Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Fordele og ulemper ved nedhængte lofter. Er de skadelige for sundheden?

Når du skal vælge et materiale til afslutning af rummet, er det vigtigt at være opmærksom på dets sammensætning og sikkerhed. Stræklofter bruges ofte i moderne interiør. Det er interessant at vide, om der er skade fra deres materiale og hvordan det manifesterer sig. Stræklofter er deres fordele og ulemper for sundheden, hvad er de farlige - det er de vigtigste spørgsmål i vores artikel.

Sammensætningen af ​​materialer til hævede lofter

Lærredet "ikke ånde", derfor er det nødvendigt at rumme rummet ofte. Hvad er der i PVC-sammensætningen, er et sådant loft i soveværelset ikke for skadeligt?

Lerret indeholder i en lille mængde skadelige stoffer phenol og klor. De falder i luften. Men det sker kun, hvis temperaturen i rummet er konstant høj. Af denne grund anbefales det ikke at installere PVC-film i bygninger som en sauna eller et bad.

Hvis spørgsmålet opstår, om man skal installere et strækloft, skal man være opmærksom på materialetyperne til sådanne malerier. Til dato tilbyder et bredt udvalg af muligheder for malerier, og en af ​​dem - stof lofter.

Professionelle siger, at dette er en sikker type materiale til menneskers sundhed, men tror ikke, at lærredet er fremstillet af silke eller bomuldsstof. Dette polyesterstof, der er imprægneret med polyurethan. Det er mere kvalitativt end PVC, passerer luft, har ikke en ubehagelig lugt og skaber ikke dampe.

At sige, at strækloftet kun bringer skade, det er umuligt. Overalt har sine positive og negative sider. Så snart nye produkter vises på byggemarkedet, spredes rygter straks om dem. Dette materiale er ingen undtagelse.

Det er vigtigt at adskille dette spørgsmål ikke på baggrund af rygter, men ifølge de fagfolkes kommentarer.

Stoffets sammensætning

Hvad er et strækloft af PVC? Dette er et fladt lærred, der er fastgjort til en profil fastgjort langs hele rummets omkreds. Men jeg vil gerne vide den nøjagtige sammensætning af filmen. Inkluderer ikke: klor, i en lille mængde phenol og metaller, såsom cadmium osv.

I det rum, hvor et sådant loft er installeret, frigives alle disse stoffer, men i små mængder. Hvis du føjer til denne konstante varme luft og dårlig ventilation, viser det sig en ubehagelig cocktail, som kan påvirke den menneskelige tilstand negativt. Og det er selvfølgelig manglen på et sådant loft.

Virkning på menneskekroppen

Toluen tilhører klassen kulhydrater og kendetegnes ved dets toksiske virkning. I en anden hedder det methylbenzen. Det er en væske uden farve, men med en karakteristisk lugt. Det anvendes som et stærkt opløsningsmiddel til polymerer, lakker eller maling.

Toluen opløses ikke i vand, men det kan nemt kombineres med andre kulhydrater og indåndet luft. Det kommer ind i blodet gennem lungerne, kan forårsage søvnløshed, der er en krænkelse af hjernen, der er hovedpine.

Hvis en person bliver forgiftet med et sådant stof, vil han klage over kronisk træthed, svaghed, nedsat hukommelse, tab af appetit. Hans syn og hørelse forværres, hans nyrer begynder at arbejde dårligt. Gravide kvinder kan have abort, og hvis en baby er født, er patologi ikke udelukket.

Styrker virkningerne af toluenalkohol. Det fremkalder også forekomsten af ​​kræft.

Klor er et aktivt stof, der findes i PVC. Det er ikke helt harmløst og kan påvirke miljøet i huset og folks sundhed negativt. Røgen af ​​dette stof er farlige selv i små doser og irriterer slimhinden. Der opstår en tør hoste, temperaturen stiger, synet forværres, hjerteslag og øge vejret, brystsmerter opstår.

Kronisk forgiftning ledsages af dårlig appetit, inflammatoriske processer i bronchi og lunger, anfald kan forekomme, og humøret forværres. Klor er et kræftfremkaldende stof, der forårsager kræft og tuberkulose.

Phenol er heller ikke en harmløs forbindelse. Det forbliver giftigt i mange år, fører til sygdomme i det kardiovaskulære system, svær hovedpine, der er en krænkelse af nyrer og lever. Phenol forlader kroppen hurtigt, men den negative effekt fortsætter i lang tid. Fordampning kan føre til lungeødem, kræft, infertilitet.

Cadmium er et andet tungmetal, der fjernes fra kroppen fra 10 til 30 år. Dette stof forsinkes oftest i leveren, nyrerne, og alt andet fordeles jævnt i de rørformede knogler.

Høje temperaturer

Mange reklamegenstande tyder på, at en sådan film skal installeres på loftet i dampbad eller i svømmebassiner, da lærredet helt modstår fugt, er der ingen svamp og kondens på den. Men producenter siger det modsatte: at i et rum, hvor der er en høj temperatur, udsendes mange giftige dampe fra et sådant loft, og de har en stærkere effekt på den menneskelige krop, der er i dette rum.

Materiale mangler

Lufttætthed er ulempen ved sådanne lofter. Luften i rummet er tung, den er fyldt med skadelige dampe. At være kort tid i et sådant rum føler en person hovedpine. Nogle af materialerne har en ubehagelig lugt, og hyppig luftning af rummet er uundværlig.

