hjem

Vores historie er fuld af ændringer. Og peripetier vedrørte forskellige områder af vital aktivitet. For eksempel konstruktion. I denne industri, med fremkomsten af ​​en ny æra eller lineal, er landemærker ændret. For nogen var det vigtigt at bygge et stort, et eller andet sted med store boliger. Og nogen foretrukne mængde til kvalitet. Som et resultat kan vi i dag have flere projekter i samme by, flere epoker. Derfor overveje eksemplet på lofternes højde i boligområder, se på de stalinistiske huse, Khrusjtjov og panel.

Loft højde afhængighed

Det er nødvendigt at finde ud af, hvor højden af ​​lofterne påvirker så meget, at for mange spiller denne parameter en vigtig rolle.

 1. Selvfølgelig er følelsen af ​​selv i dette rum. Og jo højere loftet i rummet er, jo mere rummelige forekommer det.
 2. Luftmængden i et lukket rum. Med en stigning i volumen skal ventilationen være mere effektiv, da den luft, der skal rengøres, bliver større.
 3. Temperaturfordeling i rummet. Jo højere loftet er, jo værre er den ensartede fordeling af varme. Så alt kan være under loftet, plus 25 grader, og på gulvniveau - plus femten.
 4. Åbn gode muligheder for implementering af dristige design ideer. De kan f.eks. Tillade at oprette et originalt loft på flere niveauer.
 5. I sidste ende er høje lofter for høje personer uacceptable, hvis de kun er lavere end de høje.

Kort sagt, fordelene ved højt til loftet florerer. Derfor overvejer vi mulighederne for planlægning mere detaljeret ved hjælp af billedet.

stalinkas

Sandsynligvis den første karakteristika, der kommer til folks sind, hvis du spørger dem om stalinistiske huse, vil være højt til loftet. Ja det er det. Loft højde er 3-3,5 meter. Men dette er ikke grænsen. Der er stadig bygninger, hvor boliger kan have et loft på 4,5 (!) Meter.

Generelt er de stalinistiske huse lyse og rummelige lejligheder som på billedet. Og det gælder ikke kun stuer, men deres badeværelser, for eksempel. Korridorer og døråbninger er også markerede store.

Men det er ikke alt. Rummelighed er kendetegnet ved haller, trapper, afstande mellem indgangsdørene på lejligheden på trappen. Der er ingen situationer, hvor dørene forstyrrer hinanden.

Dette er en god konstruktion af høj kvalitet "i århundreder", designet til mennesker. Det drejer sig primært om understøttende strukturer, da der som skillevægge ofte kan findes pudsede helvedesild, som ikke altid udføres korrekt.

Det skal bemærkes, at stalinistiske huse blev bygget i tredive år for en række projekter, henholdsvis, kan du finde helt forskellige layouter og firkanter. I et tilfælde kan der være et smalt toilet med et tre meter loft, og i det andet - en betinget toværelses lejlighed på 35 m2.

Interessant nok var der i mange lejligheder kun et toilet. Badeværelset blev betragtet som en stor luksus. Derfor blev offentlige bad brugt.

Huse gange Khrushchev

På højden af ​​lofterne i Khrusjtjov kan ikke tale. For en høj person vil det ikke være svært at røre mindst fingertoppen med dine tæer. Samtidig ledsages et lavt niveau af lofter af et lille område af alle værelser. Det kan siges ekstremt lille. For eksempel et seks meter køkken. Derfor er det ikke nødvendigt at tale om komfort i en sådan lejlighed.

Desuden begynder en sådan overbelastning fra indgangen. Trappen og landinger er smalle. Døren kan ikke åbnes, hvis en nabo er åben - en fælles ting for beboere i Khrusjtjov. Foto - i bekræftelse.

Loft højde er 2,5 meter. Hvis der er prøver med mindre parametre, er det sandsynligvis, at gulvet anvendes på logfiler eller et falsk loft, som "spiste" rummet.

Imidlertid er alle disse mangler tilladt, givet hovedideen om konstruktion - det maksimale antal boliger for det maksimale antal personer.

Derfor besparelser i alt. Og den lave lofthøjde spiller en vigtig rolle for at reducere varmeomkostningerne, ligesom området. Når alt kommer til alt, opvarmer varme, og den centrale varmesats afhænger af arealet af lejligheden.

Derudover er disse huse stadig mere moderne end Stalins. Der er mindst badeværelser her. Og selvom det ofte er et kombineret badeværelse, er fordelene åbenbare.

Panelbygninger

Vi giver flere typiske projekter af præfabrikerede huse, i betragtning af lofternes højde i sådanne lejligheder.

 1. GI - store blokhuse. Her når lofthøjden 250 cm. Badeværelser og køkkener her er mere som opbevaringsrum end værelser.
 2. I-355, I-515/5, I-515 / 9ш - panelbygninger med en lofthøjde på henholdsvis 255, 248 og 255 cm.
 3. 606 serien - lofthøjde 270 cm, på trods af opgaven til kategorien af ​​økonomi boliger.
 4. 111-90 og 111-96 - store panelhuse. Her kunne højden nå op til 264 cm.
 5. P-44 - 264 cm, men allerede i p-44t og p-44k - 270 cm.
 6. П3м - 264 см.
 7. 137 serie - 270 cm.

resultater

Som du kan se, er der ingen ensartet politik blandt bygherrer angående lofternes højde. Forskellige år havde forskellige layouter deres egen karakteristika. Den eneste gode ting er, at lofthøjden, i det mindste officielt, under alle omstændigheder ikke var mindre end 2,5 meter, som i princippet burde være tilstrækkelig til at leve "uden overskridelser".

Lofthøjde i et panelhus: Et kort overblik over sovjetiske og moderne projekter

Hvad var loftets højde i panelpladernes hus i Sovjetiden? Og i begyndelsen af ​​panelkonstruktionen, og ved solnedgangen i den æra af udviklet socialisme? Hvad er højden af ​​lokalerne bygget af moderne projekter? Lad os give os en kort udflugt til fortiden og den nuværende boligbyggeri.

Hvordan gik højden af ​​lofterne i panelerne sidste halve århundrede? Lad os finde ud af.

