hjem

Om fast ejendom i Republikken Belarus

Typisk eller Standard. Beskrivelse og modelplanlægning (serie M-464 og M-335) fre, 4. februar 2011

Størstedelen af ​​disse huse er bygget af armerede betonpaneler. Parametrene for lejligheder i disse huse opfylder standarden for masseboliger: køkkenområdet er ikke mindre.

Typisk eller Standard.
Beskrivelse og typiske layouter

serie M-464 og M-335 | MK-9 og 3-OPB serien

Den typiske eller standard layout af lejligheder er den næste generation (efter generationen Khrushchev-Brezhnev). 9-etagers huse med skraldespand og elevatorer. Størstedelen af ​​disse huse er bygget af armerede betonpaneler. Parametrene for lejligheder i disse huse opfylder standarden for masseboliger: køkkenområdet er mindst 7 kvadratmeter, badeværelserne er som regel adskilt, badeværelset har plads til vaskemaskine, ganger og korridorer er udstyret med indbyggede skabe og mezzaniner. Loft højde fra 2,6 m til 2,75 m, det samlede areal af lejligheder fra 33 kvm. 1-værelse op til 81 kvm fire-værelse, værelser i to-soveværelset isoleret, i tre-værelses - tilstødende-isoleret, der er balkoner og loggiaer. Der er en 1971 SNiP..

hjem

Loft højde i panelhuset

Dataene nedenfor fortæller os, at lofthøjderne i de fleste panelhuse, både nye og gamle serier, ligger fra 2,48 til 2,71 m. Vi starter vores gennemgang med serien af ​​førstebyggede panelhuse.

K - 7 - fem-etagers ramhus (Khrusjtjov). Byggetid - 1959 - 1985 De første huse havde tag overdækket med skifer. Panelerne i dette hus er ofte dækket med lyse firkantede fliser. Sådanne huse havde 1-4 værelseslejligheder med en lofthøjde på 2,48 m. I 1995 blev det besluttet at nedrive denne serie i Moskva-regionen.

GI - serien blev bygget indtil 1961, fra store blokke, og derefter fra paneler med en række etager (5, 6, 8, 9), som først blev designet i 1950. Huset har kun 2 lejligheder på hvert sted. Køkkenerne i dem har et areal på 5 kvadratmeter samt kombinerede badeværelser på 2 kvadratmeter, med en lofthøjde på 2,5 meter.

I-335 er en fem-etagers, sjældent ni-etagers serie, godt spredt i Sovjetunionen og markeret som den mest uheldige af alle Khrusjtsjov. Lejlighederne har brede vinduer og på landingshøje vinduer. Fra siden af ​​bygningen er der en ekstern trappe til evakuering i tilfælde af brand. På stedet er der 4 lejligheder. Lofthøjden er 2,55 m. Denne serie havde sjældent 7 etager. I planlægningen var der ingen elevator og skraldespand. Byggeri fandt sted fra 1958 til 1980.

I-515/5 er et fem-etagers prefab hus fordelt over hele Rusland, som blev udviklet i 1950. Fås i planlægning1-3 værelse bolig med lofthøjde på 2,48 m., Og en teknisk gulv på loftet.

I-515 / 9sh er en ni-etagers multi-access kategori. Hver etage har 4 lejligheder (1-3 værelser). Der er en elevator til indgangen og skraldespanden. Opførelsen af ​​sådanne bygninger fandt sted fra 1966 til 1984. Lofthøjden er 2,55 m.

602-serien er en hyppig forekommende panel ni-etagers bygning med et enkelt design og 1-4 værelses lejligheder med en lofthøjde på 2,50 m. Byggeri fandt sted fra 1966 til 1981.

606 ser. - Ni-etagers panelhus af økonomiklasse. Det blev rejst fra 1966 til 1973. Der er ingen fire-værelses boliger i planlægningen, kun 1, 2, 3 værelser, med en lofthøjde på 2,70 m.

111-90 - stor-panel ni-etagers boligbygning. Ved indgangen er der en skraldespand og en elevator. Sådanne bygninger blev oprettet i 1971. Rumhøjden er 2,64 meter.

111-96 - Stor-serie serie designet til Ukraine. På gulvet er der 4 lejligheder - 2 tre-værelse og 2 to-værelses lejligheder samt en elevator med en bæreevne på 0,4 tons, og en skraldespand placeret bag elevatorakslen. Begyndelsen af ​​bygning af bygninger i 1975 og slutningen af ​​1996. Lofthøjden i projektet var 2,64 m.

111-121 - en storpanel kategori kan enten være med fem eller ni etager. Det første hus blev bygget i 1970 med en rumhøjde på 2,51 m.

111-134 - store panelhuse, begyndelsen af ​​bygningen kom i 1975. På en etage var der fra 4 til 8 lejligheder med en lofthøjde på 2,64 m.

II-32 er en panel serie af fem-etagers huse, der har 3 lejligheder på hver etage og en skraldespand. Lejligheder 1-3 værelser, med en hyldehøjde på 2,60 m. Balkoner er monteret på holderen. Sådanne bygninger blev ofte bygget - siden 1960.

BPS-6 er en seksten-etagers panelgruppe af huse med en indgang almindelig i byen Kiev. På hver etage er der 8 lejligheder - 4 et-værelses og 4 et-værelses. Der er en indgang fra begge sider til bygningen. Det meste af dets ikke rigdom betragtes som små værelser. Begyndelsen af ​​konstruktionen faldt i 1971, og blev afsluttet i 1982, med en lofthøjde på 2,50 m i lejligheder.

K-134 er et boligpanelhus med 2 eller 3 elevatorer i et afsnit. Det kan laves som 12 og 16 så 22 etager, med en højde på 2,71 m værelser.

P-46 er en panelgruppe på 12-14 huse med to elevatorer til indgangen og en lofthøjde på 2,64 m i lejligheder.

