Indvendig finish bad: dampbad, brusebad og afslapningsrum

Arrangement af badkomplekset kræver passende opmærksomhed på de mest mindre nuancer. Badet bliver til et ideelt sted til hvile først efter omhyggelig undersøgelse af den teoretiske del og rækkefølgen af ​​handlinger. Og arbejdet med egne hænder vil kun styrke den positive effekt af at få badprocedurer.

Særlige egenskaber

Det vigtigste træk ved det russiske bad er våd damp. For at skabe det opretholdes en vis luftfugtighed i dampbadet. Luftfugtighed og dampbalance opnås ved fuldstændig fravær af ventilation.

Indstillinger for efterbehandling badefaciliteter en enorm mængde. Valget afhænger af personlige præferencer og er begrænset af økonomiske muligheder. Indretninger af indretning skal traditionelt have til hvile og åndelig fornøjelse. Derfor er det vigtigste i udsmykningen af ​​værelser naturlighed, bekvemmelighed, minimalisme.

For eksempel, en fremragende naturlig indretning til dampbadet - et naturligt tømmerhus. Men den nyeste konstruktionsteknologi indebærer brug af mere moderne metoder til at opbygge et bad, så bygningerne kræver ofte finishmaterialer.

Yderligere materialer bør ikke have negativ indvirkning på de grundlæggende krav til badet:

 • dampbad, brusebad, hvilestue skal have et smukt og praktisk design;
 • i dampbadet er tilstedeværelsen af ​​varm, men ikke skoldende damp vigtig;
 • i brusebadet er vigtigt og bekvemmelighed og sikkerhed.

Korrekt udvalgte materialer vil have en positiv indvirkning på badets funktionelle funktioner. De vil også påvirke varigheden af ​​væggene, gulvet, loftet på lokalerne. Det er vigtigt at vælge materialerne i den ønskede kvalitet i overensstemmelse med badeværelsernes egenskaber.

For eksempel er et dampbad præget af den konstante tilstedeværelse af varm damp, som kommer i koncentreret form og er ret tæt. Herudover ses temperaturfald og høj luftfugtighed i dette rum.

Mange materialer kan ikke modstå en så ekstrem situation. Men det moderne marked byder på mange interessante finish, der passer bedst til dampbadet.

Funktioner afslutninger til dampbadet bør være som følger:

 • har evnen til at varme op og ikke opsamle varme
 • være fugtfast
 • har gode æstetiske egenskaber
 • resistent over for skimmel og mugg
 • har evnen til at rense luften.

Vaskerummet involverer ikke kun vask, men også hvile. Det klassiske valg er træ, keramisk flise. Til vask, for eksempel egnet nåletræ. Hun har høj vandafviselighed. Desuden har nåletræer et smukt udseende. Gulvet i dette rum skal have skridsikre egenskaber samt en behagelig temperatur. For at hjælpe med at opnå resultatet kan fliser keramik.

Som et pålideligt materiale til vestibulen og hvileværelserne kan du vælge:

Større æstetik og praktisk kan opnås ved at kombinere disse finish. I badet, der er skabt med egne hænder, er det muligt at legemliggøre de mest ikke-standardiserede ideer. Vælg de bedste typer af finish og deres variationer.

materialer

Traditionel dekoration inde i badet af træ. Den mest egnede træbase til dekoration - foring.

Disse specielle efterbehandlingspaneler har de vigtigste fordele:

 • god luftcirkulation;
 • nul kondensat;
 • smukt udseende;
 • enkel installation;
 • rimelig pris.

Det bedste udgangsmateriale til foring er: lærk, linden, alder, aske. Væggene af hårdt træ opvarmes hurtigere, mens vægternes ydre temperatur forbliver behagelig for menneskets hud.

I modsætning til hårdttræ udsender hårdttræ ikke tjære, så de betragtes som harmløse for at dekorere dampbadets vægge.

Foring af fyr er for eksempel ikke egnet til damprum. Denne base, når den opvarmes, frigiver giftige stoffer og er også dækket af harpiks, som kan dryppe fra vægge og loft og forårsage forbrændinger.

vægge

Valgmuligheder for type finish "foring" anden klasse. For eksempel har klasse C en lav pris, der er egnet til væg tambur. Klasse B er udstyret med kontrasterende pletter, revner, mindre skade. Hver 1,5 meter af længden af ​​et sådant vægpanel antyder tilstedeværelsen af ​​et bestemt antal knuder. Foring er egnet til udformning af et hvilestue i naturlig stil samt til vestibulen.

Klasse A foring giver mulighed for nogle små revner. Dog tillader det ikke synlige kerner på skæringen. På 1,5 meter i længden kan der være mindst en knude. Klasse A beklædning er egnet til færdiggørelse af væggene i nogle dele af dampbadet.

Premium class clapboard har et glimrende udseende, men en rimelig pris. Materialet kan revet dampbadets vægge, hvilestue, vask. Fremragende udsmykning af væggene vil tjene som en kalkplader. Materialet tillader ikke overophedning, udsender ikke tjære. Linden paneler vil fungere som højkvalitets lydisolering, du kan tilføje dem til unedged board.

Påfør basalt mineraluld, en folie i form af en film til dampspærre i et dampbad. Folie sheathe og vægge og loft til vandtætning. For at isolere ovnen i dampbadet er det tilladt at bruge til færdiggørelse af mursten og salt.

I badet er brugen af ​​Himalayasalt tilladt. Saltbadet kombinerer de positive egenskaber ved et tørt dampbad og et helbredende kammer, der udøver en gavnlig effekt på personen.

loft

Loftrelateret arbejde begynder med installationen af ​​isolering på loftet. For at forhindre støv i at komme ind i lokalet skal alle huller mellem brædderne være dækket. Som et materiale af en varmelegeme brug en murstencrumb, andre løsningsmuligheder.

Badekarets loft skal modstå temperaturbelastninger. Efterbehandling materialer skal modstå dampstrømme. Vælg ikke at afslutte loftmaterialerne, der udsender giftige stoffer, når de opvarmes.

Derfor anbefales det ikke at bruge materialer som krydsfiner eller spånplader indefra - de indeholder savsmuld, som er brandfarlig. Vælg ikke isoleringsskum eller polystyrenskum, polyethylenfilm, de er bange for høje temperaturer.

Bygningsbaser, der er relevante for badets loft, er grangrene eller fyrretræer til bjælker og lofter, ubøjet bord eller tunge til det første loft, foring af lindens i klasse A eller B - loftsbeklædningen indeni. Aluminiumsfolie, membranfilm kan bruges til dampspærre, membranfilm til vandtætning. Sheathe steam kan være linden med en bast.

Linden croaker med bark - ideel til at afslutte badeværelset i en naturlig stil.

Det optimale valg til gulvet i alle badeværelser, undtagen dampbadet - keramiske fliser. En flise blok i et dampbad kan være til stede nær komfuret. En række moderne samlinger uden vanskeligheder giver dig mulighed for at vælge det rigtige design til et hvileværelse eller vaskerum. Samtidig bliver fliserne ikke kun behagelige og æstetiske, men også praktiske og holdbare.

