Sådan laver du en fan med dine egne hænder: de bedste hjemmelavede modeller

Gennem den lange vinter ser vi frem til hyggelige sommerdage, og med starten af ​​varme porer af en eller anden grund begynder vi at drømme om afkøling. Hvor dejligt det vil hjælpe med at genoprette og lindre brisen skabt af en lille hjemmelavet fan fra træthed. Desuden er det en utrolig interessant ting, ikke sandt?

Vi foreslår, at du gør dig fortrolig med trinvise instruktioner til at samle de enkleste effektive enheder fra bogstaveligt tunge junkematerialer. Artiklen præsenteres for din opmærksomhed beskriver detaljeret, hvordan man laver en fan med egne hænder og hvad en hjemmeværker skal bruge til dette.

Til din rådighed en detaljeret beskrivelse af produktionsmulighederne, hvis handling er blevet testet i praksis. Du kan selv lave sådanne enheder uden nogen oplevelse. For den fulde opfattelse af information er der vedhæftet trin-for-trin fotos og video instruktioner.

En simpel hjemmelavet cd

Den enkleste fan kan laves fra cd'er. Det kan f.eks. Bruges til en lokal indvirkning på en bruger, der bruger lang tid på en computer.

Forbered kildematerialerne til arbejdet:

 • Cd'er - 2 stk.
 • lavmotor motor;
 • vin flaske kork;
 • ledning med USB-stik;
 • rør eller rektangel af pap;
 • loddejern;
 • stearinlys eller lighter, smeltelim;
 • blyant, linjal, kvadreret papir.

Til vores formål kan du bruge en motor fra et gammelt legetøj, for eksempel fra en skrivemaskine. Som et kartonrør vil en ærme fra en rulle toiletpapir, en smule raffineret med dekorativt finishpapir, passe.

Processen med at samle en mini-fan er ganske enkel.

Tag en af ​​cd'erne og divider overfladen i otte identiske sektioner ved hjælp af en markør. Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge et kvadreret ark papir. Tegn på det et kryds fra de vandrette og lodrette linjer. Hver af de fire resulterende retvinkler er delt i halvdelen. Ved hjælp af celler er det ikke svært at gøre dette.

Vi sætter en disk på vores tegning, så de skærende linjer ligger i centrum af dens hul. Alternativt påfører linjalen linjerne, der afviger fra midten, gør vi markeringen på disken. Så sektionerne er de samme. For at opdele disken i knive skal du følge mærkningslinjerne med et loddejern fra den gennemsigtige del til kanten.

Du kan også bruge saks til skæring, men der er en fare for, at arbejdsstykket i løbet af arbejdet vil knække. Hvis der ikke er loddejern, skal du bruge en forvarmet kniv på ovnen. Når der arbejdes med loddejern ved skærets kanter, dannes der en svejseplastik, der let fjernes med en kniv.

Over flammen i et brændende lys opvarmer vi overfladen af ​​disken, så bladene kan svages lidt. Hvis der ikke er stearinlys, vil en lighter eller blowtorch gøre. Den centrale del af disken skal opvarmes, og alle knive skal drejes i en retning. En vinkork er anbragt i skivehullet. For bedre at løse det, skal du forudbehandle hullernes kanter med smeltepunkt.

USB-kablet skal tilsluttes motoren. Hvis vi ikke gætter på propellerens rotationsretning, vil det være muligt at ændre årsagen på nogle steder, det vil sige at ændre polariteten. Motoren skal limes til kartonrøret, og røret selv til den anden cd-disk, som vil spille rollen som stativets bund.

Nu skal propellen "plantes" på lageret af den fremtidige fan. Vi vil forsøge at gøre det sådan, at det sættes stramt i centrum. For at løse det i denne position kan du bruge smeltelim. Efter afslutningen af ​​alt arbejde er ventilatoren klar til brug.

Hvordan man laver en lignende, men lidt mere kompliceret struktur, herunder en regulator i kredsløbet, skal du se på videoen, der er indsendt i slutningen af ​​denne artikel.

Plastflaskeblæser

Hvad vores håndværkere ikke laver af plastflasker! Det er på tide at sige, at ventilatoren også er meget god. Det kan ikke lufte hele rummet, men for dem, der skal arbejde på computeren, vil det helt sikkert hjælpe. Vi tilbyder to muligheder for at oprette en sådan fanemodel.

Mulighed # 1: Hård plastmodel

At gøre det arbejde, vi har brug for:

 • 1,5 liter plastflaske
 • en motor fra et gammelt legetøj;
 • lille switch;
 • Duracell batteri;
 • markør;
 • saks;
 • et stearinlys;
 • hammer og søm;
 • skumplast;
 • hot melt lim pistol.

Så vi tager en almindelig 1,5-liters plastflaske med en kork. På niveauet af linjen udskærer etiketterne sin øverste del. Det er det, vi har brug for til fremstilling af propellen. Opdel plastpladens overflade i seks dele.

Vi forsøger at markere det, så vi har lige sektorer: Kvaliteten af ​​det fremtidige instrument afhænger af det.

Skær emnet på markeringen næsten til nakken. Bøj knivene af den fremtidige propel og afskær hvert sekund af dem. Vi har stadig en billet med tre knive lige adskilt. Kanten af ​​hvert af knivene skal afrundes. Det gør vi omhyggeligt.

Nu skal vi have et lille stearinlys. Vi lyser det. Vi opvarmer hvert blad på det ved bunden for at dreje det i den retning, vi har brug for. Alle knive skal drejes i en retning. Fjern dækslet fra emnet og i sit midterste hul et hul med en søm og en hammer.

Vi sætter korken på stangen af ​​en lille motor. Sådanne motorer kan forblive fra gamle børns legetøj. Som regel er det ikke svært at få dem. Fix korken med lim.

Nu skal du lave en base, som motoren holder. Til dette formål tager vi for eksempel et stykke skum. Vi fastgør et rektangel på det, som også kan skæres ud af skumemballage. På den øverste overflade af dette rektangel fastgøres vores motor, hvortil propellen er fastgjort. For at gøre dette skal du i skummet lave en udsparing svarende til motorens parametre.

For at sikre elementerne i produktet ved hjælp af smeltelim. I tilfælde af fravær kan andre klæbemidler anvendes. Det er vigtigt, at selve bjerget er så pålideligt som muligt.