Hvad påvirker lofthøjden

At fokusere på nogle aspekter af konstruktionen - det er ønskeligt at forstå klart, hvad det påvirker. Så hvad gør loftets højde i rummet?

 • På den subjektive opfattelse af rummets rumfang. Lydstyrken, selvfølgelig, med stigende højde i loftet varierer ganske objektivt; dog en lille størrelse, men et højt rum opfattes så meget mere rummeligt i forhold til den, hvis loft hænger over hovedet.
 • På luftmængden i rummet. Jo større det er, desto mere effektivt skal ventilationen være: mængden af ​​forurenet luft stiger.
 • På temperaturfordelingen i rummet. Varmluft opsamles fra loftet. Når vinduet er åbent om vinteren, er billedet helt rigtigt, når temperaturen på gulvniveau er +15 grader og under loftet - alt 27. Jo højere loftet er, desto mindre ensartet er opvarmning af luften.

Bemærk venligst: i lejeboliger er varmeudslip gennem loftet på alle etager undtagen det øverste, praktisk taget fraværende. På grund af dette vil ujævn varme kun blive distribueret med rigelig tilstrømning af kold luft.

 • Et højt loft giver meget flere muligheder med hensyn til fladt design. Multi-niveau lofter med belysning og lamper på lange suspensioner vil dekorere ethvert værelse.

Men kun i tilfælde af at der er plads nok til det: En 70-centimeter suspension med en lofthøjde på 245 centimeter vil gøre beboerne i rummet konstant bøjede ned. Eller anvend kompresser på blå mærker...

Multi-tiered loft - udsmykning af stuen. Men i mange hjem kan den ikke monteres. Grænser højde.

 • Endelig i naturen - andre er jaloux af sig selv på bjerget - der er mennesker med høj statur. Som i værelser med lave lofter er simpelthen ubehageligt: ​​det er umuligt at selv strække, stå på hans fødder. Om sportsøvelser og slet ikke.

Sammenfattende alle ovenstående, lad os være enige: det høje loft i lejligheden er godt. Lavt dårlig.

Projektoversigt

Så hvad var lofthøjden på forskellige tidspunkter i panelhuset?

Sovjetiske æra

I Stalin-æraen blev opførelsen af ​​boliger hovedsageligt udført af mursten. Højden i de fleste tilfælde var begrænset til fem etager: det var det maksimale antal etager, der tillod at bygge huse uden elevator.

Men praksis med at bygge huse med fem boliger og under dem - gulvet besat af butikker eller offentlige myndigheder.

Typisk arkitektur i slutningen af ​​firserne.

Da Nikita Sergeevich Khrushchev kom til magten, satte økonomien og konstruktionen et kursus for at minimere omkostningerne, blev lofterne i Khrusjtsjov lav. Målet var ædelt: at give boliger til alle i nød; Men allerede de første paneler af deres indbyggere beskrev det rummelige ord "hruscheba". At bo i dem efter Stalinos var ærligt ubehageligt.

 • K7 - det første udkast til et rammehus med fem etager - Khrusjtsjov. Husene blev bygget fra 1959 til 1985. Panelerne på ydersiden var ofte finerede; lofthøjde - 248 centimeter. Siden 1995, i Moskva og i regionen, begyndte husene at blive revet til bygning af bygninger med et højere antal etager.

Sådan ser K7-serien ud, som levede til vores tid.

 • GI - store blokhuse (senere panelhuse) på 5-9 etager. Besparelserne på byggeri er tæt på deres højde: To lejligheder på stedet med fem meter køkkener og to meter badeværelser lignede en kompleks opbevaringsrum form. Loftshøjde - 250 cm.
 • L-355 havde en lofthøjde på 255 cm og blev bygget fra 1958 til 1980. Med antallet af etager fra 5 til 9 inkluderede husets layout heller ikke en elevator eller en skraldespand.
 • l-515/5 - panel fem-etagers bygninger, designet i 1950. Beboerne ventede på 1-3-værelses lejligheder med lofter 248 cm høje. På loftet var der et teknisk gulv.
 • L-515 / 9sh blev bygget indtil 1984. På hver etage af indgangen var der 4 lejligheder med lofter 255 centimeter høje.
 • Huse i 606-serien blev bygget fra 1966 til 1973. På trods af at de tilhørte økonomiklassen, glædede husene deres beboere med en lofthøjde på 2,7 meter.
 • Stor-serie 111-90 og 111-96 er ikke langt bagud. De blev bygget før 1995 og kunne prale af en loftshøjde på 264 cm med en hushøjde på 9 etager.
 • Ved opførelsen af ​​en serie af paneler p-44, der blev lanceret i slutningen af ​​70'erne, var lofthøjden oprindeligt lig med 264 centimeter. Arkitektur og layout af huse gennemgik modernisering i 1997 og i 2006, og ændrede navnet til henholdsvis p-44 T og p-44 K. Højden af ​​loftet på p-44 opdateret layout var lig med 270 centimeter.

Vores tid

P-44, på trods af seriens alder, fortsætter med at blive bygget.

 • P3m-serien vendte imidlertid tilbage til højden af ​​lejlighederne 2,64 meter. Huse fortsætter med at blive bygget med en række etager fra 8 til 17.
 • En serie af KOPE, strengt taget, blokere. ikke et panel. Med samme rumhøjde på 2,64 meter er det nysgerrig om layoutets vilkårlighed: huset er bygget i samordning med kunden fra præfabrikerede blokke af den nødvendige struktur. Forresten har KOPE-M-PARUS serien en 60% glaseret facade.
 • Serie 137 blev lanceret i 70'erne og er stadig under opførelse. I lang tid blev husene i 137-serien betragtet som de mest komfortable paneler i landet. Loftets højde i 137-serien var ret imponerende 270 centimeter.

Hvad er nysgerrig er, at lejlighederne i husene til denne serie af senere konstruktion blev større og større. Loftets højde i 137-serien af ​​moderne bygninger er allerede 2,8 meter; layoutet forbedredes også markant.

