Loftslys i badeværelset: Udvælgelseskriterier, 63 billeder med originale belysningsideer

For at slappe af fuldt ud, skal du skabe en afslappende atmosfære. Belysning hjælper med at nå dette mål.

I de fleste tilfælde vil sollyset opsamle et vindue i badeværelserne, selvom det er på badeværelset, er det lille, så der er behov for apparater, der giver kunstigt lys.

At skabe kunstig belysning i badeværelset, oftest brugt inventar fastgjort til loftet.

Sådanne lyskilder udfører en række opgaver:

 • skabe optimal belysning, lyse nok, men ikke irriterende for øjnene;
 • sikre enhed af stil;
 • opdele rummet i funktionelle zoner.

Zonering et værelse ved hjælp af belysning gør det muligt at tildele i badeværelset et område til badning eller brusebad, afslappende og vask. Hver af disse zoner skal have sit eget lysniveau.

I det område, hvor vasken er placeret, er det nødvendigt, at lyset er lyst. På badeværelset er der behov for et diffust lys, der bidrager til ensomhed og fred - de vigtige komponenter i en god hvile.

Fordelene ved loftlys:

 1. Armaturet på loftet er en stor erstatning for en almindelig lysekrone.
 2. Belysningen, hvor den del af rummet er tændt, hvor det er nødvendigt på et bestemt tidspunkt, er meget bekvemt.
 3. Loftslampe, hvis den er valgt korrekt, skaber et godt lysniveau og giver atmosfæren af ​​komfort og originalitet.

De mest populære indbyggede loftslamper. Der er også suspenderede modeller og overhead.

Der er flere typer belysningsarmaturer til loftet, de adskiller sig i typen af ​​vedhæftning.

Armaturer fastgjort til loftet er velegnede til badeværelser med stort areal og badeværelser med lave lofter.

Indbyggede armaturmodeller installeres i gipsplader. Den lakoniske form og stil design gør denne slags armaturer den bedste løsning til spændingsstrukturer.

Suspended modeller er placeret tæt på loftoverfladen. De vigtigste karakteristika ved sådanne lysarmaturer fra almindelige lysekroner er i mindre størrelser, de diffunderer lys på forskellige måder. Disse belysningsenheder er ikke bange for fugt. De er fastgjort direkte til væggen.

En række sådanne lyskilder er fladformede lamper. Sådanne lamper er fremstillet af forstærkningsbur og reflektor af metal. Plast- eller glasdiffusor fastgjort øverst.

Udseendet af sådanne lyskilder er standard: de kan være firkantede eller runde.

Overhead armaturmodeller er enkle. For disse enheder er både LED- og halogenlamper, såvel som konventionelle glødelamper.

Planlægger et badeværelse renovering? Se på de virkelige billeder af badeværelserne i moderne stil: upåklagelige nuværende udgaver af design og dekoration af badeværelser af forskellig størrelse og form.

Læs om typer og størrelser af bad skærmen i denne artikel.

Hvilken lyskilde du skal vælge

I de fleste tilfælde er indbyggede modeller af belysningsapparater installeret i hygiejniske rum. De er velegnede til både hængende og hængende lofter og jævnt diffust lys, hvilket er særligt vigtigt i badeværelser med stort areal.

Sådanne loftbelysningsarmaturer giver dig mulighed for at gennemføre alle slags ideer fra designeksperter, så du får mulighed for at eksperimentere.

Indbyggede belysningsanordninger er klassificeret efter de modeller, hvor lampen er placeret inde, eller det kan være lamper med et eksternt arrangement af lamper.

Til badeværelset mere egnet første mulighed. Med dette arrangement forårsager lampen ikke overophedning af loftet, hvilket fører til udseendet af gule pletter på det (loftets overflade og lampen adskilles af et metalelement). Desuden, når lampen er placeret udenfor, er lyset spredt i stor vinkel.

For at bestemme antallet af belysningsarmaturer indbygget i loftet, er det nødvendigt for badeværelset, du skal fokusere på rummets størrelse, dets layout og farve og naturligvis tage højde for individuelle præferencer.

Hvis du vil have meget lys i rummet, skal du bruge et par lys.

Placering af lyskilder påvirkes af rummets størrelse. I dette tilfælde vil afhængigheden være proportional: jo større er rummet - jo mere belysningsudstyr er nødvendigt for at belyse det.

For store badeværelser vil den bedste mulighed være at installere indbyggede belysningsmodeller gennem loftet. Et sådant arrangement af lamper, der er egnet til lofter, kræver kun god ventilation.

For eksempel til et badeværelse med et område lidt større end 4 kvadratmeter, har vi brug for LED-lamper med en kapacitet på 2,7 W, i en mængde på fire. Hvad angår belysningen i lokalerne for vandprocedurer, er der fastsat visse standarder for forskellige typer lamper.

Hvilken slags lamper passer til et badeværelse?

Glødelamper er nemme at bruge, dette er en budgetmulighed. Ulempen ved sådanne lyspærer er en kort levetid. Loftslamper har et æstetisk udseende, de tjener som en dekoration af loftet. Taklampen beskytter lampen mod fugt og skader.

Hvis du beslutter dig for at installere den massive lyskilde, skal du bemærke, at den er meget varm, og derfor skal du installere en asbest eller træpakning, når loftet er "float", når du installerer det på et loft lavet af PVC-materialer.

En halogen lyskilde har en glaskugle med en filament.

Til udstyr LED-baggrundsbelysning bruges transparent tape. LED'en er en halvleder enhed.

LED loftslyskilder spare på elregninger. Armaturer med LED'er forbruger to gange mindre strøm end andre lyskilder. Apparater med lysdioder næsten ikke opvarmes og er meget effektive.

LED taklamper kan både være hvid og farve. Sådan belysning er i de fleste tilfælde ikke den vigtigste belysningskilde og er installeret under spændingsloftkonstruktioner. LED-strimler bruges som en ekstra lyskilde.

Udgifterne til lamper med lysdioder er ret høje, men omkostningerne ved køb af lampen er berettiget. Sådanne lamper har høj lydudgang. En anden fordel ved LED-lamper er en lang levetid.

Armaturer designet til lofter har forskellige størrelser, de kan have en eller flere lamper.