Gulvet i dampbadet kan være lavet af beton eller træ. Beton eller sten gulve er kolde. Derfor oftest foretrukket træ. Trægulve involverer forberedelsen af ​​fundamentet, hvorpå bjælkerne er lagt, lags er lagt ovenpå dem. Hulrummet mellem bjælkerne og lagene er fyldt med isolering, som vælges som udvidet ler. En dampspærre og vandtætning lægges over isoleringen, så er færdigbunden monteret.

Betonbund involverer anlægget af grus og ler. Tagmateriale og bituminøs mastik fungerer som vandtætning. Isolering kan være mineraluld eller ekspanderet ler. Det færdige lag af gulvet lægges på isoleringsfladen.

design

Russisk bad - en oase af national landmusik. Trykte simple gardiner på vinduerne, billeder lavet med egne hænder er passende her. Ofte i badet indbefatter jagestilen, andre muligheder for naturligt design.

For eksempel betragtes et dampbad som et ægte hjerte af badet, og derfor skal dets indre være levende og vejrtrækning. Må ikke anvendes syntetiske materialer, især nær komfuret. Alle varer i dampbadet skal være af høj kvalitet og naturlig renhed.

Specielt design i dampbadet vil ligne en kombination af efterbehandling materialer som vægpaneler og sten, mursten og granitplader, blokhus. Ud over skønhed skal indersiden af ​​dampbadet have absolut sikkerhed. Derfor er design af et dampbad ofte et kompromis af valg. I saunarummet er stramt krumning af hylderne, skjult lys og en ædelsten bag komfuret effektive.

Hvis et separat værelse er tilgængeligt i badet for gæster, så er al opmærksomhed i designet for komfort. For det første er her lige så naturligt. I designet er passende og gardiner med flounces og strenge persienner på vinduerne. Dette bad er normalt kompakt, men lys.

Der er dog ingen særlige krav til registrering. Det er ønskeligt, at alt var dekoreret i temmelig rolige toner, som er befordrende for behageligt tidsfordriv.

Moderne bad omfatter indretning af vaskerummet. Her er det tilladt at installere en fuld VVS. Ofte er dette sted en pulje af utænkelige former. I mangel af plads til arrangementet af poolen i vaskerummet arrangeret brusebad. Stilfuldt moderne brusere og steder vil ikke tage meget, og i badets indretning passer det godt. Til brusebadet er det ikke nødvendigt at tildele et separat værelse.

Den interne vask i det russiske bad var udstyret omkring komfuret i dampbadet. Enkle håndvaske og dippere fungerede som vaskeobjekter. Under hensyntagen til mulighederne for moderne materialer kan alt dette blive udformet i de nuværende badehuse.

Badets design kan sammenkobles med den personlige opfattelse af farver og deres kombinationer. Denne funktion afhænger af den fysiologiske struktur af øjnene, tilstanden af ​​nerverne og livserfaringen. Psykologer siger, at for kvinder er farve vigtigere end form, og for mænd er indholdet vigtigere. Samtidig har en person evnen til at forbinde noget med noget hele tiden.

Bad design - valget er rent individuelt, bør kun baseres på en personlig ide om resten.

Hvordan gør man det selv?

Grundlaget for det russiske bad er en komfur. De bedste materialer til varmeapparatet - natursten, mursten.

Et kantet bord er tilladt til installation af gulvet, og selve arbejdet indeholder flere trin.

Trinvise instruktioner:

 1. Bortskaffelse af alt affald, udjævning af bunden.
 2. Fremstilling af en kobler fra beton. Dette trin kan springes over, hvis den røde base allerede er tilstrækkeligt tilpasset. Basen må falde i søvn med sand.
 3. Lægningen af ​​baserne fra en mursten, der vil være en støtte til en log. Højden af ​​murstenen er lig med gulvets højde.
 4. Vedhæftede lag til stillingerne. Lags - brædder med en sektion på 25x25 i 100 cm trin.
 5. Lægning af gulvbrædder. Værker skal startes fra et hjørne i rummet i forhold til døråbningen. Til skruer monteres skruer. Det er vigtigt, når du skruer hætten helt ned i træ.
 6. Gulvkonstruktionen skal omfatte en afløb.

Efter gulvbelægningen er lavet. Til plating monteret ramme bund. Ramme materiale - træ eller enkle lameller. Det er vigtigt at overveje belastningsniveauet. For eksempel er hylden ofte fastgjort til væggene, lamellerne vil ikke stå dem. Rammens retning skal være vinkelret på panelet.

Retningslinjer for stadier af arbejdet:

 1. Installer den første og sidste skinne på væggen med skruer. Styringernes hældning vælges i overensstemmelse med isolationsmaterialernes dimensioner.
 2. Styrk vandtætningsmaterialet over rammen.
 3. Begynd at arbejde med isolering (for eksempel mineraluld).
 4. Lav et lag dampspærre. Separate arkmateriale er bedre fastgjort med en byggemateriale.
 5. Fortsæt med arrangementet af vægpanelet, startende fra det fjerne afsnit af rummet.

Efter plating verticals gå til loftet arbejde. Foring er også tilladt for loftet. Et kantet bord eller tømmer kan bruges som ramme. Rammens tonehøjde svarer til størrelsen af ​​isoleringspladerne. Rammen er installeret på samme måde som væggene.

Fasede instruktioner:

 1. Fastgør et lag af vandafvisende bagside over rammen.
 2. Fyld derefter hullerne med isolering (for eksempel basaltuld).
 3. Juster pladerne omhyggeligt.
 4. På toppen af ​​isoleringen skal du montere dampspærrelaget ved hjælp af en byggemateriale. Giv en overlapning på 20-30 cm. Læg leddene med aluminiumstape.
 5. Gå til installationen af ​​vægpanelet.

Installation af bænke i badet skal udføres i tilstrækkelig afstand fra varmeapparatet. Det er vigtigt at opretholde en behagelig afstand for en person. For eksempel skal det være mindst 50 cm til ovnen. Der skal være en afstand på op til en meter mellem badets gulv og den øverste hylde.

Sådan udføres efterbehandling af et svedestue, se i den følgende video.

Tips og tricks

Det er rigtigt at begynde at bygge et bad dekoration projekt, når det allerede er rejst og alle værelser er fordelt. Da det er mere hensigtsmæssigt at vælge materialer til at stole på kendte data på området i badets lokaler.

For et bestemt rum kan du oprette flere muligheder, så der bliver et valg. Bestem den bedste mulighed, og kun derefter tælle billederne af de nødvendige efterbehandlingsbaser. Glem ikke, at du i tillæg til efterbehandlingsbasserne har brug for hydro, damp og varmeisolering. Beslut om belysningsarmaturer. De skal være sikre på badet, men lyse nok.

