Hvad er en diffuser, hvordan den er, og hvordan installeres den?

For at dække åbningen af ​​kanalen, "kigger" ind i rummet, kan du ikke kun bruge ventilationsgitter.

Et af disse produkter er en diffusor.

Beskrivelse, formål og enhed

Diffusoren er et synligt element i luftfordelingssystemet, hvorigennem luft kommer ind i rummet (eller fjernes fra det). Faktisk - dette er en af ​​de typer af ventilationsgitter, som har en lidt anderledes design.

Produktudgang - luftfordeling. Hvis det er en kontinuerlig strøm - dette fører til et udkast, og desuden er en del af rummet ventileret (langs strømmen). For at luftudvekslingen i rummet skal være ensartet, skal luftstrømmen fordeles - det er hvad diffusoren gør.

Den forreste del af produktet (som er synlig i rummet) kan have en anden form, farve og område af hullerne. Bag landing lug (som er indsat i slot).

Af formålet med værelset - ingen begrænsninger t. Produkter kan placeres både i stuer og i produktions- og ikke-beboelsesbygninger.

I konventionelle lejligheder anvendes diffusoren praktisk taget ikke - da der ofte ikke er nogen forsyningsventilationsanordninger. Luft indføres enten gennem vinduer eller gennem indsugningsventiler. Udstødningsventilation - begrænset til gitteret i køkkenet og i badeværelset og i køkkenet.

Oftest anvendes produkter til kommercielle lokaler (butikker, banker, hospitaler, saloner, fitnesscentre).

Udseendet og designen af ​​den universelle diskkegle (video)

Anvendelsesområder

Diffusere kan bruges:

I systemer med tvungen og naturlig ventilation, både forsyning og udstødning.

I klimaanlæg.

I varmesystemer.

Klassifikation: typer og forskelle

Produkterne kan variere i en række funktioner og egenskaber.

Nedenfor overvejer vi de eksisterende muligheder.

Til destination (i retning af en luftstrøm)

Forskellene mellem dem er i blades hældning.

Det skal bemærkes, at produkterne hovedsagelig anvendes i indløbsventilationssystemer, mindre ofte - i udstødningssystemer.

Tvangs- og udstødningsmodeller

Separat skal man sige om tilførsels- og udstødningsdiffusorer, som samtidig kan udsættes for udstødnings- og udluftningsventilationen. Sådanne modeller er placeret i lofterne og har en rektangulær eller firkantet form.

På siderne - er der slidser rettet mod siden af ​​diffusorens centrum. På dem kommer luften ind i rummet.

I midten - hullerne er placeret for at fjerne luft (udstødning).

På grund af luftstrømens forskellige retning (luften trækkes lodret, i midten og leveres - på siderne og sendes til siderne), blandes de ikke med hinanden.

Ifølge materialet

Ventilationsdiffusoren kan være lavet af følgende materialer:

Plast. Plast diffusoren er billigere og lettere.

Metal. Metalprodukter er normalt enten stål eller aluminium. For at forlænge levetiden og forbedre "udseende" er overfladen af ​​produkterne dækket af maling. Sammenlignet med PVC er metalmodeller dyrere.

Efter enhed (huldesign)

Ved type huller kan diffusoren være:

Sprække. Det har en rektangulær ramme, hvor flere lange smalle huller skæres. I dette tilfælde kan lamellerne have en skråning (så luften vil blive rettet i en bestemt retning) eller arrangeret vinkelret på rammen (så vil luften strømme i en direkte strøm fra diffusoren). God for dets usynlighed - Sådanne produkter passer godt ind i interiøret og fanger ikke øjet. For nogle modeller kan luternes hældning justeres, og for begge blinds på én gang og for hver for sig.

Dyse (jet). Giver luft en kontinuerlig strøm på bekostning af, hvad det går videre. Det bruges normalt i lofter af store rum (koncertsale, fitnesscentre, industrilokaler, teatre, gallerier, pakhuse, indkøbskomplekser). For nogle produkter kan hældningen og retningen af ​​dysen justeres.

Plate (faktisk - den samme anemostat). Den har en rund ramme, i en kort afstand, hvorfra en flad (eller konveks eller konkave) cirkel er fastgjort. Luften passerer mellem cirklen og rammen og fordeles langs overfladen (loftet).

Vortex. Formen af ​​produkterne kan være runde eller firkantede. Blinds placering er lig med blæserbladene. Et sådant design gør det muligt at blande luft indendørs mere effektivt.

Vifteformet. Runde produkt, som er et par diffusorer af forskellig diameter, forbundet med en.

Ventilationsloft diffusorer (7 billeder)

Loftdiffusoren er en uundværlig del af ventilationssystemet. Dette element er imidlertid ikke kun en teknisk funktion, men også en æstetisk, da den er synlig. Det repræsenterer et dekorativt gitter, der dækker ventilationskanalen og forbedrer luftcirkulationen.

Før du køber det, skal du forstå typer og konfigurationer af denne enhed. I denne artikel vil vi overveje alle nuancer af disse dele, deres egenskaber og beskrive funktionerne ved installationen.

Typer af ventilationsgitter

Dette element i ventilationssystemet bruges til at designe et hul i loftet. Takket være sådanne åbninger cirkulerer luften godt i rummet og opretholder et bestemt mikroklima. Loftdiffusorer er også en del af et brandbeskyttelsessystem, og installation er påkrævet i mange institutioner.

Denne enhed skaber luftens bevægelse ved at dreje luftstrømmen. For at skabe denne effekt er de udstyret med et gitter med en bestemt form eller blade.

Fremstil dem fra forskellige materialer:

 • Metal (stål eller aluminium);
 • Plast eller plast;
 • Nogle gange er dekorative gitter af træ.

