Filosofien om komfort: Alt om typer gardinestænger


Hvis vi husker den seneste fortid med gardinskinner til gardiner, bliver det klart, at de har mere praktisk end æstetisk betydning. Og i dag? Typer af gardinstænger til gardiner er så forskellige, at det ikke er en nem opgave at give præference for en eller anden variant. Ved at kombinere funktionel belastning og design er dette vigtige element blevet en integreret del af interiøret, hvilket giver en lys og elegant dekorativ smag til hvert vindue. Ikke for ingenting, de siger, at vinduer er øjne på en lejlighed, så valget af deres design vil bestemme enhed af dit interiør med atmosfæren af ​​komfort, hygge og varme.

Vinduesdekoration er en kompleks proces, der ikke slutter med opkøb af gardiner eller andre typer solbeskyttelsessystemer. Dette er det første skridt til fint og omhyggeligt arbejde. Det cornice er i stand til at give nøjagtighed, harmoni, elegance og endda ekstravagance af dine vinduer.

Selv de dyreste og rige gardiner mister deres charme, hvis grundlaget for dem vælges forkert. Ja, et upassende element er i stand til at forstyrre det komplette billede af opfattelsen af ​​dine gardiner. Det kolossale modeludvalg af typer, former, materialer og farvedesign introducerer selv den mest sofistikerede køber til en usikkerhedstilstand. Derfor skal alle, der har et mål at erhverve cornices, have et helt arsenal af teoretisk viden om typer, former, materialer og også være i stand til at navigere indviklingen i deres ansøgning.

Det er rigtigt, at i enhver person, objekt, materiale skal der være en fremhævning. Så højdepunktet af vinduerne anses med rette for at være gardinstænger.

I øjeblikket kan sortimentet af gardinskinner gøre selv den mest sofistikerede køber forvirret.

Hvordan man nærmer sig valget?

For at alle dine bestræbelser ikke bliver nægtet, bør du vide og huske følgende regler:

 • Gardinestænger skal være sikre og sikre.

Du vil altid købe et produkt, der senere ikke vil medføre ubehag, ulejlighed og problemer. Jeg vil ikke lide af en cornice, der faldt midt om natten og bruge ekstra penge på reparationer eller køb af et nyt element af indretning. Derfor er det smukt design vigtigt, men egen sikkerhed er vigtigere.

 • Dette dekorationselement bør kun understrege enhedens stil i rummet og ikke krænke det.

Her er det vigtigste ikke at skade. Hvis dine tagflader er en synlig del af indretningen, så skal den ideelt set kombineres med gardinernes udvendige design, loftets form og møbler. Med andre ord - at være en. Hvis du har en overvejende klassisk stil i indretningen, så pas på holdere af træ. Til den højteknologiske stil vil de plastikste klareste farver være den perfekte løsning. Fans af Empire stil vil elske de smedede modeller med pompøse tips, og moderne kunstelskere vil være interesseret i metal dem, der er lavet med en række blomster noter.

 • Det er nødvendigt at overveje gardinens type og model

Er enig i, at fløjl vægtede gardiner og snor mekanisme er uforenelige ting. Har du planer om at bruge tyl ud over hovedgardinerne? Derefter skal tagskægget helt sikkert være dobbelt række. Og hvis også lambrequin? Dit valg skal falde på den tredobbelte holder, da du også har brug for en ekstra række med kroge. Disse finesser er vigtige. De er de afgørende kriterier. Overvej alt, og den valgte model vil tjene dig i lang tid. Ellers skal vi i morgen igen gå i butikken og ændre de dobbelte tagskiver til tredobbelt eller omvendt.

 • Produktets længde skal være bevidst

Husk at for små værelser er det uacceptabelt at bruge cornices for hele væggen, det reducerer kun pladsen og fordrejer det overordnede billede af opfattelsen. Og hvis du stadig har købt produktet "fra hjørne til hjørne", skal du bruge blide, tynde, lette og luftige gardiner. De vil tjene en god service - de vil udvide territoriet betydeligt.

Mange foretrækker metalstrukturer på grund af deres pålidelighed og holdbarhed samt de dekorative egenskaber hos nogle modeller.

Varianter af cornices. Deres karakteristiske egenskaber, fordele og ulemper

I dag tilbyder det moderne marked et stort udvalg af gardinstænger. Deres mangfoldighed bestemmes af konfigurationen, fastgørelsesmetode, det anvendte materiale.

Ifølge de funktionelle belastningsmodeller er:

 • profil (undertiden kaldes funktionel)
 • dekorative

Profilmodellernes hovedfunktion er at holde tætte selv de tungeste gardiner, samtidig med at de stadig nemt kan flyttes langs hele længden. I modsætning til funktionelle taggrunde er dekorative elementer kun et element af dekoration, derfor er det ikke værd at tale om deres praktiske egenskaber. Som de siger, kræver skønhed ofre.

Profilskærerne har en række fordele i sammenligning med dekorative.

 • Fremragende bøjninger tager nogen form. Dette skyldes egenskaberne af aluminium, hvorfra den er fremstillet.
 • Karakteriseret af en optimal pris.
 • Forskellige installationsmetoder. Kan monteres i loftet og kan være på væggen.
 • Let valg. Det er meget nemmere at vælge profilmodeller end dekorative dem. Dekorativ cornice skal nødvendigvis tage højde for de stilfunktioner, som rummet har.

I henhold til installationsmetoden er indskæringerne opdelt i:

 • Loft (kan være stang, snor og skinne). Denne klassificering af loftholdere på grund af den anvendte konstruktion. De øger området betydeligt, udvider det indendørs rum visuelt. En meget vigtig egenskab af loftlisterne er deres evne til at harmonisere perfekt med både farven på loftet og møbelens farveegenskaber. Brugen af ​​loftmodeller er en ideel løsning for elskere af svæve- og stræklofter.
 • Vægmonteret

For det materiale, der hersker i bunden, er gardinstænger til gardiner:

 • Metal (der er kobber, aluminium, krom, forgyldt, mat og glans, og selv med Swarovski sten). Enkelhed og elegance er de to vigtigste kendetegn ved metalholdere. En række funktionelle serier giver dem mulighed for at holde væv af forskellig vægt, densitet og struktur. Stærk nok Og smedede openwork elementer understreger subtly elegansen af ​​den stil, hvor rummet er lavet. Skod af metal - drøm om enhver værtinde.
 • Plastik (omkostningseffektivitet er suppleret med praktisk). De mange farver og brugen af ​​tilbehør gør sådanne gardinstænger konkurrencedygtige. Deres fordele omfatter lethed, overkommelighed og nem vedhæftning.
 • Træ (eg og valnød, kirsebær og endda klassen af ​​nåletræer). Sådanne taghuller betragtes som de mest universelle. Perfekt til alle design ideer. Ved antallet af rækker er de oftere single-row.

Ifølge konfigurationen er gardinstængerne opdelt i 4 typer.

