Indbyggede loftarmaturer

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Armaturer til lofter

I dette afsnit af kataloget kan du købe ★ lamper til hævede lofter fra førende producenter. Vi garanterer ★ pålidelighed og kvalitet, vi tilbyder ★ gunstige priser og ★ hurtig levering til enhver by i Rusland!

Hvordan man vælger

Ved installation af hængelofter foretages installation af lyskilder på specielt konstruerede armaturer eller armaturer, der tager hensyn til lampens type og vægt og deres placering. Derfor kan du vælge små og tynde lamper til stræklofter eller massive lyskilder med dekorative hængende elementer. Priserne varierer alt efter type og konfiguration.

Hvad skal man overveje, når man vælger lamper til hævede lofter:

 • Den temperatur, som lampen opvarmes på. Stretch loft er et vinyl materiale, der er følsomt for høje temperaturer, så LED eller energibesparende lysstofrør er bedst egnet til sådanne formål.
 • Hvis du vælger lamper med glødelamper, skal du vælge modeller med lyskilder, der ikke kommer i kontakt med loftmaterialet (placeret i en afstand på mindst 200-300 mm). Til varmebestandige spotlights af denne type skal du installere specielle varmebestandige pakninger.
 • Loft højde og rummets størrelse. For små og lave rum er det bedre at vælge tynde lamper til lofter - de skaber en atmosfære af lysstyrke og udvider visuelt rummet. Når du vælger armaturer til et strækloft i gangen, anbefales det at holde på pletter for at oplyse individuelle zoner og spare plads.
 • Indretningsdesign. Kilder til belysning er et af nøgleelementerne i rummets design, så når man vælger en model og farve på lampen, skal man i tillæg til prisen også tage højde for rummets design.

Hvilke forsænkede armaturer er velegnede til ophængt loft

Efter gipspladens lofter er stræklofter blevet meget populære. Deres reflekterende overflade er smukt overvejet med en række lysarmaturer. Men her er det nødvendigt at vide, at valget af lamper til en sådan overflade kræver at tage hensyn til visse nuancer.

Strækloft og indbyggede lys

I dag bruges ofte indbyggede lamper som belysningsanordninger til lofter. Dagens artikel vil fortælle dig, hvilke funktioner der er typiske for spændingsloftflader, og også hvordan man vælger indbyggede lamper til dem og installerer dem korrekt.

Canvas funktioner

Stretch Loft er i øjeblikket den mest populære løsning til boligindretning. For at skabe dem anvendes der et specielt PVC-stof, der strækkes ved hjælp af en bygningsvarmepistol. Som følge heraf tager loftets overflade simpelthen fantastisk udsigt, mens den forbliver praktisk i plejen.
Strukturbygningskonstruktioner har følgende fordele i forhold til andre loftsmål:
PVC'en en klud over tid ændrer ikke farve, springer ikke, og ændrer heller ikke strukturen;

 • Et sådant loft kan have en anden form (simpel, brudt, sfærisk osv.);
 • enkel pleje. Overfladen af ​​filmen vaskes godt med vand og konventionelle vaskemidler;
 • kluden passerer ikke vand, der er det vindende kendetegn ved et sådant loft;
 • forbedret rumakustik;
 • kluden har antibakteriel imprægnering, der forhindrer udviklingen af ​​svampe og mikrober på den;
 • høj brandsikkerhed;
 • varmebevægelse

Det er værd at bemærke, at et sådant design med egne hænder uden særlig viden og værktøjer næppe kan gøres. Derfor er det bedst at ansætte et specialhold, så de kan samle denne gulvplade.

Vær opmærksom! Korrekt udvalgte lamper giver mulighed for at opnå et ufatteligt spil af lys og skygger, hvilket vil give rummet eksklusivitet og unikhed.

Strækbelysning

Bedst egnet til denne indbyggede spotlights. Men for at kunne vælge den rigtige type belysning, skal du kende funktionerne i de indstillede lofter. Disse omfatter følgende punkter:

 • Forlænget kontakt af spændingsvævet med et opvarmet element (for eksempel en pære) kan føre til dens deformation;
 • Ukorrekt installation af belysningsanordninger kan også medføre forringelse af loftets udseende.

Derudover kan følgende punkter have en negativ indvirkning på PVC-arkets holdbarhed og udseende:

 • den første installation af lærredet, udført med krænkelser;
 • brugen af ​​materialer af lav kvalitet, herunder lamper og pærer;
 • ansøgning om at installere forældet eller defekt udstyr.

Den største skade for PVC-folien (baseret på strækloftet) bæres af de indbyggede belysningsenheder. For at beskytte dit smukke loft mod hurtig beskadigelse behøver du ikke kun en dygtig og professionel installation, men også korrekt udvalgt og installeret forsænket armaturer.

Udvalg af belysningsprodukter, der passer til PVC-sengetøj

Lampe indbygget i det hængende loft er hovedsageligt placeret i rummet mellem polyvinylchloridpladen og startoverfladen. Derfor er det nødvendigt at tage højde for denne afstand for at vælge en passende enhed. Ellers ville det være umuligt at installere sådanne armaturer i loftet.

