Optimal damprumsstørrelse

Ved udarbejdelsen af ​​en plan for et fremtidigt badehus under konstruktionen er det nødvendigt at bestemme den optimale størrelse af dampbadet, hvor der ikke kun er et behageligt ophold, men også sikkerheden for folk der afhænger af.

Damprummet er hovedrummet i badet, så længden og bredden, lofternes højde, skal hyldernes størrelse vælges korrekt. Damprummets dimensioner afhænger af den type bad, der opbygges: Budgetindstillingen kombinerer som regel vaskerummet og dampbadet, og i en mere komfortabelt er disse værelser adskilt. Derfor vil deres standard damprum størrelser variere.

Den optimale størrelse af dampbadet afhænger af flere faktorer:

 • badets samlede størrelse
 • Antallet af mennesker, der er samtidigt i dampbadet;
 • Dimensioner af badeovnen;
 • type konstruktion og størrelse af hylder, princippet om deres placering.

Damprum højde

Damprummets højde er den vigtigste parameter, du skal bestemme. Kvaliteten af ​​damp afhænger af denne parameter. Damprummet bør ikke være for lavt, så det har en tilstrækkelig mængde stabil damp. I dampbadet med et for højt loft vil dampen blive brugt ineffektivt, derfor er den anbefalede lofthøjde fra 2,2 m til 2,4 m. Samtidig skal du fokusere på væksten hos det højeste familiemedlem, fordi med en højde under 2,1 m mennesker med højde over gennemsnittet vil det være ubehageligt at være i dampbadet, foruden vil der ikke være nok frisk luft, og dampen vil hurtigt fordampe. Men hvis du laver et loft med en højde på 2,5 m, vil brændstofforbruget stige, tidspunktet for ovnen bliver tændt, fordi damprummets rumfang stiger med ca. 0,5 m3. Samtidig vil hele mængden af ​​nyttig varm damp ophobes, ikke hvor de skyhøje er, men under selve loftet. Dørrumsdørens højde skal være standard (65-70 cm ved 170-180 cm), altid med en høj tærskel for at reducere adgangen til kold luft udenfor.

Længde og bredde

Bestemmelsen af ​​damprummets størrelse skal udføres i planlægningsfasen sammen med badets størrelse. Samtidig må damprummets dimensioner ikke være for store, ellers vil det tage meget brændstof og tid at varme luften. For korrekt beregning af dampbadets optimale længde og bredde er det nødvendigt at bestemme dens type:

 1. Damprum til en person.

Det kan præsenteres i to muligheder: for en person med et mødetid og med en fuld hylde. I det første tilfælde kan dampbadet ikke have et vindue, det har en enkelt tyk lille hylde og en varmelegeme. Dette er en ideel mulighed for saunaer placeret direkte i huset til finske saunaer. Den optimale størrelse i dette tilfælde er 1150-1200 mm langs væggen med varmeren og 840-850 mm langs væggen med hylden.

Damp til en eller to personer

Hvis badet til en person giver mulighed for en liggende hylde, kan vægternes længde være 1800 mm og bredden - 1050-1100 mm. En enkelt tierplank skal forsynes med et trin til brug som sæde, hvis det er nødvendigt.

Størrelsen på et dampbad til to eller tre personer afhænger af, hvordan det arrangeres - firkantet eller rektangulært. Længden af ​​væggene i et kvadratisk dampbad skal være mindst 1150 mm. Denne formular giver dig mulighed for at placere indgangen i hjørnet, varmeapparatet ved siden af ​​det, og i de resterende to tilstødende vægge kan du arrangere hjørnehylder med plads til to eller tre personer. Hvis dampbadet er rektangulært i form, kan længden af ​​den lange væg være 1450-1500 mm, kort - 1300 mm. Dette er en almindelig mulighed, især for små badeværelser, når du bruger en parret sidde lounger, der ligger i to niveauer eller vinkel.

 1. Damprum til fire eller flere personer.

Et dampbad til 4 eller flere personer giver størrelsen på en lang væg 1800-2000 mm, kort - 1400-1500 mm med en rektangulær form. På den lange side er der normalt to-trins eller tre-trins hylder, som du kan sidde og ligge på. For et stort bad til fire er den optimale størrelse 2500 mm ved 2000 mm uden hensyntagen til varmerens dimensioner og det område, den optager.

Den rigtige størrelse af dampbadet

Hylde dimensioner

Sengernes størrelse skal være behagelig for en person, både i længde og i bredde. Også vigtigt er hyldernes højde og afstanden mellem dem og loftet.

Dimensioner af hylder i dampbadet

Bredden på den sædvanlige siddehylde skal være 40 cm med en længde af rummet. For at sidde på en hylde med hævede ben, skal størrelsen være op til 90 cm i bredden. Længden af ​​sengen varierer afhængigt af om du ligger på den i fuld højde eller med benene bøjet: i det første tilfælde kan du gøre det 150 cm langt, i det andet - mindst 180 cm, givet muligheden for at udstyre den med nakkestøtte.

Hvis dampbadet er udstyret med en tre-trins planke, skal det nedre trin være den smaleste, og den øverste er den bredeste. Samtidig skal bundens bredde være 40 cm, bredden af ​​de andre to skal være mellem 60 og 90 cm. Tre-tier samt to-trins hylder kan arrangeres i et vinkeludformning langs en væg eller modsat hinanden. Afstanden mellem den øverste komfur og loftet skal være mindst 1 m, så du let kan komme op af det. Afstanden mellem tilstødende hylder bør opretholdes inden for 30-40 cm. Mellem lamellhylderne skal 3-4 mm huller overlades til fri luftcirkulation samt hurtig tørring efter badprocedurer.

anbefalinger

Hvis vaske- og dampbadet i badet er adskilt, skal de i forhold til skabsrummet være 1,5 x 1 x 2 m.

For at gulvet i badet kan varme op hurtigere og holde damp i lang tid, skal det gøres 5 cm over komfuret og 20 cm højere end vasken.

For at gøre det lettere at tage badprocedurer af ældre, anbefales det at installere for dem en særlig hylde på mindst 50 cm bred og 180-200 cm lang.

På et vaskerum i dampbadet skal der være 1 m2 brugbart område, hvorfra 1m2 komfur er trukket fra, herunder et lille rum omkring det.

Hvis dampbadet er udstyret med et vindue, skal dets størrelse ikke overstige 50 cm i længde og bredde for ikke at frigive en stor mængde varm luft.

Hvad er loftets højde i saunaen og badet bør være - anbefalinger om arrangementet

Højden af ​​loftet i saunaen eller badet skal overvejes i forbindelse med regimens placering, dørens størrelse, den valgte ovntype samt de personlige præferencer. Faktisk, hvad er loftets højde, skal være i badet, og det vil blive diskuteret i denne artikel.

Det russiske bads mikroklima

Eksperter og simpelthen kyndige mennesker fordeler to tilstande, som kan være i et russisk bads dampbad: konditioneret og tærte. De har nogle forskelle, og højden af ​​lofterne afhænger af dem, så det er værd at diskutere dette mere detaljeret.

Under dampgenerering i dampbadet kan du oprette flere tilstande. I det første tilfælde er der en jævn fordeling af damp gennem rummet, mens fugtighedsniveauet og temperaturen også fordeles jævnt og langsomt stiger til loftet.

Denne tilstand kaldes betinget. I dette tilfælde er det tilrådeligt at installere hylderne på flere niveauer - dette niveau er individuelt for hver person, men jo højere de installeres, jo varmere bliver luften.