Falske lofter indeholder skadelige stoffer, men i acceptable koncentrationer er skaden fra dem minimal. Men når du køber, skal du være forsigtig, nogle gange hvad der tilbydes som fransk strækloft, er ikke og har ikke et sikkerhedscertifikat. I dette tilfælde er det værd at overveje, hvad man skal få: et ægte loft, der ikke skader eller almindelig polyethylen.

Strækloftets farve kan påvirke den psykologiske tilstand. Mørke toner, undertrykker og forårsager hovedpine, depression. Nogle mennesker tror, ​​at sådanne lofter er smukke, men de har ikke en meget positiv effekt på sundheden. Men det sker kun hvis du køber lofter til en lav pris, der har en tvivlsom produktion. Lav pris skal varsles straks.

Det vigtigste er at forstå, hvad der er vigtigere - ekstern skønhed eller sundhed.

Stoflofter er lavet af miljøvenlige materialer. Selvom det er syntetisk, udsender det ikke skadelige stoffer og ubehagelige lugte. Stoffet "trækker vejret", og det er allerede godt.

Hvis det er vigtigt at begge, så skal du bruge et hæftet loft, der har et kvalitetscertifikat, det bør ikke udstråle en bestemt lugt. Så forstår du, hvad du betaler for kvalitet.

For at installere belægningen skal du have særligt udstyr, der er dyrt - det er en varmepistol. Af denne grund er omkostningerne ved installation og selve materialet højere.

God kvalitet råvarer

Brugen af ​​kvalitetsmaterialer er ubestridelig, fordi en sådan belægning har:

 • smukt udseende;
 • Stort sortiment giver dig mulighed for at vælge den foretrukne indstilling: matte, blank, spejlklud osv.
 • Et bredt udvalg af loftsfarver: fra pastel fast til lyst med et mønster;
 • Photowall-papir med efterligning af stjernehimlen eller anden original mulighed;
 • Overfladen af ​​loftet rengøres let, det samler ikke meget støv op;
 • belægningen har en særlig imprægnering, men den indeholder ikke stoffer, der har negativ indflydelse på helbredet, men tværtimod er gavnlige;
 • loftet kan modstå en stor mængde vand, og dette er et plus i tilfælde af oversvømmelser ovenfra.

Før du køber et ophængt loft, er det vigtigt at overveje alle fordele og ulemper.

I dag tilbydes mange typer film, deres pris varierer.

Omkostningerne afhænger selvfølgelig af mange faktorer, men det er nødvendigt at tage hensyn til prisen ikke kun af materialet, men også af rammen. Prisen inkluderer mesterens arbejde. Når alt kommer til alt, vil ikke alle kunne købe sådanne værktøjer til installation, så det er bedst at vende sig til herrerne. Under installationen af ​​loftet pumpes temperaturen i rummet til 70 grader, og filmen udsender skadelige stoffer i luften, men de forsvinder efter installationen.

Hvor skadeligt er strækloftet? Meninger om dette er forskellige, nogle roser dette materiale, nogle vil ikke installere det, fordi de tror på anmeldelserne. Reklameorganisationer taler kun om fordelene og ikke om farerne ved et sådant loft. Men det er vigtigt at kende sandheden, og det er sådan, at ikke alle lofter er af høj kvalitet, derfor kan de være sundhedsskadelige. Men hvis du køber kvalitetsmateriale og overholder tips om brugen, vil det ikke skade.

Loftinstallationsmaterialer og værktøjer

Det kan ikke hævdes, at alle hævede lofter er skadelige, men det er vigtigt at være forsigtig, når de vælger. Der er mange forfalskninger, der indeholder mange farlige stoffer. Men der er sådanne lofter, hvor installation er tilladt selv i medicinske og skoleinstitutioner. De indeholder ikke toksiner og udgør ikke en risiko for voksne og børn.

Om, hvor nyttige eller skadelige stræklofter er, fortæl denne video.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Er det suspenderede loft sundhedsskadeligt: ​​Svar på aktuelle spørgsmål

Sådan forestiller man sig den ondskabsfulde virkning af strækloftet på mikroklimaet i det rum, hvor det er installeret

Er stræklofter skadelige for dit helbred? Under hensyntagen til populariteten af ​​denne type loftindretning, som hurtigt er ved at blive populær, er dette spørgsmål utroligt relevant. Og jeg vil forsøge at svare på det ved at adskille pålidelige fakta fra fiktion, som findes på siderne i den gule presse.

Polyvinylchloridplader

De største sundhedsfarer som følge af lofter lavet af PVC. Derfor vil jeg starte med dem og overveje de vigtigste krav mod dem.

Krav nr. 1: Alle kinesere er skadelige, og europæisk er skadeligt

På territoriet af post-sovjetiske rum, som regel, i dag kan du faktisk finde stræklofter udelukkende lavet i Kina. Men det betyder ikke overhovedet, at de herfra bliver lavkvalitetsfarlige og sundhedsfarlige.

Det er bare, at en væsentlig del af hele verdensproduktionen nu er overført til Folkerepublikken Kina på grund af en lang række forskellige faktorer, som en særskilt artikel kan afsættes til.

