Sådan vælger du størrelsen af ​​loftsplinten

Loftsplanker spiller en vigtig rolle i opfattelsen af ​​rummets størrelse. Så den forkerte størrelse kan forkert forvrænge rummet og ødelægge det overordnede indtryk af designet, selvom resten af ​​finishen ser perfekt ut. Vi bemærker, at dimensionerne af det rum vi opfatter afhængigt af de to hovedflader: gulvet og loftet. Hvis loftet af en eller anden grund virker lille for os, uanset den virkelige tilstand, vil hele rummet som helhed opfattes som mindre end det faktisk er. Baseret på dette kan vi lave en logisk konklusion, som er at bredden af ​​soklen ikke skal tage meget plads fra loftet. Samtidig vil et stort sokkel i et stort og rummeligt rum understrege størrelsen af ​​rummet og være mere end passende. Baseboards egnet til et værelse af et lille område vil således ikke overstige 5-8 centimeter i bredden. For at dekorere et stort nok rum kan du tillade dig selv at indstille brede (fra 8 til 16 centimeter) bundplader, som ikke kun glider ud af hjørnerne og fuldender det samlede ensemble, men også giver rummet et mere interessant og originalt udseende som følge af for eksempel et usædvanligt mønster.

Når du vælger bredden af ​​fileter, er det også værd at overveje højden af ​​rummet. I et værelse med et lavt loft vil en bred baguette være ude af sted, da det vil skabe en følelse af ubehag og visuelt gøre rummet endnu lavere. Professionelle anbefaler at vælge baguetter med en bredde på højst 8 centimeter for lave lofter på højst 2,5 meter. Hvis du skal dekorere et værelse med højt loft (fra 3 meter og derover), skal listerne vælges bredt, mindst 8 centimeter.

Så når du vælger en sokkel, skal du omhyggeligt evaluere rummet, højden og formen af ​​rummet. Det er nødvendigt at tage højde for alle rummets parametre, ikke begrænset til kun højde, bredde eller form. Med ikke-standardiserede værelser, for eksempel lang, smal og samtidig ikke meget høj, skal du arbejde særligt omhyggeligt og vælge den optimale størrelse af en baguette, der ikke forlænger rummet og ikke sænker loftet visuelt.

Størrelsesoversigt:

1. Lofthøjde - 2,5 m, gulvplads - 15 m², bordpladebredde - 9 cm

2. Lofthøjde - 2,7 m, gulvareal - 15 m², produktbredde - 10 cm

3. Lofthøjde - 3,0 m, gulvareal - 15 m², bundkortbredde - 10-15 cm

 • 15-23 m² 15-21 cm
 • 23 m² 12-15 cm
 • højde på mere end 3,0 m og et areal på mere end 23 m² cornices størrelse fra 15 til 18 cm

Eksempel: Rummets areal er 20 m², lofthøjden er 2,7 m, den anbefalede installationsbredde på fileten er 8 til 12 cm.

Standardstørrelser af basisplader

Et stort sortiment af træ, aluminium, plastplanker med et bredt farveområde er til salg. Før du tegner et design projekt, skal du vide, hvad højden på soklen er tilgængelig. Den korrekte størrelse af loft og gulvlister vil påvirke den æstetiske opfattelse af rummet.

De skal vælges alt efter rummets størrelse, farve og gulv. En vigtig rolle er spillet af højden af ​​væggene. Farveopløsningen og størrelsen på de dekorative strimler skal overvejes ved kabelføringsfasen for at skjule en del af ledningerne inde i kabelkanalen.

Tilgængelige størrelser af baseboards

For at kunne beregne den krævede mængde materiale korrekt og vælge en model, der passer perfekt til rummets design, skal du studere, hvad der er soklens højde og bredde.

Den mest populære er bundpladen af ​​plastbund og loftprofilen af ​​polystyrenskum eller skum.

I lejligheder med en lofthøjde på 2,6-2,7 m installeres gulvlister oftest med en indbygget kanal til kabler på 2,5 m i længden, 15-23 mm i bredden og 55-65 mm i højden. Når du vælger, skal du være opmærksom på tykkelsen af ​​de anvendte ledninger, som skal være skjult i produktet.

Den snævreste profil af polystyrenskumsektion 15x10 mm bruges til at lukke samlingen mellem overflader af lille længde. Denne mulighed er næsten umærkelig på grund af dens lille tykkelse.

Gulvplint

Dimensionerne af gulvets dekorative strimler er vist i tabellen:

Standardlængden af ​​de dekorative gulvstrimler er fra 2 til 2, 5 m. Den maksimale længde kan være fra 3 m til 5 m, men sådanne muligheder er sjældent tilgængelige på grund af transportens kompleksitet.

Loftsplanker

Størrelser af loftsplinter;

Skirtloft: dimensioner vist i diagrammet:

Bred strimler kan kun tillades, hvis lofthøjden er 3 m

Vi vælger højde afhængigt af rummets størrelse og lofter. Hvis lofterne er lave, sætter vi en smal bar, hvis et rum har en højde på 3 m eller mere, så får vi brede lister.

Loftprofilens højde bestemmes ikke kun af rummets størrelse, men også afhængigt af designstilen.

Nogle gange er gulvbjælken valgt i bredde det samme som trimmen på indvendige døren.

Tykkelsen vælges afhængigt af den krævede mængde kabel, der ligger inden i produktet.

Træplinter

Et stort udvalg af træstrimmelstrimler præsenteres til salg, som er fremstillet i længder på 2.000, 2.200, 2.300, 2.400, 2.500 mm.

Træstik har dimensioner:


Træprodukter, der bruges i indretningen, giver altid elegance og glans til rummet. Til eksklusive designløsninger kan du bestille produktion i henhold til en individuel skitse med en bredde på op til 300 mm. For at finde ud af hvilken sokkel at vælge, se denne nyttige video:

For en matrix afhænger bredden af ​​størrelsen af ​​det råmateriale, hvorfra produkterne fremstilles. Den splejsede profil er upraktisk at gøre for længe på grund af transportens kompleksitet.

Keramisk dekorative strimmel

Til dekoration af køkkenet og badeværelset bruges ofte keramiske dekorative strimmelbredder fra 8 til 100 mm.

Oftest bruges den som en finish mellem væggen og badeværelset, væggen og bordpladen.

Stenoverflade er oftest trimmet med bundplader på 3-5 cm i højden.

Beregning af antallet af lameller

For at kunne beregne den nødvendige mængde sokliste korrekt, måle rummets omkreds, trække størrelsen af ​​døråbningen op, divider resultatet med længden af ​​profilen. Nyttig video om, hvordan du klæber soklen, se i denne video:

I betragtning af det faktum, at nogle af strimlerne vil blive afskåret langs længden og skåret i hjørnerne, skal du købe materiale med en margin på 1-2 stk.

Samtidig med dekorative strimler, skal du købe komponenter: Indvendige og ydre hjørner til sammenføjning af lamellerne til hinanden, stik i enderne af soklen. Til tilslutning på et fladt plan af to elementer anvendes specielle stik.