Efterbehandling bad med egne hænder

Artiklen vil være nyttig for dem, der planlægger selvstændigt at udføre indretningen af ​​badeværelserne. Detaljerede trinvise vejledninger med fotos hjælper dig med at producere plating og foring med høj kvalitet og i overensstemmelse med bygningsteknologier.

Efterbehandling bad med egne hænder

Funktioner af afsluttende badefaciliteter

I det klassiske russiske bad er der nødvendigvis sådanne rum som:

Hvis området tillader, i moderne bygninger udstyre et separat hvilestue, billardrum, pool, veranda, grillplads og endda et fuldt udstyret køkken.

På trods af modetrends forbliver de grundlæggende krav til badet uændrede:

 • der kræves stabil damp i dampbadet,
 • i vaskerummet - skridsikker gulve og muligheden for bekvem badprocedurer,
 • Generelt, i lokalerne - et behageligt mikroklima og æstetisk behagelig atmosfære.

Badeværelsernes funktionalitet afhænger stort set af den rigtige finish. Selvom din bygning er bygget af afrundede logs, og væggene indefra ser smukt og æstetisk glædeligt ud, anbefales det at udføre indretningen af ​​badet, da dette vil forkorte levetiden væsentligt.

Afslutning af dampbadet som en nødvendighed

Hvert værelse har en række funktioner, der skal overvejes, når man vælger materialer og metoder til foring.

Dampbad

Når du er færdig med dampbadet, bør du overveje følgende nuancer:

 • pludselige ændringer i temperaturen, hvis øvre grænse kan nå 120˚є;
 • Tilstedeværelsen af ​​varm damp udledes af en kraftig og koncentreret strøm;
 • høj luftfugtighed

Bad og dampbad

Universal version af beklædningen til dampbadet - beklædningsgenstand, som skal have følgende egenskaber:

 • absorber ikke fugt
 • har en lav varmekapacitet, opvarmer derfor ikke fra høje temperaturer og bidrager til hurtig opvarmning af dampbadet;
 • have en behagelig farve og lugt, mens du ikke udsender harpiks ved opvarmning
 • beskyt vægge mod forfald og skimmel, for at hjælpe med at rense luften.

Valget af foring til et bad

Af de forskellige klapplader, der anvendes i dampbad, er der lavet paneler af lime, asp, cedertræ eller afrikansk abashi-træ. Når du vælger et beklædningsmateriale, skal du være opmærksom på træets kvalitet - godt tørret og håret, uden knuder og hak på overfladen, det vil pålideligt tjene i mange år.

Facing i dampbadet behandles ikke med lak, maling eller antiseptisk. Disse stoffer er giftige, og når de opvarmes, kan de negere alle fordele ved badprocedurer.

Før dækker væggene og loftet er isoleret. Det billigste materiale til disse formål er mineraluld, og det bruges oftest til efterbehandling. Anvendes ofte sådan isolering som basaltuld. Det er mere holdbart, da det ikke er udsat for skader som følge af indflydelse af høje temperaturer. Kork agglomerat anses imidlertid for den bedste isolering til bade. Det er antiallergent, ikke tilbøjeligt til at rive, brænde og svampe.

Gulvet i dampbadet er lavet varmt, glat og behagelig at gå barfodet.

Video - Internt dampbad

Vaskerum

I vaskerummet plejer de ikke blot at skylle kroppen, her kan man slappe af efter et varmt dampbad, have en afslappende massage og anvende midler til at passe på dit ansigt, krop eller hår. Praktiske lokaler til forskellige procedurer skal tages i brug ved byggestadiet og efterfølgende efterbehandling.

Et eksempel på efterbehandling bruser og flise

Vask i badet, keramiske fliser

Facing vask udføres enten af ​​en keramisk flise eller et træ. Desuden foretrækkes løvfældende sorter af foring i dampbadet, og så foretrækker de i vaskerummet nåletræsarter - lærk, gran eller fyr. Harpiks indeholdt i dem har vandafvisende egenskaber og beskytter materialer mod råtning.

Der lægges særlig vægt på gulvet, det skal ikke være glat eller koldt. Det er bedre at hælde bunden i vasken med beton, hvorpå flisen lægges. Selv om det er muligt og træ version af gulvet.

Træ lækker gulve i vasken

For at undgå at glide på våde overflader anbefales det at lægge gulve i form af aftagelige trælag på flisen. De bør tørres efter færdiggørelsen af ​​badprocedurer.

Trægulve på flisebelagt gulv - foto

Garderobe, omklædningsrum, hvileværelse

Sammen med vaske- og dampbadet bevares luftens høj luftfugtighed i de øvrige badeværelser. Her kan du bruge både hårdttræ og nåletræ til dekoration. Følgende materialer anvendes også:

Kombinationen af ​​træ og natursten i det indre af resten af ​​værelset

Der er en kombination af forskellige typer dekoration i sådanne rum, såsom trævægspanel, fliser og natursten.

Video - Hvilestue i badet

Loft dekoration i badet

Under drift udsættes loftet for de aggressive virkninger af varm damp og høj luftfugtighed. Det er vigtigt at beskytte gulve med damp og varmeisolering for at forhindre beskadigelse af materialer. Aluminiumsfolie eller en byggemembran bruges ofte til dette formål. De er lige så effektive til at sikre deres tæthed.

Folie tak isolering

For dampspærre må du ikke bruge folie med limet bomuldsuld. Det er meget tyndere og mindre bekvemt, når man arbejder på plettering. Anvend også ikke folie med limet skum polypropylen. Det er giftigt ved opvarmning og derfor uacceptabelt til brug i badeværelser.

Det er vigtigt at klæbe forsigtigt alle leddene med aluminiumstape. Hvis du i forbindelse med fastgørelsen af ​​materialet beskadiger det ved et uheld, skal du straks forsegle dette sted, så du kan glemme at gøre det, og dampspærren bliver brudt.

Aluminium tape. Lukning af leddene

I dampbadet skal du lægge et hul til røret. Den er udstyret med en kasse af tynd rustfrit stålplade, som er fyldt med udvidet ler.

Loftet over ovnen er desuden isoleret med et stålplade, som beskytter træet mod overdreven varme.

Sauna loftisolering

Video - Anbefalinger til højden og slutningen af ​​loftet i badet

Trinvise installationsanvisninger til loftbeklædning

Trin 1. Sømlister med et tværsnit på 2 * 4 cm med en højde på 40-45 cm syes på loftet. Der skal være huller til ventilation på mindst 10 mm ved fastgørelsespunkterne på rammen.

Ordningen af ​​enheden af ​​en træramme til foring

Trin 2. Skinner placeres vandret på væggene, retningen er vinkelret på vægpanelet.

Trin 3. Fra en af ​​væggene begynder at fastgøre træpaneler. Sporet af den første plank er rettet ud og en spike derpå drives ind i den. Det er muligt og omvendt, der er ingen grundlæggende forskel.

