hjem

Det afhænger af projektet. Der er forskellige typer af paneler (hvis huset er panel) henholdsvis, og højden af ​​gulvet i huset kan variere fra 2 til 3 meter. Som regel, hvis vi taler om panelhuset gulvhøjde på 2,5 meter. I mursten kan være lidt højere, men inden for 3 meter. Højere gulve var i de gamle huse på 3-3,5 meter (Stalinhuse, 50-60 år). Nu forsøger de ikke at gøre mere end 2,8-3 meter i højden.

Selvom det kan være lang tid at hævde, at forskellige højhuse har forskellige gulvhøjder, men det kan ikke være mindre end 3 meter (dette er med overlappende og minimum lofthøjde på 2,40 meter) og op til maksimalt er der endda spænd med seks meter buer - men er ikke meningen!

Mest sandsynligt var du interesseret i en standard modulær højhus bygget af mursten eller præfabrikerede armeret beton moduler, oftest er gulvets højde i dem enten 3 meter eller 3,3 meter.

Tilsvarende med 2,4m og 2,7m lofter.

Naturligvis bliver første sal tilføjet med en nulbase, nogle gange kan den være op til flere meter høj, men højden af ​​lofterne ændres ikke, basen er et teknologisk rum.

Ifølge SNIP kan lokalet selv benyttes (i tilfælde af boliger) med sådanne dimensioner, beregningen finder sted fra gulv til loft:

 • i henhold til klimatiske egenskaber, IA, IB, IГ, ID og IVA - ikke mindre end 2,7 meter;
 • Andre områder ikke specificeret ovenfor - ikke mindre end 2,5 meter.

Selvfølgelig skal disse størrelser tilføje flere gulvplader og gulv- og loftsbeklædning.

Tidligere var der en begrænsning på multiplicitet, som var lig med 300 millimeter, og derfor blev højden af ​​gulvene på planerne beregnet som en størrelse, der kan opdeles i 300 millimeter og få et jævnt tal.

Denne regel blev introduceret på grund af brugen af ​​standardmarser med trin, hvor multiplikationen på 300 millimeter blev observeret.

Hvis gulvets højde gik ud over disse grænser, ville trapperne ikke være i stand til at docke, og i trappen måtte man se enten trappens trappeoverskridt eller dens mangel.

Gulvene blev derfor designet til sådanne dimensioner: 2,7; 3,0; 3.3; 3.6.

Men nu ser det ud til, at denne GOST er blevet annulleret, og der er projekter med sådanne tal, at det ikke er klart, hvordan de så passer til spændene i trappehuset, mødte dimensioner som 3,15. Tilsyneladende er trappetrappen lavet af en særlig ordre.

Gulvhøjde i højhus

Bygningsprocessen skal opfylde visse krav. De vedrører både højhuse og bygninger med et lille antal etager.

Alle standarder, der pålægges boliger, er angivet i SNiP 31-01-2003. Men dette dokument er ret voluminøst og skrevet på komplekst sprog ved hjælp af professionelle og semi-professionelle vilkår, så vi vil forsøge at forklare materialet vedrørende definitionen af ​​antal etager i enkle ord.

Klassificering af huse ved antal niveauer

Til at begynde med vil vi se på hvilke huse der findes i højden:

 • lavhus - bygninger, hvis højde ikke overstiger 12 meter eller 3 etager
 • Mellemetage - Afstanden fra stueetagen til taget når 15 meter eller 5 tier;
 • højde op til 10 etager og en højde på 30 meter;
 • højhuse - op til 100 meter høje (op til 25 niveauer). Denne kategori er opdelt i en række underkategorier I (op til 15 etager), II (op til 20) og III (op til 25) typer.
 • højhus - det mindste antal etager fra 25 og en højde på 100 meter.

Valget af materialer til "højhus" afhænger af, hvor mange etager der er planlagt at blive bygget.

Størrelser af etager i en højhusbygning

Afhængig af de materialer, der anvendes i bygningen af ​​bygningen, kan følgende typer skelnes:

Fast ejendom i præfabrikerede huse er den billigste, fordi bygningerne har ringe varmeopbevaring og har meget lav lydisolering. Den højeste af dem - 25-etagers bygninger, og højden af ​​hver etage spænder fra 2,5 til 2,8 meter.

Den anden type mursten er henholdsvis ret hård og bygger langt langsommere. Indikatorer for varmeledning og lydisolering er meget højere. Højden af ​​sådanne bygninger er ikke mere end 30 meter (10 etager). Et særskilt niveau overstiger ikke 300 cm i højden.

Hvis du planlægger at bygge en bygning op til 160 etager højt, så vælg en monolitisk type. Monolitiske strukturer er de mest arbejdskrævende, har den højeste termiske og lydisolering (for yderligere at forbedre murens ydeevne, de er desuden muret med mursten) og det mindste modtagelige for destruktion under naturkatastrofer. I dette tilfælde når afstanden fra gulvet i første niveau til gulvets tag 3,3 meter.

Rangerende løftedimension

Ved bygning af huse, hvis bygningen overstiger højden på 5 etager, er det nødvendigt at installere en elevator. Afhængigt af antallet af bygningsniveauer kan der installeres 1 til 4 elevatorer i huset.