For at kunne beslutte om fremstillingsmateriale er det nødvendigt at vide, hvilken bygning der vil blive installeret i:

 • I kontorer og boliger anvendes oftest plastikudstødningsdiffusorer, som installeres på væg eller i loftrum;
 • Der er gulvtyper, der hovedsageligt anvendes til produktionsfaciliteter. Da i sådanne institutioner belastningen på gulvet er stor nok, anvendes stålkonstruktioner. De er modstandsdygtige over for mekanisk belastning og ætsende miljø, derfor ideel til sådanne lokaler.

Da dette element udfører funktionen af ​​ensartet luftfordeling, kan den bruges til at regulere strømmen af ​​ilt ind i rummet.

Ved installation klassificeres de i:

Typer af konstruktion

Nu skal du håndtere typen af ​​strukturer, da dette også skal overvejes, når du vælger en ventilationsdiffusor.

Vortex modeller kan være runde og firkantede. På bagsiden af ​​gitteret er de udstyret med et løbehjul og en ring, der giver dem mulighed for at blive brugt til ventilation. Det sker, at pumpehjulet mangler. Med et sådant design er panelet fastgjort til boksen tværs med skruer. Du kan løse det gennem flangehuller eller ved hjælp af parenteser.

Der er justerbare og ikke-justerbare modeller. I det første tilfælde er der elementer, der styrer luftstrømmen, og det er også muligt at styre luftforsyningsvolumenet.

Nogle gange er der brug for yderligere anvendelse af anemostaten Dette er nødvendigt, når det er nødvendigt at organisere cirkulationen af ​​et stort rumfang i store rum.

Slot-huller diffusorer, reguler luftforsyningens vinkel. Sådanne modeller er kendetegnet ved kompaktitet, ventilen selv er næsten umærkelig. Dette design kan installeres bag det falske loft.

I form kan loftsdiffusorer være firkantede, runde og rektangulære. I dag er der udstillet dekorative ventilationsgaller, som ikke kun udfører deres ventilationsfunktioner fuldt ud, men fungerer også som et element af indretning. Fremstil slidsede enheder af plast, stål og aluminium. Kapaciteten og holdbarheden af ​​strukturen afhænger i vid udstrækning af materialet.

Sådanne ventilationsdiffusorer er effektive til at give rumluft med en lofthøjde på 2,6-4 meter.

Du kan placere flere elementer af ventilation, forbundet med en speciel slange. På denne måde opnås bedre rumventilation.

Ifølge driftsprincippet er firkantede og runde loftindretninger næsten ens. I synsfeltet er der kun et dekorativt gitter, bag hvilket et statistisk trykkammer er installeret. Det er også nødvendigt for udstødningsventilation, når der udføres en udstrømning af luft fra rummet. I dette tilfælde virker det som en bufferzone, hvor støv og fint snavs akkumuleres.

Hvis du aldrig har stødt på ventilationssystemer før, ville det være klogere at først rådføre dig med en specialist, især hvis du planlægger at gøre installationen selv. I dette tilfælde skal du tage højde for layoutet og loftet og mange andre faktorer.

montering

Installation højdepunkter:

 • Bestem diffusorens placering. Der kan ikke være mange muligheder her, da de ordentligt fastsætter det på udgangen af ​​ventilationskanalen.
 • Enheden anbringes på overfladen og på sin omkreds på overfladen tegner en kontur.
 • Alt, der forbliver inde i konturen, er boret til en lav dybde med fokus på risten, der skal flushes med loftet. Omkredsen skal være lidt forlænget - 5-6 mm i hver retning.
 • Anvend enheden igen og marker vedhæftningspunkterne.
 • På de markerede steder gør huller med en boremaskine eller perforator. Dowels indsættes i hullerne.
 • Omkredsen af ​​installationsstedet behandles med et tætningsmiddel, der forhindrer luftens indtrængning uden for enheden.
 • Nu påføres diffusoren og fastgøres til overfladen med skruer.

Runde modeller er næsten umærkelige, fordi de uden nogen problemer passer ind i det indvendige loft.

Square gratings bruges oftest i kassettelofter, de er faste i stedet for dekorative fliser. Denne loftmodel giver nem adgang til ventilationssystemet til vedligeholdelse.

Sørg for let vedligeholdelse er nødvendigt, når du installerer diffusor. Han skal og organisk passe ind i interiøret og udføre deres funktioner fuldt ud.

Loftsdiffusorer

Virksomheden "ALVENT" fremstiller loftsdiffusorer af følgende typer:

4VA diffusor

Loft anemostat fire-vejs luftfordeling

DVA diffusor

Universal universal diffuser

DVS diffusor

Metalforsyning og udstødningsdiffusorer

DFA diffuser

Aluminium Fan Diffuser

Sun diffuser

Rustfrit stål diffusor

TS diffusor

Rustfrit stål diffusor

Diffuser DVS-N

Rustfrit stål diffusor

Ventiladapter

Plenum kammer

4C ventil

Luftventil til loftsdiffusorer

Loftsdiffusorer og gitter

Loftventilationsgaller og diffusorer anvendes ofte i ventilationssystemet i kontor- og industrilokaler.