Indbyggede loftarmaturer

Til dato er sådanne overbevisninger blevet opdelt i grupper afhængigt af hvilken type lyskilde der anvendes i dem:

 • LED. Det er bedst at vælge nøjagtigt LED-modellerne, da sådanne lyskilder i løbet af deres arbejde næsten ikke opvarmes, hvilket gør det muligt at montere enheden tæt på lærredens PVC. Men sådanne pærer bruges til at belyse stræklofterne er kendetegnet ved en lidt blålig luminescens, som ikke alle kan lide;

Vær opmærksom! LED-indbyggede lamper vil også være bedre, fordi de bruger den minimale mængde elektricitet.

 • Halogen. Her skal du være meget forsigtig, som halogenpærer i løbet af deres arbejde bliver de meget varme. Derfor er installationen af ​​forsænket spotlights med sådanne lyskilder ikke udført. Deres installation er kun mulig i en afstand på mindst 6-7 cm til lærredens PVC.

Den samme situation som halogen lyskilder er typisk for glødelamper. De bliver temmelig varme under deres arbejde. Som følge heraf er deres installation til ophængte loftsstrukturer kun mulig i en afstand af 12 cm.
Desuden kan armaturerne indbygget i det hængende loft også variere i deres konstruktionsmæssige træk. Ifølge denne egenskab er de af følgende typer:

 • roterende. Tilstedeværelsen af ​​en roterende mekanisme giver dig mulighed for at ændre lysstrømmen ved hjælp af rotation af hængseldelen af ​​enheden;

Vær opmærksom! Normalt er rotationsvinklen for sådanne modeller 35-40 grader.

Drejemodel

 • fast. Sådanne modeller mangler en hængselsmekanisme. Derfor giver de en retningsstrålende lysstrøm i kun én retning - vinkelret nedad i forhold til gulvet.

Fast armatur type

Hvilke typer belysningsenheder er bedst at vælge, du skal bestemme, på grundlag af personlige præferencer, dine økonomiske muligheder samt behovet for at organisere en bestemt type belysning.

Hvad er det sikkert at huske

Uanset hvilke modeller af belysningsanlæg, du har valgt, skal du huske, at en lampe i løbet af dit arbejde vil udstede mindst den mindste mængde varme. Dette er ikke kun forbundet med lyskilden, men også med ledninger.

Vær opmærksom! Ukorrekt valgt tværsnit af ledningerne i ledningerne til armaturerne indlejret i strækloftet vil føre til opvarmning af ledende elementer, som er fyldt med en kortslutning og efterfølgende brand.

Derfor er det vigtigt at vælge ikke kun typen af ​​belysningsarmatur af den indbyggede type, men også tværsnittet af ledningerne i ledningerne.
Separat er det værd at erstatte det, hvis du planlægger at bruge halogenpærer eller glødelamper til at belyse rummet, bør de være strengt valgt for strøm. Jo større lyspærens kraft er, desto mere vil den varme op. Derfor er det bedst at vælge lygter med lavt strømforbrug for hængelofter. Den samme betingelse gælder for LED-produkter, da en sådan pære vil varme op i sit arbejde, men minimalt.

Hvordan man vælger

Ofte fungerer indfældede armaturer i lofterne som ekstra belysning. Derfor skal de opfylde følgende krav:

 • vær kompakt
 • have en overkommelig pris;
 • give mulighed for at fokusere lys på en bestemt del af rummet (drej modeller);
 • skabe usædvanlige lys sammensætninger.

Det vigtigste valgparameter vil være opvarmning af lampemodellen, du kan lide, samt lyskilden skruet ind i den. Eksperter anbefaler, at de indstillede lofter vælges for at vælge LED-roterende indbygget spotbelysning.
Desuden kan valget være baseret på følgende parametre:

 • lampe design. Til dato er denne slags belysningsinstallationer repræsenteret ret bredt. Derfor kan udseendet af enheden være både den mest almindelige og overordentlig smukke;

Udseendet af lampen

 • tilstedeværelsen eller fraværet af evnen til at lave dine egne hænder erstatning af lyskilden. Nogle modeller har indbyggede LED'er;
 • funktionalitet. For forskellige typer belysning skal du vælge forskellige modeller. For eksempel er roterende produkter egnede til accentbelysning af bøger, malerier og andre indvendige elementer og faste til generel eller zonal belysning;
 • vægt. Lamperne skal have en lille vægt, som vil opretholde den konstruerede spændingsloftkonstruktion.

En anden vigtig faktor vil være et sådant aspekt som producenten. Hvis du vil købe et rigtigt højkvalitetsprodukt, der vil vare i lang tid, skal du give præference til kendte producenter (for eksempel NovoTech, Lightstar osv.), Der allerede i flere år har produceret de forsænkede armaturer og pærer. Men købet af kinesiske produkter på markedet kan indpakke skuffelse, når efter et stykke tid enten lyspæren fejler eller lysarmaturen fejler.