Hvor meget er højden på en etage? Normer for flerfamiliehuse og individuelle huse

Klassificering antal bygninger

Der er følgende klassificering af beboelsesejendomme, der afviger i antal etager:

 • Lav stigning (1 - 3). Oftest omfatter disse individuelle beboelsesejendomme. Bygningens højde går som regel ikke over 12 meter;
 • Gennemsnitligt antal etager (3-5). Gulvets højde er 15 meter, det er den standard fem-etagers bygning;
 • Højere antal etager (6-10). Bygningen er 30 meter høj;
 • Høj stigning (10-25):

a) Kategori I - op til 50 meter. Bygninger med et maksimalt niveau på 17-18 etager;

c) Kategori II - op til 75 meter. Højden af ​​en 15-etagers bygning er cirka 55 meter.

c) Kategori III - op til 100 meter. Sådanne bygninger omfatter maksimalt ca. 25 etager.

Gulv i en bygning betragtes udelukkende af antallet af etager over jorden. Ved beregning af antallet af etager tages der ikke kun hensyn til værdien fra gulv til loft, men også værdien af ​​de to etager.

Lejlighedskomplekser. Antal etager og højde af bygninger

I moderne projekter er den "gyldne middel" højden på en etage på 2,8-3,3 m.

Der er følgende typer højhuse:

 • Panel. Betegner en række budget. Det har en høj konstruktion, men dårlig varme og lydisolering. Det maksimale antal etager er ca. 25, alt efter designet. I et boligområde er højden fra gulv til loft 2,5 - 2,8 m afhængig af panelernes størrelse.
 • Brick. Konstruktionens hastighed er ret lav, fordi konstruktionen er dyr. Termisk og lydisolerende ydeevne er meget højere end panelet. Det optimalt mulige antal etager er 10. Højden af ​​hvert gennemsnit er 2,8 - 3 m.
 • Monolithic. Disse bygninger er ret forskelligartede, fordi alt hviler på bæreevne af beton. Besidder høj seismisk modstand. For at forbedre varme- og lydisoleringen under konstruktionen kan der anvendes mursten murværk. Tillader dig at bygge omkring 160 etager. Højde fra gulv til loft 3 - 3,3 m.

Hvordan får man tilladelse til individuel boligbyggeri? Hvad skal du vide udvikleren?

Licensudstedende myndigheder følger udviklingsordenen og er enige om dokumenter til IZhS RSN 70-88. Takket være dem bestemmes det ikke kun om nøjagtigheden af ​​plottet, men også udformningen af ​​boligen og hjælpebygningerne. Dette projekt bør være gennemtænkt, fordi det, der ikke vises i planen, anerkendes som en uautoriseret struktur og bør nedrives eller genforhandles.

Uden tilladelse, det vil sige, før godkendelse af planen og modtagelse af dokumenterne, skal arbejdet ikke startes, ellers kan der opstå alvorlige problemer. For at finde ud af præcis, hvilke dokumenter der kræves for at begynde at bygge, bør du læse "Code of Practice for Design og Konstruktion af SP 11-III-99".

For at få tilladelse skal du kontakte BTI eller den arkitektoniske afdeling i byen for at give:

 • ansøgning om byggetilladelse
 • dokumenter, der giver ret til at bruge hjemmesiden
 • certifikat for fuldskala definition af grænser, placering af bygninger mv.
 • cadastral plan af webstedet;
 • hus projekt.

Efter udstedelse af tilladelsen er gyldig i 10 år.

Individuelle boliger

Antallet af etager i et individuelt bolighus beregnes ud fra antal beboere og personlige præferencer. Minimumshøjden på værelset i henhold til SNiP 2,5 m. Hvis højden ikke svarer til disse parametre og bliver lavere, anses dette værelse for uegnet til beboelse.

Hvor mange etager kan du bygge på plottet? På en individuel grund er det tilladt at bygge et 3-etagers hus i en højde på ca. 9 meter. Samtidig tages der også hensyn til underjordiske og overjordiske lokaler.

Hvad kan bygges på haveplottet?

Mange er interesserede i spørgsmålet om, hvad der kan opstilles og hvor mange etager kan bygges uafhængigt af en haveplot? Ud over gårdens bygninger i haveområdet kan du bygge en bolig, der ikke er egnet til registrering. Ved opførelse af bygninger på haveplottet skal SNiP'en styres.

Det er tilladt at bygge to ovenstående etager. Husets højde i meter afhænger af gulvets størrelse, så den mindste tilladte højde på en enkelt spids er 2,2 m.

Er det muligt at bygge et hus i et springår?

I vores land betragtes et springår som meget mislykket for opførelsen af ​​boligbyggeri, men i nogle lande er det meget succesfuldt. Er det muligt at bygge en ejendom? Selvfølgelig er det i moderne virkeligheder svært at observere alle tegnene. Først og fremmest afhænger det af ejeren, for ikke alle ønskede at bygge et hus i 2016, og mange udsatte sagen. Men at fryse projektet af en lejlighedsbygning i et år er ikke længere under magten for lige virksomheder.

Standard vinduestørrelser i panelhuse

Billeder fra hjemmesiden: tipdoma.com

Moderne mennesker forsøger at isolere deres egne lejligheder så hurtigt og nemt som muligt, hvor rettidig installation og udskiftning af dør- og vinduesenheder spiller en dominerende rolle. Gamle træstrukturer har længe været opbrugt, de kan ikke beskytte et hjem mod kulde eller støj, så det er tilrådeligt at erstatte dem med innovative plast- og metalplastsystemer.

Vindues endelige pris afhænger af deres størrelse, og standardvinduer i panelhuse koster normalt meget mindre end de originale, der er lavet på deres eget projekt. Det gør ikke ondt at vide, at der er flere standardparametre i Windows, hvilket vil medvirke til at spare betydeligt i det endelige udvalg og bestilling.

Størrelsen af ​​et standardvindue i panelhuset

Billeder fra hjemmesiden: russianrealty.ru

Find ud af vinduets størrelse i panelhuset, alle vil have designet til at koste ham så billigt som muligt, fordi metalplasters moderne systemer har en relativt høj pris, så man kigger efter metoder og måder at redde er ret logisk. Der er mange forskellige tilbud fra virksomheder på markedet, der ikke kun er klar til at gøre vinduer til et præfabrikeret hus i størrelse, men også installere dem og endda tage garantiservice i en tilstrækkelig lang periode, samtidig med at de tilbyder rabatter og bonusser til standardsystemer.

