Loftspletter i det indre: foto

Gør reparationer i lejligheden og brug af de mest moderne materialer, så glem ikke, at belysning er af afgørende betydning for dit rums hygge og komfort. Det kan implementeres på forskellige måder, men i dag bliver pletterne mere og mere populære - en speciel type armatur, der kan bruges til at fremhæve en bestemt zone og til at belyse hele rummet, og de skylder så alsidighed til deres særlige drejelige design. Desværre er mange stadig ikke særlig bekendt med denne type armaturer, så vi vil være opmærksomme på hvad det er, hvad er fordelene ved pletter og hvad de er.

Hvad er stedet?

Ordet "stedet" alle, der i det mindste er lidt bekendt med det engelske sprog, omgående oversat som "stedet". Dette navn lyskilder modtaget på grund af det faktum, at de skaber en rettet strøm af lys på en bestemt overflade. Som følge heraf lyser den ret stærkt, hvilket giver anledning til at bruge denne type belysning i smykkeskrin, i butikskanaler, på arbejdsområder - hvor god belysning er nødvendig for at fremhæve fordelene ved fremhævede objekter eller hvor vigtigt arbejde udføres. Brugte pletter og i almindelige boligområder, hvor de bliver mere og mere populære.

Retningslys er fastgjort til beslaget, hvilket kan være af enhver form og kombinere flere reflektorer. Som følge af en sådan vedhæftning kan en stråle af lys rettes til et hvilket som helst punkt, idet der konstant ændres hældnings- og retningsvinklen.

Konventionelt er pletterne opdelt i loft og væg, selvom funktionerne i strukturen og funktionen er nøjagtigt ens. Mange forveksler dem selv med almindelige lysekroner eller sconces, men som vi kan se er den største forskel i designet og evnen til at ændre lysstrålens retninger hver gang, og hvis du bruger en lysdæmper, kan du også ændre lysstyrken inden for store grænser.

Fordele og applikationer

Selv om den største fordel ved pletter allerede er klart fra deres design og evnen til hurtigt og enkelt at ændre retningen af ​​lyset, alligevel fanger de brugere med en række andre fordele:

 1. nem installation, da pletterne er indstillet på samme princip som spotlights, så det er unødvendigt at have særlige færdigheder;
 2. effekten af ​​at forøge pladsen på grund af den omstændighed, at en sådan lampe ikke rummer et rum, såsom en massiv lysekrone, og der er ikke mindre lys fra det;
 3. det er muligt at installere stedet i absolut et hvilket som helst sted i det nedhængte loft, og for dette vil det være unødvendigt at lægge sporene;
 4. Sådanne retningslygter præsenteres i enhver form, farver og størrelser, så de kan være en indretning af interiøret, fremstillet i enhver stil;
 5. Du kan forbinde en hel gruppe af pletter, der styres af individuelle kontakter - ideelt, når du skal zone en plads.

Alle disse egenskaber gør pletterne universelle med hensyn til brug, men fremhæver stadig hovedområderne i deres ansøgning:

 1. i soveværelset skaber spotlights rettet mod loftet en hyggelig atmosfære med svag belysning, men ved blot at dreje armaturet kan du opnå optimal belysning af det ønskede område;
 2. I stuen kan retningslyset henlede opmærksomheden på de ønskede områder: malerier, en væg med fotos mv.
 3. på kontoret stedet klare helt med belysning af bordet eller bogreoler;
 4. for samlere er sådanne lamper en uundværlig ting generelt, da det er med deres hjælp, at du kan indsende din samling i det gunstigste lys;
 5. i køkkenet er dette sandsynligvis en win-win-mulighed, når du øjeblikkeligt kan ændre belysningsretningen og fremhæve enten arbejdsområdet, spisepladsen eller i almindelighed f.eks. direkte lyset til køleskabet for at bringe ordre der;
 6. Der er simpelthen ingen pletter på handelsgulvene, kun de kan skabe fordelagtig belysning til smykker showcases, showcases med tøj, sko og andre mærker, er det fordelagtigt at understrege deres fordele.

Varianter af pletter

Spot kan opdeles efter flere kriterier afhængigt af farve, form, design, vedhæftningsmetode, antallet af patroner, den anvendte type lamper mv. Vi vil ikke fokusere på udseendet, da dette er en takløselig opgave, og du nævner stadig ikke alt, men vi vil dvæle på vigtige detaljer - funktionalitet, der afhænger af armaturets funktioner.

Ved fastgørelsesmetode

Forsænkede pletter. Sådanne lamper ser ud som spotbelysning, hvis vinkel kan justeres lidt. Sådan belysning er ideel til at skabe funktionelle områder, der giver ensartet belysning. Placeringen af ​​pletter af denne type er meget enkel: i ophængningsstrukturen fremstilles huller af den krævede diameter, så er pladen bragt sammen med ledningerne, og takket være en særlig fastgørelsesfjeder er lampen indsat i hullet og fastgjort efter behov.

 • Overhead pletter er kendetegnet ved, at de ikke behøver at bore et særskilt hul, og fastgørelsesmetoden ligner meget den, der anvendes ved installation af vægsconces. Så den U-formede beslag er fastgjort til loftet, og hele faktura design er fastgjort til det. Sådanne designs bruges oftest, da de er mest funktionelle, og selvom der opstår fejl under installationen, kan de let forklæbes af beslaget selv. Der er variationer af denne type spot: Lamper kan ikke kun rotere i en bestemt vinkel, men også bevæge sig tættere på den zone, der skal belystes. Ulempen ved denne mulighed er, at ledningerne er udformet til lampens længste position, så i en anden position kan de hænge lidt.

  Komplicerede pletter er ofte forvekslet med lysekroner. Deres vedhæftede metode svarer til den, der bruges i punktspots, kun her er flere armaturer placeret i ét tilfælde på en gang. Funktionen er stadig fremragende: du kan tænde hele rummet og dets fjerne hjørner såvel som et bestemt område.

