen af ​​pletter til et strækloft er ikke deres yderlige tiltrækningskraft og størrelse, men magt. Fra det og skal "danse", da der er stor sandsynlighed for at beskadige belægningen gennem varmen.

Et smeltet ophængt loft er ikke genstand for reparation, du forstår. Så vær forsigtig i dette øjeblik, så det senere ikke ville være uhyggeligt smertefuldt.

Hvilke stræklofter er: film (PVC) og stof. Samtidig, den ene, at en anden mulighed ikke tåler stærk opvarmning, men stoffet er lidt mere stabilt. Desuden vil du, hvis du stærkt opvarmer filmloftet, foruden hurtig forringelse få en daglig del af formaldehyddamp i luften, da den frigives ved en temperatur på mere end 70 grader.

Så hvad er den optimale effekt mulig for punktlys?

Til stoflofter:

 • Galogenki - op til 35 W
 • Glødelamper - op til 60 W

Til filmlofter:

 • Galogenki - op til 20 W
 • Glødelamper - op til 40 W

Der er også en anden stor mulighed - LED lamper. Deres omkostninger er lidt mere end ovenstående, men:

 • tjene meget længere;
 • smelte loftet ikke på nogen måde;
 • da de næsten ikke udsender nogen varme.

Men her er der også et lille øjeblik: For at "lancere" disse lamper er det nødvendigt at forbinde dem med en speciel adapter, som ikke kun opvarmes, men bogstaveligt talt "tændt". Derfor må du under ingen omstændigheder placere denne enhed på loftet selv under filmen!

Det er bedre at placere det et sted på væggen, i hjørnet bag gardinet. Det vil være endnu mere bekvemt for dig, da adaptere jævnligt har brug for reparation, og at adskille strækloftet til dette formål er ikke sjovt for svagt af hjertet, for det mindste.

Derudover har vi ikke noget mere at tilføje. Du er fri til at vælge absolut ethvert design og størrelse af pletter, der udelukkende afhænger af din egen smag og tegnebog.

Beregning af det krævede antal armaturer

Til væggene om aftenen syntes ikke dyster, og værelset ubehageligt, belysning skulle være nok. Det er værd at spare på nogle ti pletter og alt, udseendet af rummet mister sin friskhed om aftenen.

Ikke kun at lamperne skal være nok, så de skal også grupperes korrekt. Den optimale løsning er placeringen af ​​en armaturgruppe over rummets "arbejdsområder". Det vil sige, hvis vi taler om køkkenet - er det vigtigste beløb placeret over spisepladsen og arbejdsbordet, hvis vi drejer om soveværelset - vi grupperer dem i skabet, påklædningsbordet og sengen mv. Afhængigt af hvilken type værelse og dets møbler.

Hvad angår den rigtige mængde lumen, er alt ekstremt simpelt:

På 1 kvadratmeter er nok 20W, bare.

Det vil sige, hvis du tog en spotlight med en effekt på 35 W, kan du sikkert øge dækningen med en og en halv gang. Det vil sige, 35W er nok til 1,5 meter af loftet.

Det følger simpel matematik. Tag loftets samlede kubiske kapacitet og divider den med 20 (35 W). Hvis du har et loft på 10 kvadratmeter, så skal du bruge 10 armaturer på 20 watt hver eller 6-7 armaturer på 35 watt hver.

Overvej at vi taler om den lette trafik fra udelukkende punktpunkter. Hvis du har en lysekrone eller en anden lyskilde, kan nummeret sikkert opdeles i tre, idet de har mere til skønhed end for et funktionelt formål.

Grundlæggende regler for placering af spotlights

Reglen her er en - har ikke lamper tættere end 15 cm til sømmen af ​​strækloftet. Fordi, hvis du ellers gør det, er der stor risiko for at beskadige spændedækslet under installationen.

Resten er fuldstændig handlingsfri, men hvis man vil observere i det mindste noget geometri, er det fornuftigt at holde fast ved nummer to - ikke at placere lamper tættere end 20 centimeter til hinanden.

Og hvis den nøjagtige afstand ikke er din sag, og du vil skildre kaotisk kaos i loftet, så stole udelukkende på din smag.

Og alligevel, inden du laver huller i strækloftet, er det bedre at forsigtigt krise ud cirkler på overfladen af ​​gulvet i stedet for de påståede punkter. Så du kan se meget bedre end at tegne på papir. Billedet er altid det samme, men i virkeligheden - alt ser helt forkert ud, og du får ikke et hul i et hul!

