Er strakte lofter skadelige for forbrugernes tilbagemeldinger?

På internettet kan du finde en masse tilbagemeldinger fra forbrugerne ikke kun om fordelene ved stræklofter i udsmykning af lokalerne, men også sundhedsskadet, men for at forstå, hvor meget oplysningerne er sande, er det bedre at lytte til lægerne og omhyggeligt studere materialets sammensætning og dets virkning på menneskekroppen.

Typer af lofter og materialer

Der er to hovedtyper af stræklofter: polyvinylchlorid og stof, der hver især har sine egne fordele, ulemper og specificitet af brugen.

Polyvinylchloridovertræk (eller PVC) er opdelt i følgende underarter:

 • glatte lofter
 • mat;
 • satin;
 • perlemor;
 • eksklusiv;
 • gennemskinnelig.

PVC af en klud har forskellige fakturaer, farver og former - alt for at tilfredsstille selv den mest krævende forbruger. Prisen for dem er forholdsvis lav. Det eneste træk ved disse belægninger er tilstedeværelsen af ​​en uklare søm.

Stofstræklofter har ikke så rige farver som PVC. På byggemarkedet er de hovedsageligt repræsenteret i hvide og beige nuancer. Sådanne lofter har ingen søm, som nogle siger, som en fordel. Prisen på dem er højere end PVC-film.

Sundhedsrisikofaktorer fra nedhængte lofter og deres virkelighed

Trods det faktum, at PVC og stofstræklofter har ubestridelige fordele, skal du ikke glemme minerne, hvis vigtigste er sundhedsskadelig.

For ikke at stole på ubegrundede anmeldelser om fordelene eller omvendt om farerne ved stræklofter for forbrugernes sundhed, er det værd at uddybe sammensætningen og egenskaberne af det materiale, som disse belægninger er lavet af.

Kemisk sammensætning og egenskaber af materialer NP stof og PVC

I starten overvejer vi den kemiske sammensætning af PVC-belægninger, fordi de betragtes som de mest almindelige. Sådanne lofter består af polyvinylchlorid og raffinerede olieprodukter. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på klor og olieprodukter.

Vinylchlorid er et organisk stof, en farveløs gas med en svag sød lugt. Faktisk er det et derivat af ethylen. Dette stof er brandfarligt og eksplosivt og afgiver giftige stoffer under forbrænding. Mere specifikt er det en stærk gift, der er kræftfremkaldende for mennesker.

Derudover indbefatter kompositionen ud over vinylchlorid phenol og toluen. Sådanne stoffer kan kun i høj grad påvirke kroppen.

PVC er en meget modstandsdygtig sammensætning, der er fugtbestandig, den kan ikke opløses i en syre eller et andet kemisk stof, men ved opvarmning mister den disse kvaliteter, det smelter og fordamper endda. I dette tilfælde udledes en lille mængde flygtige kemikalier i luften, blandt hvilke toluen og phenol er de vigtigste. De er kun farlige i store doser.

Stofstræklofter er polyesternet imprægneret med polyurethan. Dette stof ligner gummi og er resistent over for aggressive kemikalier såvel som høje temperaturer.

Derfor kan det på baggrund af en sammenlignende analyse hævdes, at skaden fra stofstræklofter er meget mindre.

Yderligere oplysninger om sammensætning af stræklofter fra forskellige producenter og overholdelse af hygiejniske og hygiejniske krav findes i tabellen:

Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Er stræklofter skadelige?

Moderigtigt, attraktivt og praktisk - i tre ord kan du beskrive en så populær de seneste år designelement som et strækloft. Den udbredte kærlighed til dette produkt vokser hurtigt, og ikke kun på grund af udseendeens æstetik, fremragende egenskaber og egenskaber. Materialer og installation er ret overkommelige. Det eneste der bekymrer købere er, hvor skadeligt er stræklofterne?

Særlige egenskaber

Glem ikke at menneskekroppen er et unikt system, over hele verden kan ikke finde to identiske mennesker. Derfor er det umuligt at forudsige, hvad der vil være en persons reaktion på visse stoffer. For nogen er det ret acceptabelt at være i et rum med kunstig udsmykning, men nogen kan ikke lide dette kvarter. I værste fald vil der forekomme et allergiangreb.

Skadelige stræklofter eller ej - det er svært at bestemme visuelt, alt afhænger af de råvarer, der blev brugt til fremstilling. Ofte i husholdningerne er der lofter lavet af tynd polyvinylchlorid (PVC) klud.

Prisen på sådanne produkter er meget mindre end stof, de er nemme og nemme at betjene, og tåler tunge belastninger i form af oversvømmelser fra de øverste etager. Der er dog en PVC-film og en betydelig defekt - en falsk fra et kvalitetsprodukt er meget vanskeligt at identificere, selv med den mest omhyggelige inspektion.

PVC har ingen særlig betegnelse, hvilket er hvad uærlige brigadører bruger. Ofte køber de billige film af ringe kvalitet og hævder at de er de bedste belgiske produkter. Hvis materialet i det fremtidige strækloft virkelig er opskalere, vil købet ikke medføre problemer. I tilfælde af en falsk er overraskelser sandsynligvis.