 • Spændingssystemer er de mest usædvanlige, stilfulde og dyre. I dette tilfælde trækker de lange kabler, der er begge guider, hvor lamperne bevæger sig og deres strømkilde: Operationsprincippet er lidt som funktion af en sporvogn. Derfor kan en sådan plads flyttes til et hvilket som helst punkt i rummet, og problemer med tilrettelæggelsen af ​​belysning vil blive løst en gang for alle.
 • Af type lampe

  Hvis du vælger et loftplade, er det bedre at orientere på forhånd, hvilken type lampe der er bedst i dit tilfælde, da mange modeller leveres til brug af en bestemt lampe.

  • Glødelamper. På trods af statens initiativer og alle slags miljøorganisationer giver glødelamper, der er kendte for os, ikke deres popularitet. Årsagen til dette er deres billighed. Men til brug i loftspletter er glødelamper ikke særlig velegnede. For det første har de meget lav effektivitet og en meget lav omdrejningstal for energi til lys. For det andet er lyset, der kommer fra dem, meget varmere end solen, som moderne designspecialister anser uønskede. Og i sidste ende kommer meget varme fra sådanne lamper, så det anbefales ikke at bruge dem omkring spændingsstrukturer.
  • Halogenlamper er en avanceret type glødelampe. Her opnås en forbløffende effekt ved at fylde kolben med iod eller brom: wolframspiralpartikler sætter sig ikke på lampens vægge, da halogen danner flygtige forbindelser med dem, som bryder op ved høje temperaturer fra spiralen og danner wolfram og samme halogen. Cyklen gentages mange gange, men samtidig er det muligt at øge glødtemperaturen og få det lys, der er identisk med dagslyset. Sådanne lamper er økonomiske, har en lang levetid, men det er ikke nødvendigt at skrue dem med bare hænder, da de kan efterlade spor af fedt, og når overfladen bliver opvarmet, vil de brænde, danne lokaliseret mørkning, og som følge heraf vil lampen være ude af drift meget hurtigere end forventet.
  • LED-lamper kan udstyres med en kraftig LED eller flere mindre. Mere modstandsdygtige og holdbare er dem, der bruger en enkelt LED. Men alligevel er de alle præget af høj økonomi, stor holdbarhed, da her er varigheden af ​​arbejdet ikke afhængig af antallet af on-off cykler. Anvendelsen af ​​en reflektor er slet ikke nødvendig, i stedet for det bruges der ofte en linse, som gør lysflowen rettet mod en bestemt zone. Desuden opvarmes LED-lamperne næsten ikke, og deres effektivitet er meget højere end de ovennævnte typer af lamper. Det er værd at bemærke, at tæt på dagslys kun opnås, hvis der anvendes tilstrækkeligt dyre lamper, og for maksimal komfort er det bedre at bruge specielle dimmere, da de almindelige ikke tillader at bruge hele spektret af mulig lysstyrke.

  Antal patroner

  Antallet af patroner på stedet kan være anderledes. Naturligvis er pletter med en patron den mest enkle, og derfor er prisen for dem ret lav, men på markedet kan du også finde pletter til tre, fire og endda syv patroner. Med en stigning i antallet af runder øges funktionaliteten af ​​hele lampen. Så det er ikke kun muligt at lyse hele rummet meget lysere, men også ved hjælp af en hurtig ændring i lysstrømmen for at belyse det nødvendige område for dig selv for at gøre højdepunkterne i rummets mest bemærkelsesværdige og rentable hjørner.

  Selvom stedet for et par runder er meget dyrere end en, men det er stadig meget mere rentabelt end at købe et par enkeltlamper. Derfor er det nødvendigt at gå videre fra området og rummets funktionelle karakter, hvor meget der er brug for belysning, osv.

  Et andet argument til fordel for at vælge en plet med flere kugler er let at installere. Så skjulte ledninger på loftet er altid besværlige nok, og i dette tilfælde er der nok af den ledning, som bygherrer forlader for at bringe lysekronen: sparer tid, indsats, penge og materialer.

  Den eneste ulempe ved pletter til flere patroner er, at det er meget vanskeligt at justere lysstyrkekontrollen for hver enkelt lampe, da dæmperen vises på alle lamperne på én gang. Selvfølgelig kan moderne håndværkere løse dette problem, men de bliver nødt til at lide lidt.

  Funktioner montering af loftflader

  Selv om monteringsmetoderne til forskellige steder er lidt anderledes, har installationsprocessen mange fælles træk, og arrangementet kan opdeles i flere faser:

  1. lægger ledningen fra krydset til installationen af ​​retningslyset. Naturligvis skal denne fase af arbejdet udføres længe før specialister begynder at montere loftstrukturen;
  2. forbindelsen udføres i henhold til en parallel skema: fra forbindelsesboksen går kablet til det første armatur, fra det til det andet mv.
  3. Når man lægger elektrisk ledning, er det bedre at sørge for et lager et sted omkring 25-30 cm, under alle omstændigheder vil det gemme sig under strukturen af ​​et stræk eller ophængt loft.
  4. Når lofterne allerede er installeret, kan du fortsætte med installationen af ​​lamperne selv, og først senere for at regulere deres retning som du vil.

  Bemærk, at de fleste af de aktuelle punkter arbejder på en 12 volt spændingskilde, så der kræves en down-down transformer. Så du kan bruge en stor transformer eller flere små til hver lampe. Den første mulighed er at foretrække, fordi det viser sig at være mere pålidelig, og det koster en smule billigere.

  Afslutningsvis

  Som du kan se, er loftpletter en unik og multifunktionel måde at belyser boligareal på, som løser mange problemer for mange af os, når lyset fra en lampe ikke kommer i den vinkel, kommer den ikke til de yderste hjørner af rummet. De vigtigste udvælgelseskriterier er tydelige fra ovenstående materiale, og når alle står over for behovet for at købe en sådan lampe, skal du være forberedt på et stort udvalg af udseende, farve og form. I dette spørgsmål bør du kun stole på dig selv og starte fra farveopløsningen af ​​rummet og den anvendte stil i interiøret.

  Spot loft. Beskrivelse, funktioner, typer og pris på pletter

  For at lægge vægt på noget element i det indre, skal du fremhæve det yderligere. Det sædvanlige generelle lys er måske ikke nok, fordi designerne er kommet med spot-type armaturer - loftflader. De gør et fremragende arbejde med rollen som ikke kun den sædvanlige belysningsenhed, men fremhæver også et bestemt område.