Et karakteristisk træk ved den sene 137-serie er køkkenet i huset, som er steget fra 7 til 15 meter.

konklusion


Det er overflødigt at sige, at anmeldelsen ikke hævder at være fuldstændig? I post-sovjetrummet blev der udover landets centrum implementeret en masse projekter på regionalt plan - i versioner for fjernt nord eller rødhit Centralasien. For lejligheder med lave lofter er spørgsmålet, hvordan man visuelt øger loftets højde

Heldigvis vender den moderne boligbyggeri tilbage til en forståelse af betydningen af ​​ordet "komfort": nye lejligheder har et større areal, højde og bedre planlægning end lejligheder på det sekundære marked.

Lofthøjde i panelhuset - et overblik over sovjetiske og moderne boliger

Dataene nedenfor fortæller os, at lofthøjderne i de fleste panelhuse, både nye og gamle serier, ligger fra 2,48 til 2,71 m. Vi starter vores gennemgang med serien af ​​førstebyggede panelhuse.

K - 7 - fem-etagers ramhus (Khrusjtjov). Byggetid - 1959 - 1985 De første huse havde tag overdækket med skifer.

Panelerne i dette hus er ofte dækket med lyse firkantede fliser. Sådanne huse havde 1-4 værelseslejligheder med en lofthøjde på 2,48 m. I 1995 blev det besluttet at nedrive denne serie i Moskva-regionen.

GI - serien blev bygget indtil 1961, fra store blokke, og derefter fra paneler med en række etager (5, 6, 8, 9), som først blev designet i 1950. Huset har kun 2 lejligheder på hvert sted. Køkkenerne i dem har et areal på 5 kvadratmeter samt kombinerede badeværelser på 2 kvadratmeter, med en lofthøjde på 2,5 meter.

I-335 er en fem-etagers, sjældent ni-etagers serie, godt spredt i Sovjetunionen og markeret som den mest uheldige af alle Khrusjtsjov. Lejlighederne har brede vinduer og på landingshøje vinduer.

Fra siden af ​​bygningen er der en ekstern trappe til evakuering i tilfælde af brand. På stedet er der 4 lejligheder. Lofthøjde er 2,55 m.

Denne serie havde sjældent 7 etager. I planlægningen var der ingen elevator og skraldespand. Byggeri fandt sted fra 1958 til 1980.

I-515/5 er et fem-etagers prefab hus fordelt over hele Rusland, som blev udviklet i 1950. Fås i planlægning1-3 værelse bolig med lofthøjde på 2,48 m., Og en teknisk gulv på loftet.

I-515 / 9sh er en ni-etagers multi-access kategori. Hver etage har 4 lejligheder (1-3 værelser).

Der er en elevator til indgangen og skraldespanden. Opførelsen af ​​sådanne bygninger fandt sted fra 1966 til 1984. Lofthøjden er 2,55 m.

602-serien er en hyppig forekommende panel ni-etagers bygning med et enkelt design og 1-4 værelses lejligheder med en lofthøjde på 2,50 m. Byggeri fandt sted fra 1966 til 1981.

- Ni-etagers panelhus af økonomiklasse. Det blev rejst fra 1966 til 1973. Der er ingen fire-værelses boliger i planlægningen, kun 1, 2, 3 værelser, med en lofthøjde på 2,70 m.

111-90 - stor-panel ni-etagers boligbygning.

Ved indgangen er der en skraldespand og en elevator. Sådanne bygninger blev oprettet i 1971. Rumhøjden er 2,64 meter.

111-96 - Stor-serie serie designet til Ukraine.

På gulvet er der 4 lejligheder - 2 tre-værelse og 2 to-værelses lejligheder samt en elevator med en løfteevne på 0,4 tons og en skraldespand placeret bag elevatorakslen. Begyndelsen af ​​bygning af bygninger i 1975 og slutningen af ​​1996. Lofthøjden i projektet var 2,64 m.

111-121 - en storpanel kategori kan enten være med fem eller ni etager. Det første hus blev bygget i 1970 med en rumhøjde på 2,51 m.

111-134 - store panelhuse, begyndelsen af ​​bygningen kom i 1975. På en etage var der fra 4 til 8 lejligheder med en lofthøjde på 2,64 m.

II-32 er en panel serie af fem-etagers huse, der har 3 lejligheder på hver etage og en skraldespand.

Lejligheder 1-3 værelser, med en hyldehøjde på 2,60 m. Balkoner er monteret på holderen. Sådanne bygninger blev ofte bygget - siden 1960.

BPS-6 er en seksten-etagers panelgruppe af huse med en indgang almindelig i byen Kiev. På hver etage er der 8 lejligheder - 4 et-værelses og 4 et-værelses.

Der er en indgang fra begge sider til bygningen. Det meste af dets ikke rigdom betragtes som små værelser. Begyndelsen af ​​konstruktionen faldt i 1971, og blev afsluttet i 1982, med en lofthøjde på 2,50 m i lejligheder.

K-134 er et boligpanelhus med 2 eller 3 elevatorer i et afsnit. Det kan laves som 12 og 16 så 22 etager, med en højde på 2,71 m værelser.

P-46 er en panelgruppe på 12-14 huse med to elevatorer til indgangen og en lofthøjde på 2,64 m i lejligheder.

I vores artikel vil vi overveje alle ulemper og fordele ved panelhuse.

Mere end halvdelen af ​​højhuse på dette tidspunkt er bygget af armerede betonpaneler. Hvad fortæller os om den gode efterspørgsel efter denne type bygninger. Selv om de første paneler blev designet i begyndelsen af ​​1950 for at hurtigt løse mange borgeres problemer med boliger, besætter de stadig et ledende sted i bygningen.

Ulemper panelhuse

Lad os starte med mere betydelige fejl. Det skal bemærkes, at nedenstående generelle ulemper præsenteres, hvoraf nogle måske ikke gælder for den udviklede nye modelserie af bygninger.

1. I tilfælde af kraftige jordskælv og eksplosioner kan panelhuset falde helt eller delvis sammen.

2. Dårlig lydisolering af lejligheden, hvilket afspejles i beboernes dårlige humør.

Ved reparation af de næste tre etager vil lyden af ​​en hammer eller en boring være høj. Hvis naboerne beslutter at råbe, vil du sikkert høre dette. God lydoverførsel er forbundet med dårlig absorption af beton, hvilket bidrager til ekkoet.