 • Strengeinstrumenter gesimser. Disse er fra barndommen. I dag er de forbedret, moderniseret. Universal brug, brugervenlighed, enkelhed - det er alle fordele. Men ulempen er, at modellerne, der har strenge i deres konfiguration, ikke er beregnet til vægtede gardiner.
 • Profil. Flexibiliteten af ​​profilkornene er ansvarlig for den høje anvendelighed, og aluminiumets plasticitet giver en bred vifte af forskellige designs. De bruges ofte til buer og mere komplekse konfigurationer. Og den eksterne visuelle monotoni er let fyldt med holdbarhed.
 • Baguette. Dette er et ofte erhvervet udseende. En række dekorative lameller sikrer deres brede popularitet blandt forbrugerne. Farve under ethvert naturligt materiale - værdien af ​​baguette cornices.

Med antallet af funktionelle serier:

Ved at bruge de bestanddele:

 • Eaves med ringe (træ, metal, aluminium)
 • Eaves med plastik klip

Ved at udstyre mekanismerne i cornices er:

 • Rope management
 • Med fjernbetjening

At vælge gardinstænger til gardiner er en kompliceret proces. Men for at forenkle det til alle under styrken. Det vigtigste er at huske på, at designet ikke skal modsige funktionaliteten. Vælg bevidst, overvej alt: rummets særlige layout, dens stil, typen af ​​møbler og gardiner. Husk, cornices er et vigtigt element i vinduet dekoration.

Hvad er typerne af gardinskinner til gardiner

Gardinstænger til gardiner kommer i mange forskellige typer og størrelser, og deres formål er både utilitaristisk og dekorativt. I denne artikel vil vi se på hvilke typer gardinskinner til gardiner der er og give et billede med en beskrivelse.

Gardinstænger kan klassificeres i henhold til tre hovedindikatorer:

 1. 1 Ved montering til overflade - loft og væg.
 2. 2 Ifølge produktionsmaterialet - træ, plast, metal, kombineret.
 3. 3 I udseende - rund, snor, profil, baguette.

Desuden er tagene af alle ovennævnte typer enkle - enkelt række og komplekse - bestående af to eller flere rækker. Enkle tagstænger bruges, når det er planlagt at hænge kun et gardin eller to på vinduet, men i en række. Komplicerede cornices bruges til at fastgøre flerskiktsgardin kompositioner, for eksempel bestående af gardiner, tyl og lambrequin.

Fastgørelsen af ​​kløften til overfladen afhænger hovedsageligt af funktionerne i væggene og lofterne. Valget af cornice sig selv afhænger af den indvendige stil, hvor rummet er indrettet og udseendet af gardinerne.

Runde gardinstænger

Dekorative hjørner med fleuroner er lavet af træ eller metal. I stil, størrelse og farve er de meget forskellige. De spænder fra moderne til klassiske, giver vinduet et dekorativt præg og blander med næsten alle gardiner. Vælg ringe med kroge eller tøjnåle til dem - afhængigt af hvilket indtryk du vil opnå.

Ringenes størrelse og udseende er næsten lige så varierede, og deres dekoration hjælper med at skabe en fælles stil, når de udsmykker vinduer. Tørspidser til gardiner eliminerer behovet for hylle skuffer eller laver løkker. Ved at kombinere forskellige hjørner og ringe skal du sørge for, at vinduesindretningen ser perfekt ud.

Dekorative hjørner leveres normalt med beslag eller specielle holdere. Da sådanne modeller er ret tunge, monteres beslaget eller holderen på væggen med lange specielle skruer.

Plast dæk og baguette lister

Disse hjørner er flade, 6 og 10 cm brede. De kan være en, to eller tre hule. De er nemme at finde og passer til bredden af ​​vinduerne. De gardiner perfekt indsamlet i små folder. Du kan installere dem både på væggen og i loftet.

Indramningsklodser giver dig mulighed for at skjule og smukt dekorere plastbussen.

Plastdæk er billig, overkommelig og nem at håndtere. Da de ser mere utilitaristiske ud end dekorative, er de gemt i backstage eller under lambrequins.

Eaves af høj kvalitet plast (PVC, polyvinylchlorid) - moderne miljøvenligt materiale, den mest budgetmæssige mulighed. De er ikke kun vægmonterede, men også loftmonterede, og udformningen af ​​nogle hjørner gør det muligt at fastgøre dem lige til vægge og til loftet. Den mest populære farve af plastikskinner er hvid, men der findes andre farver på salg, herunder træ og metal.

PVC tagskinner er lette, holdbare, de er begge runde og formede, og afhængigt af designet, kombineres med alle indvendige stilarter. Profilmodellerne kan bøjes i forskellige retninger, installeret i flere rækker og monteret på ikke-standardåbninger og vægge, med de mest utrolige dekorative fantasier.

Plastdæk med dekorativ rammeformning er meget populære i dag. De kan købes i sættet, og du kan købe stangen separat, for eksempel når designen af ​​en eksisterende tagskinne ikke er for konsekvent med interiøret. Derfor kan baguette cornices ikke kun være plast, men også fra aluminium, såvel som streng og lige runde.

Der er et bredt udvalg af baguette strimler af forskellige størrelser, farver og teksturer. De kan være antik stil, malet i forskellige farver, efterligne tekstur af forskellige træarter. Det er ikke vanskeligt at finde en passende indretning til det færdige interiør, selv for sådanne sjældne vinduesåbninger som karrevinduer.

profileret

Profil hjørner kan være af forskellige farver og former. Derudover er det den mest bekvemme mulighed for ikke-standardiserede vinduer: karrevinduer, mansard og hjørnevinduer. De kan også have forskellige længder og tykkelser, hvilket gør dem alsidige.

String

Lette streng gardin stænger er ideelle til moderne interiør stilarter. Men de er kun beregnet til lette gardiner af luftige stoffer: organza, tyl, slør osv.

Modestiske og koncise snørkroner til gardiner er ikke mindre populære end metal-, plast- og trævarianter, hovedsageligt på grund af den meget overkommelige pris.

Cornices-strings med samme succes kan fastgøres til væggen såvel som til loftet. Hoveddelen af ​​dem er en tynd, der ligner udseendet af en guitarstreng, et metalkabel. Dens længde er fra 2 til 5 meter.

På flyet er kablet fastgjort med små beslag eller beslag. Deres design tillader, hvis det ønskes, at fixere det i to eller tre rækker og hænge flerlags gardiner på den. Selvfølgelig bør de være lette.

Braketterne af snorede cornices kan males i meget fashionable i dag metalliske farver imitere messing, bronze, guld, patched sølv. Og hvis du ikke er tilfreds med deres ukomplicerede koncise design, kan du altid dække en sådan cornice med en interessant og smuk baguette strimmel.

Eaves "cafe"

Disse er yndefulde cornices med fleur-tips, oftest af poleret kobber eller messing. De er monteret på vinduesrammen eller på væggen med beslag, som følger med i sættet. På kanten af ​​"cafe" hænger de ringe med tøjspinde, nogle gange kludsløjfer syes til gardiner eller dikkedarer.

spacer

Sådanne cornices er justerbare i længden og passer næsten alle vinduer. I stedet for dem holder foråret, som er skjult inde i stangen. Spacer-modeller er ideelle til montering i vinduesrammer. Der kræves ikke monteringsbeslag og skruer, der ødelægger trærammens elementer.