  Hvis klassiske lamper er monteret på ét sted, og der ikke er nogen måde at styre lysstrømmen, uanset hvor du vil, så udfører pletterne perfekt en sådan opgave. Pletterne er gode, fordi de er monteret overalt: på loftet, på væggen, på møbler og så videre.

  Hvad er pletter?

  Spots er en slags armaturer, der er designet til kun at lede lys til et bestemt område af rummet. De er forskellige afhængigt af bjerget.

  Kan være både enkelt og en del af det generelle belysningsudstyr. Disse lamper elsker bare designere og håndværkere at udføre reparationer. Nogle dekoratører kalder pletter et fuldgyldigt element af indretning.

  Spot bruges til spotbelysning, og i oversættelse fra engelsk betyder det "spot". Alle ved, at kunstigt lys ikke bør være skadeligt for øjnernes sundhed. Det er de spotlights, der allerede er oprettet med sådan lysstyrke, for ikke at ødelægge visionen. Lokal belysning betragtes som den dominerende funktion af sådanne lamper.

  Oplyste loftspletter

  Fra monteringsmetoden er pletterne opdelt i to typer: væg og loft. De kan også være overhead eller mortise. Med hensyn til lysfarven kan de brænde blå, gul, hvid, rød.

  Beskrivelse og egenskaber

  Blandt de mest populære og ofte brugte pletter er følgende modeller:

  * "Quartz" (Belgien) - plet med tre lamper. Længden er fra 8 til 10 cm, vægt - 660 g. Lampen refererer til indlejrede prøver.

  * "Stella" (Kina) - et klassisk sted med en enkelt lampe, miniature, vejer op til 100g. Folk kalder det "peephole".

  Amber (Danmark) - forsænket spotloft til en lyspære. Det er meget udbredt til udsmykning af suspenderede lofter. Også ofte brugt til belysning af produkter fra gipsvæg.

  * "Odeon" (Italien) - pletter med tre lamper (halogen), placeret i glasloftlamper, forfatterens arbejde af en berømt designer.

  * "MW-Light" (Tyskland) - lampen består af tre lamper i galvaniseret glas. Det er et designjob og refererer til loftslofter.

  * "Globo" (Østrig) - stedet for den oprindelige produktion, lavet af dyre legeringer. Består af tre lamper impaling. Henviser til retningsbestemt armaturer.

  * "Citilux trek" (Danmark) - et loftplade af en usædvanlig designløsning med et stort antal drejelygter. Betegner eksklusive og originale modeller.

  * "De Markt" - loftplade bruges ofte til træarmaturer eller indlejret i møbler.

  * "MW-Light Astor" (Tyskland) - loftplade bruges til originale designløsninger i interiøret.

  * "Furlo" (Italien) - henviser til indsamling af loftpletter. Inkluderet er ingen pærer, fordi i denne model passer til en række: glødelamper, LED eller energibesparelse.

  * "Eglo Lock" (Østrig) - en lys repræsentant for det dobbelte loftplacering. Henviser til samlingsobjekter. Udstyret med en lysdæmper (lysstyrke kontrol).

  * "Zuma Line Deep" (Polen) - loftplade, placeret i den originale sorte aluminiumskasse. Lyskilden er en halogenlampe.

  Typer af pletter

  Der er tre hovedgrupper af loftpletter:

  1. Indbygget (mortise) - miniaturelygter, kaldet spot spots. Denne type belysning passer til små værelser eller individuelle zoner.

  Lysets retning kan ændres, den har ingen særlig lysstyrke, den fungerer som en ekstra, ikke hovedlyset. Mortise stedet er meget simpelt at montere, boligen vil være i stand til at indlejre det på egen hånd, hvor det er nødvendigt. For det første er huller lavet i loftet, så er pletterne forbundet til de elektriske ledninger og fastgjort ved hjælp af klemmer på fjedrene.

  2. Forsendelse - loftlampe, hvor pærerne allerede er boltet til bunden. Et sådant sted er lettere at montere end det forrige. Det er simpelthen fastgjort til loftet med skruer eller negle. Det bruges ofte som natlys eller korridorbh.

  3. Den kombinerede loftplacering med en kompleks struktur ligner en lysekrone. Sådanne lamper er i stand til at belyse store rum på grund af at flere kilder til retningslys er anbragt i huset. For at belyse en eller anden del af rummet skal du blot dreje en af ​​lamperne.

  Afhængigt af lyskilden er der klassiske og LED-loftspletter.

  Hvad er pletterne i baren? Dette er en fælles loftplade fastgjort til en stang. Med det kan du oprette det omgivende rum i en klassisk stil.

  Fordelen ved en sådan lysarmatur er, at den kan placeres overalt på loftet. Lampene selv kan roteres i enhver retning, hvilket gør det muligt at belyse noget objekt let, fremhæve vigtige detaljer og placere accenter. Det er disse modeller, som dekoratører sætter pris på, fordi sådanne lamper bidrager til at skabe en unik og hyggelig atmosfære.

  Installation af loftspletter kræver ikke stor indsats og viden, men glem ikke grundsikkerheden. Placeringen af ​​loftplaceringen kan opdeles i flere faser:

  * Det første skridt er at installere ledningen. Hvis dette er et normalt loft, er tråden gemt i gipset, hvis det er suspenderet / spændt, så i den usynlige zone.

  * Direkte forbindelse udføres i henhold til ordningen med parallelforbindelse. Først enheden til at forbinde, så lampen under nummer 1 og derefter i en hvilken som helst ønsket rækkefølge.

  * Elkablet er erhvervet ikke kun længden, men også med en margen på 25-30 cm.

  * Ledninger og alle forbindelsespunkter kontrolleres omhyggeligt og kun derefter installerede armaturer.

  ansøgning

  Den vigtigste opgave for enhver lampe til at belyse det omgivende rum, det samme gælder for loftet. Hvor bruges de oftest? Hvis stedet er udstyret med drejebænke, betyder det, at det vil klare det lykkedes at organisere belysningen i sådanne lokaler, både boliger og industrielle.

  * Soveværelse - et hvilested, sove og komplet afslapning. Det er i dette rum, at der ikke er brug for et stærkt lys, kun skumring og belysning af individuelle genstande er velkomne. For eksempel falder lyset kun på sengebordet, et tæppe nær sengen eller hoveddøren.