Armaturer monteret på loftet kan have en drejelig konstruktion og fastgjort. Drejelygterne har en funktion at styre lysstrømmen i den rigtige retning.

Indenlandske producenter tilbyder lamper til lofter hovedsagelig med almindelige glødelamper. Udenlandske producenter har et stort udvalg af halogenmodeller.

Fugtighedsbeskyttelsesegenskaber

Den bedste mulighed for badeværelset er en lampe med vandtætte egenskaber. Sådanne belysningsanordninger er sikre i drift. Deres design er designet til at opfylde betingelserne for høj luftfugtighed, typisk for badeværelset.

Vandtæt belysningsudstyr har lang levetid i forhold til konventionelle lyskilder installeret på et badeværelse. Sådanne armaturer er ikke bange for temperaturfald.

Placering muligheder

Lamper på loftet kan arrangeres på forskellige måder. Placering kan være rektangulær, cirkulær, oval, kryds, buetformet, bølgende og kaotisk.

Indkvartering afhænger i høj grad af præferencerne hos lejlighedsejere og værelse design.

De bedste design ideer til et badeværelse med bruser er på billedet: Vi har samlet et helt udvalg af originale badeværelsesinteriors med anbefalinger fra designere til udsmykning og udrustning af toiletter af forskellige størrelser.

Giv yderligere belysning i badeværelset kan være på bekostning af tilbehør. Om runde spejle med belysning til badeværelset, læs her.

Du kan se billeder af et lille badeværelse i en lejlighed i artiklen på: http://prostilno.ru/komnaty/vannaya/malenkaya.html

Installation af belysning

Installation af loftlamper er ikke svært, de er bekvemme ikke kun at bruge, men også at installere.

Installation af belysningsarmaturer afhænger af deres designfunktioner og typen af ​​loft. Der er lyskilder, der passer til alle typer lofter og belysningsarmaturer, der kun er beregnet til en bestemt type.

Loftslamper er en af ​​de bedste muligheder for belysningslokaler til vandbehandling. Disse er moderne belysningsenheder, deres størrelse er valgt i overensstemmelse med rummets størrelse: i badeværelset kan du installere en eller flere lamper, der er forskellige i strømmen.

Loftsbelysningsanordninger skal vælges i overensstemmelse med indretningens indretning. Loftlampens originalitet vedhæftede dekorative diffusorer af lys. Lampens design skal passe ind i stilens design.

Fotogalleri

Vi tilbyder at se på muligheder og modeller af loftlamper af lagt på og indbygget type til badeværelse belysning:

Lamper i loftet i badeværelset - de bedste indbyggede og suspenderede moderne ideer (75 billeder)

Ideel lys, ikke stanslys. Om nødvendigt, spredt eller rettet. Evnen til at styre belysning er et stort fremskridt fra den tekniske udvikling. Et badeværelse er et ofte brugt rum, så det er meget vigtigt at vælge den optimale belysning, som kan styres. Gør det lysere, hvis det er nødvendigt, mute.

Moderne producenter producerer et stort antal forskellige lamper og lamper af forskellige former, typer, design. Vanskeligheden er, at det ikke er let for en nybegynder at forstå, at bestemme, hvilken der er bedre at vælge, at understrege interiøret, at føle sig tryg og hygge, mens man er på badeværelset.

Resume af artiklen:

klassifikation

Dekorativ belysning med brug af forskellige ordninger har erstattet det eneste traditionelt installerede loftloft rundt eller kvadratisk form. Og hvis det før det var nok den vigtigste kilde til lys, nu er et moderne interiør design mange muligheder, der udvider ideen om, hvordan man bedst kan udstyre dit badeværelse.

Lamper kan placeres på væggen, loftet, gulvet, forbundet med forskellige kontakter. Dette gør det muligt at styre belysningen på badeværelset.

Typer af lamper

Det moderne marked tilbyder forskellige typer lamper og apparater:

Raster. Aluminiumsgitter monteret på loftet, indgår i designet af denne model af lampen, afspejler lys, gør det tredimensionelt.

LED. Mindste strømforbrug, uafhængighed af spændingsfald - deres store fordele. Ulemper - høj pris.

Embedded. Installeret under installation af loftet.

Spotlights. Bær flere dekorative egenskaber. Pålidelig, praktisk. Tillad dig at specifikt oplyse et bestemt område. Med lethed spille en rolle som hovedbelysningen.

Falsk. Installeret efter alt arbejde i specielle huller i loftet eller i væggen.

Selvlysende. Også omtalt som energibesparelse. Giv ensartet stærkt lys.

Dyurolayty. Fleksible monteringsbånd med LED-pærer og modstande. Installeret normalt omkring omkredsen. Ofte udføre funktionerne i kranse.

Placering af lamper

Af karakteren af ​​placeringen af ​​lamperne er opdelt i følgende kategorier:

 • At belyse spejlet
 • loft;
 • Gulv;
 • Vægmonteret.

Udstyr til rack, stræklofter

Ved indretningen af ​​badeværelset er det vigtigt at vælge den rigtige belysning for at skabe god synlighed. Samtidig er det vigtigt, at det var muligt at regulere lysstyrken. At tage et bad med aroma olier er det usandsynligt, at du har brug for et stærkt lys, men en dæmpet er bare lige.

Til dekoration af slattede lofter i badeværelset bruger de spot-, overhead- og forsænket armaturer med LED-lamper.

Denne form for belysning har sine væsentlige fordele:

 • Energibesparelse på højeste niveau.
 • Lang levetid;
 • Lamperne er økonomiske;
 • Tilgængelighed af transformatorer af høj kvalitet, der beskytter hele enheden mod spændingsafbrydelser.
 • Evnen til at skabe panorama belysning i et lille badeværelse.

En stor ulempe ved sådanne LED-lamper og det udstyr, der er nødvendigt for deres installation (transformatorer, ventilationssystem) er deres høje omkostninger.

Vigtige punkter at være opmærksom på, når du vælger

På badeværelset er det nødvendigt at vælge, arrangere belysningen, så det var behageligt at udføre alle vandprocedurerne. Det stod godt ud, spejlet blev fremhævet. Lyskilder tjente ikke kun en dekorativ funktion, men skabte også en god synlighed.