Udvælgelsesregler

Tips til valg af gulv og loft sokler:

 1. Først og fremmest skal du beregne omkredsen af ​​væggene i rummet for at kunne gå til butikken og hente din yndlingsmodel, beregne det nødvendige antal lameller nøjagtigt.
 2. Efterbehandlingsprofilen skal være i overensstemmelse med gulvbelægningens struktur og farve, den kan have samme farve eller afvige med en tone.
 3. For et værelse med et lille område er gulv- og loftsprofiler med tykkelse mindre end 50 mm velegnede.
 4. For at gøre værelset til at virke bredere, skal profilen svare til farve med det færdige gulvbelægning.
 5. For at gøre værelset tilsyneladende højere vælger vi listerne for at matche vægternes farve, men hvis væggene ikke er monokromatiske, skal du vælge linjen for at matche gulvets farve.
 6. For at installere møblerne tæt på væggene skal du vælge en profil med minimal tykkelse, men samtidig tage højde for, at flere kabler ikke passer ind i en smal kanal.

Sammenligningsegenskab

Sammenligning af profiler fra forskellige materialer i tabellen:

Anbefalinger til valg af loftsplanker

Kataloger DECO BOOK 2018

Teknikker til udsmykning af et værelse med loftsplanker og bundplader

Subtilitet valgfrihed

Valget af sokkel dikteres af det forfulgte mål - det kan fusionere med loftets, væggens eller helt forskellig plan fra deres egen rolle og manifestere sig gennem en usædvanlig form, farve, tekstur. I standard praksis er der to typer vægoverfladeafdeling:

 • vandrette (cornices, baseboards, lister, paneler);
 • lodret (pilasters, kolonner), er det muligt enheden af ​​falske vinduer, skjulte nicher til forskellige formål, herunder for en pejs, opvarmning batterier.

Hvad er komfortable projekter med lofter Cerutti ST?

Lavet af forstærket stof, er disse lofter ikke bange for at lime dekorative bundplader og give avancerede dekorationsmuligheder:

 • standard perimeter slag;
 • kombinationer med indvendig belysning langs omkredsen eller langs gardinestangen ("flydende loft").
 • For at oprette falske vinduer kan Cherutti stretch wall teknologi bruges i kombination med fotoudskrivning på lærred og Arstil lister til perimetervendt. Flere detaljer.

Horisontal division bruges oftest. Ifølge ordrenormerne i arkitekturen er det bedre at opdele en mur i et rum i højst tre dele, dvs. når du bruger gulv og loft sokkel, kan du bruge en anden tier. Denne tier, som ofte udarbejdes af en anden type tapet eller en anden farve af maling, kan også "afstødes" langs omkredsen af ​​basispladerne.

Hjælpelængdenes højde beregnes sædvanligvis ud fra reglen om den "gyldne sektion": det meste af segmentet skal vedrøre den mindre del i et forhold på 1: 2 eller mere præcist er den gyldige sektions koefficient 0,61%. I standardværelser er det ca. 90 cm fra gulvet.

Anbefalinger til valg af loftsplintens bredde

Bredden af ​​soklen anbefales at vælge, i betragtning af rummets højde og rumfang, men oftest viser det sig, at jo højere rummets højde er, desto mere massive skal profilen være. En meget bred curb bruges til visuelt at udvide rumbeholdere, men samtidig reducerer en sådan profil ofte lofternes højde. Omvendt, i et rum med stor højde, kan en smal skovl "gå tabt".

Skørtloft: dimensioner, funktioner i dekorative strimler

Dimensionerne af loftsplinten er meget forskellige.

Til salg er der et stort udvalg af lignende produkter til bygherrer.

Installationen er så enkel, at den vil klare det uafhængigt uden færdighed i arbejdet, den første reparatør af værelser.

For at detaljerne skal passe ind i rummet, er det nødvendigt at vælge en passende dekorativ profil i højde, bredde og design.

Karakteristik af indvendige detaljer

Dimensionerne af PVC-loftsplinten vælges med ansvar.

De afhænger af højden af ​​rummet.

På torvene med højt til loftet vil et dimensionelt produkt være egnet, så det ikke går tabt, sammen med rummets skala.

Ved hjælp af dekorative elementer bliver udsmykningen inde i bygningen færdig og dækker uregelmæssigheden i hulrummet efter færdiggørelsen med en æstetisk overgang til linjerne fra den ene overflade til den anden.

Den faste plank giver dig mulighed for at opnå en visuel effekt ved at reducere eller forøge områdets bredde i bygningen:

 • lejlighed
 • privat hus, sommerhus, sommerhus
 • kontor
 • specialklæbemiddel
 • flydende negle
 • kit

Det skal bemærkes, at polystyren er blødt på det, det behøver ikke at skubbe ellers kan man forlade et mærke for hånd. Tilbehør er ikke modstandsdygtige over for opløsningsmidler. De er lette at passe på, bare tørre med en fugtig klud. Straks efter afslutning af lofter og vægge, fortsæt til montering af sokler. Lim påføres på bagsiden, og delen sættes på midten af ​​forbindelsesledningen, holdes forsigtigt langs kanterne og efter et par sekunder kan du slippe afsted, det er sikkert fastgjort.

Baseboards er både loft og gulv, de er lavet af materialer:

Loftet ligner ikke tunge strukturelle elementer, så træ og MDF-produkter er bedre placeret på gulvet, og plastik er mere velegnet til lofter.

Ved hvilke kriterier vælger

Dimensionerne af træplinten vælger forskelligt i specialforretninger for bredde og længde fra 2 til 2,5 m. Hvis der ikke findes nogen egnede, fremstiller fabrikanter strimler, der skal bestilles i henhold til de krævede parametre.

Montering af loftsplint

Før valget skal være:

 • beregne omkredsen af ​​væggene, det vil give den nødvendige mængde detaljer
 • beslutte om farveskemaet for en harmonisk kombination med gulvbelægningen
 • Beregn den passende tykkelse af produktet fra både over og under
 • overveje, om du vil udvide rummet, så skal profilens farve svare til efterbehandling
 • for den visuelle højde af rumstøbningen køb samme farve som væggene

Korrekt valg af fileter giver rummet et udseende af elegance, nøjagtighed. Karakteristisk afhængighed af formen af ​​produkter fra det indre af rummet. Hvis udsmykningen indeholder træelementer i bunden, er der placeret lignende møbler, en lignende dekorativ sokkel vil gøre.

Ikke altid frilly indsatser skabe hygge, detaljer, der er enkle i form og design, vil gøre det muligt at udføre installationsarbejde med bekvemmelighed og hastighed uden at reducere luksusen i det indre. Bredden af ​​efterbehandlingselementerne har indflydelse på rummets visuelle opfattelse, når det er i et lille gennemløbsrum, en stor størrelse vil gøre det muligt at reducere det, er det bedre at fastsætte den smalle bar her.