Sådan installeres dine egne hænder

For at installere de indbyggede armaturer på strækloftet med succes skal du beregne den strøm, som en lyskilde skal have, afhængigt af placeringen, inden den starter. Til denne beregning skal du bruge formlen og tabellerne nedenfor.

For at beregne den effekt, du har brug for, vil der desuden være standarder for niveauet af belysning, udviklet til hver type rum og opført i SNiP. Først efter at alle beregningerne er udført, kan du starte den direkte installation. Installation af lampens indbyggede plan i loftet er udført i henhold til følgende skema:

 • Sluk først strømmen i lokalet, hvor installationen skal udføres;
 • Desuden skal du inden du installerer PVC-lærredet markere de steder, hvor belysningsarmaturet skal placeres;
 • så leder vi ledningerne og begynder at montere fikseren på det markerede sted;

Vær opmærksom! Med sin armatur skal enheden være korrekt fastgjort på startloftet. Til dette skal du bruge specielle ventiler.

Installation af den indbyggede lampe

 • først efter det strækker vi PVC-lærredet. Det skal noteres placeringen af ​​stativene;
 • På mærkerne lim derefter de specielle ringe. De vil ikke tillade nettet at rive, når huller er lavet i det;
 • vi laver et hul på det angivne sted og trækker ledningerne gennem det;
 • Derefter forbinder vi lampen med ledningerne i ledningerne;
 • på toppen af ​​at klæde en dekorativ ring, der vil skjule alle uregelmæssigheder i installationen.

Således kan et andet antal lysarmaturer installeres på strækloftet. Det vigtigste er at følge instruktionerne beskrevet nøjagtigt og arbejde omhyggeligt med PVC lærred.

konklusion

Løftet om et smukt og holdbart strækloft i huset bliver ikke kun professionelt udført installation af PVC lærred, men også det rigtige valg af den indbyggede lampe med sin yderligere installation. Husk, at korrekt organiseret belysning giver dig mulighed for at tage et nyt kig på værelset og dit loft.

Lamper til strækloft

Hvis du beslutter dig for interiørdesign for at bruge et loftsloft, kan lamper, eller rettere, deres valg, være et stort problem for dig. På den ene side kan de bruges til at fokusere opmærksomhed på bestemte områder af rummet, ændre sin visuelle opfattelse til specifikke arkitektoniske krav. På den anden side, hvis du vælger det forkerte lys under loftet, kan du nemt ødelægge det.

For at undgå fejl ved valg af armaturer til hængende lofter skal der derfor tages højde for to ting: det materiale, hvorfra det er lavet og karakteristika for hver bestemt type lampe.

Der er to måder at installere belysning til ophængte loftkonstruktioner:

 • Armatur er installeret på hovedloftet, som taklamperne er fastgjort til, og hullerne skæres ud i den ophængte konstruktion.
 • Lamperne er bygget direkte ind i loftet.

Begge disse metoder indebærer, at lamperne i strækloftet skal vælges under hensyntagen til graden af ​​opvarmning af lamperne og selve spændingsstrukturens materiale. Ellers på et tidspunkt kan dit loft simpelthen mørkere eller miste sin form, i værste fald - smelte.

Installationen af ​​armaturer og ledninger monteres som regel inden loftet installeres, så du kan sikkert købe de pærer, du ligner først, og først derefter tage højde for deres specifikationer ved at vælge et loftsbelægningsmateriale.

De er glatte eller matte, fremstillet af stof, glasfiber eller PVC, og er forskellige i tekniske egenskaber, som direkte påvirker ydeevnen. For eksempel er PVC belægning modstandsdygtig over for varme og fugtighed, så det kan bruges i næsten ethvert rum og med enhver form for pære. Men stofbelægningen, selvom den har en lav varmeledningsevne, er absolut ikke modstandsdygtig overfor fugt, så i køkkenet eller i badeværelset bør man f.eks. Ikke installere det.

Typer af belysning til monterede konstruktioner

Spændvidden af ​​lyskilder er så bred og forskelligartet, at du kan gå tabt i producentens kataloger. Ecola, Maxus, Osram, Philips, BIG og mange andre, der viger med hinanden, tilbyder os et punkt, halogen, diode, udvendigt og forsænket armatur til lofter. Hvad skal man vælge og hvorfor? Ofte ser vi efter svarene på disse spørgsmål os selv og vælger derfor fejl og fejl ved at vælge de bedste muligheder, men taber værdifuld tid og taber penge.

Lad os se på fordele, ulemper og træk ved hver type. Lad os f.eks. Tage kataloget af Ecola-mærket (Ecola), som er udbredt i vores land - i det takket være et bredt udvalg kan vi finde alle former for belysningsenheder, vi har brug for.

Derfor er loftarmaturer til stræklofter: indbygget og overhead med glødelampe (normal og halogen), fluorescerende (Cll / energibesparende) og LED (led).

