Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Er stræklofter skadelige?

For nylig er mange rygter om farerne ved stræklofter begyndt at fremstå. De fleste forbrugere mener, at det materiale, hvorfra lofter er lavet, bærer faren i forbindelse med frigivelse af giftige stoffer, der er farlige for menneskers og dyrs sundhed. Og på trods af at producenterne peger på den absolutte sikkerhed for materialer, spredes negative rygter med stor hastighed. Det er nødvendigt at afsløre, hvad der er sandt, og hvad er en myte fra rygter spredt. Og først efter det, beslutter at bruge stræklofter i sin lejlighed, eller forlad dem for altid. Installationsvejledning til sømløse stræklofter her: http://etopotolok.com/vidy-potolkov/natyazhnye/rukovodstvo-po-vyboru-i-montazhu-besshovnyex-natyazhnyx-potolkov.html

Strækloft i børnehaven på billedet

Harm strækker lofter for sundhed, lægeres mening

Om farerne ved stræklofter er der hele legender:

 1. Stræklofter beskadiger vores helbred. Alle produkter, der præsenteres på byggemarkedet af producenter af stræklofter, har forskellige kvalitetscertifikater og kontrolleres for overholdelse af miljømæssige sikkerhedsstandarder. Derfor er et produkt, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, urimeligt anklaget for at forårsage skade.
 2. Stretchmateriale udstråler en skadelig, giftig lugt. Man kan være enige om tilstedeværelsen af ​​lugt her, men også delvis. Stræklofter lavet på basis af stof, har slet ingen lugt, og PVC-film kan kun udsende en særlig lugt i de første par timer efter installationen. Hvis dit loft lugter i lang tid, så står du over for produkter af dårlig kvalitet, der ikke har certifikater. Det er nødvendigt at slippe af med et sådant loft så hurtigt som muligt, da det udstråler skadelige phenoliske dampe.
 3. Stræklofterne passerer ikke luft, og derfor er der ingen mulighed for normal luftcirkulation. Faktisk er denne opfattelse fejlagtig, selv om installationen af ​​et strækloft gør nogle justeringer af luftcirkulationssystemet. Strækloftets konstruktion gør det muligt at installere et ventilationssystem, der vil skabe den nødvendige bevægelse af luft til normal cirkulation.
 4. Skader på stoflofter er også en myte. Stræklofter baseret på stof er absolut uskadelige byggematerialer, deres økologiske renhed er bekræftet af kvalitetscertifikaterne for IVF.
  Læger mener også, at stræklofterne er helt harmløse. Det vigtigste er at købe dem fra en betroet repræsentant eller forhandler, og ikke i et tvivlsomt, ukendt kontor til nedsat pris. Så kan du være 100% sikker på at du har købt et kvalitetsprodukt. Mange læger anbefaler sig selv at installere ophængte lofter, nemlig på stofbasis.

Er stræklofter i soveværelset skadelige?

Stretchloft i soveværelset på billedet

Soveværelset i lejligheden er et hvilested i lejligheden, designet til at sove. Og som du ved, bruger en person i en drøm en tredjedel af sit liv, søvn giver energi og styrke til mennesket. Og hvis du stadig sover i et rum med giftige dampe og ubehagelige kemiske dufte, hvilken slags hvile kan du tale om, når du vågner om morgenen knust og med hovedpine. Og så begynder at udvikle forskellige kroniske sygdomme. Det skal bemærkes, at en sådan situation kun kan opstå ved brug af materialer af dårlig kvalitet, herunder stræklofter. For at undgå sådanne misforståelser er det nødvendigt at vælge en betroet producent, hvis produkter har alle de nødvendige kvalitetscertifikater. Stoflofter er perfekte til installation i sådanne rum, da de helt er lavet af naturlige materialer, hvis de køber dem fra en rigtig producent selvfølgelig. Læs om installationsfunktionerne i de kombinerede stræklofter på denne side.

Skader fra stræklofter i børnehaven

Som tidligere nævnt kan kun lavkvalitets- og ikke-certificerede produkter købt hos en ukendt sælger gøre skade. Ved installation af stræklofter i børnehaven lider forældrene ofte, om der skal laves stræklofter. I dette tilfælde bør du studere markedet godt og købe produkter af høj kvalitet, der har forskellige certifikater og opfylder alle internationale standarder. Lad det være dyrere, men et sådant lærred vil ikke give nogen bekymringer. Ægte lofter er allergivenlige, har evnen til at afstøde støv, det vil sige at det ikke vil kunne klare sig på overfladen af ​​loftet, alle produkter er helt uskadelige og sikre. Den mest ideelle løsning ville være at installere stræklofter på stofbasis, som har alle ovennævnte egenskaber, og desuden giver naturlig luftcirkulation på grund af den særlige vævning af stoffibre.