For rummelige bygninger passer en bred sokkel, er de i stand til at understrege storheden af ​​rummet.

Det er værd at være opmærksom på de lange og smalle rum, så grænsen er lille i bredden og ikke længere forlænger og tværtimod bredt - reducerer konstruktiv ubalance.

Nyttige tips

Hvis udlejer regner med en langsigtet installation af basisplader, kan du gøre prisen for dyrere og slidstærkt materiale til gulvdekoration en gang.

Plint til stræklofter

Den mest acceptable løsning er et træ, det har altid været værdsat af bygherrer. Lysfileter skal fastgøres til loftet, de er lettere at installere, og belastningen på denne overflade må ikke øges.
Forbrugerne skal vide, at sokkel på gulvet sælges med specielle kanaler, de giver dig mulighed for at skjule ledningen, reparere den, hvilket øger elektrisk sikkerhed sammen med æstetik. Dimensionerne i denne type finishmateriale er vigtige, de kan påvirke stigningen eller faldet i rummets parametre.

En harmonisk kombination af elementer skaber effekten af ​​fuldstændigheden af ​​de grundlæggende proportioner i indretningen af ​​en bygning. Samtidig kan der ikke findes klare instruktioner til installationsarbejde og valg af dekorative strimler.

Hver struktur har individuelle former, mængder, overfladebehandling. Disse kriterier, materielle muligheder og personlig smag bør være hovedfokus. Ikke alt, hvad der er dyrt, må nødvendigvis være godt, men budgetindstillingen kan tjene som en lang og smuk.

Sådan limes soklen (baguette) til strækloftet - i videoen:

Bemærket en fejl? Vælg det og tryk på Ctrl + Enter for at fortælle os.

lofter

Mange ejere lægger særlig vægt på de afsluttende stadier af reparation, hvis hovedformål er at fremhæve rummets nye design. Et sådant element er soklen til loftet. Loftfilet fortrænger først og fremmest kløften mellem tapet og loft, fordi desværre vægge i vores huse kun sjældent pryder mangler, flade og ruhed. Desuden er støbningen et dekorativt produkt, uden hvilket loftet ikke kan få et komplet udseende. Derfor er det meget vigtigt at vide, hvordan man vælger loftsplinten korrekt, så billedet af designet ser harmonisk ud.

Indhold:

Loftsplint materialer

Lad os begynde gennemgangen af ​​loftfileter, der præsenteres på det moderne marked, under hensyntagen til de materialer, hvorfra loftslister er lavet i dag. Og valget i denne henseende er ret bredt - det drejer sig om skørt, polystyren og polyurethan, som betragtes som universelle blandt forbrugerne, samt loftslister lavet af gips og træ.

Skumplast

Hvis du ikke ved hvilket loftsplint der skal vælges for at afslutte reparationen med minimale omkostninger, skal du se på skumbagetterne. Dette materiale er meget billigt og er ret nemt at behandle: En simpel, skarp kniv bruges normalt til skæring.

Manglerne i materialet omfatter brandfare, fordi polystyren er brændbar, såvel som træ er et andet materiale, der ofte bruges til at lave taglister. Det er også nødvendigt at bemærke den lave mekaniske styrke af skummet. Hvis du bruger produktet til det tilsigtede formål (som loftsplint), skal denne egenskab af materialet ikke optages som fejl.

Husk at loftskum baguetter er bange for konstant kontakt. Hvis du udstyre loftet baguette på et niveau, hvor fileten kan komme i kontakt med dem, der bor i huset, så vil du bruge loftplinten ikke til det tilsigtede formål, det vil være en reel ulempe, der sætter en stopper for brugen af ​​skumplast i huset.

polystyren

Nederdel, lavet af polystyren, fremstillet ved ekstrudering fra råmaterialet. De tydeligt udtrykte lindring, overfladen er flad, mat. Det er mere solid analog af en sokkel fra polyfoam. Den utvivlsomme fordel ved at bruge skumplastestykker i polystyren er produktets billighed, selvom dette materiale er dyrt sammenlignet med skumplast.

Polystyren er ikke i stand til at opretholde forbrænding. Ilden vil dø efter en kort periode. Men med hensyn til brande kan det ikke kaldes helt sikkert, fordi det stadig brænder i en flamme. Dette materiale er meget stærkere end polyfoam, det kan ikke knuses med et tilfældigt tryk, men det er let at skære med en skarp kniv. Derfor fremstilles polystyren ikke kun af fileter, men også forkanter.

Injektionsloftet er en type polystyren baguette og er lavet ved injektionsteknik. Sådanne lister har samme styrke som polystyrenskumprodukter, men samtidig er det mere plastik. Dette gør det muligt at montere det på vægge opstillet i en halvcirkel. Han er ikke genstand for brænding og er bange for fugt. Priserne på loftssprøjtestøbning er omkring gennemsnittet.

polyurethan

Loftslister, der er lavet af polyurethan, er mere holdbare og fleksible end deres modstykker, fremstillet af polystyren. Når alt kommer til alt, når man opretter polyurethanskum, anvendes to komponenter, hvoraf den ene er gummi. Derfor er arbejdet i forbindelse med udsmykningen af ​​værelser, hvor der er mange brudte eller buede linjer, lettere ved hjælp af polyuretanloftkorn.

Alle typer af loftfileter lavet af polyurethanskum absorberer ikke fugt, er modstandsdygtige mod temperaturudsving. Ud over styrken og fleksibiliteten er den utvivlsomme fordel ved polyurethan hygroskopicitet. Derfor kan disse lister anvendes i indretning af lofter i våde områder, såsom et badeværelse eller en swimmingpool. Den største ulempe er en højere pris end prisen på produkter fra polystyren.

Polyvinylchlorid

Brug af PVC loftsplanker er den mest økonomiske mulighed. Disse baguetter fås i forskellige farver, med alle slags mønstre på overfladen af ​​cornice. De kan efterligne marmor eller træ. Af de fordele, der er værd at bemærke billighed, nem installation, en bred vifte af farver og hygroskopicitet. Blandt ulemperne er, at PVC-lister ikke bliver malet. Derudover er de bange for lave og høje temperaturer.

træ

Uanset det faktum, at de eksisterende typer loftsplinter fremstillet af forskellige træarter er meget dyrere end baguetter lavet af polymermaterialer, foretrækker mange forbrugere at anvende sådanne produkter. Loftsplanker af træ - den dyreste af alt, der er på markedet. Prisklassen er bred: uhøjtidelige gran baguetter og udskårne sokkel fremstillet af mahogni vil variere i værdi ti gange.

Træet er et elit, aristokratisk materiale, der giver lidt pompositet til rummet. Først og fremmest er det vigtigt for ædle sorter af træ: eg, aske, mahogni. Den store efterspørgsel efter træfileter lavet af finer eller fyr diktater de høje forbrugeregenskaber af disse savet tømmer - holdbarhed, styrke, økologisk renhed og æstetik.