Der er specielle kataloger over typiske bygninger, som netop har information om størrelsen af ​​standardvinduer i panelhuse. Det er nok at finde ud af indekset for dit eget hjem og behøver ikke at klatre med et målebånd. Du kan se, hvilken serie dit hjem tilhører i det tilhørende tekniske pas, hvor alle disse oplysninger skal angives. Hvis du ikke fandt noget som dette, skal du kontakte boligkontoret eller andre lignende organisationer, der har en byggeplan med alle målinger.

På de fleste af disse firmaers websteder findes der allerede specielle mobile regnemaskiner, hvor du bare skal indtaste dimensionerne, hvorefter det endelige beløb automatisk beregnes. Men for dette skal du foretage målinger af vinduesåbninger. Jo mere præcist dette vil blive gjort, jo bedre, fordi det er tilrådeligt at overlade arbejdet til en sand professionel. Dens tjenester har normalt en separat pris, men for at få præcise resultater skal du blot finde ud af, hvad standardbredden af ​​vinduet i panelhuset, samt dets højde og andre parametre, som det er nok til at se på biblioteket. En måler, der ankommer, når man bestiller vinduer i mest respekterede store virksomheder, tværtimod gør sit job gratis, som en bonus.

Billeder fra hjemmesiden: higimo.ru

I betragtning af bygningerne i byen kan du måske tro at de er helt forskellige, og størrelsen af ​​plastvinduet i panelhuset kan være noget, men det er det ikke. Faktisk findes der ikke mange typer og serier af panelbygninger, så at finde en serie af egne og dermed størrelsen af ​​vinduesåbninger og de nødvendige strukturer, vil ikke være nogen problemer. Selv når panelernes interne layout er helt forskelligt fra hinanden, forbliver vinduerne inden for rammerne af de samme standarder og normer, det skal aldrig glemmes.

Gamle boligmasse

Den mest ekstraordinære kan kaldes gamle bygninger, bygget i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, og endnu tidligere. De er mærkbart forskellige fra andre huse ved overdrevne tykke vægge samt rummelige værelser og utroligt højt til loftet. Derfor er åbningerne under vinduerne ret høje, hvilket skal tages i betragtning. Til denne kategori kan tilskrives huse stalinki, der afviger i lignende løsninger i størrelsen af ​​lokalerne, loftets højde og dermed vinduer.

Foto fra websted: okna-veka.su

 • Enkle vinduer i sådanne huse kan være af to muligheder - 0,85 × 1,15 meter, samt 1,15 × 1,9 meter.
 • Dobbeltvinduer - 1,15 × 1,9, 1,5x1,9, og også 1,3x2,2 meter.
 • Tre-lane vinduer er exceptionelt en størrelse - 2,4x2,1 meter.

Bygningerne blev rejst ikke kun af betonblokke-paneler, men det vidste ikke, at deres størrelse gør det ondt, især da de populære virksomheder producerer metal-plastsystemer og for sådanne forældede standarder. Lad os dog "flytte" tættere på nutiden såvel som til de nuværende standarder for størrelsen af ​​vinduesåbninger i et panelhus.

Berømte Khrusjtsjov og typiske størrelser af vinduer i dem

Små lejligheder i panel fire og fem-etagers bygninger, kærligt kaldt folk Khrusjtsjov, er kendt for alle fra tidlig barndom. De optrådte som midlertidigt bolig for arbejdere, som ti eller tyve år senere skulle nedrives og erstattes af permanente strukturer. Dette skete ikke, og den berygtede Khrusjtsjov står i mere end halvfjerds år. Af funktionerne i disse bygninger er små køkkener, gennemgangslokaler, frygtelig lydisolering og kombinerede badeværelser særligt bemærkelsesværdige. Enkelt vindue i sådanne bygninger blev ikke givet, fordi du skal starte med dobbeltfløjsstrukturer og systemer.

Billeder fra hjemmesiden: remontistroyka.org

 • Dobbeltvinduer - 1,28 × 1,34 meter.
 • Størrelsen på et trebladet vindue i et panelhus af denne type er 2,04x1,5 meter.
 • Balkon enhed: vindue - 1,35 × 1,34 meter, dør - 0,68x2,07 meter.
 • Den u-formede ramme på balkonen er 0,8 × 1,5, 2,5 × 1,5, 0,8 × 1,5 meter.

Mange paneler Khrusjtjov i dag gennemgår større reparationer og isolering, såvel som intern ombygning, så få et andet liv.

Brezhnevki og alt forbundet med dem

Billeder fra hjemmesiden: tipdoma.com

Da det blev klart, at Khrusjtjov mere lignede en tønde for sild end en bolig for en person, blev det besluttet at opbygge nybyggede panelhuse, som nogle kalder brezhnevka. Lejligheder i sådanne bygninger var også små, med små tekøkkener og badeværelser, men alle værelser blev isoleret, og toilettet havde en separat dør. Sådanne bygninger kræver også større reparationer og isolering, og først og fremmest udskiftning af gamle trævinduesblokke med innovative plastsystemer.

 • Dobbeltvinduer - 1.3x14 meter.
 • Tre-lags vinduer - 2,1x14 meter.
 • Balkon enhed: vindue - 1.4x14 meter, dør - 0.75x2.15 meter.
 • U-formet balkonramme - 0,8 × 1,5, 2,5 × 1,5, 0,8 × 1,5 meter.

Det er nødvendigt at huske, at sådanne huse allerede har deres egne serier, hvorefter man straks kan bestille en ny plast vinduesdesign. Installatørvirksomheder vil forstå præcis hvad der kræves af dem, da størrelsen på et vindue i et panelhus på 5 etager altid vil være det samme.

 • Konventionelle paneler: 137 og 600 serien.
 • Stort hus: 504, 600.11 (L-formet køkkenvindue), 606-serien.

Typiske nye bygninger og nyt layout fra slutningen af ​​halvfemserne

Billeder fra webstedet: wikimedia.org

Fra omkring anden halvdel af 90'erne i det sidste århundrede begyndte de at bygge huse af et nyt layout, der allerede havde ringe lighed med Chrusjtjov og Brezhnevka-kabinetterne, men betonpladerne forblev alle de samme kolde og også lydgennemtrængelige. Der er omkring fyrre separate serier, hvor dimensionerne af et standard plastvindue i et panelhus vil være ens, men ikke identiske. Det er også værd at tjekke dimensionerne af køkkenvinduet i panelhuset på det nye layout, og sammen med andre målinger, kan du kun være sikker på, at der ikke er nogen fejl.