Mindste bredde for en elevator bygning er 2,1 meter, og en dybde er 1 m (således at læger kan passe med en bøjle). Størrelsen af ​​hallen foran elevatoren afhænger af selve elevatoren, men bredden skal ikke være mindre end 1,5 meter. En kørestol skal anbringes i døren (de mindre dimensioner af døråbningen er kun tilladt, hvis der er en yderligere).

Vigtigt at vide! Antallet af elevatorer i bygningen afhænger også af antallet af lejligheder og dermed de mennesker, der bor på stedet.

Brandbestemmelser for boliglejligheder

Byggearbejdet med oprettelsen af ​​hver enkelt bygning og især en boligbyggeri skal opfylde sikkerhedskravene. Alvorligheden af ​​kontrollen med disse regler bestemmes af bygningens højde. De mest "bløde" er i beboelsesejendomme op til 18 meter høje (op til 9 niveauer), da dette antal etager svarer til længden af ​​den mekaniske stige, der er installeret på brandvæsenets køretøjer.

Udformningen af ​​bygningen skal omfatte en nødudgang. Hvis antallet af etager er mindre end 9 etager, er der kun 1 udgang tilladt, hvis i en bygning fra 9 til 18 tiers - der skal være mindst to udgange. Hvis huset tilhører højhuse eller type III fler-etagers bygninger, skal nødudgangen være på hver etage.

Et andet vigtigt krav til bygninger med en højde på 10 niveauer eller mere er tilstedeværelsen af ​​en fast trappe. Sådanne steder er meget velegnede til evakuering, men når de anvendes i hverdagen, forårsager de ubehag. Derfor var den mest almindeligt anvendte praksis i opførelsen af ​​flere etagers bygninger designet af den sædvanlige trappehal samt et par udendørs trapper.

Betingelserne for brandsikkerhed pålægges korridorerne. Hvis længden af ​​rummet ikke er mere end 40 meter, skal bredden være 1,4 m, hvis længden overstiger den angivne afstand - 1,6 m bred. I sådanne lange korridorer i fleretages bygninger anbefales det at installere døre med brandfast belægning hver 30 meter.

Det er vigtigt! Det er også tilladt at installere døre med forstærket glas på trapper og elevatorer.

Al den støttende struktur af bygningen, vægge, skillevægge i huset samt trapper skal være lavet af materialer, der er mindst udsatte for brænding. Den samme regel gælder for overlapningen mellem kælderniveauerne.

Vestibulens dimensioner i en boligbygning

Tambour i et boligområde er mellemrummet mellem indgangsdøren til lejligheden og døren for at komme ind i huset / trappen (til 1. sal) og området mellem lejlighedsdøren og trappen (for de resterende niveauer i fleretagesbygningen).

Yderligere krav

Udover elevatorer i højhuse skal være til stede trapper. Sider på hvert niveau er opbygget afhængigt af antal etager i huset og antallet af lejligheder pr. Etage. Mindste bredde er sat til 1, 25 m.

I beboelsesbygningerne er der også kældre. Deres højde er normalt 1,8 m. Men afhængigt af hvilket udstyr der er planlagt at blive installeret, kan højden nå 2,3 m. Ifølge sikkerhedsstandarderne skal dette område have to udgange.

Det er vigtigt at bemærke! Kælderens dimensioner afhænger også af bygningens højde. Kælderens højde i flere etager er 2,1 m, og afstanden fra jordens overflade må ikke være mere end to meter.

Over bygningens øverste etage opbygger de altid et loft. Oftest er dens højde 1,6-1,8 m.

Alle data i denne artikel er taget fra officielle kilder. Derfor vil enhver borger, der ønsker at købe fast ejendom i en boligbygning "højhus", ikke være svært at kontrollere uafhængigt af lovens krav.

Panelhus - hvad er standard lofthøjde?

Den mest mærkbare og betydelige forskel i panelhuse er den måde, de er bygget på. De består af separate blokke, der normalt kaldes paneler. Sådanne paneler fremstilles i fabrikker, og størrelsen af ​​lofterne i panelhuset afhænger af, hvilke størrelser panelerne vil have.

Forskellige husserier

Størrelsen af ​​lejligheder og blokke af hvilke huse var under opførelse eller er under opførelse afhænger af en serie af projektet. Der er mange af sådanne serier, og de har alle forskellige vertikale dimensioner af lokalerne. Det er sædvanligt at opdele standardhuse i flere hovedtyper, som afviger i arrangementet af området indenfor og i højdeegenskaberne:

 • "Khrushchev". Et af de mest almindelige boliger for nylig. Nu er nedrivningen af ​​sådanne bygninger gradvist på plads på grund af deres livs ende. Afstanden fra gulvet til loftet i loftet i sådanne huse er en af ​​de mindste og svarer til 248 centimeter.
 • "Uluchshenki". Et lille stort område af værelserne og et andet arrangement af dem på landingen er alle deres forskelle fra de tidligere. Væggene i lejlighederne er også små - 255 cm.
 • Standard "ni-etagers". Lejligheder af den mest almindelige type. Området er anderledes, og afstanden til overlapningen er 2 meter 64 centimeter.
 • Huse 606, samt en serie P-44K. Flere komfortable og lodrette dimensioner af væggene her også mere - 2 meter 70 centimeter. Meget populære huse på grund af de høje værelser.
 • Moderne 137-serien. Den mest rummelige blandt dem, der har et typisk arrangement af værelser. Standardhøjden af ​​lofter i et sådant panelhus når 2,8 meter eller 270 - i huse bygget i lang tid.