Forarbejdning af træprodukter ved hjælp af ultraviolet hærdning øger beskyttelsesegenskaberne i træloftsokkel fra skadelige miljømæssige faktorer. Overfladen af ​​denne støbning er modstandsdygtig overfor skader og er nem at rengøre.

Ulemperne ved træloft sokler er som følger. Den største ulempe er deres plasticitet. Træplanker er også sværere at behandle end konkurrenter. Hvis der i andre loftslister kan sprænger let låses, så giver træ, især ædle sorter, ikke fejl. På en sokkel med en kompleks tekstur af træ, vil eventuelle pletter være synlige, selvom du har nøjagtigt afhentet kittetonen.

Træet undergår råtning, forplantning, bugsangreb og deformationer, når luftfugtigheden ændres. Derfor er det nødvendigt at udføre en antiseptisk behandling ved montering af træplinter og anvende et par lag lak til at niveauere dette ubehagelige træk ved træ.

Endelig skal vi ikke glemme forskellen i fastgørelsesmetoden, når vi taler om valget af loftsplint. Polystyren og skum limes simpelthen til kittet eller det almindelige klæbemiddel til væggen. Desuden giver deres ubetydelige vægt dig mulighed for uden ekstra fixering, indtil limen tørrer. Men træplanken til loftet skal bruge en stans og præmonterede fastgørelsesanordninger, der tiltrækker træposuette med intervaller på højst en halv meter.

Alle de ejere, der startede reparationer og står over for valg af metoder til afslutning af deres hjem, ønsker at understrege deres udsøgte smag og individuelle stil. En af måderne ved selvudtryk er brugen i udformningen af ​​stucco gips. Loftslister er også lavet af dette materiale. Gips er et meget plastmateriale, og der kan laves ægte kunstværker af det som i billedet af loftsplinterne.

Loftsplinter, der er lavet af gips, har opnået universel anerkendelse blandt producenter. Fordelene ved sådanne produkter i høj kvalitet, miljøvenlighed af materialet, evnen til at skabe individuelt design og holdbarhed. Ulemperne er den høje pris, betydelig vægt og brølhed i installationsprocessen. Du kan altid vælge bjælker og stikkontakter til udsmykning af et værelse i samme stil som et sæt sokler.

Molding omfang

Efter at have overvejet, hvad er loftsplinten, afhængigt af materialet i deres produktion, er det nødvendigt at overveje præcis, hvor en bestemt type filet anvendes. Lad os se nærmere på dette:

 1. PVC fileter. Polyvinylchlorid plastprodukter anvendes hovedsageligt til ensartet PVC-foring. Formålet med et sådant produkt er ikke kun i udsmykningen af ​​flyet. Sådan baguette på samme tid tjener som en profil, hvor foring vil blive indsat. Monteret på skruer eller monteringsbeslag. Også egnet plastloft til sænket lofter.
 2. Baguette fra polyfoam. Den bruges udelukkende til færdiggørelse af falskloft, loftsplade af gipsplader og overflader, der er plasteret på en betonplade. Monteret skumloftsokkel på en opløsning af alabast eller kitt. Denne type fastgørelse er meget praktisk og praktisk, fordi den er monteret på et homogent materiale. I fremtiden kan det males.
 3. Polystyren baguette. Det kan bruges på gipsoverflader og plastmaterialer. Udvidet polystyren er en forholdsvis samfundsmæssig forbindelse, så dens derivater opfører sig helt trygt, når de er fastgjort til lim eller installeret på en gipsmørtel. Hvilken version af dem der skal bruges - alt afhænger af det materiale, hvorfra loftoverfladen er lavet.
 4. Gipsfillet. Produkter fra gips kan kaldes virkelig klassikere af genren. Du kan se sådanne dekorative ornamenter i de kongelige kamre, dekoreret med store mesteres hænder. Gipsbagetter anvendes således i meget lang tid. I dag er sådanne produkter rammen af ​​figurmodellering. Derudover bruges gipsplintstænger til ikke kun at ramme hjørnerne, men også som et kunstnerisk element i den samlede sammensætning. Sådanne produkter er udelukkende fastgjort på gipsopløsninger (alabaster, kit).
 5. Polyurethan sokkel. Som regel anvendes polyurethan loftsplint til plastlofter. Listen indeholder hængslede lofter og PVC overflade overflader. Fastgør loftsplinten af ​​polyurethan med lim til PVC.
 6. Træ sokkel. Loftfileter fra træ kan også tælles blandt kategorien af ​​klassiske dekorationselementer. Metoden til fastgørelse af sådanne strimler er ganske forskelligartet. Lim, metal og træ negle samt skruer kan bruges. I moderne konstruktion anvendes sådanne baguetter hovedsagelig til indramning af gulve. Træ dekorative elementer er passende i loftet i tilfælde hvor loftoverfladen er dekoreret med træ selv, og dette er mindre almindeligt i dag end andre typer af finish.

Loftstikbredde

Standardlængden af ​​loftsplinter af stort set enhver type er 2 meter. Til salg kan du finde baguetter i bredde fra en centimeter (og nogle gange mindre) til tyve. Når du køber en loftsfilet, skal du overveje dens bredde. Lad os finde ud af, hvornår det er bedre at bruge brede loftsplanker:

 • Et stort loftsplint vil hjælpe dig med at synlige glatte hjørner. Rummet vil se mere afrundet og derfor - beroligende. Den menneskelige psyches egenart er sådan, at rundhed er beroligende.
 • Bred baguette giver dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder og defekter af leddene i loftoverfladen med væggene. Ændringer i niveauet af loftets højde er mest mærkbare i hjørnerne.
 • Hvis du er nødt til at forklæde leddene i den hængende loftsstruktur med væggene, kommer en bred sokkel til undsætning.

Inden du foretrækker en bestemt type loftsplint, skal du selv forstå, at en person opfatter dimensionerne af et værelse på to vandrette overflader, og en af ​​dem er loftet, og det større område i loftet er taget væk fra loftet med en bred sokkel - rummet bliver mindre.

Når man vælger bredden af ​​loftet, skal soklen også tage højde for rummets højde. Hvis loftet er lavt, bør du ikke udstyre et bredt baseboard, da det ser for stor ud. Derfor er det bedst at bruge tynde baguetter i kompakte værelser med lave lofter, da flere dimensionelle elementer reducerer lofternes højde endnu mere visuelt. I dette tilfælde bør soklens højde ikke være over 35 millimeter.

For værelser med højt til loftet, f.eks. Haller, skal du bruge lister med en højde på mindst 70 millimeter. Hvis loftets højde i rummet er gennemsnitlig (2,5-3 meter), skal den optimale højde af loftsplinten være inden for nær 40-60 millimeter. For lejligheder med en lofthøjde på mere end 3 meter kan en lidt højere baguette anvendes: Dimensionerne af fileterne kan tages et sted omkring 60-70 millimeter.