Stræklofter lavet af PVC, skade

Starry Sky af PVC film på loftet

For at beskytte sig selv og deres familier mod mulige erhvervelse af lavkvalitetsvarer er det på forhånd nødvendigt at studere producenter og leverandører af disse varer.

Det er også nødvendigt at overholde sikkerhedsforanstaltninger under installationen, ellers kan der ske skade på installatører i processen. Og du kan ikke installere stræklofter ved siden af ​​batterier eller varmeapparater. I saunaen vil det heller ikke være af sikkerhedsmæssige årsager.

video

Se på videoen alle hemmelighederne for hævede lofter:

Baseret på alle ovenstående er det klart, at næsten al frygt er konstrueret og ikke har grundlag. Det vigtigste er altid at have de nødvendige oplysninger og bruge de tjenester og produkter af dokumenteret kvalitet. Sådan vælges matte stræklofter, læses på denne side.

Harm stræklofter for menneskers sundhed

Udtrykket "reparation er værre end ild" er blevet irrelevant siden det tidspunkt, hvor moderne materialer og teknologier dukkede op, som gør det muligt at omdanne enhver bolig til et smukt, hyggeligt og moderne hus. Men ethvert fænomen har to sider af mønten: Varer optrådte på markedet for efterbehandling materialer, som ikke er ønskelige at bruge i et boligområde. Så for eksempel om stræklofter er sundhedsskadelige er et spørgsmål, der kræver omhyggelig overvejelse både for dem, der planlægger reparationsarbejde og for alle, der ikke er ligeglade med deres menneskelige velbefindende.

Miljøstandard

Enhver ting kan bære en potentiel trussel - selv det reneste vand bliver et giftstof, hvis det er fuld i mængder på mere end 10 liter. For en person bliver det materiale, hvorfra der er lavet lofter, blevet det stærkeste allergen, på den anden side har derimod ingen negativ virkning.

Det ser ud til, at det er umuligt at bestemme linjen, hvorefter et produkt anses for usikkert, men det er ikke sådan. Der er en miljøstandard ISO, på grundlag af hvilken fabrikanten udsteder et sikkerhedscertifikat.

Når du vælger et firma, der beskæftiger sig med installation af lofter, skal du kræve præsentation af et certifikat af miljøstandard ISO, og hvis virksomheden ikke kan levere det, bestiller tjenesten fra hende ikke nødvendigt.

Du skal vide, hvad certifikatet ligner på forhånd, inden du kontakter et firma. Desværre forfalder samvittighedsfulde sælgere ofte dokumenter, udsteder sit eget skriftlige og trykte dokument for kvalitetscertifikat og overholdelse af standarder.

Er der forskel på producenterne

I prislisterne over tjenester fra de fleste virksomheder, der beskæftiger sig med installation af lofter, er to fremstillingslande angivet: Kina og Belgien faktisk produceres det overvældende flertal af materialer i Kina. Og selv de materialer, der er placeret som "belgiske" eller "europæiske", produceres ofte i Kina.

Men det betyder ikke, at produktkvaliteten på forhånd er lav: "Fabrik" materialer med den nødvendige certificering kan have fremragende egenskaber.

Hvad angår materialer fra Belgien, er det ofte ikke en producent, men en leverandør der køber varer i Kina. Der er ingen fabrikker eller fabrikker involveret i fremstilling af materialer til lofter i Belgien.

Hvilken skade kan bære lofter

Før du finder ud af skaden på stræklofterne, skal du vide, hvad det er, og hvilke typer lofter tilbyder moderne virksomheder på markedet for reparation og efterbehandling.

Streklofter - Et design, der er monteret for at visuelt justere loftets plan, hvilket giver en vis farve og design. Installationen består i at fastgøre guiderne langs hele omkredsen af ​​loftet med efterfølgende spænding på det af det valgte materiale.

Materiale til sådanne loftsstrukturer er af to typer:

Eksternt adskiller de to materialer, hvis de er lavet i samme design - hvid farve, ikke af hinanden. Men sammensætningerne af materialer er radikalt forskellige: stof fremstillet af polyestermateriale imprægneret med polyurethan. Sådanne lofter er "vejrtrækning" og er monteret ved "koldmetoden", det vil sige uden brug af en speciel varmluftspistol.

Prisen på stofloftet er højere end tilsvarende PVC, men under hensyntagen til sikkerhedsaspekterne er tekstilmaterialer sikkert mere velegnede til boligområder. Sådanne suspenderede lofter i børnehaven eller i soveværelsesallergi vil være uundværlige.

