hjem

Komfort ved brug af garagen afhænger af størrelsen af ​​det indre rum. Indendørs bør der være plads nok til at servicere biler, og placere forskellige værktøjer, mekanismer og reservedele. Korrekt beregnet lofthøjde i garagen er en nødvendighed for sikker drift af køretøjet.

SNiP fastslår, at lofthøjden i garagen skal være mindst 2000 mm og begrænser ikke valget af en større værdi. Den nederste grænse kan godt tilfredsstille enhver ejer af en personbil, hvis gennemsnitlige højde er 1540 mm. Kun her kan du ikke føle sig godt tilpas i et sådant rum.

Garagen er ikke kun en parkeringsplads. Her repareres og serviceres. I garagerne indbygget i boligbygningen bliver lasten konstant lastet og losset. Samtidig skal bagagerummet åbne helt og ikke berøre loftet eller elementerne i en automatisk port.

Ved at vælge loftets højde i garagen skal der tages hensyn til fremtidens faktor. Antag, at du i dag ejer en bil og en port til en garage. Efter en tid er din økonomiske situation blevet forbedret, og det vil blive besluttet at udskifte personbil med en SUV, og for nem adgang og udgang skal du udskifte sektionsdøren med automatiske. Jeepens højde og pladsen til montering af dørelementer af ny type vil kræve en tilstrækkelig lofthøjde i garagen. For ikke at bruge penge på omstrukturering er det bedre at forudse den sandsynlige udvikling af begivenheder.

Beregning af højden af ​​garagen loftet til en personbil og jeep

Højden bestemmes af afstanden mellem gulvniveauet og det faktiske loft. Under opførelsen af ​​garagen anses niveauet for at være en fuldt færdig version af gulvet med en topcoat påført den i form af cementbetonplade eller over dekorative fliser.

Denne beregning er en anbefaling. Hvis det ønskes, kan loftniveauet stadig hæves højere for maksimal komfort ved hjælp af bilen i garagen.

Den optimale lofthøjde i garagen beregnes under hensyntagen til dataene:

 • Bil højde
 • Afstand til sikker trunk åbning, 500 mm
 • Placer under loftet for placering af elementer af automatiske porte og belysning, 300 mm
 • Fri højde reserve, 200 mm

Den gennemsnitlige personbil har en højde på 1500 mm og en jeep - 2000 mm.

Ved at tilføje alle indikatorerne opnår vi de optimale værdier af lofthøjden i garagen:

 • For personbil - 2500 mm
 • Til en jeep - 3000 mm

Naturligvis kan lofthøjden justeres til bilens aktuelle højde. For eksempel kan højden af ​​loftet i en garage til en jeep variere betydeligt afhængigt af bilens fabrikat og model. Omfanget af pasdata på højden af ​​jeeps, i modsætning til personbiler, er meget stort, fra 1700 mm til 2500 mm.

Løft i garagen

I dag foretrækker mange bilister en sejr til fordel for elevatorer. Der er mange fordele ved dette valg. Det er ikke nødvendigt at skubbe i en lille og ofte fugtig rille i garagen. Elevatoren giver et glimrende overblik over alle mekanismer placeret under bilen. Reparation og udskiftning af dele er meget forenklet. I tilfælde af en elevator, især en bundtype, er det muligt at placere biler i to niveauer.

Loftets højde med elevator i garagen beregnes uden at tage højde for den hævede bagagerum, men med indførelsen af ​​den maksimale løftehøjde på bilen i formlen.

Den maksimale hastighed på løftebiler hæver - 1900 mm.

Vær sikker på at tage højde for typen af ​​lift. Hvis det er en overpass-type, tilføjes den fulde højde af bilen til formlen. Ved brug af en elevator med indtrækningsben trækkes højden mellem gulvniveau og bunden af ​​bilen, hvilket normalt er 300 mm.

Højden af ​​loftet i garagen med elevator løftes ved at tilføje og trække værdierne ud og er:

 • Forhøjet løft:
 • Personbil - 3900 mm
 • SUV - 4400 mm
 • Løft med inddragelige ben:
 • Personbil - 3600 mm
 • SUV - 4100 mm

Den faktiske højde af garagen loftet kan beregnes ved at erstatte køretøjets højde data i beregningsformlen.

Loft højde i økonomi - garager

Sektionskørselsportgarager mest almindelige. Risikoen for fejl eller skade på dyre mekanismer og dekorative elementer af automatiske porte reduceres.

Højden af ​​loftet i garagen til sektionsdøre kan være betydeligt lavere, da der ikke er behov for at reservere 300 mm under loftet for automatiske mekanismer. Det er nødvendigt at trække disse værdier fra formlerne til beregning af garagenes lofthøjde, både med og uden elevator.

Hvis besparelsestilstanden er den hårdeste, og du skal spare på byggematerialer, skal den mindste lofthøjde i garagen ikke være mindre end 2000 mm.

Efter flertallet af bilejere er det bedre at tilføje 200 - 300 mm. Den resulterende standard lofthøjde i garagen på 2200 - 2300 mm vil give en komfortabel beliggenhed og bekvem vedligeholdelse af køretøjet.

Forhøjelsen i garagens indvendige rum på grund af det høje loft har en gavnlig effekt på komforten og bekvemmeligheden ved at bruge det tekniske rum til opbevaring af et personligt køretøj.