Det er bedre at tilbringe den ekstra halv time, tegne alt og se nærmere på, hvad der kommer ud. Som regel forsvinder ønsket om at eksperimentere med asymmetri med det samme.

Analoger af spotlights

Udover punktbelysning er der noget andet, endnu bedre. Disse er lange LED-pærer, der kan placeres direkte under stretch-loftfilmen.

Virkningen af ​​en sådan belysning er simpelthen fantastisk, og med den korrekte fordeling af lysstrålerne ser det ud til, at du ikke er i rummet, men i rumfartøjets rum.

En dristig beslutning, men ganske interessant og ret budget.

Kombinationen af ​​lamper med lysekroner og andre belysningskilder

I nedenstående diagrammer kan du se mulighederne for placeringen af ​​lamper i kombination med lysekroner. Men før vi ser på billederne, vil vi gerne understrege, at lysekronen og pletterne i princippet er en vanskelig ting at kombinere.

Spots ser meget moderne ud, og lysekroner - ofte med et klassisk udseende. Derfor tænk hårdt, før du laver et punkt, der lyser stuen, som pryder vintage, kobber lysekrone. For at få lyset i dette tilfælde er det bedre ikke fra loftet, men fra sconces der matcher stilen, der ligger på væggen. Hvis du ejer en moderne lysekrone, så vedrører dette ændringsforslag dig ikke.

Interessante spot layouter

Og her kan du vælge en af ​​de ordninger, som du "ligger" til sjælen. Overvej dit overordnede rumdesign og stræk lofttekstur.

Hvis du har det blankt, så husk at spotlyset giver en temmelig ubehagelig blænding og placerer dem i den zone, som øjet konstant rusher på - er uklogt. Med stof - ikke noget problem. Spotlys på dem ser nøjagtigt ud som på et malet loft.

Spotlights i det indre:

Og nu får vi se specifikationerne og se på virkelige eksempler, hvordan kan de arrangeres. Som vi har sagt, er det skematiske billede meget forskelligt fra virkeligheden, og du kan se dette ved at se vores udvalg af fotos.

køkken

Normalt er spørgsmålet om, hvordan man lægger lys i køkkenet ikke for kompliceret. Værelset er normalt lille og placeringslamper omkring omkredsen eller på en eller anden måde udtænkt - det giver ingen mening.

Praktik er vigtig i køkkenet, hvilket betyder at du bare skal lave et "slag" af lumen over arbejdsområderne: bordpladen og bordet.

Der er ingen andre funktionelle steder i køkkenet. Sandt, hvis du har det stort, har en "ø" og andre usædvanlige elementer, så sørg for at overveje deres tilstedeværelse og ikke lade det være uden belysning. Dystert køkken - et dyster skuespil.

badeværelse

På badeværelset er det nødvendigt at belyse badet selv, vasken, og resten er valgfri. Generelt er badeværelserne sjældent særligt store, derfor er standard 3 - 4 pladser nok til 5 små lamper, der er arrangeret i en cirkel.

Stue

Der skal lægges særlig vægt på placeringen af ​​pletter i hallen, da romets stil og generelle udseende direkte afhænger af dette. Et punktbelysning her er ikke nok, af en enkelt grund, at det vil se kedeligt ud.

Det er bedre at kombinere punktbelysning med andre belysningsenheder, mens det er ønskeligt at have dem langsigtet i særlige loftnicher, der skal laves i forvejen, i planlægningsfasen af ​​loftet selv.

Dagligstue ser meget interessant ud i hvilke zoner fremhæves ovenfra ved hjælp af loftdråber. For eksempel over sofaen - over spisebordet - en cirkel med pletter mv.

soveværelser

Spots i soveværelset - mesteren. Men i dette rum, som i andre er det vigtigt at huske højdepunkterne.

Hvis strækloftet er blankt, bør du ikke i almindelighed kontakte spotbelysningen. For en lounge er en højdepunkt en aggressiv og irriterende ting, der vil forstyrre søvn.

I denne artikel så vi på alt og endnu mere på et givet emne. Vi håber, at efter læsning af vores materiale er placeringen af ​​lamperne på strækloftet ikke længere et problem for dig!

Spotbelysning: Sådan placeres lys på loftet (+68 fotos)

I interiørdesign spiller belysning en stor rolle. Ved hjælp af lys i ethvert rum kan du lave en lille, men stadig et mirakel. Literatiseret lys giver dig mulighed for at skubbe grænserne for rummet og ikke dvæle på de sædvanlige skjule fejl, øge loftets højde, udvide de smalle korridorer, og et lille rum bliver til en stor hall. Få disse effekter vil hjælpe spot belysning lofter. Overvej placeringen af ​​lamper og billeder med eksempler.