Materialets sammensætning

Ifølge undersøgelser foretaget af eksperter, som har studeret PVC grundigt, er dets bestanddele ikke flygtige. Derfor er udsagnet om at strække lofter usikkert, fordi folk er urimelige. For at den menneskelige krop skal lide betydelig skade, skal skadelige elementer trænge ind i hver af sine celler.

Afhængigt af producenten kan PVC have fra 50 til 600 forskellige kemiske elementer, de fleste af dem udgør ikke en trussel. Ikke desto mindre er phenol, toluen, formaldehyd og nogle andre stoffer i nogen grad giftige og skadelige for menneskekroppen.

Fordampning, de har en negativ effekt på huden, åndedrætsorganerne og nervesystemet. Men de samme specialister beroliger købere og bemærker, at indholdet i filmen af ​​kemiske elementer er meget lavere end tilladte normer og accepterede verdensstandarder.

Ubehagelig lugt

Der er en anden opfattelse, at spændingsstrukturerne er sundhedsfarlige, da de er en kilde til ubehagelig (giftig) lugt. Faktisk fortsætter stanken i kort tid og bliver umærkelig et par timer efter installationen af ​​det hængslede system uden at være ødelæggende.

Udseendet af en ubehagelig aroma forklares simpelthen. For at kunne installere filmen opvarmes den. Samtidig stiger temperaturen i rummet over 65 ° C, og stofferne der udgør PVC bliver flygtige.

Stoflofter

Stofstræklofter anses for at være de mest miljøvenlige, selv om de i modsætning til plastsystemer samler støv, som kan betragtes som en slags betaling for sikkerheden. For at forlænge levetiden forarbejder fabrikanter af sådanne strukturer overfladen af ​​basismaterialet med polyurethan. Dette er den samme polyvinylchlorid, men mængden er så lille, at der ikke må være nogen skade fra stoflofterne.

Loftsstoffer, i modsætning til PVC-film, er mærket, de er placeret ved kanterne, så de skæres af efter installationen, og det ødelægger ikke det færdige produkts udseende. På grund af denne funktion øges prisen på stoflofter, men ingen tvivler på deres kvalitet.

Der er ingen phenol, toluen, cadmium og andre kemikalier i vævssystemerne, så de er fuldstændig uskadelige, hvilket bekræfter kvalitetscertifikatet for overholdelse af kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt. Som regel er det ikke der, og hvis der er, er det næppe mærkbart, som vaskes vaskeri. Det forsvinder meget hurtigt.

Fordele og ulemper

Tendensen til at installere stræklofter i den moderne verden er stigende hver dag. Antallet af personer, der ønsker at bruge denne teknologi, stiger i hjemmet. Det er ikke overraskende, fordi spændingsstrukturerne er en af ​​de enkleste og hurtigste metoder til at afslutte loftet, fordelene ved et sådant produkt til boligindretning er ubestridelige.

De vigtigste fordele ved stræklofter omfatter:

 • Nem installation. For at arrangere lofterne er der ikke behov for forudgående overfladebehandling. Fremgangsmåden foregår hurtigt med et minimum af affald.
 • Styrke. Stof- og PVC-systemer er i stand til at modstå store belastninger (op til 100 liter pr. Kvadratmeter.).
 • Små tykkelse af strukturen. Vægtets vægttab på grund af den mindste tykkelse af materialet af ophængte lofter er fra 2 til 4 cm.
 • Modstandsdygtighed egenskaber. De hængslede systemer mister ikke deres egenskaber selv under indflydelse af fugt og ultraviolet.
 • Dækker et stort område. Kan bruges til at dække et bredt udvalg af områder. I dette tilfælde vil spor af overflader og sømme være fraværende.
 • Forskellige valg. Der er forskellige muligheder for hævede lofter, hovedtyperne: satin, blank og mat.
 • Ubegrænset farvepalet. Hvis det ønskes, kan klienten ikke kun få et flerfarvet loft, men også et design med et slangehud, under et træ med suede-effekt.
 • Miljøvenlighed. På overfladen af ​​loftet få svamp og bakterier! Dette er en uundværlig kvalitet for værelser med høj luftfugtighed - swimmingpools, badeværelser.
 • Lang levetid. Fabrikanter giver en garanti på hængende lofter fra 10 til 15 år.

Erfaringer fra mange forbrugere har imidlertid vist, at den faktiske levetid med ordentlig pleje kan være meget længere.

Hertil kommer, at loftet kan være enkeltniveau, multi-niveau eller trinvist. Installation udelukker ikke brugen af ​​belysning. Du kan installere standard lysekroner, spotlights og andre enheder.

Strekak

Et stort udvalg af stræklofter er præsenteret på hjemmemarkedet, det er ret nemt at vælge den mest acceptable løsning for indvendig plads. På trods af de mange fordele er der konstruktioner og ulemper.