En lille switch og en strømforsyningsenhed, hvis rolle spilles af et rektangulært "Duracell" batteri, er fastgjort til skumstativet. Vi samler den enkleste kæde og forsøger at gøre alt så forsigtigt som muligt.

Det er kun for os at skrue propellen på korken, der er fastgjort til den lille motor. Vores fan er fuldt operationel.

Støtten fra polyfoam vejer måske for lidt for at give enheden den nødvendige stabilitet. Når alt kommer til alt, med et tilstrækkeligt omfang af bladene, kan det vise sig at være ret kraftfuldt. Derfor er basismodellen ønskelig at vægte.

Valg nr. 2: Et produkt fra en blødere polymer

Forbered i forvejen alt, hvad vi har brug for i løbet af arbejdet:

 • to flasker limonade "SevenUp";
 • elektrisk motor 12 V DC;
 • syv tykke rør til drikkevarer;
 • strømforsyning stik;
 • strømforsyning selv
 • kontakten;
 • sakse og husholdnings kniv;
 • markør;
 • hot melt lim pistol;
 • superlim;
 • plastik bånd;
 • bidetang;
 • loddejern;
 • elektrisk tape;
 • Cd-disk.

Så der er en anden mulighed for opførelsen af ​​en hjemmelavet blæser fra en plastflaske. Tag en flaske med mindre kapacitet, f.eks. Fra under sukkerrørene "SevenUp". Algoritmen til at skære blades af den fremtidige propeller er den samme som i den tidligere version. Plast i denne flaske er meget blødere, så du kan give den ønskede hældning til fremtidige blade uden at ty til at opvarme dem.

Et hul i midten af ​​korken skal laves ved hjælp af en elle eller en negle opvarmet på en ild til dette formål. En elmotor 12 V DC, på hvis aksel skruen skal fastgøres, kan tages fra gamle legetøj eller en hårtørrer unødvendig i husstanden. Fastgørelse af dækslet på akslen udføres ved hjælp af smeltelim. Lette propeller fastgøres straks til dækslet.

Det mest interessante er opførelsen af ​​stativet. Det viser sig ikke kun bæredygtigt, men også attraktivt. For at skabe det vil der være brug for syv tykke rør til drikkevarer. Det er nødvendigt at klæbe dem sammen med superlim. Det viser sig ganske stærkt og fint stand.

For bunden skal den øverste del af en plastflaske være større end den, hvorfra vi lavede propellen. Rack af rør skubbet ind i halsen af ​​emnet, omtrent til midten af ​​dens længde. Fastgør stativet i denne position ved hjælp af superlim påført på blancens hals.

Nu kan du installere motoren på stativet og fastgøre den med smeltepunkt. At racket selv består af hule rør hjælper med at skjule ledningerne smukt. Vi sender dem simpelthen gennem det centrale rør. Så ledningerne er inde i bunden af ​​enheden.

For yderligere at styrke strukturen bør der anvendes plastikbinder, der limes med smelte til stativet på motorens sider, således at låsens lås strammes over motoren selv og sikrer dens ubevægelighed. Ekstra tip fastgørelse fjernes med tang.

I plastflasken, som tjener som bunden af ​​strukturen, skæres hullerne til strømforsynings- og omskifterstikkene. Det er bedre at gøre det med en økonomisk kniv. Tilslut stikket til strømforsyningen og skifte. Ledninger skal loddes og isoleres. Afbryderen og konnektoren er fastgjort til plastik med smeltepunkt.

For at gøre baserne tungere og mere bæredygtige vil vi bygge en bund for det fra en cd. For at gøre dette smeder vi kantene af plastikemnet med smeltepunkt og trykker på en disk.

Nu forbinder vi strømmen via stikket. I denne kapacitet kan du bruge strømforsyningen til LED-strimler, som sælges i el-apparatforretninger. Nå, og denne hjemmelavede er klar til at arbejde.

For at sikre dig, at du forstår rækkefølgen af ​​det arbejde, der udføres korrekt, skal du se videoen i slutningen af ​​denne artikel.

Stilfuldt produkt uden knive

Vi er vant til det faktum, at hovedparten af ​​ventilatoren er en propeller. Denne del af designet roterer, hvilket skaber den nødvendige luftstrøm. Men der er også fejlfrie modeller. De er fast i mode, primært på grund af deres sikkerhed for yngre familiemedlemmer og kæledyr. Derudover ser disse produkter stilfulde ud: de er i stand til at passe ind i ethvert interiør og dekorere det.

Ligesom de fleste andre ting i tjeneste for en person, kan en fanless fan også laves med egne hænder. Princippet om dets funktion er simpelt: i bunden af ​​enheden er der en lille turbine, der giver dig mulighed for at skabe luftstrømme gennem sideluftene.

Til det arbejde, vi har brug for:

 • køler fra computeren;
 • strømforsyning og stik;
 • lille switch;
 • hot melt lim pistol;
 • pap eller tungt papir;
 • saks, blyant, linjal, kompas og tykkelse.

Vi har i princippet brug for en tykkelse udelukkende for ikke at forveksle produktets størrelse. Hvis det ikke er tilgængeligt, er det helt muligt at gøre med en regelmæssig lineal, målebånd eller målebånd.

Kom i gang.

Til at begynde med vil vi gøre kroppen - grundlaget for produktet. For at gøre dette skal du skære ud fire rektangulære stykker karton. For at bestemme grundparametrene måler du kølerens bredde. Den resulterende størrelse svarer til bredden af ​​rektanglerne. For nemheds skyld vil vi operere med bestemte størrelser. Bredden af ​​vores køler er 120 mm. Det betyder, at rektangelets bredde også er 120 mm.

I tilfælde af vores produkt vil blive bygget en lille kontakt og strømstik. For at holde dem tæt nok i fremtiden, skal du tage målinger fra dem. Huller i huset skal svare til de opnåede værdier. Det er nødvendigt at lave huller indtil det øjeblik, hvor rektanglerne bliver en del af kroppen: det er altid lettere at skære dem i flade genstande.