En anden væsentlig ulempe er Interpanel sømme, som kræver god forsegling. Hvis der ikke er store huller i hjørnerne og pladernes samlinger, kan fugt komme ind i rummet, og derfor bliver væggene fugtige og skimmelsvampen vil vokse. Det bidrager også til god lydoverførsel til tilstødende værelser og dårlig varmeisolering.

4. Panelhuse akkumulerer ikke varme nok nok, hvilket fører til hurtig afkøling af væggene under store frost. Og omvendt, på en varm solrig dag, opvarmer husets plader sig godt og afgiver varme om natten, mens det er tyndt at sove.

Ulempen kan også betragtes som udformningen af ​​lejligheder, hvilket måske ikke altid lykkes. I den tidligere model serie, rektangulære, aflange værelser, små køkkener, kombinerede badeværelser eller lave lofter. I bestræbelserne på at rette op på situationen opdager beboerne, at i panelhusene kan alle væggene siges at være bærende, hvilket ikke tillader genopbygning.

6. Strålebetongulve til nye ledninger er forbudt, da de allerede har hulrum. På dette med minus panelhuse, måske slutter vi og går videre til deres fordele.

Fælles fordele ved et panelhus

1. Bygningskomponenter, såsom vægge og interfloor overlappings er lavet på fabrikken, hvor alle processer er mekaniseret, hvilket eliminerer menneskelige fejl. Arbejdere har kontrol over processer, hvor der ikke er varme eller kulde, da alt sker i værksteder, i modsætning til monolitisk og murstenkonstruktion.

2. En vægtig fordel ved et præfabrikeret hus er, at hele processen med sin konstruktion tager et gennemsnit på et halvt år, i modsætning til den toårige monolitiske metode med fading i vinterperioden.

På byggepladsen bragte næsten et hus i en adskilt form. Det næste tilfælde er for bygherrer, der skal samle det korrekt.

Elementerne selv er store, hvilket betyder, at de er meget mindre og lettere at kontrollere. Dette giver en stor fordel i konstruktionens hastighed. Der er meget få vandrelaterede processer, som gør det muligt at arbejde om vinteren.

3. Den ubestridelige fordel ved det præfabrikerede hus, og der er det faktum, at reparationer kan begynde i din lejlighed med det samme uden frygt for alle former for forvridninger fra husets krympning. Da det sags jævnt.

Det er ikke nødvendigt at gipe ydersiden af ​​et sådant hus før isolering. Derudover sælges lejligheder i slabhuse ofte med efterbehandling uden at skulle bruge tid og penge til reparationer.

Hvis du vil ændre vinduerne, så har vinduerne åbninger, du har ingen problemer, i modsætning til murstenbygninger, som altid har størrelsen på vinduesåbningen varierer.

4. I panelserien er der altid indvendige gulve, og du ved præcis, hvilket layout du vil have, og hvilke møbler der skal leveres. I modsætning til monolitiske bygninger, hvor du selv skal gøre indvendige vægge til dine penge, og der er også risiko for at forblive i et stort enkeltværelse.

5. En af de væsentlige fordele er prisen på en lejlighed i et panelhus, da det er 20-30% billigere end i en monolitisk eller mursten bygning. Med de gemte penge kan du nemt lave reparationer og forsyne lejligheden med møbler.

Beskrivelse af en vellykket serie af panelhuse:

121 Den moderne Gatchina-serie, der anses for at være af høj kvalitet, har god lyd- og varmeisolering. Hun har rummelige værelser, og køkkenområdet i lejligheden er mindst 12 kvm. Dens fordel anses også for at være brugen i opførelsen af ​​dyrere materialer og til gengæld vil omkostningerne ved sådanne boliger være dyrere end de fleste af de mindre tankevækkende paneler.

De vigtigste fordele ved moderne panelhuse

Moderne præfabrikerede huse begyndte at være lavet af nye typer byggematerialer, hvilket giver en fordel i forhold til de tidligere indbyggede serier. For eksempel er den nye P-44T-serie meget smuk udseende, og den har også god overordnet ydeevne.

Et godt fremskridt i planlægningen af ​​nye bygninger var en stigning i lejemuren fra 3,3 meter - i gamle huse med 4,2 meter - i nye bygninger, hvilket gør værelserne firkantede og rummelige. Med lofternes højde har der også været forbedringer, nu kan denne figur være op til 3 meter.

Nye trelags paneler med god varmeisolering og deres ledd er pakket med isolering og pudset, det viser huset uden synlige sømme, hvilket forbedrer den samlede ydeevne og øger levetiden af ​​stikkontakten.

Vinduer og balkoner i moderne nye panelhuse er i de fleste tilfælde allerede glaseret af bygherren. Efter at have analyseret alle fordele og ulemper er jeg nok enig med den erklæring, der passer til denne slags bygninger - en rimelig værdi for pengene.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Standard lofthøjde i panelhus

Præfabrikerede huse fik deres navn på grund af egenskaberne ved deres konstruktion, de er bygget fra separate blokke, kaldet paneler. Lofthøjde afhænger af panelets størrelse - jo større bredden er, desto højere loft er der. Standard dimensioner er ikke tilgængelige, men der kan skelnes adskillige konstruktionsserier, hvor hver dimension dimensionerne antog en bestemt værdi.

Hjem serie

Højden af ​​væggene i panelhuset afhang af en serie af produktion, den lodrette højde af dem er mere end 2 meter, men variationen er i forholdsvis brede grænser. Normalt opstår dette spørgsmål, når man køber en lejlighed i Khrusjtjov, denne parameter er vigtig, da den påvirker komfort og hygge.

Den mest almindelige type af panelhuse er Khrusjtsjov. På trods af nedrivningen af ​​sådanne objekter på grund af livets udløb er de stadig efterspurgte på ejendomsmarkedet. Højden af ​​lofterne i dem er 2,48 meter, det er svært at finde andre bygninger med sådanne lave lofter.