Nu køber eller vælger en mulighed for udveksling, folk har tendens til at vælge noget mere behageligt og de gamle huse omgå opmærksomheden. På det sekundære boligmarked kan du dog finde prøver af alle ændringer og års byggeri. Så når du vælger et fremtidigt hjem, kan du samtidig vælge, hvor rummelige værelserne vil være.

Effekt af rumhøjde

Trods det faktum, at mange vil sige - det ville være boliger, og resten vil følge, vil dette øjeblik stadig være af stor betydning. Fra hvad vil højden af ​​lofterne vælges som en mulighed for boligpanelhuse, afhænger af rummets visuelle opfattelse og muligheden for at modellere rummet under reparationen.

Reparation skal stadig gøres før eller senere, hvilket også betyder at reparere gulvfladen. Hvis den lodrette størrelse af lokalerne i moderne hjem kan du indstille forskellige ophængning af eller spænding belægning, så for eksempel afstanden fra gulvet til etageafstand plader i et panel Khrushchev gør det muligt ikke altid.

De mest populære spændbeklædninger kan monteres overalt, men i Khrusjtjov vil de spise de allerede små lodrette dimensioner af væggene. Der er ingen grund til at tale om gipsvægs efterbehandling her - i næsten alle tilfælde er det umuligt.

Desuden afhænger komforten af ​​at være i et værelse også af denne parameter. For lav overlapning vil medføre ulejlighed - visuelt "crush" på alle der er der. Det er derfor, mange designere arbejder på at finde egnede muligheder for afslutning af sådanne lokaler.

På sundhedsområdet kan denne faktor også have indflydelse. For eksempel i højden af ​​lofterne i standardpanelens ni etagers bygninger kan du indånde tilstrækkelig ren luft. Du kan ikke sige det samme om "Khrusjtjov" - ventilation og luftudveksling i dem er noget værre, og det tilgængelige luftmængde er hurtigt mættet med kuldioxid under vejrtrækning.

Det sidste punkt, som også kan have en stærk indflydelse på ejeren af ​​huset - prestige. De mest prestigefyldte boliger har høj loftshøjde.

Lofthøjde i panelhuset - et overblik over sovjetiske og moderne boliger

Dataene nedenfor fortæller os, at lofthøjderne i de fleste panelhuse, både nye og gamle serier, ligger fra 2,48 til 2,71 m. Vi starter vores gennemgang med serien af ​​førstebyggede panelhuse.

K - 7 - fem-etagers ramhus (Khrusjtjov). Byggetid - 1959 - 1985 De første huse havde tag overdækket med skifer.

Panelerne i dette hus er ofte dækket med lyse firkantede fliser. Sådanne huse havde 1-4 værelseslejligheder med en lofthøjde på 2,48 m. I 1995 blev det besluttet at nedrive denne serie i Moskva-regionen.

GI - serien blev bygget indtil 1961, fra store blokke, og derefter fra paneler med en række etager (5, 6, 8, 9), som først blev designet i 1950. Huset har kun 2 lejligheder på hvert sted. Køkkenerne i dem har et areal på 5 kvadratmeter samt kombinerede badeværelser på 2 kvadratmeter, med en lofthøjde på 2,5 meter.

I-335 er en fem-etagers, sjældent ni-etagers serie, godt spredt i Sovjetunionen og markeret som den mest uheldige af alle Khrusjtsjov. Lejlighederne har brede vinduer og på landingshøje vinduer.

Fra siden af ​​bygningen er der en ekstern trappe til evakuering i tilfælde af brand. På stedet er der 4 lejligheder. Lofthøjde er 2,55 m.

Denne serie havde sjældent 7 etager. I planlægningen var der ingen elevator og skraldespand. Byggeri fandt sted fra 1958 til 1980.

I-515/5 er et fem-etagers prefab hus fordelt over hele Rusland, som blev udviklet i 1950. Fås i planlægning1-3 værelse bolig med lofthøjde på 2,48 m., Og en teknisk gulv på loftet.

I-515 / 9sh er en ni-etagers multi-access kategori. Hver etage har 4 lejligheder (1-3 værelser).

Der er en elevator til indgangen og skraldespanden. Opførelsen af ​​sådanne bygninger fandt sted fra 1966 til 1984. Lofthøjden er 2,55 m.

602-serien er en hyppig forekommende panel ni-etagers bygning med et enkelt design og 1-4 værelses lejligheder med en lofthøjde på 2,50 m. Byggeri fandt sted fra 1966 til 1981.

- Ni-etagers panelhus af økonomiklasse. Det blev rejst fra 1966 til 1973. Der er ingen fire-værelses boliger i planlægningen, kun 1, 2, 3 værelser, med en lofthøjde på 2,70 m.

111-90 - stor-panel ni-etagers boligbygning.

Ved indgangen er der en skraldespand og en elevator. Sådanne bygninger blev oprettet i 1971. Rumhøjden er 2,64 meter.

111-96 - Stor-serie serie designet til Ukraine.

På gulvet er der 4 lejligheder - 2 tre-værelse og 2 to-værelses lejligheder samt en elevator med en løfteevne på 0,4 tons og en skraldespand placeret bag elevatorakslen. Begyndelsen af ​​bygning af bygninger i 1975 og slutningen af ​​1996. Lofthøjden i projektet var 2,64 m.