Polyvinyllofterne adskiller sig ikke i sådanne karakteristika, hvorfor overvejelsen af ​​usikkerhed for nedhængte lofter primært vil indeholde oplysninger om farerne ved PVC.

Polyvinylchloridlofter har et stort udvalg af designs: matte og blanke, farvede og hvide, gennemskinnelige og perle, de giver dig mulighed for at realisere enhver ide. Men det er vigtigt at forstå: vil flyvningen af ​​design ideer, når dekorere loftet være en måde at skade dit helbred?

PVC-sammensætning

Polyvinylchlorid består af olieprodukter, mens størstedelen af ​​det kan tages op ved at give bestemte egenskaber til materialet:

 • farve;
 • beskyttelse mod skimmel;
 • fleksibilitet mv

Hvis vi taler om potentielt farlige stoffer, der kan være indeholdt i materialets sammensætning for lavtliggende loftslofter, kan vi skelne mellem fire navne:

 1. Phenol - dette udtryk skjuler normalt carbolsyre, hvilket er et stof med lavt smeltepunkt og giftige dampe.
  Fenoldampe kommer let ind i kroppen gennem åndedrætssystemet, fordøjelseskanalen og endda i huden. Det har tendens til at ophobes i kroppen, kun delvist udskilles i urinen. Fenoldampe har en toksisk og lokal irritationsvirkning. At genkende phenolforgiftning kan være en skarp svaghed, opkastning, skæring slimhinde, lavere blodtryk, mørk urin, som mørkere endnu mere i luften. Kronisk forgiftning med små doser ledsages af et fald i kropsvægt med den sædvanlige kost, diarré, svimmelhed. En lægeundersøgelse afslører en stigning i lever-, nyre- og lungeskader, lidelser i nervesystemet og fordøjelsessystemet.
 2. Cadmium er et kræftfremkaldende stof, der er indeholdt i små doser i tobaksrøg. Når det indåndes, akkumuleres det i leveren, nyrerne og blodet, hvilket forårsager symptomer på forgiftning af kroppen, udvaskning af calcium fra knoglerne og maligne tumorer. Cadmium er et tungmetal, der tilhører kategorien "meget farlige stoffer". Derfor kan indånding af dampe forårsage hævelse af luftvejevævets væv, kvalme, opkastning og endda dødsfald.
 3. Methylbenzen er et giftigt stof af vegetabilsk oprindelse, som kan påvirke alle systemer i kroppen, herunder hjernen. Ved kronisk forgiftning med methylbenzen dampe udvikler en person flere organsvigt, forringelse af kognitive funktioner, irritation af huden og slimhinder.
 4. Klor - i gasform er det stærkeste toksin. Når den udsættes for klor damp på kroppen, reagerer øjens slimhinde først, så luftvejen. Når koncentrationen af ​​den tilladte mængde i blodet stiger, bliver glottis indsnævret og vejrtrækningen stopper. Nogle gange standser vejrtrækningen ikke, men bliver overflader, hvilket resulterer i hypoxi og bevidstløshed.

Hvordan man kan bestemme skaderne på stræklofter

Desværre, indtil installationen af ​​lofter for at identificere deres skade er yderst vanskeligt. Efter det faktum vil lugten hjælpe orientering: en tung, sødlig lugt, som minder om olieolie maling:

 • hvis duften fuldstændig fordampes om 2 dage - dette indikerer den høje kvalitet af PVC-materialet, som ikke har nogen skade for kroppen
 • Hvis duften er til stede i lokalet 10-14 dage efter installationen, er lofternes kvalitet acceptabel, men det er vigtigt ikke at være i stuen i den nævnte periode, indtil de skadelige stoffer forsvinder fuldstændigt.
 • Hvis lugten vedvarer i mere end to uger, betyder dette en meget lav kvalitet af materiale, der er farligt for menneskers sundhed, sådanne lofter skal fjernes.

En lille antydning ved valg af et firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, kan tjene som en anbefaling til at søge efter personer, der allerede har brugt tjenester i et bestemt firma og kan dele information om tilstedeværelse eller fravær af lugt.

Du kan finde dem blandt venner, kolleger, placere en annonce på den sociale netværksside eller sende et emne på forummet.

Klima nuance

Ifølge læger er der et andet aspekt, der fortjener opmærksomhed, når man overvejer skaden på stræklofterne - dette er "drivhuseffekten" i rummet. For første gang begyndte populariteten af ​​plastikvinduer at tale om dette fænomen, og efter at gulvene var dækket af et laminat af ikke-naturmateriale, blev væggene dækket af vinyl tapet og lofterne med PVC strækstof, blev problemet virkelig presserende.