  Under aftenlæsningen kan du justere spotets lysstyrke på stedet og nyde dit yndlings litterære arbejde. Hvis barnets krybbe står ved siden af ​​sengen, er det også muligt at arrangere optimal belysning.

  * Køkken - et sted hvor familien bruger en masse tid. Enhver husmor under madlavning eller vask skal se godt, hvad hun gør. Hoveddækningen løser ofte ikke dette problem, men den stiplede vil klare denne opgave på den bedste måde. Derudover kan du i en afslappet aftensmad skabe en behagelig romantisk atmosfære, bare ved at justere lysstyrken.

  * Hall - et sted, hvor en person kler, sko, korrigerer makeup og bare evaluerer deres udseende. I et sådant rum er belysning accenter lavet på et spejl, skab eller indgangsdør. Meget ofte er det i gangen, at der ikke er noget naturligt lys, fordi organiseringen af ​​belysning er meget vigtig her.

  * Børneværelse - et sted hvor lysene især i mørket, bare brug for. Da det totale mørke kan skræmme barnet, vil stedet hjælpe med at løse dette problem og skabe et skumring. Barnet vil sove fredeligt, altid hurtigt finde døren, eller være i stand til at slukke deres tørst.

  Hvad angår spil eller aktiviteter, vil reguleringen af ​​belysning også bidrage til at skabe det rigtige humør. Nu er producenterne tilfredse ikke kun med originale designerkopier, men også med munter børns lamper.

  * En undersøgelse er et sted, hvor det er vigtigt at have tilstrækkelig belysning. Loftpletter er gode, fordi de hjælper med at justere denne eller den lysstyrke. Hvis kontoret har antikviteter, arvestykker, værdifulde eller samleobjekter, så kan du ved hjælp af en lampe skabe en rentabel og præsentabel belysning.

  * Specialiseret plads til shows - et sted hvor belysningsudstyr spiller en afgørende rolle. Ingeniører i en stemme siger, at pletterne kom til vores hus fra disse steder.

  Pavilioner til handel, udstilling og udstilling bør have fremragende belysning. Og ikke kun bør lamperne justeres i retning og lysstyrke. For eksempel er glødelamper kontraindiceret til gamle malerier, kun LED-lamper passer til dem. Det samme gælder for gamle relikvier eller arkitektoniske produkter.

  * Attic - et usædvanligt rum, der ligner et rum med uregelmæssig form, ligger ofte under taget. Takket være den skrånende tagform vil loftet også være forskelligt, fordi her kan du skabe et rigtigt lysstykke. For eksempel indlejre lyspærer af forskellige farver, lysstyrke og regulering. Det kan være som et dansegulv eller tværtimod en hyggelig, intim atmosfære.

  Spotpris

  Prisen på loftpletter kan være den mest forskelligartede. Alt afhænger af fabrikanten, design, type, antal lyspærer og formål. Prisklassen er meget bred og varierer fra 100 rubler til 5-6 tusind rubler.

  Belysning bør ikke nødvendigvis være dyrt og vigtigst litterært. Med det kan du dække manglerne i interiøret og pege på accenter.

  Hvordan vælger man et sted for et strækloft? (21 billeder)

  Indtrykket af indretningen af ​​rummet afhænger stort set af belysningssystemet, som skal overvejes nøje. Belysning giver ikke kun rummets funktionalitet, men er også et middel til at demonstrere finishen, hvis tilstand ikke altid er på et højt niveau. For eksempel dårligere belysning beskadiger virkningerne af en eksklusiv rumindretning, men i værelser med fejl i indretningen vil skjul forekomsten af ​​fejl. Og tværtimod vil det lyse lys understrege det unikke design af indersiden af ​​statushuset, men i de værelser, der ikke er blevet repareret i lang tid, vil det vise behovet for reparation.

  Derudover har forskellige områder i rummet brug for belysning på forskellige måder, så der er simpelthen ikke behov for ensartet belysning af hele rummet, og det gør det ofte ondt i at opholde sig i det.

  Krav til belysning af lokaler bestemmer eksistensen af ​​belysningsarmaturer af en række strukturer, der er fokuseret på visse driftsforhold. Populariteten af ​​brugen af ​​lofter i PVC-stræklofter har også stimuleret produktionen af ​​forskellige armaturer, der er egnet til installation i nærheden af ​​vinylkappen. Spotlights - en af ​​de typer af belysningsanordninger, der kan installeres under loftet. Med udviklingen af ​​teknologi er disse enheder blevet forbedret, hvilket resulterede i en ny type armaturer - pletter til stræklofter.

  Hvad er pletter

  Spot er lokale armaturer monteret på loft eller væg og består af tre hovedaggregater: bunden, hængselbeslaget og armaturet. En funktion af stedet er den bevægelige konstruktion af beslaget, som gør det muligt under driften at lede lyskilden i den rigtige retning. Disse lysarmaturer fik deres navn, sandsynligvis fordi lysstrålen genereret af dem, rettet mod flyet, skaber en plet på den, et punkt - "spot" oversat til engelsk.

  Ud over mobilbeslag kan pletter være udstyret med indbyggede dimmere - strømstyring, lysstyrke. Denne funktion er særligt attraktiv med hensyn til effektivitet - du kan kun bruge en sådan lampe ved fuld effekt, hvis det er nødvendigt (læsning, syning osv.), Resten af ​​tiden reducerer lysstyrken manuelt til den ønskede værdi manuelt.

  arter

  Designet af disse lamper er universelt, og derfor er disse belysningsenheder ikke klassificeret i henhold til stedet for eventuel installation - pletter kan monteres på væggene og i loftet. Undtagelserne er modeller dekoreret med dekorative vedhæng, hvilket kun indebærer loftplacering.

  Vinylbeklædning i strækloft er ikke en hindring for at installere pletter - mens de opfylder kravene til den tilladte effekt af de anvendte belysningslygter, er disse lamper egnet til brug i umiddelbar nærhed af PVC-film og vil effektivt dekorere det elastiske hæmmede loft på både enkeltniveau og flertallet konstruktion.

  Ved installationsmetoden er pletter opdelt i forsænket, suspenderet, overhead og spænding.