Den anden tilstand er kendetegnet ved en skarp adskillelse og adskillelse af fugtigheds- og temperaturindikatorer, mens en dampdamp samles under loftet, som ikke blandes med hele luftmængden. Selv efter at have forsøgt at skubbe skyens del ned for hånden, vil den straks vende tilbage.

I denne henseende pumpes varmen til kroppen ved hjælp af besætninger. De løftes opad, lidt opvarmet, og med damp akkumuleret mellem bladene, leder de varmen langs kroppen. Du kan simpelthen flytte bølgerne af varm luft til det rigtige sted med hyppige bevægelser. Som følge heraf oplever en person uforglemmelige følelser, men det er ekstremt svært at gennemføre et sådant mikroklima.

Den korrekte lofthøjde i dampbadet i et russisk bad

Damprummets højde i badet bestemmes som regel af behovet for at opnå en eller anden luft.

I tilfælde af tilrettelæggelsen af ​​pajemodus

Hvis der er en tæratmosfære, er det meget behageligt at være under en sky, men næppe vil nogen være i stand til at holde hånden inde i det i mindst et sekund. Og ved at sætte hovedet i det, kan du straks miste bevidstheden. Derfor er det ønskeligt, at der er et hul på mindst 60-80 cm mellem bægerhovedet med en kost og en sky.

På baggrund heraf kan vi konkludere, at vi i betragtning af den gennemsnitlige højde på en person på 180 cm får en minimumshøjde på et dampbad i et russisk bad på 240 cm, og det er bedre, hvis det er 260 cm eller lidt højere.

For at skabe en kage atmosfære ad gangen, leveres en stor mængde vand til stenene. Kun på grund af opvarmning af store mængder vand over 350 ° C begynder dampen at samle på toppen. Men hvis parret bliver genereret lidt, vil den overvældende del blive fordelt i dampbadet, inden det når loftet. Resultatet vil være en betinget tilstand.

Højde på installation af hylder

Separat er det værd at nævne højden af ​​fastgørelsen af ​​regimenterne i tilfælde af kageatmosfæren. Enhver, der ønsker en god dampning, ønsker at stige højere til dampskyen, fordi der er meget varmere. Under sådanne forhold bliver det imidlertid vanskeligt at betjene med en kost med hævede arme. Den utrolige varme får musklerne til hurtigt at trætte, hvilket i høj grad reducerer kvaliteten af ​​vedtagelsen af ​​badprocedurer.

I denne henseende forsøger hylderne at blive installeret lidt lavere end barberens ønsker og lige over niveauet, der passer til badetøjeren - ca. 80 cm fra det niveau, hvor badetilhængeren står.

Hvis det kun er planlagt at udføre kageatmosfæren i badet, så kan du lave det andet niveau, hvis du planlægger at bade alene. Dette vil give en mulighed uden nogen hjælp og en kost til at nå dampen og lede den langs sin krop. Sikring af samme opvarmning i hele dampbadet i denne tilstand virker ikke, men det er ikke så skræmmende. Der er ingen mening at installere det tredje lag, da det er umuligt at modstå minutter selv i en sådan højde.

Det er dog værd at bemærke, at næsten 100% af alle elskere af badning foretrækker at skabe et klimatiseret mikroklima. Alt fordi det er lettere at opnå og vedligeholde. Derudover skal man huske på, at for kageatmosfæren skal du installere en meget kraftig komfur med en stor komfur, så du kan stable mange sten, og derfor har du brug for meget brænde.

Udstyret skal være stort i størrelse, og den optimale lofthøjde i badet, dvs. i dampbadet skal være mindst 2,4 m. For at sikre sådanne badeforhold kan man ikke undgå en stor, kraftfuld, moderne murovn. Det vil sige, vi kan sige, at denne mulighed er ret dyr.

I dampbadet med aircondition

Vi ved allerede, hvordan man opretter et klimatiseret mikroklima: vand leveres ofte til små mængder opvarmede sten i varmeren. Det er muligt at udstyre ovnen med vandindstrømning på en sådan måde, at den dråber på de nedre sten. Det er således muligt at oprette en opvarmet lysdamp. Det ville være rart at organisere forsyningen med damp, ikke kigge op fra at drive en kost i processen med badprocedurer.

For at skabe de rigtige betingelser for at skyde i en konditioneret atmosfære søger de at placere damp ikke i de højeste lag i dampbadet. Men samtidig er det nødvendigt, at badeborgerne har frihed til at svinge kvasten, og derfor med en gennemsnitlig persons højde bør lofthøjden i dampbadet i et russisk bad være 2,1-2,2 meter fra badehusets ledsager.

Med sådanne loftparametre skal dørene være lave, så når de åbnes, bevæger den akkumulerede damp ikke ind i det tilstødende kolde rum. Med en lofthøjde på 2,2 meter i et russisk bades dampbad vil dørene 1,6 meter høje passe, og den skal desuden være udstyret med en høj tærskelværdi. Dette er gjort, så en person instinktivt bøjer sig ned og holder hovedet fra at blive ramt, når han hæver sit ben.

Hvis du ikke ønsker at installere lave døre, lav et dampbad med højt til loftet. For at dampen ikke skal forlade rummet, skal lofterne være i en højde på 2,4-2,5 m. Men i dette tilfælde skal badelægeren opbygge en platform, så han kan få damp, eller der kræves en høj badehåndterer.

Hvad skal være hylderne i det konditionerede rum

I dette tilfælde kan du installere flere niveauer, da temperaturen under sådanne forhold stiger gradvist mod loftet. Det vigtigste at overveje er, at det øverste niveau skal installeres ikke tættere end 1,15-1,25 meter til loftet. For ellers vil det være meget problematisk at betjene med en kost.

Som regel er der to niveauer (for en lille familie), men nogle gange gør de tre. Det hele afhænger af størrelsen af ​​rummet.

Til den nederste hylde er en højde på 70 cm tilstrækkelig. Igen, om tre tier passer i et par, afhænger kun af lofternes højde.

For eksempel er højden af ​​loftet i skovlbadet 2,3 meter. Vi falder fra toppen af ​​1,25 m, og fra bunden med 0,7 m er der to niveauer. Mellem dem er der et hul: 2,3 - 1,25 - 0,7 = 0,35 m. Det viser sig, at der ikke er noget punkt i at indstille det tredje niveau. Det ville være tilrådeligt at installere det ved en lofthøjde på 2,5 meter og derover. Men i dette tilfælde vil du have brug for en mere kraftfuld komfur, da damprummets volumen vil stige lidt. Hertil kommer, at forbrænde og opretholde den ønskede temperatur vil skulle bruge mere brændstof.

Det er selvbestemmende, baseret på en række faktorer, hvordan du laver loftet og hvor mange regimenter der er installeret.

Loft højde i andre værelser i badet

I dette tilfælde er der ingen specifikke begrænsninger.

Fastlæggelse af loftets højde kan du følge nedenstående anbefalinger:

 1. Stol på personlige præferencer.
 2. Start fra de bedste og passende proportioner.

Hvis det leveres, lav isolerings- og dampspærren i loftet, gå til filen med klapbræt eller et andet valgt materiale til loftet.

Når du laver gulvet i et dampbad, skal du prøve at holde det et par centimeter højere end i andre rum, så den kolde luft ikke kommer så hurtigt ind i dampbadet. I samme etage anbefales vask at sænke endnu lavere med fem centimeter.