Naturligvis er skadevirkningen på drivhuseffekten meget mindre end fra forgiftning ved giftige dampe. Men manglen på naturlig luftcirkulation i rummet fører til en overtrædelse af mikroklimaet, som følge af hvilken skimmelsvamp, forskellige svampe osv. Kan optræde i rummet.

Når du bruger syntetiske materialer, der ikke tillader luft at passere igennem, er det derfor nødvendigt at overveje et ventilationssystem til rummet. I dette tilfælde vil der ikke være nogen skade fra stræklofter lavet af PVC og andre materialer til gulv og vægge.

Materiale brændbarhed

Hvis vi overvejer spørgsmålet om skade og fordel af stræklofter i vid udstrækning, er det umuligt at ikke nævne brændbarheden af ​​materialet, det vil sige dets toksicitet under påvirkning af høje temperaturer. Delvist kan skaderne fra brændbarheden af ​​materialet mærkes direkte under lofterne: Når de opvarmes til 70 grader, begynder de at udlede en bestemt lugt, der for det meste er phenol damp.

I tilfælde af brand vil temperaturen på PVC-materialet være meget højere. Klor, som er en del af materialet, forhindrer ilden, så PVC blot smolders, fylder rummet med giftige dampe.

Derfor er der en alvorlig risiko for, at en person, som finder sig i det rum, hvor ilden opstod, mister bevidstheden ikke fra røg, men fra giftig forgiftning under smeltning af syntetiske materialer, der anvendes til reparation og udsmykning af rummet.

I tilfælde af at en person er heldig nok til at komme ud af ildstedets epicenter i frisk luft, vil han stadig have nødhjælp fra en læge, der skal vurdere omfanget af forgiftningen og yde passende kvalificeret assistance.

Stræklofter - en fremragende mulighed for reparation, som ikke kun hurtigt gør loftet glat uden at ty til vanskelige metoder til gips og kitt. Desuden vil en række designløsninger gøre indre af værelset unikt.

Men når man udfører reparationer, er det nødvendigt at huske hovedreglerne for at vælge sikre materialer til loftindretning:

 • stofmateriale foretrækkes til PVC;
 • til børneværelse og i stuen hvor allergiske mennesker bor, stofstrammer loftet er velegnet;
 • Med en vedvarende kemisk lugt i stuen efter to uger fra det tidspunkt, hvor lofterne er installeret, skal materialet demonteres, og rummet skal være grundigt ventileret.
 • Du kan kun bestille installationstjenesten fra betroede virksomheder, der har pålidelige anbefalinger;
 • Hvis du oplever symptomer på phenol-, chlor-, cadmium- eller methylbenzenforgiftning, skal du straks forlade rummet og søge lægehjælp.

Hvis du følger disse regler, vil de nedsatte lofter ikke forårsage forringelse af sundhed og velvære, men tværtimod vil give en følelse af komfort og skønhed i huset.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Er stræklofter skadelige: miljø- og holdbarhedsanalyse

For nylig er der blevet lagt stor vægt på relativt nye konstruktioner til indretning - lofter. De tiltrækker med deres praktiske, æstetiske og billighed. Interesseret i denne form for dekoration spørger ejeren af ​​rummet spørgsmålet: Er det skadeligt at strække lofter og hvad.

Hvad er skaden af ​​stræklofter

Fabrikanter af hævede lofter er overrasket over den øgede opmærksomhed på PVC-folks virkninger på menneskers sundhed. Spørgsmålet om farerne ved disse materialer begyndte at blive hævet med misundelsesværdige regelmæssigheder i medierne. Og det er spørgsmålet, ikke erklæringen.

I den forbindelse begyndte lyttere og brugere at tænke over, hvorvidt strækloftets sundhed virkelig eksisterer. Så meme blev introduceret om manglerne af disse materialer. I dette tilfælde tænker få mennesker på, hvordan skadelige eller nyttige vinyl tapet, laminat, plastpaneler, plastikvinduer. Men de er lavet af de samme komponenter.

Nærmere bestemt består de af de samme stoffer som i andre byggematerialer, baseret på PVC (polyvinylchlorid). Det omgiver os overalt: hjemme og på kontoret, i en privat bil og offentlig transport. Populariteten af ​​dette materiale skyldes først og fremmest dets billighed, og for det andet: praktisk.

Er der en phenol i stræklofter?