111-121 - en storpanel kategori kan enten være med fem eller ni etager. Det første hus blev bygget i 1970 med en rumhøjde på 2,51 m.

111-134 - store panelhuse, begyndelsen af ​​bygningen kom i 1975. På en etage var der fra 4 til 8 lejligheder med en lofthøjde på 2,64 m.

II-32 er en panel serie af fem-etagers huse, der har 3 lejligheder på hver etage og en skraldespand.

Lejligheder 1-3 værelser, med en hyldehøjde på 2,60 m. Balkoner er monteret på holderen. Sådanne bygninger blev ofte bygget - siden 1960.

BPS-6 er en seksten-etagers panelgruppe af huse med en indgang almindelig i byen Kiev. På hver etage er der 8 lejligheder - 4 et-værelses og 4 et-værelses.

Der er en indgang fra begge sider til bygningen. Det meste af dets ikke rigdom betragtes som små værelser. Begyndelsen af ​​konstruktionen faldt i 1971, og blev afsluttet i 1982, med en lofthøjde på 2,50 m i lejligheder.

K-134 er et boligpanelhus med 2 eller 3 elevatorer i et afsnit. Det kan laves som 12 og 16 så 22 etager, med en højde på 2,71 m værelser.

P-46 er en panelgruppe på 12-14 huse med to elevatorer til indgangen og en lofthøjde på 2,64 m i lejligheder.

I vores artikel vil vi overveje alle ulemper og fordele ved panelhuse.

Mere end halvdelen af ​​højhuse på dette tidspunkt er bygget af armerede betonpaneler. Hvad fortæller os om den gode efterspørgsel efter denne type bygninger. Selv om de første paneler blev designet i begyndelsen af ​​1950 for at hurtigt løse mange borgeres problemer med boliger, besætter de stadig et ledende sted i bygningen.

Ulemper panelhuse

Lad os starte med mere betydelige fejl. Det skal bemærkes, at nedenstående generelle ulemper præsenteres, hvoraf nogle måske ikke gælder for den udviklede nye modelserie af bygninger.

1. I tilfælde af kraftige jordskælv og eksplosioner kan panelhuset falde helt eller delvis sammen.

2. Dårlig lydisolering af lejligheden, hvilket afspejles i beboernes dårlige humør.

Ved reparation af de næste tre etager vil lyden af ​​en hammer eller en boring være høj. Hvis naboerne beslutter at råbe, vil du sikkert høre dette. God lydoverførsel er forbundet med dårlig absorption af beton, hvilket bidrager til ekkoet.

En anden væsentlig ulempe er Interpanel sømme, som kræver god forsegling. Hvis der ikke er store huller i hjørnerne og pladernes samlinger, kan fugt komme ind i rummet, og derfor bliver væggene fugtige og skimmelsvampen vil vokse. Det bidrager også til god lydoverførsel til tilstødende værelser og dårlig varmeisolering.

4. Panelhuse akkumulerer ikke varme nok nok, hvilket fører til hurtig afkøling af væggene under store frost. Og omvendt, på en varm solrig dag, opvarmer husets plader sig godt og afgiver varme om natten, mens det er tyndt at sove.

Ulempen kan også betragtes som udformningen af ​​lejligheder, hvilket måske ikke altid lykkes. I den tidligere model serie, rektangulære, aflange værelser, små køkkener, kombinerede badeværelser eller lave lofter. I bestræbelserne på at rette op på situationen opdager beboerne, at i panelhusene kan alle væggene siges at være bærende, hvilket ikke tillader genopbygning.

6. Strålebetongulve til nye ledninger er forbudt, da de allerede har hulrum. På dette med minus panelhuse, måske slutter vi og går videre til deres fordele.

Fælles fordele ved et panelhus

1. Bygningskomponenter, såsom vægge og interfloor overlappings er lavet på fabrikken, hvor alle processer er mekaniseret, hvilket eliminerer menneskelige fejl. Arbejdere har kontrol over processer, hvor der ikke er varme eller kulde, da alt sker i værksteder, i modsætning til monolitisk og murstenkonstruktion.

2. En vægtig fordel ved et præfabrikeret hus er, at hele processen med sin konstruktion tager et gennemsnit på et halvt år, i modsætning til den toårige monolitiske metode med fading i vinterperioden.

På byggepladsen bragte næsten et hus i en adskilt form. Det næste tilfælde er for bygherrer, der skal samle det korrekt.

Elementerne selv er store, hvilket betyder, at de er meget mindre og lettere at kontrollere. Dette giver en stor fordel i konstruktionens hastighed. Der er meget få vandrelaterede processer, som gør det muligt at arbejde om vinteren.

3. Den ubestridelige fordel ved det præfabrikerede hus, og der er det faktum, at reparationer kan begynde i din lejlighed med det samme uden frygt for alle former for forvridninger fra husets krympning. Da det sags jævnt.

Det er ikke nødvendigt at gipe ydersiden af ​​et sådant hus før isolering. Derudover sælges lejligheder i slabhuse ofte med efterbehandling uden at skulle bruge tid og penge til reparationer.

Hvis du vil ændre vinduerne, så har vinduerne åbninger, du har ingen problemer, i modsætning til murstenbygninger, som altid har størrelsen på vinduesåbningen varierer.