Billeder af det kinesiske anlæg til produktion af lofter

Produkter fra Kina kan licenseres og af høj kvalitet eller laves "underjordiske" efter ordre fra vores egne villige iværksættere for hurtig og nem indtjening. Desværre er mærkning på PVC-film ikke anvendt, hvilket giver svindlere en masse manøvreringsrum.

Baseret på vores kærlighed til europæisk kvalitet, tilbyder de ofte produkter, der angiveligt er lavet i lande som:

 • Belgien. Aldrig i Belgien har der været en produktion af polyvinylchloridfilm. Bare én gang var et belgisk selskab engageret i levering til vores region af de relevante varer fra Kina. Siden da har mange brugt denne kendsgerning;
 • Frankrig og Tyskland. Prisen på sådanne produkter vil være utrolig høj og utilgængelig for den gennemsnitlige forbruger, men billige muligheder er bestemt falske.

Så bekymre dig ikke, hvis sælgere ærligt advarer dig om, at deres varer kommer fra Kina. Så spørg blot at vise alle tilgængelige ISO-kvalitetscertifikater, der opfylder europæiske standarder. Deres tilstedeværelse vil være en garanti for sikkerheden ved de foreslåede PVC canvases.

Fraværet betyder, at maksimumet kun blev observeret af kinesiske standarder, hvilket er meget blødere, eller det faktum, at de fremstillede lofter ikke er konstrueret til drift i boliger.

Her er kvalitetscertifikatet for ægte franske produkter, der bestemmer om stræklofter er sikre for helbredet.

Krav nr. 2: Stinker og toksiner

Denne genstand stammer faktisk fra den forrige. Harm stræklofter for sundhed afhænger af deres kvalitet. Men hvis du ikke tog vare på det rigtige valg af producent i tide, kan du nu kun bestemme sikkerhedsniveauet for lærredet efter installationen.

Her er følgende muligheder:

 1. Eventuelle aromaer er fraværende overhovedet eller har ingen irriterende virkning og fordampes om et par dage. Sådan opfører du certificerede PVC-ark. De kan nemt monteres selv i soveværelser og børneværelser;

Nå, det lugter ikke, hvor tæt du vil lugte det

 1. Den kemiske lugt bliver fast nok til en eller endda to uger, hvorefter den forsvinder. Dette er et tegn på nogle af de værste kvalitet. Men for badeværelset, gangen eller køkkenet er sådanne lofter ret egnede og vil ikke skade sundheden hos mennesker, der bor i en lejlighed. Det vigtigste er ikke at installere sådanne modeller i soveværelserne: den sovende organisme er meget følsom, selv for små portioner af toksiner;

For køkkenet er ret passende PVC mellemkvalitet

Hvis du føler "kemi", der kommer fra kun loftet, anbefaler jeg at gå i et par uger et eller andet sted under forvitringsluften. Dette minimerer den potentielle skade fra et sådant web til sundhed.

 1. En sødlig aktiv næse-angriber duft, der aldrig går væk selv efter to uger er et tydeligt tegn på frigivelse af giftig phenol, hvilket er meget farligt for menneskekroppen. Hvor skadelige sådanne lofter, som jeg vil beskrive mere detaljeret nedenfor, vil jeg straks fokusere din opmærksomhed på, at de straks skal demonteres.

Afmontering af polyvinylchlorid klud med egne hænder

Den bedste måde at beskytte dig mod at købe og installere et "stinkende" loft er at bestille det, hvor dine familiemedlemmer eller venner allerede har gjort det. Tilstedeværelsen eller fraværet af lugt, de har allerede kontrolleret deres egen erfaring, så du ikke længere skal risikere.

Så hvad er der skadeligt for det foul-lugtende strækloft? Den kendsgerning, at den distribuerer følgende giftige stoffer omkring rummet:

 • Det fører til forstyrrelse af kardiovaskulære og nervesystemer, nyrer og lever;
 • Det forbrænder nasopharynx, som kan forårsage lungudladning;
 • Ved langvarig eksponering bidrager til forekomsten af ​​kræft og infertilitet.

Det er meget modstandsdygtig og nedbryder praktisk taget ikke, så det er ikke værd at håbe på dets vejrtrækning. Fra organismen er tværtimod fjernet på kort tid, men sundhedsskaden er allerede påført, så det er lidt trøst.

 • Skader på nyrerne, organer med syn og hørelse;
 • Hukommelsessvigt

Prøve af phenol i en dåse

Krav nr. 3: Lad ikke loftet trække vejret

En af de vigtigste annoncerede fordele ved strakte polyvinylchloridlofter er deres uigennemtrængelighed, evnen til at bevare vand selv som følge af oversvømmelser af de øvre naboer. Men mange mennesker er bekymrede over spørgsmålet: er det godt eller dårligt? Betjen med det faktum, at loftet i nærvær af en sådan barriere ikke "ånder", på grund af hvilken "drivhuseffekten" dannes.

Stretch PVC loft er helt forseglet

Lignende grusomheder fortalte om plastikvinduer i begyndelsen af ​​deres introduktion til den indenlandske kugle. Og der er ikke sket noget forfærdeligt. Det vigtigste er at sørge for tilstrækkelig ventilation og om nødvendigt øge sin effekt på bekostning af ventilatoren. Sådanne foranstaltninger ville være tilstrækkelige til at sikre tilstedeværelsen af ​​et optimalt mikroklima i rummet, selvom det er "indpakket i PVC".

En simpel ventilator installeret i ventilationshullet løser alle problemer med ventilation af rummet.