For at vælge typen af ​​belysning er det nok at kende de vigtigste forskelle mellem dem:

 • Halogen - disse er glødelamper, som indeholder gas (brom eller iod) i en ballon. Disse lamper varer længere og varme mindre sammenlignet med almindelige glødelamper. Derfor, lamper, der er indlejret i et hæftet loft, hvis du vil bruge glødelamper, er det bedre at vælge med halogenpærer.
 • Fluorescerende udladningslamper, som ved hjælp af kviksølvdamp skaber ultraviolet stråling. Sådanne lamper under det hængende loft vil give et diffust, behageligt lys og spare dine penge. De vil tjene mange gange længere end almindelige glødelamper.
 • LED-lamper, der også kaldes led (fra den engelske lysdiode), er miljøvenlige og super-energibesparende lyskilder. De er perfekte til spotlights i et hængende loft.

Lad os tage et kig på Ecola-biblioteket. Halogenlamper er ikke repræsenteret i det, men som et alternativ til udskiftning af pletter med varme halogenlamper, tilbyder de en temmelig god GX53-model, men sortimentet af energibesparende og LED-modeller er ganske forskelligt. Overvej de specifikke modeller, vi har brug for yderligere i detaljer.

Fordele og ulemper ved forskellige typer belysning

Armaturer til hængende lofter ved hjælp af halogenlamper giver dig mulighed for at justere lysets indfaldsvinkel og på bekostning af strømmen vil skabe effekten af ​​visuel ekspansion af rummet. De vil blive uerstattelige, for eksempel i badeværelset, der tilføjer ekstra plads til et lille rum og endnu større glans til det blanke loft. Imidlertid har en sådan armatur i et ophængt loft mindst to negative egenskaber: knapheden af ​​farveområdet for det udsendte lys og reduktionen i loftets samlede højde med 6-8 cm.

Hvis du vil have armaturer i loftet med almindelige glødelamper, vil du altid vinde med nem betjening og installation. En brændt pære kan hurtigt og nemt udskiftes. Men du bør altid huske, at antallet af lamper pr. Kvadratmeter skal være strengt begrænset - installationen af ​​en sådan lampe i strækloftet er fyldt med overophedning og deformation af lærredet.

Hvad kan Ecola tilbyde os i forbindelse med dette problem? Systemer af adaptere, splittere og patroner til en bred vifte af behov og eventuelle designbeslutninger. Godt, gå videre.

Strålelys til hævede lofter kan være af to typer, afhængigt af placeringen af ​​lamperne: overhead og indbygget. Sådanne lamper er monteret i strækloftet er ret simpelt, og på grund af den hermetiske monteringsplatform kan installeres selv i værelser med høj luftfugtighed.

Et spotlys i strækloftet hjælper med at skjule mulige overfladefejl, så du sparer plads og penge. Og mobiliteten i strukturen som helhed giver dig mulighed for at justere lysstrømmen i den rigtige retning. Den eneste grund til ikke at vælge en projektør i et loft er loftet under installationen. Men på grund af sin økonomi i energiforbrug går det hurtigt af.

Klemmerne og forbindelseskortene til Ecola giver dig mulighed for at vælge og konstruere strukturer fra punktelementer og forbinde dem alle til en strømkilde. Fremragende beslutning efter min mening.

Diodelamper til hævede lofter giver centraliseret panoramaversion og lysstyrke. De øger visuelt loftets højde og fylder det med reflekser af refrakterede stråler. Ved hjælp af lysdioder kan implementeres næsten enhver design beslutning. Sådanne lamper i loftet giver kontinuerlig uafbrudt lys i flere år - de har en rekordfigur af energibesparelse. Dette er den eneste type armaturer i lofter, der ikke har indlysende negative indikatorer.

Ecola tilbyder os en række LED-strimler og tilbehør til dem, lampe-stearinlys, bolde, majs og endda reflektorer - der er et sted, hvor fantasi kan strejfe, hvilket giver ideer af enhver kompleksitet til livet.

Overlygter til hævede lofter er enkle, økonomiske og praktiske at bruge. Det er bekvemt at montere dem på en hvilken som helst overflade, de har forskellige udstyr efter antal og type lamper. Sådanne lamper kan suppleres med strømforsyninger, forskellige elektriske eller elektromagnetiske anordninger og startdesign. Dette er en fremragende budget mulighed for ethvert værelse. Ecola-sortimentet omfatter mindst 5 grundmodeller af overhead- og forsænkede armaturer, der passer til enhver form for belysning og interiør på grund af de mange forskellige modifikationer og farver.

Specificitet af udvælgelsen af ​​lamper til materialet i strækloftet

Når du vælger og installerer armaturer i et hængende loft, vil du helt sikkert støde på visse begrænsninger, der pålægger typen af ​​finish (materiale) og det specifikke design af loftet selv.
En af de vigtigste regler vil være overensstemmelse med fastgørelsesanordninger med dimensioner af lampen. Ellers vil lamperne i loftet simpelthen ikke blive holdt sikkert nok.