At kalde dem en betydelig ulempe er vanskelig, men stadig er de og når man køber et produkt, skal man vide om dem:

 • Stræklofterne skal håndteres meget omhyggeligt. Det er umuligt at teste dem for holdbarhed med piercing og skære genstande; det er heller ikke nødvendigt at foretage reparationer alene. Hvis der opstod en uforudsete situation, var naboerne oversvømmet, det er bedre at søge hjælp fra de håndværkere, der gennemførte installationsarbejdet.
 • Installation sker kun ved brug af højt specialiseret udstyr, hvilket påvirker prisfastsættelsen af ​​arbejdet. Installation af stræklofter er en dyr fornøjelse.
 • På de glatte overflader kan man se sømme, med det medfølgende lys kan afspejle alle objekter i rummet, som i et spejl.
 • Ved omgivelsestemperaturer under nul, mister belægningen sin styrke.
 • Da PVC-folien er lufttæt, skal et rum med et loft på dette materiale regelmæssigt luftes, ellers vil det suspenderede lofts skadelighed manifestere sig.

Meninger af læger

For mange forbrugere er det yderst vigtigt at kende lægernes mening om brugen af ​​byggematerialer og dekorative produkter, som folk vil være eller er i konstant nærhed. Særligt bekymrede er par, der bryr sig ikke kun om deres egen sundhed, men også for deres småbørns tilstand.

Derfor var sundhedspersonalet ikke væk fra spørgsmålet om sikkerheden for hævede lofter, efter at have studeret resultaterne af disse produkter. Udtalelsen fra de fleste videnskabens luminarier kommer ned på, at de monterede strukturer er helt sikre.

Men de bemærker også, at menneskets reaktion på fremkomsten af ​​et nyt kemikalie i nabolaget er vanskeligt at forudsige. Læger advarer om, at forsigtighed bør være primært allergisk. Ved installation af en hængslet klud kan deres risici vente.

Phenol dampe. Organisk forbindelse indeholdt i PVC er en ret farlig komponent til kroppen. Fenol vil imidlertid ikke være skadeligt, hvis loftets materiale er af høj kvalitet.

Der er en opfattelse af, at kinesiske lofter er billige på grund af den ringe kvalitet af råvarer. Men det er en fejl. Asiatiske producenter har formået at bevise, at deres produkter ikke er ringere end deres egenskaber til europæiske virksomheder.

Lægerne forsikrer, at phenol ifølge PVC-strukturen ikke er flygtig, det vil sige, det kan kun fordampe i luften ved høje temperaturer, som kun bruges én gang - under installationen.

Denne kendsgerning forklarer den ubehagelige lugt af filmen, som svæver i luften i flere timer. For at eliminere denne effekt er det tilstrækkeligt at ventilere det rum, hvor installationsarbejdet blev udført.

Stoflofter, ifølge videnskabens luminarier - de sikreste og mest miljøvenlige produkter. Men denne form for belægning er ofte smedet, i stedet for stof farlige råmaterialer, der ligner naturlige materiale. Dette forfalskede produkt er imprægneret med billige og farlige kemikalier, det er dem, der er skyldige i den hyppige behandling af mennesker i klinikker.

Således kan ingen person, selv med en medicinsk uddannelse, uden tvivl besvare spørgsmålet om spændingsdugernes sikkerhed.

Læger hævder, at nøglen til et vellykket erhverv, som ikke vil have en skadelig virkning på menneskekroppen og dets miljø, er kun køb af et kvalitetsprodukt. Og det kan kun tilbyde dokumenterede producenter, der opererer på markedet for byggematerialer i mere end et dusin år.

anmeldelser

Købere bruger aktivt det monterede stof som hoveddæksel og i de fleste tilfælde er feedbacken på dette produkt positivt. Forbrugerne noterer sig en bred vifte af produkter: Du kan vælge et lærred af enhver farve i mat eller blank design. Kunderne kan også lide, at det hvide PVC-loft er næsten umuligt at plette. Den bliver ikke gul med tiden, det er meget nemt at passe på det, det er nok at tørre det med en fugtig klud.

Faktisk siger køberne, at støvet på de hævede lofter næsten ikke afregner, så vask dem meget sjældent. Indendørs luft er renere end med stuck.

Ulemperne omfatter de høje omkostninger ved produkter, og meget er det nødvendigt at betale for deres installation. Derudover klager nogle forbrugere om loftets sammenbrud, som opstår når du åbner et vindue eller en dør. Årsagen til denne mangel er dannelsen af ​​et lavtryksområde i et rum med et strækloft, især i vinylfilm. Det er umuligt at forudsige en sådan gener, men for at rette op på det, ja.

Er stræklofterne skadelige: myter og sandhed

Stræklofter er meget populære i vores land. De er originale, forskellige, smukke. Da den første bølge af eufori om tidligere ukendte typer af designlofter faldt, opstod spørgsmålet, om de ikke er skadelige for helbredet.

Typer af materialer

Streklofter - en ophængt struktur, der består af en ramme, fastgørelsesdele og direkte lærredet. Det er klart, at alle ønsker, at hans lofter skal være helt sikre for en person, der bor i en lejlighed.