De såkaldte "forbedringer" har lidt bedre parametre, arealet af værelserne er forøget, og højden af ​​lofterne er 2,55 m.

Det er vigtigt! Ud over Khrusjtjov og deres opgraderede muligheder på ejendomsmarkedet er der følgende typer præfabrikerede huse:

 • standard ni-etagers bygninger, lejligheder i dem kan have et andet område, og højden af ​​lofterne er 2,64 m;
 • Hus af serie 606 og P-44K med en lofthøjde på 2,7 m er i høj efterspørgsel på grund af denne funktion;
 • huse i 137-serien, som har rummelige værelser, der opfylder kravene til moderne standarder, har en lofthøjde på 2,7 eller 2,8 meter afhængigt af konstruktionstiden.

Ønsket om trøst er menneskets naturlige ønske, derfor moderne ni-etagers bygninger med mere rummelige værelser. Huse med lave lofter tiltrækker ikke købere. Psykologer siger, at livet i sådanne rum påvirker nervesystemet negativt, folk har brug for plads til en følelse af hygge og komfort.

Betydningen af ​​boligmuligheder

Huse er bygget af paneler med et andet antal etager, i små byer og landsbyer er der fem-etagers og to-etagers bygninger. Disse bygninger blev bygget i Sovjetiden, men de opfylder stadig kravene til standarderne, og kvaliteten fortjener høje karakterer.

Det er vigtigt! Oprettelsen af ​​behagelige forhold Lofthøjden har en afgørende indflydelse.

Du kan bo i huse på fem, ni og et andet antal etager, dette er et spørgsmål om smag, men valget af den indre struktur af værelser og andre rum udføres i henhold til lignende krav. Et godt højhusloft i panelhuset giver følgende fordele:

 • visuel opfattelse af rum;
 • overflod af muligheder for reparationsarbejde;
 • følelse af frihed og komfort takket være rummelighed.

Periodisk reparation af gulvfladen kan ikke undgås, før eller senere skal det gøres. Uden tilstrækkelige lofthøjder, installation af spændingsstrukturer og overfladebelægninger. I Khrusjtjov er mange rumarrangementer utilgængelige til salg på grund af vægternes utilstrækkelige højde. Værelserne i sådanne huse er af ringe størrelse, så det er ikke muligt at bruge gipsvæg og andre materialer til dekoration, hvilket vil medføre en reduktion i det allerede lille rum.

Virkningen af ​​lofthøjder på livet

Komforten i en persons ophold i et værelse afhænger af, hvor rummelige rummet er. I 5-9 etagers huse er der små værelser med lave lofter, sådan en højde presser, hvilket fører til en følelse af ulejlighed, når det ser udadtil normalt ud. Hvis rummet på en side er mindre end 5 meter, vil det være svært at føle sig godt. Sådanne lokaler skaber problemer for designere, som skal løse den komplekse opgave at arrangere sådanne lokaler for at give dem trøst.

Indkvartering i 5-9 gulvpanelhuse er efterspurgt på grund af de overkommelige priser, bør valget af lejligheder nærmer sig meget alvorligt, så livet foregår i et behageligt miljø. Hældningen af ​​lofterne spiller en vigtig rolle for at skabe komfort, det efterlader variabiliteten at blive repareret, og de hængslede strukturer kan ændre udseendet af værelserne. Når man vælger lejligheder, skal man tage højde for denne faktor, der er ingen bagage i arrangementet af boligen.

Loft højde i Khrusjtjov: standarder for typer af huse

Begrebet Khrusjtjov hedder en lille lejlighed med en lille entré. På trods af de små dimensioner af boligen vil jeg under reparation visuelt øge loftets højde i Khrusjtjov. Overvej funktionerne i lejligheder bygget i det sidste århundrede, på eksemplet af forskellige højhuse.

Om Khrusjtsjov

Problemet med Khrusjtsjov er, at ikke kun det samlede areal, men også afstanden fra gulv til loft reduceres væsentligt under reparationen. Boliger bliver ubehagelige.

Hvis du anvender strækloftkonstruktioner, der kombinerer dem med gulvisolering, er lofterne i fem-etagesbygningen væsentligt reduceret i højden. Desuden starter problemer med et lille område fra indgangen, hvor indgangsdørene på lejlighederne på landingen næsten berører.

Badeværelset er ofte kombineret med et toilet. Det samlede areal af badeværelset er så lille, at det ligner et bryggers. På et sådant område er det svært at vende om til en person. Det er svært at forestille sig, hvordan en person føles lige over gennemsnittet højde, med små Khrusjtjov lofter. Selvfølgelig opstår der i en sådan højde en ubehagelig tilstand.

Det viser sig, at selv små lejligheder giver dig mulighed for at lave en smuk loftsbeklædning, på trods af den lille standardhøjde. Så, monteret og spænding strukturer vil ikke fungere, fordi de vil reducere et lille boligareal. Den bedste mulighed ville være at klæde loftsbeklædningen med tapet eller lægge specielle plader af polymermateriale.

Hvis du virkelig vil have en spændingsstruktur, så skal du ikke fortvivle. Selv med standardfladens lofter (2,5 m) er det muligt at installere en struktur med et niveau. For boligens areal er ikke reduceret, skal du respektere afstanden mellem spændende lærred med hovedfladen (højst 3 cm). Det er ikke nødvendigt at indlejre belysningsindretninger på hængslet struktur, ellers vil rummets rumindhold også falde.

Stalins hus

Loftet af stalinistiske huse er meget forskellige i højden fra Khrusjtjovs, er 3 meter eller højere (op til 3,5). Lejligheder af denne type er rummelige, lyse, med et stort antal udhuse. Med hensyn til indgange er trappen også rummelige, med store spændinger, brede vinduesåbninger.

Ud over elegante billeder er stalinki kendetegnet ved store køkkener, brede gange, rummelige badeværelser og afstand fra gulv til loft. Særegenheden af ​​sådanne huse kan kaldes ikke-standard layout af lejligheder. Opførelse af stalinistiske huse varede omkring 30 år. Huse blev bygget på helt forskellige projekter. Derfor er lofterne i Stalins huse forskellige (fra 3 til 4,5 meter).