Mekanisk og automatisk

Disse gardinstænger er designet til at skubbe gardinerne fra hinanden eller lukke ved hjælp af ruller og andre mekanismer. De er dobbelt, gardinerne på dem er forskudt i begge retninger, eller single, når gardinerne kun flyttes til den ene kant af rammen. Du kan finde dekorative mekaniske eller fuldautomatiske modeller med elektrisk drev.

Løfte gardin stænger til romerske, østrigske og franske gardiner

Løftemodeller anvendes til fastgørelse af romerske, franske, engelske og østrigske gardiner. De adskiller sig også i løftemekanismen: roterende kæde og ledningsstyret.

Gardin til japanske gardiner

Designet af japanske gardiner er ikke helt normalt. Stoffet på dem vil ikke foldes, men strækkes straks, og de kan ikke kun skubbes adskilt, lavet i en linje, men uden at fjerne fra vinduet, arrangeret hinanden efter hinanden eller udskiftes. Derfor har taket til dem brug for en speciel, der består af flere guider og med loftmontering.

For at kunne bevæge gardinerne helt frit og omarrangere dem, har du brug for en separat guide (spor) for hvert panel. I tilfælde, hvor gardinet består af 2 eller 3 paneler, og de ikke er planlagt at blive byttet, kan du begrænse dig selv til tagene på to spor. Panelerne fastgøres til cornice med klæbebånd, hvoraf en halv er fastgjort på panelets øverste del, og den anden på gliderne bevæger sig langs profilsporene.

Gardinestænger til japanske gardiner leveres med manuel - uafhængig eller afhængig og automatisk kontrol. Overvej dem mere detaljeret:

 • Uafhængig manuel kontrol. Klæder flyttes særskilt og holder kanten af ​​deres hænder.
 • Afhængig manuel kontrol. Hvert lærred afhænger af det næste. De bevæger sig kun i grupper eller parvis. For at skubbe eller trække gardinerne for at trække ledningen eller reb.
 • Automatisk styring. Gardinerne på denne kant er styret af
 • fjernbetjening - tag det bare i hånden og tryk på knappen. Den automatiske gardinstang vejer mere end den manuelle manual af samme størrelse, da det elektriske drev gør det tyngre.

Til standardvinduer og gardiner bestående af 2-3 paneler, er det tilstrækkeligt med en manuel tagduggardin. For store og panoramiske vinduer og gardiner bestående af 3 eller flere paneler, er det bedre at vælge gardinstænger med automatisk kontrol.

Når man vælger en kontrolmekanisme for japanske gardiner, skal man huske på, at manuel styring gør det muligt for paneler at blive arrangeret i en hvilken som helst rækkefølge. Ved anvendelse af reb og elektriske betjeninger flyttes panelerne og kun flyttes fra hinanden i henhold til en ordning.

Gardin stænger til japanske gardiner er lavet af plast og metal.

Den mest almindelige og budgetmulighed - plastikafskærmninger med manuel kontrol. De er velegnede til vinduer af mellemstørrelse og ikke for tunge gardiner bestående af 2-3 paneler.

Hvis du planlægger at hænge mere end 3 paneler foran vinduet, er det bedre at give præference til bunden af ​​aluminiumlegering. Det er i stand til at modstå betydelige belastninger og deformeres ikke, selv efter mange års drift.

I tilfælde, hvor det er nødvendigt at dekorere et stort panoramavindue, og det er meningen at installere automatisk kontrol på tagskægget, er det bedre at vælge et produkt fremstillet af hårdmetal, der er behandlet med en speciel vandafvisende belægning. En sådan cornice vil vare endnu længere end aluminium og vil se ud som ny i mange år.

Møbler håndterer

Sådanne fastgørelsesanordninger er egnede til gardiner på stofhængsler. Penner giver dem et sjovt og originalt udseende.

Du kan bruge håndtagene på dørene på skabe og skuffer. Du skal bruge gevindskruer fra begge ender for at fastgøre håndtagene på væggen eller vinduesrammen.

Eaves Tips

Det er ikke så nemt at vælge de rigtige tagskinner, der kan skjule fejlene og understrege indre værdighed. For at gøre dette skal du tage højde for flere vigtige punkter:

 1. 1 Enhver cornice er designet til en bestemt belastning. Derfor skal du i det mindste anslå vægten af ​​gardinerne før du køber den.
 2. 2 Find ud af, hvilke gardinmonteringer (øjenlåg, klæder, hængsler, kroge og mange andre) passer til den gardinestang du kan lide. De skal matche din gardinype og bevæge sig frit på tagene, stille, uden at stoppe og ikke klamre sig til hinanden,
 3. 3 Til lys gardiner passende design med enhver form for vedhæftning - både loft og væg. For tunge gardiner er det tilrådeligt at vælge et loftmontering, der er i stand til at modstå tunge belastninger. Men hvis loftet er strakt, er det nødvendigt på forhånd, inden det strækkes, at sørge for en niche til fastgørelse af cornice.
 4. 4 Placeringen af ​​varmeledningerne og vindueskarmens størrelse påvirker også valget af tagskæggene. Det skal fastgøres på en sådan måde, at alle disse elementer ikke forstyrrer den frie hængning af gardinerne.
 5. 5 Glem ikke, at en korrekt valgt og korrekt monteret tagskinne kan skjule fejlene og understrege indre værdighed som helhed. Således kan et smalt vindue "udvides" ved at sikre en lang cornice med gardiner over den, som helt eller delvis dækker ikke kun vinduesåbningen, men også væggen og "hæver" det lave loft ved hjælp af taggulv og gardiner hængende fra loftet til gulv.

Gardin Gardiner

Cornice udfører ofte ikke så meget sin hovedfunktion som dekorative. Og ikke underligt: ​​designere kunne simpelthen ikke komme forbi en så god mulighed for eksperimentering. Gardinestænger er af forskellige typer, som hver især er gode på sin egen måde.

Hvad er det?

I det store og hele er taghullerne kun et tværsnit, hvor gardinerne fastgøres. Det ser ud til, at der ikke er noget særligt, men nu fungerer ikke tagbøjlerne blot for at holde stoffet. De er vigtige elementer, der giver dig mulighed for at opretholde den ønskede stil i rummet, dekorere det og også gøre vinduet åbent en lysende accent. Eaves er nødvendige for fastgørelse af gardiner på vinduer af en anden ordning. Det kan være klassiske rektangulære vinduer, loft, figured. Afhængigt af formen og formålet med vinduet, samt på dets placering, og vælg den ønskede type af cornice.