Vi har brug for en 12-volt strømforsyning og en passende køler, der kun bruger 0,25A. I betragtning af at vi har en blok på 2A, kan vi antage, at vi er ganske godt forberedte til videre drift af den fremtidige enhed.

Nu tager vi pladerne af karton, hvorfra vi skal skære ud af elementerne i hoveddelen af ​​ventilatoren. Tegn først to cirkler. Radien af ​​hver af dem er 15 cm. Skær begge cirkler ud. I en af ​​dem, lad os kalde det A, vil vi tegne en indre cirkel med en radius på 11 cm. I det andet, som vi vil kalde B, vil den indre cirkels radius være 12 cm. Skær forsigtigt de indre cirkler ud. Modtagne ringe A og B.

De resulterende ringe vil blive fastgjort til produktets krop. For bedre at kunne støde op på overfladen af ​​legemet fastgøres et af de rektangulære emner til hver af ringene og afskåret et segment, hvis flade side svarer til bredden af ​​rektanglet.

Hoveddelen af ​​den bladløse blæser har en cylindrisk form. For at gøre det har vi brug for strimler af pap med følgende parametre: den første er 12x74cm, den anden er 12x82cm, den tredje er 15x86cm. Under montageprocessen bliver det klart, hvad man skal gøre med hver af disse tre strimler.

Inden du samler sagen skal du skære et indsnit i bunden af ​​hver af rektanglerne. Så vi laver ikke bare ben til den fremtidige fan, men skaber også kanaler for indgående luft.

Vi samler kroppen ved hjælp af smeltelim. Køleren skal placeres omtrent i den centrale del af sagen, omgivet af fire rektangler, der danner strukturens vægge. Smør køleren rundt om perimeteren med lim og omslut den med vægge. Glem ikke at skårene i de vægge, vi lige har skåret, skal være i bunden af ​​sagen.

Trådene fra køleren kan fjernes til hjørnet af strukturen og fastgør dem i denne position med lim.

På dette tidspunkt er det bedst at montere og forbinde. Da vi bruger en switch, skal vi skille en af ​​ledningerne og danne et kredsløb. Ledninger skal tilsluttes stikkontakten (rød - plus, sort - minus). Hvis vi laver en fejl i polaritet, skal vi bare bytte ledningerne. Ved hjælp af smeltelim klæber vi stikket og kontakten til de steder, der er beregnet til dem.

Vi forbinder strømmen og kontrollerer om turbinen virker. Hvis alt er i orden, fortsætter vi med at opbygge vores bezlopastnoy model.

Vi tager ringen A, som vil være placeret foran enheden og den første strimmel (12x74cm). Luk strimlen i en cirkel og lim den ind i ringens indre omkreds. Det viste sig som en hatcylinder uden top, men med marker. Det samme skal ske med ringen B og den anden strimmel (12x82 cm).

Lim den første "cylinder" til forsiden af ​​sagen, hvor vi skærer segmentet. Den anden "cylinder" limes også på bagsiden af ​​sagen med en afskåret overflade. I dette tilfælde er den mindre "cylinder" inde i den større.

Stabiliteten af ​​strukturen kan gives ved hjælp af fem skillevægge af styrke, der er fastgjort mellem ringene ved hjælp af alle de samme lim. De skal skære ud af pap. Længden af ​​skillevægge skal være lidt mindre end 12cm. Nu skal hovedfladens overflade lukkes med den resterende tredje stribe karton (15x86 cm).

Dybest set er ventilatoren klar. Det er fortsat at give det en ekstern glans. For at gøre dette skal du fjerne overskydende lim og male eller indsætte over de ydre overflader med dekorativt papir.

Så du kan være sikker på, hvordan korrekt alt er forstået og gjort, se videoen dedikeret til den uafhængige oprettelse af en bladløs fan, som vi placerede i slutningen af ​​denne artikel.

Nyttig video om emnet

Fanen fra cd-diske, som du vil se i denne video, adskiller sig fra den, der kan laves ved at følge de instruktioner, vi har foreslået. Det har et andet grundlag og har en regulator:

Grøn plastic fan, der er dedikeret til videoen, fungerer ikke kun kvalitativt, men ser også godt ud. Det bliver en rigtig desktop dekoration til din arbejdsplads:

En funktion af den bladløse blæser, som du nemt kan montere, følger instruktionerne og videoen, er at luftstrømmen fremstår som om fra ingen steder. Modellen tiltrækker med sin originalitet. Tilbring lidt tid på det dekorative design, og du vil se, hvor perfekt det passer ind i dit indre:

Vi præsenterede dig bedst af hjemmelavede fanmodeller. Og det bedste er fordi deres strukturer ikke behøver særlige mekanismer, komplekse værktøjer, dyre materialer og særlige færdigheder. De kan skabe helt enhver hjemme guiden, selv en begynder. Vi håber, at den succes, du helt sikkert opnår ved at lave en fan, vil vække din smag for uafhængig kreativitet.

Loft fans til en lejlighed: typer og deres design funktioner

For at skabe kølighed i lokalet kom ingeniører med mange slags klimateknologier, blandt hvilke en oplagt favorit er aircondition. Men denne enhed er ret dyr og kræver visse betingelser for installation. Det mest billige og overkommelige alternativ til aircondition er en regelmæssig og velkendt fan. Denne enhed har mange variationer og løsninger: skrivebord, gulv, væg og loft, uden knive osv. Desuden er dette en forholdsvis funktionel enhed, der kombinerer høj ydeevne, funktionalitet og attraktiv design.

Lidt historie

Faneren, opfundet i det antikke Kina, blev prototypen af ​​den første enhed, som omdanner mekanisk energi til luftstrømme. Alle enheder, som senere blev brugt til at skabe retningsbestemt luftbevægelse, var kun en forbedret version af ventilatoren. Gennembrudet blev lavet i USA i 1860, da den første tobladede loftvifte blev opfundet. For at sætte knivene i bevægelse blev der brugt et bæltsystem, der blev drevet af et vandhjul. På grund af det faktum, at denne opfindelse var den eneste frelse for beboere i det varme klima i de sydlige stater, har fansen på "vandbarriererne" opnået stor popularitet.

Varianter og typer

Alle loft fans kan klassificeres efter formål, form og position af pumpehjulet og installationen. Til destinationer kan sådanne enheder skelnes ved blanding og tilbagetrækning. Pumpehjulets form kan skelnes som aksial og centrifugal. Aksiale knive kaldes, og centrifugal - turbine.