4. I panelserien er der altid indvendige gulve, og du ved præcis, hvilket layout du vil have, og hvilke møbler der skal leveres. I modsætning til monolitiske bygninger, hvor du selv skal gøre indvendige vægge til dine penge, og der er også risiko for at forblive i et stort enkeltværelse.

5. En af de væsentlige fordele er prisen på en lejlighed i et panelhus, da det er 20-30% billigere end i en monolitisk eller mursten bygning. Med de gemte penge kan du nemt lave reparationer og forsyne lejligheden med møbler.

Beskrivelse af en vellykket serie af panelhuse:

121 Den moderne Gatchina-serie, der anses for at være af høj kvalitet, har god lyd- og varmeisolering. Hun har rummelige værelser, og køkkenområdet i lejligheden er mindst 12 kvm. Dens fordel anses også for at være brugen i opførelsen af ​​dyrere materialer og til gengæld vil omkostningerne ved sådanne boliger være dyrere end de fleste af de mindre tankevækkende paneler.

De vigtigste fordele ved moderne panelhuse

Moderne præfabrikerede huse begyndte at være lavet af nye typer byggematerialer, hvilket giver en fordel i forhold til de tidligere indbyggede serier. For eksempel er den nye P-44T-serie meget smuk udseende, og den har også god overordnet ydeevne.

Et godt fremskridt i planlægningen af ​​nye bygninger var en stigning i lejemuren fra 3,3 meter - i gamle huse med 4,2 meter - i nye bygninger, hvilket gør værelserne firkantede og rummelige. Med lofternes højde har der også været forbedringer, nu kan denne figur være op til 3 meter.

Nye trelags paneler med god varmeisolering og deres ledd er pakket med isolering og pudset, det viser huset uden synlige sømme, hvilket forbedrer den samlede ydeevne og øger levetiden af ​​stikkontakten.

Vinduer og balkoner i moderne nye panelhuse er i de fleste tilfælde allerede glaseret af bygherren. Efter at have analyseret alle fordele og ulemper er jeg nok enig med den erklæring, der passer til denne slags bygninger - en rimelig værdi for pengene.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Lofthøjde i et panelhus: Et kort overblik over sovjetiske og moderne projekter

Hvad var loftets højde i panelpladernes hus i Sovjetiden? Og i begyndelsen af ​​panelkonstruktionen, og ved solnedgangen i den æra af udviklet socialisme? Hvad er højden af ​​lokalerne bygget af moderne projekter? Lad os give os en kort udflugt til fortiden og den nuværende boligbyggeri.

Hvordan gik højden af ​​lofterne i panelerne sidste halve århundrede? Lad os finde ud af.

Hvad påvirker lofthøjden

At fokusere på nogle aspekter af konstruktionen - det er ønskeligt at forstå klart, hvad det påvirker. Så hvad gør loftets højde i rummet?

 • På den subjektive opfattelse af rummets rumfang. Lydstyrken, selvfølgelig, med stigende højde i loftet varierer ganske objektivt; dog en lille størrelse, men et højt rum opfattes så meget mere rummeligt i forhold til den, hvis loft hænger over hovedet.
 • På luftmængden i rummet. Jo større det er, desto mere effektivt skal ventilationen være: mængden af ​​forurenet luft stiger.
 • På temperaturfordelingen i rummet. Varmluft opsamles fra loftet. Når vinduet er åbent om vinteren, er billedet helt rigtigt, når temperaturen på gulvniveau er +15 grader og under loftet - alt 27. Jo højere loftet er, desto mindre ensartet er opvarmning af luften.

Bemærk venligst: i lejeboliger er varmeudslip gennem loftet på alle etager undtagen det øverste, praktisk taget fraværende. På grund af dette vil ujævn varme kun blive distribueret med rigelig tilstrømning af kold luft.

 • Et højt loft giver meget flere muligheder med hensyn til fladt design. Multi-niveau lofter med belysning og lamper på lange suspensioner vil dekorere ethvert værelse.

Men kun i tilfælde af at der er plads nok til det: En 70-centimeter suspension med en lofthøjde på 245 centimeter vil gøre beboerne i rummet konstant bøjede ned. Eller anvend kompresser på blå mærker...

Multi-tiered loft - udsmykning af stuen. Men i mange hjem kan den ikke monteres. Grænser højde.

 • Endelig i naturen - andre er jaloux af sig selv på bjerget - der er mennesker med høj statur. Som i værelser med lave lofter er simpelthen ubehageligt: ​​det er umuligt at selv strække, stå på hans fødder. Om sportsøvelser og slet ikke.

Sammenfattende alle ovenstående, lad os være enige: det høje loft i lejligheden er godt. Lavt dårlig.

Projektoversigt

Så hvad var lofthøjden på forskellige tidspunkter i panelhuset?

Sovjetiske æra

I Stalin-æraen blev opførelsen af ​​boliger hovedsageligt udført af mursten. Højden i de fleste tilfælde var begrænset til fem etager: det var det maksimale antal etager, der tillod at bygge huse uden elevator.

Men praksis med at bygge huse med fem boliger og under dem - gulvet besat af butikker eller offentlige myndigheder.

Typisk arkitektur i slutningen af ​​firserne.

Da Nikita Sergeevich Khrushchev kom til magten, satte økonomien og konstruktionen et kursus for at minimere omkostningerne, blev lofterne i Khrusjtsjov lav. Målet var ædelt: at give boliger til alle i nød; Men allerede de første paneler af deres indbyggere beskrev det rummelige ord "hruscheba". At bo i dem efter Stalinos var ærligt ubehageligt.