Dette element er lavet af en række forskellige materialer, som yderligere påvirker den samlede opfattelse af rummet. Du kan klare det, så det ikke er synligt at tage tagene på taget. De såkaldte hemmelige modeller er populære på det seneste, fordi de skaber en usædvanlig effekt. For selvstændigt at vælge den rette mulighed for gardiner, er det nødvendigt at forstå godt metoderne til fastgørelse, typer, materialer, som gardinstængerne er lavet til. Under hensyntagen til hvert af disse punkter, samt fokusere på den overordnede stil i rummet, vil du være i stand til at købe en god taggrunde og i fremtiden fortryde aldrig at købe.

enhed

Den måde, en bestemt model fungerer på afhænger af dens type. Nedenfor er navne på de vigtigste elementer med en beskrivelse:

 • Beslag eller bøjler til fastgørelse af bunden. Sættet leveres normalt med 2 eller flere stykker, afhængigt af længden af ​​tagskæggene. To beslag (hænger) er monteret på siderne og mindst en støtte - i midten.
 • Grundlaget for hængende gardiner. Med hensyn til typen af ​​tagpladerne kan den være en stang, streng eller profil;
 • Fleurons (hvis forudsat). Dybest set er figurer monteret i enden af ​​runde hjørner med en stang.

I nogle tilfælde vil designet kun bestå af kun en integreret del, fx et dæk, når der fastgøres et dæksak på loftet.

Alle modeller kan opdeles i henhold til monteringsenheden i to store grupper: loft og væg:

 1. Loft muligheder er knyttet direkte til loftet. Loftkonstruktioner kan visuelt øge højden af ​​rummet, gøre det mere majestætisk. I kombination med den store bredde af tagskæggene - fra væg til væg - skaber en virkelig højtidelig atmosfære i rummet. Loftet kan også installeres i tilfælde, hvor det ikke er muligt at fastgøre væggen (f.eks. Hvis vægmaterialet er gipsvæg eller afstanden mellem loftet og vinduesåbningen er for lille). Loftsindstillinger er dårligere end væggen i evnen til at modstå en stor vægt af gardiner, samt valg af monteringsmuligheder til gardiner (loftmodeller skal som regel kun installere to typer - dæk og profil).
 2. Vægoptioner tilbyder et bredt område til fantasi. Sådanne taggrunde er populære ikke det første år og har ikke til hensigt at opgive deres positioner. Oftest er installationen af ​​vægafskærmninger valgt i nærværelse af suspenderede eller nedhængte lofter. Afhængig af gardinmodellen er kun loft- eller vægafskærmninger egnede til fastgørelse. Så det er muligt at hænge romerske gardiner kun på vægvarianter for at opnå en tæt pasning til vinduet. Afhængigt af konfigurationen kan både loft- og vægkornene præsenteres i følgende variationer.

omgang

Runde taggrunde er den mest traditionelle og velkendte type. I øjeblikket er der ikke kun en enkelt række, men også en dobbelt række runde version med stænger med forskellige diametre arrangeret parallelt med hinanden. Round barbells suppleres med specielle tip - blandinger - på hver side. Først havde de ingen dekorative funktioner, men efter et stykke tid begyndte designerne at få dem til at regne: i form af blomster, kronblade, dyrehoved og ikke så længe siden blev flereones dekoreret med strass og emalje frembragt.

Valget af en rund cornice pålægger visse forpligtelser: gardinernes fastgørelser samt gardinens forskellige indretning skal udføres i samme design med spidserne og stangen selv. For eksempel, når man bestiller gardiner med øjenlåg, bør ikke kun gummierne selv, men også gardinerne af gardinerne laves i samme farveskema med cornice og ved hjælp af samme materialer. Tagene kan være både lige og kantede rundt. Hjørnet bruges til at hænge gardinerne i badeværelset, og i udsmykningen af ​​lokalerne er det normalt ikke involveret.

String

String design ser meget moderne og minimalistisk. De tager ikke meget plads og er næsten umærkelige, men deres tilstedeværelse tilføjer den nødvendige skændsel til rummet. Konstruktionen af ​​snorkornet er ekstremt simpelt og består af to beslag, der er udstyret med specielle spændeanordninger og strenge selv. Det er et metalkabel, som kan håndtere meget vægt.

Det samme kan ikke siges om låsemidler, de svækkes sædvanligvis under tunge gardiner, hvilket fører til en "sagging" af hele strukturen. De mest ofte snorede cornices bruges i interiøret i moderne stilarter: Hi-tech, Minimalism, Modern. I traditionelle interiører vil de se mere end upassende ud.

bus

Dækket er en konstruktion, der er udstyret med en speciel hul, i hvilken fastgørelsesmekanismerne er installeret, så blinden glider mellem de to dele af corniceen. Dette blev ofte installeret tidligere i Sovjetunionen, så de fleste vælger ham ved inerti. Antallet af rækker er normalt begrænset til to, men muligheder er mulige. Dette skyldes det forhold, at det ikke er almindeligt at udstyre dækkene med yderligere pompøse detaljer som lamelrequins eller bander: Den utilstrækkeligt majestætiske opbygning af tagbjælken gør det ikke muligt at gøre dette fra et stilistisk synspunkt. Men brugen af ​​lysgardiner i kombination med et glidende tyk gardin er ikke forbudt.

Det store plus er, at gardinet er monteret tæt på loftet på dækkets tagskinner, og der er praktisk taget ingen afstand. Derfor er det dækdæk, der vælges som loftarmaturer: loftet på værelset virker endnu højere.

bagetnye

Baguette suppleres med en udskåret rem. Planck lukker ikke kun alle "stuffing", som er ansvarlig for evnen til at bevæge gardinerne, men fungerer også som et dekorativt element. Den relativt lave pris på baguette cornice giver dig mulighed for at vælge forskellige typer af belægninger: fra plast træfinish til naturlæder. Ofte under baren er der et sted til belysning, hvilket giver gardinerne en særlig charme.

Korrekt valgt belysning understreger yderligere deres skønhed. Som regel gemmer den sædvanlige dækstruktur under stangen, så baguette-versionen er kombineret type.

profileret

Profillisten er i mange henseender ligner et dæk, bortset fra det faktum, at rækkerne i et dækkens cornice er adskilt fra hinanden og repræsenterer som det var enkelte lameller, mens profilen er et enkelt fladt stykke. Profilmodellerne er lavet af fleksible materialer, så de kan installeres lige uden for konturerne på det viste vindue. Den store fordel ved profilindstillingerne er deres fleksibilitet. Hvis du f.eks. Installerer en sådan mulighed i loftet, kan du afrunde sine kanter og "skjule" en ubehagelig type sidevægge.

Profil cornices er et godt alternativ til vægmonteret baguette, fordi de også kan udstyres med en hætte - en bar med forskellige mønstre, der dækker gardinens fastgørelseselementer. Hætten er et element, der ikke er meget bredt, men mulighederne for at dekorere det er ret store: starter fra præget mønstre med forgyldning og slutter med stofbelægninger. Tre-trins profilversion leveres normalt med et strækloft. Det giver dig mulighed for at hænge gardin på samme tid, gardiner og blød pelmet.

teleskopisk

Som navnet antyder kan teleskopmodeller folde og udfoldes. I modsætning til konventionelle rørformede taggange behøver de ikke at blive arkiveret, og tilpasser sig den ønskede størrelse: lige nok til at tilføje lidt. En sådan funktion tillader brugen af ​​teleskopstænger ikke en gang, men i forskellige rum efter forskellige reparationer.