Detaljeret om spotbelysning

Afhængigt af designidéen giver belysningen på loftet dig mulighed for at maksimere fordelingen af ​​lyskilder i hele rummet, fremhæve vigtige områder, skjule visse dele i rummet. Det er vigtigt at forstå, at ved at bruge traditionelle lyskilder, for at få et punktlys vil det ikke fungere. Påfør specielle lamper til loftet - de er tynde, i en anden kaldes de pletter.

Systemet baseret på spotbelysningsenheder kan udstyres enten i ophængte eller nedhængte lofter. Dette kan være en konstruktion i form af et loft på flere niveauer af gipsplader, MDF, aluminiumspaneler. Disse lamper ser godt ud i et plastloft.

I tilfælde af moderne loftkonstruktioner er hængning af en traditionel lysekrone ikke den rigtige tilgang. Eksternt lys falmer. På mode af et nyt, internt punktlys.

Hovedfunktioner

Hovedtræk ved eventuelle spotlights er en lille vinkel af lysdisplay. Så vinklen er 30 grader. Lyser kun en lille del af rummet. På grund af denne kendsgerning skal lampens placering være meget tæt. En anden funktion er, at lysstrømmen har en konisk form.

For at sikre ensartet og vigtigst af høj kvalitet belysning er det nødvendigt at placere lamper, så keglerne i lysstrømmen skærer på et niveau over alle objekter i rummet.

Fordele og ulemper

Denne type belysning har både fordele og ulemper, men først fremhæver vi de vigtigste fordele:

 • Punktlys gør det muligt kun at oplyse et bestemt rum delvis. Mange mennesker har brug for at dække kun nogle få ting. Unødvendige zoner bør ikke tændes.
 • Lamper kan placeres i alle dele af rummet og på grund af dette får det mest oplyste rum. Ofte kraftige lysekroner er ikke måder at belyse fjerne hjørner og steder på.
 • En anden vigtig fordel er den fuldstændige mangel på skygge. På et hvilket som helst tidspunkt i rummet skabes en strøm direkte over hovedet, hvilket reducerer skyggen betydeligt. Samtidig kommer lyset også fra andre dele af rummet.
 • Du kan vælge og koste. En loftslampe til arbejde bruger mindre strøm end store lysekroner, der belyser hele rummet.
 • En punktlampe spredt lysstrømme i små vinkler, det viser sig at give belysning af objekter nedenunder. Dette er meget gavnligt med hensyn til design. Kvaliteten af ​​lys er meget højere - den er lysere.
 • Sammenlignet med den traditionelle lysekrone er levetiden på spotlights længere, hvilket sparer penge ved deres køb.
 • For at organisere en sådan løsning er det ofte nødvendigt at levere en strøm med en spænding på 12 V. Dette øger sikkerheden flere gange og sparer også ressourcer.
 • Ved hjælp af disse lamper kan du få en flerfarvet glød - det giver dig mulighed for at spille og prøve nye ting. Dette forbedrer indretningens skønhed.
 • Disse systemer er meget billigere hvad angår belysningsomkostningerne. Stor og kraftig lysekrone til pengene ikke at købe.

Nu om ulemperne er det naturligvis langt fra ideelt på trods af alle fordele:

 • I processen med at designe og organisere belysning er der visse vanskeligheder. Systemet er et stort antal enheder, så oprettelsen af ​​projektet vil kræve store investeringer end udviklingen af ​​generelle belysningssystemer.
 • Nogle typer af belysningsenheder kan kræve et særligt loftdesign, for eksempel et loftsloft, og det er ikke egnet til små værelser med lave lofter.
 • Hvis du planlægger at installere lampen på 12 V, så skal de have transformatorer eller separate strømforsyninger.

Placering af lamper

Ved udformningen af ​​flere niveauer og stræklofter giver spotlights dig mulighed for at skabe unikke interiører. Værelset køber en særlig arkitektur og atmosfære. Det vigtigste her er placeringen af ​​lamper. Mangel på dem og den forkerte placering vil let føre til kaos.