Garagehøjde

Som regel beregnes højden af ​​garagen for en bestemt type bil. Hvis der er en passager, skal højden fra gulv til loft være mindst to meter. Men bekvemmeligheden og funktionaliteten er ikke blevet annulleret, så det er ikke værd at spare penge på bygningens højde. Det sker, at garagerens ejer, der har designet bygningen til dimensionerne af sin egen bil, senere begynder at se efter måder at øge åbningens højde for porten og selve loftet. Årsagen er erhvervelsen af ​​et nyt køretøj med større dimensioner eller ekstra udstyr, hvilket også kræver lidt plads.

Garage dør højde

Garagedørenes højde er et vigtigt aspekt ved opførelsen af ​​garagen, fordi den bestemmer, hvor meget bilen kan komme ind i den. Det mest optimale forhold fra rummets synsvinkel - loftets højde svarer til åbningens højde for porten. Men hvis swing gates er forsynet, og garagen er for høj, så åbner dem er meget vanskeligere på grund af deres samlede vægt.

Portens standardhøjde findes ikke - deres højde afhænger af ejerens præferencer. Du kan vælge størrelser i priser fra producenter, normalt varierer højden fra 180 cm til 300 cm og bredden fra 200 cm til 500 cm. Hvis kunden ønsker at vælge en ikke-standard løsning, bliver der lavet et lignende produkt oftest for at bestille.

Portens niveau beregnes ud fra følgende faktorer:

1. Køretøjshøjde + margen for mulig opkøb af et højere køretøj til brug. Det skal huske på, at bilens gennemsnitlige højde er 154 cm, let lastbil - 194 cm;

2. Hældningen af ​​indgangen til garagen, fordi det sker, at ved ankomsten til porten tegner bilen sig markant (observeret i garager placeret under huset eller placeret i ujævnt terræn).

3. I nærvær af automatiske porte - ekstra plads i åbningen til mekanismen. Det sker, at ejeren med tiden beslutter at erstatte svingtypen af ​​porten med en elevator. I dette tilfælde er åbningens højde måske ikke tilstrækkelig, da et sådant design tager ca. 20-30 cm af åbningens øvre del;

4. Ofte ved indgangen til garagen er der en tærskel, når den bevæger sig gennem hvilken transporten stiger til sin højde;

5. En eventuel glaciering ved ankomsten til garagen, is eller sne, er i gennemsnit 5-10 cm;

6. Yderligere bildele, tagskinner eller tagstativ

7. Højden af ​​køretøjet, når bagagerummet er åbent, hvilket sammen med dørens fremspringende mekanisme, tærsklen, køretøjets hastighed ved ankomsten, giver hældningens hældning et mærkbart slag mod den åbne bagklap, når åbningen ikke er høj nok.

Ved beregning af portens højde tager alle disse faktorer hensyn til og tilføjer en anden 20-25 cm margen. Nogle konstruktioner af garager ved opdræt af en døråbning er en meget besværlig proces, derfor er det bedre at forudse yderligere dimensioner. For en minibus i gazelle-typen er en tilstrækkelig porthøjde 300 cm.

Sådan øges porthøjden

Nogle gange sker det, at køb af en ny bil med store dimensioner skaber yderligere vanskeligheder - det er uundgåeligt, at der er behov for at øge portens højde:

 • Med svingporte - åbningen i garagen øges til den ønskede højde. De fjernes fra hængslerne og yderligere stålplader svejses ovenpå. For at maskere sømmen udsættes for slibning og maling flere gange, hvis det ønskes - producerer foring på ydersiden.
 • Med sektionsdøre samt rullende porte er det nødvendigt at flytte hele mekanismen ovenfor. For at gøre dette skal du demontere mekanismen, forhøje åbningen, overføre mekanismen ovenfor, genmontere guiderne, kassen og åbningssystemet. Klædeporte, det er ønskeligt at producere straks længere.
 • Til løfteporte - det er nødvendigt at udskifte hele løftemekanismen, da portens vægt vil stige betydeligt.

Der er et andet punkt, der bør overvejes, når portens højde hæves - om der er en automatisk åbning. For eksempel i tilstedeværelsen af ​​svingporte efter stigning i højden, øges effekten af ​​et sejl, så det er vigtigt at ændre den automatiske åbningsmekanisme til sin stærkere modstykke.

Hvad skal man overveje, når man vælger lofthøjde

Loftets højde inde i garagen beregnes direkte fra gulv til loft. Det er nødvendigt at sørge for tilstedeværelsen af ​​gulve i garagen. Måske er der i øjeblikket kun midler til grusbelægning, og senere i planerne om at omarbejde det til en anden belægning, så vil højden til loftet i garagen falde.

 • Ved beregning af loftets højde tages der hensyn til tilstedeværelsen af ​​en indendørs elevator og lamper, da disse forhold reducerer loftets højde i garagen betydeligt, især med bagagerummet åbent;
 • Den optimale lofthøjde i en garage beregnet til personbiler skal være mindst 2 meter. Hvis garagen er planlagt opbevaring af godstransport, stiger højden automatisk til 3 meter.
 • Hvis det er muligt, er lofthøjden lige, såvel som garageporten, det er bedre at stige med 30 cm.
 • Den ideelle løsning til garage dækning betragtes som et enkelt eller dobbelt hældning tag uden overlappende, det kan betydeligt øge lofterne i rummet.