Så skal det bemærkes, at forskellige materialer reagerer forskelligt på høje temperaturer. Udvalget af tolerance for strækloftemperaturer er fra 0 til 60 ° C. Derfor bruges oftest som en lampe i det hængende loft LED og fluorescerende lamper.

Hvis du vil bruge glødepærer, er det bedre at installere lamperne under strækloftet, og ikke i det, og sørg for at tænke over, hvor tæt på overfladen der vil være loftlamperne. Ideelle parametre til en sådan armatur i loftet: 60 W for almindelige lamper og 35 W for halogen, med lampeskærme fjernet fra overfladen ved 25-30 cm og rettet nedad.

Energibesparende og LED-lamper i stræklofter kan placeres som du vil - de er mindre udsatte for varme.

Hvis du beslutter dig for at installere spotlights under spændingsloftet, skal du være særlig opmærksom på selve lampens krop. Især hvis du planlægger at bruge halogenlamper - når kroppen opvarmes til en kritisk temperatur, kan dit loft smelte.

For at forhindre dette, skal alle huller i huset isoleres med en varmebestandig pakning eller forsynes med eksterne dele med lav varmeledningsevne. Men det bedste og absolut sikre valg i tilfælde af overhead lys ville være LED elementer.

Nogle Ecola modeller kan endda installeres i træ eller plast uden yderligere varmeisolering. Desuden har Ecola-kataloget flere modeller, som om de er specielt designet til designeren - gyldne og farvede LED-lamper, der ser godt ud i interiører, der kræver specielle løsninger inden for design og belysning.

konklusion

Som du kan se, er emnet belysning i opbygningen af ​​stræklofter ret bredt og specifikt. Det vigtigste ved valg af komponenter er at huske, at de skal være kompatible med materialerne og udføre deres umiddelbare og æstetiske funktioner: at belyse rummet og samtidig skabe hygge og understrege individualitet i hvert rum.

Armaturer til lofter

I XXI århundrede syntes en unik måde at dekorere loftet på, hvilket sparer kræfter på dets udjævning og maling - det er stræklofter. Men på det, som på et normalt loft, er der behov for at installere belysningsenheder. Placering af lamper til aftenbelysning på et strækloft er en skræmmende, men gennemførlig opgave.

Særlige egenskaber

Ved første øjekast kan det virke som om absolut nogen armaturer kan monteres på stræklofterne, men det er ikke så enkelt. Belægningen selv er designet til en specifik temperatur effekt, så indbyggede lamper har en række funktioner. De kan opdeles i 3 kategorier. De er punkt, LED og energibesparelse. Spotlights er specialiserede og produceres specielt til ovenstående lofter. Lejekroppen består af et sikkert termisk materiale, som ikke forøger varmen fra glødetråd til loftoverfladen. Sådanne lamper ser godt ud i alle værelser, det vigtigste er at tænke på forhånd om deres fremtidige placering, da det skårne hul ikke kan returneres.

LED-lamper giver jævnt lys, hvis farve kan ændres (på nogle modeller). Ligesom de punkter, opvarmer de næsten ikke op og giver en ret kraftig strøm af lys. Det eneste punkt - sådanne lamper er meget dyrere. Hvad angår energibesparelser, taler deres navn for sig selv. Kernen er disse almindelige lamper, der har specielle lamper inde. De vil hjælpe med at spare på el på bekostning af belysning.

Et særligt kendetegn ved speciallygter til hævede lofter er den lave varmeledningsevne, således at PVC-stoffet ikke opvarmes og ikke udsender ubehagelige lugt, når rumbelysningen er tændt.

Som regel kan mastere straks tilbyde forskellige typer lamper, der er mest egnede til rummet, når man installerer strækloftet. Disse belysningsenheder er opdelt i flere kategorier, nemlig i form, farve, type vedhæftning og type af pæren selv.

Efter tilknytning er der følgende grupper:

 • Suspended Fra selve navnet er det klart, at lamperne eller lysekronerne er hængt på en særlig krog, der var monteret på et bestemt sted i loftet. Typisk er denne mount beregnet til store krystal eller glas lysekroner. Før du installerer lampen på spalten i belægningen, er en ring installeret, så materialet ikke kryber væk og har en smuk og pæn kant. Suspensionens design omfatter sporlys. De kaldes også dæk, da lysene selv er fastgjort til samlestangen. Et sådant system er praktisk, da du kan flytte lampen til et sted, hvor der ikke er nok lys. Ofte udføres sådan belysning i caféer, gallerier, museer mv.
 • Overhead Installation af disse enheder udføres i flere faser. Før loftet installeres, lægges ledningerne, hvilket vil give strøm til fremtidens lampe. Derefter strækkes loftet, og på de steder, der er markeret i forvejen, fastgøres ringenes ringe indeni, hvor lærredet skæres. Det viser sig, at lamperne selv er installeret på selve spændingsmaterialet. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte effekt af belysningsenheder, da belægningen kan smelte fra høje temperaturer.