Vælge belysning til badeværelset, være opmærksom på følgende punkter:

 • Hvad er lampen til?
 • Hvor sikkert og vandtæt er det;
 • Hvad er det design, form, størrelse, type.

Det er blevet fashionabelt at kombinere flere typer lamper, understreger et eller andet funktionelt område - et spejl, en vask, en hylde. Visuelt udvide rummet.

Indbyggede gulvlamper med dæmpet belysning kan skabe den unikke atmosfære i rummet i færd med at tage et bad, skabe yderligere afslapning og ro.

Billeder af designprojekter med design af lamper på et strækloft, gulvbelægning, vægge er tilgængelige både i kataloger og på internetsider. Du kan altid vælge en lys sammensætning til dit badeværelse, som vil appellere.

Udviklingen i brugen af ​​energibesparende lamper øges dag for dag. LED og luminescerende enheder er i stor efterspørgsel. Med deres hjælp kan du lave både grundlæggende og ekstra belysning, skabe harmoni og komfort.

Vandtæt badeværelse spotlights

Vi er glade for at tilbyde de besøgende i online-butikken Lstr-shop.ru en række nye generationens produkter - vandtætte spotlights til badeværelset i et bredt udvalg af verdensberømte producenter.

Sådan vælges spotlights til badeværelset

De mest effektive badeværelse armaturer er forsænket loftarmaturer til badeværelset. Som regel kan deres installation udføres i ophængte eller strække lofter i rummet. For ikke at gå tabt i en bred vifte af armaturer og afgøre det rigtige endelige valg, foreslår vi at fokusere på de grundlæggende parametre, der skal være indbyggede armaturer til badeværelset:

 • Funktionalitet. Hver af de lamper, der er på badeværelset, skal have eget formål. Mæt ikke rummet med et stort antal lysarmaturer. Lyset skal være så tæt som muligt til dagslys;
 • Sikkerhed. Den bedste mulighed er at bruge sådanne armaturer som vandtætte dot-lys til badeværelset, som er i stand til at sikre den absolutte sikkerhed i rummet;
 • Æstetik. Loftsbelysningslampe til badeværelset skal vælges på en sådan måde, at de er i overensstemmelse med det samlede design af badeværelset (farve, struktur, form og materiale);
 • Praktiske funktioner. Indbyggede vandtætte lamper skal placeres så bekvemt som muligt for deres brug.

Rummets æstetiske udseende og praktiske anvendelsesmuligheder afhænger af, hvor korrekt de vandfaste spotlights er valgt til badeværelset.

Lamper i badeværelset på loftet: typer, principper for placering, installation nuancer

Uanset hvor originalt interiøret er, kan alt ødelægge det forkerte lys. Det er ikke overraskende, at spørgsmålet om belysning indtager et ret vigtigt sted, når man arrangerer lokaler til forskellige formål.

Desuden er badeværelset ikke mindre vigtigt end for andre funktionelle værelser. For at skabe den perfekte atmosfære af komfort og hygge, skal du korrekt vælge lamperne i badeværelset til loftet, tage hensyn til reglerne for deres placering og installation.

Hvad skal man overveje, når man vælger enheder?

I processen med at skabe et designprojekt er det nødvendigt at vælge lampens optimale model, idet der tages hensyn til rummets egenskaber, design og tekstur af færdigmaterialer.

For eksempel er indbyggede modeller ikke egnet til at arrangere et badeværelse med et loft lavet af en monolitisk betonplade. I dette tilfælde er det bedre at bruge overhead apparater eller loft i form af lysekroner.

For at skabe et stilfuldt indvendigt og behageligt miljø skal der lægges særlig vægt på valget af belysningsudstyr. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til lampens design, egenskaber, dimensioner, effekt, metoder til fastgørelse af apparatet og behovet for yderligere strukturelle elementer.

Hvis badeværelset er stort, så vil en smuk lysekrone se organisk ud. Men prikkemodellerne, korrekt og jævnt fordelt over loftrummet, giver dig mulighed for at skabe et stilfuldt interiør, der tager højde for trendtrendene.

Ved valg af armaturer skal følgende faktorer overvejes:

 • Rummets område og afstanden mellem lamperne;
 • zoneinddeling af rummet, behovet for at fremhæve bestemte områder;
 • niveau af instrument layout
 • stil retning af interiøret;
 • farveområde af vægge, gulv, møbler og sanitetsartikler;
 • Tilstedeværelsen af ​​spejle, spændingsstrukturer, keramiske fliser og andre overflader, der reflekterer lys.

Før du begynder installationsarbejdet, skal du overveje layoutet af lyskilderne og nuancerne for lægning af kabler. Nogle modeller, der tilbydes af producenter i området, skal skabe særlige forhold.

Produktets kvalitet påvirker deres levetid direkte. Dyre branded modeller af indbygget eller overhead lamper sammenligne gunstigt med billigere dem. De er mere kvalitative, slidstyrke, og derfor holder de deres æstetiske udseende i lang tid.

For at skabe et stilfuldt og originalt interiør i badeværelset må vi ikke glemme sikkerheden. Elektriske apparater beregnet til installation i rum med høj luftfugtighed bør have den maksimale grad af beskyttelse, hvilket svarer til IP65-mærkning.

Ved arrangement af værelser med højt fugtighedsniveau er det nødvendigt at følge visse regler. For at organisere et sikkert værelse belysning vil hjælpe sådanne anbefalinger:

 • Du kan kun bruge vandtætte apparater med en vis beskyttelse mod IP24;
 • i området med høj luftfugtighed at sætte lavspændingsenheder op til 12 V;
 • Ved siden af ​​bad eller brusebad skal du bruge belysningsanordninger af klasse 2 beskyttelse;
 • Det er ønskeligt, at alle metaldele er lavet af rustfrit stål eller har anti-korrosionsegenskaber;
 • pærer og andre varmeelementer af elektriske apparater skal være forsynet med beskyttelsesdæksler eller nuancer.

Du skal også huske om lysstrålernes egenskaber og egenskaber. Så ved siden af ​​vasken er det bedre at bruge en lampe med et blødere gult lys. Ellers vil en ret bleg hud blive afspejlet i spejlet, hvilket forhindrer sminke fra at blive påført korrekt.