Garage loft højde med elevator

Fremskridt står ikke stille, og nu har garager med en betragningspit ikke længere sådan vild popularitet som før. I øjeblikket foretrækker det overvældende antal bilister elevatorer. Der er mange fordele ved dette valg:

 • behøver ikke at klynge i en trang og ofte fugtig niche i garagen gulvet;
 • elevatoren sikrer et glimrende overblik over mekanismerne under bilen;
 • Derfor er reparation og udskiftning af dele stærkt forenklet;
 • når der benyttes en elevator, især en bæltetype, er der en ekstra fordel - at placere biler i to niveauer.

Ved installation af en hydraulisk lift med fødder i garagen er der brug for en gennemsnitlig lofthøjde på 340 cm til 390 cm.

Hvordan beregner man højden af ​​lofterne i garagen for at parkere en gennemsnitlig bil? Bilens gennemsnitshøjde er taget (154 cm), den maksimale løftehøjde på bilen er tilføjet via en lift (190 cm), afstanden fra gulv til bilens ramme trækkes, da denne type løft tager fat i rammen (35 cm) plus en loftsmargen på 30 cm. Resultatet er den ønskede lofthøjde - 339 cm. For at hæve en mellemstor jeep, tilføjes yderligere 50 cm til den ønskede højde, hvorefter lofthøjden er 389 cm. Løftens højde er 210 cm.

Elevatoren fungerer som følger: En bil kører ind i den, hvorefter platformen stiger. Dimensionerne er ikke forskellige fra den hydrauliske løft, fordi maskinen stiger i samme position og i samme højde, men ikke uden for rammen.

Højden af ​​loftet i garagen med en elevator beregnes uden at tage hensyn til den åbne bagagerum ved at indføre en mekanisme i formlen for den maksimale højde af en bil. Den maksimale løftehastighed er 190 cm, og typen af ​​lift tages i betragtning i den krævede rækkefølge. Til bæltetypen tilføjes bilens fulde højde til formlen, til en elevator med tilbagetrækkelige ben, højden mellem bunden af ​​bilen og gulvniveauet fjernes, hvilket traditionelt tages som 30 cm.

Total garagehøjde

Da lovgivningen definerer begrænsninger for opførelsen af ​​bygninger, er garagens højde også reguleret. Garagenes samlede højde er højden fra fundamentet til det højeste punkt af taget. Den maksimale tilladte højde af garagen over jorden er ti meter. Ofte ændres denne figur til nedre side afhængigt af tilstedeværelsen af ​​forskellige faktorer:

 • Garagen er placeret uden for byen eller inden for dens grænser;
 • afstand fra garagen til kvarteret eller huset.

Således, hvis 30 centimeter recede fra grænsen til naboens plot, så kan maksimal højde af garagestrukturen på dette tidspunkt ikke overstige 3 meter. Situationer er tilladt forskellige, så de tilladte værdier præciseres ud fra situationen. Hvis en nabo er uenig i garagenes højde, kan de blive genstand for en klage. Den endelige afgørelse træffes af retsvæsenet.

For at undgå sådanne konflikter er det nødvendigt at præcisere den maksimale tilladte højde for de lokale myndigheder inden konstruktion af en garagebygning.

Installation af elevatoren i garagen med egne hænder

Hvis du vil oprette en rigtig mini-auto-værksted fra et almindeligt garagerum, skal du installere en elevator i garagen, i dette tilfælde kan du næsten reparere en personbil. Installation af udstyr kan gøres manuelt, men vælger først liften korrekt, fordi det er skyndsomt at sætte indkøbsudstyrets sæt af dele.

Forskelle kører løft

Af typen af ​​drevet udstyr sker:

Til gengæld vurderes typerne af elevatorer på:

Elektromekanisk udstyr efter type løfteunderstøtninger er opdelt i:

 1. En-to-trohstoechnye,
 2. multishelf,
 3. Saks saks

Med antallet af stumper er hydraulisk teknologi:

 1. Odnoplunzhernoy,
 2. To triplex stempel,
 3. Multiplunger.

For en optimal udvælgelse og installation af udstyr tages der hensyn til forskelle i drev nødvendigvis.

De billige elevatorer omfatter elektromekanisk udstyr, som er præget af enkel design og nem vedligeholdelse og drift. Af funktionerne i elektromekanisk teknik vælges:

 1. Manglende komplette propper,
 2. Behovet for regelmæssigt at smøre arbejdsdelene
 3. Tilstedeværelsen af ​​transmissionsakslen øger køretøjernes sikkerhed betydeligt.

Hvis du vil have udstyret til at fungere problemfrit og lydløst, skal du vælge indstillingen med elektrohydraulisk drev. En lille overbetaling betaler sig selv, når udstyret bruges, og installationen af ​​udstyret er ikke praktisk forskellig fra installationen af ​​andre typer udstyr. Også ved valg af et elektrohydraulisk drev øges arbejdshastigheden, hvilket i nogle tilfælde har værdi for ejeren af ​​garagen.

Vær opmærksom! Hvis dit valg faldt på et dobbeltmotoriseret garagehejs, skal du vælge udstyr med et synkroniseringsprogram af høj kvalitet. Hvis motoren er i topklasse, og softwaren ikke er så god, bliver teknologien ikke kun ineffektiv, men også usikker!

Tips til valg af elevator til garagen

For en almindelig garage er den bedste mulighed at installere en elektromekanisk løftestang med en eller to stoler, da en sådan enhed er pålidelig og har en bæreevne, der er tilstrækkelig til reparation af en personbil. Desuden er denne type udstyr kompakt (egnet til en lille højde i rummet og mindre krav til garagenes størrelse) og kræver ikke særlig viden til vedligeholdelse. Den lille størrelse af sådant udstyr gør det muligt at montere det selv i små værelser med en lofthøjde på 2 meter.