Prisen på sådanne enheder er ret lav og er ligeså lavere end hængende lamper.

 • Embedded. Armaturer af denne type har samme installationsprincip, med undtagelse af yderligere fastgørelse med fjedre. Efter det forberedende arbejde er lampen installeret i et dedikeret hul. Den forår, der er placeret der, retter sig og fastgør lampen tæt, så den holder fast i apiaryen. Denne type montering gør det muligt at skabe en følelse af monolitisk belægning på loftet. Denne løsning er velegnet til absolut alle værelser og værelser, og den behagelige pris er helt i overensstemmelse med resultatet.

Loftsbelysning er divideret med antallet af lyskilder. Der er punktlamper og cascading. Fra navnet er det klart, at spotlights er designet til at rumme en hætte og en pære. En sådan lampe giver ikke meget lys. Derfor er det nødvendigt at installere dem mindst 3-5 stykker, så det er let. Som regel er de installeret i korridorerne eller omkring omkredsen af ​​rummet. Hvad angår kaskadelamperne, har deres nummer flere stykker i ét tilfælde. Dette er praktisk, fordi en lille lysarmatur kan producere en stor strøm af guidet lys. Prisen på sådanne enheder er betydelig, men der er meget smukke og sofistikerede modeller.

Belysningsudstyr kan klassificeres efter selve lampens type. skelnes:

 • LED- eller LED-lamper. I dag er en sådan pære en af ​​de mest miljøvenlige. Den producerede lysstrøm kan både være hvid og kold, såvel som gul og varm. Desuden kan sådanne lamper være energibesparende. De bruges oftest til hævede lofter, fordi de næsten ikke opvarmes under drift.
 • Halogen. Denne lampe har en kvartsflaske, som er fyldt med en speciel gas med et stof kaldet halogen. De har fremragende farvegengivelse, og ved hjælp af dem kan du lave farve dekorative belysning. Denne type lampe varer meget længere end en almindelig lyspære.
 • Fluorescerende. Funktionsprincippet for en sådan lampe er unik. Den elektriske impuls omdannes til ultraviolet lys i kviksølvdamp, og videre er det, takket være den matte belægning af lyspærens ydre skal, omdannet til en almindelig strøm af lys, der er kendt for det menneskelige øje til læsning eller arbejde. Sådanne lamper tjener i lang tid og giver et diffust lys af høj kvalitet omkring rummet. Som regel er de også energibesparende. Nogle belysningsanordninger har evnen til at styre lysretningen i forbindelse med dette udsender statiske og bevægelige lamper til et strækloft. Statisk kan derfor ikke bevæge sig og forblive i en position, og de bevægelige har omdrejningsmekanismer, hvorved du selvstændigt kan lede lampen til det ønskede område.

form

Belysningsarmaturer til hævede lofter kan have standardformer og asymmetriske, og både krop og pære kan variere i udseende. Herved afhænger af lysets spredning og dens fordeling i rummet. Kroppen er typisk rund eller oval, da det er lettere at ordne og det er mere præcist. Det sker, at den ovale form har en vis bezel lavet af farvet glas eller plastik, så lyset "smager" smukt i rummet.

For elskere af klare hjørner og korrekte linjer kan du hente kvadratiske eller rektangulære lamper. De kan gå i spidsen med lærredet eller gå ud over det. Konvekse glas- eller krystalfirkantlamper på bekostning af fire sider skaber diffuse refleksioner, der vil tilføre romantik til atmosfæren i rummet. Der er lamper med en rund krop, men med et helt asymmetrisk arrangement af reflekterende spejlplader eller konvekse kuglelamper. I et ord kan du finde forskellige former for belysningsarmaturer i belysningsbutikkerne. Det vigtigste ved valg af dem er, at de svarer til loftområdet og ikke ser prætentiøst og smagløst ud.

Design tanke står ikke stille, så nye typer og former for lamper vises. En usædvanlig løsning ville være at installere lineære belysningsarmaturer. Deres egenskab er, at designet giver dig mulighed for at lave lange strimler af ensartet lys af forskellige former og bredder. Lampene kan enten være i niveau med et strækloft, der skaber en glat overflade eller går ud over det.

dimensioner

Hver type belysningsarmatur har sine egne standardparametre og dimensioner, baseret på hvilke du kan beregne fremtidens belysningssystem i rummet. Når man vælger størrelsen, skal man forstå, at store lamper er tungere, så du bliver nødt til at øge loftets monteringshøjde, da det kan sænke fra 5 til 7 centimeter fra installerede lamper. Derfor er det bedst at installere spotlights, da de bliver lettere, mindre i diameter end en enkelt lysekrone, og de ser også smukkere og æstetisk glædeligt ud på loftets skinnende overflade.