Overvej vellykkede indkvartering muligheder:

 • Parallelle arrangement. Lampe i loftet er placeret i to eller flere rækker - dette er en god mulighed, der passer til smalle såvel som lange værelser.
 • Rektangulær placering. Med dette loftlys kan du udvide rummet visuelt. Men der er en nuance her - det anbefales også at installere en central kilde i loftet. Denne mulighed går godt med lysekroner.
 • Placeringen af ​​belysningspunkterne i loftet i form af en lysbuen. Dette er en temmelig ukonventionel mulighed. Ved hjælp af en sådan ordning kan du accentere en vis del af interiøret.
 • Du kan bruge et korsformet mønster. Dette er den bedste mulighed for små interiører, når du skal gøre uden massive lysekroner eller sconces.
 • Scene lys. Ideel mulighed for tilrettelæggelse af belysning i køkkenet samt andre områder, hvor det er vigtigt at belyse den centrale zone og hjørner.
 • Circular arrangement af lamper uden en lysekrone på loftet. Mere egnet til badeværelser eller små gange.

Der er en lang række muligheder for placering af spotlights. Det hele afhænger af rummet, loftets højde og designet som helhed. Eksempler på ordninger, du kan se på billedet nedenfor.

Placering af spotlights på strækloftet - diagrammer med eksempler

Korrekt monteret PVC-klud vil sikre dig deres korrekte drift i mange år. Men hvordan de passer ind i dit indre, påvirkes af meget forskellige faktorer. Blandt dem er i første omgang den kompetente belysningsorganisation, hvor den generelle atmosfære i et rum ofte afhænger af, og det visuelle harmoni læser i det. Du hjælper med grundlæggende ordninger og billeder med eksempler fra interiøret, hvilket vil bidrage til at opnå den optimale placering af spotlights på strækloftet.

Installation specialister kalder disse armaturer anderledes: mortise, spot, spotlights, spotlights, forsænket, og så videre. Essensen ændres imidlertid ikke - i mange henseender er det de, der spiller hovedrollen i at opbygge et unikt lysforhold i rummet, hvilket hjælper med at fokusere på bestemte zoner.

I lyset af en sådan popularitet har mange på en eller anden måde helt glemt, at deres oprindelige formål var at udføre funktionen af ​​yderligere belysning i et boligområde, hvor en lysekrone i midten regner som en bold.

Men sidstnævnte som en kilde til lys bliver mere og mere ignoreret. Ikke i alle tilfælde kan det betragtes som berettiget, men ofte kan konstruktionen af ​​et lysmønster i et rum udelukkende ved hjælp af pletter anses for vellykket.

Spot placering regler

Men for at presse den maksimale æstetiske appel fra et monteret panel, skal du kende de grundlæggende regler for sikker placering af pletter på strækloftet. Lad os prøve at liste under dem, der anses for at være grundlæggende:

 1. hvis pletterne befinder sig langs væggen, så hold den minimale afstand, der er nødvendig for højkvalitetslysfordeling - 20 cm. Hvis du ignorerer denne anbefaling, vil du ikke kunne få niveauet af belysning, du vil have fra de monterede armaturer;
 2. Den anbefalede afstand mellem pletter er fra 30 centimeter, den optimale bestemmes af det lokale behov og typen af ​​strakt klud;
 3. Parallelt placerede spotlights forlænger visuelt rummet - dette kan med held bruges til værelser, der kræver visuel korrektion;
 4. Det rektangulære layout er ideelt til små og smalle rum, men kræver oftest støtte i form af "tungt artilleri" - en tung lysekrone i midten;
 5. hvis du bruger pletter i forbindelse med stræklofter lavet af konventionel PVC film, så er den maksimale tilladte effekt for halogenlamper op til 20 W, for et satinpanel lidt over 35 W;
 6. Det nøjagtige antal armaturer bestemmes altid af typen af ​​lysmønster i rummet, men et sted kan ikke belys mere end 2 m2 ledig plads. Denne figur skal tages i betragtning ved udarbejdelsen af ​​en plan for placering af spotlights på et strækloft.

Spotlights med lysekrone

Ligegyldigt hvordan lysekronen ser ud, undertiden arkaisk, men nogle gange uden at det ser nogle værelser udroligt kedeligt ud.

Brug af pletter som ekstra belysning mindsker ikke deres rolle som lyskilder. Som det fremgår af sætningen af ​​de mest almindelige ordninger, er de ansvarlige for zoneinddeling og den nødvendige belysning af visse områder, langt væk fra den centrale lysekrone.

Lad os se på, hvordan dette implementeres i praksis.