En højere klasselift er sjældent brugt til private behov, stedet er i en bilværksted og ikke i et garagerum.

Vær også sikker på at tage højde for rummet. Den lille højde af garagen til elevatoren kun teknisk giver ikke mulighed for installation af kraftigt udstyr, og det er ikke nødvendigt for private erhvervsdrivende.

Når du vælger en elevator, skal du være opmærksom på:

 1. Belastningskapacitet
 2. Løftehastighed
 3. Designfunktioner (størrelse, vægt og konfiguration).

Du ønsker ikke at lave en fatalt fejl og købe udstyr på lavt niveau? Tro ikke på ukendte producenter - vi anbefaler at vælge mærker NORDBERG og Trommelberg.

Nuancerne for at installere en elevator i garagen

Selv det rigtige valg af elevator til garagen garanterer ikke optimal drift af udstyret, da udstyret kræver installation af høj kvalitet. Først og fremmest bør garagen have et solidt fundament.

Platformen til løfteudstyr skal have en betontykkelse på 10 cm, og under betonning udføres yderligere forstærkning af betonbunden. Uden forstærkning vil elevatoren skubbe fundamentet, og udstyret skal demonteres inden betonhældning under hensyntagen til anbefalingerne.

Hvis du bare køber en garage, så spørg sælgeren straks om tykkelsen af ​​skræftet og fundamentet. Den gyldne regel - størrelsen på rummet og dimensionerne af udstyret skal være kompatibelt!

Ud fra disse data vælges det efter størrelsen, typen af ​​drev, højden og funktionerne i løfteudstyret. Hvis kravene til basen ignoreres, vil du beskadige fundamentet, deaktivere udstyret og blive skadet, når du arbejder med elevatoren.

Husk - en garage og et komplekst udstyr til bilreparation kræver en passende tilgang, hvis du ikke forstår udstyrets udstyr og ikke ved, hvordan du installerer den korrekt, så er det bedre at bruge penge på en specialist.

Når du installerer, overvej også:

 1. Minimum højde af sænkning af poter,
 2. Størrelsen af ​​udstyret og faciliteterne.

Nederste punkt af sænkende poter er forskellig for forskellige producenter og ligger i området 95-110 mm. I bunden af ​​punktet skal basen være glat og holdbar (læs om forstærkning ovenfor).

Højden af ​​garageloftet til elevatoren skal være sådan, at maskinen kan stige til den ønskede højde, mens elevatoren ikke bør størkne ved halvdelen af ​​stigningen på grund af det lave loft i garagen.

Hvis der er en kælder i garagerummet, er det bedre at lave lavere understøtninger i det, som er installeret mellem kælderen og den øverste plade og er betonet. Dette reducerer belastningen på gulvpladerne og reducerer vibrationer, når udstyret betjenes under vægten af ​​en bil.

Det anbefales at installere liften på M18 studs med en længde på 30 cm. En metalplade med en metal tykkelse på 3-5 mm er også fastgjort nedenunder. Denne mulighed er egnet til små og mellemstore størrelser og vægtløft. I autoreparationer er det under alle omstændigheder nødvendigt at fylde fundamentet med forstærkning, og udstyret er ikke installeret over kælderen, da gulvpladerne måske ikke kan klare lastens vægt, selv ved installation af ekstra understøtninger.

Elevatoren, som du installerer i garagen, hjælper på stedet med at servicere din egen bil, men det er vigtigt at overveje udstyrets valgmuligheder. Også kræver opmærksomhed og installation af løfteudstyr, under hensyntagen til størrelse, type, strøm og konfiguration.

Reparer loftet i garagen med egne hænder

Du kan parkere en bil ved siden af ​​huset, og du kan oprette en garage på europæisk plan: med et fladt gulv og et opvarmet loft med et ventilationssystem og praktiske hylder til vigtige detaljer. Og uanset hvad din lofthøjde i garagen, ved hjælp af nye materialer og teknologi, kan du ruste et komfortabelt værelse.

Til vægge og lofter er det tilrådeligt at vælge materialer, der opfylder følgende krav:

 1. modstand mod høj luftfugtighed
 2. modstand mod kemiske reagenser og temperaturændringer
 3. brandsikkerhed;
 4. evne til at modstå svampe.

Loft i garagen med egne hænder

 • gips

Metoden kræver ikke store udgifter. Men vi er nødt til at forberede loftet: vask, udjævning, priming. Først efter dette kan gips anvendes.

Monter en træramme (lameller skal rettes vinkelret på monteringsretningen af ​​plastpaneler). En monteringsplade og en finishplint fastgøres omkring omkredsen (kantene på panelerne kommer ind i hullet over soklen). Materialet er fastgjort til rammen med skruer. Det sidste panel er skåret med en byggekniv og dækket af en sokkel.

 • Spånplade, OSB eller krydsfiner

Billig og nem at installere version af trimmen. Behandl finishmaterialet med vandafvisende og antiseptisk. Sæt derefter rammen på skinnerne op. Ved hjælp af en perforator og dowels, det forbinder til betonplader. Skridtet mellem lamellerne er 40-60 cm. Arkene er fastgjort til rammen med en skruetrækker og selvskærende skruer. I slutningen af ​​loftet kan males med vandbaseret maling.