Men i så fald, hvis det er indeholdt i produktet i en tilstrækkelig høj koncentration. Formaldehyd er flygtigt og begynder at bundfælde, når det materiale, hvori det opvarmes. Denne proces kaldes kollokvist: begynder at fonitere.

Så det er fonit alt og overalt: glasuld, beton, spånplader, polyurethanskum, plastforing. Imidlertid er alle disse materialer anerkendt som sikre for menneskers sundhed og har de relevante certifikater. Økologisk kompatibilitet af svækkede lofter er også bevist af lignende dokumenter.

Gør loftslofter lugte?

Et andet vigtigt spørgsmål, der vedrører forbrugeren, er, om PVC-film har særlige lugtstoffer? Installatører ved, at sådanne ulemper stræklofter er tilgængelige. Men kun ved stramning, for på dette tidspunkt opvarmes filmen til 70-90 ° C. Duften er til stede i de første timer efter installation af loftet. I fremtiden forsvinder det (lugten) og forstyrrer ikke længere ejerne af lokalerne.

Bæredygtige lofter

Alle undtagelsesvis materialer til fremstilling af lofter har passende hygiejne- og hygiejneattester.

Det kan ikke siges, at det nedhængte loft er et miljøvenligt materiale. Dette er ikke træ eller andre naturlige råvarer. Men indholdet af skadelige stoffer i PVC-skum ligger inden for acceptable grænser for menneskers sundhed.

I dette henseende er det nedhængte loft, der har vist sig at være miljøvenligt med certifikater, sikkert for levende væsener og anbefales til brug i beboelses- og boligområder. Især i de, som kravene i standard "ren zone".

Om brandsikkerhed strækker lofter

Materialer til installation af stræklofter passerer certificeringsstadiet og i henhold til brandsikkerhedskriterier. Dokumenterede resultater af test, der viser filmens modstandsdygtighed til høje temperaturer.

Certifikatet beviser, at materialerne til installation af hævede lofter ikke er i stand til spontan forbrænding og ikke understøtter forbrænding. Under indflydelse af ild smelter de.

Hvor strækker lofter

Det antages, at de mindst farlige film fremstillet på fabrikken, og ikke kunstige forhold. Så tænk folk, der ikke er bekendt med specifikationerne for produktion af spændingsfilm. Alle disse materialer kan ikke gøres "på knæet" i garagen eller i hjemmet. Til fremstilling af PVC-film kræver dyrt specialudstyr. Og den er stor og bør placeres på store arealer, som kun er tilgængelig for seriøse producenter, fabrikker.

Men til at skære filmen i henhold til tegningerne af lofterne, et tilstrækkeligt lille rum og to enheder: til klipning af skiver med en harpun og svejsning af kludene sammen. Workshop til produktion af lofter i mange henseender som at sy. De samme ruller af materialer, linjer, saks. Skæring udføres på lange og lange tabeller, mærker og skærer lærredet af den krævede størrelse.

Hvad laver stræklofter

Der er to typer materialer til enheden af ​​hængende lofter:

 • PVC vinylfilm (til installation kræver det at svejsede kludene sammen);
 • stof (sømløs).

Hvad er forskellen mellem dem?

 1. Funktionsinstallation. Filmene kræver opvarmning, og først efterpå genoplader de i baguetter, som er fastgjort i den ønskede højde omkring rummets omkreds. Stofklæder kræver ikke opvarmning. De strækker sig simpelthen mellem baguetterne.
 2. Stofklæder kan have en struktureret overflade med ethvert mønster. Film til opnåelse af mønstre kræver skæring i dem af de tilsvarende figurer.
 3. Efter installation af filmlofter i baguetter dannes der et hul på ca. 7 mm. Den er dækket af specielle dekorative bånd. Ved installation af stofklæder er der ikke behov for efterbehandlingstape.

Hvilke producenters film er mere miljøvenlige?

Produktionslandet er det, der varierer fra de fleste virksomheder, der har specialiseret sig i installation af stræklofter. En forbruger, der har betalt for materiale af høj kvalitet, kan installere billig kinesisk. Og udlejer vil i de fleste tilfælde ikke gætte på det.

Visuelt vanskeligt at opdage forskellen mellem materialer fra europæiske producenter og kinesere. De største efterspørgselspositioner er Belgien, Tyskland og Kina. Produkterne fra disse fabrikanter adskiller sig i flere parametre:

 • økologisk klasse af lærred;
 • række farver;
 • pris.

Sammenligningsanalyse af spændingsstoffer fra forskellige producenter

Den højeste grad af miljøvenlighed i tyske film og stoffer. Denne indikator er lige så høj for alle tyske fremstillingsvirksomheder. Derfor kan lofter af sådanne materialer ikke være billige. Hvis der under mærket Pongs eller Renolit er lavprisfilm og billedredigering, kan du være sikker på, at dette er et forsøg på at bedrage forbrugeren.