Installation af trævægspanel på loftet

Tip! Når du installerer, skal du bruge pads og en hegn, dette undgår materielle skader.

Trin 4. Du kan rette strimlerne med speciel klyimer, de er fastgjort til skinnen med negle eller skruer. Men den nemmeste og mest bekvemme måde er at bruge en byggemaskine. Det pålideligt fastsætter vægpanelet og reducerer installationstiden betydeligt.

Headliner clapboard

Fastgørelsesskema af klapbræt med klemmer

Fastgørelsesforing på klyymeri

Trin 5. Ved siden af ​​siderne ligger der mellemrum på 2-2,5 cm fra væggene. Dette giver yderligere ventilation og forhindrer deformering af efterbehandlingsmaterialet. Gabet er efterfølgende gemt af soklen.

De første og sidste paneler spidses med små hoveder. De er hamret i en vinkel, hovedet er helt drevet ind i træet ved hjælp af en doboin.

Loftet beklædt af clapboard

Det er vigtigt at overvåge de lodrette stænger, som kontrolleres efter installation af hvert panel med et niveau. I stedet kan du bruge en simpel byggemåler. I dette tilfælde måler du afstanden fra væggen til kanten af ​​de installerede paneler på den ene og den anden side.

I tilfælde af uoverensstemmelse mellem målinger foldes panelet omhyggeligt til det ønskede niveau. Brug til dette et lille stykke af det samme panel, som er indsat i rillen og hammaren (eller hammeren).

De trimmer panelerne på følgende måde: De fastgør træbeklædningen, under hvilken den spidse chip er smukt hamret.

Væg dekoration i badet

Væg dekoration i badet

Væggene i dampbadet trimmer træ. I andre værelser kan du bruge en flise eller sten.

Clapboard væg dekoration

Hovedteknikken ved montering af træpaneler på væggene er ikke forskellig fra vedhæftningen til loftet.

Trin 1. På tværs af omkredsen fylder vi vandret en tykk bjælke - hver 80-100 cm.

Krat under vægpanelet

Et eksempel på kasser til foring i et murstenbad

Trin 2. Vi lægger mineraluldisolering. Varmeapparatet skæres i den ønskede størrelse med en skarp kniv. Vi ligger mellem barer uden at tampe.

Anvendelsen af ​​mineraluld til vægisolering i dampbadet

Anbefaling! Brug altid briller og åndedrætsværn, når du arbejder med dette materiale.

Trin 3. Vi lægger en dampspærre, forsigtigt lim alle leddene med aluminiumstape.

Dampbarrierevægge med aluminiumsfolie

Vær opmærksom! Overhold omhyggeligt kvaliteten af ​​isoleringen i hjørnerne.

Trin 4. For at give et ventilationshul fylder vi fjernskinnen. Skæring udføres altid i en vinkel på 90 grader til liningstængerne. Således, hvis du planlægger at placere panelerne lodret, er kassen naglet vandret.

Først er rammens vertikale lameller monteret i væggenes hjørner, nøjagtigheden af ​​deres montering styres af en lodret linje. For en jævn placering af vandrette lameller kan du strække ledningerne øverst og nederst på rammens lameller, det vil sige tæt på gulvet og over loftet.

Næste skinne er pakket gennem 40-50 cm, og videre langs omkredsen, med samme tonehøjde, er resten af ​​skinnerne fastgjort. Nivelleringen af ​​installationen kontrolleres konstant af niveau eller plumb.

Trin 5. Døre og vinduer er lukket i separate stænger.

Trin 6. At fastgøre panelerne.

Metoder til fastsættelse af foring

Tekniske betingelser for træforing

Når du dækker væggene i badeværelserne, anbefales det at fastgøre vægpanelet lodret fra en af ​​hjørnerne. Dette sikrer en hurtig afstrømning af fugt til gulvet uden at forsinke det i sporene på panelerne.

Hvis du beslutter dig for at lave en vandret finish, skal du lægge bordene med en spids opad, så fugt ikke ophobes i slidserne. Med denne mulighed skal du starte monteringsplader fra loftet og ikke fra gulvet. Crate negles lodret.

Træpaneler er fastgjort med klyaymery, almindelige negle eller byggemateriale. Når du bruger negle eller skruer, skal de indsættes i en vinkel på 45 grader, hatten er helt drukning i et træ.

Sørg for at forlade huller, når vægpanelet monteres fra loftet og gulvet på 2-3 cm til ventilation.

Ofte skal foringen skæres. Til disse formål skal du bruge en sav med små tænder eller elektrisk stiksav.

Før den sidste skinne fastgøres, skæres den til den ønskede størrelse og fastgøres til kassen. På den første plade af den næste væg er kanten afskåret og sat mod den første skinne på den første væg. Særlig præcision kræver vinkel trimning. Her er det vigtigste at bestemme den ønskede vinkel og trække en skærelinje før savning. Tilstødende hjørner af panelerne bør støde sammen i leddet, uden huller.

Video - Efterbehandling badklap

Isolering af ovnen fra væggen

Der skal lægges særlig vægt på isoleringen af ​​ovnen fra væggen. Til disse formål kan du bruge en af ​​følgende muligheder:

 • rustfrit stål - fastgjort direkte til væggen bag komfuret;
 • minerit - varmebestandige plader fremstillet i Finland, bestående af cement, mineralfyldstoffer og forstærkningsfiber. Monteret på 2 ark, hvis ovnen er placeret i nærheden af ​​væggen. Når ovnen er på en afstand på mere end 40 cm, er det nok at bruge et lag mineral.
 • varmebestandige kaolin lerplader, for eksempel fra det russiske firma Terrakot;
 • profiljern - den mest budgetmæssige mulighed for isolation
 • Rød solid mursten - lagt ud mellem væggen og ovnen til bunden af ​​røret. Hvis det ønskes, kan du isolere hele rummet til loftet.

Brandsikker afstand fra ovnen fra metal til vægge i et bad

Ikke brændbar vægbeklædning

Facing væggen med minerit og sæbe pulver

Vægfliser

Ofte er væggene i vaskerummet eller i stuerne trimmet med fugtbestandige keramiske fliser. Det er lavet af miljøvenlige, giftfrie materialer, der er sikre for helbred, når de opvarmes, ikke absorberer fugt og giver et smukt og moderne udseende til rummet.

Steg-for-trin instruktioner til lægning af fliser på væggene i badet indeholder en forberedende fase og foring.

1) Fremstilling

Hvis væggene er mursten eller slaggblok, bliver de rengjort af snavs og støv, udfører groft gips, niveau uregelmæssigheder med en løsning.

Trævægge er dækket af vandtætningsmateriale - tagmateriale eller tagplader. Han er fastspændt med en konstruktion hæftemaskine, et lille net-net er syet på toppen. Afslut det forberedende arbejde med anvendelse af cementmørtel, som helt dækker metalnet.

På niveauet af gulvet spidses en perfekt glat træbjælke, hvorfra den endelige efterbehandling begynder. Du kan bruge en metal UD profil, som er monteret på et niveau langs væggen.