Så er der en-værelses lejligheder med et areal på 60 kvadratmeter. En to-værelse, tværtimod, kan være ret lille (35 kvadrater). Alligevel kan hovedforskellen mellem stalinistiske huse kaldes lofternes højde.

Breznev

Typiske højhuse (5. og 9. etage), bygget fra 1960 til 1980, hedder Brezhnevka. Sammenlignet med de to tidligere typer boligbyggeri er opbygningen af ​​sådanne højhuse blevet forbedret. Der var elevatorer med skraldespand. Trapper med spændinger er blevet lidt mere rummelige sammenlignet med små platforme af tidligere bygninger.

Med hensyn til boligernes interne udseende har de også ændret sig. Forfaldne kombinerede badeværelser, badeværelserne er udstyret med vandtætning. Værelserne i mange huse blev adskilte, ikke acceptable.

Men området af køkkenet, toilet med et badeværelse forblev dog lille.

Men lofterne på 5 etager Brezhnev huse forblev som Khrusjtsjovs, deres højde er kun 2,5 m. De fem-etagers huse af Brezhnev typen blev bygget efter særlige projekter. Således en række fem-etagers bygning med et helt fladt tag. På grund af et sådant projekt blev midlerne afsat til byggeri væsentligt spart. Men sådanne lejligheder med små køkkener og sanitære faciliteter er kendetegnet ved små lofter i lejligheden.

Ny bygning

Ved opbygning af nye boliger anvendes forskellige standarder. Derfor kan parametrene for højde i nye bygninger være forskellige. Elite boliger er bygget efter særlige projekter, så lejlighedens overflader kan nå 3 meter. Derfor øges prisen pr. Kvadratmeter boligareal.

Lofter i monolitiske nye bygninger kan være 3 meter i højden. Men flere midler bruges til et sådant projekt, omkostningerne stiger tilsvarende. De høje omkostninger ved lejligheder på grund af et højt forbrug af materialer forklares.

Den gennemsnitlige standardværdi i lejligheden af ​​en ny type er højden fra 2,6 til 2,8 m.

Panelhus

Panelkonstruktion er populær i dag. Serien af ​​projekter af sådanne beboelsesbygninger adskiller sig i antal etager, området for boliger.

Loft i præfabrikerede huse kan variere i højden (2,5 - 2,7). Denne parameter afhænger af byggeårets bygning, billederne af lejlighederne, de materialer, hvorfra bygningen blev opført.

For eksempel kan lofterne i Khrusjtsjov-panelet måske ikke nå en højde på 2,5, og de er 2,48 m. I sådanne lejligheder er det svært at bestemme valget af loftsbeklædning.

I forskellige års byggeri blev der opført boliger til forskellige projekter. Husene adskiller sig i antallet af lejligheder på landingen, bredden af ​​vinduesåbningerne og det indre layout af boligkvarteret.

Således afhænger parametrene for lejlighedenes lofter i et panelhus af antallet af gulve og materialet, og som bygningen blev bygget til.

Mursten hus

I Khrusjtjov-tiderne blev begge paneler og dyrere mursten brugt til at bygge beboelsesbygninger. Men lejlighederne i murstenbygningerne var stadig små, trange.

I Khrusjtjov-mursten var der også standarder i højden. Dette tal er ikke mere end 2,5. I dette tilfælde kan murstenbygninger være 4 eller 5 etager, oftest med flade tage.

Hus 9 etager

Panelhuse på 9 etager er præget af solide parametre, og lofterne er der 2,64. Dette er den optimale højde. Men sådanne parametre blev først brugt indtil 1995. Senere blev der anvendt mere økonomiske projekter i opførelsen af ​​boligbyggeri.

Men hvis vi taler om normerne for mursten ni-etagers bygninger i Stalins tid, nåede afstanden fra gulv til loftrummet i nogle projekter til 4 meter. Elite Stalinistiske bygninger var med lejligheder med et loft på 4,5 meter.

Hus 5 etager

Standardstandarder for lofter i et panelhus på 5 etager kunne være forskellige. Parameteren afhænger af projektserien, byggeår, intern planlægning.

Som nævnt ovenfor, i panelet Khrusjtjov højde var kun 2,5 meter.

På nuværende tidspunkt er den mest optimale parameter for den gennemsnitlige standard for lejligheden lofter mulighed for 2,7 meter.

Min lofthøjde

Ved opførelsen af ​​boligbyggeri tages der forskellige parametre i betragtning, herunder minimumsafstanden fra gulv til loft, som kan være i en beboelsesejendom.

Den normale lofthøjde på mindst 2,5 meter anvendes i moderne konstruktion. Samtidig reduceres de samlede byggekostnader, omkostningerne pr. Kvadratmeter reduceres. Denne mulighed anses for optimal. Men under reparationsarbejdet skal du arbejde hårdt, hvis du planlægger at afslutte loftrummet.

Panelhus - hvad er standard lofthøjde?

Den mest mærkbare og betydelige forskel i panelhuse er den måde, de er bygget på. De består af separate blokke, der normalt kaldes paneler. Sådanne paneler fremstilles i fabrikker, og størrelsen af ​​lofterne i panelhuset afhænger af, hvilke størrelser panelerne vil have.

Forskellige husserier

Størrelsen af ​​lejligheder og blokke af hvilke huse var under opførelse eller er under opførelse afhænger af en serie af projektet. Der er mange af sådanne serier, og de har alle forskellige vertikale dimensioner af lokalerne. Det er sædvanligt at opdele standardhuse i flere hovedtyper, som afviger i arrangementet af området indenfor og i højdeegenskaberne:

 • "Khrushchev". Et af de mest almindelige boliger for nylig. Nu er nedrivningen af ​​sådanne bygninger gradvist på plads på grund af deres livs ende. Afstanden fra gulvet til loftet i loftet i sådanne huse er en af ​​de mindste og svarer til 248 centimeter.
 • "Uluchshenki". Et lille stort område af værelserne og et andet arrangement af dem på landingen er alle deres forskelle fra de tidligere. Væggene i lejlighederne er også små - 255 cm.
 • Standard "ni-etagers". Lejligheder af den mest almindelige type. Området er anderledes, og afstanden til overlapningen er 2 meter 64 centimeter.
 • Huse 606, samt en serie P-44K. Flere komfortable og lodrette dimensioner af væggene her også mere - 2 meter 70 centimeter. Meget populære huse på grund af de høje værelser.
 • Moderne 137-serien. Den mest rummelige blandt dem, der har et typisk arrangement af værelser. Standardhøjden af ​​lofter i et sådant panelhus når 2,8 meter eller 270 - i huse bygget i lang tid.