Sikkerheden afhænger af det rigtige valg af materiale, hvorfra ophængningsstrukturen er samlet. Hvis detaljerne i basen og fastgørelsen ikke påvirker menneskekroppen, har det strakte lærred sådanne evner.

Materialet i lærredet i moderne stræklofter kan laves fra:

PVC er et kunstigt materiale, det er en polyvinylchloridfilm. Skelne en film på farve, tykkelse, tæthed. Filmen er meget holdbar, modstandsdygtig over for fugt.

Vævet materiale er fremstillet af kunstige polyesterfibre (polyester). Duvene er imprægneret med en særlig forbindelse - polyurethan.

Imprægnering er nødvendig for at øge styrken og modstanden mod fugt.

Egenskaber og sammensætning

Ved første øjekast er det vanskeligt at skelne mellem to typer af materialer lavet i samme hvide farve. Forskellene er i sammensætning.

Vævet polyesterstof med passende imprægnering danner loftet "vejrtrækning". Sådanne konstruktioner installeres på en "kold" måde, det vil sige uden særligt udstyr, der opvarmer luften til en varm tilstand.

Omkostningerne til tekstiler er meget dyrere end film.

Men i betragtning af dens miljøvenlighed og andre fordele bør boligen vælge denne mulighed.

PVC-film, der anvendes til hævede lofter, har mere end 100 forskellige farveskalaer. Den er produceret i forskellige bredder, der er i stand til at tage forskellige former. Prisen på filmen er lav.

Filmloftet har et perfekt glat udseende. Bag panelerne er tekniske kommunikationer, elektriske ledninger, overlapningsfejl let dækket.

PVC lofter helt modstå brandbarhed. I tilfælde af brand er der ikke brændende, men materiel smoldering. Belægningen absorberer ikke lugt, opsamler ikke støv, er i stand til at bevare varmen i rummet.

Loftet behøver ikke at males. Det er let at tage sig af det, filmen er godt vasket med milde vaskemidler.

Om nødvendigt kan strukturen demonteres og geninstalleres.

Ulemperne ved PVC lofter omfatter flere faktorer:

 • Ubehagelig lugt. Efter installationen varer den fra flere timer til flere dage.
 • Manglende evne til at bruge i uopvarmede værelser med temperaturer under + 5 grader.
 • Ustabilitet til mekanisk stress.
 • I tilstedeværelsen af ​​svejsning for at helt skjule sømmen fejler.
 • Lav kvalitet polyvinylchlorid er sundhedsfarlig. Virkningen af ​​PVC på en person afhænger af materialets tilstand. Når du køber et filmloft, skal du være opmærksom på tilgængeligheden af ​​kvalitetscertifikater.

Til stofstræklofter anvendes mesh polyestermateriale. Imprægnering af loftet kan udføres på en eller begge sider. På grund af bredden af ​​lærredet på 4 meter er ophængningsstrukturen sømløs, hvilket positivt påvirker udseendet.

Stoffer har ikke så vidt farvefarve som film. Farve muligheder ganske lidt. Men på stoffet er fotoudskrivning nem at anvende. Og efter installationen kan de males.

Genmontering anbefales ikke til vævede strukturer. Vedligeholdelse af sådanne ophængte lofter kræver særlige færdigheder. Materialet absorberer fugt, og med det støv og sod.

For at fjerne forurenende stoffer skal man arbejde hårdt eller invitere specialister fra et rengøringsfirma til at rengøre.

For nylig er glasfiberstof blevet brugt til stræklofter. Materialet er harmløst for mennesker og dyr, og også meget holdbart.

Virkning på mikroklimaet

Hvis vi taler om mikroklimaet, har de hængende lofter ikke en betydelig indvirkning på det. De væsentligste ulemper er, at de noget reducerer rummets rumfang. Jo lavere lofterne, jo mindre luft i rummet. På den ene side er det ikke dårligt. For eksempel i koldt vejr vil det tage mindre tid at opvarme rummet. På den anden side bliver et stort firma meget hurtigt blæsende i et værelse med et lavt loft. Problemet løses ved hjælp af aircondition eller blot åbner vinduet.

Forringelse af ventilation

Stræklofter er blevet brugt i lang tid, og der opstår ikke ventilationsproblemer med dem. Uanset hvilken type loft det anbefales at ventilere rummet. Regelmæssigt at sikre udstrømningen af ​​stillestående luft og tilstrømningen af ​​frisk luft er nyttig både for mennesker i rummet og for rummet selv. Hvis vi glemmer lufting, hvor fugtig luft ophobes, vil både svampe og skimmel komme frem.

Dette sker i alle værelser, uanset hvordan loftet er udstyret.

Drivhuseffekten

Myten om drivhuseffekten af ​​hævede lofter opstod med udseendet af selve innovationen.

I princippet er udseendet af drivhuseffekten muligt, hvis der er en film, der ikke lader luften gennem loftet og plast på væggene og gulvet. Det er farligt at være i et sådant rum i lang tid. Tidlig luftning vil beskytte folk mod mangel på ilt, beskytte vægge og lofter mod ødelæggelse.