  Indbyggede lys, monteret på en bærende base, rager ind i rummet gennem hullerne i PVC-kappen kun med dekorative baldakiner - instrumenthuset med en bevægelig beslag og ledninger er gemt bag lærredet.

  Suspended (kombineret) pletter Monteres også på en loftsbase, men monterings- og konstruktionsteknikken ligner en lysekrone, men med mulighed for at ændre lysstyrkenes retning. Ligesom lysekroner, er belysningsarmaturer af denne type hængt fra loftet til krogen gennem et hul i PVC-lærredet med en slidbane. Bærende lofter og ledninger forbliver under spændeskeden, og et hængende plet med en eller flere nuancer af dekorativt design forbliver åben for gennemgangen.

  Spot forsendelse De har stor størrelse og design, der ikke gør det muligt at skjule fastgørelsesdelen under PVC-kluden, derfor er de monteret over strækloftet på sengen, der er monteret under den på understøtningsbasis.

  Spot spændingsstruktur Installationen består af flere belysningsapparater, der er strækket på kabler strækket over rummet. Designet i stil med "techno" passer ikke til hvert værelse, så installationen af ​​spændingspletter skal passe ind i den overordnede stil i interiøret.

  Pletterne under det hængende loft bruger følgende typer lamper:

  • almindelige (glødelamper);
  • energibesparelse;
  • halogen;
  • LED.

  Brug i pletter almindelige glødelamper (socles E27 og E14) er bredt fordelt. Fordelene ved disse enheder er den "varme" farve af belysning, fraværet af en flimrende effekt, der er skadelig for øjnene, og den lave pris.

  Men der er også betydelige ulemper - glødelamper har en lav effektomregningsfaktor og lav varmeomdannelse, så vi behøver ikke at tale om deres omkostningseffektivitet. Følgelig begrænser tilstedeværelsen af ​​intens varmeoverførsel den effekt, der anvendes i PVC-skaller af konventionelle lamper - op til 60 W for stofklæder og 40 W for film. Derudover ændrer den gule farve af strålerne i sådanne belysningsarmaturer farveskemaet af dekoration af spændeklæder, især af blå og blå toner.

  halogen - En forbedret type konventionelle glødelamper, inddelt i lavspændings (12-24 V) og højspændings (220 V) produkter. Apparatets kolbe er fremstillet af varmebestandigt kvartsglas og er fyldt med jod- eller bromdampe, hvilket eliminerer fordampningen af ​​wolframspiralpartikler på væggene og sikrer, at de vender tilbage til filamentet. Dette giver dig mulighed for at øge spiralens temperatur og opnå udviklingen af ​​dens lys, der ligner karakteristika til dagslys.

  Halogenlamper er økonomiske, men i forhold til energiforbrug er de næppe forskellige fra almindelige glødelamper. Økonomien i dette tilfælde skyldes holdbarheden af ​​disse enheder - 2000-4000 timer, og når du bruger en blød start - 8000-12000 timer.

  Halogenlamper har en højere omkostning.

  Når du installerer dem, kan du ikke berøre kolben med dine bare hænder - fede mærker på glasset under forbrændingen reducerer apparatets levetid.

  Dimmere kan ikke anvendes på halogenlamper. Når spiralfilamentet falder, falder temperaturen i kolben og vil ikke være tilstrækkelig til at reagere med wolfram med en inert gas;

  Energibesparende lamper - fluorescerende enheder, hvis størrelse ikke tillader deres anvendelse i små indbyggede pletter. Men i de hængende, overhead- og spændingsstrukturer, håndterer disse lamper helt opgaverne. Overflade temperaturen på pære af energibesparende enheder er ikke høj, og i henhold til lysets farve er de opdelt i "varm" (gul) og kold (hvid) ", som gør det muligt for os at tage højde for tonaliteten af ​​det spændende stofs kunstneriske design.

  Med hensyn til holdbarhed afhænger det direkte af enhedens kvalitet. Lamper fra kendte producenter har en stor ressource, men dette er uundgåeligt afspejlet i prisen - højkvalitetsbesparende lamper kan være 10 eller flere gange dyrere end almindelige glødelamper.

  LED pærer - Moderne udstyr, der er kendetegnet ved en høj omregningskurs for elektricitet til lys med lavt strømforbrug og varmeafledning. Sådanne lamper er mere holdbare end halogen og kompakte, i stedet for en reflektorreflektor bruger de en linse, bag hvilken der er en kraftig eller flere svagere lysdioder.

  Det er vigtigt! Enkelt LED-lamper er mere holdbare.

  For at få lyset så tæt som muligt på dagens egenskaber, tillader LED-lamper fra prisområdet over gennemsnittet udstyret med moderne dimmere, at regulatorer af gamle modeller ikke afslører potentialet i high-end-enheder.

  Ved spændingsforbruget strøm Pletterne til loftbelysningssystemet er opdelt i 2 grupper: 220 V og 12 V.

  Pletterne designet til 12 V kan have en speciel spændingsomformer i deres design, der gør det muligt for dem at blive forbundet til et husholdningsnetværk.

  Andre 12-volt modeller kræver installation af en individuel adapter eller en "ensretter", der er fælles for lyssystemet, der konverterer vekselstrøm med en spænding på 220 V til en strøm med konstant frekvens på 12 V.

  Styrker og svagheder

  Argumenter til fordel for brugen af ​​pletter til anlægsbelysningssystemets strækloft er uforholdsmæssigt mere end argumenterne mod deres anvendelse. Her er fordelene ved disse lamper:

  • nem installation, hvilket giver mulighed for at montere egne hænder;
  • Kompaktitet af indlejrede modeller med høj effektivitet;
  • universalitet af installationen (suspenderet og strækloft)
  • en bred vifte af kunstnerisk og teknisk præstationer;
  • Mulighed for brug for zoneinddeling

  Vi kan kun tale om svaghederne af pletter betingelsesmæssigt - disse lampers evne til at belyse områdets lokalområde retningsbestemt er et designelement ved designet og kan ikke kvalificere sig som en negativ egenskab.

  Hvis vi betragter enheden under hensyntagen til parametrene for de bestanddele, er brugen af ​​slots med halogenlamper ikke praktisk for russiske forhold - strømforstyrrelser i et husholdningsnetværk fører til hurtig fejl i disse elementer og behovet for hyppig udskiftning.