Spotlights har følgende parametre: i længden - 25-30 mm, diameter - 80-100 mm. Højden afhænger af lampens placering: intern eller ekstern. Som regel er det ikke mindre end 30-40 mm.

farve

En moderne butik af belysningsenheder kan tilbyde lamper til lofter i helt forskellige farver og nuancer. Desuden er det muligt at vælge lampens krop til loftets farve. Standardfarverne på armaturernes boldeelementer var hvide, sorte, guld og sølv, men nu er hele sortimentet leveret i et meget bredere sortiment. Det er også interessant, at lysflussens farve også kan vælges uafhængigt. Hvis du vil dekorere børnenes værelse, kan du indsætte et par lyserøde, blå eller lilla LED-lamper, som vil blødgøre aftenbelysningen og fordybe dig i afslapningstilstand og afslapning.

Eller der er mulighed for at installere en LED stripe med et kontrolpanel, hvorigennem du kan skifte lys nuancer hver dag eller nat. Det er værd at overveje, at farven aktivt påvirker den menneskelige tilstand, så du ikke bør overbelaste rummet med forskellige farvestrømme. Det er bedre at vælge toner under hensyntagen til, at farvebelysning ikke bør overstige 30% af det samlede antal lamper.

Til forskellige værelser

Hvis du installerer lamper i forskellige rum, skal du også vælge dem for det pågældende rum, for eksempel er badeværelset med høj luftfugtighed, og køkkenet er meget varmere end i andre værelser i huset eller lejligheden. Når du installerer spotlights eller cascading lamper på loftet i badeværelset, skal du huske at de skal være forseglede, ikke være bange for vand samt høj luftfugtighed i rummet. Den bedste løsning er halogenlamper med en effekt på ikke mere end 35 W, da jo lavere effekt er, desto mindre skade vil lampen forårsage i løbet af kortslutning.

For køkkenrummet er det vigtigste, at armaturerne ikke har en effekt på mere end 45 W, da belægningen ved kraftig opvarmning (fra 60 grader) mister sin form og lugt af plast. Det er også nødvendigt at have en side, der vil skjule lampens monteringsring. Hvis en lysekrone er installeret i køkkenet, er det nødvendigt, at glasset er frostet, så lysstrømmene vil diffunde og vil ikke overophede spændingsloftmaterialet. Nogle gange, for at undgå problemer med overophedning, lav en belægning af stofmateriale. Det ser ud som det almindelige strækloft, men har fremragende egenskaber.

I hallen eller soveværelset bør strømmen også ikke overstige 35-40 watt. Det kan være både LED- og halogenlamper med energibesparende funktion. Ordinære lysekroner er også velegnede til sådanne rum, men med frostet spredningsglas.

Gangen er normalt forbundet med en korridor, så dette er et langstrakt rum. Det er bedst at installere en spotlight her for korrekt distribution af lys. Lamper skal have lignende egenskaber som i hallen eller soveværelset. De kan være placeret både på omkredsen og bølgerne. Eller du kan installere flere kaskadelamper med bevægelige lamper og rette hver til det rigtige sted i korridoren, og da strækloftet har en glimrende reflekterende overflade, behøver du ikke mange lamper.

Hvordan ordner man ordentligt?

Før loftet installeres, er det bedst at tegne belysningen, så det bliver meget nemmere at beregne det nødvendige antal lyspærer samt den nøjagtige placering af slots i lærredet. Der er en række generelle regler, der hjælper korrekt og smukt at distribuere lamperne i loftet.

 • Det er meget vigtigt, at afstanden fra væggen til lampen er mindst 15-20 centimeter.
 • Store lamper eller en lysekrone bør hænge i midten af ​​rummet eller tættere på arbejdsområdet.
 • Som en regel giver 1 punkt lampe belysning til 1 kvadratmeter.

For hvert værelse og værelse er der det mest foretrukne arrangement af belysningslygter. I soveværelset i midten kan du hænge en lille lysekrone, og omkring det placere spotlights, eller placere små lamper i en cirkel rundt om hele omkredsen af ​​rummet eller lige over sengen.

Hvis rummet har ikke-standard dimensioner, ville bølgeledningen af ​​spotlights være en glimrende løsning, så det viser sig at lyse hvert hjørne af rummet.

Til stuen kan loftlyset tage forskellige former. For eksempel kan du placere lampen i et rektangulært mønster, så rummet ekspanderer visuelt. Eller kombinér lysekronen med spotlysets vinklede placering - så lokalet vil tændes på hvert sted. For at udvide rummet skaber de også en gipsvægsplatform i midten eller langs rummets omkreds og fastgør lamper på den og derved trækker rummet ud og bliver visuelt højere.

I børnenes værelse er der undertiden kombineret spotlights med LED-belysning omkring omkredsen. Meget ofte bånd kommer i forskellige farver. For ikke at spilde tid på at vælge en skygge, kan du desuden købe en farvehåndteringskonsol. Således vil det være muligt at skabe en efterligning af den stjerneklare himmel, hvis der er et blåt lys omkring omkredsen, og små spotlights vil blive anbragt på selve loftet.