De, der bekymrer sig om deres eget helbred, stræber efter at udrydde boliger ved hjælp af naturlige materialer. Fabric lofter, papir tapet og trægulv - og der er ingen drivhuseffekt.

Lad naturlige efterbehandling materialer være dyrere, men de garanteres ikke at forårsage sundhedsskader.

Substandard produkter

Det skete så, at du kun kan installere kinesiske filmlofter. Kineserne har fyldt markederne i hele Østeuropa. Selvom nogle leverandører eller firmaer begynder at sikre, at deres loftsæt kommer fra en anden fabrikant, bør du ikke tro. Fra udlandet modtager vi kun stofstræklofter med meget høj pris. Filmen kommer fra Kina.

Vi har længe været vant til påstanden om, at alle kinesiske bjørne kun skader. Hvor sandt er denne erklæring, vil vi forstå.

Produktionen i Mellemriget udvikler sig hurtigt. Kina erobre nye markeder med en bred vifte af produkter. Certificerede produkter er dyrere, lavkvalitetsprodukter er billigere.

Naturligvis fremvises skadetheden, hvor den laveste pris er.

Manglende overholdelse af standarder

Standarder er forskellige. Russisk, for eksempel, når ikke europæisk, kineserne er noget ringere end russerne. Produkter til eksport skal overholde ISO's internationale sikkerhedsstandarder.

Når du køber et loft, skal du sørge for, at der er et dokument, der bekræfter overholdelsen af ​​de etablerede krav. Relevante certifikater er altid tilgængelige fra leverandører eller organisationer, der leverer tjenester til installation af hævede lofter. Afvisning af at vise dokumentet angiver fraværet af et certifikat og produktets manglende overensstemmelse med standarderne, det vil sige dens lave kvalitet.

Overskridelse af normer af skadelige stoffer

Denne situation, når en høj grad af overskydende stoffer, der er skadelige for mennesker, truer ham med alvorlige problemer, selv døden.

De mest skadelige stoffer, hvis tilstedeværelse er mulig i materialer af lav kvalitet, er flere kemiske forbindelser.

Er det suspenderede loft sundhedsskadeligt: ​​Svar på aktuelle spørgsmål

Sådan forestiller man sig den ondskabsfulde virkning af strækloftet på mikroklimaet i det rum, hvor det er installeret

Er stræklofter skadelige for dit helbred? Under hensyntagen til populariteten af ​​denne type loftindretning, som hurtigt er ved at blive populær, er dette spørgsmål utroligt relevant. Og jeg vil forsøge at svare på det ved at adskille pålidelige fakta fra fiktion, som findes på siderne i den gule presse.

Polyvinylchloridplader

De største sundhedsfarer som følge af lofter lavet af PVC. Derfor vil jeg starte med dem og overveje de vigtigste krav mod dem.

Krav nr. 1: Alle kinesere er skadelige, og europæisk er skadeligt

På territoriet af post-sovjetiske rum, som regel, i dag kan du faktisk finde stræklofter udelukkende lavet i Kina. Men det betyder ikke overhovedet, at de herfra bliver lavkvalitetsfarlige og sundhedsfarlige.

Det er bare, at en væsentlig del af hele verdensproduktionen nu er overført til Folkerepublikken Kina på grund af en lang række forskellige faktorer, som en særskilt artikel kan afsættes til.

Billeder af det kinesiske anlæg til produktion af lofter

Produkter fra Kina kan licenseres og af høj kvalitet eller laves "underjordiske" efter ordre fra vores egne villige iværksættere for hurtig og nem indtjening. Desværre er mærkning på PVC-film ikke anvendt, hvilket giver svindlere en masse manøvreringsrum.

Baseret på vores kærlighed til europæisk kvalitet, tilbyder de ofte produkter, der angiveligt er lavet i lande som:

 • Belgien. Aldrig i Belgien har der været en produktion af polyvinylchloridfilm. Bare én gang var et belgisk selskab engageret i levering til vores region af de relevante varer fra Kina. Siden da har mange brugt denne kendsgerning;
 • Frankrig og Tyskland. Prisen på sådanne produkter vil være utrolig høj og utilgængelig for den gennemsnitlige forbruger, men billige muligheder er bestemt falske.

Så bekymre dig ikke, hvis sælgere ærligt advarer dig om, at deres varer kommer fra Kina. Så spørg blot at vise alle tilgængelige ISO-kvalitetscertifikater, der opfylder europæiske standarder. Deres tilstedeværelse vil være en garanti for sikkerheden ved de foreslåede PVC canvases.

Fraværet betyder, at maksimumet kun blev observeret af kinesiske standarder, hvilket er meget blødere, eller det faktum, at de fremstillede lofter ikke er konstrueret til drift i boliger.

Her er kvalitetscertifikatet for ægte franske produkter, der bestemmer om stræklofter er sikre for helbredet.

Krav nr. 2: Stinker og toksiner

Denne genstand stammer faktisk fra den forrige. Harm stræklofter for sundhed afhænger af deres kvalitet. Men hvis du ikke tog vare på det rigtige valg af producent i tide, kan du nu kun bestemme sikkerhedsniveauet for lærredet efter installationen.