Som du kan se, er skaden og fordelene ved stramme polyvinylchloridlofter direkte afhængige af deres kvalitet. Gem ikke, håndter kun med dokumenterede mærker, og det installerede design tjener dig trofast i mange år uden at have en negativ indvirkning på borgernes sundhed.

Stofklæder

Stretch stof loft

Instruktionen indebærer anvendelse af polyesterstof imprægneret med polyurethan til fremstilling af stofstoffer.

Det ligner produktionen af ​​stofstræklofter

Selvfølgelig er det nødvendigt at betale for et sådant produkt noget mere end for en filmprøve, men der er ingen tvivl om kvaliteten, da det vil have tydelig mærkning og følgelig alle de nødvendige ISO-certifikater. Udtalelsen fra lægerne her er utvetydig: der er ingen sundhedsskader. Og jeg vil gerne bekræfte mine ord med nogle tabular data af to førende mærker:

Er strakte lofter skadelige for forbrugernes tilbagemeldinger?

På internettet kan du finde en masse tilbagemeldinger fra forbrugerne ikke kun om fordelene ved stræklofter i udsmykning af lokalerne, men også sundhedsskadet, men for at forstå, hvor meget oplysningerne er sande, er det bedre at lytte til lægerne og omhyggeligt studere materialets sammensætning og dets virkning på menneskekroppen.

Typer af lofter og materialer

Der er to hovedtyper af stræklofter: polyvinylchlorid og stof, der hver især har sine egne fordele, ulemper og specificitet af brugen.

Polyvinylchloridovertræk (eller PVC) er opdelt i følgende underarter:

 • glatte lofter
 • mat;
 • satin;
 • perlemor;
 • eksklusiv;
 • gennemskinnelig.

PVC af en klud har forskellige fakturaer, farver og former - alt for at tilfredsstille selv den mest krævende forbruger. Prisen for dem er forholdsvis lav. Det eneste træk ved disse belægninger er tilstedeværelsen af ​​en uklare søm.

Stofstræklofter har ikke så rige farver som PVC. På byggemarkedet er de hovedsageligt repræsenteret i hvide og beige nuancer. Sådanne lofter har ingen søm, som nogle siger, som en fordel. Prisen på dem er højere end PVC-film.

Sundhedsrisikofaktorer fra nedhængte lofter og deres virkelighed

Trods det faktum, at PVC og stofstræklofter har ubestridelige fordele, skal du ikke glemme minerne, hvis vigtigste er sundhedsskadelig.

For ikke at stole på ubegrundede anmeldelser om fordelene eller omvendt om farerne ved stræklofter for forbrugernes sundhed, er det værd at uddybe sammensætningen og egenskaberne af det materiale, som disse belægninger er lavet af.

Kemisk sammensætning og egenskaber af materialer NP stof og PVC

I starten overvejer vi den kemiske sammensætning af PVC-belægninger, fordi de betragtes som de mest almindelige. Sådanne lofter består af polyvinylchlorid og raffinerede olieprodukter. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på klor og olieprodukter.

Vinylchlorid er et organisk stof, en farveløs gas med en svag sød lugt. Faktisk er det et derivat af ethylen. Dette stof er brandfarligt og eksplosivt og afgiver giftige stoffer under forbrænding. Mere specifikt er det en stærk gift, der er kræftfremkaldende for mennesker.

Derudover indbefatter kompositionen ud over vinylchlorid phenol og toluen. Sådanne stoffer kan kun i høj grad påvirke kroppen.

PVC er en meget modstandsdygtig sammensætning, der er fugtbestandig, den kan ikke opløses i en syre eller et andet kemisk stof, men ved opvarmning mister den disse kvaliteter, det smelter og fordamper endda. I dette tilfælde udledes en lille mængde flygtige kemikalier i luften, blandt hvilke toluen og phenol er de vigtigste. De er kun farlige i store doser.

Stofstræklofter er polyesternet imprægneret med polyurethan. Dette stof ligner gummi og er resistent over for aggressive kemikalier såvel som høje temperaturer.

Derfor kan det på baggrund af en sammenlignende analyse hævdes, at skaden fra stofstræklofter er meget mindre.

Yderligere oplysninger om sammensætning af stræklofter fra forskellige producenter og overholdelse af hygiejniske og hygiejniske krav findes i tabellen:

Er stræklofter skadelige for menneskers sundhed?

Indsendt af: admin i loft 02.09.2018 0 0 Visninger

Udtrykket "reparation er værre end ild" er blevet irrelevant siden det tidspunkt, hvor moderne materialer og teknologier dukkede op, som gør det muligt at omdanne enhver bolig til et smukt, hyggeligt og moderne hus. Men ethvert fænomen har to sider af mønten: Varer optrådte på markedet for efterbehandling materialer, som ikke er ønskelige at bruge i et boligområde. Så for eksempel om stræklofter er sundhedsskadelige er et spørgsmål, der kræver omhyggelig overvejelse både for dem, der planlægger reparationsarbejde og for alle, der ikke er ligeglade med deres menneskelige velbefindende.

Enhver ting kan bære en potentiel trussel - selv det reneste vand bliver et giftstof, hvis det er fuld i mængder på mere end 10 liter. For en person bliver det materiale, hvorfra der er lavet lofter, blevet det stærkeste allergen, på den anden side har derimod ingen negativ virkning.