Du skulle vide, at det tyske lærred på Moskva-markedet i gennemsnit koster 1000-1200 rubler pr. 1 m2 af det færdige loft i gennemsnit. Noget billigere - fra andre producenter. Spørgsmålet opstår: de bedste tyske stræklofter er sundhedsskadelige? Svaret er certifikater, der viser den absolutte sikkerhed af disse materialer.

Hvad angår miljøklassen er belgiske lofter Mistral (kun ét mærke repræsenteret i Rusland) lidt underordnet de tyske. Forskellen i kvalitet er ubetydelig og kan ignoreres. Det er dog værd at bemærke en lidt mindre tykkelse af film produceret af Mistral. Den gennemsnitlige pris for det færdige loft på de belgiske materialer - 500-800 rubler pr. 1 m2.

Situationen er anderledes med kinesiske stretchfilm. Dette land er repræsenteret på det russiske marked af en masse forskellige producenter, både store og små. Den negative holdning til kinesiske film blev dannet på grund af sidstnævnte: private forhandlere med små eller mellemstore produktionsmængder.

Sådanne film passerer sjældent certificeringsstadiet og indeholder skadelige stoffer i en højere koncentration end tilladt i henhold til miljøbestemmelser. Hvad er "bemærkelsesværdige" billige kinesiske film:

 • har en vedvarende specifik lugt, der forsvinder først efter et par dage efter at loftet er installeret
 • når de opvarmes af solen, frigiver de en meget større mængde phenol;
 • tyndere end tilsvarende materialer fra andre producenter.

Blandt de kinesiske film er der produkter af fremragende kvalitet. Prisen på sådanne lofter varierer i området 700-1000 rubler pr. 1 m2.

Myter om stræklofter

Myte nummer 1. Høj pris.

Udtalelse om de høje omkostninger for hævede lofter blev dannet i 90'erne af forrige århundrede. I den periode, da disse produkter kun kom til det russiske marked og koste, faktisk dyrt. Over tid er situationen ændret. I dag er prisen på film og stofklæder tilgængelig for folk med gennemsnitlige indkomster.

Myte nummer 2. Skrøbelighed.

Indtil nu er der blandt forbrugerne en opfattelse af skrøbelighed, spændingsfilmens skrøbelighed, som kan blive beskadiget af et utilsigtet slag. Dette er ikke sandt. Over den strakte film er en luft "pude", så loftet kan betragtes som anti-shock. Men at klippe filmen med en skarp genstand er ret simpel.

Myte nummer 3. Sundhedsskader.

Denne myte indeholder flere versioner:

 • støv stikker til lærredet;
 • vandlogging og dannelse af mug eller mugg på stofloftet
 • filmabsorption af lugt;
 • phenolfrigivelse.
 • Tøj absorberer ikke fugt, og dannelsen af ​​mug er udelukket;
 • Miljøvenlighed er bevist ved certifikater
 • lugten absorberes ikke.

Efter at have perfektioneret alle egenskaber af film er det muligt at installere et ophængt loft med tillid. Ulemperne ved disse strukturer er minimal, og fordelene - massen. Disse lofter vil perfekt tjene deres ejere i mange år.

Nyttig video

I videoen vil vi se hele sandheden om stræklofter:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Er stræk PVC lofter sundhedsskadelige?

Spændklud er populær blandt forbrugere til efterbehandling af lofter. Næsten ethvert interiør bliver komplet og specielt, da materialerne har æstetiske kvaliteter. For at finde ud af om stræklofter er skadelige, er det nødvendigt at forstå præcis, hvad faren for internettet er. Skrupelløse producenter skaber materialer, der er i stand til at frigøre sundhedsskadelige stoffer.

Producenter og mærkning

De fleste af filmene er lavet i Kina, hvor flere fabrikker opererer til dette formål. Imidlertid producerer mange producenter af høj kvalitet film. Europæiske valgmuligheder - Pongs og Renolit - afvigende ved fravær af lugt, øget glathed på overfladen. De ideelle produkter var blanke muligheder. Ifølge eksperter begyndte nogle europæiske producenter at forsømme kvaliteten, og deres stræklofter er sundhedsfarlige.

På markedet er der belgiske lofter firmaet Polyplast. Dette er et sømløst lærred med en varieret palette. Udgifterne til produkter er på niveau med priserne på franske og tyske producenter. Nogle eksperter hævder, at det belgiske selskab beskæftiger sig med levering af kinesiske materialer, selv om alle lofter har kvalitetscertifikater og opfylder europæiske standarder.