  Anvendelsesområder

  Det er svært at nævne det område, hvor stedet ikke ville have været anvendt. I bolig-, offentlige og industrielle lokaler er der altid områder med forskellige behov for belysning. I dette tilfælde afhænger dette behov af samme zone afhængigt af situationen. Pletterne gør det muligt at jævnt fordele lysstrålernes lysstråler i kunstneriske fragmenter af rumindretningen eller omvendt at fokusere arbejdet i alle lamperne i en retning. Samtidig er det kun et par minutter at returnere lamperne til deres oprindelige position eller indstille en ny opgave foran dem.

  Det er svært at overvurdere fordelene ved pletter, når en midlertidig arbejdsplads skal være bedre oplyst i stuen, et smykkefremvisning i salgsområdet og en stationær maskine i butikken.

  Hvis vi overvejer det, ud over funktionalitet, har pletter også dekorative egenskaber, er det muligt at overveje med hårdheden af ​​deres brug ikke en luksus, men en rationel nødvendighed.

  Installationsteknologier

  Fremgangsmåden til montering af pletter afhænger af belysningsapparatets design. Eksisterende typer armaturer er monteret med hængende lofter ved hjælp af en af ​​tre metoder:

  • montering på et justerbart stativ
  • krokekrog;
  • montering på bæreplatformen.

  Alle tre teknologier sørger for montering af spaltefastgørelser på understøtningsbasis inden installation af PVC-stof.

  Justerbare stativer med universelle platforme og en bærerramme til en krog eller plet lagt på konstruktionen er fastgjort til loftbunden i henhold til design af placeringen af ​​belysningsanordninger. Så på toppen af ​​dem er der monteret et strækloft på rammen, hvor der laves teknologiske huller ved hjælp af slidbaner.

  Gennem de teknologiske huller fjernes kabelenderne, og de indbyggede pletter er tilsluttet, monteret og justeret.

  På samme måde er en krog fastgjort til monteringspladen, hvorigennem den kombinerede spot-lysekrone er suspenderet. Platformniveauet skal justeres, så dets kontur ikke vises på vinylpladen.

  Overflader er også fastgjort til monteringspladen over PVC-film, men uden hjælp af en krog og ved hjælp af selvlukkende skruer, der føres gennem strækloftet i hullerne, der er udstyret med slidbaner med lille diameter (4-5 mm).

  Det er vigtigt! For at forbinde pletterne vælger vi en parallel metode, således at en armaturs fiasko ikke resulterer i at strømforsyningen af ​​hele belysningssystemet fjernes.

  konklusion

  I de fleste tilfælde kan hævede lofter med pletter ikke give fuldstændig og ensartet belysning af rummet, det vil sige disse belysningsenheder kan ikke betragtes som de vigtigste kilder til lys. Men de er ikke designet til dette. Men som ekstraudstyr vil disse lamper være relevante og nyttige i ethvert rum, og deres tilstedeværelse vil gøre det muligt at spare godt på grund af mindre drift af hovedbelysningssystemet.

  Stræklofter

  Tænker du på at opdatere dit boliginteriør? Vil du installere hævede lofter? Så er det værd at tænke på at skabe et visuelt attraktivt belysningssystem, der understreger indre værdighed. Et af elementerne i dette system er stedet, hvilket er et alsidigt og interessant værktøj i designernes hænder. Og hvordan man bruger dette værktøj, fortæl dagens artikel.

  Stræklofter

  Spots - hvad de er og hvordan de arrangeres

  Spot - et miniatyrlygte med mulighed for at justere lysfluxets retning. Enkelt sagt er det en bevægelig lampe monteret på et hængsel eller andet lignende design. Navnet kommer fra det engelske punkt, hvilket betyder "plet".

  Spot består af flere dele.

  1. Bunden, som er fastgjort til loftet eller væggen. I denne del er ledninger, hjælpeelementer og fastgørelsesdele.
  2. Hinge. Takket være ham kan stedet vendes i den ene eller den anden retning og justere retningen af ​​lyskilden.
  3. Lampe (en eller flere). Består af patron, lampe, reflektor og udvendigt hus.

  Glem ikke, at et sted er i stand til at belyse et relativt lille område af rummet. Derfor anvendes disse belysningsenheder enten i flere stykker eller som et supplement til hovedkilden til belysning - lysekronen.

  Hvordan er pletterne

  Så opstår der et logisk spørgsmål: Hvorfor har du brug for denne tilføjelse, hvis lyset fra lysekronen er nok? Spots bruges ofte som nattelys til stuen eller soveværelset - så du vil ikke forlade rummet i totalt mørke, men samtidig vil pletterne ikke skabe et så lyst lys, at det forstyrrer søvn. De bruges også til at belyse individuelle områder, hvor der kræves stor lysstyrke, hvilken lysekrone ikke kan oprette, eller de steder, hvor lyset af lysekronerne ikke blot når frem, eller som et lys til individuelle indvendige elementer, der kræver understregning.

  Præference bør gives til stedet i stedet for andre typer lamper på grund af en række fordele, som især omfatter:

  • Enkel installation, på grund af det enkle design; komplekse værktøjer eller guiden hjælp er ikke nødvendig for at indstille pletter; dette kan gøres uafhængigt;
  • evnen til at opdele rummet i separate zoner, for at understrege individuelle elementer i interiøret, at skabe et arbejdsplads med lyse belysning;
  • evnen til at tænde lampen kun over et separat rumområde, hvilket sparer energi betydeligt
  • ingen restriktioner for installation af pletter på strækloftet
  • en bred vifte af lamper, der kan vælges til mange indretningsmuligheder.

  Loftspletter i det indre

  Spot - monteringstyper og typer af lamper

  Ved tilslutning af et strækloft er pletter opdelt i fire grupper.