Her er følgende muligheder:

 1. Eventuelle aromaer er fraværende overhovedet eller har ingen irriterende virkning og fordampes om et par dage. Sådan opfører du certificerede PVC-ark. De kan nemt monteres selv i soveværelser og børneværelser;

Nå, det lugter ikke, hvor tæt du vil lugte det

 1. Den kemiske lugt bliver fast nok til en eller endda to uger, hvorefter den forsvinder. Dette er et tegn på nogle af de værste kvalitet. Men for badeværelset, gangen eller køkkenet er sådanne lofter ret egnede og vil ikke skade sundheden hos mennesker, der bor i en lejlighed. Det vigtigste er ikke at installere sådanne modeller i soveværelserne: den sovende organisme er meget følsom, selv for små portioner af toksiner;

For køkkenet er ret passende PVC mellemkvalitet

Hvis du føler "kemi", der kommer fra kun loftet, anbefaler jeg at gå i et par uger et eller andet sted under forvitringsluften. Dette minimerer den potentielle skade fra et sådant web til sundhed.

 1. En sødlig aktiv næse-angriber duft, der aldrig går væk selv efter to uger er et tydeligt tegn på frigivelse af giftig phenol, hvilket er meget farligt for menneskekroppen. Hvor skadelige sådanne lofter, som jeg vil beskrive mere detaljeret nedenfor, vil jeg straks fokusere din opmærksomhed på, at de straks skal demonteres.

Afmontering af polyvinylchlorid klud med egne hænder

Den bedste måde at beskytte dig mod at købe og installere et "stinkende" loft er at bestille det, hvor dine familiemedlemmer eller venner allerede har gjort det. Tilstedeværelsen eller fraværet af lugt, de har allerede kontrolleret deres egen erfaring, så du ikke længere skal risikere.

Så hvad er der skadeligt for det foul-lugtende strækloft? Den kendsgerning, at den distribuerer følgende giftige stoffer omkring rummet:

 • Det fører til forstyrrelse af kardiovaskulære og nervesystemer, nyrer og lever;
 • Det forbrænder nasopharynx, som kan forårsage lungudladning;
 • Ved langvarig eksponering bidrager til forekomsten af ​​kræft og infertilitet.

Det er meget modstandsdygtig og nedbryder praktisk taget ikke, så det er ikke værd at håbe på dets vejrtrækning. Fra organismen er tværtimod fjernet på kort tid, men sundhedsskaden er allerede påført, så det er lidt trøst.

 • Skader på nyrerne, organer med syn og hørelse;
 • Hukommelsessvigt

Prøve af phenol i en dåse

Krav nr. 3: Lad ikke loftet trække vejret

En af de vigtigste annoncerede fordele ved strakte polyvinylchloridlofter er deres uigennemtrængelighed, evnen til at bevare vand selv som følge af oversvømmelser af de øvre naboer. Men mange mennesker er bekymrede over spørgsmålet: er det godt eller dårligt? Betjen med det faktum, at loftet i nærvær af en sådan barriere ikke "ånder", på grund af hvilken "drivhuseffekten" dannes.

Stretch PVC loft er helt forseglet

Lignende grusomheder fortalte om plastikvinduer i begyndelsen af ​​deres introduktion til den indenlandske kugle. Og der er ikke sket noget forfærdeligt. Det vigtigste er at sørge for tilstrækkelig ventilation og om nødvendigt øge sin effekt på bekostning af ventilatoren. Sådanne foranstaltninger ville være tilstrækkelige til at sikre tilstedeværelsen af ​​et optimalt mikroklima i rummet, selvom det er "indpakket i PVC".

En simpel ventilator installeret i ventilationshullet løser alle problemer med ventilation af rummet.

Som du kan se, er skaden og fordelene ved stramme polyvinylchloridlofter direkte afhængige af deres kvalitet. Gem ikke, håndter kun med dokumenterede mærker, og det installerede design tjener dig trofast i mange år uden at have en negativ indvirkning på borgernes sundhed.

Stofklæder

Stretch stof loft

Instruktionen indebærer anvendelse af polyesterstof imprægneret med polyurethan til fremstilling af stofstoffer.

Det ligner produktionen af ​​stofstræklofter

Selvfølgelig er det nødvendigt at betale for et sådant produkt noget mere end for en filmprøve, men der er ingen tvivl om kvaliteten, da det vil have tydelig mærkning og følgelig alle de nødvendige ISO-certifikater. Udtalelsen fra lægerne her er utvetydig: der er ingen sundhedsskader. Og jeg vil gerne bekræfte mine ord med nogle tabular data af to førende mærker:

Om stræklofter er sundhedsfarlige: 3 myter om stræklofter

Før du starter en reparation, er det virkelig værd at tænke på, hvor trygge disse eller andre materialer er til brug for sundhed. Stretchlofter - det er behageligt, smukt og stilfuldt. Mange installerer sådanne lofter hjemme, på arbejde og endda i landhuse. Men forskellige kilder tyder på, at visse typer af loftslofter kan have en negativ indvirkning på menneskers sundhed. I en sådan situation begynder mange at panikere, og spørgsmålet opstår, hvor sikker er det for en person at eksistere sammen med PVC eller stoffer, der er imprægneret med specielle forbindelser?