Et eksempel på en fast startprofil for en flise

For at styre de lodrette rækker ved hjælp af det sædvanlige plummet eller laserniveau.

2) fliser lægning

Til fastgørelse af fliserne kan du bruge både en selvfremstillet cement og sandmørtel (i forholdet 1/5) eller klæbende lim. Det er mere hensigtsmæssigt at bruge industriel lim designet til bade, den er godt modstandsdygtig overfor store temperaturforskelle og høj luftfugtighed.

Varmebestandigt flise klæbemiddel

Før arbejdet påbegyndes, er flisen nedsænket i en beholder med vand og tilbage til det øjeblik, hvor al luft kommer ud af den. Dette vil give bedre trækkraft.

Soaking fliser i vand

Begynd mod bunden af ​​det vedhæftede niveau.

Det er vigtigt at lægge den første række perfekt ud, fordi kvaliteten af ​​hele den efterfølgende foring vil afhænge af den.

Ved hjælp af en hakket trowel påføres limen på bagsiden af ​​flisen eller direkte til væggen. Flisen er presset mod væggen, og limen skal svagt svage ud over kanterne. Til firkantet fik det helt glat, udsæt det med en gummihammerslag.

Hvordan man applicerer lim til fliser med flækket trowel

Se kløften mellem rækkerne, det skal være det samme langs hele længden og højden. Til dette, når tilgrænsende rækker er lagt ud, er plastkryds placeret i hjørnerne af fliserne i spalten.

Flise dekoration

Teknologi lægge fliser på væggen

Kryds mellem sømme

Efter 2 dage er limmen helt tør, og du kan fjerne niveauet.

Lægning af fliser på væggen

Lægning af fliser mønster

Gabet mellem rækkerne er fyldt med fugemasse, som kombineres i farve med foringen. Det tørrer 11-12 timer.

Det sidste trin er at rense væggene fra rester af fuger og andre forurenende stoffer. Fliserne vaskes omhyggeligt og tørres tørt.

Sådan gnider du sømme

Fliser skaber meget plads til kreativt udtryk. Den kan lægges i lige rækker, forskydning eller diagonalt. Begyndere anbefales den nemmeste og hurtigste mulighed, når firkanterne er placeret lige over hinanden.

"Run-up" billedet ser sådan ud.

Lægning af fliser i "løb"

Facing diagonalt.

Eksempel på diagonal flise lægning

For at oprette komplekse kombinationer af fliser af forskellige farver anbefales det først at lægge billedet på gulvet, så skitsere ordningen på væggen, og kun derefter fortsætte til mål.

Video - Princippet om at lægge fliser

Vægbeklædning med terracottaflise

Varmebestandige terracottafliser er en populær løsning i sauna værelser. Det er fugtfast og holdbart, klare høje temperaturer og giver dig mulighed for at skabe et originalt og smukt design af væggene.

Terracotta til beklædning

Teknologien i sin installation er noget anderledes end foringen af ​​almindelige tynde keramiske fliser. Terracotta er et tungere materiale og kræver speciel lim eller mastik.

Nedenfor er en trin-for-trin instruktion om foring med terracotta flagstone.

 1. Påfør mastiks i tykt tykt lag på flise. Lim er påkrævet mere end ved lægning af lettere fliser.
 2. Vi trykker på væggen og justerer.

Bonding terracotta fliser

Brugte gipsvægstykker til at opretholde lige mellemrum mellem fliser

Pas på, når du arbejder med en pistol. Hvis mastikken stadig er på den dekorative overflade, skal du ikke forsøge at tørre den straks af. Vent 2 timer, og skraber derefter den tørrede sammensætning uden at gnide den.

 • Grout er fordelt langs sømmen i enhver retning, der passer dig. Du kan først gå på de vandrette leddene, så på lodret eller omvendt.
 • Efter 2 timer, fortsæt til den dekorative ledning. Dette vil give et færdigt, færdigt udseende til finer.

  Kvalitativt slidte og broderede sømme

  Video - Varmebestandige fliser i dampbadet: processen med at lægge fliser

  Efterbehandling gulvet i badet

  Hvis gulvet er lavet af træ, kræver det ingen yderligere efterbehandling.

  Det anbefales at lægge glidende fliser på betonbunden.

  Hvordan man laver gulvet i badet

  Start vendt fra hjørnet. I modsætning til vægindretningen skaber de ikke en ideel horisont på gulvet, dvs. flise er placeret med en lille forspænding mod afløbshullet.

  Før du anvender opløsningen, skal du markere placeringen af ​​firkanterne på gulvet med et niveau.

  1. På beton hæld cementmørtel.
  2. Niveau med en spatel.
  3. Overfladen er dækket af flisens størrelse, i dette tilfælde lægges to rækker ud samtidigt.
  4. Den skårne side af spatelen på opløsningen skaber et mønster til bedre vedhæftning af overfladen af ​​beklædningen.
  5. Spred flisebelægninger. Ved hjælp af en gummi hammer og niveau indstilles den ønskede hældning og niveau. Vær opmærksom på, at flisen først og fremmest skal neddykkes i vand for første række. Resten af ​​basen er dækket af en gennemblødt foring.

  Foto - lægning af fliser på gulvet

  Tapping en flise med en hegn

  Wedges til sømme

  Flisebelagt gulv med skråning til stigen

  Uafhængig afslutning af badet tager meget tid og kræfter. Det er nødvendigt at løse en række vigtige opgaver - hvilken slags materiale der skal afhentes, hvordan man korrekt vedhæfter det, hvordan man sikrer driftssikkerheden og skaber en hyggelig og harmonisk atmosfære i værelserne. Anbefalingerne og trinvise instruktioner i artiklen vil hjælpe dig med at klare opgaven, og efter at have gennemført alt arbejdet, nyd en god og god hvile under badprocedurerne.

  Loftet i badet - professionel rådgivning

  Badets opbygning har mange nuancer, herunder loftsbeklædning. Ved valg af materialer er det nødvendigt at tage højde for den øgede fugtighed og temperaturstigninger af denne type rum. Pålideligt udstyre loftet i badet vil hjælpe rådgivning fra fagfolk, som er placeret nedenfor.

  Hvad er der behov for saunalofter?

  For at finde ud af, hvordan man laver loftet i badet, lad os fokusere på kravene til overfladebelægning.

  Forskellen i badet fra stue- og arbejdslokalerne, det er konstant temperaturfald med høj luftfugtighed. For at skabe et behageligt mikroklima kan temperaturen stige op til 80 grader og i dampbadet op til 100. Luftens fugtighed er for høj og når 98%. Derfor skal du overveje alle nuancer, når du vælger en belægning mod dette værelse.

  Det korrekte loft i badet skal opfylde visse krav og udføre følgende opgaver:

  • eliminere varmetab i vaske- og damprummet
  • at holde våde dampe og ikke tillade dem trægulve
  • ingen skadelige stoffer skal udledes eller akkumuleres indendørs
  • materiale skal udelukke ild;
  • lang levetid under forhold med høj luftfugtighed og pludselige temperaturbilleder.