Derfor er det meget vigtigt at finde ud af det oprindelige indeks for dit hjem for ikke at forveksle og så ikke bebrejde de skødesløse installatører, der faktisk ikke er skyldige i noget. Billedet nedenfor viser nogle af de mest almindelige serier, samt dimensionerne til dem i centimeter. Mere detaljerede oplysninger og en komplet liste findes i specialkataloger for arkitekter og bygherrer.

Vinduernes størrelse i det 9-etagers panelhus i det nye layout kan være ubetydeligt, eller det kan være meget forskelligt fra hinanden, så det er fornuftigt at bruge serien kun til en omtrentlig beregning af omkostninger, men ikke styres af dem som den sande størrelse for ordren.

Det er ikke ualmindeligt, at selv i samme bygning varierede vinduernes størrelse i panelhuse på 9 etager ikke med en eller to, men med ti til femten centimeter. Det betyder, at konstruktionen ikke tog hensyn til GOST-standarderne, men der blev anvendt paneler, der ikke blev fremstillet i overensstemmelse med de dimensioner, der svarer til en bestemt serie.

Standardvinduer i panelhuse

På baggrund af ovenstående er det muligt at drage visse konklusioner, nemlig at moderne plastkonstruktioner og innovative systemer kan gøres til enhver størrelse, som kræves af kunden. Teknologisk er alt dette ret muligt, men du kan ikke forsømme de grundlæggende regler og regler, for i sidste ende kan du få et vindue, der ikke kan sættes i åbningen, det er helt ubrugeligt. For eksempel betyder svingdøre en meget større højde end bredden, og foldende strukturer beregnes omvendt.

Billeder fra hjemmesiden: expertoza.com

Selv helt blinde vinduer bør ikke gøres uden forfald eller faste blokke, hvis deres areal er mere end ti kvadratmeter. Det er vigtigt at vide, at GOST 23166-99 fuldstændigt forbyder brugen af ​​ikke-åbningsdøre i boliglejligheder med undtagelse af de første etager af panel- og murbygninger.

Alle disse finesser og nuancer er velkendte for professionelle mestere, der kun arbejder med deres konto, og de vil ikke handle tilfældigt og kun stole på dine ord. Selv ved at kende standardstørrelserne af vinduer i præfabrikerede huse af din type, vil du alligevel være tvunget til at kalde en måler eller måle de nødvendige detaljer alene og grundigt. Først da kan du være helt sikker på, at de blokke, der er lavet, vil falde på plads som en handske.

Alt om "brezhnevka": panelhuse

Det er usandsynligt, at vi vil fejle, hvis vi siger, at flertallet af lejligheder på det sekundære marked for en økonomiklasse er brezhnevki. Det var dem, der blev sunget i Eldar Ryazanovs film "Irony of Fate, eller Enjoy Your Bath", på det tidspunkt, hvor massebygging fandt sted. Over Sovjetunionen, som svampe, voksede hele områder af identiske gråhuse, og det var let at gå vild i nye kvartaler. I de mange serier af disse huse, bygget over hele den lange historie af "brezhnevok", er det også let at gå vild. Så vi besluttede at finde ud af, hvad "brezhnevka" er? Hvad er de særegne af sådanne lejligheder? Hvad er værd at kende til den person, der besluttede at købe en af ​​dem? Og hvad er dens fordele og ulemper? Vi taler om hele serien af ​​lejlighedsbygninger, kaldet "Brezhnevka" (sidste gang de var blokserier), og fortsæt vores detaljerede analyse med historien om panel- og panelrammehuse.

Panelhuse

Sidste gang afsluttede vi analysen af ​​blokhuse med en historie om I-700-serien (bygget 1977-1994), som tilhører sen-Brezhnev-gruppen af ​​flerfamiliehuse, som kan tilskrives "til din og vores". Faktum er, at disse huse allerede er panelet, men de er alligevel i samme "bur" med blokken, der har et fælles "I" brev med dem i titlen. Anerkender den samme serie kan være højden på 22 etager og en trang facade. Ved indgangen er der to passager- og to lastelevatorer, og lejlighedenes layout anses for at være vellykket, ikke i eksemplet på blok "forgængere": - her er en stor hal og et køkken på mere end 10 kvm. Huse er ret højt ratede på det sekundære marked for økonomiklasse boliger i Moskva, men i andre regioner eksisterer de simpelthen ikke.


Forresten, hvad er forskellen mellem blok- og panelhuse? Alt er ret simpelt. Først og fremmest er bygningselementernes dimensioner: i et panelhus svarer højden af ​​gulvet til højden af ​​det armerede betonpanel, og bredden bestemmer rummets bredde. Blokhuse er lavet af letvægtsaggregat og blokkeblokke. Deres størrelse er mindre end panelets størrelse, så der er flere blokke på en væg på gulvet. Overlapningerne i det første og andet tilfælde er hule armerede betonplader. Mange af ulemperne ved blok- og panelhuse er de samme: lave lofter, dårlig lyd og varmeisolering, huller i krydset mellem blokke og paneler, revner mellem gulvpladerne. Men i blokhuse er der færre indvendige bærende vægge, hvilket forenkler ombygningen. I de senere år er der ikke bygget flere etagers blokhuse, da blokteknologi betragtes forældet, og panelet fortsætter med at blive bygget. Paneler steg i størrelse, fik en flerlagsstruktur og blev meget mere forskelligartede.

Den oprindelige panel serie i Moskva er I-515 / 9M (huse blev bygget fra 1957 til 1976). Som med II-18/9-serien tilhørende blokhuse, kan serierne af de første paneler betragtes som både tidlige brezhnevka og sent Krusjtsjov. Du kan genkende det ved at vende en lille firkant flise af hvid, blålig eller beige nuance, og antallet af indgange starter her fra fire. Seriens variant - I-515 / 9Sh - adskiller sig eksternt med twin trapezformede balkoner, og dens plus er lofthøjden på 264 cm. I begge tilfælde er det muligt at bygge åbninger i indervægge og miniature 6-meter køkkener betragtes som en ulempe, 5 firkanter). Den samlede størrelse af lejlighederne er også lille, den treshka, for eksempel mindre end 60 kvm. Mens huse i denne serie ikke nedrives, men massedemontering er ret mulig i fremtiden.