Rummets proportioner vælges ud fra personlige præferencer. Hvis rummet er lille og lofterne er høje, så vil følelsen være som om du bor i nogle canyon, hvilket er helt ubehageligt. Med sænket lofter vil der være en følelse af pres på hovedet.

Naturligvis vil under sådanne forhold slappe af og hvile ikke fungere. Det er meget vigtigt at finde en mellemplads for at skabe de rette harmoniske forhold. Hvis lofterne er for høje, kan du lave et falsk loft, lidt sænke det.

Det sværeste at lave lave lofter, skal ty til visuelle teknikker. Det er f.eks. Muligt at lægge vægpanelet lodret på væggene og på lofterne i form af firkanter. Naturligvis vil denne tilgang tilføje lidt arbejde, men i sidste ende får du en efterligning af kuplen, lofterne vil virke lidt højere. En anden mulighed er at installere et multi-tiered loft. Effekten vil være ens, især hvis siden skal installere yderligere belysning.

Det vil sige, højden af ​​badet fra tømmeret kan variere betydeligt, og disse mindre tricks til at justere loftets højde vil hjælpe en person til at slappe af og nyde processen med at skyde.

Bestemning af loftets højde i saunaen

En helt anden atmosfære regerer i saunaen - alle forsøger ikke at flytte endnu en gang, og ingen bruger besætninger. Temperaturen fra bund til top stiger jævnt, så saunaens højde bestemmes ud fra komfort, det vigtigste er ikke at slå loftet med hovedet.

Også antallet af installerede hylder kan påvirke lofternes højde. Hovedmålet er at tage hensyn til højden fra den øverste hylde til loftet - mindst 100-110 cm.

Hvilken metode der skal følges - for at skubbe fra højden af ​​den højeste person eller på antallet af hylder - er det selvfølgelig op til dig at beslutte.

Saunaens højde hvad skal være

Hvad er loftets højde i saunaen og badet bør være - anbefalinger om arrangementet

Højden af ​​loftet i saunaen eller badet skal overvejes i forbindelse med regimens placering, dørens størrelse, den valgte ovntype samt de personlige præferencer. Faktisk, hvad er loftets højde, skal være i badet, og det vil blive diskuteret i denne artikel.

Det russiske bads mikroklima

Eksperter og simpelthen kyndige mennesker fordeler to tilstande, som kan være i et russisk bads dampbad: konditioneret og tærte. De har nogle forskelle, og højden af ​​lofterne afhænger af dem, så det er værd at diskutere dette mere detaljeret.

Under dampgenerering i dampbadet kan du oprette flere tilstande. I det første tilfælde er der en jævn fordeling af damp gennem rummet, mens fugtighedsniveauet og temperaturen også fordeles jævnt og langsomt stiger til loftet.

Denne tilstand kaldes betinget. I dette tilfælde er det tilrådeligt at installere hylderne på flere niveauer - dette niveau er individuelt for hver person, men jo højere de installeres, jo varmere bliver luften.

Den anden tilstand er kendetegnet ved en skarp adskillelse og adskillelse af fugtigheds- og temperaturindikatorer, mens en dampdamp samles under loftet, som ikke blandes med hele luftmængden. Selv efter at have forsøgt at skubbe skyens del ned for hånden, vil den straks vende tilbage.

I denne henseende pumpes varmen til kroppen ved hjælp af besætninger. De løftes opad, lidt opvarmet, og med damp akkumuleret mellem bladene, leder de varmen langs kroppen. Du kan simpelthen flytte bølgerne af varm luft til det rigtige sted med hyppige bevægelser. Som følge heraf oplever en person uforglemmelige følelser, men det er ekstremt svært at gennemføre et sådant mikroklima.

Den korrekte lofthøjde i dampbadet i et russisk bad

Damprummets højde i badet bestemmes som regel af behovet for at opnå en eller anden luft.

I tilfælde af tilrettelæggelsen af ​​pajemodus

Hvis der er en tæratmosfære, er det meget behageligt at være under en sky, men næppe vil nogen være i stand til at holde hånden inde i det i mindst et sekund. Og ved at sætte hovedet i det, kan du straks miste bevidstheden. Derfor er det ønskeligt, at der er et hul på mindst 60-80 cm mellem bægerhovedet med en kost og en sky.

På baggrund heraf kan vi konkludere, at vi i betragtning af den gennemsnitlige højde på en person på 180 cm får en minimumshøjde på et dampbad i et russisk bad på 240 cm, og det er bedre, hvis det er 260 cm eller lidt højere.

For at skabe en kage atmosfære ad gangen, leveres en stor mængde vand til stenene. Kun på grund af opvarmning af store mængder vand over 350 ° C begynder dampen at samle på toppen. Men hvis parret bliver genereret lidt, vil den overvældende del blive fordelt i dampbadet, inden det når loftet. Resultatet vil være en betinget tilstand.

Højde på installation af hylder

Separat er det værd at nævne højden af ​​fastgørelsen af ​​regimenterne i tilfælde af kageatmosfæren. Enhver, der ønsker en god dampning, ønsker at stige højere til dampskyen, fordi der er meget varmere. Under sådanne forhold bliver det imidlertid vanskeligt at betjene med en kost med hævede arme. Den utrolige varme får musklerne til hurtigt at trætte, hvilket i høj grad reducerer kvaliteten af ​​vedtagelsen af ​​badprocedurer.

I denne henseende forsøger hylderne at blive installeret lidt lavere end barberens ønsker og lige over niveauet, der passer til badetøjeren - ca. 80 cm fra det niveau, hvor badetilhængeren står.

Hvis det kun er planlagt at udføre kageatmosfæren i badet, så kan du lave det andet niveau, hvis du planlægger at bade alene. Dette vil give en mulighed uden nogen hjælp og en kost til at nå dampen og lede den langs sin krop. Sikring af samme opvarmning i hele dampbadet i denne tilstand virker ikke, men det er ikke så skræmmende. Der er ingen mening at installere det tredje lag, da det er umuligt at modstå minutter selv i en sådan højde.

Det er dog værd at bemærke, at næsten 100% af alle elskere af badning foretrækker at skabe et klimatiseret mikroklima. Alt fordi det er lettere at opnå og vedligeholde. Derudover skal man huske på, at for kageatmosfæren skal du installere en meget kraftig komfur med en stor komfur, så du kan stable mange sten, og derfor har du brug for meget brænde.

Udstyret skal være stort i størrelse, og den optimale lofthøjde i badet, dvs. i dampbadet skal være mindst 2,4 m. For at sikre sådanne badeforhold kan man ikke undgå en stor, kraftfuld, moderne murovn. Det vil sige, vi kan sige, at denne mulighed er ret dyr.

I dampbadet med aircondition

Vi ved allerede, hvordan man opretter et klimatiseret mikroklima: vand leveres ofte til små mængder opvarmede sten i varmeren. Det er muligt at udstyre ovnen med vandindstrømning på en sådan måde, at den dråber på de nedre sten. Det er således muligt at oprette en opvarmet lysdamp. Det ville være rart at organisere forsyningen med damp, ikke kigge op fra at drive en kost i processen med badprocedurer.

For at skabe de rigtige betingelser for at skyde i en konditioneret atmosfære søger de at placere damp ikke i de højeste lag i dampbadet. Men samtidig er det nødvendigt, at badeborgerne har frihed til at svinge kvasten, og derfor med en gennemsnitlig persons højde bør lofthøjden i dampbadet i et russisk bad være 2,1-2,2 meter fra badehusets ledsager.