På grund af deres designfunktioner har centrifugalventilatorer temmelig store dimensioner og anvendes ikke i boligområder.

Størstedelen af ​​modellerne, som er til stede på hjemmemarkedet for klimateknologi, er suspenderet fra loftet ved hjælp af speciel fastgørelse eller indlejret i et forberedt hul i et suspenderet eller nedhængt loft.

Suspenderede enheder til loftmontering

En moderne loftventilator er en enhed, der er suspenderet eller indbygget i loftet, udstyret med et løbehjul for at skabe luftstrøm eller blande luftmasser. Materialet til fremstilling af knive kan være anderledes: plastik, metal, træ og jævnt glas. Enheden drives af en integreret elektrisk motor med en forsyningsspænding på 12 eller 220 V afhængigt af formålet. Enhver moderne loft fan blad er normalt udstyret med en impeller hastighed controller. Mange producenter har udvidet kapaciteten hos en konventionel ventilator betydeligt og tilføjet følgende funktionalitet:

 • Evne til at arbejde i omvendt tilstand.
 • Udstyr en tilstedeværelsessensor, der tænder enheden i nærværelse af en person og slukker den, når ingen er i rummet.
 • Udstyr med CPP-system (justerbar pitchskrue), hvor kapaciteten justeres afhængigt af bladernes rotation.
 • Tilstedeværelsen af ​​indbygget enhed belysning.

Udførelsen af ​​en sådan anordning varierer afhængigt af bladets vinkel og rotationshastigheden af ​​pumpehjulet. I gennemsnit er omdrejningstallet for en hjemmebane med tre hastigheder loftet 110/170/2350 o / min. Suspended fans monteres ved montering til loftmonteringsplade med J-kroge i en højde på ikke mindre end 2 m 15 cm. Anvendelsesområdet for sådanne enheder er meget stort: ​​lejligheder, hytter, kontorerum, børnepasningsfaciliteter, indkøbscentre, hoteller og offentlige mad osv.

Loftmonterede udstødningssystemer

Hovedformålet med sådanne anordninger er tvungen luftudvinding fra rummet. Det er formålet med sådanne fans, der bestemmer deres installationsmetode. Som regel er alle udstødningsventiler indbyggede modeller, der er monteret i et ophængt eller ophængt loft, og forbundet med et udstødningsventilationssystem derhjemme gennem en fleksibel kanal. I private hjem fjernes luftkanalen ganske ofte under tagets overhæng, hvor det er forbundet med et dekorativt gitter. Klingerne af indbyggede udstødningsanordninger beskyttes normalt af en dekorativ grill og insektskærm, hvilket skaber komfort og sikkerhed i deres brug. Fordele ved sådanne fans:

 • Fra 3 til 5 rotationshastigheder på pumpehjulet.
 • Høj ydeevne med lave lydniveauer (25 - 40 dB.)
 • Muligheden for kontinuerlig brug til fuld udskiftning af husets udstødningsventilationssystem.
 • Flot design.

Derudover er mange modeller udstyret med automatiske ventilatorstyringer, IR-tilstedeværelsessensorer osv. Oftest bruges udstødningsventilatoren til et badeværelse eller køkken i lejligheder og private huse.

Lysekrone fan

Den første sådan anordning optrådte i USA i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Da der ikke eksisterede alternativer til fanen på det tidspunkt, var der høj konkurrence blandt producenterne af disse enheder. For at vinde konkurrencen har nogle virksomheder udstyret med et belysningssystem. Sådan fremkom en fanekronekrone, som med succes anvendes i vores dage. Moderne lysekroneventilator giver dig mulighed for at afkøle og ventilere rummet, hvilket effektivt kombinerer belysningsenhedens funktion. Sådanne anordninger har fra 3 til 11 lamper, som er en del af kroppen eller er indbygget i knivene, og er praktisk taget ikke forskellige i deres funktionalitet fra almindelige suspenderede modeller.

 • Har flere rotationshastigheder.
 • Kan bruges separat som fan og som lysekrone.
 • Kan tændes fra kontakten til den overliggende belysning, der leveres i vores lejligheder.

Derudover er nogle modeller udstyret med fjernbetjeninger og indbyggede dimere. Du bør vide, at sådanne produkter er meget bange for fugt, så de er ikke beregnet til installation i badeværelser, brusere, bade og saunaer. Lysekroner-fans er oftest installeret i stuer, soveværelser og køkkener. Desuden bruges disse enheder meget ofte i børns institutioner, hoteller og kontorlokaler.

"Gør det selv"

Vores mand er ikke vant til at bruge penge på, hvad der kan gøres selvstændigt. Denne kendsgerning giver ingen tvivl om, at du med en lille fantasi og overkommelige materialer nemt kan lave en loftvifte med dine egne hænder. Men for at oprette et sådant mesterværk skal du have en motor og et løbehjul, der ikke tæller ledninger, fastgøring osv. Lidt fra CPU-kølerens køler er selvtilfredshed. Det kan bruges til en desktop fan, da diameteren af ​​sine knive ikke er nok til at skabe luftstrøm fra loftet. Du kan bruge motoren fra en gammel vaskemaskine, men med en fejlagtig vedhæftning kan en sådan enhed forårsage alvorlige skader. Du kan bruge motoren og pumpehjulet fra en ødelagt kinesisk gulvblæser, for hvilken det svageste punkt er stativet. Men vi anbefaler stadig ikke at gøre denne enhed selv. Det er bedst at købe færdigmonteret enhed i butikken. Det er let til dets relativt lave omkostninger. https://www.youtube.com/watch?v=CP95ndyXjO4

Mange brugere klager over vibrationer, som til en vis grad er iboende for alle enheder ved hjælp af rotationsprincippet. Derfor undrer ejerne af sådant udstyr sig ofte: "Sådan balancerer du loftviften?" Balancering udføres ved hjælp af et specielt værktøj, som ved drejning viser, hvor pumpehjulet har en kant. Bor et hul på det sted for at reducere vægten. Det påvirker vibrationernes vinkel og rotationsvinklen.