Loftfilet farve

Når du har besluttet på materialet og bredden af ​​loftsplinten, skal du tænke på farvningen. Måske behøver du bare en alsidig hvid baguette eller et lyst loftsplint med lys? Når du vælger farven på baguetten, anbefales det at overholde disse anbefalinger:

 • Hvid skovl, som normalt falder sammen med loftet i farve, giver dig mulighed for at gøre rummet optisk højere. Derfor er hvide loftsplinter ideel til værelser med en højde på 2,5 meter.
 • Den brede og mørke baguette, som falder sammen med væggene, gør loftoverfladen til at se mindre ud, så denne bundplade er ideel til et værelse med højt loft. Værelset vil blive opfattet subjektivt som lille i forhold til de faktiske dimensioner.
 • Husk at der ikke bør være mere end tre primære farver i et rum, ellers vil det se farverigt ud. Husk det, når du køber en loftsplint. Imidlertid kan hvide og sorte farver kombineres med andre toner. Samtidig vil sort farve visuelt gøre rummet mørkere og trange. Af den grund er det derfor, at husholdningsapparater oftest bliver gjort hvide.
 • Loftsplanker af kontrastfarve, for eksempel farven på en moseæg i et værelse med lyse lofter og vægge, med en tilstrækkelig højde i rummet, vil se spektakulært ud. Men samtidig bør baguettes kontrasterende tone matches i farver med nogle andre elementer i interiøret.

Baguette Shape til Loft

Endelig, når du var tæt på at installere loftplinten på loftet og besluttet på dets materiale, farve og størrelse, skal du vælge sin form korrekt. Hovedspørgsmålet er, om man foretrækker en baguette med enkle linjer, eller det er bedre at købe en artsy filet med et komplekst mønster.

I dette tilfælde er det simpelthen nødvendigt at være styret af din gode smag og følelse af proportioner. For komplicerede og prætentiøse former er egnede til den pompøse udsmykning af boligen, stiliseret i kombination med dyre materialer fra antikken. Husk følgende: Jo mere kompliceret lyddæmpningen og formen på loftplinten er, jo vanskeligere bliver det at justere baguettens hjørner.

På den anden side er enkle linjer og former mere alsidige. Sådan loftsplint vil passe til næsten enhver dekoration, sammenfletning med væggene og loftet og ikke tiltrække for meget opmærksomhed til sig selv.

Således, hvordan man vælger et loft sokkel er op til dig. Loftfileter på markedet i dag er repræsenteret i en bred vifte. De adskiller sig i form, størrelse, tekstur og farve af produktet. Derudover er lister lavet af forskellige materialer. Du kan vælge mellem designprojektet eller i overensstemmelse med dine egne præferencer.

Tabel med anbefalinger for loftsplinternes bredde og højde.

Tabellen viser de omtrentlige dimensioner for udvælgelsen af ​​loftplanker afhængigt af rummets højde fra gulv til loft og området i kvadratmeter.

rumhøjde m
_________________
gulvareal
kvm

2.5

diagonal

2.7

diagonal

3.0

diagonal

op til 60 mm.

smal i vores katalog

op til 100 mm.

op til 80 mm.

op til 85 mm.

gennemsnit i vores katalog

Room Perimeter Calculator

Smalle bundplader er velegnede til små værelser med lave lofter, som i badeværelset eller i køkkenet.

Mellemstykker kan bruges i soveværelset, studeren eller den lille stue med en lofthøjde på op til 2,7 m.

For værelser med en lofthøjde på mere end 3 m. Du skal vælge en sokkel med en diagonal på 150 mm.

For spørgsmål kan du kontakte vores online konsulentforvaltere direkte på hjemmesiden eller på telefon: +47 499 390 87 46. Du kan bestille et opkald eller stille et spørgsmål på siden af ​​et produkt i vores online butikskatalog, og dine specialister vil hurtigt svare dig og hjælpe med et udvalg af alle de nødvendige produkter.

Valg af loftsplint: forskellige typer og deres egenskaber

Det er ofte muligt at se en situation, hvor lidt efterbehandling, som ofte forekommer i sidste fase, fuldstændig forsømmes. Så for eksempel er valget af loftsplint ikke særlig velegnet. Men dette er en vigtig detalje, der er i stand til at fremhæve rummets overordnede design. Og det forkerte valg vil føre til det faktum, at selv de smukkeste materialer vil se kedeligt ud uden nogen speciel stil. Du skal også tage højde for, at loftfiletet er et element, der er i stand til at skjule de eksisterende fejl mellem to tilstødende overflader.

Valget af materialefilet

Der er mange anbefalinger og tips om, hvordan man vælger en loftsplint. Men de koger alle sammen til det valg af materiale, der bruges til fremstilling af fileter. I øjeblikket er der mange forskellige muligheder. Der er moderne produkter fremstillet af plast, skum, polyurethan, samt produkter fra naturligt træ og gips er ikke noget fra fortiden.

Baseboardmaterialet spiller en afgørende rolle i dens valg.

Skumplast

Denne version af loftsplinten er ret populær, mens den især efterspørger efterbehandling af arbejder, der kræver minimal omkostninger.

Nogle positive egenskaber ved produktet:

 1. Lav pris. Det er faktisk en af ​​de billigste typer af produkter, der findes på det moderne marked. Det skal bemærkes, at en lille pris ikke i høj grad påvirker den endelige kvalitet. Men at vælge - du bør omhyggeligt inspicere alle detaljer for fejl.
 2. Nem installation. Arbejde kræver ikke brug af professionelle værktøjer. Den sværeste proces er beskæring, udført med en simpel klerkekniv.
 3. Lav vægt. Denne parameter skelner mellem alle moderne produkter. Men skum er førende med hensyn til denne indikator. Denne funktion giver dig mulighed for at udføre installation helt uafhængigt uden involvering af assistenter.
Skirtskum - den mest overkommelige løsning blandt lignende produkter

Tip! Meget ofte er der en kontrovers om navnet på loftplinten rigtigt? Der er trods alt så almindelige navne som baguette, filet, frise, støbning. Selvfølgelig, hvis du går ind i detaljer, så har hvert navn sine egne egenskaber, men som en generel betegnelse af loftkonstruktioner kan anvendes uden begrænsninger.

Der er også mange mangler, der er vigtige at overveje:

 • Høj brandfare. Ekstruderet polystyren, som tjener som grundlag for produktion af fileter, har en høj antændelighed. Naturligvis er placeringen af ​​elementerne ikke-kerneområder, hvor der kan opstå brand. Men denne forudsætning skal tages i betragtning, hvis ledninger vil blive placeret under basispladen såvel som belysning.
 • Lav modstand mod mekanisk belastning. Det er meget nemt at beskadige skumdele. Derfor skal du udføre alt arbejde meget omhyggeligt. Selv et let tryk efterlader spor på forsiden.
 • Dårlig interaktion med nogle klæbemidler. Komponenterne af sådanne opløsninger kan reagere med basismaterialet. Dette får ham til at spise op.
Når du vælger en skumplint, skal du tage højde for sine mange mangler

Således vælger man en loftsplint fra polyfoam, er det nødvendigt at estimere korrekt alle fordele og ulemper. Det er fantastisk til lave omkostninger dekoration, men når det bruges med dyrere materialer, vil disharmoni blive overholdt.