Specialpaneler, hjørner og mellemprofiler installeres og fastgøres på bøjler. Et sådant loft er pålideligt, da det er let og holdbart, fordi profilerne er lavet af aluminium. Reiki lavet efter de individuelle dimensioner af rummet, under ordren. De mest kendte producenter er Albes, Bard.

En fælles metode, der ikke kræver særlig viden og færdigheder. Opretter et glat loft uden forudgående overfladebehandling og kræver sænkning af loftets højde. Du kan oprette flere niveauer og opbygge baggrundsbelysning.

 • PVC stretch film

Denne belægning ser spektakulært ud, hurtigt i drift, kan kluden vaskes med vaskemidler. Men hvis garagen ikke er opvarmet, kan belægningen af ​​vinylfilm ikke modstå alvorlig frost. Stretchloft i garagen kan gøre lokalet mere æstetisk, men hvis det for dig er et sted, hvor du skal foretage mindre reparationer til bilen, er det ikke sandsynligt, at denne mulighed passer til dig.

Loftisolering

Sikkerheden af ​​bilen til en vis grad afhænger af den indvendige tilstand af garagen. Dråber vand i loftet og væggene kan "bevæge" og på bilens krop, og det er fyldt med metalkorrosion. For ikke at bruge på body repair senere, er det nødvendigt at fjerne kondensat på loftet i garagen i tide. Du kan slippe af med det, hvis du grundigt opvarmer loftet og væggen med udsigt over gaden. Egnet mineraluld, polystyrenskum, skum osv. Varmeapparatet kan limes med klæbemiddel til fliser. Efter at have fundet revner, forsegle dem med cementmørtel eller skum.

Ventilation er også nødvendig, da der i garagen kan være fordampning af olier, maling, kulilte og oxidationsmidler. Tvangsventilation, der er arrangeret diagonalt, vil skabe luftcirkulation over hele området af garagen.

Fra gaden over indgangen gør visiret, det sparer indgangen fra isen.

Er du interesseret i at lave et træloft i garagen nedenfor for at bruge mindre energi på opvarmning af værelset? Marker omkredsen af ​​det fremtidige loft. Fastgør profilerne 5 cm over denne linje. Læg et lag på 10-15 cm isolering (polystyrenskum, polyurethanskum) og manipuler med en dampspærre. Tilslut derefter OSB- eller DVP-pladen.

Om vinteren bør temperaturen i garagen ikke være højere end 5 ° C, ellers vil metalkorrosion være meget mere intens. Monter en elvarmer med et keramisk varmeelement (det er sikrere) og med en indbygget temperatursensor.

Mindste lofthøjde i garagen skal være 2-2,5 m (bilen har en højde på ca. 1,5 m og en jeep - 2 m).

Den velkendte sætning "reparationer kan startes, men ikke færdig" er fuldt anvendelig til garager. Godt udstyret, varmt og tørt - dette er ikke kun et "hus" til en bil, men også din mini-workshop. Højkvalitetsisolering og pålidelig dekorative belægning vil ikke tillade udseende af kondensat, hvilket betyder at dit køretøj bliver beskyttet mod for tidlig korrosion.

Optimale, standard og minimale dimensioner af garagen til biler: bredde, højde, foto

Planlægning er første fase i enhver alvorlig forretning. Opførelsen af ​​garagen refererer naturligvis til sådanne forhold. I planlægningsfasen er det vigtigste spørgsmål at beregne den optimale størrelse af garagen til bilen.

Hvad er standard garagebredde? Hvad skal størrelsen af ​​garagen være under gazellen? Disse spørgsmål besvares af vores artikel.

Garage dimensioner: hvad påvirker dem?

Hvilken størrelse garage gør? Først og fremmest er du nødt til at kende og forstå de faktorer, der bestemmer størrelsen af ​​opførelsen af ​​garagen, hvilke restriktioner der findes på sine maksimale eller mindste dimensioner. Den første faktor er størrelsen af ​​garagen og hvor bygningen er placeret. Hvis garagen er placeret i et kooperativ, så løser du ikke helt op, sandsynligvis er garagens standarddimensioner til din rådighed.

Garage dimensioner standard:

En anden ting, hvis du bor uden for byen eller i den private sektor, så vælger du allerede dimensionerne på garagen på plottet.

Her i øjeblikket kommer den anden faktor i spil - længden, bredden og højden af ​​din jernhest. Naturligvis skal garagen rumme din bil og give komfortabel adgang, udgang og udgang fra bilen. På en mindelig måde skal denne faktor tages i betragtning "for fremtiden" - pludselig vil du om få år få en større bil og måske endda købe en minibus.

Også størrelsen af ​​garagen til en bil er påvirket af tilstedeværelsen af ​​en motorcykel, cykel eller snescootere i din familie, fordi du også skal lægge det et sted i opbevaring og vedligeholdelse.

Taler om service. Hvis du planlægger at udføre enkle reparationer og vedligeholdelse af din transport inde i garagen, skal du også tildele plads til det, fordi du er nødt til at sætte stativer til reservedele, et arbejdsbord, en presse, værktøjskasser mv. Tilstedeværelsen af ​​et lille lager til brændstof, reservedele og værktøj vil betydeligt øge, især i længden, garagenes dimensioner.

Og sidst men ikke mindst, dit budget. Hvis det er lille, så skal du tænke på en ret kompakt garagekasse, hvis opgave er bare at holde bilen fra vejr og hooligans.