Mini-tagger "cafe"

Stained glass mini-cornice er fastgjort straks til rammen. Sådanne modeller har en relativt lille diameter og leveres normalt parvis. De kan monteres både på toppen og bunden og midt i vinduet for at opnå et godt rustikt udseende af rummet. Evnen til at beskytte hver enkelt ventiler separat, samt en usædvanlig type konstruktion gør teleskop vinduesdesign temmelig populært. Derudover kan denne type vedhæftning spare plads i rummet. Ofte er det farvede kurver monteret på loftet på loftet. Mellem et par af sådanne elementer kan der være fast gardinstof. Til design af loftvinduet er dette design også velegnet.

roterende

Drejbart fastgjort også direkte til hver af ventilerne. Normalt er det valgt til vinduer, der sidder meget dybt i væggen og for døvvinduer. Gardiner monteret på svinget tagene, kan du åbne og lukke, som sash. Normalt kræves kun en cornice, gardinet hænger frit på det.

spacer

Spacer-modeller ligner noget teleskopisk, med undtagelse af få signifikante forskelle. Udvidelsen cornice er en pind med en fjeder inde. Forår "skubber" enderne ud. Således hviler den installerede cornice "mod" væggene uden at behøve yderligere støtte i form af parenteser. Når du vælger denne type, skal du være forsigtig, da med utilstrækkeligt stærkt materiale af væggene kan det skade dem alvorligt. For eksempel vil gipsplader vægge ikke modstå tryk. Det anbefales heller ikke at hænge tunge gardiner på ekspansionslisten. På trods af at designet er ret pålideligt, vil det ikke klare stor vægt.

Til romersk persienner

Sådanne strukturer installeres direkte på vinduesrammen, så du kan løfte gardinet lodret, som persienner. Vinduesrammens størrelse skal ideelt set svare til størrelsen af ​​corniceen, ellers vil installationen blive umulig.

Hvilket er bedre?

Afhængigt af rummets funktionelle formål og om det er bolig eller ikke-bolig, afhænger dets overordnede stil af hvilken indstilling du foretrækker. For private lokaler er det bedre at foretrække enkle, pålidelige strukturer. For eksempel vælger du en passende mulighed på balkonen, hvilken effekt du vil opnå. At skabe et hyggeligt hjemmemiljø bør gives præference runde taggrunde. På værelset der fungerer som et opholdsstue eller soveværelse, kan du vælge enhver mulighed, alt afhænger af dine præferencer og stil på værelset. Især moderne stilarter er "venlige" med snor eller formede strukturer, og baguette eller rørformede modeller passer til mere traditionelle.

Af særlig interesse er loftet. For et skylight vindue placeret i loftet, kan du vælge både mini-eaves "cafe", og for rullegardiner. Det hele afhænger af hvor meget du vil mørke rummet. Almindelige gardiner passer ikke så tæt på glasset som de rullede gardiner, så mere lys vil trænge ind i rummet. Der er ingen dårlige eller gode taggrunde, hver af dem har sine egne fordele. Der er passende og uegnede designs. Hvis du ser på valget fra dette synspunkt, bliver det meget nemmere og mere behageligt.

tilbehør

Eaves er normalt suppleret med de mest forskellige tilbehør. Montage er af to typer: beslag og ophæng. Deres adskillelse er yderst betinget og afhænger af, hvad præcis strukturen er knyttet til - til loftet eller til væggen. Så er suspensioner brugt til loftkonstruktioner og beslag til vægkonstruktioner. Beslagene er åbne og lukkede. Den åbne holder giver dig mulighed for simpelthen at sætte barbell på toppen af ​​bjerget og lige så nemt fjerne det. Normalt er denne type for brug ved loftmontering ubrugelig.

Lukkede fastgørelser indebærer at stangen vil blive gevind i den, så fastgjort til væggen eller loftet og venstre så højre. Der er ingen tvivl om afbrydelse. Derfor skal gardiner, når de vælger fastgørere, overveje denne kendsgerning. Fastgørelser af gardiner findes de mest forskellige: klinger, sløjfer, slips, kroge, ringe, magneter og så videre. Valget af hver skyldes typen af ​​tagskægget samt det faktum, at den anvendte type armatur er lukket eller åben. For eksempel kan gardinet på grommen ikke anbringes på dækkene af den lukkede type, da den ikke kan fjernes for vask i fremtiden uden at adskille bjergene helt. Valg af tips, fokus ikke kun på deres attraktivitet, men også på stangens diameter.

Det er også vigtigt at huske om det generelle stilindhold: At vælge en plastikspids til en stang fra et ædelt træ risikerer du at skabe en absurd duet.

materialer

Eaves er lavet af forskellige materialer, der starter fra temmelig dyre og efterbehandling med de mest tilgængelige:

 • Det mest økonomiske materiale er plastik. Plastakskiver kræves ganske vist i dag, især loft. De overvåger ikke opmærksomheden, så du kan placere accenter i rummet. Sådanne modeller kan endda skjules bag loftet, hvilket skaber illusionen om, at gardinerne ikke er knyttet til noget og bare svæver af sig selv. Denne løsning er anvendelig til enkle, beskedne interiører, men du kan finde lyse løsninger.
 • For nylig er det muligt at klæbe plastkonstruktioner med et specielt materiale, der efterligner forskellige belægninger: træ, læder, lige metal. Fra en afstand er det ikke klart, at der er en falsk foran dig, men ved nærmere eftersyn bliver det indlysende. Plastik og endnu flere metalaksler kan modstå en hel del vægt, men ved bestilling er det værd at afklare dette problem separat.
 • Træafskærmninger - de tidløse klassikere, der giver mulighed for at give et kongeligt udseende til ethvert rum. Der er både rørformede og baguette lister af træ, der begge ser godt ud. Du skal være forsigtig, når du vælger en træ støbning taggrunde. Designet ser ganske massivt ud og er ikke egnet til vinduesdekoration i et lille rum med et lavt loft. Træmodellerne selv er en lys dekoration af rummet, så du skal planlægge deres brug i planlægningsfasen af ​​indretning for at kunne passe dem ind i situationen i fremtiden. Eaves lavet af træ kan modstå en hel del vægt (især vægmodeller). De er perfekt kombineret med de klassiske tunge gardiner af god kvalitet, som brocade, jacquard, tapetry, men kan også forbedre skønheden af ​​lysgardiner.

Metal gardin stænger er de dyreste. De skelnes af holdbarhed, dyre udseende og et stort udvalg af forskellige muligheder.