Loftdiffusøren kan bestå af 2 hovedformer:

 • Firkantet loftsdiffusor
 • Runde loftsdiffusor

Firkantede loftsdiffusorer. Loftventilationsgaller, bruger oftest 3 hovedstørrelser:

 • Loftgitter 600x600 (595x595) - pris 750 rubler
 • Loft diffusor 450x450 - pris 650 rubler
 • Loft anemostat 300x300 - pris 550 rubler

Denne type grill kan laves af 2 forskellige materialer:

 • Aluminium loftsgitter
 • Loft plastventilation

De mest almindelige aluminiumsloftgitter. Dybest set fremstilles de i form af firesidet luftfordeling, men det er også muligt at fremstille med:

 • Trilateral luftfordeling (3АПР) for at bestille
 • To-vejs luftfordeling (2APR) til ordre
 • Unilateral distribution af luft (1АПР) til ordre

Det komplette sæt af rektangulære og firkantede loftsdiffusorer suppleres med 2 enheder:

 • Kammer af statisk tryk (adapter til ventilationsgitter)
 • Luftstrømningsventil (KRV)

Disse enheder bruges, som også kan købes hos os, ikke altid, men kun hvis der er behov for det. Disse oplysninger er normalt angivet i projektspecifikationerne.

Det statiske trykkammer, eller som de kaldes af erfarne montører, "adaptere", er lavet af galvaniseret stål med en tykkelse på 0,5, 07 og 1 mm. Dette produkt ligner en rektangulær kasse med en rund ramme. Indstikket er installeret enten ovenfra eller fra siden af ​​adapteren, og indsatsens diameter er angivet ved bestilling af produktet. Produktets landingsdimensioner skal være mindre end loftsgitterets landingsstørrelse, for hvilken de er lavet med 5 mm. Således kan firkantdiffusoren nemt passe ind i adapteren og fastgøres der ved hjælp af selvskærende skruer.

Prisen på det statiske trykkammer består af størrelsen og tykkelsen af ​​det anvendte stål og de yderligere vanskeligheder, der opstår ved fremstillingen af ​​adapteren, der er forbundet med brugen af ​​yderligere indretninger, såsom perforerede plader, skillevægge, levelere og lydabsorberende materiale.

Behovet for statiske trykkamre opstår, når kanalen er tilsluttet, gennem hvilken tilførselsluften strømmer med et bestemt tryk til loftdiffuseren eller gitteret. Adapteren udfører også en "beroligende" funktion. slukker luftstrømningshastigheden under opretholdelse af tryk. Som følge heraf får vi en jævn, men ret stærk luftfordeling i rummet.

Vi nævnte også luftstrømningsventilen (EAC). Dette produkt er nødvendigt for at justere trykket og mængden af ​​luft, der strømmer ind i kvadratanemostaten. Anvendes hovedsagelig til ventilation som Når det er udmattende, er der ikke behov for at regulere mængden af ​​luft.

Loftrunde diffusorer kan være af følgende typer:

 • Metal runde diffusorer
 • Plastrunde diffusorer
 • Aluminium runde diffusorer
 • Stål diffusorer
 • Rustfrit stål diffusorer
 • Fan diffusorer
 • Dyse diffusorer
 • Ceiling udstødnings diffusorer
 • Loftindløbsdiffusorer
 • Universal loft diffusorer

Hovedopgaven for alle loftgitter og diffusorer er en glat, men samtidig ensartet fordeling af luft gennem hele rummet. Samtidig bør de ikke lave støj, være holdbare, miljøvenlige og opretholde et acceptabelt æstetisk udseende!

Loftventilations diffusorer i Moskva

Designet til at forsyne eller fjerne luft i forsynings- og udsugningsanlæg, klimaanlæg og luftvarme. Installeret i hævede lofter. Den har monteringsflanger med en snapring til tilslutning med runde kanaler. Dimensioner: udendørs di.

Tilførsels- og udstødningsdiffusoren med låsering og flange D125 er beregnet til forsynings- og udsugningsanlæg, klimaanlæg og luftvarme til installation i loftslofter eller vægge. Nem installation med monteringsflange med låsekop.

DVI indstødningsdiffusor DVI er en diffusor af rustfrit stål med kontinuerlig justerbar luftstrøm. På grund af materens egenskaber

Diffusoren med en diameter på 125 mm sikrer en jævn fordeling af luften i rummet, det bruges til forsynings- og udsugningsanlæg, klimaanlæg og luftvarme. Lavet af slidstærk plastik. Monteret i vægge eller lofter med.

Ikke-justerbar forsynings- og udsugningsdiffusor med polypropylenholderring (medfølger i sættet) og en flange. Materiale: UV-resistent ABS plast. Udstyr: myggenet til beskyttelse mod insekter. Installation: på loftet eller på væggen.

Udstødningsmetallediffusorer er designet til brug i ventilations- og klimaanlæg.

Systemair Konika runde loftsdiffusor med statisk trykkammer som tilbehør.

DVS er en udstødningsventil til lavtryksventilationssystemer.

Navn: Diffuser Era 12,5Dk Diffuser Supply And Exhaust With Retaining Ring Og Flange D125 (4) Kategori: Ventilation Underkategori: Diffusere Produktbeskrivelse: 12,5Dk, diffusorindtag og udstødning med stopring og flange D125

Designet til at justere luftmængden fjernet fra lokalerne ved hjælp af ventilationssystemer. Den kan bruges til både væg- og loftmontering. Monteret med fleksible luftkanaler. Fremstillet af stål og pulverlakeret. Pa.

Perforeret Systemair TSO loftsdiffusor med statisk trykkammer som tilbehør.

Beskrivelse af en 12.5DK forsynings- og udsugningsdiffusor med låsering ERA-diffusor, ikke-justerbar tilførsel og udstødning med låsering lavet af polypropylen (medfølger i sættet) og en flange. Materiale: ABS plast, modstandsdygtig over for ultraviolet. Udstyr: Anti-myggenet til beskyttelse.

DVS-P diffusorer er designet til brug i forsynings- og ventilationssystemer. De er loftluftfordelingselementer med jævn kontrol af luftstrømmen, som udføres ved at rotere centralskiven. Rogue.