Polyvinylchlorid

PVC loftsplint er en mere praktisk løsning, der ikke overstiger den tidligere version i pris. Men dette produkt har sine egne egenskaber:

 1. Fuld brandsikkerhed. Materialet er ikke genstand for antændelse, hvilket udvider anvendelsesområdet. Den kan bruges i områder med høj antændelse såvel som i køkkenområdet.
 2. Modstand mod mekanisk påvirkning og UV-lys. Plaststøbninger kan modstå direkte sollys. Dette gør det muligt at installere i veloplyst rum. Produktet er heller ikke bange for mekanisk påvirkning, som giver dig mulighed for at arbejde med mindre skrubber.
 3. Fremragende fugtighedsbestandighed. Fileten påvirkes ikke af putrefaktive bakterier, der ødelægger mange materialer. Detaljer, selv ved høj fugtighed, bevarer deres form og udseende.
 4. Let at vedligeholde og installere. Faktisk er der ikke behov for komplekse manipuleringer under installationen. Efterfølgende pleje er let, fordi delene ikke absorberer snavs, lugt og støv.

Tip! PVC loftsprodukter har en meget interessant variation, der kan bruges sammen med plastpaneler. Sådanne elementer indbefatter en speciel rille, fikseringsvægsfragmenter. Det vigtigste er at gøre den rigtige docking.

Ofte anvendes PVC skørtet sammen med plastpaneler og har en speciel rille til fastgørelse af dem

Selvfølgelig er der mange flere positive kvaliteter, men der er også ulemper. De er:

 • PVC-bundkort har en ikke meget stor bredde, så skjul betydelige huller - ret problematisk.
 • Produktet kan kun installeres på en perfekt flad overflade. Hvis forberedelsen af ​​væggene ikke blev udført korrekt, vil fragmenterne understrege alle eksisterende uregelmæssigheder på grund af materialets stivhed.
 • Selvom elementerne ikke er udsat for ild - smelter de godt, så de må ikke installeres på steder af varme- eller varmeapparater.

Det er meget bekvemt, at der er aftagelige fileter af PVC, som gør det muligt at udføre skjulte fastgørelsesdele på selvlukkende skruer (denne mulighed er mere almindelig i produkter til gulvet).

polystyren

Denne type opnås ved styrenpolymerisering, som hovedsagelig anvendes til termisk isolering. Men materialets fremragende dekorative egenskaber udvidede sin rækkevidde - en polystyren loftplade udstod, som har følgende egenskaber:

 1. Et bredt udvalg af muligheder. Dette giver dig mulighed for at vælge en model, der fuldt ud overholder den overordnede plan.
 2. Evnen til at male og skjule forskellige ledninger. En sådan sokkel kan males i alle farver, og hulrummet bagved det er perfekt til at lægge tv- og internetkabler.
 3. Bløde kanter. Denne funktion giver dig mulighed for at passe alle eksisterende uregelmæssigheder, som helt gemmer fejlene. Men dette fører til det faktum, at selve delen bliver sinuous.
 4. Tilgængelighed. Prisen på materialet er lidt højere end skumproduktet, men lavere end loftplastilvalget.
På grund af sin lave omkostninger og mange fordele er polystyrenskørt ganske populært

Tip! Hvis det ønskes, kan polystyrenskørt anvendes til kantning af små halvcirkelformede fremspring. Men sådan arbejde skal udføres meget omhyggeligt, fordi produktet er meget let at beskadige.

Der tages også hensyn til negative egenskaber, der besiddes af materialet:

 • Polystyren lister stærkere skumanaloger, men beskadiges let af skarpe genstande. Derfor udføres alle beskæringsaktiviteter meget nøje.
 • Bemærk venligst, at produktet ikke har fuld brandsikkerhed. Selvom produkter ikke er kilden til spredning af ild.
 • Nogle klæbende løsninger kan beskadige materialet.
Valget af klæbemiddel til polystyrenprodukter skal laves meget omhyggeligt.

Der er en teknologi, der giver dig mulighed for at udføre fiksering af højeste kvalitet. Det ligger i, at produktets bagside er prepoleret, dette øger i høj grad vedhæftningen.

polyurethan

Dette er et moderne materiale, hvorfra man kan producere en dekorativ loftsplint, som har fremragende egenskaber. Det er faktisk en god løsning på mange problemer, især den høje pris på træoptioner og den store vægt af gipsprodukter. Polyuretanfileter har fremragende egenskaber:

 1. Høj densitet Materialet modstår enhver mekanisk belastning, hvilket gør produktet holdbart.
 2. Klar tekstur. Dette er et kendetegn ved alle polyuretandele. Alle tegninger, selv de mindste, er godt fremhævet.
 3. Bredt udvalg. En sådan sokkel passer perfekt til enhver stil. Dette giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning. Derudover er fragmenter let malet i en passende farve.
 4. Evnen til at bruge skjult belysning. Med denne funktion kan du oprindeligt arrangere værelset.

Tip! Der er en speciel type polyuretanprodukter - fleksibel sokkel. Den er lavet med tilsætning af gummi, som reflekteres godt i materialets endelige egenskaber. Galtel kan erhverve enhver krøllet form, der vil tilfredsstille selv de mest dristige designfantasier.

Den fleksible version af polyurethan bundplader er ideel til indramning af buede overflader.

Det er bemærkelsesværdigt, at materialet har et minimum af ulemper. Faktisk er de mere relaterede til produktets egenskaber. Så, ikke alle former er egnede til at arbejde med lofter, fordi fastgørelsen skal udføres på en vægoverflade, hvilket ikke altid er nok til at holde elementerne. Også inden man vælger en loftsplint skal man huske på, at selv om polyurethan er tilgængelig til køb, er det meget dyrere end skumplast- og polystyrenanaloger.

træ

Nu er det meget sværere at finde et loftsplint af træ. Et sådant materiale erstattes gradvist af polymere varianter. Selv om produktet har meget bemærkelsesværdige egenskaber:

 1. Holdbarhed og holdbarhed. Træfileter kan vare mere end ti år. Selvfølgelig er dette betydeligt mindre end forskellige syntetiske typer, men den tilgængelige tid er nok til, at materialet ikke mister sine originale kvaliteter.
 2. Fuld miljøvenlighed. Faktisk kan vi sige meget om, at moderne stoffer er helt sikre for mennesker, men de er ikke naturlige, hvilket betyder, at de altid vil forårsage negative foreninger. Derfor vil eg, fyr og andre arter - altid være i den økologiske tendens.
 3. Fantastiske æstetik. Det er vanskeligt at sammenligne polymere og naturlige varianter, fordi syntetiske materialer tager bogstaveligt talt enhver form. Men ingen kan sammenligne med den varmefølelse, der er forbundet med træprodukter.
 4. Muligheden for farvning. Alle dele reagerer godt på farvning, hold perfekt på den påførte belægning. Dette gør det muligt at omdanne interiøret uden at ændre fileterne.
En træfilet har mange fordele, men på grund af sin høje pris og lille sort er produktet ikke særlig populært.