Det ser ud til, at det er umuligt at bestemme linjen, hvorefter et produkt anses for usikkert, men det er ikke sådan. Der er en miljøstandard ISO, på grundlag af hvilken fabrikanten udsteder et sikkerhedscertifikat.

Når du vælger et firma, der beskæftiger sig med installation af lofter, skal du kræve præsentation af et certifikat af miljøstandard ISO, og hvis virksomheden ikke kan levere det, bestiller tjenesten fra hende ikke nødvendigt.

Du skal vide, hvad certifikatet ligner på forhånd, inden du kontakter et firma. Desværre forfalder samvittighedsfulde sælgere ofte dokumenter, udsteder sit eget skriftlige og trykte dokument for kvalitetscertifikat og overholdelse af standarder.

I prislisterne over tjenester fra de fleste virksomheder, der beskæftiger sig med installation af lofter, er to fremstillingslande angivet: Kina og Belgien faktisk produceres det overvældende flertal af materialer i Kina. Og selv de materialer, der er placeret som "belgiske" eller "europæiske", produceres ofte i Kina.

Men det betyder ikke, at produktkvaliteten på forhånd er lav: "Fabrik" materialer med den nødvendige certificering kan have fremragende egenskaber.

Hvad angår materialer fra Belgien, er det ofte ikke en producent, men en leverandør der køber varer i Kina. Der er ingen fabrikker eller fabrikker involveret i fremstilling af materialer til lofter i Belgien.

Før du finder ud af skaden på stræklofterne, skal du vide, hvad det er, og hvilke typer lofter tilbyder moderne virksomheder på markedet for reparation og efterbehandling.

Streklofter - Et design, der er monteret for at visuelt justere loftets plan, hvilket giver en vis farve og design. Installationen består i at fastgøre guiderne langs hele omkredsen af ​​loftet med efterfølgende spænding på det af det valgte materiale.

Materiale til sådanne loftsstrukturer er af to typer:

Eksternt adskiller de to materialer, hvis de er lavet i samme design - hvid farve, ikke af hinanden. Men sammensætningerne af materialer er radikalt forskellige: stof fremstillet af polyestermateriale imprægneret med polyurethan. Sådanne lofter er "vejrtrækning" og er monteret ved "koldmetoden", det vil sige uden brug af en speciel varmluftspistol.

Prisen på stofloftet er højere end tilsvarende PVC, men under hensyntagen til sikkerhedsaspekterne er tekstilmaterialer sikkert mere velegnede til boligområder. Sådanne suspenderede lofter i børnehaven eller i soveværelsesallergi vil være uundværlige.

Polyvinyllofterne adskiller sig ikke i sådanne karakteristika, hvorfor overvejelsen af ​​usikkerhed for nedhængte lofter primært vil indeholde oplysninger om farerne ved PVC.

Polyvinylchloridlofter har et stort udvalg af designs: matte og blanke, farvede og hvide, gennemskinnelige og perle, de giver dig mulighed for at realisere enhver ide. Men det er vigtigt at forstå: vil flyvningen af ​​design ideer, når dekorere loftet være en måde at skade dit helbred?

Polyvinylchlorid består af olieprodukter, mens størstedelen af ​​det kan tages op ved at give bestemte egenskaber til materialet:

Hvis vi taler om potentielt farlige stoffer, der kan være indeholdt i materialets sammensætning for lavtliggende loftslofter, kan vi skelne mellem fire navne:

 1. Phenol - dette udtryk skjuler normalt carbolsyre, hvilket er et stof med lavt smeltepunkt og giftige dampe.

Fenoldampe kommer let ind i kroppen gennem åndedrætssystemet, fordøjelseskanalen og endda i huden. Det har tendens til at ophobes i kroppen, kun delvist udskilles i urinen. Fenoldampe har en toksisk og lokal irritationsvirkning. At genkende phenolforgiftning kan være en skarp svaghed, opkastning, skæring slimhinde, lavere blodtryk, mørk urin, som mørkere endnu mere i luften. Kronisk forgiftning med små doser ledsages af et fald i kropsvægt med den sædvanlige kost, diarré, svimmelhed. En lægeundersøgelse afslører en stigning i lever-, nyre- og lungeskader, lidelser i nervesystemet og fordøjelsessystemet.

 • Cadmium er et kræftfremkaldende stof, der er indeholdt i små doser i tobaksrøg. Når det indåndes, akkumuleres det i leveren, nyrerne og blodet, hvilket forårsager symptomer på forgiftning af kroppen, udvaskning af calcium fra knoglerne og maligne tumorer. Cadmium er et tungmetal, der tilhører kategorien "meget farlige stoffer". Derfor kan indånding af dampe forårsage hævelse af luftvejevævets væv, kvalme, opkastning og endda dødsfald.
 • Methylbenzen er et giftigt stof af vegetabilsk oprindelse, som kan påvirke alle systemer i kroppen, herunder hjernen. Ved kronisk forgiftning med methylbenzen dampe udvikler en person flere organsvigt, forringelse af kognitive funktioner, irritation af huden og slimhinder.
 • Klor - i gasform er det stærkeste toksin. Når den udsættes for klor damp på kroppen, reagerer øjens slimhinde først, så luftvejen. Når koncentrationen af ​​den tilladte mængde i blodet stiger, bliver glottis indsnævret og vejrtrækningen stopper. Nogle gange standser vejrtrækningen ikke, men bliver overflader, hvilket resulterer i hypoxi og bevidstløshed.
 • Desværre, indtil installationen af ​​lofter for at identificere deres skade er yderst vanskeligt. Efter det faktum vil lugten hjælpe orientering: en tung, sødlig lugt, som minder om olieolie maling:

  • hvis duften fuldstændig fordampes om 2 dage - dette indikerer den høje kvalitet af PVC-materialet, som ikke har nogen skade for kroppen
  • Hvis duften er til stede i lokalet 10-14 dage efter installationen, er lofternes kvalitet acceptabel, men det er vigtigt ikke at være i stuen i den nævnte periode, indtil de skadelige stoffer forsvinder fuldstændigt.
  • Hvis lugten vedvarer i mere end to uger, betyder dette en meget lav kvalitet af materiale, der er farligt for menneskers sundhed, sådanne lofter skal fjernes.

  En lille antydning ved valg af et firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, kan tjene som en anbefaling til at søge efter personer, der allerede har brugt tjenester i et bestemt firma og kan dele information om tilstedeværelse eller fravær af lugt.

  Du kan finde dem blandt venner, kolleger, placere en annonce på den sociale netværksside eller sende et emne på forummet.

  Ifølge læger er der et andet aspekt, der fortjener opmærksomhed, når man overvejer skaden på stræklofterne - dette er "drivhuseffekten" i rummet. For første gang begyndte populariteten af ​​plastikvinduer at tale om dette fænomen, og efter at gulvene var dækket af et laminat af ikke-naturmateriale, blev væggene dækket af vinyl tapet og lofterne med PVC strækstof, blev problemet virkelig presserende.

  Naturligvis er skadevirkningen på drivhuseffekten meget mindre end fra forgiftning ved giftige dampe. Men manglen på naturlig luftcirkulation i rummet fører til en overtrædelse af mikroklimaet, som følge af hvilken skimmelsvamp, forskellige svampe osv. Kan optræde i rummet.

  Når du bruger syntetiske materialer, der ikke tillader luft at passere igennem, er det derfor nødvendigt at overveje et ventilationssystem til rummet. I dette tilfælde vil der ikke være nogen skade fra stræklofter lavet af PVC og andre materialer til gulv og vægge.

  Hvis vi overvejer spørgsmålet om skade og fordel af stræklofter i vid udstrækning, er det umuligt at ikke nævne brændbarheden af ​​materialet, det vil sige dets toksicitet under påvirkning af høje temperaturer. Delvist kan skaderne fra brændbarheden af ​​materialet mærkes direkte under lofterne: Når de opvarmes til 70 grader, begynder de at udlede en bestemt lugt, der for det meste er phenol damp.

  I tilfælde af brand vil temperaturen på PVC-materialet være meget højere. Klor, som er en del af materialet, forhindrer ilden, så PVC blot smolders, fylder rummet med giftige dampe.

  Derfor er der en alvorlig risiko for, at en person, som finder sig i det rum, hvor ilden opstod, mister bevidstheden ikke fra røg, men fra giftig forgiftning under smeltning af syntetiske materialer, der anvendes til reparation og udsmykning af rummet.

  I tilfælde af at en person er heldig nok til at komme ud af ildstedets epicenter i frisk luft, vil han stadig have nødhjælp fra en læge, der skal vurdere omfanget af forgiftningen og yde passende kvalificeret assistance.

  Stræklofter - en fremragende mulighed for reparation, som ikke kun hurtigt gør loftet glat uden at ty til vanskelige metoder til gips og kitt. Desuden vil en række designløsninger gøre indre af værelset unikt.

  Men når man udfører reparationer, er det nødvendigt at huske hovedreglerne for at vælge sikre materialer til loftindretning:

  • stofmateriale foretrækkes til PVC;
  • til børneværelse og i stuen hvor allergiske mennesker bor, stofstrammer loftet er velegnet;
  • Med en vedvarende kemisk lugt i stuen efter to uger fra det tidspunkt, hvor lofterne er installeret, skal materialet demonteres, og rummet skal være grundigt ventileret.
  • Du kan kun bestille installationstjenesten fra betroede virksomheder, der har pålidelige anbefalinger;
  • Hvis du oplever symptomer på phenol-, chlor-, cadmium- eller methylbenzenforgiftning, skal du straks forlade rummet og søge lægehjælp.

  Hvis du følger disse regler, vil de nedsatte lofter ikke forårsage forringelse af sundhed og velvære, men tværtimod vil give en følelse af komfort og skønhed i huset.

  Er stræklofter skadelige for helbredet?

  Ikke så længe siden er rygtet, der strækker lofter, utroligt giftige, og det er bedre at opgive, at de begyndte at få fart. Men er det virkelig? Er de skadelige for sundheden?

  Lad os prøve at sammenklare dette problem! Vi vil overveje sammensætningen af ​​de materialer, de er fremstillet af, og så vil du selv forstå, at djævelen ikke er så forfærdelig som han er malet. Sandt nok er stræklofterne lidt overdrevne.

  Argumenter "minus" fra modstandere strækker lofter

  Hvad er så farlige stræklofter for sundhed?

  Det vigtigste argument fra fighters mod "ikke-økologiske" materialer er, at hele Europa har længe nægtet dem, men vi, beboere i tredje verden lande, forsætligt forgifter dem.