For et badeværelse med dimensioner på 5x2 m er 2 lamper på 60 watt tilstrækkelige. Du kan bruge 2 lamper, adskilt på siderne, men i dette tilfælde vil spejlet have brug for yderligere belysning.

Typer af badeværelse inventar

Når der arrangeres ethvert værelse, er det vigtigt at vælge og installere belysningsudstyr korrekt, som for et kombineret badeværelse eller separat badeværelse er opdelt i undergrupper efter flere kriterier.

Placering og fugtighedsbestandighed

Lyskilder kan installeres på forskellige steder i rummet. Afhængigt af dette er de vægmonterede, loftsmonterede, gulvstående, indlejret i et brusebad eller i et spejl.

Skelne mellem almindelige og fugtsikre lamper installeret i loftet på badeværelset. Den anden mulighed er beregnet til installation i rum, der er karakteriseret ved høj luftfugtighed.

De er lavet af fugt-resistente materialer, og deres design tillader ikke stænk af vand at komme ind i enheden.

Opdelt efter placeringsmetode

Armaturer kan være åbne og forsænket. Disse undergrupper er forskellige på den måde, de placeres på - på loftet eller på væggen af ​​rummet.

Afhængig af denne faktor kan de være punkt og vedhæng eller væg.

På grund af det faktum, at der i badeværelset er en øget fugtighed, er det bedre at bruge lamper udstyret med nuancer. Hvis der anvendes konventionelle lamper, vil kontakterne hurtigt oxidere. Dette gør enheden ubrugelig.

Funktioner indbyggede og overhead modeller

Markedet tilbyder et bredt udvalg af lamper af forskellige design. De kan fastgøres til bunden af ​​loftet eller over dets niveau, uanset type - gipsvæg, spænding, slatted.

Afhængigt af monteringsmetoderne er opdelt i tre typer:

 • overliggende;
 • indlejret eller indlejret;
 • poluvreznye.

Forkort forskellige parametre for penetration. Derfor er valget at tage højde for den afstand, som loftet sænkes i rummet.

Størrelsen af ​​rummet bag loftkonstruktionen er mindst 40 mm. For individuelle belysningssystemer er det nødvendigt at sænke fjedersystemerne med 85-100 mm, hvilket er uacceptabelt for et badeværelse med et lavt loft.

Med indlejret udstyr styres lyset nedad, så det dækker ikke hele loftets overflade. En prik tænder rummet lokalt, så du kan skabe et dæmpet baggrundsbelysning på badeværelset.

Dette er den bedste mulighed for værelser med lave lofter. De giver ejeren af ​​lejligheden mulighed for at skabe et originalt indretning, der investerer et minimum af midler.

Overhead lyskilder har deres egen nuancer, når de installeres i et rum med et strækloft. Suspensioner skal bruges, så stoffets belægning eller film ikke sænkes under drift.

Sådanne modeller vil se spektakulære og stilfulde ud i et moderne interiør. De forlader lyse højdepunkter på blanke, teksturerede, spekulære og skinnende materialer.

Den tekniske del af halvskæreren er installeret i indersiden af ​​loftet, og loftet er udenfor.

Deres installation kræver plads bag loftet. I dette tilfælde er lyset rettet vinkelret på flyet og er spredt rundt i rummet, hvilket gør det muligt at bruge lyspærer kraftigere.

Roterende og ikke-roterende enheder

Retningslys giver dig mulighed for at finde de rigtige løsninger i belysningen af ​​forskellige zoner. Af denne grund bliver drejningsmodeller ofte brugt som målrettede kilder.

De er kendetegnet ved et relativt simpelt design - enhedens krop er fastgjort i loftet af loftet, og dets ydre del roterer.

Enheden kan roteres i forskellige retninger og lede lysstrålen til et bestemt område. Det bruges til at fremhæve bad, brusebad, håndvask og toiletbord.

Denne type lampe er fantastisk til at fokusere på individuelle lyse elementer i interiøret - det vil effektivt tjene en unik vase, et attraktivt panel eller en original blomsterkomposition.

Faste armaturer kendetegnes ved fast montering og målrettet belysning. Når den er tændt, er lysets stråler rettet i en retning, normalt nedad.

For rationelt at distribuere lyset, der stammer fra de ikke-roterende modeller, installeres de i grupper. Instrumenterne er placeret på linie, i en cirkel eller på en anden måde. Deres nummer afhænger af rummet.

Punktmodeller er kompakte. Ved udførelse er de opdelt i fremspring fra loftets overflade og skjult i loftophænget system.

Elektriske apparater, forsænket i loftet på badeværelset, velegnet til enhver indretning, men giver mindre lys. Lysstrømmen er rettet tydeligt nedad, og kun et lille område lyser, der er placeret under enheden.

Varianter af lamper til lamper

Vælg ofte en enkel og praktisk glødelampe. Det tiltrækker med sin lave pris, men dårligere end halogen og LED-modeller.

Dets største ulemper er:

 • kort garantiperiode i området fra 1 000 til 1 500 timer;
 • Hvis længden af ​​basen eller størrelsen ikke passer til loftets konstruktion, er det nødvendigt at sænke den ophængte struktur;
 • har ikke beskyttelse mod strømstigninger, derfor brænder den hurtigt ud.

Hvis du regelmæssigt tænder lyset i badeværelset i stedet for traditionelle lamper, er det bedre at give fortrinsret til 5 gange mere økonomisk valg - energibesparelse.

Halogenlamper kan installeres i lofter, der er lave. Under alle omstændigheder vil lysstrømmen være ensartet. De giver mere lys end klassiske, de sparer energi og kan bruges 3 gange længere.

Disse pærer har også tendens til at brænde ud. For at udskifte en beskadiget arbejdstager er det nødvendigt at fjerne holderen på fjederen, tag keglen ud og installer en ny.

Det anbefales ikke at installere lamper med kapsel halogen lyskilder uden beskyttelsesglas.

LED-lamper er kendetegnet ved æstetiske præstationer og konturernes strenge geometri. De er lavet i guld eller sølv nuancer, ligner farve spektrum af VVS inventar.