Ventilationsdiffusor

Ventilationssystemet er et af de vigtigste ingeniørsystemer inden for bolig-, kontor- og industriområder. Den effektive drift af ventilationssystemet øger komforten og opretholder et sundt mikroklima. Denne artikel fokuserer på et lille, men vigtigt element i ventilationssystemet - diffusoren.

Hvad er en diffusor til ventilation?

Diffusoren er et ventilationsgitter af en kompleks konstruktion, der også udfører funktionen af ​​et dekorativt element. Det er designet til input og output af luftmasser fra lokalerne. Bidrager også til effektiv blanding og bevægelse af luftmasser indendørs.

Installationssted for diffusor

Diffusere er opdelt efter type montering:

Diffusere kan installeres indendørs (internt) og udenfor (eksternt).

De fleste lejligheder er udstyret med ventilationskanaler placeret på væggene i køkkenet og badeværelset. Ventilation i sådanne lejligheder arbejder for at fjerne affaldsluft fra boligarealet. I dette tilfælde er der installeret faste gitter i ventilationskanalerne. Der er ikke behov for diffusorer.

Situationen ændres, når der er installeret et loft. For at forbinde den kanalmonterede diffusor, hvis formål er at effektivt udstøde luften fra rummet.

Ved udformning af forsynings- og udsugningsventilation med et netværk af kanaler, i et boligområde eller et andet rum er tilstedeværelsen af ​​produktet obligatorisk. De er monteret i overensstemmelse med det udviklede projekt. Dette element i ventilationssystemet er ofte monteret i kommercielle lokaler: butikker, fitnesscentre, skønhedssaloner, caféer, banker og andre.

Formålet med ventilationsdiffusoren

Hovedformålet med elementet - den effektive fordeling af luftmasserne i rummet. Hvad betyder dette i praksis? Hvis luftindløbskanalen ville ende i rummet med et åbent hul, ville dette skabe mange problemer - dannelsen af ​​et udkast, tilstedeværelsen af ​​døde luftzoner på grund af ujævn ventilation. Til ensartet fordeling af luft og giver den den ønskede retning, monteret diffusor.

På grund af designfunktionerne er det i stand til at regulere volumenet af luftstrømmen. Udformningen af ​​nogle indstillinger giver dig mulighed for at ændre foderhastigheden eller udstødningsmasserne. Hvis det er nødvendigt, kan enheden helt slukke for lufttilførslen.

Da diffusorer er det endelige element i ventilationssystemet, har de et attraktivt dekorativt udseende.

Diffusere er forskellige i type opgave:

 • Blowing. Monteret til luftkanaler, der leverer frisk luft til rummet.
 • Udstødning. Monteret til luftkanalerne, udstødningsluft fra rummet.
 • Tilførsel og udstødning. De betragtes som en universel mulighed, de kan installeres både på tilstrømningen og på udstrømningen af ​​luft.
 • Kombineret. Mere kompleks enhed. Den dekorative sag har huller, der er ansvarlige for både strømmen og udstrømningen af ​​luftmasserne. Tilslut til to forskellige luftkanaler.

Typer af ventilationsdiffusorer

Markedet for ventilationsudstyr præsenterer en bred vifte af disse enheder - væg, loft, gulv. Dette element i ventilationssystemet er klassificeret af andre parametre.

Materiale adskillelse

Til salg kan du finde produkter fra tre typer boligmaterialer:

 • Plastikhus. Den mest almindelige mulighed. Forskel i rimelig pris og mindre vægt. Ifølge egenskaberne er det ikke ringere end metal modstykker. Kan have et designudseende.
 • Metal sag. Der anvendes forskellige typer metal. Kroppen kan være lavet af aluminium, galvaniseret eller rustfrit stål. Afvige i større holdbarhed og holdbarhed. Anbefales ikke til installation i klimaanlæg. Metal har tendens til at afkøle hurtigt, hvilket kan føre til kondensation.
 • Trækasse. Den er hovedsagelig monteret i bade og saunaer. Det kan laves af den enkelte ordre.

Forskellene i form

Produkterne er opdelt efter sagens form:

 • Runde. Kan justeres og ureguleret, har en anden diameter.
 • Rektangulær og firkantet. Kan også udstyres med en luftstrømjusteringsfunktion.

Særlige træk ved design

Modeller af forskellige typer montering og tildeling kan have mere smalle designfunktioner.

 • Slit. Den indgående luft passerer gennem en række slidser i enheden. Antallet af slots kan variere fra 1 til 6 - med en højde på spalten fra 8 til 25 mm. Nogle modeller har funktionen af ​​luftstrømretningen. Monteret i hængende og multi-niveau lofter.
 • Blæk. Passerer luft gennem sig selv, designet danner det i en eller flere jetfly. Øger lufttilførslenes hastighed og afstand. Modellerne er mobile og stationære.
 • Perforeret. Udstyret med et stort antal små huller. Bidrage til en ensartet og afbalanceret strømning eller fjernelse af luft.
 • Vortex. Forskell i et radialt arrangement af krydspunkter. Når de passerer gennem dem, bliver luften snoet i form af en tragt. Dette design øger lufttilførselshastigheden og effektiviteten af ​​dens blanding. Monteret i værelser med behov for hurtig luftudveksling, såsom et badeværelse. For at undgå udkast kan der installeres en hvirvel diffusor med et statisk trykkammer.
 • Lineær. Den har en langstrakt form med et lille antal huller.

Fås i modeller og andre typer.

Fordele og ulemper ved diffusor til ventilation

Fordelene er:

 • nem installation og drift;
 • justeringsfunktion og friskluftsretning;
 • driften af ​​anordningen eliminerer dannelsen af ​​stillestående luftzoner;
 • et attraktivt dekorativt udseende, der passer perfekt ind i et moderne interiør.