  Det er bare nonsens, som endda svært at udfordre! Europa, og hele verden er lige fyldt med polyvinylchlorid. Han er overalt og overalt, og ingen nægter det.

  Plastflasker, linoleum, laminat, ledninger, plastikposer, vinyl tapet og plader og meget mere... Du siger i Europa, at dette ikke er alt? Eller er deres polyvinylchlorid noget anderledes end vores? Absolut ingenting.

  Men det vigtigste her er dette: polyvinylchlorid, det er en klargjort formel, der kom ud af kombinationen af ​​forskellige stoffer. Det betyder, at det på ingen måde har de egenskaber, som komponenterne har! Dette er allerede transformeret materiale.

  Skaden på PVC manifesteres kun i produktionsprocessen, da koncentrationen af ​​dampe af de oprindelige elementer er høj i dette rum.

  Polyvinylchlorid frigiver også giftige stoffer, når de brændes. Men hvad er op til denne virksomhed almindelig borger, stort set?

  Hvorfor PVC stræklofter giver anledning til bekymring?

  Strækloft, det er en tynd plastfilm. Og denne kendsgerning er meget forvirrende købere, for hvem miljøvenlighed - i første omgang.

  De er ikke tilfredse med, at PVC består af ethylen, der ekstraheres fra råolie (47%), chlor, dvs. salt (55%) og tilsætningsstoffer - opløsningsmidler, konserveringsmidler, pigmenter (2%).

  Disse mennesker begynder at adskille egenskaberne af disse tilsætningsstoffer, idet de tror, ​​at det er dem, der på en eller anden måde gør skade.

  Hvad er der mere i PVC? Her er hvad:

  • Phenol (carbolic)
  • Formaldehyd (formalin)
  • Toulol

  Selvfølgelig er disse ikke alle elementer, men denne liste er nok for nogle af dem for ikke at være bange for alvor. Lad os forstå mere detaljeret i hver af disse komponenter.

  phenol

  Phenol lugter også som almindelig skole gouache: den indeholder nok af det. Men på trods af en sådan stærk fordampning kan maling ikke kaldes et skadeligt produkt, da det hele ligger inden for det normale område.

  Carbolsyre, carbolsyre eller phenol, et ekstremt giftigt stof i sin rene form og i laboratorier, der arbejder med det, udføres i specielle masker og handsker, mens de er i et specialskab med en emhætte.

  Hvis du hele tiden indånder ren phenol, vil det ødelægge luftveje, forårsage nervesystemet lidelse, "plante" hjertet. Phenol er særlig farligt for allergikere, da mennesker med nedsat immunitet og dårlig leverfunktion reagerer selv i små doser af dette stof med anfald.

  For resten er carbolsyre helt uskadelig. Desuden overstiger indholdet af byggematerialer og andre husholdningsartikler ikke de tilladte normer. Desuden er det ligegyldigt hvilken producent.

  Med alt ønske fra håndværkere, vil overskridelse af dosen af ​​phenol eller enhver gift ikke påvirke produktionsomkostningerne! Hvis du tilføjer det i en anden dosis, så virker reaktionen simpelthen ikke. Og der er intet punkt i dette.

  Desuden, hvis carbolsyre reagerer med nogle elementer, er dens rene egenskaber allerede tabt, og fordel opnås i stedet for skade. Tror ikke?

  Se derefter, hvor ellers, med undtagelse af stræklofter, er phenol indeholdt:

  • I de fleste stoffer er de mest berømte som aspirin, analgin, orasept. Phenol har bakteriedræbende egenskaber, ødelægger svampe, infektioner, vira, beroliger.
  • I de fleste byggematerialer
  • I nogen børns farver
  • I kosmetik
  • Ved fremstilling af enhver plastik
  • de desinfektionsmidler

  Ja, overalt, der er praktisk talt phenol! Og for at endelig fjerne dine tvivl, lad os sige sådan en ting: Carbolic sælges i fri adgang, i en koncentration på 10%, og det betyder, at det ikke længere er et gift.

  For eksempel vil det samme arsenik til at købe bare ikke virke. Alle farlige giftstoffer er inkluderet i listen over stoffer, der ikke er til salg til private ejere eller organisationer uden særlig tilladelse.

  formaldehyd

  Formaldehyd eller formalin, såvel som phenol, er en gift i sin reneste form.

  Men i produktionen, herunder mad, er formalin kun et konserveringsmiddel, mærket E-240.

  Formalin er overalt: i produkter fra spånplader, i alle byggematerialer, medicin, kosmetik og mad. Det er langt mere farligt end phenol, fordi det ikke kun påvirker nervesystemet og de indre organer, det er også et officielt kræftfremkaldende stof.

  Men massefraktionen i byggematerialer, herunder stræklofter, er ubetydelig og tjener til at beskytte det færdige produkt mod udvikling af svampe og anden nastiness.

  Toulol

  Det er et opløsningsmiddel til polymerer, og uden det er produktion af plast og plast umulig.

  Koncentrationen på samme tid er meget lille, og du vil ikke føle nogen sådan destruktiv virkning, hvis det er fast materiale.

  Men i flydende form er toluen meget flygtig og skadelig, men i denne form er den kun indeholdt i visse typer byggematerialer. For eksempel er den velkendte "Moment" lim, som tidligere blev snappet op af stofmisbrugere. Det er toluenet indeholdt i det og forårsager en hallucinogen og narkotisk virkning. Imidlertid blev denne komponent i 1998 fjernet fra limens sammensætning, og i dag kan toluen i denne form næsten ikke findes andre steder. Det er, selvom det er indeholdt i hævede lofter, er der ingen skade fra den.