  Disse krav skal overvejes, hvis du vil lave et loft i badet med egne hænder.

  Ved valg af materiale til indvendig beklædning af rummet skal der lægges særlig vægt på brandsikkerhed, pålidelighed og miljøvenlighed.

  Facing loft damp

  Loftet i badet er bedre at lave af træ. Det er bedre at blive på løvfældende træer som linden, alder eller asp.

  Træet til loftet i badet med egne hænder skal være rent, tørt og ikke inficeret med svampe og andre mikroorganismer. Hvis du ignorerer disse krav, vil belægningen under drift blive forringet og frigive skadelige stoffer.

  Valg til damp

  Der er flere muligheder for lofter i dampbadet russisk. Blandt de mest populære metoder er følgende teknikker:

  Hver version af loftet i badet er forskellige brugt beklædningsgenstande og metode til konstruktion af strukturen.

  Vigtigt: Det er ønskeligt at bestemme typen af ​​overlapning på badets opbygningstrin.

  Lad os se nærmere på hver version af badeloftet.

  Fyldstofkonstruktion

  Dette er en traditionel måde at oprette en dampbadbeklædning på, med pålidelig og holdbar installation. Muligheden er egnet til at placere et område. Det er muligt at montere en rørkonstruktion til et bad, hvis det er meningen at bruge loftet som et hvilestue.

  Designet har følgende fordele:

  1. Meget slidstærk beklædning takket være bjælkelag
  2. fremragende varmeisolering;
  3. lang levetid.

  Ulemperne ved designet indbefatter en stor mængde materiale og installation af bjælker under konstruktionen af ​​konstruktionen.

  Det er muligt at lave et hemmedloft i et bad til en bygning af mursten, fra skumblokke og ved en rammekonstruktion.

  Flydende bad

  Ved installation af gulvkonstruktionen er der ikke brugt bjælker. Derfor er denne type belægning egnet til små områder. At udstyre loftsrummet med en gulvbelægning er usandsynligt at arbejde, fordi der er isolering på gulvet.

  Fordelene ved gulvdesign omfatter:

  1. billig installation;
  2. installationsarbejde er ikke kompliceret.
  1. isolering vil ikke være meget effektiv;
  2. Loftet kan kun bruges som en teknisk udvidelse.

  Som nævnt ovenfor er den største ulempe ved designet, at belægningen kan installeres til små rum.

  Panelkonstruktion til bad

  Udformningen af ​​den præfabrikerede type, som opsamles fra rester af isolering og kantet træ.

  Fordele ved panelkonstruktion:

  1. Mulighed for brug ved installation af brædder med en lille tykkelse. På grund af det faktum, at belægningen er præfabrikeret, viser det sig en hård og holdbar konstruktion;
  2. hvis reparation er nødvendig, så er der mulighed for at erstatte individuelle profiler.

  Ulemper ved panelbelægning:

  1. massiv konstruktion;
  2. efter installation er der led og huller, der skal lukkes forsigtigt med et lag tætningsmiddel.

  Hvilket loft at gøre i badet afhænger af bygningens størrelse og mulighederne.

  Instruktioner og retningslinjer for opførelsen af

  Vi tilbyder instruktioner til opførelse af badets loft med egne hænder, der består af flere trin.
  Inden du installerer en hæmmerkonstruktion, er det nødvendigt at bestemme, hvilken højde rummet vil have. Normalt stop ved omkring 2,2 m, under hensyntagen til efterbehandling.

  Det er nødvendigt at overveje følgende nuancer:

  • I første driftstid, efter at konstruktionen er færdig, krymper loghuset sig. Som følge heraf går ca. 15% af højden væk;
  • den grove belægning skal være fra 30 til 50 mm i tykkelse;
  • Afstanden til adgangen til luften, mellem den grove overflade og efterbehandling, skal være 50 mm.
  • dækker tykkelse fra 10 til 20 mm.

  For at indstille den ønskede højde ligger bjælkerne under badets konstruktion i en højde på 2,5 meter.

  Næste trin for trin vejledning om opførelse af loftet i badet med egne hænder omfatter følgende trin:

  1. installation af gulve
  2. arrangement af den uslebne coating;
  3. lægning af dampspærre;
  4. strukturel isolering;
  5. imprægnering.

  Yderligere vil vi fortælle om hvert trin i opførelsen af ​​en hemmed konstruktion.

  overlappende

  Bjælker er lavet af samme materiale som rammen. De lægges i trin på 1 til 1,5 meter på den korte side af bjælkehuset, der er præskåret på begge sider.

  Loft bjælker er lagt ud og skåret i størrelse. Når bjælkerne er monteret i størrelse og hugget, fastgøres de i riller, hvor mos eller slæb anvendes til isolering. En tagbjælke ligger på den endelige bjælke, spærre går over.

  Udkast til dækning

  Ved tilrettelæggelse af et groft loftbelægning vælges trimmet træelementer som følger:

  • til damprum i tykkelse fra 40 til 50 mm;
  • for vaskerummet vil tykkelsen af ​​brættet være 25 - 30 mm.

  På brædderne bør der ikke være revner eller revner.

  Installation udføres som følger:

  1. kantede brædder er hemmed nedenunder med hensyn til bjælkerne. For at sikre en stram pasform af bjælkerne, er de hacket
  2. stænger er fastgjort til den resulterende overflade og derefter tilpasset med bjælkerne fra de øvre og nedre dele;
  3. grov belægning er monteret på bjælkerne. Det er vigtigt at sikre tætningen af ​​leddene. Fastspændingsspik skal være 3 gange længere end tykkelsen af ​​pladerne;
  4. det næste bord er fastgjort til forrige spor.

  Hvis badskorstenen passerer gennem loftet, monteres hullet til røret under samlingen af ​​trækloftet.

  Dampbarrierelag

  Dampspærren i badet forhindrer dampens indtrængning fra dampbadet til isolationslaget. Højtemperaturbestandige materialer anvendes til dampspærre:

  • ler. Gabene og leddene er stærkt belagt med ler. Har brug for at lave en løsning. Flodsand sigtes for at slippe af med skrald. Lejerne til ovnene gennemblødes i 3 dage, hvorefter opløsningen gnides gennem en sigte. Til plasticitet tilsættes stumper af basalt bomuldsuld. Komponenterne, der er taget i lige store mængder, blandes ved anvendelse af en byggemixer;
  • isoleringsfilm eller folie. Filmen er overlejret på bjælkerne. Kanterne af filmen er fastgjort med tynde knopper eller en steepler.

  Det er muligt at lukke bjælkerne fuldstændigt med et dampspærrelag ovenpå.

  Warming

  Følgende materialer anvendes til termisk isolering af loftet;

  • ler med savsmuld;
  • udvidet ler;
  • mineraluld.