Den utvivlsomme fordel ved enheden er effektiv luftfordeling i store varehuse.

ulemper:

 • udkast under visse omstændigheder.

Dette problem løses ved at installere et statisk trykkammer. Det forhindrer dannelsen af ​​udkast.

Hvordan vælger man en diffusor til ventilation?

For at vælge det rigtige produkt skal du være opmærksom på flere kriterier.

 • Sektion. Produktet vælges i overensstemmelse med diameteren af ​​tværsnittet af luftkanalen, til hvilket den vil blive tilsluttet. Parametrene for produktet og kanalens tværsnit skal være konsistente.
 • Kropsmateriale. Produktet bør vælges under hensyntagen til rummets art og temperaturen i luften passerer igennem. I klimaanlæg er det bedre at installere plastprodukter. Til indretning af eksterne ventilationssystemer er det foretrukket at anvende metalskabe.
 • Designet af sagen. Til salg er et stort udvalg af dekorative løsninger. Udvælgelse af et produkt i henhold til dette kriterium er et smage, eller en stil skabt indendørs.
 • Den nødvendige mængde og hastighed af luft ind i rummet.

Hjælp! Støjniveauet, der genereres af enheden i et boligområde, må ikke overstige 45-55 decibel.

I overensstemmelse med de krævede kriterier kan du vælge indstillingen fra producentens katalog.

Monteringsmetoder til ventilationsdiffusoren

Der er tre muligheder for tilslutning til ventilationssystemet.

 • Direkte til fleksible ventilationsslanger eller stive kanaler.
 • Installation til ventilationssystemet gennem et statisk trykkammer. Denne mulighed er mere at foretrække. For at installere kameraet kræver et større mellemrum mellem hoved- og dekorationsloftet.
 • I den eksisterende ventilationskanal, der ligger i væggen.

Alle produkter sælges med låsene til installation, eller åbninger til bolte og selvskærende skruer. Dette element i ventilationssystemet skal installeres i et specielt forberedt hul med en passende diameter.

Placering i ventilationskanalen

Når du installerer produktet i en hård kanal, skal du følge en bestemt rækkefølge.

 1. Parametrene for indgangen til kanalen bestemmes. Afhængigt af størrelsen af ​​kassen er valgt tilsvarende diffusor.
 2. Montering af diffusor i åbningen.
 3. Enheden kontrolleres for pålidelig fastgørelse i ventilationskanalen. Faste låse bør arbejde for at snappe.

Montering i en korrugerings- eller metalarm

Sekvensen af ​​installationen af ​​diffusoren i en fleksibel ventilationshylster.

 1. Enden af ​​de fleksible korrugeringer trækkes ud af ventilationskanalen.
 2. En luftdiffusionsindretning med den passende diameter er fastgjort til indløbene af korrugationerne.
 3. Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet indføres muffen først ind i kanalen og derefter diffusoren. Indtastning af enheden fortsætter, indtil et tegn klikker. Enheden skal være jævnt uden revner ved siden af ​​loftet eller væggen.

Populære modeller af diffusorer, deres omkostninger og producenter

Det betragtede element i ventilationssystemet er ikke en luksus. Priserne starter med et gennemsnit på 100 rubler til en diffusor med en diameter på op til 100 mm. En lignende mulighed, lavet af rustfrit stål, vil koste mere - 800 rubler. Den dyreste vil være en kvadratdiffusor på 600 mm ved 600 mm. Dens pris kan nå op til 2.200 rubler per enhed.

Prisen afhænger også af producenten. De mest overkommelige produkter er russisk fremstillet - firmaer Arktos, Airone, Era og Vanvent. Produkter fra det lettiske mærke Europlast og det svenske selskab Systemair vil koste mere.

Typer af loftventiler og badeværelsesdiffusorer

Efter installation af et ophængt loft er pladsen bag loftfladen mindre ventileret, så kondensat kan akkumuleres der og forårsage støbeform på den underliggende loftoverflade. For at forhindre dette sker en loftsdiffusor ind i loftet. Der er flere typer loftventilation, vi vil fortælle om funktionerne i hver type og nuancerne i valget af ventilationssystem. 1

Kendskab til installationssekvensen hjælper med at organisere og installere ventilationen i den ophængte loftsstruktur.

Typer af ventilation til et ophængt loft

Der er to typer loftsventilation:

Installationen af ​​diffusoren og princippet om drift af begge systemer er forskellige, så overvej nuanserne af hver type mere detaljeret.

Naturlig ventilation

Princippet om drift af dette system er baseret på, at opvarmet, varm luft i rummet altid stiger. I dette tilfælde behøver du kun en ventilationsgitter på kanalen eller ventilkanalen, fordi værktøjerne til at skabe en tvungen luftstrøm ikke er nødvendige.

For at betjene systemet er det nok at udstyre luftkanaler og ventilationsaksler. Hvis rummet har ventilation under det nedhængte loft, er det nok at bygge en eller flere ventilationsgitter i loftkonstruktionen, som sikrer luftcirkulation i loftrummet.

Tvungen ventilation

Naturlig ventilation i badeværelsesloftet kan være ineffektivt. I dette tilfælde skal du installere et tvunget system. Dens forskel fra naturlig ventilation i tilstedeværelsen af ​​enheden, som drives af det elektriske netværk og skaber luftstrøm. Med andre ord er en arbejdsanordning ansvarlig for udkastet i ventilationssystemet, og ikke forskellen i lufttryk og temperatur.

Det er vigtigt ikke kun at installere ventilatoren i loftet, men også at vælge enheden i overensstemmelse med kravene. Ud over selve ventilatoren skal du installere luftkanaler til ventilationskanalen i væggen.

Sådan vælges ventilationsformen til et loftsloft

Ventilation i loftet er nødvendigt for at ændre styrken og retningen af ​​luftloftet.