Hvad er skadelige stræklofter for sundhed

Før intriger skal det bemærkes, at lofter af høj kvalitet, fremstillet i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder, ikke skader menneskers sundhed. Der er en række myter om lofter, der undergraver folks tro på evnen til at leve i harmoni med strækningen.

Vælg kun for dit hjem kun højkvalitetsmaterialer, der ikke udsender skadelige stoffer og opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Myter om stræklofter:

 1. "PVC udsender phenoliske dampe." En sådan myte har en reel begrundelse. Kun under forudsætning af, at den angivne fordampning ophører med at frigives adskillige timer efter installationen. Pointen her er temperaturen. PVC skal opvarmes til installation. På samme tid adskilles phenol fra overfladen, hvilket forårsager en karakteristisk lugt. Men efter at have taget den rette form af loftet ved stuetemperatur, stoppes produktionen af ​​phenol.
 2. "Lofter er ikke sikre, fordi de er gennemblødt i noget." Denne myte er baseret på det faktum, at stoffet til loftet er brugt, er ikke helt normalt. Faktisk er imprægneringen af ​​stof til stræklofter til stede, men den gennemgår en høj grad af verifikation, inden den er på andres loft.
 3. "PVC er et ikke-miljøvenligt materiale." Faktisk gøres enhver vare fremstillet af plast ved anvendelse af PVC. Der er mere, at PVC opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Frygt kan kun betragtes som berettiget, hvis du bestiller en virksomhed, der ikke har det relevante certifikat.

Hvordan stræklofter påvirker sundhed: positiv påvirkning

For at sætte en stopper for spørgsmålet om farerne ved nedlagte lofter er det bedre at håndtere alle sider af problemet. Efter alt kan påvirkning af lærredets spænding være positiv. Brugen af ​​strækloft vil blokere ulemperne, som er manifesteret i det faktum at nogen siger om lærredets skadelighed for loftet, at de kan være farlige.

Du bør ikke spare på dit helbred ved at købe billige materialer. Højkvalitets loftsloft holder dig i årtier

Hvilke fordele kan man få ved installation af et strækloft:

 • Stoflofter tillader frit luftstrøm.
 • Under installationen af ​​strækloftet er arbejdstagerens sundhed sikker, fordi strækningen er udført uden nogen anstrengelse.
 • PVC strækloft beskytter mod svamp selv ved høj luftfugtighed.

Flere ubestridelige fordele ved stræklofter er en åbenbar grund til at installere et strækloft.

Bæredygtige lofter

For et strækloft bestemmes miljøvenlighed af materialets kvalitet. Hvis certificeringen er bekræftet af de relevante dokumenter, har du intet at bekymre dig om: dokumenterne garanterer kvalitet, der opfylder alle standarder. Mange hævder imidlertid, at selv certificerede lofter ikke overholder principperne om anvendelse af miljøvenlige materialer.

Fordelene ved stræklofter er indlysende, så din eneste opgave er at kontrollere tilgængeligheden af ​​alle nødvendige certifikater for materialer.

Er det rimeligt at overveje materialer til hængende lofter, der ikke er økologiske:

 1. PVC er et materiale fremstillet ved kemiske midler, men mange genstande er fremstillet af det, som ikke kun bruges af os, men også af vores børn. Legetøj, brystvorter, badeartikler, plastskjeer og andre dagligdagsartikler laves ved hjælp af PVC. Så for at være usikker på sikkerheden er det usikkert om sikkerheden for alle de frugter, der er forbundet med industrialisering, der omgiver os overalt.
 2. Polyuretanimprægneret stof er heller ikke en nyskabelse i det menneskelige liv. Fra sådant materiale sy, for eksempel yderbeklædning. Et sådant materiale er helt sikkert, selv om det også indeholder resultaterne af arbejdet hos kemikere.
 3. Hvis vi tager højde for substandard materialer, der sælges i firmaer, der ikke har de nødvendige tilladelser og dokumentation, så er der virkelig risiko for at løbe ind i ikke kun ikke-økologiske materialer, men endda virkelig farlige ting. Volatiliteten af ​​phenol i sådan PVC er meget højere end for højkvalitets modparter. Således vil du kunne mærke noget, der var forkert, hvis loftet ikke mister sin karakteristiske lugt i lang tid, og din sundhedstilstand er blevet forværret.