 • K7 - det første udkast til et rammehus med fem etager - Khrusjtsjov. Husene blev bygget fra 1959 til 1985. Panelerne på ydersiden var ofte finerede; lofthøjde - 248 centimeter. Siden 1995, i Moskva og i regionen, begyndte husene at blive revet til bygning af bygninger med et højere antal etager.

Sådan ser K7-serien ud, som levede til vores tid.

 • GI - store blokhuse (senere panelhuse) på 5-9 etager. Besparelserne på byggeri er tæt på deres højde: To lejligheder på stedet med fem meter køkkener og to meter badeværelser lignede en kompleks opbevaringsrum form. Loftshøjde - 250 cm.
 • L-355 havde en lofthøjde på 255 cm og blev bygget fra 1958 til 1980. Med antallet af etager fra 5 til 9 inkluderede husets layout heller ikke en elevator eller en skraldespand.
 • l-515/5 - panel fem-etagers bygninger, designet i 1950. Beboerne ventede på 1-3-værelses lejligheder med lofter 248 cm høje. På loftet var der et teknisk gulv.
 • L-515 / 9sh blev bygget indtil 1984. På hver etage af indgangen var der 4 lejligheder med lofter 255 centimeter høje.
 • Huse i 606-serien blev bygget fra 1966 til 1973. På trods af at de tilhørte økonomiklassen, glædede husene deres beboere med en lofthøjde på 2,7 meter.
 • Stor-serie 111-90 og 111-96 er ikke langt bagud. De blev bygget før 1995 og kunne prale af en loftshøjde på 264 cm med en hushøjde på 9 etager.
 • Ved opførelsen af ​​en serie af paneler p-44, der blev lanceret i slutningen af ​​70'erne, var lofthøjden oprindeligt lig med 264 centimeter. Arkitektur og layout af huse gennemgik modernisering i 1997 og i 2006, og ændrede navnet til henholdsvis p-44 T og p-44 K. Højden af ​​loftet på p-44 opdateret layout var lig med 270 centimeter.

Vores tid

P-44, på trods af seriens alder, fortsætter med at blive bygget.

 • P3m-serien vendte imidlertid tilbage til højden af ​​lejlighederne 2,64 meter. Huse fortsætter med at blive bygget med en række etager fra 8 til 17.
 • En serie af KOPE, strengt taget, blokere. ikke et panel. Med samme rumhøjde på 2,64 meter er det nysgerrig om layoutets vilkårlighed: huset er bygget i samordning med kunden fra præfabrikerede blokke af den nødvendige struktur. Forresten har KOPE-M-PARUS serien en 60% glaseret facade.
 • Serie 137 blev lanceret i 70'erne og er stadig under opførelse. I lang tid blev husene i 137-serien betragtet som de mest komfortable paneler i landet. Loftets højde i 137-serien var ret imponerende 270 centimeter.

Hvad er nysgerrig er, at lejlighederne i husene til denne serie af senere konstruktion blev større og større. Loftets højde i 137-serien af ​​moderne bygninger er allerede 2,8 meter; layoutet forbedredes også markant.

Et karakteristisk træk ved den sene 137-serie er køkkenet i huset, som er steget fra 7 til 15 meter.

konklusion


Det er overflødigt at sige, at anmeldelsen ikke hævder at være fuldstændig? I post-sovjetrummet blev der udover landets centrum implementeret en masse projekter på regionalt plan - i versioner for fjernt nord eller rødhit Centralasien. For lejligheder med lave lofter er spørgsmålet, hvordan man visuelt øger loftets højde

Heldigvis vender den moderne boligbyggeri tilbage til en forståelse af betydningen af ​​ordet "komfort": nye lejligheder har et større areal, højde og bedre planlægning end lejligheder på det sekundære marked.

Hvad er loftets højde i "Khrusjtsjov"?

Khruschovka. Denne betegnelse er blevet et husstandsnavn, der symboliserer nærhed, dårlig konstruktion og ekstremt begrænsede beboelsesrum. Ikke desto mindre lever en stor del af russerne i bygninger opført på dette projekt. Sådanne huse kan kritiseres, men for mange er det den eneste måde at få deres eget punkt på.

På funktionerne i lejlighederne i Chrusjtjov-panelet, deres dimensioner, lofthøjde og hvordan man udvider det ledige rum, diskuteres i denne artikel.

højde

Under regeringen af ​​Nikita Khrusjtsjov satte regeringen op til at forsyne alle unge familier med deres egne boliger. Det store behov for befolkningen til lejligheder krævede af staten at løse dette problem så meget som muligt på kortest mulig tid. Derfor er det ultimative tema for minimalisme og funktionalitet blevet det vigtigste søgmotiv i bygningen i de følgende år.

Prioritet blev givet til opførelsen af ​​fem-etagers bygning. Og huse blev bygget af paneler: murværk var for dyrt materiale.

Hvor kom grænsen på 5 etager fra? Det er simpelt - det er den maksimalt tilladte højde, hvor en elevator ikke må installeres i en lejlighedskompleks. Hans installation krævede mange penge - det var en uoverkommelig luksus for det sovjetiske folk i den vanskelige periode for landet.