Spotlights uden lysekroner

I en række værelser tager spotlights hovedrollen i belysningen af ​​belysningen på grund af manglende muligheder for montering af den centrale lysekrone. Også sidstnævnte kan ofte ligne et fremmed element i separate interiører, for eksempel i en smal korridor eller et lille badeværelse. I tilfælde hvor brugen af ​​lysekronen er uhensigtsmæssig, får den korrekte placering af pletpletterne på strækloftet ekstra betydning.

De mest almindelige muligheder for brug af pletter i sådanne tilfælde beskrives detaljeret i skemaet nedenfor.

Igen, sådan ser det ud i en række interiører.

Varianter af placeringen af ​​lamper i forskellige rum

Det er ret nemt at lære at distribuere spotlights korrekt over hele området af strækloftet - du skal bare forsøge at forestille dig det endelige lysmønster i rummet. Men for at undervise dette - en tvivlsom ide. For mange forskellige faldgruber flyder til overfladen, og omstændigheder, der ikke er indlysende for alle, begynder at påvirke deres placering på strækloftet direkte. Ikke desto mindre forbliver nogle generelle tips til forskellige funktionelle vilkår for lokalerne fuldt ud gyldige.

I soveværelset

Forsøg ikke at bryde alle optegnelser på lysets kraft. Soveværelset er et soveværelse, et af de mest fredelige steder i din lejlighed eller hus, så den primære opgave er at skabe en rolig, afslappet atmosfære. Hvis du bruger en variant med en central lysekrone på et strækloft, kan du ved hjælp af spotlights understrege en zone nær spejlet eller et sengebord. Det er praktisk!

Ofte i soveværelset, og alt kan begrænses til nogle spotlights på stræklofterne. Gode ​​råd - brug det gule lys. Det er ikke så lyst som den klassiske hvide, og vil aldrig forårsage irritation.

I stuen

Hvis der er nogen faktor, der begrænser din kreative fantasi, når du fjerner spotlights i dette rum, så kommer det som det fremgår af billedet ned til loftoverfladen. Her kan du bruge en række forskellige belysningsmuligheder, herunder glødens dynamiske lysstyrke.

Store stuer kan deles med succes i zoner. Det valgte layout af spotlights på spændingsdækkerne afhænger oftest af indretningens stil. For minimalisme, som nu har fået særlig popularitet, er streng geometri og symmetri mest relevante. For klassikere - lidt glathed i hjørnerne.

køkken

Yderligere belysning af spisestue eller arbejdsområde på strækloftet ved hjælp af spotlights er en af ​​de teknikker, der giver dig mulighed for at skabe et særligt humør og komfort i dette rum.

Resten af ​​spotlights i køkkenet er ofte placeret langs det installerede headset - i denne version er der en slags tradition, men meget ofte på grund af den beskedne størrelse af køkkenet som helhed. Og som et resultat, et meget lille rum til manøvrer.

Men der er også ret originale måder at arrangere pletter på loftet på - på billedet nedenfor.

Badeværelse / toilet

Det endelige valg afhænger af dine personlige præferencer. Er du en dygtig for klar symmetri og perfektionisme? Den geometriske distribution passer nøjagtigt til dit smagsmønster.

Foretrækker bevægelsesfrihed og ikke-trivielle, undertiden endda uventede løsninger? Du kan gøre det, som i billedet nedenfor.

Alligevel er det svært at forsømme et råd, som for et rent funktionelt rum som et badeværelse, har en særlig betydning: hvis spejlet ikke har sin egen belysning, kan du bruge princippet om zoneinddeling med en klar samvittighed og sætte et sikkert fokus på dette emne i dit indre.

Gang / korridor

På nogle af nuancerne af placeringen af ​​lamperne på strækloftet i korridoren har vi allerede diskuteret ovenfor. Lad os tydeliggøre ideen mere bredt: En vis nøjagtighed i korridorrummet kombineret med dårlig belysning giver ubehag for både dig og dine gæster, hvilket er ret logisk. Dette kan undgås med et lille trick: sæt pletter i loftet vinkelret på korridorets vægge og derved danne et klassisk rektangel, og ideen om din svage og ubehagelige korridor vil ændre sig drastisk i et øjeblik.