Hvis købet sker i en uautoriseret salon, så vent på problemerne: måske er det valgte loft skadeligt for dit helbred.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

Installation af strækloft er forbundet med en vis risiko. Faktum er, at en varmepistol bruges til at installere PVC-loftet, og oftest er det varmepistol, som arbejderne bruger, en gaspistol. Og gas er sådan en ting, som det er nødvendigt at nøje overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Ved brug af en varmepistol ved installation af stræklofter skal du omhyggeligt overholde alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan installeres et strækloft sikkert:

 • For det første kan du opgive den farlige ide om at bruge en gaspistol og blot trække stoffet på en kold måde. I denne situation behøver du kun en assistent til at holde en trinladder. Resten af ​​sikkerheden behøver ikke at bekymre sig.
 • Hvis installationen af ​​et PVC-loft ikke desto mindre er uundgåeligt for dig, så kan du prøve at bruge en elektrisk pistol. Det er sikrere, men med en enkelt pistol vil det være svært at opvarme det nødvendige volumen. Du har måske brug for 2 våben. Et problem med elektriske våben er også deres utrolige strømforbrug.
 • Hvis det blev nødvendigt at bruge en gaspistol, skal du huske de vigtigste regler for brugen heraf, hvilket minimerer risikoen for fejl i en sådan enhed.

Gaskanoner, der anvendes uden sikkerhedsstandarder eller ude af stand, kan forårsage dødsfald. Eksplosionerne, der opstod på grund af arbejdstagernes uagtsomhed og de, der udsender udstyret, sker ofte. Derfor skal du omhyggeligt studere instruktionerne til brug af gaspistolen.

Sådan bruger du en gaspistol:

 1. Brug ikke en gaskanon tæt på brændbare genstande.
 2. Sørg for god regelmæssig ventilation ved brug af en gaspistol.
 3. I et tilfælde må du ikke dække pistolen. Du må ikke direkte henvise det til lærredet. Du skal opvarme hele rummet jævnt.
 4. Placer pistolen udelukkende på en flad, stabil overflade.
 5. Eliminer tilstedeværelsen af ​​børn og dyr i nærheden af ​​enheden.
 6. Opvarm ikke gascylinderen, må ikke lede pistolens mund på ham.
 7. Under ingen omstændigheder må du ikke bruge pistolen, i hvilken mekanisme der er foretaget ændringer.
 8. Den medfølgende varmeapparat kan ikke flyttes fra sted til sted.
 9. Når pistolen er forbundet med en gasflaske, skal du kontrollere, om forbindelsen er forseglet.
 10. Pistolen skal betjenes en gang om året. Brug ikke en enhed, der ikke har undergået en sådan procedure.

Aldrig håber på en glad lejlighed. Advar eventuelle risici og gør alt for at holde dit liv og helbred intakt.

Sikre stræklofter er ægte

For sig selv og deres børn er alle vant til at vælge kun de bedste. Derfor, for de nye og uprøvede objekter behandler folk oftest med mistillid, selvom løfterne fra producenterne er meget attraktive og berettigede.

Undersøg markedet, vælg en betroet producent, læs anmeldelser og så behøver du ikke bekymre dig

Hvilke stræklofter kan betragtes som sikre. Vælg det bedste:

 • Certificering. Den første betingelse er dokumentets ideelle tilstand for de foreslåede materialer og tjenester. Hvis dette er okay, vil både stof og PVC være sikkert.
 • Anmeldelser. Du må aldrig være doven for at kontrollere, om der er reelle anmeldelser af det firma, hvor du vil ansøge.
 • Experience. Fremme af nye lovende projekter er naturligvis vidunderligt. Men hvis vi taler om sikkerhed, er det bedre at placere en ordre med virksomheder, som succesfuldt modstår konkurrencesituationen på markedet.

Kun falske lærreder, der ikke er i overensstemmelse med det rette kvalitetsniveau, er usikre.

Streklofter: anmeldelser af læger

På udkig efter et svar på spørgsmålet om, hvorvidt stræklofterne har ubehagelige konsekvenser, vendte mange til læger. Derfor begyndte lægerne at offentliggøre deres mening om denne sag i åben adgang.

Mange kendsgerninger peger på den absolutte sikkerhed af materialerne i stræklofter. Kun produkter af lav kvalitet og ikke-certificerede produkter kan forårsage skade.

Hvad siger lægerne om suspenderede lofter:

 1. Det er usandsynligt, at noget skadeligt vil lede fra udlandet, og lokal produktion, giver det mening ikke at stole på. Derfor, for fuldstændig sikkerhed, vælg kun europæiske produkter med obligatorisk certificering.
 2. Gå aldrig ind i stuen på den dag, hvor PVC-loftet er installeret. Giv det en dag til luft. Hvis der er en lugt i rummet, så øg ventilationen og vent på mere. Det er bedre ikke at risikere og lide sådanne ulemper af hensyn til dit helbred.
 3. Lad ikke PVC-loftet smelte. Varme lamper, ild, røde varme genstande - alt dette kan skade strækloftet og forårsage, at det frigiver farlige stoffer.

At dømme efter vurderinger af læger, med overholdelse af nogle sikkerhedsforanstaltninger, vil strækloftet være fuldstændig harmløst.

Udtalelse fra eksperter: Hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige (video)

Rene materialer kan kun bekræfte overensstemmelsesattesten. Derfor tøv aldrig med at spørge et sådant dokument fra det firma, som du har til hensigt at samarbejde med. Også arbejdstagere bør instrueres i brandsikkerhed. Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​varer og tjenester, vil du ikke blive generet af spørgsmålet om, hvorvidt strækloftet er farligt.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.