Nu køber eller vælger en mulighed for udveksling, folk har tendens til at vælge noget mere behageligt og de gamle huse omgå opmærksomheden. På det sekundære boligmarked kan du dog finde prøver af alle ændringer og års byggeri. Så når du vælger et fremtidigt hjem, kan du samtidig vælge, hvor rummelige værelserne vil være.

Effekt af rumhøjde

Trods det faktum, at mange vil sige - det ville være boliger, og resten vil følge, vil dette øjeblik stadig være af stor betydning. Fra hvad vil højden af ​​lofterne vælges som en mulighed for boligpanelhuse, afhænger af rummets visuelle opfattelse og muligheden for at modellere rummet under reparationen.

Reparation skal stadig gøres før eller senere, hvilket også betyder at reparere gulvfladen. Hvis den lodrette størrelse af lokalerne i moderne hjem kan du indstille forskellige ophængning af eller spænding belægning, så for eksempel afstanden fra gulvet til etageafstand plader i et panel Khrushchev gør det muligt ikke altid.

De mest populære spændbeklædninger kan monteres overalt, men i Khrusjtjov vil de spise de allerede små lodrette dimensioner af væggene. Der er ingen grund til at tale om gipsvægs efterbehandling her - i næsten alle tilfælde er det umuligt.

Desuden afhænger komforten af ​​at være i et værelse også af denne parameter. For lav overlapning vil medføre ulejlighed - visuelt "crush" på alle der er der. Det er derfor, mange designere arbejder på at finde egnede muligheder for afslutning af sådanne lokaler.

På sundhedsområdet kan denne faktor også have indflydelse. For eksempel i højden af ​​lofterne i standardpanelens ni etagers bygninger kan du indånde tilstrækkelig ren luft. Du kan ikke sige det samme om "Khrusjtjov" - ventilation og luftudveksling i dem er noget værre, og det tilgængelige luftmængde er hurtigt mættet med kuldioxid under vejrtrækning.

Det sidste punkt, som også kan have en stærk indflydelse på ejeren af ​​huset - prestige. De mest prestigefyldte boliger har høj loftshøjde.

Standard lofthøjde i panelhuse

Den mest mærkbare og betydelige forskel i panelhuse er den måde, de er bygget på. De består af separate blokke, der normalt kaldes paneler. Sådanne paneler fremstilles i fabrikker, og størrelsen af ​​lofterne i panelhuset afhænger af, hvilke størrelser panelerne vil have.

Forskellige husserier

Størrelsen af ​​lejligheder og blokke af hvilke huse var under opførelse eller er under opførelse afhænger af en serie af projektet. Der er mange af sådanne serier, og de har alle forskellige vertikale dimensioner af lokalerne. Det er sædvanligt at opdele standardhuse i flere hovedtyper, som afviger i arrangementet af området indenfor og i højdeegenskaberne:

"Khrushchev". Et af de mest almindelige boliger for nylig. Nu er nedrivningen af ​​sådanne bygninger gradvist på plads på grund af deres livs ende. Afstanden fra gulvet til loftet i loftet i sådanne huse er en af ​​de mindste og svarer til 248 centimeter.

"Uluchshenki". Et lille stort område af værelserne og et andet arrangement af dem på landingen er alle deres forskelle fra de tidligere. Væggene i lejlighederne er også små - 255 cm.

Standard "ni-etagers". Lejligheder af den mest almindelige type. Området er anderledes, og afstanden til overlapningen er 2 meter 64 centimeter.

Huse 606, samt en serie P-44K. Flere komfortable og lodrette dimensioner af væggene her også mere - 2 meter 70 centimeter. Meget populære huse på grund af de høje værelser.

Moderne 137-serien. Den mest rummelige blandt dem, der har et typisk arrangement af værelser. Standardhøjden af ​​lofter i et sådant panelhus når 2,8 meter eller 270 - i huse bygget i lang tid.

Nu køber eller vælger en mulighed for udveksling, folk har tendens til at vælge noget mere behageligt og de gamle huse omgå opmærksomheden. På det sekundære boligmarked kan du dog finde prøver af alle ændringer og års byggeri. Så når du vælger et fremtidigt hjem, kan du samtidig vælge, hvor rummelige værelserne vil være.

Effekt af rumhøjde

Trods det faktum, at mange vil sige - det ville være boliger, og resten vil følge, vil dette øjeblik stadig være af stor betydning. Fra hvad vil højden af ​​lofterne vælges som en mulighed for boligpanelhuse, afhænger af rummets visuelle opfattelse og muligheden for at modellere rummet under reparationen.

Reparation skal stadig gøres før eller senere, hvilket også betyder at reparere gulvfladen. Hvis den lodrette størrelse af lokalerne i moderne hjem kan du indstille forskellige ophængning af eller spænding belægning, så for eksempel afstanden fra gulvet til etageafstand plader i et panel Khrushchev gør det muligt ikke altid.

De mest populære spændbeklædninger kan monteres overalt, men i Khrusjtjov vil de spise de allerede små lodrette dimensioner af væggene. Der er ingen grund til at tale om gipsvægs efterbehandling her - i næsten alle tilfælde er det umuligt.

Desuden afhænger komforten af ​​at være i et værelse også af denne parameter. For lav overlapning vil medføre ulejlighed - visuelt "crush" på alle der er der. Det er derfor, mange designere arbejder på at finde egnede muligheder for afslutning af sådanne lokaler.