Ellers er det bedre at gøre bygningen større. Og hvis budgettet for dig ikke er et problem, så kan du prøve og vandre og lave et hvilestue, en platform til to biler eller endda en anden sal.

Standard størrelse garage til en bil:

Hvor lille kan et værelse være?

Forestil dig at du står over for opgaven med at finde den mindste størrelse af en garage. Lad os prøve at løse det. Som eksempel skal du tage VAZ-2170 "Prior" med en længde på 4,35, en bredde på 1,89 og en højde på 1,42 meter. Hovedfaktoren til beregning af bygningens størrelse er kun bilens dimensioner - der er ingen tvivl om noget sted til reparation eller hvile. I dette tilfælde, hvordan man beregner størrelsen af ​​garagen?

Længde. Forsiden og bagsiden af ​​bilen til væggen og garageporten skal være mindst en halv meter - så en person kan omgå bilen og ikke klamre sig til den eller væggen og således at indholdet af bagagerummet kan losses. Vi tager 4,35 m af vores "Priory", tilføj 0,5 m hver på begge sider, vi får 5,35 meter.

Det er meget vigtigt at opfylde kravene til bredden af ​​garagen. Hvis den er lavet for lav, vil indlæsning og forlader garagen kræve præcisionskørsel, og indlæsning og afslutning af bilen vil kræve bemærkelsesværdige akrobatfærdigheder. Den mindste afstand fra siden af ​​bilen til væggen er den samme halvmåler, der er nævnt tidligere.

Den samlede minimale bredde på garagen til Priors er 2,89 m. Du kan rulle den op til 3 m. Hvis du er bange for at ridse døren, når den åbnes skarpt, skal du vælge en større afstand, siger 90-100 cm på hver side. Som følge heraf giver dette allerede garagen en bredde på 4 meter. Størrelsen af ​​porten til en sådan garage skal være 60 cm større end bredden af ​​bilen, så du kan være helt tilfreds med porten på to og en halv meter.

Nu om lofthøjden i garagen. Mellem taget og din jernhest bør ikke være mindre end en halv meter. For VAZ-2170 bliver den afrundet to meter. Ikke for behagelig til en person, fordi hvis mulighederne tillader det, er det værd at tilføje 20-50 cm over.

Opgaven er at bestemme garageets mindste dimensioner: For "Priors" bliver det en bygning med en længde på 5,35, en bredde på 3 og en højde på 2 meter. Hvis vi taler om en kompakt bil, kan størrelsen reduceres endnu mere.

Typisk garage - størrelser:

Optimal til personbil

Nu skal vi afgøre, hvad bilens dimensioner skal være, så det ikke kun er muligt at levere bilen, men også opbevare reservedele, værktøj, cykel, brændstof og smøremidler samt et ekstra dæksæt. Længden af ​​en sådan bygning skal være 3-3,5 m længere end længden af ​​bilen - så det vil være bekvemt at trække ud af bagagerummet og se under emhætten og stedet for dæk, arbejdsbord og alt, der ikke passede huset på balkonen, vil forblive.

Hvor bredt er garagen? Garagens optimale bredde skal være større end bredden af ​​bilen for alle de samme 3 m, så du kan åbne døren komfortabelt uden frygt for at ridse det. Ja, og der vil være ledigt plads til hylder med ting, der er nødvendige for enhver bilist.

Hvad skal være højden af ​​garagen? Den optimale lofthøjde i garagen er tre meter, under et sådant loft kan du let afvikle selv en temmelig høj personbil. Derudover er en sådan højde af komfort for en person og giver dig mulighed for at udstyre mezzanin. Hvis vi husker "Priora" fra det sidste eksempel, vil det optimale hus til det have en længde på 7,35, en bredde på 5-6 og en højde på tre meter.

Derudover er et sådant værelse velegnet til fremtiden, da en større bil, endda en SUV, kan passe ind uden problemer.

Til jeep

Af den måde, om SUV'er, fordi ejere af private huse ofte foretrækker sådanne biler - enten ved status eller ved alvorligt behov. Hvad kan jeg sige om størrelsen af ​​garagen til en jeep? Her, såvel som for en bil, skal du overveje størrelsen på køretøjet.

SUV'er tilføjes normalt alvorligt i længde og højde, så pladsen til dem skal være højere og større. For eksempel, tag ToyotaLandCruiserJ200, dens længde er 4,95 m, dens bredde er 1,97 m, og dens højde er 1,88 m. Vi tager de tal, vi ved og tilføjer, vi ender med komfortable garage dimensioner med en længde bredde på 8-5-3 meter.

Det giver mening at gøre det 2-3 meter bredere og en meter højere for større komfort. Hvis du er ejer af en særlig stor jeep, for eksempel med en masse toppe, så er der allerede en bekvem længde af garagen kan vokse til 10 meter.

Til minibus

Hvis du er ejer af en minibus eller en last "Gazelle", så er størrelsen af ​​den garage du har brug for, steget.

Størrelser af garage til minibus:

Lad os beregne dimensioner af gazelle garage med en udvidet platform. Dens længde er 6,7 m, og højden, under hensyntagen til teltet, kan nå 2,5 meter. Her skal længden af ​​garagen være omkring 10 meter, især hvis du ikke kun opbevarer bilen i den, men også laver reparationer og lastning og losning.