For køkkenpladsen er det meget vigtigt, at lyset var lyst nok og selv. Masters anbefaler at bruge spotlights til at opdele køkkenet i arbejdsområder. Du kan arrangere dem nøjagtigt efter hinanden, langs parallelle vægge eller bølgelignende langs hele omkredsen af ​​loftet. Hvis køkkenet er stort, er det bedre at bygge lamper først omkring rummets omkreds og derefter lave et rektangel midt i 6 eller 8 spotlights.

Hvordan ændres?

Under den lange drift af loftlyset er der situationer, hvor det er nødvendigt at udskifte pæren eller selve lampen. Du kan kontakte mesteren, der installerede dem, eller du kan ændre alt hvad du behøver og alene.

Som du ved, er lampen gemt i en speciel platform bag selve belægningen, og den holdes ikke af spændedækslet, men ved ringplatformen. Progressive og glatte bevægelser, forsøger ikke at røre loftet, så der ikke er spor tilbage, frakobl lampen fra den ene side. I denne mekanisme er der en fastgørelsesfjeder, der skal holdes, så den ikke gennemborer loftpladen. Efter at en forår strækker sig ud over hullet, er det muligt at fjerne hele lampen.

Derefter er det helt afbrudt fra strømforsyningen (du skal først slukke for strømforsyningen i panelet). Så skifter lampen til en ny instans. Tilslutningen til ledningerne kan du sætte den i det originale hul og holde fjederen igen. Herefter er lampen klar til drift.

Hvis det kun er nødvendigt at ændre en blæst pære, men ikke hele lampen, skal følgende trin udføres:

 • Det første skridt er at afbryde netværket for at undgå en ulykke. Derefter skal du afmontere hovedindvendingen, som fastgør lampen, tag så fat i basen og forsigtigt mod uret, sluk den brugte lyspære (hvis den er gevind) eller tag den ud af patronen.
 • Derefter tages en brugbar lampe og skrues med uret i stikkontakten eller indsættes i patronen, det afhænger af lampens type.
 • Hvis det er nødvendigt at udskifte hele lysekronen i loftet, er den også delikat afbrudt fra armaturet og netforsyningen, og derefter fjernet fra den bærende krog. Ny lysekrone hænger i omvendt rækkefølge.

Hvordan vælger man?

Normalt tager processen med at installere et strækloft og armaturer en lille smule tid i forhold til forberedelsesfasen, nemlig valg af loftdæksel og armaturer, der egner sig til et bestemt rum. Først skal du overveje designet af rummet, højden og bredden af ​​rummet. Hvis dimensionerne tillader, kan du føje til lysekrone spotlights indbygget i loftet, så rummet vil være så belyst som muligt.

I så fald er lofterne lavt, så er en kompakt lysekrone med almindelige pærer fint, men vigtigst af alt må deres effekt ikke være højere end 45 W, og de skal være 30 cm fra overfladen. Lyset skal falde ned, ikke til loftets overflade. Nogle gange for en visuel forøgelse i rummets højde gør de et lagdelt loft eller suspenderes. Til denne mulighed kan du hente LED stripen, som er skjult på leddene og belyser rummet som fra loftet. I øvrigt er det muligt at få monteringen af ​​belysningsarmaturer som gave fra firmaet, hvis du bestiller loftets design og installation af lamper i flere rum.

I dag vælger mastrene at vælge spot- eller sporlys til små rum, ligesom ved en sådan belysning er det muligt at opnå en forøgelse i rummet på grund af lys. Når du vælger inventar, skal du sørge for strukturens kvalitet og integritet, ellers er der risiko for at hænge strækloftet på en revnet eller revnet skarphed hjørne af lampens krop. Du skal også forsøge at hente lys til den samlede geometri af tilbehør i rummet. Hvis alle husholdningsartikler er afrundede, vil vinkel- eller trekantede lamper krænke rummets overordnede koncept. Det er værd at vælge lamper også af hensyn til funktionaliteten af ​​en spændeklud. Hvis det er vævet, udvides rækkevidden af ​​søgninger betydeligt, da stoffet tolereres godt af varmen fra lyspærerne. Hvad angår polyvinylchlorid, bør du vælge lamper med mindre strøm, som tidligere nævnt. Den bedste løsning er halogen eller LED-enheder.

Hvilket er bedre?

Det er svært at sige, hvilke lamper der er bedre eller værre for et strækloft, men nogle typer har flere værdifulde fordele, der kan spille en afgørende rolle ved valg. De fleste mestere råder over at fremhæve spotlights i stedet for massive og voluminøse lysekroner. Dette skyldes primært, at hver belysningsenhed har sin egen størrelse på indersiden, som er skjult i loftnichen. Som følge heraf er det nødvendigt at nedsætte loftets overordnede højde for indbyggede armaturer. Størrelsen af ​​nichen afhænger af typen af ​​armatur, det vil sige, jo mere du har brug for at skjule legemet af belysningsenheden, jo lavere er dækningen.