På sundhedsområdet kan denne faktor også have indflydelse. For eksempel i højden af ​​lofterne i standardpanelens ni etagers bygninger kan du indånde tilstrækkelig ren luft. Du kan ikke sige det samme om "Khrusjtjov" - ventilation og luftudveksling i dem er noget værre, og det tilgængelige luftmængde er hurtigt mættet med kuldioxid under vejrtrækning.

Det sidste punkt, som også kan have en stærk indflydelse på ejeren af ​​huset - prestige. De mest prestigefyldte boliger har høj loftshøjde.

Hvad er loftets højde i husene: Stalin, Khrusjtjov, panel

Vores historie er fuld af ændringer. Og peripetier vedrørte forskellige områder af vital aktivitet. For eksempel konstruktion. I denne industri, med fremkomsten af ​​en ny æra eller lineal, er landemærker ændret. For nogen var det vigtigt at bygge et stort, et eller andet sted med store boliger. Og nogen foretrukne mængde til kvalitet. Som et resultat kan vi i dag have flere projekter i samme by, flere epoker. Derfor overveje eksemplet på lofternes højde i boligområder, se på de stalinistiske huse, Khrusjtjov og panel.

Loft højde afhængighed

Det er nødvendigt at finde ud af, hvor højden af ​​lofterne påvirker så meget, at for mange spiller denne parameter en vigtig rolle.

 1. Selvfølgelig er følelsen af ​​selv i dette rum. Og jo højere loftet i rummet er, jo mere rummelige forekommer det.
 2. Luftmængden i et lukket rum. Med en stigning i volumen skal ventilationen være mere effektiv, da den luft, der skal rengøres, bliver større.
 3. Temperaturfordeling i rummet. Jo højere loftet er, jo værre er den ensartede fordeling af varme. Så alt kan være under loftet, plus 25 grader, og på gulvniveau - plus femten.
 4. Åbn gode muligheder for implementering af dristige design ideer. De kan f.eks. Tillade at oprette et originalt loft på flere niveauer.
 5. I sidste ende er høje lofter for høje personer uacceptable, hvis de kun er lavere end de høje.

Kort sagt, fordelene ved højt til loftet florerer. Derfor overvejer vi mulighederne for planlægning mere detaljeret ved hjælp af billedet.

stalinkas

Sandsynligvis den første karakteristika, der kommer til folks sind, hvis du spørger dem om stalinistiske huse, vil være højt til loftet. Ja det er det. Loft højde er 3-3,5 meter. Men dette er ikke grænsen. Der er stadig bygninger, hvor boliger kan have et loft på 4,5 (!) Meter.

Generelt er de stalinistiske huse lyse og rummelige lejligheder som på billedet. Og det gælder ikke kun stuer, men deres badeværelser, for eksempel. Korridorer og døråbninger er også markerede store.

Men det er ikke alt. Rummelighed er kendetegnet ved haller, trapper, afstande mellem indgangsdørene på lejligheden på trappen. Der er ingen situationer, hvor dørene forstyrrer hinanden.

Dette er en god konstruktion af høj kvalitet "i århundreder", designet til mennesker. Det drejer sig primært om understøttende strukturer, da der som skillevægge ofte kan findes pudsede helvedesild, som ikke altid udføres korrekt.

Det skal bemærkes, at stalinistiske huse blev bygget i tredive år for en række projekter, henholdsvis, kan du finde helt forskellige layouter og firkanter. I et tilfælde kan der være et smalt toilet med et tre meter loft, og i det andet - en betinget toværelses lejlighed på 35 m2.

Interessant nok var der i mange lejligheder kun et toilet. Badeværelset blev betragtet som en stor luksus. Derfor blev offentlige bad brugt.

Huse gange Khrushchev

På højden af ​​lofterne i Khrusjtjov kan ikke tale. For en høj person vil det ikke være svært at røre mindst fingertoppen med dine tæer. Samtidig ledsages et lavt niveau af lofter af et lille område af alle værelser. Det kan siges ekstremt lille. For eksempel et seks meter køkken. Derfor er det ikke nødvendigt at tale om komfort i en sådan lejlighed.

Desuden begynder en sådan overbelastning fra indgangen. Trappen og landinger er smalle. Døren kan ikke åbnes, hvis en nabo er åben - en fælles ting for beboere i Khrusjtjov. Foto - i bekræftelse.

Loft højde er 2,5 meter. Hvis der er prøver med mindre parametre, er det sandsynligvis, at gulvet anvendes på logfiler eller et falsk loft, som "spiste" rummet.

Imidlertid er alle disse mangler tilladt, givet hovedideen om konstruktion - det maksimale antal boliger for det maksimale antal personer.

Derfor besparelser i alt. Og den lave lofthøjde spiller en vigtig rolle for at reducere varmeomkostningerne, ligesom området. Når alt kommer til alt, opvarmer varme, og den centrale varmesats afhænger af arealet af lejligheden.

Derudover er disse huse stadig mere moderne end Stalins. Der er mindst badeværelser her. Og selvom det ofte er et kombineret badeværelse, er fordelene åbenbare.

Panelbygninger

Vi giver flere typiske projekter af præfabrikerede huse, i betragtning af lofternes højde i sådanne lejligheder.

 1. GI - store blokhuse. Her når lofthøjden 250 cm. Badeværelser og køkkener her er mere som opbevaringsrum end værelser.
 2. I-355, I-515/5, I-515 / 9ш - panelbygninger med en lofthøjde på henholdsvis 255, 248 og 255 cm.
 3. 606 serien - lofthøjde 270 cm, på trods af opgaven til kategorien af ​​økonomi boliger.
 4. 111-90 og 111-96 - store panelhuse. Her kunne højden nå op til 264 cm.
 5. P-44 - 264 cm, men allerede i p-44t og p-44k - 270 cm.
 6. П3м - 264 см.
 7. 137 serie - 270 cm.

resultater

Som du kan se, er der ingen ensartet politik blandt bygherrer angående lofternes højde. Forskellige år havde forskellige layouter deres egen karakteristika. Den eneste gode ting er, at lofthøjden, i det mindste officielt, under alle omstændigheder ikke var mindre end 2,5 meter, som i princippet burde være tilstrækkelig til at leve "uden overskridelser".