For at gøre dette skal du bruge følgende ventilationsudstyr:

 • indløbsventiler;
 • luftkanaler;
 • udstødningsventilatorer;
 • ventilationsgitter;
 • diffusorer osv.

Ofte kræves et tvungenventilationssystem i en loftsstruktur i et rum med våde processer, for eksempel i et badeværelse eller i et køkken. For enheden med effektiv ventilation er det nødvendigt at vælge den rigtige retningsdiffusor og ventilator.

Til ventilation af en ophængt loftkonstruktion i et rum med normale temperatur- og fugtighedsforhold er en konventionel ventilationsgitter tilstrækkelig.

Typer og formål med ventilationsgitter

Loftventilationsgaller bruges til at dække luftkanalåbningerne. De er af flere typer:

 1. Stålprodukter anvendes i industri- eller lagerlokaler. Disse gitter er ikke forskellige i æstetisk appel. Derudover er stålelementerne udsat for korrosion, så de udfører beskyttende funktioner og forhindrer uautoriseret adgang til ventilationskanalerne.
 2. Aluminiumgitter er ikke modtagelige for korrosion og er mere attraktive end stålprodukter. De beskytter værelset mod gnagere fra ventilationssystemet.
 3. Plastartikler er kendetegnet ved en overkommelig pris og et stort udvalg af farver. De bruges i lejligheder, private hjem og offentlige institutioner. Sådanne produkter er ofte udstyret med persienner med glidemekanismer.

Derudover er gitterene single-row, double-row og inertial. Alle produkter varierer i størrelse og vælges afhængigt af størrelsen på kanaler eller ventilationskanaler.

Typer af fans til hævede lofter

Der er automatiske, manuelle ventilatorer og enheder med fjernbetjening til rådighed. De mest bekvemme modeller har en skifte på væggen på rummet. De mest holdbare kanaler, monteret i en eksisterende udstødningskanal. Der er produkter til installation i kanaler med et rundt eller firkantet tværsnit. Af designfunktioner er disse hætter opdelt i flere sorter:

 1. Centrifugale enheder er udstyret med et spiralhus. De kaldes også snegle. Disse enheder bruges almindeligvis i industrien. Fan strøm er direkte relateret til enhedens hastighed og længden af ​​bladene.
 2. Aksiale enheder er de mest populære. De er nemme at installere og mister ikke deres ydeevne og strøm, mens de reducerer enhedens størrelse. I vores køkkener er denne type fan mest almindelig. For køkkener op til 15 firkanter egnede stille enheder, som er monteret i loftet struktur.
 3. Enheder, der regulerer fugtighed i rummet og afbryder uafhængigt. Lignende enheder har en timer og fugtighedsføler. Enheden fungerer i automatisk tilstand - den tændes, når luftfugtigheden i rummet stiger og slukker efter en bestemt periode. For et badeværelse er det bedre at købe sådanne apparater i et stænkfast hus for at eliminere muligheden for kortslutning.

Det er vigtigt! Kanalventilatorer er modstandsdygtige overfor temperatur ekstremer og høj luftfugtighed.

Sådan vælger du fan power

For at vælge en fan af den nødvendige effekt, skal du kende typen af ​​rum, dens volumen og luftkurs. Det sidste tal er en parameter, der angiver, hvor mange gange luften i rummet skal opdateres inden for en bestemt tid. Dette nummer findes i SNiP nummer 2.08.01-89 i afsnittet "Ventilation", punkt 4.1 til 4.17.

Sekvensen for beregning af strømforsyningen til badeværelset:

 • Antag at et rum har dimensioner på 3x2,5 meter med en højde på 2,7 m, som multiplicerer alle disse værdier, vi finder lydstyrken: 2,7x2,5x3 = 20,25 kuber;
 • ifølge bordet af SNiP finder vi den maksimale multiplicitet for et sådant rum - det er lig med 10;
 • Vi beregner ventilatorens effekt: 20,25 m³ x 10 = 202,5 ​​kubikmeter pr. time.

Strømmen til toilettet er valgt ud fra, at et sæde har en effekt på 40-50 kubikmeter i timen. Hvis de eksisterende ventilationskanaler i væggene er utilfredsstillende, øges dette nummer til 100 eller 150 m³ / h.

Det er vigtigt! Hvis badeværelset har en fælles ventilationskanal med køkken eller badeværelse, skal du sørge for at installere en kontraventil, der forhindrer udledning af ubehagelige lugte ind i det næste rum.

Teknologi til installation af ventilator i loftet

Inden montering af det nedhængte loft lægges udstødningsventilationskanaler og elektriske kabler til tilslutning af enheden på bundloftets overflade. Det er til dem og forbinder loftet med egne hænder.

Under installationen af ​​loftkonstruktionen på loftet markerer de det sted, hvor anlæggets installation forventes, og som kanalen passer til. Desuden forstærkes loftsstrukturen på monteringsstedet af diffusoren med yderligere metal- eller træskinner i rammen.

Derefter skal der i det påtænkte installationssted i gipspladens falske loft bore et hul i overensstemmelse med dimensionerne af den indlejrede enhed. For at gøre dette kan du bruge et slag eller en boremaskine. I det opnåede hul skal du først montere dysen, og monter derefter ventilatoren, og tilslut den til strømforsyningskablerne. Enheden er fastgjort med skruer til understøtningsrammen af ​​det hængende loft. Efter kontrol af apparatets funktion er der installeret et dekorativt overlæg på det, som vil være synligt på loftet fra rummet.

Ventilationsdiffusorer

Ingen søgekriterier fundet.

Ingen søgekriterier fundet.

Ingen søgekriterier fundet.

Ingen søgekriterier fundet.