  Hvis loftet ikke opvarmes, skal tykkelsen af ​​isoleringslaget være fra 20 til 30 cm. Hvis det er en mineraluld, så fra 10 til 15 cm.

  Vandtætningsniveau

  Vandtætningen til loftet er placeret på isoleringen. Til dette formål anvendes ikke-vævede membraner. Sådanne vandtætninger tillader ikke vand at passere til isoleringen, samtidig med at det slippes i våd damp. Dette forhindrer kondens i badet.

  Membraner er fastgjort til bjælker med en hæftemaskine. Samlinger er lukket med duct tape.

  Loftet i badet med egne hænder: en trinvis vejledning

  Der opstilles særlige krav på badetøjets indretning, fordi det virker under konstante ændringer i temperatur og fugtighed. Ikke kun tidspunktet for opvarmning af badet, men også hele bygningens levetid afhænger af den rette installation. Hvordan laver man et loft i badet? Du vil lære om dette fra dagens artikel.

  Krav til bade loft

  Mikroklimaet i badet og saunaen er meget forskelligt fra boligkvarteret. I dobbeltrummet kan temperaturen nå 80-100 grader, fugtighed - 90-98%. Desuden arbejder badet i cyklisk "opvarmning-køling" -tilstand, derfor er der i loftloftene fugtkondensation i en varmelegeme, deformation af træ og andre negative processer.

  Badekarets lofthøjde

  Korrekt loftkage minimerer hårde forhold og reducerer omkostningerne ved træ eller andre brændstoffer.

  Loftet i badet bør udføre flere funktioner:

  • hold varme inde i dampbadet og vaskerummet;
  • Lad ikke fugt på loftet
  • udsend ikke skadelige stoffer inde i stuen, når de opvarmes
  • har brandsikkerhed
  • Lang arbejde under forhold med høj luftfugtighed og temperatur.

  Disse opgaver løses ved hjælp af det korrekte valg af materialer og teknologi til installation af gulve og loft.

  Hvilke materialer passer til loftet i badet

  Valget af materialer til badets loft - et afgørende skridt. Af den sort, der tilbydes på byggemarkedet, er det nødvendigt at vælge den mest pålidelige, miljøvenlige og brandsikre.

  1. Træ til loftrammen. Overlapninger i badet er normalt lavet af nåletræ, på grund af den harpiksholdige struktur, rotter den ikke længere. Desuden er træ- og bartræbrædder nemme at behandle og er ikke dyre. Nåletræ bruges til bjælker, groft loft samt loftsgulv. For at undgå krympning og udseende af huller, bør plader anvendes efter atmosfærisk eller tvungen tørring.
  2. Træ til indretning. På trods af alle fordelene ved nåletræ har det en ulempe: ved høje temperaturer udsender det dråber harpiks, som kan forårsage alvorlige forbrændinger, når det kommer i kontakt med huden. Derfor anvendes hårdttræbrædder, såsom aspen, linden og alderen, ofte til indvendig loftsbehandling i badet. Disse trætyper giver dig mulighed for at skabe en særlig ånd i badehuset, som nemt kan forarbejdes. Deres pris er dog noget højere.
  3. Dampbarriere. En forudsætning for holdbarheden af ​​loftet i et bad eller en sauna er en højkvalitets dampspærre, der forhindrer damp fra at flygte gennem loftet og ind i isolationslaget og loftsrummet. Du kan til dette formål bruge glasin, skummet polyethylenfilmmaterialer samt forskellige dampspærrefilm - membraner. Før du køber, skal du sørge for, at materialet kan betjenes under høje temperaturer op til 120 grader.

  Dampisolering i badet

  Hvilke materialer kan ikke bruges?

  Til badestue er materialer, der udsender skadelige stoffer ved opvarmning, ikke egnede; især er disse:

  • krydsfiner, OSB og spånplader;
  • polystyren, polystyren skum som varmelegeme
  • polyurethanskum til tætning af huller;
  • plastfilm, der ikke er beregnet til brug ved høje temperaturer.

  Selv i mangel af lugt udsender disse materialer phenoler og monomerer. Ved høje temperaturer absorberer kroppen dem mere aktivt, hvilket kan forårsage alvorlige sygdomme, herunder onkologi.

  Materialer, der ikke kan bruges i opførelsen af ​​loftet i badet: 1. Krydsfiner, OSB og spånplade. 2. Polyfoam (udvidet polystyren). 3. Polyurethanskum. 4. PET film. 5. Plader påvirket af svampe.

  Du kan heller ikke bruge brættet, der er påvirket af svampen - under betingelser med høj luftfugtighed vil den aktivt formere sig, ødelægge træ og frigive toksiner. For at forlænge levetiden behandles træelementer med antiseptika designet til bade og saunaer - de er miljøvenlige og harmløse.

  Tabel. Byggematerialer egnet til bad.

  Afslutning af badet indefra: det minimale nødvendige arbejde, før du bruger dampbadet

  Indendørs dekoration bad - en kreativ, interessant. Som regel kan op til halvdelen af ​​byggeprojektet gå på det interne arrangement af lokaler, hvilket ikke er overraskende. Zonen med vidunderlig hvile skal være behagelig, hyggelig, funktionel og smuk. Men her kan du spare ved at gøre alt arbejdet med dine egne hænder og vælge budgetfinisher.

  Arbejdsordre

  Badehuse er bygget forskellige i et eller to etager med billard og øvre lounger, et solarium, en swimmingpool, en infrarød sauna og mange andre fantastiske civilisationsgaver er installeret som ekstraudstyr. Sådanne avancerede objekter er lavet af designere, specialister i stil og teknologi, men vi bør overveje en typisk version af badehuset med tre funktionelle værelser: et dampbad, et vaskerum, et venterum eller et hvilestue.

  Det er klart, at alle tre værelser går anderledes ud. For eksempel kan en fyr ikke bruges i et dampbad, men i et vagtrum er det muligt, det vil spare penge og fylde rummet med lækre fyraromaer.

  Det er vigtigt! Ordren for efterbehandling i træ eller andet bad er det samme. Alt arbejde udføres fra bunden opad.

  Algoritmen til efterbehandling virker i badet:

  • arrangement af et gulv
  • kappe vægge;
  • installation af klud;
  • installation af udstyr, møbler.

  Korrekt dekoration, som omfatter installation af isolering, dampspærring og udsmykning af værelser, vil skabe et paradis for resten af ​​krop og sjæl.

  Gulv arrangement

  Processen er stort set ikke noget problem. I et træbad installerer de tømmer fra en bar på 200x200 mm eller 250x250 mm, der er lagt skiver, kantede eller rillede på dem. Af materialerne er hårdttræet at foretrække, men brugen af ​​eg anbefales ikke. Pine frigiver harpiksholdige stoffer, når de opvarmes. Den bedste løsning - lærkets gulve.

  Samlinger mellem pladerne er lavet med en minimumsafstand for naturlig ventilation. Dette gælder især for vaskerummet, hvor der er overskydende vand. I dampbadet hæves gulvet fra det generelle niveau med 150-200 mm for at spare på varmen.