Metalkonstruktioner er repræsenteret i forskellige belægninger:

Teksturerne kan være matte eller blanke: Matte lister er mere velegnede til moderne interiør og glans for klassiske. Der kan dog være undtagelser fra denne regel. Figured eaves nyder særlig kærlighed og popularitet. Du kan købe klar smedet cornice, og du kan bestille et individuelt design. Individuelle modeller er dyrere af to grunde: De er lavet i en eksklusiv version og som regel manuelt. Jernridestænger er tunge på egen hånd, så de kræver høj kvalitet, pålidelig vægmontering.

dimensioner

Længden af ​​mini-eaves afhænger af bredden af ​​casement vindue: tagene skal være lidt smallere end casement. Det samme gælder for drejning og muligheder for romerske gardiner. Diameteren af ​​mini-eaves er ca. 1 centimeter. Stålstangens diameter varierer fra 10 til 40 mm afhængigt af rørets formål. Enkeltmodeller er normalt 25 mm i diameter. I dobbeltrørstangen til gardiner svarende til 28 mm og til tule - fra 10 til 16 mm. Længden varierer normalt fra 160 til 360 cm, men du kan købe en stangstang på 28-50 mm i diameter og 6 m lang.

Diameteren på træstangen er standard 28 mm. De fremstiller modeller med en diameter på 16, 28, 25 mm og en maksimal længde på 2 m. Du kan lave en bar op til 50 mm i diameter for at bestille, så kan længden nå 4 m. Plastdækene når op til 4 m og kan være op til 8,7 cm bredde afhængigt af antallet af rækker. Dekorative strimler er normalt 5 eller 9 cm, men modeller med blandinger har bredere strimler op til 300 mm. Diameteren af ​​standardstangen af ​​plast er den samme som træet en - 28 mm. Til køkkener eller badeværelser vælges slanke tyllmodeller på 12 og 16 mm. Længden varierer fra 2 til 3,6 m.

Det er let at vælge den rette størrelse af tagbøjlerne, hvis vi starter fra de eksisterende standarder for valg såvel som fra flere regler:

 • På hver side er det nødvendigt at gøre cornice længere med 15-40 cm end vinduets åbning;
 • Når du installerer en cornice i hele væggen, skal den ligge bag væggen med 1,5-2 cm på hver side;
 • Glem ikke at installere yderligere beslag hver 1.5-2 m for væglister og hver 30-50 cm for loftmodeller.

Farve løsninger

I dag er de mest almindelige hvide cornices. Denne farve er perfekt kombineret med loftet og basispladerne, såvel som visuelt tilføjer rumhøjde. Det ser interessante teksturindstillinger ud. Naturmaterialer, som træ og læder, ser godt ud i klassisk eller kolonialt interiør. Lysforgyldning vil tilføre udsmykningen af ​​pretentiousness i ordets gode forstand. Black curtain stænger passer perfekt til moderne stilarter, især hvis du vil gøre toppen af ​​gardinerne så usynlige som muligt, mens du forlader det spektakulært.

Forskellige metalliske nuancer er ikke ignoreret i flere år allerede. Messing af messing og kobber tilføjer raffinement og kommer til at erstatte det lidt kede guld og sølv.

Hvordan vælger man?

Bedst af alt, hvis du bekymrer dig om valget af tagskægget før reparationsstart. Så behøver du ikke at hente optionen i panik, lidt kombineret med det allerede forberedte interiør. Men det er nødvendigt at starte ikke bare fra stilistik. Værelsesfunktioner betyder også meget:

 • For et smalt langt rum med et vindue på en smal mur, vil dæmningen dække hele rummet rundt om vinduet det bedste valg. Eaves skal hænges under loftet for at balancere rummets proportioner.
 • Træskumstrukturer eller brede baguettekorn skal købes til udsmykning af store haller, da de vil se besværlige i små værelser.
 • Runde kroge er velegnede til indramning af vinduer i et rum af enhver størrelse. Hvis du vælger de rigtige vener, vil rummet virke hyggeligt og mere harmonisk.
 • Stringskovler skaber en interessant effekt af gardiner, der flyder i luften. De er perfekte til små rum, hvor vinduet ikke skal blive centrum, men kun skygge den samlede sammensætning.
 • Jo større og større rummet, jo tykkere den runde tagbøjle skal være, og jo dyrere materialet skal være. Hvis dit budget er begrænset, skal du bruge efterligninger, som f.eks. En plastikstrimmel i stedet for en træ eller en billig smedet model.
 • Smedejernsstrukturer skal altid være en klar accent, det er værd at overveje. "Dræb" det usædvanlige element, men ikke overbelastning af rummet er næsten umuligt. Selv med professionelle designere forårsager det visse problemer.

Hvad er der på mode nu?

I vores tidsalder er mode meget demokratisk, og hver af disse typer gardinstænger har sin egentlige udførelsesform. Specielt dækkens taggrænser, jernrund og smedet figurer er korrekt anerkendt som den mest fashionable. Moderne variationer af den rørformede cornice er monteret på væggen og er udstyret med simple attributter uden for meget dekoration. De adskiller sig ikke i lyse farver: sort er ideel. Den givne model af cornice er kombineret med alle gardiner, herunder de nuværende klassiske modeller på snoet. Det er også velegnet til gardiner på grommets, som designere bruger i næsten alle stilarter.

I tilfældet med smedede indretningsindretning er derimod velkommen. Den seneste tendens er stiliseringen af ​​taggrene under plantens gren. Det kan bare være en ren gren, og måske med blade. Små dobbelte smedejerns mini-ledges har en lignende floral design. Farver til både små og store modeller bør vælge naturlige metaller: sorteret sølv eller guld, alderen kobber og bronze, messing. Sort er også relevant her, især det bruges ofte, når man vælger mini-eaves til loft vinduer.

Eksempler i interiøret

Moderigtigt simpelt jernrørformet cornice tiltrækker ikke for meget opmærksomhed til sig selv, der fungerer som et supplement til det allerede eksisterende interiør. Diskret farve og mat tekstur fremhæver designens bevidste enkelthed, samtidig med at den fremhæver det interessante design af vinduet selv. Dækkestykker er næsten usynlige under loftet i denne stue. Dette valg lykkes for et lille værelse, da det ikke gør det muligt at blokere adgangen til lyset i rummet, samtidig med at visuelt øge loftet. En lignende virkning er ikke kun tilvejebragt af hvid farve og glat tekstur, men også af den kendsgerning, at cornice er identisk med basisbordet i bredden.

Baguette cornice virker som en bande. I et rum med sådanne højt til loftet er denne løsning ret acceptabel. Det ser ikke ud til at være overbelastet på grund af at cornice er valgt for at matche væggen og loftets farve og er lavet i et simpelt design. Plankens geometriske udsmykning følger den generelle retning i indretningen, og farven på det kontrastelement er valgt i samme nuance med gulvene. For det moderne bøhmiske interiør er der ikke noget bedre end en snorret cornice. Det tillader på ingen måde at aflede opmærksomheden fra de lyse gardiner, der tjener som en accent i interiøret. Rullegardiner er fastgjort ved hjælp af en skjult tagbøjle med en løftemekanisme. På grund af dette er den generelle udsigt over soveværelset, indrettet i rustik stil, ikke forkælet af det moderne udseende af designet.