Med sådanne loftparametre skal dørene være lave, så når de åbnes, bevæger den akkumulerede damp ikke ind i det tilstødende kolde rum. Med en lofthøjde på 2,2 meter i et russisk bades dampbad vil dørene 1,6 meter høje passe, og den skal desuden være udstyret med en høj tærskelværdi. Dette er gjort, så en person instinktivt bøjer sig ned og holder hovedet fra at blive ramt, når han hæver sit ben.

Hvis du ikke ønsker at installere lave døre, lav et dampbad med højt til loftet. For at dampen ikke skal forlade rummet, skal lofterne være i en højde på 2,4-2,5 m. Men i dette tilfælde skal badelægeren opbygge en platform, så han kan få damp, eller der kræves en høj badehåndterer.

Hvad skal være hylderne i det konditionerede rum

I dette tilfælde kan du installere flere niveauer, da temperaturen under sådanne forhold stiger gradvist mod loftet. Det vigtigste at overveje er, at det øverste niveau skal installeres ikke tættere end 1,15-1,25 meter til loftet. For ellers vil det være meget problematisk at betjene med en kost.

Som regel er der to niveauer (for en lille familie), men nogle gange gør de tre. Det hele afhænger af størrelsen af ​​rummet.

Til den nederste hylde er en højde på 70 cm tilstrækkelig. Igen, om tre tier passer i et par, afhænger kun af lofternes højde.

For eksempel er højden af ​​loftet i skovlbadet 2,3 meter. Vi falder fra toppen af ​​1,25 m, og fra bunden med 0,7 m er der to niveauer. Mellem dem er der et hul: 2,3 - 1,25 - 0,7 = 0,35 m. Det viser sig, at der ikke er noget punkt i at indstille det tredje niveau. Det ville være tilrådeligt at installere det ved en lofthøjde på 2,5 meter og derover. Men i dette tilfælde vil du have brug for en mere kraftfuld komfur, da damprummets volumen vil stige lidt. Hertil kommer, at forbrænde og opretholde den ønskede temperatur vil skulle bruge mere brændstof.

Det er selvbestemmende, baseret på en række faktorer, hvordan du laver loftet og hvor mange regimenter der er installeret.

Loft højde i andre værelser i badet

I dette tilfælde er der ingen specifikke begrænsninger.

Fastlæggelse af loftets højde kan du følge nedenstående anbefalinger:

 1. Stol på personlige præferencer.
 2. Start fra de bedste og passende proportioner.

Hvis det leveres, lav isolerings- og dampspærren i loftet, gå til filen med klapbræt eller et andet valgt materiale til loftet.

Når du laver gulvet i et dampbad, skal du prøve at holde det et par centimeter højere end i andre rum, så den kolde luft ikke kommer så hurtigt ind i dampbadet. I samme etage anbefales vask at sænke endnu lavere med fem centimeter.

Rummets proportioner vælges ud fra personlige præferencer. Hvis rummet er lille og lofterne er høje, så vil følelsen være som om du bor i nogle canyon, hvilket er helt ubehageligt. Med sænket lofter vil der være en følelse af pres på hovedet.

Naturligvis vil under sådanne forhold slappe af og hvile ikke fungere. Det er meget vigtigt at finde en mellemplads for at skabe de rette harmoniske forhold. Hvis lofterne er for høje, kan du lave et falsk loft, lidt sænke det.

Det sværeste at lave lave lofter, skal ty til visuelle teknikker. Det er f.eks. Muligt at lægge vægpanelet lodret på væggene og på lofterne i form af firkanter. Naturligvis vil denne tilgang tilføje lidt arbejde, men i sidste ende får du en efterligning af kuplen, lofterne vil virke lidt højere. En anden mulighed er at installere et multi-tiered loft. Effekten vil være ens, især hvis siden skal installere yderligere belysning.

Det vil sige, højden af ​​badet fra tømmeret kan variere betydeligt, og disse mindre tricks til at justere loftets højde vil hjælpe en person til at slappe af og nyde processen med at skyde.

Bestemning af loftets højde i saunaen

En helt anden atmosfære regerer i saunaen - alle forsøger ikke at flytte endnu en gang, og ingen bruger besætninger. Temperaturen fra bund til top stiger jævnt, så saunaens højde bestemmes ud fra komfort, det vigtigste er ikke at slå loftet med hovedet.

Også antallet af installerede hylder kan påvirke lofternes højde. Hovedmålet er at tage hensyn til højden fra den øverste hylde til loftet - mindst 100-110 cm.

Den optimale størrelse og dimensioner af det russiske bad, dampbad, vaskerum og omklædningsrum

Når man bygger et bad, holder mange ejere nøje overensstemmelse med alle krav til konfiguration og størrelse af den fremtidige struktur.

Den optimale størrelse af badet bestemmer i sidste ende kvaliteten af ​​wellness-behandlingerne.

Hvad skal damprummets og hyldernes optimale dimensioner være? Hvad er loftets højde, er vigtigt at observere, når man designer et bad?

Layout og overordnede dimensioner

Det klassiske russiske bad består af et dampbad, et vaskerum, et påklædningsrum og andre udhus. Da den primære opvarmning bruges elektrisk eller brændeovn.

Minimumsstørrelsen på et bad designet til 2-3 personer er 1,9 × 2,1 meter. Den er udstyret med en stor bænk til at tage procedurer i en sidde eller liggende stilling.

Det gennemsnitlige bad har følgende parametre - 2,6 × 2,5 meter. Til ergonomisk brug af ledig plads er bænken placeret i L eller U-form omkring omkredsen.

Det er vigtigt at observere den optimale højde på loftet, jo lavere er det, desto lavere brændstofforbrug til opvarmning af rummet.

Normalt placeres bænken til hvile i niveauet af ovnenes overdel - 100 cm. Derfor skal den optimale lofthøjde være mindst 2,4 meter for maksimal bekvemmelighed for gæsterne. Badets højde bestemmes af projektets teknologiske karakteristika og de overordnede dimensioner af den fremtidige struktur.

Dampbad

Badets centrale rum - dampbad. Dens dimensioner bestemmes af kapaciteten og funktionerne i sundhedsprocedurerne - liggende eller sidde. Ved beregning af dampbadets område er det værd at overveje varmelegemets dimensioner, ofte tager det op til 1 kvm. område.

Rummets mindste dimensioner beregnes ud fra den nyttige plads, designet til 1 besøgende - 1,5 kvm. For et firma med 3 personer skal et dampbad derfor have mindst 5 kvm. område. Den optimale størrelse af et dampbad bestemmes af højden af ​​den højeste besøgende - for eksempel 190 cm.

Det vigtigste funktionelle element i dampbadet er en bænk, hvis dimensioner afhænger af rummets rum og de personlige præferencer for gæsterne. For procedurer sidder, bredden af ​​bænken er mindst 45 cm, ligger ned - op til 95 cm.

Den optimale størrelse af dampbadet for et firma på 3-4 personer er 5-6 m². Det er tilladt at øge det anvendelige område, men det må under ingen omstændigheder reducere det.

Eksperter anbefaler at installere elektriske saunaovne i små damprum og brændeovne i store rum. Dette sikrer maksimal intensitet af termisk stråling med minimal omkostninger til elektricitet og fossilt brændsel.