  Er stoffets stræklofter sikrere?

  Hvis dette ikke overbeviste dig om ovenstående og et ord "film" går ind i en dumhed, kan du overveje muligheden for at strække lofter lavet af stof. Men, miljøvenlige i dem kun selve ordet, væv. Og faktisk er dette stof også imprægneret med kemi!

  Og stadig et stofloft - en fin støvopsamler, der næsten er uvirkelig at rengøre. Og hvad er i det væsentlige mere skadeligt - du bestemmer dig. Enten den mytiske fordampning af giftstoffer, eller de levende, virkelige støv og kvaler, som er det værste onde for allergikere.

  Generelt, om et strækloft lavet af stof er skadeligt eller ikke, er op til dig. Men vi kan ikke se præcis nogen forskel mellem disse belægninger.

  Er der nogen forskel mellem kinesiske og franske stretchlofter?

  Nogle mener, at kun en dokumenteret producent er en garanti for miljøvenlighed af PVC-produkter. Det vil sige, hvis du køber dyrt materiale fra en europæisk producent, så kan du ikke bekymre dig om noget, da standarder overholdes der.

  Der er en vis sandhed i dette, men... I Europa er det bare fysisk, at der ikke er så mange virksomheder, der fuldt ud kan levere verdensmarkedet med franske loftsbeklædning.

  Hvad er det Frankrig og et par fabrikker? Og har du nogen ide om, hvor meget de skal arbejde for at imødekomme behovet for Rusland alene, hvilket er enormt sammenlignet med dem? Og Amerika? Og resten af ​​landene?

  Og så meget som du vil have, i 98% køber du et "fransk" loft, som er lavet i Kina. Og det betyder slet ikke, at det ikke vil bestå af chlor med ethylen, men af ​​reneste phenol og formalin. Hvorfor dømmer kineserne for dig selv?

  Hvad siger eksperter om stretchlofter?

  Udtalelsen fra eksperter om genstand for skade på stræklofter er utvetydig: en skadelig ting! De anbefaler ikke, at de strækker sig i planteskoler og soveværelser, fordi de advarer om uhyggelige dampe, der vil hjemsøge sovende mennesker for livet.

  Lugten af ​​hævede lofter, der vises under installationen - den sædvanlige lugt af phenol. De er næsten alle nye, plastiske og ingen ting. Men af ​​en eller anden grund er han meget bange for mennesker. Selvom det forsvinder kun et par dage efter at have installeret lofterne.

  Også rådgiver eksperter ikke at sætte pærerne i lysekronerne, der opvarmer overfladen af ​​loftet, fordi det kan provokere udslippet af giftstoffer. Men faktum er, at der ikke sker en sådan emissionstemperatur, men energibesparende lamper er meget mere skadelige...

  P. S. Eksperterne i dette tilfælde er de sædvanlige installationsguider. Og disse mennesker, som du forstår, er meget langt fra kemi.

  Men det er deres meninger, der prickede hele internettet, og de fortæller forfærdelige historier om konsekvenserne af at arbejde med PVC. Men de arbejder med opvarmet PVC, og ja, i dette tilfælde begynder det at frigøre giftige stoffer.

  Selvom her er en af ​​de reelle anmeldelser af en specialist, der længe har været involveret i installation af stretch PVC lofter:

  Men hvad vil du fra dette? Vil du ikke opvarme rummet til 300 grader? Selv køkkenet, hvor potterne koger dag og nat, får ikke så kritiske grader.

  Hvordan man laver et hjem helt sikkert og miljøvenligt?

  Lyrical digression. Hvis du stadig er bange for stræklofter, som ild, så vil vi gerne give dig nogle anbefalinger om, hvordan du sikrer fuldstændig renlighed af dit hjem og krop.

  Det første du bør gøre, er at inspicere husets vægge kritisk. Hvis de er konkrete - er du velkommen til at skifte bolig! Beton stærkt "fonit" fra stråling.

  Hvis der er asfalt omkring huset - gå !! Det er også radioaktivt, da det indeholder knust sten. Den bedste løsning - et lerhus i landsbyen.

  Smid alle retterne, da ethvert metal udsender stoffer, der er skadelige for kroppen. Og ingen Teflon og keramik vil spare dig. Og der er ikke noget at sige om plastik! Fenol, du ved...

  Det er også tilrådeligt at stoppe med at spise og trække vejret, da luften er mættet med stråling og kemiske produkter fra planteemissioner, og fødevaren er gift.

  Tror ikke? Og vi fortæller dig præcis, alt giften! Og grøntsager og frugt og kød. Fordi deres masseproduktion er simpelthen umulig uden brug af kemikalier.

  En frelse - din have og økologisk landbrug uden brug af herbicider, insektmidler og gødning. Men sandheden, et trick venter dig her: Regner er kemiske og sure, og grundvandet er mættet med gødning fra markerne og produktionsemissioner...

  Afslutningsvis vil jeg gerne sige: spørgsmålet om, hvorvidt strækningslofterne er miljøvenlige, vi har åbnet fuldt ud, og nu forstår De selv, om de er skadelige for helbredet eller ej.