Den største fordel ved LED-enheder er lavt strømforbrug. Det er ti gange mindre end de gode gamle glødelamper.

Derudover bør der nævnes en række andre fordele:

 • antallet af tænd og sluk reducerer ikke produktets levetid
 • maksimal lyseffekt på 120 lumen / watt;
 • en bred vifte er mulig uden brug af lysfiltre;
 • LED opvarmning op til maks. 60 ° C;
 • sikkerhed i tilfælde af skade på grund af fravær af kemiske forbindelser og glasfragmenter;
 • lang levetid (op til 50.000 timer).

Denne type armaturer er kendetegnet ved fraværet af en naturlig type lysstrøm. For at mildne monokrom af skarpe stråler lidt, er det nødvendigt at bruge yderligere fosfor. Således at lyset ikke pulserer, skal du have en udjævningskondensator.

Lamper i badeværelset

Uhyrlige moderne stilarter kræver original belysning. For det interiør, der er indrettet i stil med art deco-stil, er lyse lamper indrammet med dyre træ, naturlæder og fantastiske halvædelstener ideelle.

Symmetrisk og klar belysning i håndvaskområdet og lige rækker af spot sølvarmaturer passer til badeværelset i en lakonisk hi-tech-stil.

En klassiker antyder naturlighed, elegance og luksus - de monterer æstetiske sconces med nuancer på væggene og falsk glas eller krystal i loftet.

På badeværelset med et lille område er indretningen mere tilbøjelig til at være minimalistisk, hvor du kan variere belysningen. For eksempel installerer et skjult baggrundslys i form af en LED-stripe, der vil belyse bestemte områder.

Du kan bruge lamper i forskellige farver, kombinere elektriske apparater - sconces, lysekroner, indbyggede punktmodeller.

Placering af lyskilder

Hvis du vælger placeringen af ​​armaturer, er det nødvendigt at bruge den lysstrøm, der udsendes af dem til det maksimale. I et værelse med et lille område er det ønskeligt at installere indbyggede lyskilder og placere dem omkring rummets omkreds.

Hvis du vil vælge individuelle zoner, bør du overveje at placere dekorative lys i de udpegede områder. Som regel er embedded point produkter beregnet til generel belysning. Til lokale brugte dekorative lamper fra LED strimler eller lamper.

Med hensyn til det nødvendige antal armaturer, her skal du bruge regler for arrangement af boligområder. Ifølge sanitære standarder bør belysningen af ​​badeværelset ikke være mindre end 50 lx.

Du kan beregne, hvor mange lamper der skal bruges til at belyse et lille badeværelse med parametre på 2x3 m. Til dette har du brug for:

 • 2-3 glødelamper med en total effekt på 150-180 W;
 • ca. 4 LED med indikator 18-24 W;
 • eller et dusin energibesparelse 30-40 watt.

At kende kraften, kan du bestemme det samlede antal lamper og vælge metoden til placering i loftet.

Nuancerne for at installere inventar på badeværelset

Det er vigtigt at arrangere belysning på badeværelset for at tage sig af sikkerheden. Til dette skal du kontrollere, at ledningerne i dette rum er jordforbundne.

Et andet vigtigt punkt er at købe kun modeller af lamper med et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Glem ikke, at når badepletter nemt kan være indenfor elektriske apparater, hvilket medfører alvorlige problemer.

Kompleksiteten ved at installere belysningsarmaturer til hævede lofter afhænger af typen af ​​loftkonstruktion. Hvis badeværelset har et loft på PVC-paneler eller gipsvæg, vil det ikke være vanskeligt at installere lyskilden.

Lampeskærmen skal indsættes i hullet til lampen, og tryk derefter på den med en fjeder.

Hvis badeværelset strækker lofter, skal der til belysningsarrangementet monteres armaturer beregnet til spændingsstrukturer. De er fastgjort til guide- eller loftpladerne.

Nyttig video om emnet

Valget af belysning til badeværelset i videoen:

Finesserne af selvinstallation af en spotlight er belyst i videoen:

Markedet tilbyder en bred vifte af inventar. De adskiller sig i design, funktion, udseende, metode til placering og installation. For at opnå det ønskede resultat i badeværelset, med fokus på de mest spektakulære detaljer, skal du bestemme antal og effekt af lamper. Når du vælger dem, er det vigtigt at overholde sikkerhedsstandarder, når du vælger elektrisk udstyr med et fugtbeskyttelsesniveau højere end IP44.

Badeværelse spotlights: 3 afgørende faktorer for installation

Indbygget loft spotlight til badeværelse på slattedæksløb

Generelt er reglerne for placering af spotlights i badeværelset fiktion, da der simpelthen ikke er nogen regler - alt afhænger af fantasi. Men når man samler dem, bør man være opmærksom på magt og deres tilsigtede formål.

Det vil sige, at den vigtigste faktor er, om det er hovedbelysningen eller hjælpen. Men vi vil diskutere alle de spørgsmål, vi har brug for nedenfor, samt se videoen i denne artikel.

Hvad du skal vide og være i stand til

Spotlights bruges meget bredt, og det er ikke begrænset til hverdagen, og da de kan placeres i næsten enhver rækkefølge og på et hvilket som helst passende sted, bruges de også i kontorer, butikker, børne-, uddannelses- og medicinske institutioner til belysning af produktionsværker, åbne og lukkede pavilloner. Derudover kan installation foretages i nicher, på buer, i vægge, i gulve, i skabe, og så videre.

Faktor nr. 1 - forskellen i metoder til installation

Valgmuligheder for overhead modeller

Overhead belysning enheder:

 • overhead modeller bruges til installation i kontinuerlige lofter, for eksempel på kittede beton gulve;
 • det vil sige, disse er de steder, hvor der af tekniske årsager ikke er mulighed for at lave nicher eller forsænkninger til montering af indlejrede modeller;
 • deres placering bestemmes af tilstedeværelsen af ​​en monteringsplatform, som er fastgjort på betonggulvet, og et diffusionshus er allerede fastgjort til det.