Bænke dimensioner

De optimale dimensioner af de bænke, der er installeret i dampbadene, bestemmes af de funktionelle funktioner ved deres brug:

 • Til sidde med ben forlænget - 45 cm;
 • Til sidde med bøjede ben - 95 cm;
 • Til liggende med hævede ben - 155 cm;
 • Til liggende med lige ben (fuld længde) - 185 cm.

Hvis der er op til tre bænke i dampbadet, skal den mindste have en minimumsbredde. Det er beregnet til børn eller fastsættelse af tilbehør og tilbehør til udførelse af procedurer.

Den optimale afstand mellem den øvre bænk og loftet overstiger ikke 1 meter.

Mellem de enkelte træelementer, hvorfra bænken er lavet, skal der være et lille hul på 0,35 cm til tvungen konvektion af luft.

Vaskegenskaber

Vaskerum - Værelset beregnet til udførelse af ablusionsprocedurer. Her ligger åbne tanke med varmt og koldt vand, bænke til sæder, brusere og en skrifttype til afkøling.

Vaskens dimensioner bestemmes som følger - 1 kvm. pr. besøgende.

For et firma på 4 personer er et værelse med et område på 2 × 2,5 meter egnet. For to personer er vaskekapaciteten 1,7 × 1,4 meter.

Dimensioner på venterummet og loungerne

Omklædningsrummet er et særligt omklædningsrum, som ligger direkte foran dampbadet eller vaskerummet. Nogle projekter omfatter kombinationen af ​​et vagtrum med et hvileværelse.

I omklædningsrummet klæder gæsterne sig og gør sig klar til grundlæggende procedurer samt hvile efter vask.

I de fleste af omklædningsrumene er der bænke, stole, spejle og tøjbøjler. Nogle er udstyret med kompakte puljer til termiske procedurer. For elskere af massage kan en specialsofa installeres. Her er alle slags redskaber til sundhedsprocedurer - spande, spande, brændstof til varmeapparaterne.

I mellembadet har omklædningsrummet følgende dimensioner - 20 kvm. i små bygninger - op til 6 kvm

Det anbefales at udstyre et separat rum til hvile i mellemstore og store bygninger. Nogle projekter omfatter åbne eller lukkede terrasser, som i de fleste tilfælde bruges som hvileværelser.

For et firma med 4 personer, et hvilestue på 8 kvm. Det kan nemt passe i et kompakt bord, stole og endda en foldesofa. Derudover kan du udstyre et sted til at holde en te ceremoni. For virksomheder på 6-10 personer er det bedre at give et værelse på op til 15 kvm.

Arrangement af døre, vinduer og belysning

Dimensionerne af dørene er ikke uvæsentlige parameter, når en sådan struktur arrangeres. De anbefalede mål for enkeltbladsdøre er som følger: Bredde - 75 cm, højde - 175 cm.

For at holde varmen skal gulvet i dampbadet være 22 cm højere end i vaskerummet. Samtidig anbefales det at installere en dør, der åbner udad med en høj tærskelværdi.

I små og kompakte damprum er der ingen bestemmelse for et vinduesarrangement for at forhindre mulige varmetab.

I overordnede damprum anbefales det at installere lave vinduer tættere på gulvet. Vinduernes dimensioner er 35 × 35 cm. Det er bedre at give en dobbelt måde at placere vinduerne på væggen modsat varmeapparatet.

Et sådant arrangement bidrager til den korrekte ophobning af damp under loftet og for at forhindre dens blanding med den afkølede luft over gulvniveauet.

Ved udformning af bad skal der lægges særlig vægt på den korrekte belysning af dampbadet. Lampene bør ikke være for stærke, for ikke at trætte øjnene. Det anbefales at vælge enheder beregnet til drift i rum med høj fugtighed og temperaturændringer.

Således kan de mest hensigtsmæssige dimensioner af dampbadet og vaskerummet vælges under hensyntagen til det maksimale antal besøgende, deres køn og alder samt driftsegenskaberne for varmeapparatet.

(Ingen bedømmelser endnu)

Sauna loft højde i badet

Højden af ​​loftet i badet er forpligtet til rationelt at forbinde det økonomiske aspekt med ergonomien i lokalerne. Og på forskellige tidspunkter var kravene forskellige. I den første russiske håndbog om individuelle boliger, der blev offentliggjort i 1912 (redigeret af Priorov) blev der tildelt 19,5 m 3 til hvert dampbadbesøg 3. 3,3 m 3. Toilettet var 3,1 m i renlighed. bade det vigtigste krav var besparelsestilstanden. Loftene oversteg ikke 1,8 m, dampbadet blev kombineret med vaskerummet for at reducere forbruget af brænde.

Scheme log bade.

Hvad er højden af ​​de lofter, der opnås i standard bjælkehytter?

I modsætning til boligen, hvor reduktion af varmetab er faktisk med konstant opvarmning af værelser, anvendes kalibrerede logs med mindre diameter til bade, 16-20 cm. Loghøjden er 2,3-2,6 m fra forskellige producenter. For de givne betingelser bør overvejes:

 • bjælker af den nederste overlapning skåret mellem den anden tredje rand (minus 0,38-0,4 m af den samlede højde);
 • batten har en mindste tykkelse på 3-5 cm, afhængigt af tonehøjden
 • Bjælkerne på loftsgulvene skæres i den sidste men en række for ikke at svække den øvre kant, hvilket er kraftpladen til fastgørelse af bjælkebenene (minus 0,16-0,2 m);
 • tykkelsen af ​​foringen er 1,2-2,5 cm;
 • krympning af bygningen er ca. 1 cm ved hver krone (mindst 15 cm over hele højden af ​​loghuset).

Højden af ​​loftet og tagbade.

På grund af disse strukturelle egenskaber overstiger loftet i badeværelset i det færdige tømmerhus ikke 2,1 m. Producenterne sparer materiale så meget som muligt og motiverer bygningens små dimensioner for at spare damp.

Ved bestilling af et 3-meters tømmerhus opbevares den nødvendige forsyning med varm damp i dampbadet. Uden problemer, gulvets højde i værelser med forskellige funktionaliteter. Bestilling i specialiserede virksomheder giver maksimal komfort. Brugeren vælger ikke kun højden af ​​de nederste, øverste etager bjælker, men også loft monteringsskema (gulve, kassetter, hemmed) og den øvre niveau isolering.

Når man vælger en metalbadovne af industriel produktion, er det nødvendigt at opfylde brandsikkerhedskravene.

En af dem er afstanden fra varmelegemets overflade til loftet på 1,5 m. For eksempel har AK-57 modellen fra Aito en højde på 1,2 m og kan installeres i et dampbad med et loft på 2,7 m minimum.

Siddende eller stående for at bade?

Ujævnt fordeling af damp i rummet giver dig mulighed for at tage procedurer for mennesker i varierende grad af forberedelse til høj temperatur tilstand. Standarden for dampbadet i det russiske bad er hylder med tre niveauer:

 • bund - forvarmning, vanedannende mod ekstreme temperaturer, niveauet 0,4 m;
 • Mellemhøjde 0,7 m eller op til palmerne af parisch stående på gulvet;
 • den øverste er placeret 1,1 m fra messe gulvet for at gøre det lettere for en søster, der står på det første trin.

Fra det øverste niveau til loftet skal 1,1 m forblive for at opretholde muligheden for at dampe op på egen hånd og fordybe ryggen med en bøjet arm fra toppen.

Damprummets dimensioner og placeringen af ​​mennesker i den.