Du bør vide, at for at skabe optimal luftcirkulation med minimal vibration, skal vinklernes vinkel i forhold til horisontlinien være 12 °.

Vifte af loft fans - applikationer

Læs i denne publikation:
Vifte af loft fans: hvad er og hvor bruges
Loft Fan: Yderligere Funktionalitet
Sådan installeres en loftvifte gør det selv: installationsfunktioner

Sommervarmen får folk til at se anderledes ud på deres habitat - hvis man i vinter tænker på spørgsmålet om at reducere lufttemperaturen i en lejlighed eller et hus, så bliver spørgsmålet om sommeren meget relevant. Traditionelt er det løst gennem installationen af ​​et klimaanlæg, men derudover er der en række andre enheder, der gør det muligt at reducere luftens temperatur i rummet - dette er en ventilator, som kan være bærbar, gulv eller loft. I denne artikel vil vi tale om loftet enheden af ​​denne type - sammen med hjemmesiden stroisovety.org vil vi studere sine sorter, lære om deres egenskaber og overveje spørgsmålet om, hvordan man installerer en loftvifte med dine egne hænder?

Installation af loftfotofilter

Vifte af loft fans: hvad er og hvor bruges

Hvis vi overvejer loftet globalt og ikke indlejrer forskelle som strøm og design, så kan alle eksisterende modeller opdeles i fem grupper.

 1. Indenlandske loft fans. Deres væsentligste forskel ligger i det attraktive design. De kan ikke kun bruges til køleluft i boligområder, men også i lysthus og generelt hvor der er et tag eller loft, som det kan fastgøres til.
 2. Industrielle loft fans. Vi kan sige, at dette er et komplet modstykke til husholdningsapparater af denne type - skønhed og design her tilbagekalder lidt i baggrunden, og strøm, holdbarhed og pålidelighed kommer frem. Sådanne enheder anvendes i de fleste tilfælde i industrielle værksteder, lagerhuse og forskellige offentlige bygninger.

Hvordan man laver et loft fan gør det selv foto

 • Street fans. Ja, det er svært at finde et loft på gaden, men der findes sådanne enheder og installeres enten på specielle stativer eller i gazebos og pavilloner, hvis tag udgør en ramme til klatreplanter. Den største forskel mellem ventilatorer af denne type er graden af ​​støv- og fugtbeskyttelse - sådanne fans er pålideligt beskyttet mod næsten alle aggressive naturlige faktorer.
 • Energibesparende loftsventilatorer. Det eneste der adskiller dem fra standardudstyr af denne type er supereffektive motorer med lavt elektrisk energiforbrug - deres hele hemmelighed ligger i den interne fyldning.
 • Universal loft fans. De kan arbejde i enhver form for lokaler og i enhver vejr - med samme succes kan de bruges både i værksteder og lagerhuse, såvel som i stuer såvel som udenfor.
 • Naturligvis er det ikke alle de forskelle, som loft fans kan prale af.

  For eksempel kan en separat kategori opdeles i kombinerede enheder af denne type. Til husholdnings- og industrielle behov kombinerer disse apparater ganske ofte både en lysekrone og en ventilator - for værelser er dette generelt en ideel mulighed. Derudover kan næsten alle ovennævnte loftmonterede ventilatorenheder afvige i et andet sæt funktionalitet - vi skal tale mere om det her, som vi vil gøre næste gang.

  Loft fan gør det selv foto

  Loft Fan: Yderligere Funktionalitet

  Før du køber og installerer en ventilator i loftet med dine egne hænder, bør du gøre dig bekendt med de ekstra muligheder, som disse enheder har - stort set er de ikke små, og deres tilstedeværelse vil ikke gøre nogen værre. Tværtimod - vil hver ekstra kvalitet i høj grad forenkle livet for ejeren af ​​en sådan installation. Blandt de mest almindelige fan-add-ons er følgende funktioner.

  1. Fjernbetjening. Der er ingen kommentarer her, fordi en person har været vant til forskellige slags konsoller i lang tid.
  2. Bevægelsessensor. Denne enhed gør det muligt at tænde for blæseren, når en person kommer frem i rummet - denne sensor registrerer bevægelse og starter blæsermotoren i gang. Tilsvarende slukker den for enheden, når sensoren stopper detekteringen af ​​bevægelsen i en vis tid.
  3. Air ionizer - det kaldes undertiden fanen til luftrensning, selv om dette ikke er helt korrekt. En speciel anordning mætter luften i rummet med ioner, takket være, at den får lugten af ​​tordenvejr eller regn - så er kølen følt mange gange mere.
  4. Programmerbar timer - denne enhed gør det muligt at indstille tiden til og fra blæseren i 24 timer og syv dage om ugen. For eksempel, for at spare strøm, kan du programmere fanens driftscyklus - vi arbejder en halv time, hvile i en halv time. Også gennem denne enhed kan du komme hjem efter arbejde og komme ind i et køligt og ventileret rum.

  Foto loft fan tilslutning

 • Fugtighedsføler - uundværlig, når loftet er installeret på badeværelset. Du indstiller de normale fugtighedsværdier, og ventilatoren slukker ikke, indtil overskydende fugt er fjernet fra dette rum.
 • I alle disse tilføjelser er der et fint punkt - selvom de ikke er i den loftfanemodel du kan lide, kan du altid købe dem separat og integrere dem i enheden ved simpel manipulation.

  For enhver elektriker er dette et meget simpelt spørgsmål. Som en mulighed ved køb af denne enhed til luftning af værelset kan du bestille det nødvendige sæt funktionelle tilføjelser.

  Sådan installeres en loftvifte gør det selv: installationsfunktioner

  Har du nogensinde installeret din egen lysekrone? Hvis ja, så løsningen på spørgsmålet om, hvordan man installerer en loftvifte med egne hænder, vil du ikke forårsage nogen problemer. Alt er enkelt og klart til grænsen, og hele processen med at installere denne enhed kan opdeles i to dele.