I dette tilfælde er cornice gemt bag loftet, hvilket gør værelset til at virke endnu højere. Det er muligt, at om natten kan du tænde et specielt lys indbygget i corniceen. Det hjælper med at gøre barnets atmosfære mere interessant. Hjørnejernsvart cornice adskiller visuelt væggene og loftet i en farve. Sådanne små kontrastfarver er nødvendige for at skabe et virkelig stilfuldt interiør. Smidede fleron passer perfekt til designet og fremhæver dets lyshed. I dette tilfælde udfører gardinerne ikke en beskyttende funktion og zonering. Med samme formål, udvalgte og små smedet kroge. De adskiller hinanden visuelt fra hver af de "sofaer". Modtagelse giver dig mulighed for visuelt at forøge pladsen uden at miste funktionskomponenten.

Sådan vælges gardinstænger til gardiner, se næste video.

Gardin stænger og tilbehør til gardiner: hvilket er bedre at vælge

Beskrivelse af moderne gardinstænger til gardiner og anbefalinger til korrekt valg af tilbehør

Hvordan vælges en gardinstang til gardiner, der opfylder flere parametre på én gang? For det første bør det fungere som en sikker holder til gardiner. For det andet, hvad skal der være cornice for gardiner, så det kan kombineres med den generelle indvendige styling? Om hvilke gardinstænger og tilbehør til gardiner er, vil du lære ved at læse dette materiale.

Hvad skal være cornice til gardiner

Vinduesdekoration er svært at forestille sig uden en så vigtig detalje som en cornice, som ikke kun udfører funktionen af ​​støtte gardiner, men kan også dekorere interiøret og give det et komplet udseende. Efter at have besluttet på modellen af ​​gardiner eller gardiner og vælger et stof, kan du fortsætte med valget af en passende tagbøjle til gardiner og tilbehør.

Dagens marked er så mættet, at blandt de mange forskellige produkter, der tilbydes, er det meget nemt at gå tabt. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at afgøre, hvilken skinne til gardiner der er bedre.

Der er øjeblikke, der skal være opmærksom på, før du vælger tagskægget:

 1. Bestem det ønskede antal spor. Hvis du planlægger at fremstille kun en type gardiner, kan du købe en enkelt sporet gardinstang. Og hvad skal der være cornice når man kombinerer to typer gardiner (for eksempel tyk og lys, regelmæssig og valset)? I dette tilfælde har du brug for en cornice med to baner. Tre stier vil være nødvendige, hvis gardinerne kombineres med en pelmet.
 2. Når du vælger hvilke hængevægge, skal du overveje bredden af ​​vinduet. Når du vælger en cornice, skal du huske at det skal være 20-45 cm længere end vinduets åbning. I dette tilfælde kan gardinerne eller gardinerne trækkes helt fra hinanden, så der er tilstrækkeligt sollys til at trænge ind i rummet.
 3. Inden du vælger de rigtige taggafler til gardiner, skal du overveje, om det passer ind i stilens indvendige stil. For eksempel, i et klassisk interiør, vil en metalgardinbane med tips se perfekt ud, mens en plastikgardinbane indlejret i en niche i loftet er velegnet til en moderne stil.
 4. Når du beslutter hvilke gardinstænger, der er bedst at vælge, skal du overveje vægten af ​​gardiner. Metalaksler modstår vægten af ​​tæt stof, men plastik er ikke designet til tung belastning, og de købes til lysgardiner.
 5. Og hvordan man vælger en cornice til gardiner på uregelmæssigt formede vinduer eller karrevinduer? I dette tilfælde egnede fleksible plast- eller metalholdere, hvor designet består af flere sektioner, der forbinder i den ønskede position.
 6. Nogle modeller af cornices er udstyret med en speciel ledning, der giver dig mulighed for at skubbe og glide gardinerne.
 7. Vælge hvilken cornice der er bedre at hænge sammen med holderen selv, vælg fester til gardiner - kroge, klip eller ringe. Fastgørelser af enhver art skal let glide langs en snor eller bar og ikke skabe ubehagelige lyde.

At reflektere over, hvilken cornice til gardiner, der er bedre at vælge, bør du ikke glemme, at dens omkostninger oftest bestemmes af hvilket materiale det er lavet af og dets design.

Hvilken gardinstang til hænge er bedre

Afhængig af monteringsmetoden er alle typer gardinskinner opdelt i to store grupper - loft og væg.

Ceiling cornices, som navnet antyder, er knyttet til loftet. Designet består af en profil og guider. Gardiner er knyttet til cornice med hjælp af kroge og kan bevæge sig langs hele længden af ​​guiderne. Ceiling cornices er oftest lavet af tyndt aluminium eller plast, og de har mange fordele. De er universelle, de kan vælges efter bredden af ​​vinduesåbningen, gardinerne på dem lukkes og åbnes frit, og intet forhindrer dette. Loftet kan bruges selv med en minimal afstand mellem loftet og vinduet.

Væg gardin stænger til fastgørelse til væggen. Plast, metal eller naturligt træ anvendes oftest til deres fremstilling. Fordelen ved tagg af denne type ligger i dens dekorative egenskaber, evnen til at vælge den for at matche gardinens farve eller andet tilbehør i rummet.

Når du vælger en cornice, kan du også styres af hvilket materiale (træ, metal eller plastik) det er lavet af.

Træafskærmninger er karakteriseret ved holdbarhed, styrke og fremragende æstetiske egenskaber.

Plastafskærmninger afviger i et stort udvalg og billige omkostninger. Deres installation er let, og fleksibilitet giver dig mulighed for at oprette design af enhver konfiguration. Styrken af ​​plastikskiver forlader imidlertid meget at ønske, så tung gardiner på dem er uønskede at hænge.

Metal gardin stænger er ideelle til tunge gardiner, da de er i stand til at modstå deres vægt. Metalstrukturen er dog ret tung, så installationen kræver særlig pleje.

Yderligere kan du gøre dig bekendt med beskrivelsen af ​​et design af tagbøjler til gardiner.

Moderne typer gardinskinner til gardiner: skinner

Skinneafskærmninger kan være både plastik og metal. Designet er udstyret med glidevalser. Rails kan være dekorative, almindelige eller malet. Fleksible cornices bruges til karrevinduer og buede vinduer, stålgardiner til tunge gardiner og kombinerede til at kombinere flere typer gardiner og lambrequins.

Disse moderne typer gardinskinner er let afkortet med en regelmæssig savsås og fastgjort til væg eller loft.

Kombineret cornice har som regel 2-3 spor, designet til hovedgardinet, gardiner og pelmets. Normalt pelmet hængt på skinnen, der ligger foran de vigtigste skinner beregnet til gardiner.

Skjulte skinner er lavet således, at rullerne, skyderne og andre glidende dele er skjult bag forenden. Tynde skinner anvendes ikke kun til lysgardiner, men også til lambrequins omkring barnesenge.

Rails kan udstyres med ledningskabler og indbyggede kroge til fastgørelse af østrigske, romerske gardiner og gardiner med festoons. Multipurpose skinner er monteret på væggen eller i loftet. De bøjer let, så de kan installeres på vinduer af enhver form.

Skinneafskærmninger er færdige med beslag, skruer, begrænsere, løbere, ruller eller kroge. Strukturen er monteret med beslag og skruer. Begrænsninger er monteret på kanterne af tagskægget og forhindrer ringene og løberne i at falde, som bruges til at fastgøre gardiner til cornice.