Ventilationsdiffusorer

Diffusere og anemostater spiller en vigtig rolle i høj kvalitet, afbalanceret drift af ventilationssystemet. Fordel den medfølgende luft og reguler hastigheden for indgående strøm.

Anemostater - hvad er det og hvad er det til?

Ventilationsanemostat er en enhed, der er designet til at styre luftmassernes strømning, for deres retning inden for lokalerne og for at sikre luftstrømmen.

Vi fremstiller diffusorer til ventilation i forskellige designs:

 • Metal og plast.
 • Tilførsel, udstødning, dyse og luftstrømregulering (justerbar).
 • Loft og væg.
 • Rektangulær og rund.

Den luft, der kommer i form af en enkelt stråle, vil forårsage et udkast, som har negativ indflydelse på menneskers sundhed. Derudover vil kun den sektion, som denne stråle bevæger sig over, blive ventileret. For at forhindre dette fænomen er det nødvendigt, at denne stråle spredes gennem rummet. Dette er, hvad en diffuser er designet til. Forskellige diffusormodeller bryder luften op i rummet, men i grunden er det spredning og turbulens (vortex diffusorer).

Diffusers ansøgning

Diffusere kan placeres både på loftet, de kaldes også loftventiler og på væggene. Er etableret i forskellige ventilationssystemer, og også under korrugering, til rundafsnit. De leveres med eller uden justering. Diffusere er malet i en hvilken som helst farve på RAL-skalaen, så det er muligt at identificere eventuelle designbeslutninger. Vi fremstiller diffusorer af standard og ikke-standardstørrelser, ifølge et individuelt projekt. Webstedet indeholder billeder af fremstillede modeller af diffusorer og deres navne.

Kvaliteten af ​​ventilationsgitter og diffusorer AIRO-CLIMATE er certificeret. Med os kan du købe analoger af diffusorventilationsgitter fra forskellige kendte firmaer, for eksempel Rowan (dk300), Arktos (160x200 mm), Halton (100 mm), Trox- til en overkommelig pris, engros og detailhandel. Vi har vores egen produktion, vi sælger, hvad vi producerer, uden at overstige prisen for mærket.

Gratis levering i Moskva, Skt. Petersborg og til TK regionale kunder.

Universal rund diffusor PAV-B

ROVEN selskab tilbyder at købe en rund universel pav-in diffusor i Moskva til en overkommelig pris. Vi inviterer dig til at besøge vores kontor på adressen: Moskva, ul. Yuzhnoportovaya, d.7 s. 7 af. 403. Ring på telefon +7 495 646 23 90, vores eksperter besvarer alle dine spørgsmål.

Rundformede udstødningsdiffusorer PAV-B er designet til at forsyne og fjerne luft fra ventilations- og klimaanlæg og kan også bruges som afstengningsventil, når ventilationssystemet eller dets individuelle sektioner er slukket.

Loftudstødningsdiffusor består af et hus, et forbindelsesrør og en bevægelig fairing.

Materialet - hvid polypropylen - kan modstå temperaturer op til + 70 ° С, er resistent over for mest aggressive stoffer, er ikke farligt ved forbrænding, udsender ikke giftige gasser, deformeres kun og antændes ikke.

Installation foretages ved hjælp af et forbindelsesrør, som er monteret på selvdrejende skruer til kanalvægge eller til loftbeklædning. Tilslutningsrøret leveres med diffusor.

Loftventilationsdiffusorer

Når man bestiller et gitter, er den definerende størrelse den samlede størrelse af konstruktionsåbningen. Gitteret er monteret med en skruetilslutning (monteringshullerne er placeret på rammens forside).
Perforerede ventilationsgaller fremstilles i standardstørrelser og på forespørgsel. Minimumsgrænsen på standardgitteret er 100x100 mm, den maksimale størrelse af standardgitteret er 1000x1500, stigningen er 25 mm.

Gitteret er en ramme af aluminium med et gitter fastgjort på det. Maskerne er 10x10 mm.
Gitteret er lavet af slidstærk og let aluminiumsprofil. Grillet malet med polyesterpulvermaling. Standardgitterfarven er hvid. Enhver farve ifølge RAL-kataloget er tilgængelig for bestilling.
Når man bestiller et gitter, er den definerende størrelse den samlede størrelse af konstruktionsåbningen. At fastgøre ydergitteret eller ved hjælp af en skruetilslutning med monteringshullerne i gitteret på forsiden.
Eksterne ventilationsgitter er lavet som standardstørrelser og til bestilling. Minimumsgrænsen på standardgitteret er 100x100mm og den maksimale størrelse er 800x1200 mm.

Ventilationsgaller og diffusorer

Designet til at give frisk luft ind i arbejdsområdet. Vi laver udvælgelse og salg som led i ventilationsprojekter og komplekse forsyninger.

Udendørs ventilationsgitter

Altid på lager og på bestilling udendørs ventilationsgitter fra de største producenter i Rusland og i udlandet. Gratis levering i Moskva, MO og til transportselskabet.

Justerbare ventilationsgitter

Altid tilgængelig og under den rækkefølge justerbare ventilationsgitter fra de største producenter i Rusland og i udlandet. Gratis levering i Moskva, MO og til transportselskabet.

Uregulerede ventilationsgitter

Altid på lager og på bestilling uregulerede ventilationsgitter fra de største producenter i Rusland og i udlandet. Gratis levering i Moskva, MO og til transportselskabet.

Inertia ventilationsgitter

Altid tilgængelig og under ordre inertial ventilationsgitter fra de største producenter i Rusland og i udlandet. Gratis levering i Moskva, MO og til transportselskabet.