Dette indebærer en anbefalet lofthøjde på mindst 2,2 m. Desuden tager denne størrelse kun hensyn til driftsforholdene i et rum, niveauet af gulvet i de andre rum adskiller sig fra dampbadet.

Bad med lave lofter køler hurtigere, uoverskuelige uerfarne udviklere. Årsagen til dette er trivielt: svømmeren står på understadiet fejer op i luften, der koncentrerer sig i den øverste del af rummet med et feje af en kost og derved køler den. Derfor vil yderligere 20-30 cm i højden bidrage til at holde dampforsyningen ved loftet.

Tilbage buede mens skyde, badning kan negere hele terapeutisk effekt af badet. Indtrykket bliver forkælet, brugeren accepterer ikke at gentage indgangen. Det er meget lettere at reducere varmetab som følge af installationen af ​​isoleret indvendig ramme end at spare på familiemedlemmers og gæster.

Hvad er behovet for gulv i flere niveauer i badet?

Valget af højden af ​​loftet på ethvert værelse påvirkes af gulvene. Badets funktionelle funktioner er:

 • periodisk intensiv opvarmning efterfulgt af ventilation for at sikre maksimal ressource af byggematerialer, beklædningsgenstande, fremstillet i 95% af træsorter (cant, kalibreret log, bord, foring);
 • ulige temperaturforhold i værelserne (maksimal varme i dampbadet, gennemsnitlig opvarmning, vask, afkøling i resten af ​​stuen / påklædningsrummet);
 • høj luftfugtighed, vandmængde i vaskestationen.

Foretagen gulvlayout.

Baseret på dette skal dampbadets gulv være højere end det tilstødende vaskerum med 0,2-0,3 m, således at den kolde luft, når du åbner døren, trænger ind i rummet med varmeapparatet. For at vandet ikke strømmer ind i resten af ​​rummet, stiger gulvene i omklædningsrummet også til den angivne højde. Således er niveauet af gulvbelægningen af ​​det laveste i vaskerummets bygning direkte en indikator for loftets højde i dampbadet.

Installation af kønsorganer, loftsgulve på forskellige niveauer kræver høj kvalifikation.

Et unødigt højt loft i værelser, der er udstyret til afslapning mellem parrede procedurer, vil kræve en stigning i badeovnenes kapacitet. Således til fremstilling af høj kvalitet projekt vil kræve specialister.

For at øge komforten i funktionelle rum er det klogere at sørge for uopvarmede opbevaringsrum og lokaler til opbevaring af brændstof.

Ved at reducere niveauet af loftsbeklædning for at redde brænde, gå hurtigt ind i damptilstanden, spar det længe indendørs, får brugerne ofte ubehag:

 • med parrede procedurer skal du trække vejret
 • i et lavt rum er der for høj fugtighed, ikke behagelig for lungerne;
 • Derfor er loftets niveau bedre at øge.

Ved isolering af badkarmen monteres en damptæt membran på indersiden af ​​varmeisolatoren indefra. Det beskytter på en sikker måde isoleringen mod fugt, men gør det umuligt at fjerne fugtig luft gennem kraftstrukturen. Den eneste måde at normalisere mikroklimaet på er at øge rummets rumfang.

Under hensyntagen til ovenstående er den optimale lofthøjde i badet 2,4-2,5 m. Med et ubegrænset budget anbefales det at regelmæssigt modtage et betydeligt antal gæster at installere en kraftig ovn, øge loftet til 2,7-3,1 m.

Dette vil øge komforten i driften, lette ventilationen, øge bygningens levetid.

Højden af ​​loftet i badet

Ved udformning af bad skal du tage højde for mange nuancer: fra det globale (forholdet mellem bygninger med andre bygninger på stedet, typen af ​​fundament, materialer til fremstilling af vægge, tage osv.) Til de mindste (liste over tilbehør osv.).

Højden af ​​loftet i badet

En af de vigtigste egenskaber, der kræver overordentlig opmærksomhed, er de overordnede dimensioner af hvert interiør. Og hvis badeværelserne i længden og bredden alt afhænger af de tilgængelige dimensioner på byggepladsen, synes bygherren at vælge højden efter eget valg, for i det grove tilfælde kan du ikke stoppe i himlen alligevel. Samtidig med planlægningen af ​​højden af ​​hvert rum er det nødvendigt at tage hensyn til en række rent praktiske anbefalinger, som direkte påvirker badeværelset for sine gæster og omkostningerne til at betjene saunaen til ejeren.

Højder, der skal specificeres i projektet

Du opfordres yderligere til at undersøge oplysningerne om alle ovenstående spørgsmål.

En kort historieudflugt

Vores ikke-fjerntliggende forfædre, der boede for hundrede år siden, havde en anden holdning til at forstå trøst i huset og forskellige udhuse. I overensstemmelse med gældende praktiske retningslinjer ved forfatterskab af kendte ingeniører og byggeri kan størrelsen af ​​badeværelserne sammenlignes med arealet af værelser i typiske moderne bylejligheder eller endda overstige det.

Højder, der skal specificeres i projektet

Ligesom i dag, i disse tider blev størrelsen af ​​hvert værelse i badet beregnet ud fra, hvor mange mennesker der ville være i det på samme tid, men situationen var radikalt anderledes. For eksempel blev det anbefalet, at der i omklædningsrummet udgjorde 7,3 m3 pr. Besøgende i vaskerummet og dampbadet, steg dette tal til 19,5 m3. Samtidig var den anbefalede lofthøjde 310 cm. Således forsøgte hver badmand at tildele ca. 6,1 m2 ledig plads og dampstørrelsens størrelse, designet til samtidig modtagelse af tre personer (og på det tidspunkt var det et meget beskedent selskab) Det var 18,3 m2 - om samme størrelse som et stort rum i moderne bylejligheder.

Tidligere blev badene bygget med rummelige værelser for at have plads til alle familiemedlemmer.

Men så behagelige russiske sjæl åbne rum i fortiden. I dag skal løsningen af ​​de pågældende emner først nås fra den praktiske side, da muligheden for at opbygge et bad, der har dimensioner svarende til et beboelseshus, er på ingen måde hver udvikler.

I dag afviger dampbad i russiske bade ikke i stort område og lofthøjde.

Den praktiske side af problemet

Den praktiske tilgang er baseret på fysikkens grundlæggende love: Jo mindre rumfanget er, desto hurtigere vil det varme op, og jo mere beskedne bliver omkostningerne ved at bruge det til det tilsigtede formål. Situationen er aktuelt og tidsprøvet, men det betyder ikke, at den krævede høj temperatur vil opretholdes i et kompakt rum i meget lang tid.

Anbefalede damprums dimensioner

Beregning af de minimale nødvendige parametre

For eksempel var vores fjernere end forfædrene nævnt i første kapitel bygget bade, højden af ​​lofterne, hvor de ikke oversteg 1,8 m. Nej, de var slet ikke små i opbygning (i det mindste ikke alle). En sådan beslutning var baseret på det simple behov for at spare energi, dvs. brænde. Separate vaskefaciliteter i sådanne bade var som regel ikke - alle nødvendige foranstaltninger i forbindelse med skyvning og vask blev udført i samme rum.

Når du vælger størrelsen af ​​dit fremtidige dampbad, skal du styre af hensyn til komfort.

En moderne person behøver sædvanligvis ikke sådanne besparelser - funktionelle ovne er til salg, hvilket giver mulighed for at opvarme store dampstuer så hurtigt som muligt, økonomisk muligt som muligt, mens de bruger brænde og med køb af byggematerialer i dag er alt meget enklere, ville være tilstrækkeligt budgettet.