  1. Monter ventilatoren til loftet. Alt her er elementært, og næsten alle tilgængelige ventilatormodeller kan monteres i loftet på to måder - nøjagtigt det samme som lysekronen. I et tilfælde er der en kroginstallation, når enheden er tung. Og i den anden situation anvendes en U-formet eller tværbøjle. I den første udførelsesform sættes der et hul i pladen, hvor en særlig krog er muret op. Alternativt kan du bruge en ankerkrog, på hvilken en loftvifte er hængt. I den anden situation er der monteret en beslag, i stedet for en krog ved hjælp af specielle metaldugler, som ventilatoren er fastgjort ved hjælp af to eller fire dekorative skruer.
  2. Tilslutning af enheden til de elektriske ledninger. Her har ventilatoren også små forskelle i forhold til lysekronen. Det kan endda siges, at dets installation gøres lettere, da der ikke er behov for at bryde lyspærerne ind i inklusionsgrupper - de eksisterer simpelthen ikke. Der er kun tre ledninger, som skal tilsluttes lejligheden. Den første (grøn eller gul) er jordforbindelse. Hvis det ikke er i lejligheden, kan ledningerne isoleres og overhovedet ikke tages i betragtning. De to andre ledninger er fase og nul, som skal forbindes til ledningens tilsvarende ledninger.

  Sådan installeres et loft fan foto

  Situationen med at forbinde en fan kombineret med en lysekrone er noget mere kompliceret. I princippet er der heller ikke noget kompliceret her, hvis du finder ud af, hvilke ledninger der hører til hvilken enhed - normalt er dette øjeblik markeret, men hvis der ikke er nogen etiketter, så kan alt blive bestemt af erfaring. Hertil kommer, at alle producenter, der respekterer sig selv og deres forbrugere, udfylder sine apparater med instruktioner, hvorefter praktisk talt alle personer kan tilslutte loftventilatorerne.

  Det skal også nævnes, at der kan være to ordninger til tilslutning af ventilatoren til strømforsyningen - i et tilfælde er de forbundet med ledningerne på princippet om en lysekrone (de har brug for en separat switch), og i det andet tilfælde kan de sluttes til princippet om en sconce (en separat switch nødvendigt).

  Afbryderen er indbygget i ventilatoren og styret ved hjælp af en fjernbetjening. Hvis vi mener, at fjernbetjeningen har tendens til at gå tabt, er det bedre at ty til et ledningsdiagram, der involverer brug af en separat kontakt. I denne situation kan du bruge tasten og fjernbetjeningen. Det viser sig en slags universel mulighed.

  Og til sidst, emnet for hvordan man laver en loftvifte med dine egne hænder, vil jeg sige et par ord om at forbinde enheden med ekstra enheder - de skræmmer mange mennesker, især hvis fanen er realiseret helt adskilt, hvilket sker ret ofte. Lad os se det - hvis det skræmmer dig, så ansæt en specialist, og bedst af alle får en fan med det samlede elektriske kredsløb. I almindelighed har sådanne anordninger til luftning af lokaler ved udgangen kun et par ledninger som nævnt ovenfor.

  Forfatteren af ​​artiklen er Alexander Kulikov

  For at skabe kølighed i lokalet kom ingeniører med mange slags klimateknologier, blandt hvilke en oplagt favorit er aircondition. Men denne enhed er ret dyr og kræver visse betingelser for installation.

  Det mest billige og overkommelige alternativ til aircondition er en regelmæssig og velkendt fan. Denne enhed har mange variationer og løsninger: skrivebord, gulv, væg og loft, uden knive osv. Desuden er dette en forholdsvis funktionel enhed, der kombinerer høj ydeevne, funktionalitet og attraktiv design.

  Hver type af en sådan anordning har sine fordele og ulemper. I denne publikation vil jeg gerne berøre emnet for anvendelse af loft fans til lejligheder, huse, hoteller og andre ikke-industrielle lokaler.

  Lidt historie

  Faneren, opfundet i det antikke Kina, blev prototypen af ​​den første enhed, som omdanner mekanisk energi til luftstrømme.

  Alle enheder, som senere blev brugt til at skabe retningsbestemt luftbevægelse, var kun en forbedret version af ventilatoren. Gennembrudet blev lavet i USA i 1860, da den første tobladede loftvifte blev opfundet. For at sætte knivene i bevægelse blev der brugt et bæltsystem, der blev drevet af et vandhjul.

  På grund af det faktum, at denne opfindelse var den eneste frelse for beboere i det varme klima i de sydlige stater, har fansen på "vandbarriererne" opnået stor popularitet.

  Varianter og typer

  Alle loft fans kan klassificeres efter formål, form og position af pumpehjulet og installationen.

  Til destinationer kan sådanne enheder skelnes ved blanding og tilbagetrækning. Pumpehjulets form kan skelnes som aksial og centrifugal. Aksiale knive kaldes, og centrifugal - turbine.

  På grund af deres designfunktioner har centrifugalventilatorer temmelig store dimensioner og anvendes ikke i boligområder.

  Størstedelen af ​​modellerne, som er til stede på hjemmemarkedet for klimateknologi, er suspenderet fra loftet ved hjælp af speciel fastgørelse eller indlejret i et forberedt hul i et suspenderet eller nedhængt loft.

  Suspenderede enheder til loftmontering

  En moderne loftventilator er en enhed, der er suspenderet eller indbygget i loftet, udstyret med et løbehjul for at skabe luftstrøm eller blande luftmasser. Materialet til fremstilling af knive kan være anderledes: plastik, metal, træ og jævnt glas. Enheden drives af en integreret elektrisk motor med en forsyningsspænding på 12 eller 220 V afhængigt af formålet.

  Enhver moderne loft fan blad er normalt udstyret med en impeller hastighed controller. Mange producenter har udvidet kapaciteten hos en konventionel ventilator betydeligt og tilføjet følgende funktionalitet:

  • Evne til at arbejde i omvendt tilstand.
  • Udstyr en tilstedeværelsessensor, der tænder enheden i nærværelse af en person og slukker den, når ingen er i rummet.
  • Udstyr med CPP-system (justerbar pitchskrue), hvor kapaciteten justeres afhængigt af bladernes rotation.
  • Tilstedeværelsen af ​​indbygget enhed belysning.

  Udførelsen af ​​en sådan anordning varierer afhængigt af bladets vinkel og rotationshastigheden af ​​pumpehjulet. I gennemsnit er omdrejningstallet for en hjemmebane med tre hastigheder loftet 110/170/2350 o / min. Suspended fans monteres ved montering til loft monteringsplade med J-hook, i en højde på ikke mindre end 2 m 15 cm.