På samme måde kan en lille sal laves visuelt lidt mere på grund af den nu parallelle placering af pletter på strækloftet - lige langs væggene. Rummet vil blive udvidet, og dine gæster vil være i stand til at føle sig mindst en smule, men friere. Ja, og du også!

konklusion

Som de mange billeder, vi har brugt, er placeringen af ​​spotlights på et strækloft i dag ikke en bagatel, som kun supplerer indretningen, men næsten det vigtigste kompositionsværktøj, hvis kompetente besiddelse giver dig mulighed for at gøre selv et meget kedeligt og usammenhængende interiør til et ægte slik. Har du mestret denne fantastiske evne til at programmere stemningen i et rum ved hjælp af sådanne tilsyneladende baggrunde som spotlights? Du har mulighed for at tjekke dette i praksis, hvis dagsordenen er reparation i dit eget hus eller lejlighed. Og fra denne artikel lærer du om, hvad der er typer af spotlights og funktioner i deres valg.

Hvordan placeres stræklampe?

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.

Lygternes layout på loftet.

Korrekt belysning af det indre af rummet og korrekt placering af spotlights på loftet er et meget vigtigt spørgsmål, som du bør tænke på i de indledende stadier af reparation.

Selv når du selv skaber et godt, smukt interiør, kompetent layout, kan du arrangere belysningen, så hele den oprindelige idé af designet forsvinder, og rummet vil virke ubehageligt.

Spotlights er ideelle som ekstra belysning i store rum. Disse omfatter:

 • stue
 • børns værelse
 • soveværelset
 • køkkenet

Og som den vigtigste kilde til belysning er de velegnede til små rum:

 • badeværelse
 • korridoren

Hvorfor så? For det første har enhver spotlight en vis størrelse af indersiden, som er skjult i en niche.

På grund af dette er det nødvendigt at reducere den samlede højde af loftet i lokalet. Størrelsen af ​​nicheen vil afhænge af typen af ​​stedet.

 • for glødelamper vil loftet falde med så meget som 12cm
 • med halogenlamper - fra 4 til 8 cm
 • med LED - 5-6cm

Det anses ikke for en god beslutning at sænke loftet med 12 cm i hele rummet. I dette tilfælde ville det være korrekt at vælge en lysekrone som hovedbelysning eller en stor loftslampe, der er fastgjort til nulpunktet.

Og prikkerne som ekstra. Samtidig sænke loftet for dem, kun i de nødvendige dele af rummet.

I badeværelserne er hæftet loft monteret rundt omkretsen og indledningsvis sænket til en vis højde. Resultatet er den niche, der er ideel til indlejrede pletter.

Men hvis dit badeværelse har en kongelig størrelse, så er det her fornuftigt at gøre det samme som i store værelser. Det vil sige det vigtigste punkt i belysningen i midten plus yderligere omkring omkredsen.

Desuden er forsænket lys ideelle til små og aflange korridorer. De kan let fordeles over hele området og dermed opnå ensartet belysning.

Faktisk er korridoren et passageområde. Og det lave loft her er ikke særlig tiltrækkende opmærksomhed.

En af de vigtige fejl, der kan ødelægge hele designet, er farven på lampens hus.

Det er hvidt, da denne lampe bliver til en del af loftet og vil være helt usynlig.

I modsætning til punktmønstre af guld, sølv eller bronzefarve.

Her ses forskellen med det blotte øje.

Her er de vigtigste afstande, der skal følges, når du vælger placeringen af ​​spotlights i strækloftet:

 • fra kanten af ​​væggen til den første lampe skal du overholde et minimumsindhold på 20cm
 • Den minimale afstand mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm
 • Hvis loftet består af flere svejsede knive, skal lampehusene være placeret 15 cm fra sømmen

I store områder med en central lysekrone skal lamperne installeres i hjørnerne og de mindst oplyste dele af loftet.

Krydsbelysning i et smalt rum, udvide det visuelt.

Og når du bruger 20 eller flere lyspunkter, anbefales det at gruppere dem i zoner med separat uafhængig effekt.

Når du installerer lysekronen, placeres den som sædvanlig i midten. Med hensyn til dette punkt, og bygger alle yderligere sammensætninger. Det kan dog være:

 • symmetrisk
 • asymmetrisk

Men uanset dette er lysekronen altid udgangspunktet for hele billedet.

Overvej en særlig ordning, der i vid udstrækning anvendes i praksis.

Disse ordninger №1,2 med et mindste antal punkter og en lysekrone i midten er velegnet til relativt små værelser.

For eksempel, hvis du har et ikke-vinklet køkken sæt, der er bygget langs en enkelt væg, så vælg skema nummer 2.

Skema nummer 4 justerer belysningen. Det kan også bruges til køkkenet, men kun med et skrå arrangement af skabene.

Selv ved hjælp af det er det hensigtsmæssigt at fremhæve alle individuelle områder i værelserne - spisning i køkkenet eller i rekreativt område i hallen.