Serie II-49, repræsenteret af ni etages bygninger i flere sektioner, blev bygget fra 1965 til 1968 i Moskva, Moskva-regionen, Togliatti og på Krim. Under konstruktionen blev glaserede fliser brugt til beklædning for første gang, hvilket havde en positiv effekt på facadens udseende, men der var masser af minuser inde i lejlighederne. Så højden af ​​lofterne her er desværre 2,5-2,55 meter, og køkkenet er kun 6 kvadratmeter. Med hensyn til det samlede areal varierer størrelsen på lejlighederne fra 45 til 47 m2. Og tre - må ikke overstige 60 m². Derudover modtog serien serier i forbindelse med de såkaldte "fenolske huse" (strukturelementerne i nogle af "repræsentanter" i serien indeholder phenol, der er sundhedsfarligt).

Serie I-605/9 med flere sektioner og dens 12-etagers sort I-605/12, som kun findes i Moskva og Moskva-regionen, er noget bedre i kvalitet. De blev bygget i 1965-1972, ikke udsat for nedrivning. Størrelsen af ​​køkkenet her er lidt mere "opmuntrende": ca. 6,5 kvadratmeter, og den samlede størrelse på to- og trehjulede hjul er den samme som i den tidligere version - 45-47 og ca. 60 kvadratmeter. henholdsvis. Loftene er vokset til 264 cm og ser ikke længere så undertrykkende ud. Intra-rum partitioner, som i de foregående serier, gipsbeton.

Mange gange findes i Moskva og nogle andre byer, den 12-etagers serie II-57 og dens modifikationer er 9-etagers og 17-etagers bygning (årene fra 1963-1970). En serie kan let identificeres ved parrede eller firdobbelte balkoner, hvis linje vises afrundet. Højden af ​​lofterne her er 264 cm, det store køkken er kun i ét stykke, og i en to-værelses og tre-værelses lejlighed skal du være tilfreds med standard 6 kvm. Størrelsen på gården er stadig omkring 45 kvm og treshkaen er lidt mere rummelig - 63 kvm. Det glæder sig, at seriens huse i de kommende år bliver gennemgået.

Alle disse serier tilhører den tidlige Brezhnevka og betragtes som lav klasse boliger.

Panel-frame huse

På grund af den høje pris blev 1MG-600 serien ikke bygget for længe. I Moskva og regionen fra 1964 til 1967 blev kun omkring 30 sådanne ni-etagers bygninger med 4-6 indgange opført. Lejlighedsindretningerne blev anerkendt som ret succesfulde: Der er store køkkener og ikke den laveste lofthøjde på 260 cm. Den relaterede serie 1MG-601 blev bygget fra 1965 til 1974. kun i Moskva, og der er flere sådanne eksemplarer i hovedstaden: i alt blev omkring 80 huse opført. Størrelsen på lejlighederne og layouterne er ret forskelligt, og selve serien er ganske variabel. Dommer for dig selv: Antallet af indgange er fra 1 til 4, etager - fra 14 til 24, kan højden af ​​lofterne være både 248 og 264 cm. Det samlede i planerne er et: et stort køkken med undtagelse af den "ulykkelige" 4-værelses lejlighed. Nogle bygninger i serien er designet og bygget som hoteller og vandrerhjem, og derfor er der i første etage lobbyer.

En variant af denne serie - 1MG-601-441 (som skiller sig stærkt ud mod den generelle serielle baggrund) - blev bygget i 1971-1976. for medarbejdere i ambassader og ansatte i USSR's udenrigsministerium. Elitseriens huse udmærker sig ved layouterne, kvaliteten af ​​udførelsen og den gunstige placering (for eksempel den såkaldte "tyske by" på Vernadsky Avenue). Huse blev bygget "begrænset udgave", alle er der omkring tyve.

P-3, P-4, P-42, P-43, P-44, P-46, P-55 serie huse tilhører panelet Moskva Sen Brezhnev. Alle er meget ens i deres egenskaber. Ved indgange er der to elevatorer, hvoraf den ene normalt er fragt og passager. Ydervæggene er trelagede (fra 30 til 35 cm), og de indre vægge er lavet af almindelig armeret beton (14 til 18 cm tykt). De indvendige skillevægge er lavet af beton eller gipsbeton med en tykkelse på 8 til 12 cm. Badeværelset er normalt adskilt, alle værelser i lejlighederne er isolerede, lofthøjden er 264 cm. Og alle lejlighederne har store balkoner. Området med ensidige og dobbeltsidede huse er som regel gennemsnit: en-værelses lejlighed - fra 35 til 39 kvadratmeter, en-værelses lejlighed - fra 50 til 55 kvadratmeter Treshki er ikke så "kedeligt" i deres monotoni og afviger mere i størrelse. Den mindste - 62-66 kvm. - i P-42 og P-43. De største er 80-82 kvm. - i P-46 og i del af P-3 banen. I resten af ​​lejlighederne P-46 og P-55 - fra 70 til 73 kvm, i P-44 - fra 72 til 77 kvm. Alle lejligheder i alle de nævnte serier har rummelige køkkener fra 8,5 til 10 kvm. og elektriske kogeplader.

P-3 serien havde en temmelig lav byggekost og gode layouter. Ydervægge er normalt hvide med røde, orange eller blå. Sammen med P-44-serien hører den til den langvarige serie i Moskva og Moskva-regionen. Disse huse blev bygget op til 1998. En af de første repræsentanter for serien er den olympiske landsby i 1980 i Moskva-regionen i Troparevo. Der er husene hovedsagelig 16-17-etagers flersprog, men i de sydlige distrikt i Moskva er der flere lavhuse i serien. Ud over Moskva er serien udbredt i Moskva-regionen.