Tip! På nuværende tidspunkt er det meget sværere at finde træprodukter, der har en bred vifte af teksturer. Dette skyldes lav efterspørgsel. Ofte er disse varer lavet til ordre.

Med imponerende fordele varierer naturlige fileter også i et stort antal ubehagelige nuancer:

 • Høj pris. Denne mulighed har de højeste omkostninger, selv grundplader lavet af billige klipper som fyr er meget dyrere end mange polymeranaloger.
 • Krav. Selvom produkterne lige nok til at passe på, men de er meget krævende af mange faktorer. Så, enhver temperatur falder og høj luftfugtighed - føre til materielle skader.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Når man sammenligner med andre muligheder, er loftsplanken fastgjort af skruer, negle, dykker. Arbejdet er ikke altid muligt at udføre selvstændigt uden yderligere assistance.

Derfor, før du vælger et sådant design, bør du overveje alle fordele og ulemper.

Gips loftsplint er en etableret løsning, der bruges i indretningen af ​​dem, der ønsker at understrege den unikke stil og visse sofistikerede. At dekorative kvaliteter er den vigtigste fordel ved materialet. Gips har fremragende plasticitet, så du kan skabe unikke mesterværker. Selvfølgelig kan de produkter, der sælges i butikkerne, ikke altid imødekomme kundernes behov, så mange producenter tilbyder tilpasset fremstilling. Med en vis erfaring - delene kan endda laves selvstændigt.

Gips sokkel har en høj pris og kompleksitet af installationen, men er en uundværlig egenskab af klassiske interiører

Desværre har disse typer loftsplinter mange ulemper:

 • Høj pris. Nogle muligheder er overlegen i pris til træfileter. Selv de enkleste produkter er meget dyrere end andre typer.
 • Skrøbelighed. Materialet er let beskadiget. En lille mekanisk handling fører til, at elementerne erhverver defekter, som ikke kan rettes.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Den store vægt af en detalje kræver arbejdeets arbejde sammen med overholdelse af den øgede nøjagtighed. For pålideligt at rette fragmenterne er det nødvendigt at anvende mere komplekse metoder.

Alt dette begrænser brugen af ​​gips til sådanne værker.

Produktområder

Det er nødvendigt at tage højde for, at loftplanker ikke kun er forskellige i det materiale, de er fremstillet af, men også inden for anvendelsesområdet. Der er visse anbefalinger, der giver mulighed for at gøre det, så den valgte version passer godt ind i rummets generelle overblik.

 1. PVC galteli. Denne mulighed er bedst i overensstemmelse med efterbehandling af plastpaneler. Derudover har mange sorter en speciel rille til hurtigere installation. Derudover er sådanne produkter en fremragende løsning til lofter.
 2. Skum. Ofte bruges til efterbehandling af strukturer, der er lavet af plader GKL. Perfekt til vægge og lofter, færdig med kitt eller gips. I dette tilfælde er det ikke lim, der anvendes til fiksering, men en fyldstofopløsning.
 3. Styrofoam. En god løsning til overflader, der er lavet af plast og gipsmaterialer. Dette vælger en mere egnet fastgørelsesmetode - til lim eller kitt.
 4. Polyurethan. Alsidige produkter, der passer til mange materialer. Det sker, at dette er den eneste mulige mulighed, når der er mange buede sektioner.
 5. Gipsplinter. Selvfølgelig er denne opfattelse mere egnet til klassiske kompositioner. Meget ofte udføres færdiggørelsen delvis, for eksempel er dele kun sat i hjørnerne. Fastgørelsen finder sted på kittet.
 6. Træprodukter. Denne mulighed bruges sjældent. Det er bedre at kombinere det med materialer fra træ for at opnå større harmoni.

Fotogalleri: Forskellige typer af loftlister i interiøret

Loftplade: typer, størrelser, farve, foto i interiøret

Loftet er en vigtig del af ethvert interiør, så det er vigtigt at ansvarsfuldt henvende sig til dets design. Ved hjælp af loftsplint kan du ikke blot dekorere rummet og understrege sin stil, men også skjule mindre uregelmæssigheder.

Markedet for byggematerialer har et stort udvalg af bundplader til loftet, som afviger fra hinanden i størrelse, farve og materiale, så køberen har et spørgsmål - hvordan man vælger en loftsplint?

Nedenfor vil vi snakke om, hvilke typer loftplanker der findes, og hvad du bør være opmærksom på, når du vælger.

Hvilket materiale er bedst?

Ved fremstilling af loftsplinter anvendes forskellige materialer, der hver især har sine egne fordele.

polyurethan

Polyurethan loftsbeklædning er en af ​​de mest praktiske og alsidige muligheder, fordi:

 • Den har høj styrke og falmer ikke med tiden.
 • Fleksibel, på grund af hvilken den kan klistres på et websted med kompleks form, herunder en halvcirkelformet.
 • Fugtbestandigt. Det kan anvendes i værelser med høj fugtighed, for eksempel i et badeværelse.
 • Næsten enhver lim er egnet til installation.
 • En bred vifte af størrelser og ornamenter, som du let kan vælge den rigtige til et bestemt interiør.
 • Kan males.

Til ikke-standardiserede løsninger er der passende fleksibel loftsplint

Men der er også ulemper:

 • Tilstrækkelig stor vægt, som kan være en hindring, når du installerer på hævede lofter.
 • Forholdsvis høj pris.
Tip: Hvis loftet og væggene har uregelmæssigheder og ruhed, er det bedre at holde polyuretanskumstøbninger, der let kan lukke hullet. Derudover er polyurethanskum lettere og mere bekvemt at installere.

Skumplast

Loftplinten fra polyfoam har sådanne fordele som:

 • Lav pris
 • Små vægt og bløde kanter, der passer til stræk og ujævne lofter.
 • Diverse design.
 • Nem at klippe og nem at installere.
 • Det kan gentagne gange males.

Adhæsiv til polystyrenskum må ikke indeholde opløsningsmidler

 • Skrøbelighed. Ikke egnet til buede overflader.
 • Ofte behov for yderligere behandling (trimning og farvning) på grund af dets granulære struktur og ujævne kanter.
Tip: Skumplade sokkel er brandfarlig, og derfor er det bedre at bruge en baguette fremstillet af ekstruderet polystyrenskum, som ikke understøtter forbrænding og selvslukker.

ekspanderet polystyren

Når man vælger et polystyrenloftløb, er det bedre at bruge mere tætte versioner, som ikke er fremstillet ved stansning som polystyren, men ved ekstrudering som polystyrenskumlister, der adskiller sig fra:

 • Større styrke.
 • Glat tekstur.
 • Let at arbejde.
 • Lav pris.
 • En bred vifte af størrelser og mønstre.