I dampbadets design bør indbyrdes sammenhæng mellem dens højde og antallet af installerede hylder spores. Det er kendt, at opvarmede luftmasser, i overensstemmelse med de samme grundlæggende fysiske love, gradvist bliver tvunget ud af tyngre kold luft ind i rummet. Derfor opsamles varm damp fra loftet. Temperaturfald i de nederste og øverste punkter i rummet, samtidig kan nå 50 grader og endda overstige dette mærke.

Denne funktion bruges aktivt af udviklere i arrangementet af flere etager hylder. Sauna hylder er installeret i flere rækker, som giver hver besøgende i overensstemmelse med hans præferencer sundhed og erfaring til at besætte en eller anden højde - det vil være den sejeste i bunden og de hotteste øverst. I lyset af dette er der ikke strenge regler for damprummets tilladte højde: det afhænger alt af udviklerens præferencer, den tilgængelige mængde byggematerialer og brændstof og ovnens kapacitet. Men loftet skal heller ikke være for lavt: et par fejninger med en kost og dampen vil simpelthen forsvinde.

Hvordan kan man behage alle?

Jo højere lofterne er, jo mere rummelige er værelserne, og jo mere behageligt er det for besøgende at bo. Selvom det blev nævnt, at der ikke er strenge byggevilkår, der kræver, at lofthøjden opretholdes inden for visse grænser, men mange kyndige mennesker råder over at fokusere på 220-240 cm på disse problemer.

Højden af ​​loftet i badet skal matche væksten

Igen giver de tilsvarende råd af økonomiske grunde: Hvis du vælger at hæve loftet med mindst 100 mm i et 3x3 m rum, vil damprummets rumfang stige med næsten 1 m3. Sammen med ham vil tiden øges og selvfølgelig brændstof til tænding. Indikatorer for lofthøjden på 2,2-2,4 m blev taget som en slags "gylden middel", hvor det er ret behageligt at være i dampbadet, og omkostningerne holdes på et passende niveau. Eksperter anbefaler ikke at lave loftet med en højde på mindre end 210 cm - du vil helt sikkert spare på brændstof, men det vil ikke være meget behageligt at være i et sådant rum.

Gode ​​råd! Selv i et dampbad med lave lofter, kan du skabe et meget behageligt miljø, der er tæt på problemet med optimering af det indre rum. For at gøre dette skal du for det første reducere det tomme gulvareal, og for det andet øge størrelsen på hylderne.

Plads under hylderne syet clapboard for at spare varme

For større energibesparelser anbefales det at dæmpe rummet under hylderne. Dette vil ikke kun reducere varmeomkostningerne "til ingen steder", men bidrager også til en stigning i damprummets opvarmningshastighed. For mere information om forholdet mellem rummets højde med konfigurationen og de overordnede egenskaber ved hylderne, vil du modtage i det relevante afsnit.

Bestem den optimale højde af forskellige rum i badet

Vi flytter jævnt fra teori til praksis og støtter alle ovenstående oplysninger med konkrete fakta, figurer og anbefalinger.

Bestem den optimale højde af forskellige rum i badet

Loft i dampbadet

Udrustning af det største badestue, hver ejer ønsker for det første at være komfortable i dampbadet, og for det andet er omkostningerne ved at opretholde det så lavt som muligt. Der er et direkte forhold mellem ovennævnte øjeblikke og højden af ​​lofterne. Som nævnt, jo lavere overlapning vil være, desto mindre energi skal bruges til rumopvarmning. Sammen med dette skal du overholde bekvemmelighedshensyn, og sidst men ikke mindst sund fornuft - for at hvile dit hoved i loftet eller simpelthen ikke være i stand til at stå op til din fulde højde, vil du nok ikke engang vil spare et par hundrede rubler.

Loft i dampbadet

Fra ræsonnement til tal. Normalt er højden af ​​"kassen" i et konventionelt et-etagers bad ca. 280-300 cm. Loftet af indretningen med sådanne ydre dimensioner stiger normalt ikke mere end 240 cm over gulvet. Forekomsten af ​​en sådan uoverensstemmelse skyldes behovet for at varme gulvet i badeværelserne. Det er uhensigtsmæssigt at ofre varmeisolering til fordel for fri plads: Ja, det bliver mere rummeligt, men niveauet af varmetab vil være så højt, at ejeren enten skal bruge mange ressourcer på opvarmning af badet, eller han vil simpelthen ikke være i stand til at smelte det til de ønskede temperaturindikatorer.

Vælg den ønskede lofthøjde i badet

Så hvis du ønsker at se højere lofter i dit bad, bliver du nødt til at øge dimensionerne af selve "boksen", men ikke at ofre isolerende lag.

Tidligere blev det nævnt, at lofter i badet med en højde på mindre end 210 cm ikke kan gøres. Og punktet er ikke kun, at parrene, som nævnt, vil "accelerere med et par slag i en kost" med tilsvarende dimensioner. I et rum med alt for lave lofter vil varmluft ikke gradvist blive tvunget op af kolde luftmasser, men vil stige hurtigt, hvilket gør det vanskeligt at trække vejret i dampbadet.

Mønsteret af luftbevægelse i dampbadet

Ved fastsættelsen af ​​den optimale højde af badeværelser skal der ud over standardiserede egenskaber tages højde for parametrene for de installerede hylder. Som regel er de placeret i 2-3 tier. En sådan løsning kan tilfredsstille de fleste brugeres behov. Funktioner af lufttemperaturvariation i rummets højde er afspejlet i det følgende billede.

Så i dampbadet bør der være både lave hylder til nybegyndere og besøgende, der simpelthen ikke tolererer for meget varme og høje niveauer for "erfarne" badeværter.

Når du planlægger konfigurationen af ​​badehyller, skal du huske på behovet for at sikre et frit mellemrum mellem det øverste niveau og loftet. Længden af ​​mellemrummet varierer afhængigt af den valgte hyldeform. Flere oplysninger om eksisterende variationer og de nødvendige dimensionelle værdier findes i tabellen.

Tabel. Parametre af badehyller

Højden af ​​lofterne i badet - hvad skal det være og hvordan man bestemmer det korrekt

Byggeri af badet er en kompleks og ansvarlig teknologisk proces, der kræver ordentlige beregninger og kompetent design.

Hovedproblemet med at skabe et projekt er at bestemme den passende lofthøjde, fordi ethvert rum skal være ret praktisk og komfortabelt. Højden af ​​loftet i badet påvirker varigheden af ​​opvarmning og vedligeholdelse af indeklimaet i værelserne samt mængden af ​​energi, der anvendes til dette.

Standarder og principper for fastsættelse af lofter

Ved hjælp af en ret simpel formel er det muligt at bestemme den optimale højde af lofterne for badeværelser. Beregningerne udføres som følger: Til højeste højde af en person med armer hævet højt op, er 50 cm tilføjet. Den resulterende værdi er den passende højde, som kan være fra 220 til 260 cm.

Det anbefales ikke at sænke lofterne i badet under 210 cm af en eller anden grund:

 • Varmluft er altid placeret øverst på værelset.
 • Blanding af kolde og varme masser forekommer dramatisk, hvilket kan føre til en forringelse af besøgernes velvære.
 • I lave rum er det svært at give optimal belysning, god luftudveksling og passende fugtighedsforhold.