P-4-serien er et smukt en-entré 16-22-etagers tårn med hvid og lyseblå farve, som desværre er Muscovites sjældne. Der er selvfølgelig ulemper: fra P-3 adskiller denne serie ikke den bedste måde af tynde indvendige skillevægge, hvilket vanskeliggør lydisoleringen. Men lejlighederne har et godt layout, men til ombygning på grund af egenskaberne af skillevægge betragtes ikke som særligt egnede.

Tvillingserien P-42 og P-43 er repræsenteret af 16-etagers paneltårne ​​af grønlig farve, enkelt eller dobbelt, tilstødende hjørner. Sådanne paneler blev bygget kun i Moskva og i regionen og havde deres egen karakteristika. I P-42 var der fire-værelseslejligheder, men der var ingen 1-værelseslejligheder, og i P-43, tværtimod, var det derfor, at denne serie var mere populær: henholdsvis 25 mod 220 konstruerede huse. P-42 blev bygget i 1974-1979, P-43 - lidt længere, indtil 1985. Huse anses for at være af ret høj kvalitet, og blandt manglerne bemærker vi ikke altid god varmeisolering.


P-46 serien er en anden populær Brezhnev langlever. Husets farver (de blev også kaldt tjekkiske, da serien blev udviklet i fællesskab med tjekkiske designere) er brune eller hvidblå, antallet af indgange er to eller flere. Serien blev med succes bygget i Moskva og Moskva-regionen fra 1971 til 1998, men i 90'erne var det sjældent.

P-44-serien er den mest populære Moskva-serie, bygget fra 1978 til 2000, som også er forfader til den moderne panelserie P-44-K, P-44M, P-44TM, samt den mest massive serie af paneler i dag P -44T, som allerede er bygget mere end 800. Eksternt adskiller dog alle børneserierne fra P-44 ganske stærkt. Og det er interessant, fordi det ikke har nogen forgængere, det blev designet, som de siger, fra bunden. I Moskva er serien præsenteret i hvert distrikt, hvor der i disse år blev massebygning udført. Seriens huse er også til stede i mange byer i Moskva-regionen, Petrozavodsk, Nizhnevartovsk, Rostov-Don-Don og nogle andre byer. I alt 1.200 huse blev bygget i Moskva, 200 - i Moskva-regionen, 100 - i regionerne. Husene har fra 8 til 17 etager, to og flere indgange, samt hvidblå, hvide beige, hvide og brune facader. Apartment layouts anses for at være meget succesfulde, og den utvivlsomme fordel i form af ombygning er muligheden for at nedrive skillevæggen mellem korridoren og stuen i en treshka.

P-55 serien er den seneste af disse serier, årene med sin konstruktion var 1978-2002, og de fleste af husene blev bygget i posten Brezhnev æra. Gulv af huse - 9, 12, 14; Antallet af indgange - to eller flere. Serien har den mest forskelligartede af alle serier af farver. Der er en hel palette - hjemme kan være brun, hvid, blå, beige, gul, orange og pink. Serien er fordelt i Moskva og nogle byer i Moskva-regionen, og dens specificitet ligger i, at den er designet specielt med muligheden for konstruktion langs motorveje, så husene blev bygget af støjbeskyttelsespaneler og har et layout, hvor de fleste boliger værelser har vinduer ud mod gården, ikke på den lune kørebane. Serien har også et datterselskab P-55M-serie i det moderne panel.

Og endelig, to paneltårne: I-521A og Svanen. Husene i disse serier kan regnes med fingrene, men de er meget effektive og bragte deres livlige crimson flare ind i det arkitektoniske udseende af Brezhnevs æra. I-521A er en eksperimentel serie, typen af ​​bygning har et komplekst navn - "panel med en monolitisk kerne af stivhed". Husene viste sig at være for dyre til massekonstruktion og brugte ikke stor succes med udviklere. I tyve år fra 1974 til 1994 blev der kun bygget et dusin af disse i Moskva. Strukturelt karakteriseres de af øget stabilitet, hvilket gjorde dem 25-etagers, og disse højhuse ser meget positivt ud på baggrunden af ​​de omkringliggende kvarterer. Selv om lejligheder med et stort 10 meter stort køkken er generelt af mellemstørrelse, er de meget værdsat på det sekundære boligmarked.

Det samme kan siges om lejlighederne i husene i Svanen serien. Antallet af "svane" gulve er mindre: 16 og 20 etager, men de ser også hjemme meget imponerende, og i deres gyldne tid blev de betragtet som super elite. De mest kendte repræsentanter er et kompleks af fire 16-etagers huse på Leningradskoye Shosse ved bredden af ​​Khimkinsky-reservoiret og det såkaldte "legged house" i krydset mellem Begovaya Street og Leningradskiy Prospekt (ikke forveksles med udstillingen af ​​økonomiske præstationer, hvor Night Watch hero var Huset blev bygget ifølge forfatterens projekt af arkitekter Andreev og Zaikin).

Komplekset på Leningradskoye Highway er blandt andet interessant, fordi det er forløberen af ​​moderne boligkomplekser, hvor flere huse kombineres arkitektonisk og strukturelt, og i kælderen er der den nødvendige infrastruktur til beboere: butikker, klinik, børnehave mv. Og det er de første panelhuse i Moskva med underjordisk parkering. Svanernes huse tilhører rammepanelet, hvoraf den første er dem på Leningradskoye Highway, der blev bygget i 1972-1973. I nærheden, også nær Leningradka, blev flere flere huse rejst før begyndelsen af ​​80'erne. Den sidste Svan blev bygget i 2003 og fløjet fra nord til syd for hovedstaden på Miklukho-Maklaya Street. På trods af eliten er 1-værelse og 2-værelseslejligheder her i mellemstørrelse, om end med et 10-meters køkken. Men 3 og 4-soveværelset er allerede tæt på de nuværende standarder, og køkkenet i dem er vokset til 13 meter. Og alle lejlighederne har store loggier, hvor glasene er komplette. På eksemplet med "Svanen" ses det især tydeligt, hvordan en smuk bygning, praktisk taget et arkitektonisk monument, ukontrolleret ruder og installation af klimaanlæg, kan blive desinficeret. Nu ser "svaner" temmelig lurvede på grund af de uegnede vinduer, der er bygget på hyttens balkoner, og væggene, som fluer sidder fast med hængslede klimaanlæg.