For at gøre gardinerne mere imponerende, stop dit valg på skinner med en overlapningsmekanisme. Takket være ham er gardinerne i midten af ​​tagskæggene ikke konvergerende ende-til-ende, men overlapper hinanden, som ser oprindelige ud.

Almindeligvis er gardinerne på skinneflodene ikke forskudt, da konstruktionen selv ikke ser æstetisk glædeligt ud. Derfor er kantene på gardinerne fastgjort på begge sider ved hjælp af greb.

Hvad er typerne af gardinskinner til gardiner: stænger

En anden type gardinskinner er i form af stænger. De er designet til lys gardiner i stil med en cafe til udsmykning af nicher og døråbninger. Eaves er lavet af bronze, plast eller kobber. Designet kan monteres på væg eller loft. Der er buede stænger designet til vinduer i vinduer, rund og af usædvanlig form.

Og hvad er typerne af gardinstænger til gardiner?

Blandt de forskelligartede:

 • til fastgørelse af gardinerne i døråbningerne. Den ene ende af stangen er fastgjort på dørens ramme, og modsat - på sin øvre kant. Portiere stiger, når du åbner døren;
 • glidende og strækbar. De kan installeres i kajen af ​​en hvilken som helst længde takket være glidemekanismen, foråret og specielle fastgørelser i enderne af tagene. Sådanne taghuller er ikke beregnet til tunge portiere;
 • til en lambrequin. Udstyret med beslag, der er fastgjort til væggen. Stangen er indsat i løkken, lagt på lambrequinens kant og fastgjort til beslaget;
 • stangstangen Eaves flytter let til vinduet om natten og ledes væk til den modsatte væg om dagen, så gardinet ikke forhindrer indtrængning af sollys. Stænger og skodder er lavet af plast, metal og kobber;
 • med fleuroner. Cornice er udstyret med dekorative elementer i enderne af stangen, som forhindrer sløjferne i at falde og dekorere interiøret.

Som henter tagene: stang

Taler om, hvad gardinstavene til gardiner, skal du helt sikkert tale om søjlerne. Eaves stangen er en stang af træ, plast eller metal med ringer fastgjort til den. Stænger af forskellig længde er lavet. Med en ikke-standard vinduebredde kan de forkortes.

Til fremstilling af metalstænger anvendes let aluminium, jern eller kobber. Plaststænger er ikke designet til tunge gardiner og er relativt billige. Eaves fra et træ er udstedt af naturlige materialer og er præsenteret i bredt sortiment og en rig farvepalet.

Stænger kan være skjulte. I dette tilfælde fungerer de som skinner med halvringe monteret på skyderne på bagsiden af ​​tagskæggene. Slip af skjulte stænger med kobber eller træ.

Standard stænger er designet til glatte overflader. Men du kan opgradere dem og fastgøre dem til hinanden med hjørneforbindelser. I dette tilfælde kan de fastgøres på vinduet i karet vinduet. Montage af stænger er lavet med monteringsbeslag.

Afhængigt af gardinens estimerede vægt anvendes to eller flere beslag, som er monteret på væggen i samme afstand fra hinanden.

Hvad er nu fashionable gardinstænger til gardiner: baguetter

Taler om hvad der nu er de mest fashionable gardinstænger til gardiner, vi kan ikke undlade at nævne baguetterne. Baguette cornices har en særprægende detaljer - en bar, der lukker monteringer til gardiner. Planck udfører en dekorativ funktion, og den kan vælges for at passe indretningens stil eller farve og tekstur af gardinerne. Baguetter er lavet af træ, plast eller metal.

Eaves trim kan efterligne værdifulde materialer - træ, marmor, guld, bronze, sølv, læder mv. Cornice med en baguette er fastgjort til væggen eller til loftet.

Du kan vælge udformningen af ​​den ønskede længde afhængigt af bredden af ​​vinduet eller hele væggen.

Planken til en træbaguette kan laves af både værdifulde træarter og dets billige sorter. Produkter kan gribes, kan laves med efterligning af ældning; de er også overtrukket med forskellige farvesammensætninger. Billige baguetter er lavet af spånplader. De er dækket af finer eller film med et mønster, der efterligner strukturen af ​​værdifulde træarter.

Baguette lavet af metal (oftest af aluminium) har en høj kvalitet, ædle udseende. Metalafskærmninger bruges som regel i kontorer og arbejdslokaler, men ikke i husholdningsartikler - i modsætning til træbaguette skaber de ikke atmosfæren af ​​varme, hvilket er så nødvendigt i boligområder.

Plastic baguettes er gode for deres lave omkostninger og praktisk. Baguetter er som regel lavet med to rækker. De består af en dekorativ strimmel og to profiler til hængende lys tule gardiner og tunge gardiner. Du kan også købe et enkelt eller tre-rækken design. Den første mulighed anvendes til køkkengardiner, og den anden bruges til hængende pelmets.

Til lette gardiner påføres baguette med et plastdæk. For tunge gardiner anvendes der en base af træ eller metal, hvortil en dekorativ strimmel er fastgjort. Indramning gardin stænger findes i en lang række, og du kan vælge dekorative strimler i overensstemmelse med den valgte stil i interiøret.

Nu ved du, hvilken slags gardinestænger der kan vælges, hvilket betyder, at det er på tide at være opmærksom på tilbehør.

Originaltilbehør til gardiner

Har du glemt hvad er gardinestængerne til gardiner, skal du ikke glemme, at vinduesindretningen vil være ufuldstændig uden originaltilbehør. Du kan afhente dem afhængigt af typen af ​​taggrunde eller andre detaljer, der pynter rummet.

Ledningssystem til åbning og lukning af gardiner. For let at åbne og lukke gardinerne er nogle skinner udstyret med et ledningssystem. Du kan også installere ledninger til andre typer gardinstænger. I øjeblikket kan butikkerne købes og et elektronisk system, der regulerer processen med åbning og lukning af gardiner.

Knopper. Flerones kaldes dekorative spidser, der pryder enderne af tagene. Deres form kan kun begrænse fabrikantens fantasi. Oftest produceres fleurs i form af kugler, kegler, blade, blomster. De kan være lavet af metal, træ eller plast.

Dekorative ringe. Ornamental ringe bruges til at dekorere kanten af ​​tagskægget, samt at sikre, at gardinerne ikke bevæger sig.

Holder. Holderen til gardiner bruges til at give dem en smuk halvcirkelformet form. Derudover udfører indehaverne en dekorativ funktion, der udsmykker vinduesåbningen.

Magnetiske klip. Magnetisk klip er en moderne enhed til at holde gardinerne på tagskæggene. Clips giver dig mulighed for at hænge gardinet uden at tilføje ekstra sløjfer. Ved hjælp af magneter kan du lægge foldene på gardinerne og tylen. Sammensætningen bliver ikke tungere, den ser lys og original ud.

Forårsklemmer. Fjederklip, der er udstyret med ringe, glider nemt langs tagene, er fastgørelseselementer til gardiner og bruges oftest til lysgardiner. Med deres hjælp kan du justere gardinens længde.