  1. Indbyggede lysarmaturer ligner "stationære" spotlights, fordi de er monteret i huller, der skæres på overfladen af ​​strækloftet. Sådanne pletter tager lidt plads og ser ud til at være attraktive, men vanskeligere at installere. Desuden er rotationsvinklen begrænset af strækloftets plan.
  2. Overhead pletter. Som regel er de større end indbygget belysning, derfor monteres de ikke på hullerne, men på overfladen af ​​strækloftet. Ved at tabe fordelen af ​​kompaktitet får de nem installation.
  3. Suspenderede pletter ligner almindelige lysekroner, men noget mindre og med funktionen at ændre retningen af ​​lysstrømmen. De har en relativt stor størrelse, så udvælgelsen og installationen skal overvejes omhyggeligt - hængende pletter er ikke egnede til hvert interiør.
  4. Spændingspletter er en gruppe armaturer monteret på kabler, som er strakt over rummet. Samt spændingspunkter er ikke egnede til hvert værelse. Kontakt derfor en designer før de køber. Spændingspunkter kan bevæge sig langs kablet, hvilket giver endnu flere muligheder for at styre lyset i et bestemt område af rummet.

  Som for andre belysningsapparater anvendes følgende typer lamper til pletter:

  Typer af loftflader

  Fortæl dig mere om dem. Oftest købte pletter med glødelamper. Årsagen er lavere omkostninger. Men for billig er det nødvendigt at "betale sig", da sådanne lamper har et stort antal ulemper.

  1. Opvarmning på arbejde til høje temperaturer. Dette er fyldt med ild eller beskadigelse af stretchmaterialet. Derfor skal der træffes foranstaltninger for at mindske risikoen for brand (inden for en afstand på 30-40 centimeter mellem pletterne og overfladen af ​​strækloftet) inden installation af lamper med glødelamper.
  2. Sådanne lamper bruger meget energi, og op til 80% af det bruges til opvarmning af spiralen, lampens pære og den omgivende luft. Derfor er "glødelampe" og "energibesparende" uforenelige koncepter.
  3. Lampens store dimensioner har indflydelse på pletternes dimensioner, for hvilken kompaktitet er vigtig.

  Det er vigtigt! Ved design svarer halogenlamper til glødelamper, men i dette tilfælde injiceres gas i kolben. Galogenki bruger mindre elektricitet og udsender ikke så meget varme (med nok stærkt lys), men de er dyrere og kræver forsigtighed under installationen.

  De mest moderne lamper - LED. De er en halvleder, der udsender lys, når strømmen strømmer. De er præget af ekstremt lavt strømforbrug, der udgør 10-15% af elforbruget med en glødelampe. LED'er giver et lyst og ensartet lys, opvarmning op til nogle få grader. Denne egenskab gør LED-pletter meget behagelige at bruge med hængende lofter. LED'er kan arbejde 30 eller endda 40 tusinde timer, hvilket gør dem "langlivede" blandt andre typer lamper.

  Loftspletter til 1,2 og 3 lamper

  Alle disse fordele fører imidlertid til høje spotpriser med sådanne lamper. På den ene side opvejes disse omkostninger ved energibesparelser. På den anden side vil omkostningerne ved at købe LED-pletter være et alvorligt slag for det budget, der er afsat til reparationer.

  Installation af pletter: måder og nuancer

  Ved installation af pletter er det meget vigtigt at vælge det rigtige sted. Nedenstående tabel indeholder retningslinjer for valg af et sted at installere belysningsarmaturer afhængigt af rumtypen.

  Tabel. Valget af pletter afhængigt af typen af ​​værelse.

  Loftflader: fordelene og anvendelsen (23 billeder)

  Ceiling spotlights - spotlights retningsbestemt, som giver dig mulighed for uafhængigt at justere lysretningen. Nogle af dem ligner almindelige spotlights, sconces eller lysekroner, men strukturelt er de meget forskellige fra andre typer belysningsarmaturer. Et træk ved stedet er tilstedeværelsen af ​​en bevægelig beslag, som bruges til at ændre belysningsretningen. Spotlights er forskellige typer, design og brug i interiøret.

  Fordele og ulemper ved loftflader

  Loftflader i interiøret har mange fordele, hvis vigtigste er evnen til at omdirigere strømmen af ​​lys til enhver tid. Det er værd at bemærke andre fordele ved at bruge sådan belysning i interiøret. Disse omfatter:

  • Nem installation. Monteres så let som konventionelle spotlights. Du kan selv installere dem uden at have speciel uddannelse eller specialværktøjer.
  • Visuel udvidelse af rummet. Stilfulde lamper forstyrrer ikke rummet, og belysningen fra dem er ikke værre end fra klassiske lysekroner.
  • Ingen grund til at lave penne. Fordelene ved loftpletter inkluderer også evnen til at installere dem hvor som helst i loftet. For at gøre dette behøver du ikke lave penne. Det er nok at lave et lille hul i loftet, hvorigennem at forbinde lampen med en hård ledning.
  • Alsidighed. Kan bruges til hævede lofter og ophængte strukturer. De er perfekte til enhver designretning. Et bredt udvalg af roterende pletter i forskellige former, farver og design giver dig mulighed for at vælge det optimale design i hvert enkelt tilfælde.

  Andre fordele ved rotationspunkter omfatter evnen til at forbinde dem i grupper, der styres af separate switches.

  På trods af de åbenlyse fordele ved loftpletter har de også flere ulemper. Disse omfatter:

  • Vanskeligheder i organisationen af ​​generel belysning. Ved hjælp af loftspletter er det vanskeligere at organisere belysning, som kan opnås ved hjælp af en suspenderet klassisk lysekrone.
  • Højere omkostninger. For at opnå det ønskede belysningsniveau bør du straks bruge flere lysarmaturer, hvilket gør deres installation dyrere.

  Men med den korrekte organisering af belysning og valget af pletter af høj kvalitet kan du løse alle problemer med belysning i et rum af enhver størrelse.

  Typer og funktioner

  Der er tre hovedtyper af pletter, der adskiller sig i konstruktion og installationsmetode. Disse omfatter overliggende sving-, forsænket og komplekse strukturer.

  forsænket

  Indbyggede konstruktioner er kendt for mange som justerbare spotlights. I dette tilfælde kan lysets retning ændres lidt. Indbyggede pletter bruges til at belyse små funktionsområder. For at opnå ensartet belysning kan du let justere lysstrømmen.