Embedded Models

Indbygget belysning:

 • embedded eller mortise modeller har det bredeste udvalg af applikationer, derfor er efterspørgslen efter dem også meget stor;
 • sådan popularitet er forklaret ved, at de kan monteres i alle typer overflader, under hvilke der er et bestemt frit rum;
 • såsom ophængs- og stræklofter, gipspladestrukturer af forskellige konfigurationer, stigerør, skabe, vægge og lignende;
 • Sådanne indretninger er et fast metalhus med fastgørelseselementer til lampen.

Suspension type belysning spotlight

Suspenderede spotbelysningsenheder:

 • I modsætning til de overliggende og indlejrede enheder har suspenderede punktmodeller ikke en fast tilslutning til overfladen;
 • det vil sige, at enhedens hus er placeret i en vis afstand fra loftet, derfor kan mulighederne for placering af spotlights i badeværelset reguleres ikke kun af afstanden mellem lamperne, men også af deres højde;
 • Til suspension anvendes en kraft, dekorativt designet elektrisk kabel her, men sådanne modeller kan kun anvendes i nærværelse af højt til loftet.

Rotary (venstre) og ikke-drejelig (højre) spotlight

Med designfunktioner kan spotlights opdeles i to hovedtyper - de er drejelige og ikke-drejelige modeller:

 • i dette tilfælde er det umuligt at sige, hvilke enheder der er bedre, baseret på typen af ​​konstruktion, da dette afhænger af deres formål;
 • Rotary modeller monteres bedst i kabinetter eller nær et spejl, hvor der kræves retningsbelyst belysning, mens ikke-roterende modeller er mere egnede til gruppens lysdisplay.

Faktor nummer 2 - kilden til belysning

Spørgsmålet om, hvor mange spotlights du har brug for i badeværelset, afhænger af deres strøm, hvilket er angivet på pakken. Men det er nødvendigt at tage højde for, hvilken slags belysningselement eller lampe der findes i denne enhed, og de kan være:

 • spejl;
 • halogen;
 • energibesparelse;
 • LED.

Spejl glødelampe

I øjeblikket er glødelamper mindre og mindre brugt til spotbelysning, og der er gode grunde til dette. Først og fremmest bruger en sådan lyskilde en masse elektricitet, og gruppesammensætningen vil derfor kræve ekstraomkostninger, hvilket ikke er helt acceptabelt med moderne teknologier.

Derudover har disse modeller ekstremt lav effektivitet, og de er meget varme, derfor anbefaler instruktionen ikke deres anvendelse på plastpaneler.

På foto - halogenlampen

Med hensyn til energibesparelser kan halogenlamper uanset basis også ikke kaldes rentable, da stigningen i energiforbruget medfører en stigning i de finansielle omkostninger. Imidlertid bruger de ofte "halogener", da sådanne spotlights udsender en temmelig kraftig, frostet lysstrøm, der udledes af en glaskappe.

Derfor er de nemme at bruge ikke kun som sekundær, men også som primær belysning, hvilket øger designmulighederne.

Sammenlignet med de to første er energibesparelseslampen den mest økonomiske og har samtidig en temmelig kraftig strøm af frostet lys. Men hun er ikke uden fejl.

Sådanne elektriske apparater har brug for særlig bortskaffelse, og desuden er dets lys ikke helt befordrende for synet. Spotlights med en sådan kilde er dog ganske populære.

Det bedste i alle tekniske parametre kan kaldes LED-lamper, og det er ikke forgæves. Moderne belysningsanordninger med G-53 b base G-70 anvendes i øjeblikket til lamper med nogen strøm, da sådanne enheder udsender jævn, koldt lys og slet ikke opvarmes.

Den største og sandsynligvis den eneste ulempe er den ret høje pris på LED'er, men hvis du tager højde for deres næsten endeløse driftsressource, vil dine finansielle omkostninger være fuldt berettiget.

Faktor №3 - forbindelse

Tilslutningsdiagram for 12V spotlights via en transformer

Som du ser i diagrammet, er lamperne forbundet parallelt via en transformer, men her menes vi 12 volt enheder. Deres nummer afhænger helt af transformatorens kraft.

Så før du køber det, skal du vide præcis strømmen af ​​belysningsenheder og deres antal, og beregningerne udføres bedst med en margen. Hvis der f.eks. Anvendes glødelamper, er de også forbundet parallelt, og mængden afhænger kun af behovet.

Installation af enheden i loftet

Det er sværere at installere en forsænket armatur, og selv da bare fordi du skal lave et pænt hul under sagen med antennerne. Hullet selv kan laves med en krone cutter af den ønskede størrelse eller med en kniv.

konklusion

Installation af spotlights med egne hænder er ret simpelt og hurtigt - det vigtigste er, at du forbinder dem korrekt, især hvis dette sker via en transformer. Nå, hvis du har spørgsmål, vent på dem i kommentarerne.

Fittings i badeværelset til loftet

Et lyst og hyggeligt hus, hvor du vil vende tilbage igen og igen, er naturligvis drømmen om enhver ejer. Valget af belysning i denne sag er af stor betydning. Derfor spørgsmålet om, hvordan du vælger den rigtige lysarmatur i badeværelset og hvilke egenskaber du skal tage højde for, som relevant som nogensinde.

funktioner

Ligesom andre værelser i huset, bør badeværelset være godt oplyst. Lyset i badeværelset kan ikke være for lyst, for ikke at irritere følsomme øjne, hvorfor det bedste er at bruge loftbelysning. Lyset af sådanne lamper rammer ikke øjnene, og de optager ikke ekstra plads, da de er fastgjort direkte til loftet.

Loftslamper har mange fordele. Og en af ​​dem er, at de er nemme at passe ind i en enkelt stil på badeværelset og opdele det i særlige funktionelle områder. Der kan være flere sådanne zoner på en gang: området over badet eller brusebadet over vasken og spejlet samt frizonen.

For hvert hjørne af badeværelset har du brug for belysning af forskellig intensitet.

For eksempel er det bedre at placere en lampe over vasken med en intens lysforsyning og mindre lys over badeværelset. Denne placering af accenter er forbundet med funktionelle funktioner i loftlysene. Ud over indretningens funktion kan belysning også udføre accentuerende og generelle funktioner. Lyset fokuserer på et bestemt område i rummet eller dækker det i sin helhed.