Ekstrudering polystyren er ideel til dekoration af værelser.

plast

Et andet materiale, hvorfra der kan laves loftsplint - PVC (polyvinylchlorid). Denne type er en plastikprofil, som oftest tjener som dekorativt og fastgørelseselement. Det kan være både glat og med et relief ornament.

Plastikplader kan være hvide eller farvede.

Plinth loft plast er normalt installeret på overfladen, fremstillet af PVC foring (sidespor), MDF paneler. Og i første omgang er soklen monteret, og derefter dækket. Fastgøring udføres direkte til loftet med selvdrejende skruer eller hæfteklammer.

Plastik er billigt, nemt at bruge, ikke bange for fugt, og en overflod af farver (det kan være en efterligning af metal, træ, marmor osv.) Hjælper med at tilpasse det nemt til ethvert interiør.

PVC-sokkel anvendes primært til lamellofter

træ

Loft træ sokkel i dag er ikke så ofte brugt fordi:

 • Naturligt træ er et dyrt materiale, især for sjældne skove.
 • Problemet med at behandle. Kanterne af sådanne tagriller og ledd skal behandles med en hacksaw og en fil. Eventuelle fejl, herunder huller og huller, er ret vanskelige at korrigere, da kittet ikke altid er i stand til at skjule fejlen, især med den originale skygge og tekstur af træ.
 • Træfileter er ret tunge, så fastgørelsesmetoderne er begrænsede og kræver forudinstallation af fastgørelseselementer. Ved montering på klæbende sammensætninger er fiksering nødvendig indtil de er helt tørre.
 • Overfladerne, som bundpladen er monteret på, skal være helt flad.
 • Loft træ soklen, hvis det ikke er lamineret, bør behandles med beskyttende farvestoffer eller lak. Så træet vil ikke blive underkastet rådner og mørkere.

Men på trods af sine særegenheder kan et sådant loftsplint, billedet nedenfor, give et aristokratisk og luksuriøst udseende til interiøret. Desuden, hvis væggene er foret med klapbræt eller træpaneler, er træets skovlag ikke kun passende, men også nødvendigt for en harmonisk kombination af alle elementer i rumdesignet.

En træfilet med guldtrimmer tilføjer lidt luksus til dit hjem.

Skirting loft med belysning

I stigende grad bruger indretningen skjult belysning, der nemt kan gemmes bag basisplader. I dette tilfælde anvendes der specielle tagskærme, som er installeret i en afstand på ca. 20 cm under loftet, og som har en rille til montering af LED-båndet. Elementer kan laves af ethvert materiale, og afhængigt af den valgte fastgørelsesmetode kan belysningen rettes til toppen eller sidefladen.

Til skjult belysning er det bedre at vælge en polyurethanformning.

dimensioner

På trods af al mangfoldighed har næsten enhver baguette en længde på ca. 2 m, og bredden varierer fra 1 til 20 cm eller mere. Det er bredden, der er den afgørende faktor, når du vælger, og de følgende regler hjælper med at bestemme den rigtige størrelse:

 • Bredden af ​​soklen afhænger af højden af ​​rummet. For højder op til 2,5 m anbefales det at bruge dele med en bredde på 2-4 cm; fra 2,5 til 3 m - 4-7 cm; og i værelser med en højde på over 3 m er det bedre at montere brede nederdele fra 7 cm.
 • For bred sokkel i et værelse med et lavt loft vil visuelt reducere højden og overbelaste rummet og den smalle "tabte" i et rummeligt rum.
 • En bred baguette er i stand til at glatte hjørnerne og give det indre blødhed, og hvis rummet er for strakt, så udvide det visuelt.

Baguette kan males eller indrettes efter eget valg

design

Loftstik i interiøret er ikke på plads, så når du vælger, skal du ikke kun fokusere på dens størrelse, men også på farve, tekstur og ornament.

Plint loft farve

Farven på cornice kan visuelt ændre lokalet, for eksempel hvis skyggen af ​​væggen og soklen falder sammen - dette vil visuelt reducere højden af ​​rummet, og listerne af samme farve og loft, tværtimod, vil visuelt gøre rummet større.

Loftsplanker af farve, der kontrasterer til væggene, kan også reducere rummets højde, hvilket skal tages i betragtning, men samtidig give interiøret et unikt udseende. I dette tilfælde skal baguetten kombineres med de øvrige elementer i interiøret, især med møbler, gulv mv.

Hvad angår form og ornament, er det bedre at fokusere på følgende principper:

 • Tegning er valgt på stil i rummet. For eksempel indebærer interiøret i en klassisk stil brugen af ​​cornices med en rig indretning, efterligning af stucco eller træ med udførlige udskæringer. Den engelske stil vil blive fremhævet med brede glatte bundplader, eventuelt farvet. Til minimalistisk interiør egnede tynde fileter uden ornament eller med et geometrisk mønster.
 • Det volumetriske mønster er mere hensigtsmæssigt at anvende med faste vægge, for ikke at afveje indvendigt, især for små værelser.
 • Hvis en baguette med et billede er valgt, skal sidstnævnte kombineres med en af ​​overfladerne, så overgangen fra et plan til et andet er så glat som muligt.

Skørtloft: bredt eller smalt?

Funktioner af valget af sokler, afhængigt af typen af ​​loft

Ved valg af loftsplinter er det vigtigt at tage hensyn til materialet, form og farve, men selve loftet spiller ikke mindre en rolle, nemlig dens type.

Til stræk

Loftslister til loftslofter er installeret for at fjerne spalten med væggen. Men det er umuligt at klæbe det direkte på loftfladen, så når du vælger, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • Vægt. Lette muligheder (plast, skum, polystyrenskum) kan limes kun til væggen uden frygt for deres deformation. Klæbemidlet, der anvendes til installation, skal være så pålideligt som muligt, så man bør have fortrinsret til specialiserede mærker.
 • Krydsningsplanet til væggen skal være bredere end loftet.
 • Tynde plastplinter vil pålideligt dække krydset mellem væg og loft, mens de bliver næsten usynlige.
 • Montering af træplade sokler er kun mulig ved brug af vægbeslag.

Stiften giver dig mulighed for at skjule afstanden mellem strækloftet og væggen

Til GCR

Ved montering af lofter i gipsplader kan loftsplinten bruges næsten alle, da fastgørelsen udføres til begge fly. Sådanne lofter kan med succes suppleres med flade bundplader lavet af polystyren eller polyurethanskum, og den bredere side af krydset til loftoverfladen vil visuelt øge rummets højde.

Loftplinten kaldes også en baguette, støbning eller filet.

Hængende loft giver dig mulighed for at bruge og sokkel lavet af træ og cornices med lys.

Til gips

Separat skal det noteres egenskaber ved montering af sokler i loftet, som er en pudset overflade. Denne type er sjældent helt glat, så det er bedre at vælge sokler med bløde kanter: polyurethan, skum. Derudover kan gipsplinter monteres på en sådan overflade.

Stucco har et særligt sted blandt sorterne af indretning