  Dimensionerne af punktindretningerne er små, og til installation er det kun nødvendigt at lave et lille hul i det falske loft. Loftsindretninger med lofter monteres ved hjælp af fjederklip.

  overliggende

  Overhead swivel designs adskiller sig kun fra indbyggede lys i vejen for installation. Ifølge installationsmetoden ligner de mest sconces. Til deres montering anvendes en speciel beslag. Det er fastgjort til loftet, og en lampe klæber til den med skruer.

  Deres fordel er, at der ikke er behov for at skære et hul i loftet. Dette vil på ethvert tidspunkt tillade at ændre design til andre.

  Slozhnokombinirovannye

  Indretningerne adskiller sig kun fra punktet, da der kan være flere lyskilder i et hus, der kan styres uafhængigt. Sådanne mønstre er mest af alt ligner lysekroner. Deres største fordel er evnen til effektivt at belyse alle rum og lede strømmen af ​​lys selv til fjerntliggende hjørner af rummet.

  Ud over de ovennævnte arter er pletterne opdelt efter basens form. Der er pletter på stangen såvel som design på en firkantet, rund eller flad base.

  Typer af lamper til loftspletter

  Væg- og loftpletter kan udstyres med forskellige typer belysningselementer. Afhængigt af denne indikator er udstyrets egenskaber også forskellige.

  Glødelamper

  Hvis klassiske lysekroner stadig bruger glødepærer, bruger de fleste moderne lysarmaturer energibesparende belysningselementer. Derudover anbefales brugen af ​​glødelamper i pletter af flere årsager:

  • Spotlys kræver en reflektor, som afspejler både lys og varme. Derudover er hængende pletter oftest lavet af plast, som er beskadiget ved konstant opvarmning. I dette tilfælde anbefales det at bruge glasstrukturer, hvis omkostninger er højere.
  • Moderne teknologier er rettet mod maksimal energieffektivitet, så de fleste dioder er produceret, hvilket gør det muligt at få jævn belysning og spare strøm.
  • Glødepærer har et varmt lys. For at skabe bestemte designmuligheder er det vigtigt at variere nuancer, og glødelamper giver ikke en sådan mulighed.
  • Varme fra glødelamper kan beskadige nogle overflader. For f.eks. Loftslofter er sådanne lamper forbudt. Ved langvarig kontakt kan de skade selv plastikstrukturer.

  Halogenlamper

  Sådanne belysningselementer ligner visuelt klassiske glødelamper, men i forhold til deres egenskaber er de meget bedre end almindelige lamper. Deres lys er meget lysere og ikke ringere end solen. Desuden gør deres brug det muligt at fordele visse genstande af interiøret.

  Halogenlamper er holdbare, energieffektive og stærke i lysstyrke. På grund af det faktum, at sådanne pærer også opvarmes, er det forbudt at anvende dem til hængende lofter.

  lysdioder

  LED-lampe er den mest moderne og energieffektive type belysningselementer. Det er derfor, der oftest bruges loft LED-pletter. Der er mange muligheder for diode pletter. En enkelt ledning eller mange små elementer kan installeres.

  Retningsledende lys er mere egnet til at fremhæve et bestemt objekt af indretning, men det er bedre at bruge flere elementer til generel rumbelysning.

  Diode pletter er økonomiske, pålidelige og holdbare. Led-belysningselementer opvarmes ikke, derfor kan de bruges til lofter. Du kan købe lamper med hvidt og gult lys samt forskellige lysstyrker. Desuden kan du bruge lysstyrkekontrollsystemet, så der er en mulighed for ikke kun at lede lyset gennem brug af ophængte strukturer med ledbelysning, men også for at justere lysstyrken.

  Brug i interiøret

  Afhængigt af målene kan du købe gadepletter og design til design af bolig- og kontorlokaler. Muligheden for direkte belysning tillader brug af lamper med lavere effekt. I dette tilfælde kan du fokusere lyset på visse indvendige detaljer eller sprede det gennem rummet.

  Moderne pletter erstattes let af klassiske lysekroner og kan være hjemme eller gade. De bruges til at dekorere forskellige værelser.

  soveværelse

  Til design af soveværelset kan du bruge krystal og metal pletter samt design med glas. I dette tilfælde kan du selvstændigt indstille retningen af ​​lys. For eksempel kan du kun tænde en seng eller et toiletbord. Hvis du sætter stedet omkring omkredsen af ​​rummet, kan du få et jævnt diffust lys.

  undersøgelse

  Spotlight kan bruges til let belyst bogreoler eller skriveborde. I modsætning til den klassiske type belysning gør pletterne det muligt at styre lyset. Kan bruges sammen med gulvlamper eller bordlamper. På kontoret kan der anvendes hvide eller sorte designmuligheder, firkantede eller runde design samt træloftflader eller krystalbelysning.

  Stue

  For at designe lokalerne i den højteknologiske stil kan du bruge pletterne individuelt eller i kombination med hovedbelysningen. I dette tilfælde kan du slukke for hovedlyset og forlade det hængende loftplade for at belyse sofaen, bordet eller andre indvendige elementer. Til design af stuen kan du bruge loftpletter, lamper med krystal samt originale sort / hvide pletter i højteknologisk stil. Derudover kan de ved brug af ledede elementer anvendes til hængende lofter og ophængte strukturer.

  køkken

  Et stilfuldt højteknologisk stil køkken bliver omdannet, hvis det bruges til spotbelysning til køkkenet. Den mest anvendte er dobbeltstrukturer, som giver mulighed for at fordele lyset til arbejdsfladen og bordet. Køkkenpletter kan være plastik, glas, metal og krystal. I dette tilfælde anvendes både hvide og lyse farver med forskellige mønstre og ornamenter.

  gade

  For at belyse området nær huset er der brugt gadepladser. De har stor magt og rækkevidde af belysning, samt hjælp til at skabe dekorative effekter, når de belyser en bestemt del af gården. Gade lamper er lavet af glas og metal af hvid, sort, grå og andre farver. De giver dig mulighed for at justere lysretningen og også beskytte mod de negative virkninger af nedbør, så gadepletter er den bedste mulighed for at belyse baghaven.

  Spots bruges til at belyse køkkenet, soveværelset, kontoret, kontorer og haveplot. De er kendetegnet ved nem installation, praktisk og alsidighed, og en bred vifte af modeller gør det muligt for hver person at vælge et loftplade, der passer til design og har en optimal konfiguration.