  Anvendelsesområdet for sådanne anordninger er meget stort: ​​lejligheder, hytter, kontorer, børnepasningsfaciliteter, indkøbscentre, hoteller og cateringfaciliteter mv.

  Loftmonterede udstødningssystemer

  Hovedformålet med sådanne anordninger er tvungen luftudvinding fra rummet.

  Det er formålet med sådanne fans, der bestemmer deres installationsmetode. Som regel er alle udstødningsventiler indbyggede modeller, der er monteret i et ophængt eller ophængt loft, og forbundet med et udstødningsventilationssystem derhjemme gennem en fleksibel kanal. I private hjem fjernes luftkanalen ganske ofte under tagets overhæng, hvor det er forbundet med et dekorativt gitter.

  Klingerne af indbyggede udstødningsanordninger beskyttes normalt af en dekorativ grill og insektskærm, hvilket skaber komfort og sikkerhed i deres brug. Fordele ved sådanne fans:

  • Fra 3 til 5 rotationshastigheder på pumpehjulet.
  • Høj ydeevne med lave lydniveauer (25 - 40 dB.)
  • Muligheden for kontinuerlig brug til fuld udskiftning af husets udstødningsventilationssystem.
  • Flot design.

  Derudover er mange modeller udstyret med automatiske ventilatorstyringer, IR-tilstedeværelsessensorer osv.

  Oftest bruges udstødningsventilatoren til et badeværelse eller køkken i lejligheder og private huse.

  Lysekrone fan

  Den første sådan anordning optrådte i USA i begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

  Da der ikke eksisterede alternativer til fanen på det tidspunkt, var der høj konkurrence blandt producenterne af disse enheder. For at vinde konkurrencen har nogle virksomheder udstyret med et belysningssystem. Sådan fremkom en fanekronekrone, som med succes anvendes i vores dage.

  Moderne lysekroneventilator giver dig mulighed for at afkøle og ventilere rummet, hvilket effektivt kombinerer belysningsenhedens funktion. Sådanne anordninger har fra 3 til 11 lamper, som er en del af kroppen eller er indbygget i knivene, og er praktisk taget ikke forskellige i deres funktionalitet fra almindelige suspenderede modeller.

  • Har flere rotationshastigheder.
  • Kan bruges separat som fan og som lysekrone.
  • Kan tændes fra kontakten til den overliggende belysning, der leveres i vores lejligheder.

  Derudover er nogle modeller udstyret med fjernbetjeninger og indbyggede dimere.

  Du bør vide, at sådanne produkter er meget bange for fugt, så de er ikke beregnet til installation i badeværelser, brusere, bade og saunaer.

  Lysekroner-fans er oftest installeret i stuer, soveværelser og køkkener. Desuden bruges disse enheder meget ofte i børns institutioner, hoteller og kontorlokaler.

  "Gør det selv"

  Vores mand er ikke vant til at bruge penge på, hvad der kan gøres selvstændigt. Denne kendsgerning giver ingen tvivl om, at du med en lille fantasi og overkommelige materialer nemt kan lave en loftvifte med dine egne hænder.

  Men for at oprette et sådant mesterværk skal du have en motor og et løbehjul, der ikke tæller ledninger, fastgøring osv. Lidt fra CPU-kølerens køler er selvtilfredshed. Det kan bruges til en desktop fan, da diameteren af ​​sine knive ikke er nok til at skabe luftstrøm fra loftet.

  Du kan bruge motoren fra en gammel vaskemaskine, men med en fejlagtig vedhæftning kan en sådan enhed forårsage alvorlige skader. Du kan bruge motoren og pumpehjulet fra en ødelagt kinesisk gulvblæser, for hvilken det svageste punkt er stativet. Men vi anbefaler stadig ikke at gøre denne enhed selv.

  Det er bedst at købe færdigmonteret enhed i butikken. Det er let til dets relativt lave omkostninger.

  Mange brugere klager over vibrationer, som til en vis grad er iboende for alle enheder ved hjælp af rotationsprincippet.

  Derfor undrer ejerne af sådant udstyr sig ofte: "Sådan balancerer du loftviften?" Balancering udføres ved hjælp af et specielt værktøj, som ved drejning viser, hvor pumpehjulet har en kant. Bor et hul på det sted for at reducere vægten. Det påvirker vibrationernes vinkel og rotationsvinklen.

  Du bør vide, at for at skabe optimal luftcirkulation med minimal vibration, skal vinklernes vinkel i forhold til horisontlinien være 12 °.

  • sosedi-online.ru
  • stroisovety.org
  • ventilationpro.ru

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

  DIY loft fan: hvordan man vælger og installerer

  Læs i denne publikation:
  Vifte af loft fans: hvad er og hvor bruges
  Loft Fan: Yderligere Funktionalitet
  Sådan installeres en loftvifte gør det selv: installationsfunktioner

  Sommervarmen får folk til at se anderledes ud på deres habitat - hvis man i vinter tænker på spørgsmålet om at reducere lufttemperaturen i en lejlighed eller et hus, så bliver spørgsmålet om sommeren meget relevant. Traditionelt er det løst gennem installationen af ​​et klimaanlæg, men derudover er der en række andre enheder, der gør det muligt at reducere luftens temperatur i rummet - dette er en ventilator, som kan være bærbar, gulv eller loft. I denne artikel vil vi tale om loftet enheden af ​​denne type - sammen med hjemmesiden stroisovety.org vil vi studere sine sorter, lære om deres egenskaber og overveje spørgsmålet om, hvordan man installerer en loftvifte med dine egne hænder?

  Installation af loftfotofilter

  Vifte af loft fans: hvad er og hvor bruges

  Hvis vi overvejer loftet globalt og ikke indlejrer forskelle som strøm og design, så kan alle eksisterende modeller opdeles i fem grupper.

  1. Indenlandske loft fans. Deres væsentligste forskel ligger i det attraktive design. De kan ikke kun bruges til køleluft i boligområder, men også i lysthus og generelt hvor der er et tag eller loft, som det kan fastgøres til.
  2. Industrielle loft fans. Vi kan sige, at dette er et komplet modstykke til husholdningsapparater af denne type - skønhed og design her tilbagekalder lidt i baggrunden, og strøm, holdbarhed og pålidelighed kommer frem. Sådanne enheder anvendes i de fleste tilfælde i industrielle værksteder, lagerhuse og forskellige offentlige bygninger.