Standarden på lofthøjden bestemmes under hensyntagen til badets dimensioner, funktionelle funktioner i hvert rum, det samlede antal besøgende og mængden af ​​energi, der anvendes.

Den korrekte højde af badeværelset

Funktioner af bade lofter:

 • Badets standardhøjde fra gulv til loft kan være fra 210 til 240 cm. Det afhænger af bygningens størrelse og hyldernes højde.
 • Det tager halvdelen af ​​brændstofmaterialet og tiden at opvarme et standardbad, end det tager at opvarme et stort område.

Den optimale højde for et bad er fra 220 til 240 cm. Lofter fører til en stigning i gulvpladsen og en stigning i brændstofforbruget til opvarmning.

For at regulere vilkårene for stigning er det bedre at installere hylderne på flere niveauer. Et sådant arrangement gør det muligt for besøgende at vælge det mest behagelige niveau for sig selv.

Ifølge SNiP skal afstanden fra den øverste hylde til loftet være 110 cm, således at en besøgende af enhver højde kan sidde komfortabelt på den uden at røre toppen med hovedet. For offentlige doubler øges denne parameter til 185 cm.

For russisk bad

I det 20. århundrede blev der oprettet en standard for beregning af området, som skulle tages i betragtning ved opbygningen af ​​et russisk bad. Ifølge ham var en person påberåbt i omklædningsrummet og skiftet værelse til 7,5 kubikmeter. m kvadrat, i dampbadet - op til 19,5 cu. m i en højde af lokaler op til 3,1 meter.

Moderne russiske bade er designet til at vaske og skyde med besætninger, hvilket giver en betydelig forhøjelse af lofter.

Ved installation af en samlet brændeovn eller elektrisk ovn skal den optimale lofthøjde i dampbadet være 260 cm. Dette giver den nødvendige komfort og sikkerhed til at udføre badprocedurer.

Det er vigtigt! Under badets opbygning er det nødvendigt at sørge for at hæve gulvet i dampbadet med 20 cm i forhold til gulvniveauet i omklædningsrummet og andre rum. Dette bidrager til hurtig udtagning af afløb og forhindrer afkøling af dampbadet, når dørene åbnes.

Til den finske sauna

Den finske tørbastas egenart er, at en person er bekvemt placeret på en hylde i en siddeposition ved udførelse af en wellnessprocedure. Det kræver ikke fejning med en kost eller slapping dem på forskellige dele af kroppen. Så hvad er loftets højde i den finske sauna, betragtes som optimal?

Loftet i en tør sauna skal ligge i intervallet fra 210 til 235 cm (menneskelig højde med en lille margen). En lige så vigtig parameter er afstanden fra den øverste hylde til loftoverfladen. En tilsvarende værdi skal være fra 100 til 125 cm, så en person ikke når hovedet til toppen.

Tyrkisk hamam

Forskellen mellem en hamam og et russisk bad og en finsk sauna ligger i dampkilden i det tekniske rum. En sådan indretning er en dampgenerator, som tilvejebringer produktion og tilførsel af ren damp i dampbadet. Lofter i det tekniske rum skal have tilstrækkelig højde til nem installation af dampgeneratoren og vandvarmeren.

Kontrol af fugtighedsniveauet i dampbadet udføres ved hjælp af en separator, som opretholder en lav temperatur af luftvarme (overstiger ikke 45 grader).

For at forhindre dannelse af kondensering har loftoverfladen i det tyrkiske bad en speciel kuppelformet struktur med en lille hældning af vægge op til 270 cm høj på sit højeste punkt.

I en højde på 230 cm passerer kuplen ind i en særlig dræningsanordning til opsamling af kondensat.

Beregning af loftets højde til dampbadet

Badets dimensioner afhænger af størrelsen på alle dens funktionelle rum: dampbad, vaskerum, påklædningsrum, fritidsrum og tekniske områder. Ved beregning af afstanden fra gulv til loft er det vigtigt at overveje de strukturelle og operationelle funktioner i hvert rum.

Ved udformning af dampbadets højde er den type indre mikroklima, der er skabt i processen med opvarmning af et rum, af stor betydning.

Pirogovy mikroklima

Et særpræg ved mikroklimaet er akkumuleringen af ​​opvarmede luftmasser og en dampsky under loftet. I så fald skal den mindste tilladte afstand fra gæstens hoved til loftfladen være 65 cm, den optimale - 85 cm. Dette vil beskytte hovedet mod overophedning, men gør det nemt at få den friske luft med en kost.

I mangel af en bakke på gulvet og en gennemsnitlig persons højde på 180 cm er den tilladte afstand fra gulv til loft i området fra 235 til 260 cm.

Konditioneret mikroklima

I et dampbad med et konditioneret mikroklima er det vigtigt at organisere en fri amplitude af feje med en kost i løbet af helbredsproceduren. Hvad skal dampbadets højde i dette tilfælde være? Det optimale højdeområde er fra 210 til 225 cm.

For at forhindre eventuel lækage af damp under badets drift om vinteren, skal døren være 160 cm lang, hvilket er ret ubehageligt for høje personer. For at løse dette problem er det nødvendigt at hæve loftet op til 240 cm og arrangere en ekstra platform til udførelse af procedurerne.

Den mindste tilladte afstand fra den øverste hylde til loftet skal være 120 cm for at give et komfortabelt feje af en kost. Hylder installeres i flere niveauer i overensstemmelse med rummets samlede størrelse.

Beregning af lofternes højde i venteværelset, vask, hvileværelse

I tilstødende områder med et dampbad - vask, et vagtrum, et hvileværelse - beregningen af ​​afstanden mellem gulv og loft bestemmes under hensyntagen til driftsfunktioner og dimensioner af værelserne. Det tilladte niveau af lofter er 350 cm, det optimale område er 240 til 270 cm.

Gulvbassens tykkelse er undervurderet med 10 cm i forhold til damprummets niveau for at beskytte mod kold luftmassernes indtrængning inde, når døren åbnes. I vaskerummet sænkes gulvet yderligere med 6 cm, hvilket vil forhindre, at der sprøjtes vand udenfor rummet under vandbehandling.

Lofthøjde og materialer til opførelse af bade

Denne parameter i lofterne i badene, bygget af forskellige materialer, kan indstilles uafhængigt under hensyntagen til bygningernes strukturelle egenskaber og de fysiske egenskaber hos de besøgende.

Hvis badets standardudkasthøjde ikke overstiger 250 cm, er den interne afstand fra gulvbasis til loftet 220 cm. Det er vigtigt at bemærke, at der i vaske- og dampbadet er arrangementet udført uden yderligere varmeisolering.

Den mindste tilladte højde i lofter i et sådant design kan være 195 cm, det optimale - op til 240 cm.

Et standard bad af blokke og klodser giver mulighed for at arrangere en flerlags konstruktion baseret på isolering og hydrobeskyttelse. Yderligere isolering er påkrævet og betonbasen. Derfor er standardparametrene i blok- og murbygningerne i området fra 230 til 260 cm.

Arrangement af lofter - et vigtigt skridt i opførelsen af ​​et privat bad, fordi det afhænger af pålideligheden, anvendeligheden og holdbarheden af ​​hele bygningen. Ofte bestemmes højdeparameteren i badeværelserne af ejerens individuelle præferencer og økonomiske muligheder. Under alle omstændigheder skal det færdige bad være sikkert og funktionelt for at sikre et behageligt ophold for besøgende.