Kinesiske produkter har ikke den passende mærkning, der anvendes af skrupelløse leverandører, og tilbyder til markedet produkter, der angiveligt er fremstillet i Frankrig eller Tyskland. Loft fra Kina er meget billigere. I dette tilfælde er det tilrådeligt at kontrollere certifikaterne for ægthed.

De franske og tyske virksomheders samlede indsats førte til fremkomsten af ​​PVC-produkter fra Azalee-mærket, som kombinerer fordelene hos begge producenter. Frankrig fremstiller stoffer af høj kvalitet under varemærket Extenzo mv. Det tyske firma Pongs Unternehmensgruppe beskæftiger sig med produktion af Lackfolie og Mattfolie stoffer. Alle produkter er certificeret og opfylder kravene til brandsikkerhed.

På trods af kvaliteten af ​​europæiske produkter har ikke alle forbrugere råd til det på grund af de høje omkostninger. Dette fører til, at produkter fra Kina presser produkter fra Europa ud af markedet, og nogle virksomheder er involveret i forfalskning.

Faren for lavkvalitetsprodukter

Ejerne af en bolig, hvor et lav kvalitet lærred er installeret, vil opleve ubehag, og det er i bedste fald. Hvis stoffet lugter længe i lang tid, frigives giftige stoffer, der er ingen fordel herfor. For eksempel skyldes sundhedsskader på polyvinylchlorid sådanne komponenter i sammensætningen:

 • Phenol. Anvendelsen af ​​phenol er forbudt i mange lande på grund af dets toksicitet. Stoffet fremkalder en krænkelse af det normale kardiovaskulære system, nyresygdomme, lever og nervesystem. Det fører til forbrændinger i nasopharynx, fremkalder obstruktivt tilstande i bronchi, forårsager lungeødem. De kræftfremkaldende egenskaber hos komponenten kan forårsage kræft og infertilitet. Vedvarende stof nedbrydes ikke i lang tid.
 • Vinylchlorid. Harm er defineret af fareklasse 1. Det er et narkotisk stof, som påvirker de nervøse og kardiovaskulære systemer. Afviger i kræftfremkaldende egenskaber. Ved forbrænding frigives giftige stoffer.
 • Acetaldehyd. Kan forårsage lungebetændelse og lungeødem. Hvis du er allergisk over for lofter, forekommer symptomer, der er af samme art som astmatiske. Mulig årsag til hyppig hoste, dyspnø kan være acetaldehyd eller andre komponenter i loftet. Alt afhænger af, hvor længe indflydelsen blev udøvet.
 • Cadmium. Fare for farlighed tilhører 2. klasse. Deduced i flere årtier fra den berørte organ. Tungt metal, et kræftfremkaldende stof, der forårsager skade på lever og nyrer, bidrager til udviklingen af ​​kræft.
 • Toluen (methylbenzen). Er et olieprodukt. Det bruges som opløsningsmiddel til lakmaterialer. Par blandes godt med luft. Når det kommer ind i lungerne og blodet, fremkalder stoffet svigt i alle organer og systemer. Samtidig forværres kognitiv funktion, irritation af hud og slimhinder forekommer. Ved forgiftning eller toksins konstante indflydelse er der en søvnforstyrrelse, tab af appetit, hovedpine og letargi. Angiver patologi hos gravide kvinder.
 • Klor. Fare for farlighed tilhører 2. klasse. Det påvirker slimhinderne. Forgiftning manifesterer sig i en person i form af feber, tør hoste, åndenød, takykardi og brystsmerter. Det fører til lungesygdomme og udvikling af onkologi.

PVC-film af ringe kvalitet kan medføre betydelig skade for husstandernes sundhed. For at være sikker i lejligheden skal du i første omgang være opmærksom på prisen på hængslede lærred. Du skal betale for kvalitet og lade det være penge, ikke sundhed.

Varmtoksicitet

Ifølge eksperter, efter installation af PVC lærred og under installation i lejligheden er der en lugt der kan forårsage skade. Dette sker under opvarmningsprocessen på grund af frigivelse af stoffer, da loftet er monteret ved en temperatur på ca. 70 grader Celsius. Duften fremkalder flygtige komponenter. Stoflofter, i modsætning til PVC, er sikrere.

PVC-materiale i sig selv brænder ikke, så strakt stof kan alvorligt skade sundheden under henfald. Koncentrationen af ​​syre røg og klorholdige komponenter som dioxin øges i luften. Desuden er frigivelsen af ​​tunge tilsætningsstoffer, stabilisatorer osv.