Skt. Petersborgs paneler er ens i karakteristika til dem i Moskva, men udadtil er nogle populære serier mærkbart forskellige. Det mest karakteristiske af det gamle panel af Peter kan kaldes en sekshundrede serie - "hjemskibe." Når de blev et gennembrud i St. Petersburg byplanlægning og blev anset for prestigefyldte. Husene i 1-LG-600 serien ser virkelig ud som skibe på grund af de kontinuerlige rækker af vinduer langs facaden. Det er simpelthen umuligt at forveksle dem med andre serier. Huse kan have et andet antal indgange og gulve, da de blev periodisk raffineret og har flere generationer. Egenskaberne ved lejlighederne er næsten det samme som i Khrusjtsjov husene: lofterne er 2,5 meter, køkkenet er 6,2-6,3 kvadratmeter, selv om badeværelset er adskilt. En klar ulempe ved serien er dårlig isolering, disse huse er et af de koldeste i St. Petersborg. Og en anden kronisk ulempe er lækage langs facaden.

For nylig blev det kendt, at på Siqueiros Street i Skt. Petersborg (forresten blev en gade opkaldt til ære for Alfaro Siqueiros, en mexicansk monumentalist, der bidrog til arkitekturen), trapperne trak sammen for anden gang. Så afslørede skibernes huse en anden stor ulempe.

Blandt modifikationerne af serien står 1-LG600A / 70 på en positiv måde. Den ydre forskel ligger i, at sektionerne er placeret fremspring og funktionen ved planlægningen - i store køkkener med et areal på ca. 12 kvm. Fordelene ved serien omfatter placeringen i de gamle soveområder. På grund af dette er de ret konkurrencedygtige og flydende i det sekundære boligmarked for økonomiklasse.

Lofthøjde i panelhuset - et overblik over sovjetiske og moderne boliger

Dataene nedenfor fortæller os, at lofthøjderne i de fleste panelhuse, både nye og gamle serier, ligger fra 2,48 til 2,71 m. Vi starter vores gennemgang med serien af ​​førstebyggede panelhuse.

K - 7 - fem-etagers ramhus (Khrusjtjov). Byggetid - 1959 - 1985 De første huse havde tag overdækket med skifer.

Panelerne i dette hus er ofte dækket med lyse firkantede fliser. Sådanne huse havde 1-4 værelseslejligheder med en lofthøjde på 2,48 m. I 1995 blev det besluttet at nedrive denne serie i Moskva-regionen.

GI - serien blev bygget indtil 1961, fra store blokke, og derefter fra paneler med en række etager (5, 6, 8, 9), som først blev designet i 1950. Huset har kun 2 lejligheder på hvert sted. Køkkenerne i dem har et areal på 5 kvadratmeter samt kombinerede badeværelser på 2 kvadratmeter, med en lofthøjde på 2,5 meter.

I-335 er en fem-etagers, sjældent ni-etagers serie, godt spredt i Sovjetunionen og markeret som den mest uheldige af alle Khrusjtsjov. Lejlighederne har brede vinduer og på landingshøje vinduer.

Fra siden af ​​bygningen er der en ekstern trappe til evakuering i tilfælde af brand. På stedet er der 4 lejligheder. Lofthøjde er 2,55 m.

Denne serie havde sjældent 7 etager. I planlægningen var der ingen elevator og skraldespand. Byggeri fandt sted fra 1958 til 1980.

I-515/5 er et fem-etagers prefab hus fordelt over hele Rusland, som blev udviklet i 1950. Fås i planlægning1-3 værelse bolig med lofthøjde på 2,48 m., Og en teknisk gulv på loftet.

I-515 / 9sh er en ni-etagers multi-access kategori. Hver etage har 4 lejligheder (1-3 værelser).

Der er en elevator til indgangen og skraldespanden. Opførelsen af ​​sådanne bygninger fandt sted fra 1966 til 1984. Lofthøjden er 2,55 m.

602-serien er en hyppig forekommende panel ni-etagers bygning med et enkelt design og 1-4 værelses lejligheder med en lofthøjde på 2,50 m. Byggeri fandt sted fra 1966 til 1981.

- Ni-etagers panelhus af økonomiklasse. Det blev rejst fra 1966 til 1973. Der er ingen fire-værelses boliger i planlægningen, kun 1, 2, 3 værelser, med en lofthøjde på 2,70 m.

111-90 - stor-panel ni-etagers boligbygning.

Ved indgangen er der en skraldespand og en elevator. Sådanne bygninger blev oprettet i 1971. Rumhøjden er 2,64 meter.

111-96 - Stor-serie serie designet til Ukraine.

På gulvet er der 4 lejligheder - 2 tre-værelse og 2 to-værelses lejligheder samt en elevator med en løfteevne på 0,4 tons og en skraldespand placeret bag elevatorakslen. Begyndelsen af ​​bygning af bygninger i 1975 og slutningen af ​​1996. Lofthøjden i projektet var 2,64 m.

111-121 - en storpanel kategori kan enten være med fem eller ni etager. Det første hus blev bygget i 1970 med en rumhøjde på 2,51 m.

111-134 - store panelhuse, begyndelsen af ​​bygningen kom i 1975. På en etage var der fra 4 til 8 lejligheder med en lofthøjde på 2,64 m.

II-32 er en panel serie af fem-etagers huse, der har 3 lejligheder på hver etage og en skraldespand.

Lejligheder 1-3 værelser, med en hyldehøjde på 2,60 m. Balkoner er monteret på holderen. Sådanne bygninger blev ofte bygget - siden 1960.

BPS-6 er en seksten-etagers panelgruppe af huse med en indgang almindelig i byen Kiev. På hver etage er der 8 lejligheder - 4 et-værelses og 4 et-værelses.

Der er en indgang fra begge sider til bygningen. Det meste af dets ikke rigdom betragtes som små værelser. Begyndelsen af ​​konstruktionen faldt i 1971, og blev afsluttet i 1982, med en lofthøjde på 2,50 m i lejligheder.

K-134 er et boligpanelhus med 2 eller 3 elevatorer i et afsnit. Det kan laves som 12 og 16 så 22 etager, med en højde på 2,71 m værelser.