En af de mest almindelige muligheder for badeværelseslygter er retningsbestemt lysarmaturer, hvis position kan ændres manuelt og derved belyser den nødvendige del af rummet. Således justerer du lysflowen selv, hvilket kan være meget praktisk, hvis der er mange zoner i badeværelset, og der er kun en lysarmatur og der er ingen mulighed for at installere en ekstra.

Nu er der et stort antal modeller på belysningsmarkedet, men alle er opdelt i tre hovedtyper: mortise, monteret og overhead.

Belægning eller forsænkning, lamper er placeret i specielle huller i stræk- eller gipsplankloftet, der danner et fladt plan med det. Sådanne lamper har normalt en lille størrelse og installeres straks med et sæt på fem stykker. De passer nemt ind i ethvert badeværelse.

Mortise lamper er meget populære, fordi de kan bruges i næsten ethvert rum og på enhver overflade. Ifølge stilen er de så neutrale som muligt, fordi deres krop er sikkert skjult i hulet i loftet. Forresten, de indbyggede boliger i metal. Og det kan som altid være kobber og aluminium og elitforkromede metaller.

Hængslede lamper er meget mere mærkbare på loftet.

De ligner almindelige lysekroner, kun mindre. Sådanne modeller er ikke længere placeret i loftet, men under det i en vis afstand. Som regel har de et hængende element, der skjuler strømkablet og giver dig mulighed for at justere lysretningen.

Monterede modeller bruger visuelt meget plads, så badeværelserne med lave lofter vil se besværlige, hvilket ikke er tilfældet med ovenlys. Overhead lys er placeret tæt nok til loftet, men ikke indbygget i det helt. De installeres normalt på lofter, hvor huller til det indbyggede armatur ikke kan formes.

Hvilke slags pærer at vælge?

Der er fire hovedtyper af pærer til belysning. Disse er LED, halogen, energibesparende pærer og glødelamper.

Glødepærer falder gradvis ind i baggrunden, og for dette er der flere grunde. For det første mislykkes de hurtigt, og de skal ændres ofte. For det andet kræver de en stor mængde elektricitet, og det medfører uønskede kontantomkostninger. Endelig har glødelamper et gulligt lys, så det er bedre ikke at bruge dem i små rum. Desuden kan de ikke bruges til lamper monteret i loftet af gipsplader på grund af det faktum, at de hurtigt opvarmes.

På grund af sin struktur er halogenpærer mere holdbare: deres varighed er omkring fire tusinde timer. Disse pærer har en kompakt størrelse ved høj effekt. Den store fordel ved halogenlamper er deres pris. Sammenlignet med glødelamper, anses de for langt mere overkommelige. Men de bruger meget elektricitet, så det vil ikke fungere at spare med sådanne pærer.

Energibesparende lamper bruges nu i hvert hjem, og alt på grund af deres effektivitet.

Disse pærer giver en meget behagelig for øjnene mat lys i varierende grad af lysstyrke fra varmere til koldere. Den eneste ulempe er vanskeligheden ved deres bortskaffelse, hvilket kræver særlige behandlingsprocedurer.

Den mest bekvemme og rentable type pærer er LED-lamper. Ud fra de indlysende fordele ved disse belysningselementer kan man skelne mellem holdbarhed og effektivitet i brugen. Lyspærer med LED'er er lidt dyrere, men de vil vare i mange år. De er ideelle til belysning af boliger, da de ikke opvarmes og giver et jævnt koldt lys, behageligt for øjnene. At læse under et sådant lys bliver meget sikrere, fordi øjnene ikke har tid til at blive trætte.

Fugtighedsbeskyttelsesegenskaber

En af de vigtigste egenskaber ved badeværelsearmaturer er fugtbeskyttelse. En elektriker skal ikke lade vand af mange grunde, hvoraf den ene er sikkerhed for belysningsenheden. For at beskytte dit helbred og beskytte din lejlighed mod lukning af det elektriske netværk er det nødvendigt at bruge specielle fugtisolerede lamper i badeværelset. De er ikke bange for vand, de reagerer ikke på pludselige ændringer i temperaturen og vil vare længere end andre belysningsenheder.

Ifølge den internationale standard for belysningsarmaturer til bade og køkkener skal armaturhuset være IP 4 til IP 5 med hensyn til modstandsdygtighed over for fugt. Kun sådanne lamper er beskyttet mod vand. Desuden vil den første type modstå et indirekte hit med nogle få dråber vand, og den anden type er i stand til at modstå indledningen af ​​en stråle med et stærkt tryk. Brug af lamper med vandtætte egenskaber er især vigtigt for familier med små børn, som normalt elsker at plaske vand i badeværelset.

Belysning beregning

Hvis vi går videre fra de etablerede standarder, er der brug for et armatur til et mellemstore badeværelse med mulighed for belysning på ca. 200 lux (hvor lux er en lux, måleenhed for belysning i det internationale system af enheder) pr. Kvadratmeter rum. Derfor er et lysarmatur, der er i stand til at levere 1400 lux, påkrævet til et badeværelse på 7 pladser.

Badeværelse størrelse på 5 kvadratmeter kræver belysning i 1000 lux lys flux Ca. antallet af lux indeholder en normal glødelampe 75-100 watt. Derfor kan en lampe med en sådan glødelampe belyse et lille badeværelse.

LED-pæren har en effekt på op til 3 W, hvilket vil give en lysflow på 200-220 lx. Derfor skal du bruge 3 til 5 LED-pærer til belysning af et badeværelse i 5 firkanter.

På trods af den almindeligt accepterede europæiske standard sætter de for små russiske badeværelser mærket til belysningsstandarden på 50 lux.

Når du køber en lampe og pærer, sørg for at de diffunderer den nødvendige mængde lys til dit badeværelse. Det er bedre at vide størrelsen på badeværelset på forhånd og bestemme, hvilken zone du skal placere lysarmaturet i. Disse parametre vil påvirke typen af ​​armatur og antallet af pærer, der er nødvendige for at give god belysning. Oplysninger om apparatets belysningsegenskaber er som regel angivet i passet, som er knyttet til produktet. Før du køber det, er det værd at udforske. Fabrikanten angiver normalt, hvor meget plads denne eller den pågældende lampe lyser.