  Brædder behandles nødvendigvis med antiseptisk primer for at forhindre deres hævelse, dannelsen af ​​svampekolonier.

  Mange dækker gulvet med keramiske fliser i dampbadet og vask, det er rimeligt for et murstenbad. I trækonstruktionen er det bedste gulv et poleret, omhyggeligt bearbejdet bord. Behandling med jord fra Tikkurila, sne og andre virksomheder vil beskytte mod deformation.

  Hvad angår gulvene i resten af ​​rummet, afhænger alt af fantasien og økonomiske muligheder. Du kan bruge fliser af forskellige typer. Laminat gulve med Aqua Stop system, en speciel imprægnering, der giver en pålidelig beskyttelse mod fugt, tillader ikke indersiden af ​​panelet - plade HDF - dønning, ikke warp, er 20 år gammel. Du kan bruge moderne, for nylig dukket op på markedet af efterbehandling materialer, flydende linoleum og meget mere.

  Gulvet i rum, hvor vand kan komme ind, er lavet med en lille skråning og vask.

  Bad væg dekoration

  Valget af materialer er ikke fantastisk til færdiggørelse af væggene i dobbeltrummet; her er det uacceptabelt at anvende træpartikelmaterialer, linoleum og andre kemiske produkter.

  Vammene i dampbadet er beklædt med naturligt træ, klapbræt, rynket med planker af træarter:

  1. Cedar. Fugttæt, som kan modstå høje temperaturer og deres forskelle ceder er mest foretrukket for væggene damp værelser, dens træ, når det opvarmes giver helbredelse for den menneskelige krop stoffer, behagelige dufte af Taigaen. Stykker til berøring af kærlig, dejlig at læne sig tilbage mod cedertrægen. For første gang bør et dampbad, der er dekoreret med cedertræ, opvarmes kraftigt, og varmen opretholdes i 40-45 minutter, så cederen kan græde harpiksen.
  2. Abashi - en udlænding i vores marked, men er populær på trods af den høje pris. Abashi har fordelen af ​​ultra-lav varmeledningsevne, træet opvarmes næsten ikke, plus et behageligt udseende, taktilitet, interessant tekstur, farve.
  3. Linden træ Det helbredende træ, træet er modstandsdygtigt over for høje temperaturer, mister ikke sin oprindelige farve og udseende i 20-25 år. Dette er et rigtigt fund for dampbad, essentielle limeolier helbreder bronchi, behandler forkølelse. Lipa har en smuk pastellfarve, der pryder og lidt romantiserer dampbadets rum;
  4. Lærk er den hyppigste gæst i damprum, vaskerum og hvilerum. Væggene, dekoreret med lærk, er ikke bange for fugt, ephedro er godt beskyttet mod hævelse af harpiksholdige poser og strukturen af ​​arrangementet af fibre. Træ har en varieret farvepalet, naturlig glans og naturlig skønhed af billedet. Lærkvægge kræver også indledende opvarmning til maksimale temperaturer i 40-45 minutter for at harpiksen skal skille sig ud. Materiale er billigt, det betragtes som populært.
  5. Aspen. Det er svært, desværre at finde på byggemarkedet, det er ikke billigt, men den høje pris er berettiget. Træ rotter ikke, beskytter tømmervæggene, skræmmer insekter og har en helbredende virkning på menneskekroppen. Det hærder bogstaveligt migræne og leddssygdomme.

  Det er vigtigt! Brug af lakker eller maling er stærkt modløs i dampbadet - fordampning ved opvarmning kan forårsage forgiftning.

  Væggene i vasken kan flises, beklædt med nåletræ. Til vægbeklædning kan du bruge fugtbestandig gipsvæg, OSB-plader, fugtighedsbestandig krydsfiner.

  Fliserne til vaskerummet er især egentlige i en murstenstruktur, det falder ikke sammen under indflydelse af fugt, det er let vedligeholdt, opretholdes i lang tid.

  Det er vigtigt! Det er bedre at bruge glaserede fliser, mere resistente. Den matte røde overflade er at foretrække at ikke glide, og bagsiden, glat uden porøsitet, vil ikke tillade dannelse af en svamp.

  Uanset hvilken form for udsmykning i vaskerummet er brugt, er det værd at lægge gulvgummimåtter eller trægitter på gulvet.

  Væggene i hvileværelset skal trimmes alt efter hvor godt det er beskyttet mod indtrængen af ​​damp og fugt. Men for et tømmerbad er der intet bedre end polerede logs, dog - et smagsspørgsmål. Til murvægge er lige så vel dekorativ dekoreret gips, og også venetiansk. Og alligevel spiller rummets kendetegn en vigtig rolle i udsmykningen af ​​rummet, hvor du kan slappe af efter en behagelig procedure, sidde på en samovar med venner med venlig hilsen at tale.

  Dekorativ vægdekoration udføres efter installation af et lag af isolering og foliemateriale. Tefopol f.eks indkapsler perfekt plads, det er tilladt at bruge i vask og opholdsrum, penofol folie fungerer både som dampspærre og Heat Reflektor og isolering.

  Behovet for en dampbarriere til et murstenbad er indlysende, især hvis tvungen ventilation ikke er tilvejebragt i værelserne. Væggene skal trække vejret. Det er bedre at bruge membranfilm og ikke at spare ved at købe simpelt polyethylen.

  Loftfinish

  Lofter ligner vægge. Til dampbadet anvendes de samme materialer og teknologier. I vaskerummet kan du sy loften med klapbræt lavet af linden, cedertræ, aspen. Den bedste isolering til dampbadets loft er økologisk. Materialet er ikke billigt, men det berettiger investeringen. Hertil kommer, at loftet er lille damp.

  Et lag af folieret materiale er nødvendigt, men dets valg er fyldt med nogle nuancer. Brug ikke materialer på skummet polyurethanskum, polyurethanskum. Den bedste mulighed for opvarmning er økologi plus folie på papir, det vil sige Kraft folie.

  Det er vigtigt! Anvendelsen af ​​højkvalitets efterbehandling er en garanti for sikkerhed og sundhed. At spare på disse øjeblikke er skadeligt og farligt!

  Værelse dekoration

  Æstetik og komfort i baderummets rum er ikke kun dannet af færdigbehandling af materialer. Gode ​​møbler er påkrævet:

  • hylder i dampbadet;
  • font i vasken;
  • sofa, bord til resten værelse.

  Du har også brug for smukke døre, glas eller solid, og mange andre hyggelige ting.

  En særlig komfortfaktor, der giver pladsens funktionalitet, er den korrekte belysning. Installation af elektriske ledninger og udstyr, den tilladte spænding, brug af lamper er et emne for en separat samtale. Her skal du bare bemærke betydningen af ​​kompetent belysning på alle områder af badet, skabe et humør, der fremmer afslapning og behageligt tidsfordriv.