  Hvordan man laver et loft fan gør det selv foto

  Naturligvis er det ikke alle de forskelle, som loft fans kan prale af. For eksempel kan en separat kategori opdeles i kombinerede enheder af denne type. Til husholdnings- og industrielle behov kombinerer disse apparater ganske ofte både en lysekrone og en ventilator - for værelser er dette generelt en ideel mulighed. Derudover kan næsten alle ovennævnte loftmonterede ventilatorenheder afvige i et andet sæt funktionalitet - vi skal tale mere om det her, som vi vil gøre næste gang.

  Loft fan gør det selv foto

  Loft Fan: Yderligere Funktionalitet

  Før du køber og installerer en ventilator i loftet med dine egne hænder, bør du gøre dig bekendt med de ekstra muligheder, som disse enheder har - stort set er de ikke små, og deres tilstedeværelse vil ikke gøre nogen værre. Tværtimod - vil hver ekstra kvalitet i høj grad forenkle livet for ejeren af ​​en sådan installation. Blandt de mest almindelige fan-add-ons er følgende funktioner.

  1. Fjernbetjening. Der er ingen kommentarer her, fordi en person har været vant til forskellige slags konsoller i lang tid.
  2. Bevægelsessensor. Denne enhed gør det muligt at tænde for blæseren, når en person kommer frem i rummet - denne sensor registrerer bevægelse og starter blæsermotoren i gang. Tilsvarende slukker den for enheden, når sensoren stopper detekteringen af ​​bevægelsen i en vis tid.
  3. Air ionizer - det kaldes undertiden fanen til luftrensning, selv om dette ikke er helt korrekt. En speciel anordning mætter luften i rummet med ioner, takket være, at den får lugten af ​​tordenvejr eller regn - så er kølen følt mange gange mere.
  4. Programmerbar timer - denne enhed gør det muligt at indstille tiden til og fra blæseren i 24 timer og syv dage om ugen. For eksempel, for at spare strøm, kan du programmere fanens driftscyklus - vi arbejder en halv time, hvile i en halv time. Også gennem denne enhed kan du komme hjem efter arbejde og komme ind i et køligt og ventileret rum.

  Foto loft fan tilslutning

  I alle disse tilføjelser er der et fint punkt - selvom de ikke er i den loftfanemodel du kan lide, kan du altid købe dem separat og integrere dem i enheden ved simpel manipulation. For enhver elektriker er dette et meget simpelt spørgsmål. Som en mulighed ved køb af denne enhed til luftning af værelset kan du bestille det nødvendige sæt funktionelle tilføjelser.

  Sådan installeres en loftvifte gør det selv: installationsfunktioner

  Har du nogensinde installeret din egen lysekrone? Hvis ja, så løsningen på spørgsmålet om, hvordan man installerer en loftvifte med egne hænder, vil du ikke forårsage nogen problemer. Alt er enkelt og klart til grænsen, og hele processen med at installere denne enhed kan opdeles i to dele.

  1. Monter ventilatoren til loftet. Alt her er elementært, og næsten alle tilgængelige ventilatormodeller kan monteres i loftet på to måder - nøjagtigt det samme som lysekronen. I et tilfælde er der en kroginstallation, når enheden er tung. Og i den anden situation anvendes en U-formet eller tværbøjle. I den første udførelsesform sættes der et hul i pladen, hvor en særlig krog er muret op. Alternativt kan du bruge en ankerkrog, på hvilken en loftvifte er hængt. I den anden situation er der monteret en beslag, i stedet for en krog ved hjælp af specielle metaldugler, som ventilatoren er fastgjort ved hjælp af to eller fire dekorative skruer.
  2. Tilslutning af enheden til de elektriske ledninger. Her har ventilatoren også små forskelle i forhold til lysekronen. Det kan endda siges, at dets installation gøres lettere, da der ikke er behov for at bryde lyspærerne ind i inklusionsgrupper - de eksisterer simpelthen ikke. Der er kun tre ledninger, som skal tilsluttes lejligheden. Den første (grøn eller gul) er jordforbindelse. Hvis det ikke er i lejligheden, kan ledningerne isoleres og overhovedet ikke tages i betragtning. De to andre ledninger er fase og nul, som skal forbindes til ledningens tilsvarende ledninger.

  Sådan installeres et loft fan foto

  Situationen med at forbinde en fan kombineret med en lysekrone er noget mere kompliceret. I princippet er der heller ikke noget kompliceret her, hvis du finder ud af, hvilke ledninger der hører til hvilken enhed - normalt er dette øjeblik markeret, men hvis der ikke er nogen etiketter, så kan alt blive bestemt af erfaring. Hertil kommer, at alle producenter, der respekterer sig selv og deres forbrugere, udfylder sine apparater med instruktioner, hvorefter praktisk talt alle personer kan tilslutte loftventilatorerne.

  Det skal også nævnes, at der kan være to ordninger til tilslutning af ventilatoren til strømforsyningen - i et tilfælde er de forbundet med ledningerne på princippet om en lysekrone (de har brug for en separat switch), og i det andet tilfælde kan de sluttes til princippet om en sconce (en separat switch nødvendigt). Afbryderen er indbygget i ventilatoren og styret ved hjælp af en fjernbetjening. Hvis vi mener, at fjernbetjeningen har tendens til at gå tabt, er det bedre at ty til et ledningsdiagram, der involverer brug af en separat kontakt. I denne situation kan du bruge tasten og fjernbetjeningen. Det viser sig en slags universel mulighed.

  Og til sidst, emnet for hvordan man laver en loftvifte med dine egne hænder, vil jeg sige et par ord om at forbinde enheden med ekstra enheder - de skræmmer mange mennesker, især hvis fanen er realiseret helt adskilt, hvilket sker ret ofte. Lad os se det - hvis det skræmmer dig, så ansæt en specialist, og bedst af alle får en fan med det samlede elektriske kredsløb. I almindelighed har sådanne anordninger til luftning af lokaler ved udgangen kun et par ledninger som nævnt ovenfor.