Pas på at undgå overophedning af nettet. Ved siden af ​​PVC kan man ikke installere varme genstande og apparater.

Kludskader

Sådanne produkter er polyesterstof imprægneret med polyurethan for at øge styrkeegenskaber. Klæder udrustet med æstetiske kvaliteter, holdbarhed og holdbarhed. Derudover passerer materialet luften. Men de høje omkostninger gør forbrugerne til at opgive denne mulighed for efterbehandling.

I modsætning til PVC-lofter er mærket på produktionen ved kanterne. Mærkning afbrydes under installationen. Blandt producenterne kan noteres værdige europæiske firmaer i Frankrig og Tyskland - Clipso og Descor. Franske malerier skelnes af tilstedeværelsen af ​​sammenvævet rød tråd.

Materialet udelukker tilstedeværelsen af ​​skadelige stoffer - phenol, toluen eller cadmium. Sikkerheden er bekræftet af obligatorisk certificering, i henhold til kravene i ISO 14000.

Fremmed kemisk damp udsender ikke. Efter installationen kan det have en let duft af vasket tøjvask, som snart forsvinder. Det anbefales at installere et sådant loft i soveværelset og børnenes værelse, da det er helt harmløst.

Identifikation af lavkvalitetsmaterialer

Hvis materialet blev købt fra et mindre kendt firma, er det umuligt at bestemme kvaliteten af ​​nettet, før den installeres. Tilstedeværelsen af ​​lugt - sødlig, der ligner olie maling vil hjælpe orienterer sig selv:

 • Godt materiale efter installationen lugter ikke efter to dages brug. Sundhedsskader forårsager ikke og kan betjenes sikkert.
 • Tilstedeværelsen af ​​svage dufte, der vedvarer i op til 2 uger, indikerer en tilfredsstillende kvalitet. Det er vigtigt på dette tidspunkt ikke at være i rummet og forlade rummet at blive luftet. Anvendelsen af ​​et sådant loft i boligområder anbefales ikke.
 • Hvis duften er til stede i mere end 2 uger, er materialet ubrugeligt, dets kvalitet er lav. Loftet kan forårsage sygdom, og der vil snart blive brug for penge til medicin. Det er bedre at demontere sådanne lærred og vende sig til et veletableret firma.

Udtalelse fra eksperter

Forbrugerne spørger i stigende grad om sikkerheden for hævede lofter. Der er trods alt et ønske om at skabe trøst i huset, men samtidig at beskytte deres slægtninge. Når man analyserer ulemperne ved strækloft, er lægerne enige om en ting:

 • PVC lofter er ikke skadelige, forudsat at sikkerheden er bekræftet af tilstedeværelsen af ​​certifikater, og installationsarbejdet er udført i henhold til reglerne. Denne form for finish er bedre at betro eksperter. Uafhængigt installere lærredet uden passende erfaring er ikke det værd.
 • Problemet med strækstof kan være skjult i skabelsen af ​​drivhuseffekten med dårligt organiseret ventilation. Montering af plastikvinduer, der anvendes til efterbehandling af vinyl tapet fremkalder en stigning i fugtigheden. Skaden på stræklofter for sundhed, ifølge læger, er i dette tilfælde meget mindre end fra toksiner af lavkvalitetsprodukter, men det er og manifesterer sig i form af skimmel. Dette er uacceptabelt for boliger, hvor der er børn.

Før du køber et strækloft, er det tilrådeligt at gøre dig bekendt med kvalitetsdokumentationen. For ikke at blive offer for bedrageri bør foretrukne virksomheder foretrækkes. For at gøre dette kan du læse anmeldelser på forbrugerfora eller for at kende udtalelsen fra nære venner, der ikke er interesseret i salget. For soveværelser og børn er det bedre at bruge tekstilprodukter. Ved brug af PVC-film er det nødvendigt at organisere tilstrækkelig cirkulation af frisk luft.

Forbruger anmeldelser

Enhver efterbehandling kan være farlig, hvis producenten forsøger at spare på råmaterialer. I mit badeværelse har jeg blankt PVC, for værelser jeg afhenter stofprodukter.

I vores familie foretrækker vi naturlige materialer. Jeg har tre børnebørn. I huset hvor der er børn, er det bedre ikke at risikere, for da kan man ikke købe sundhed.

For tre år siden installerede vores familie PVC-lofter i en lejlighed i alle værelser. Foretrukne franske producenter. Vi lugter ikke, der er ingen allergiske reaktioner. Før du køber bekendt med alle mulige oplysninger om spændingsdugene. Virksomheden har leveret certifikater.