Overstrømningsventiler

Flowgitter - En af de typer af ventilationsgitter, som er indbygget af dørskillevægge, indvendige skillevægge

Loftventilationsgitter

Loftventilationsgaller, eller som de også kaldes loftsgitter eller anemostater, anvendes i de fleste kontor- og erhvervsejendomme til at levere og fjerne luft i ventilations- og klimaanlæg.

Ventil diffusorer

Loftventilationsgaller, eller som de også kaldes loftsgitter eller anemostater, anvendes i de fleste kontor- og erhvervsejendomme til at levere og fjerne luft i ventilations- og klimaanlæg.

Ventilationsgitter og diffusorer. Generelle oplysninger

Grilles og diffusorer bruges til at forsyne og udtuge luft fra rum og omfordele gasstrømme. De er beregnet:

 • til klimaanlæg
 • til luftvarme
 • for nem ventilation.

Produktklasser

Fra de forskellige enheder, der anvendes til tilførsel og udstødningsventilation, kan du vælge følgende:

Ventilation rister

Bruges til at distribuere forsynings- eller udstødningssystemerne. Distributører anvendes i stor skala, både til husholdningsbrug og til industrielle formål. De kan findes på bopæl, i kontorer og virksomheder. Disse relativt enkle enheder kommer i en række farver og designs. Som regel er der to typer ventilationsgitter - til tilstrømning eller udstødning. Baseret på de nødvendige parametre i atmosfæren i et lukket rum bestemmes et passende design.

Perforerede diffusorer

Disse diffusorer har et statisk trykkammer indbygget i det perforerede metal. Disse enheder fungerer ret godt for at skabe den rigtige atmosfære i rummet, men der opstår problemer, når de sættes op. Bruges til ventilation til forskellige formål, i virksomheder eller i store administrative bygninger.

Dyse diffusorer

Strukturelt er disse flere koaksiale rør indsat i hinanden. Nogle enheder giver dig mulighed for at ændre gasflowens hældningsvinkel. Disse designs er nemme at oprette og skabe den nødvendige atmosfære relativt let. Bruges til mange forskellige ventilationsforhold, ofte til store rum.

Koniske diffusorer

Disse diffusorer er tilgængelige i forskellige konfigurationer, hvis hovedelementer er indsatsen af ​​de koniske ringe i det ledende rør. Bruges normalt i forsynings- og udstødningssystemer. De er meget udbredt inden for transport - vej, jernbane og vand. Bruges også til ventilation af store rum - udstillinger, produktionshaller eller indendørs stadioner.

Hvordan vælges luftdistributøren?

Luftdistributøren er valgt ud fra tekniske specifikationer og et specifikt projekt. Hvis du har problemer med valget af enheden fra luftdistributøren, kan du altid regne med hjælp fra vores specialister. Du vil modtage aktuelle oplysninger om fordele og ulemper ved specifikke enheder, og du vil blive tilbudt den bedste løsning på baggrund af de nødvendige parametre i atmosfæren på værelset.

Vi har en bred vifte af produkter fra russiske og udenlandske producenter. Med os kan du altid vælge den bedste mulighed for det nødvendige udstyr. Ved den ekstra ordre vil vores repræsentanter foretage den kvalificerede installation af luftdistributører.

I dag betales der altid opmærksom på behagelige arbejdsvilkår og fritid. Derfor tilbyder producenter mange design af ventilationsgitter. Disse strukturer er som regel opdelt i to typer. Disse er indløbssystemer (1), som distribuerer luft gennem det ventilerede rum og udstødningen (2), hvis hovedfunktion er at trække gas ud af rummet. Udformningen af ​​ventilationsgitterne har normalt altid louvere, der styrer luftstrømmen i den rigtige retning. Grillene er lavet af plast eller metal. Sidstnævnte er normalt dyrere og ætsende.

Når der stilles høje eller specifikke krav til atmosfærens kvalitet i rummet, går det normalt sjældent med almindelige gitter. Disse produkter tillader ikke at opnå en ensartet fordeling af gasstrømmen i de rigtige retninger. I sådanne tilfælde anvendes specielle luftfordelere med faldende dyser. Som regel anvendes sådanne konstruktioner til systemet med tvungen ventilation. Distributører kan have et gasstrømskontrolsystem, dvs. der er regulerede og uregulerede luftkanaler.

Regulering foregår som regel manuelt. Operatøren eller arbejdstagerne ændrer forsyningsvinklen og lufttrykket. Da der er mange forskellige lukkede rum, og i henhold til hvilke specifikke krav til gaskvalitet er der pålagt dem, kan luftdistributørerne have en bred vifte af designs. For at forhindre forurening af luftkanaler og for at undgå forskellige former for genstande, der kommer ind i ventilationssystemet, monteres beskyttelsesgitter altid uden for bygningerne.

Disse produkter skal harmonisk passe ind i udseendet af bygninger og modstå nedbør (regn, sne). Disse produkter er som regel fremstillet af aluminiumlegeringer, som ud over gode mekaniske egenskaber og lav vægt er modstandsdygtige mod vind, regn og sne. De strukturelle elementer er svejset, hvilket gør det muligt at opnå den ønskede gitterkonfiguration. I nogle tilfælde er den ydre gitter dækket med malingsprodukter af de ønskede farver.

Virksomheden "OblVent" tilbyder gunstige forhandlerpriser fra førende fabrikker i Rusland og i udlandet. Ventilationsgaller og diffusorer - det afsnit, som vi lægger særlig vægt på i komplekset af vores ydelser. Vores eksperter hjælper dig med at demontere et projekt af kompleksitet, foretage beregninger og om nødvendigt udskifte dit udstyr med samme, billigere og ikke mindre kvalitet. Ring til vores eksperter! Vores vilkår og betingelser vil helt sikkert interessere dig!

Fleksibelt rabat system giver dig mulighed for at tjene alle deltagere i transaktionen!