Opgaven med at spare på alt, hvad der kan gøres, har ikke omgået dimensionerne af lejlighederne: de havde simpelthen ikke en enkelt ekstra kvadratcentimeter, som kun køkkenerne på 5-7 kvadratmeter var værd. m.! En lille entré, et miniatyr badeværelse og små værelser er hovedtræk ved bygningerne i Khrusjtsjov-perioden.

Loft i sådanne bygninger var også lavt. Deres standardhøjde var omkring 2,5 m (i praksis varierede denne værdi afhængigt af designkontoret, idet dette tal kunne være 2,45, 2,55 og endda 2,60 m).

Denne højde blev også dikteret af økonomien. I retfærdighed skal det bemærkes, at i økonomien betyder ikke brugen af ​​billige byggematerialer - hjemme i Sovjetunionen er der altid blevet bygget lydigt og effektivt. At reducere højden af ​​boligareal reducerede betydeligt opvarmning omkostninger og tilladt at øge antallet af individuelle lejligheder.

For eksempel, hvis højden af ​​lofterne var 3 meter, skulle bygningerne være bygget fire-etagers, hvilket ville betyde en reduktion i antallet af boliger, som i disse år var absolut uacceptabelt. Sådanne størrelser er slående forskellige fra den sædvanlige stalinok, så mange følte ubehag og kaldte Khrusjtsjov "betonkasser".

Samtidig var flertallet af sovjetiske borgere glad for at få et lignende boligareal, da de i mange år skulle kæmpe i kaserner og kommunale lejligheder.

Sådan repareres fejlpladerne

Lille højde er ikke den eneste minus af Khrusjtjov. Ud over den lave placering er loftet præget af en temmelig ujævn overflade, der i mange henseender begrænser brugen af ​​forskellige muligheder for efterbehandling.

Samtidig står teknologien ikke stille. Tiderne, hvor reparationen af ​​loftet blev reduceret til hans hvidvaskning med kridt var overstået. I dag er der masser af efterbehandling materialer og belægninger på markedet, som i løbet af få dage kan ændre Khrusjtsjov uden at anerkende, gøre det stilfuldt og visuelt løfte loftet.

De relativt billige metoder til at trimme loftet omfatter:

 • maleri;
 • renvaske;
 • tapetsering;
 • installation af loftfliser.

Med disse metoder kan du opdatere loftet i en lille lejlighed uden at fjerne dyrebare centimeter.

Lad os dvæle mere om dem.

Vandmaling og hvidvask

Når du beslutter dig for at bruge en af ​​disse metoder, skal du objektivt evaluere loftets overflade.

Hvis belægningen er ujævn, har revner og andre deformationer, så er det nødvendigt at arbejde for at fjerne dem.

Forresten, i dette tilfælde kan en fuld loft trimme resultere i ekstra omkostninger, og nogle gange slet ikke.

Fordelen ved farvning og hvidvaskning betragtes som miljøvenlighed og fuldstændig sikkerhed for indbyggernes liv og sundhed.

tapetsering

Som i den første metode er det første udseende af belægningen afgørende, når man vælger denne metode til afslutning af loftet. Hvis der er uregelmæssigheder og defekter, så skal du begynde at fjerne dem.

Fordelen ved metoden er et bredt udvalg af baggrundsbilleder af forskellige nuancer og teksturer.

Begge metoder har en betydelig ulempe: de kræver forudgående pudsning af loftet.

Loftene i Khrusjtjov-huse består af gulvplader, de har dråber, der forekommer i loftets uregelmæssigheder. For at rette op på situationen og gøre belægningen mere æstetisk, skal du justere loftet. Hvis pladernes størrelse adskiller sig fra hinanden med 1-2 cm, kan loftet pudses, men hvis dråbet er dybere - det kan være ret farligt. Derudover øger overfladebehandling signifikant omkostningerne ved reparation.

For eksempel er der et loft på 18 kvadratmeter. med forskelle på 3-5 cm. For at opnå en sådan belægning kræves mindst 15 poser af gips. Under hensyntagen til det faktum, at hver pose vejer ca. 30 kg, vil gipsets samlede vægt være 450 kg. Enig at det ikke er meget behageligt at bo i en sådan lejlighed.

Selvom arbejdet er professionelt udført, kan tanken om, at en sådan vægt kun en dag falder sammen, ikke inspirere optimisme. Derfor anbefaler eksperter brugen af ​​monterede strukturer.

Loftfliser

Dette er en økonomisk mulighed, der giver dig mulighed for at forbedre loftets tilstand med minimal udgift af midler. Samtidig er der ikke behov for forudgående reparation af den originale belægning: flisen maskerer mindre overflade uregelmæssigheder godt.

Derudover præsenteres en bred vifte af loftfliser af forskellige farver, størrelser og teksturer i bygningsbutikkerne, så du nemt kan vælge en indstilling til ethvert interiør.

Højden af ​​en 9-etagers bygning. Hvor mange fler-etagers bygning er under opførelse?

Højhuse er en god løsning til at rumme et stort antal mennesker i fuldkommen komfort i et begrænset område. Men høje bygninger "lægge pres" på mennesker, de bliver løsnet fra jorden. Og i stedet for at være tilfreds med solen, skal du bo i skyggen af ​​højhuse.