I sidstnævnte tilfælde er det fornuftigt at foretage en udvidelse til værelset på den ene side, hvor det vil være muligt at opbevare varer adskilt fra reservedele, olie og benzin.

Og det er naturligvis nødvendigt at øge garagenes højde for en gazelle, op til tre og en halv meter.

Til gazelle garage dimensioner - fotos:

Hvad kan øges?

Ud over transportens størrelse er rummets størrelse påvirket af tilstedeværelsen af ​​forskellige udstyr og yderligere værelser. Hvis du vil sætte en elevator eller en kran i garagen for at fjerne motoren, skal den optimale højde af garagen til en bil være 3,5 m, og for en jeep - 4 m.

Garagens længde kan øges med 3-4 meter ved at tilføje et sted til reparation eller andet arbejde relateret til metal eller træ, eller ved at vedhæfte et bryggers. Hvis du betragter dig selv som en elsker af komfort, er det fornuftigt at vedhæfte et værelse til hvile.

Dens størrelse afhænger kun af dit budget og præferencer - du kan både lave et lille garret og et stort sted, hvor du kan sidde med dine venner efter en vellykket reparation. Det vil ikke være overflødigt at udstyre en garage med en kælder og en visningskasse, men hvad angår dimensioner, vil de kun øge dybden med ca. 1,8-2 meter.

Alle ovennævnte dimensioner er ikke bindende, de er baseret på erfaringerne fra opførelsen og driften af ​​garager. Det vigtigste kriterium, du bør følge, når du planlægger, er din komfort og komfort i din familie.

Nyttig video

Se videoen om, hvordan du laver din egen garage - minimale størrelse:

Loftet i garagen: hvordan man laver og hvad gør det

De fleste mennesker betragter garagen som det bedste sted at beskytte en bil. Men mens nogle bilejere ikke ved, hvordan man korrekt afslutter belægningen, hvilke materialer til dette skal bruges. I dag vil vi tale om hvordan du kan arrangere loftet i sådanne lokaler.

Særlige egenskaber

I dag er der et stort udvalg af muligheder for at afslutte loftet i garagen. Først og fremmest skal du, inden du foretager de nødvendige reparationer, bestemme, hvad der skal overlappe hinanden. Det mest populære og overkommelige materiale til dette er almindelig krydsfiner.

Sådant materiale er efterspurgt blandt købere, da det har en række væsentlige fordele: lysstyrke, miljøvenlighed, høj fugtmodstand, lav pris, enkel installation.

Tværtimod anbefaler reparationsspecialister at dække sådanne lofter med specielle harpikser. De kan give overfladen ekstra styrke og hårdhed.

Ofte forsøger mange mennesker at lægge lofterne i deres garager med andre materialer (metal, plast). Men samtidig siger et stort antal professionelle bygherrer, at disse muligheder er ringere end træbelægninger. De kan jo ikke prale med de samme nødvendige egenskaber. Det er også vigtigt at bemærke, at belægninger af sådanne materialer er langt fra billige til købere.

Vi må ikke glemme, at træets elementer ser smukke og rentable på næsten enhver overflade. Dens naturlige smukke mønster vil give din garage en smuk udsigt. Nogle gange rådgiver designere at kombinere forskellige nuancer af træarter eller tilføje metal eller plastindsatser til dem for at tilføje elegance.

Hvad skal højden være?

Ifølge almindeligt anerkendte standarder skal gulvets højde i garagen være mindst 2 m. Men hvis du ikke vil gøre værelset for trangt og overfyldt, skal du højne loftet lidt (op til 2,5 m). Denne beslutning er vigtig for dem, der besluttede at trimme loftet med krydsfiner eller et simpelt bord.

For at vælge en tilstrækkelig lofthøjde i garagen skal du være opmærksom på følgende ting:

 • Dimensionerne af mekanismerne for automatiske porte.
 • Bilens størrelse.
 • Tilstedeværelsen af ​​det nødvendige rum for at rumme lyskilder.
 • Yderligere højdehøjde (150-250 mm).
 • Område for placeringen af ​​individuelle elementer, der er nødvendige.

På alle disse punkter skal du være opmærksom på, at du syder loftet ordentligt. Ellers kan du have alvorlige problemer med garagerummet. Du kan bare ikke lukke designet, og du skal gentage belægningen.

materialer

I dag er der på markedet for byggematerialer et stort udvalg af muligheder til indretning af lofter i garager. Blandt dem: træforing, gipsvæg, profileret ark, skumplast, plastpaneler, fiberboardplader og PVC, samt plader af OSB.

Trævægspanel

Hvis du beslutter dig for at dekorere loftet i dit garagerum med dette materiale, skal du have en obligatorisk overfladebehandling med specielle løsninger og stoffer. De har en ild og svampeffekt. Denne overflade er bedst dækket med et antiseptisk middel. Efter disse procedurer anvendes maling og lak på det færdige loft.

gips gipsplader

Gipsplankloft tager ikke for meget indsats og tid. Det er vigtigt at bemærke, at denne type materiale skelnes af miljøvenlighed, sikkerhed og overkommelig pris.

På trods af disse fordele har denne type design betydelige ulemper:

 • visuelt reducerer højden af ​​rummet
 • svært at rengøre;
 • hurtigt mister farve;
 • der er en høj sandsynlighed for revnedannelse;
 • lav modstand mod forskellige mekaniske skader og påvirkninger.