For rummelige badeværelser er belysningen velegnet, som på en gang leveres af flere indbyggede pærer, der ligger langs loftets omkreds.

Egenskaber ved installation på forskellige overflader

Metoden til montering af lysekroner og andre loftbelysningskilder bestemmes ikke kun af typen armatur. En stor rolle i denne sag er spillet af den type loft og de materialer, der blev brugt i sin oprettelse. Det er vigtigt at tage højde for, om det vil være et regelmæssigt betonloft eller en speciel loftkonstruktion, som er en stræk, batten eller loft. Ved installation af lampen er det også nødvendigt at overveje, hvor mange centimeter loftkonstruktionen afviger fra selve loftet.

Ikke alle typer armaturer passer til et konventionelt betonloft uden ekstra strukturer. For eksempel kan mortise modellerne simpelthen ikke installeres, fordi de kræver en dybde. Men på den monterede og overhead model er der ingen begrænsninger, så de kan installeres sikkert. Den eneste betingelse er, at sådanne lamper skal monteres på specielle dowels og have en sfærisk eller flad form.

Men vægten af ​​sådanne lysekroner gør ikke noget, fordi betonloftet kan modstå enhver belysningsarmatur.

Belysningslygter og lysmonterede og overliggende lamper kan anbringes på et gipsplankloft, inden i hvilket en elektrisk ledning holdes til hver enkelt lampe. For hver sådan ledning gennem en kontakt afbrydes en vis mængde elektricitet. Dette system installeres samtidig med installationen af ​​loftgipspladekonstruktionen.

Elektriske kabler til sådanne lofter er sædvanligvis placeret i et specielt kabel, der ligner en accordeon-monteret slange. Det er installeret på hovedloftet for at forhindre kortslutninger og for at sikre sikkerheden ved brugen af ​​belysningsenheden.

Når det er monteret på et gipsplankloft på vedhængslamper, er det nødvendigt at sørge for yderligere hængende elementer. Men de indbyggede spotlights behøver ikke sådanne elementer. For dem er det nok at lave specielle huller i loftet og derefter forbinde dem med den allerede installerede elektriske ledning og derefter rette dem i de tidligere forberedte bihuler ved hjælp af specielle monterings "ører" eller fjedre. Sådanne fjedre hjælper med at koble spotlyset til kanterne af det forberedte hul. Vægten af ​​sådanne spotlights skal være lille, og længden er mindst 20 millimeter mindre end monteringshullernes længde. Dette er nødvendigt for at beskytte hovedloftet mod overophedning.

Installation af belysningsarmaturer i lamellofter er praktisk taget ikke anderledes end installation af armaturer på gipsplader. Der er lille forskel mellem de to systemer. Rack designs giver dig også mulighed for at skjule alle interne ledninger, og de fleste af armaturerne er også monteret på den ophængte struktur selv. Til slattede lofter er det også nødvendigt at bore de specielle bihuler og strække de elektriske ledninger, og tilslut dem derefter til belysningsarmaturet. Kabling er normalt simpelthen fastgjort på loftarmene selv.

Stræklofter vil ikke være i stand til at modstå vægten af ​​selv de letteste lysarmaturer.

Derfor skal du købe en speciel beslag, når du installerer armaturer i sådanne lofter. Dette fastgørelsesmiddel skal fastgøres på hovedbetonloftet, trækkes gennem hullet i tillæget, dvs. spænding, loft og derefter fastgør lampen på den. Ved montering af armaturet anvendes der ofte en speciel tætningsring, som hjælper med at skjule åbningen af ​​det ekstra loft, samt at forstærke krydset mellem armaturet, beslaget og strækloftet. Tætningsringen forhindrer deformering af strækloftet i tilfælde af overophedning.

Der er også tilfælde, hvor indbyggede lamper er monteret i strækloftet. I dette tilfælde skal pærerne installeres i dybden af ​​strækloftet, så de ikke ser ud. Med andre ord skal spotlysene være skjult dybt ind i strukturen, således at deres krop og strækloftets plan ligger på samme niveau.

Placering muligheder

Faktisk kan du placere loftlamper overalt, fordi ingen gav specifikke instruktioner i denne sag. Desuden giver designer fantasi hele tiden os nye ideer inden for indretning, og disse nye indretningsløsninger undgår naturligvis ikke at lege med lys.

Der er nogle begrænsninger for placeringen af ​​lamper i steder med høj luftfugtighed, men de er som regel ikke fastsat, fordi det er en selvfølge. For eksempel vil ingen i deres rette sind og lyse hukommelse installere et armatur ved siden af ​​en vandhaner eller en slange, der ikke er beskyttet mod fugt. Lys kan ikke placeres over badeværelset eller inde i bruser. Dette er i strid med elementære sikkerhedsregler. Men ellers (især hvad angår indretningen) er der ingen regler, og der er mange muligheder. Så i dette tilfælde afhænger alt af badeværelsens ejer.

Loftslamper i badeværelset kan arrangeres i enhver rækkefølge. Hvis lyset er forsynet med en enkelt belysningsarmatur, er det bedre at placere det i midten af ​​loftet. I dette tilfælde vil lyset blive spredt jævnt rundt om rummet. Du kan også bruge lys med evnen til at justere retningen af ​​lysstrålen eller en masse punktlygter.

Det antages, at brugen af ​​en volumen enkelt lysekrone på loftet ikke er egnet til et badeværelse, da det hænger ret lavt og derved spiser plads. Men hvis lofthøjden tillader det, kan du prøve denne indstilling. Ærligvis, for al sin upraktiskhed, ser denne lysekrone ud smukke.

Ved hjælp af sådanne modeller af lamper, kan du kompetent passe ind i det indre af badeværelset en lysekrone med elegante blomstermotiver og træagtige motiver, der for nylig blev mode igen.

Volumetriske hængende lysekroner kan ikke kun findes i midten af ​​loftet, men også i periferien og belyser således kun en bestemt del af rummet. Sådanne armaturplaceringsmuligheder er nødvendige for zonering et badeværelse. Desuden kan belysningsenheden i nogle tilfælde ikke blot virke som en kilde til lys, men også som et ekstra element af indretning, der kombinerer skønhed og praktiske egenskaber. Eksempler kan ses på billedet.