P-46 er en panelgruppe på 12-14 huse med to elevatorer til indgangen og en lofthøjde på 2,64 m i lejligheder.

I vores artikel vil vi overveje alle ulemper og fordele ved panelhuse.

Mere end halvdelen af ​​højhuse på dette tidspunkt er bygget af armerede betonpaneler. Hvad fortæller os om den gode efterspørgsel efter denne type bygninger. Selv om de første paneler blev designet i begyndelsen af ​​1950 for at hurtigt løse mange borgeres problemer med boliger, besætter de stadig et ledende sted i bygningen.

Ulemper panelhuse

Lad os starte med mere betydelige fejl. Det skal bemærkes, at nedenstående generelle ulemper præsenteres, hvoraf nogle måske ikke gælder for den udviklede nye modelserie af bygninger.

1. I tilfælde af kraftige jordskælv og eksplosioner kan panelhuset falde helt eller delvis sammen.

2. Dårlig lydisolering af lejligheden, hvilket afspejles i beboernes dårlige humør.

Ved reparation af de næste tre etager vil lyden af ​​en hammer eller en boring være høj. Hvis naboerne beslutter at råbe, vil du sikkert høre dette. God lydoverførsel er forbundet med dårlig absorption af beton, hvilket bidrager til ekkoet.

En anden væsentlig ulempe er Interpanel sømme, som kræver god forsegling. Hvis der ikke er store huller i hjørnerne og pladernes samlinger, kan fugt komme ind i rummet, og derfor bliver væggene fugtige og skimmelsvampen vil vokse. Det bidrager også til god lydoverførsel til tilstødende værelser og dårlig varmeisolering.

4. Panelhuse akkumulerer ikke varme nok nok, hvilket fører til hurtig afkøling af væggene under store frost. Og omvendt, på en varm solrig dag, opvarmer husets plader sig godt og afgiver varme om natten, mens det er tyndt at sove.

Ulempen kan også betragtes som udformningen af ​​lejligheder, hvilket måske ikke altid lykkes. I den tidligere model serie, rektangulære, aflange værelser, små køkkener, kombinerede badeværelser eller lave lofter. I bestræbelserne på at rette op på situationen opdager beboerne, at i panelhusene kan alle væggene siges at være bærende, hvilket ikke tillader genopbygning.

6. Strålebetongulve til nye ledninger er forbudt, da de allerede har hulrum. På dette med minus panelhuse, måske slutter vi og går videre til deres fordele.

Fælles fordele ved et panelhus

1. Bygningskomponenter, såsom vægge og interfloor overlappings er lavet på fabrikken, hvor alle processer er mekaniseret, hvilket eliminerer menneskelige fejl. Arbejdere har kontrol over processer, hvor der ikke er varme eller kulde, da alt sker i værksteder, i modsætning til monolitisk og murstenkonstruktion.

2. En vægtig fordel ved et præfabrikeret hus er, at hele processen med sin konstruktion tager et gennemsnit på et halvt år, i modsætning til den toårige monolitiske metode med fading i vinterperioden.

På byggepladsen bragte næsten et hus i en adskilt form. Det næste tilfælde er for bygherrer, der skal samle det korrekt.

Elementerne selv er store, hvilket betyder, at de er meget mindre og lettere at kontrollere. Dette giver en stor fordel i konstruktionens hastighed. Der er meget få vandrelaterede processer, som gør det muligt at arbejde om vinteren.

3. Den ubestridelige fordel ved det præfabrikerede hus, og der er det faktum, at reparationer kan begynde i din lejlighed med det samme uden frygt for alle former for forvridninger fra husets krympning. Da det sags jævnt.

Det er ikke nødvendigt at gipe ydersiden af ​​et sådant hus før isolering. Derudover sælges lejligheder i slabhuse ofte med efterbehandling uden at skulle bruge tid og penge til reparationer.

Hvis du vil ændre vinduerne, så har vinduerne åbninger, du har ingen problemer, i modsætning til murstenbygninger, som altid har størrelsen på vinduesåbningen varierer.

4. I panelserien er der altid indvendige gulve, og du ved præcis, hvilket layout du vil have, og hvilke møbler der skal leveres. I modsætning til monolitiske bygninger, hvor du selv skal gøre indvendige vægge til dine penge, og der er også risiko for at forblive i et stort enkeltværelse.

5. En af de væsentlige fordele er prisen på en lejlighed i et panelhus, da det er 20-30% billigere end i en monolitisk eller mursten bygning. Med de gemte penge kan du nemt lave reparationer og forsyne lejligheden med møbler.

Beskrivelse af en vellykket serie af panelhuse:

121 Den moderne Gatchina-serie, der anses for at være af høj kvalitet, har god lyd- og varmeisolering. Hun har rummelige værelser, og køkkenområdet i lejligheden er mindst 12 kvm. Dens fordel anses også for at være brugen i opførelsen af ​​dyrere materialer og til gengæld vil omkostningerne ved sådanne boliger være dyrere end de fleste af de mindre tankevækkende paneler.

De vigtigste fordele ved moderne panelhuse

Moderne præfabrikerede huse begyndte at være lavet af nye typer byggematerialer, hvilket giver en fordel i forhold til de tidligere indbyggede serier. For eksempel er den nye P-44T-serie meget smuk udseende, og den har også god overordnet ydeevne.

Et godt fremskridt i planlægningen af ​​nye bygninger var en stigning i lejemuren fra 3,3 meter - i gamle huse med 4,2 meter - i nye bygninger, hvilket gør værelserne firkantede og rummelige. Med lofternes højde har der også været forbedringer, nu kan denne figur være op til 3 meter.

Nye trelags paneler med god varmeisolering og deres ledd er pakket med isolering og pudset, det viser huset uden synlige sømme, hvilket forbedrer den samlede ydeevne og øger levetiden af ​​stikkontakten.

Vinduer og balkoner i moderne nye panelhuse er i de fleste tilfælde allerede glaseret af bygherren. Efter at have analyseret alle fordele og ulemper er jeg nok enig med den erklæring, der passer til denne slags bygninger - en rimelig værdi for pengene.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.