Professionelt ark

Dette materiale til at dække loftet er helt vandtæt, letvægts og holdbart. Men samtidig har den en høj varmeledningsevne. På grund af dette skal det profilerede ark udsættes for foreløbig isolering.

Inden du installerer loftet fra det profilerede ark, er det afgørende, at rammen fastgøres.

Skumplast

Plader af dette materiale er fastgjort med specielle klæbemidler til jernstrukturer. Separate dele af delen placeres så tæt som muligt på hinanden, hvilket vil gøre overfladen glat. At give en smuk udsigt til et sådant loft er bedre at male. Også denne type dækning kan formes og bygge flere niveauer.

Denne teknik giver din garage et originalt og smukt udseende.

Plastpaneler

Denne mulighed har en række fordele.

Disse omfatter:

 • lave omkostninger;
 • æstetik;
 • nem installation
 • modstand mod forfald
 • nem rengøring og pleje.

Nogle eksperter, på trods af den betydelige liste over fordele ved dette materiale, bemærker en vigtig ulempe. Sådanne plastprodukter har ikke høj modstand mod forskellige mekaniske skader. Det er helt muligt, at en ubetydelig indvirkning er tilstrækkelig til at beskadige en belægning lavet af dette materiale.

Plader fra DVP og PVC

Paneler af dette materiale er perfekte til at dæmpe loftet. De er ret nemme at installere. De limes ofte simpelthen til hovedrammens struktur. Glem ikke, at sådanne plader skal opbevares i flere dage i garagerummet. Det er nødvendigt at akklimatisere materialet.

Før de lægges plader, skal de behandles med harpikser og blandinger, hvilket vil give dem større fugtresistens og styrke. Også denne fremgangsmåde forhindrer rottning og dannelse af svampe. Det er ønskeligt at dække materialet med lignende stoffer flere gange for at opnå den bedste effekt.

Spånplader

Sådan materiale opnås ud fra det resterende affald efter den primære træforarbejdning. Ved fremstilling af sådanne paneler med forskellige typer træarter. Dette materiale kræver ikke for mange økonomiske omkostninger fra købere. Det er let at afslutte, det kan limes med byggemateriale. Det er derfor, mange forbrugere foretrækker ark af PCB.

Andre muligheder

I øjeblikket foretrækker mange bilejere at installere et nedhængt loft i deres garager. Denne type belægning design har en stor liste over positive egenskaber (holdbarhed, miljøvenlighed, nem installation, sikkerhed, æstetik). Endvidere bemærker nogle reparationsspecialister separat rengøringen af ​​denne type belægning. Snavs fra loftet kan nemt fjernes ved hjælp af næsten ethvert moderne vaskemiddel lavet på basis af alkohol.

I dag i bygningsbutikkerne kan du finde to af de mest almindelige typer af stræklofter til garager: stof og PVC. De fleste fagfolk og almindelige kunder anbefaler at bruge en bekvem og enkel PVC-film med en blank finish i sådanne rum. Sådan materiale vil kunne tjene sine ejere i lang tid.

En anden type loft til garagen er et suspenderet dæksel. Ofte mener folk, at der ikke er nogen forskel på dette loft og spændingen, men det er langt fra at være tilfældet. Når man lægger en hængslet type, fastgøres produktet ved hjælp af klæbemiddelblandinger på en særlig stærk ramme, i modsætning til en spændingstype, som installeres ved hjælp af varmeapparater.

Ifølge mange designere og reparationsspecialister har et hængende loft et stort antal fordele (det hjælper med at skabe en helt glat overflade, nem installation, giver dig mulighed for at skjule uregelmæssigheder og ledninger, gør rummet visuelt større). Denne type belægning kan være mat, blank, spejl og jævnt glas. Men for garagen bruges ofte nøjagtigt matte basis.

Ofte beslutter garageejere at simpelt betonede loft. Denne mulighed er den billigste og nemmeste. Men i dag kan designere tilbyde et stort udvalg af teknikker, hvordan man kan dekorere et betonbelægning og gøre det til et moderne kunstobjekt. Derfor er det ikke nødvendigt at tro, at sådanne typer af design bliver for kedelige, fordi du selvstændigt kan gøre denne belægning smuk og interessant.

Termisk isolering

Processen med at installere isolering spiller en vigtig rolle i skabelsen af ​​loftet i garagen. Til dato er der et stort antal muligheder for, hvordan man implementerer denne procedure. Du vil være i stand til at gøre dette arbejde med dine egne hænder uden meget besvær, fordi det ikke kræver for meget tid og kræfter.

Isolering er nødvendig for næsten enhver garage. Efterhånden begynder overlapningen at udlede en vis mængde fugt, som følge af, at der opstår kondens. Og dette kan medføre ødelæggelse af hele strukturen. Korrekt reparationsarbejde giver dig mulighed for at undgå sådanne alvorlige problemer.

I dag kan bygherrer tilbyde forbrugerne flere typer materialer til varmeisolering af loftet. Disse omfatter glasuld, skumplast og mineraluld. Hvis du har en metalcoating installeret i dit værelse, skal du bruge folieprodukter. Du kan vedhæfte dem med bygningslim. For at installere dem er det den mest fordelagtige på rammedesignet lavet af et professionelt gulv.

Polystyren og mineraluld er normalt indsat mellem træ eller metal dele af belægningen. Men det skal huske på, at isoleringen er bedst placeret under hovedrammen. Dette er nødvendigt, fordi disse typer materialer er næsten umulige at behandle med skum.