Hvor mange meter 9-etagers hus i højden

Højden af ​​en 9-etagers bygning adskiller sig ikke meget, da der er visse standarder i byggeri, som er underfulde at ignorere. Ifølge standarden er højden på en etage ca. 3 meter. Så højden af ​​en 9-etagers bygning i meter vil være fra 27 til 30. En anden ting at overveje er taget, kælderen og spire.

Hvor mange år bygget højhuse

Hvis bygningsarrangører ikke forfølger sådanne mål som at bryde en rekord under opførelse, eller hvis deadlines ikke strammes, så bliver bygningen bygget i ca. 10 måneder. Datoerne afhænger også af, hvad højden af ​​en 9-etagers bygning. Der er stadig sådanne nuancer som mangel på arbejdskraft på grund af pludselige epidemier, materialer og skyggen af ​​vejret. Og foruden højden af ​​huset kan optage et bestemt område. Det kan være en hel kompleks eller et hus med en indgang, og hver har brug for sit eget begreb at bygge.

Til dette skal du tilføje den tid, der kræves for at krympe fundamentet. Dette er en nødvendig og naturlig proces. På det tidspunkt tager det omkring et år eller mere. Krympning sker afhængigt af områdets naturlige forhold (vejr, jord) og materialer, der anvendes i byggeri. Naturligvis skubber bygningen jorden og sætter sig lidt i den. Før byggeri er specialister forpligtet til at studere grundens struktur, hvorefter de udarbejder en byggeplan - hvilke materialer der skal vælges, hvilken højde af en 9-etagers bygning i meter skal være, fundamentet og så videre. Det er også vigtigt at eliminere oversvømmelsen af ​​under- og nær-jordens dele, da grundvand har en negativ indvirkning på byggematerialer.

Beslægtede videoer

De højeste bygninger i verden

Hvis du tror at højden på en 9-etagers bygning er for stor, så fejler du. Sammenlignet med de højeste bygninger i verden er det bare en svamp under et træ. I New York er der et tårn kaldet Sears Tower, og dets højde er 443,2 meter! Og denne skyskraber er ikke den højeste i verden. Men højden af ​​dens observationsdæk bliver synlig hele byen.

Der er en skyskraber kaldet Empire State Building, og den har en højde på 381 meter. Placeringen er den samme New York. Under sin konstruktion anvendte en enorm mængde materialer. Der er 102 og 6,5 tusind vinduer i det!

Er det svært at bygge højhuse?

Hvis du leder efter en mesterklasse om, hvordan man bygger en fleretagesbygning med egne hænder, så er det bedre for dig at opgive dette venture. Siden uden særlige beregninger vil dit hus ikke vare længe. Ofte kan folk ikke klare kompleksiteten og omfanget af arbejdet, selv med opførelsen af ​​et enkelt-etagers private hus.

Vi giver antallet af basismaterialer, der er nødvendige til konstruktion. Til opførelse af en etage kræves fra 4500 mursten, fra 10 kg gips, fra 10 gulvplader og meget mere. Og højden af ​​en 9-etagers bygning er ikke bare abstrakte figurer. Der er omkostninger til fundamentet, taget og så videre. Derudover har vi brug for en stor arbejdsstyrke og specielt udstyr til løft af byggematerialer til en højde.

Ansvar for opførelsen af ​​fleretages bygninger er opdelt imellem et stort antal mennesker. Der er mange erhverv involveret i denne forretning: fra arkitekt til bygherrer. Er det svært for dem at klare deres pligter? Selvfølgelig!

Første høje bygninger

Selv i oldtiden på jorden, vidste folk, hvordan man kunne bygge bygninger af enorm størrelse. Desværre har teknologien ikke nået vores dage. Men størrelsen er fantastisk! Hvordan kunne folk, uden moderne værktøjer, skabe sådanne komplekse strukturer? De mest berømte bygninger er templer og pyramider af aztekerne, mayaerne, egypterne samt græske paladser. Alligevel vidste en mand, hvordan man skabte bygninger, der var komplekse, ikke kun i størrelse, men også i form og skønhed.

Ulemper ved 9-etagers huse

At bo i en høj bygning er ikke altid praktisk. Der er mange ulemper ved at bo i 9-etagers huse. For eksempel, hvis du bor på de øverste etager og elevatoren er defekt. Og den allerførste mulighed for at blive fast i en elevator bedrager ikke. Højden af ​​et 9-etagers hus åbner en smuk udsigt over byen, men sandsynligheden for at dine børn falder fra vindueskarmet, beundrer dem, er meget høj, medmindre du forbyder dem at leve og læne sig på vinduet. Forklar børnene, hvad konsekvenserne af denne sjov kan være.

I tilfælde af en nødsituation, hvis du bor på højeste etage, vil det være sværere for dig at forlade din lejlighed. Det er farligt at bruge elevatoren og løbe op ad trappen til første sal i lang tid under afstigningen, kan uforudsete omstændigheder forekomme. Længden af ​​ildslukken er ikke nok til at nå 9. Etage. Hjælp kan dog komme fra luften. Men der er gulve, hvor det er umuligt at komme op fra luften og bruge trappen.

Så det er bedre at udvikle en evakueringsplan med din familie på forhånd for enhver form for nødsituation. Opbevar et førstehjælpskasse og essenser klar, og vigtigst af alt, husk at sikkerhed afhænger primært af dig. Følg reglerne om sikker opførsel selv og glem ikke at lære dem dine børn.