Om island hoods - beskrivelse, installation, fordele og ulemper

Køkkenet skal ikke placeres på væggen. Foruden vægmodeller (eller vægmodeller) er der en anden version af designet - øen.

Enheder i denne kategori er flere gange dyrere end væggene, deres valg er mindre, men i nogle tilfælde er det værd at vælge dem.

Designforskelle

Øen (eller loftet) hætte har en vigtig forskel: den er monteret ikke på væggen, men væk fra den, til loftet. En sådan anordning kan placeres hvor som helst (på en hvilken som helst afstand fra væggen) - afhængigt af hvor køkkenet "øen" med komfuret vil være.

Hovedtræk er fastgørelsesmetode: emhætten er fastgjort til loftoverfladen. Dette skal naturligvis ikke suspenderes eller suspenderes, da vægten af ​​enheden i gennemsnit starter fra 30 kg.

Sædvanligvis sælges lofthætter uassemblet: et separat hus med en motor, en separat platform til montering, separat - yderligere elementer, hvis nogen. Kroppen med motoren (den del, der er synlig i køkkenet) er hængt enten på snoren eller på tappene med kraven. Der er normalt 4 af dem.

Island hætte i interiøret

Nogle modeller (normalt med en pris over gennemsnittet) har en flydende suspension: højdejustering. Hætten kan hæves / sænkes over ovnen. Justeringsområdet kan være anderledes, normalt - et dusin eller to centimeter.

Næsten alle modeller har 2 driftsformer:

Normal udstødning (fjernelse af luft fra rummet gennem kanalen).

Recirkulation (om recirkulationsfunktionen på emhætten kan læses separat). I virkeligheden fungerer produktet ikke som udstødning, men som et luftfilter: luften trækkes ind, rengøres (passerer filterelementet) og føres tilbage i rummet.

Fordele og ulemper

Fordelene ved sådanne produkter omfatter kun muligheden for installation overalt i køkkenet. Faktisk for dem, der ønsker at lave et usædvanligt køkkenindretning, placerer ovnen ikke tæt på væggen, men i det fjerne.

Men der er flere ulemper:

højere pris: omtrentlig minimumsniveau for island enheder - 2 5 tusind rubler (mens den billigste vægmodel kan tages allerede for 3-4 tusind);

Det er muligt at montere en øjehætte kun på "hoved" loftet;

mindre valg af modeller, sammenlignet med væghætter.

Luftkanal til island hood på (køkken renovering fase)

I princippet er valget af modeller af island hoods stadig ret stort, og omfatter over hundrede muligheder. Så ulempen ved denne genstand kan kaldes en strækning.

Men den anden nuance er mere signifikant. Hvis reparationen er afsluttet, og spændingen eller den suspenderede struktur allerede er installeret, vil øen hætte ikke fungere længere. Eller du skal demontere loftet, installere enheden og samle loftet tilbage. Dette komplicerer installationen og øger prisen.

Denne ulempe er relevant ikke kun ved installation af enheden, men også yderligere. Hvis en øshætte brydes ned - den skal demonteres og en ny hænges. Til dette og skal demontere loftet.

Kropsform

Rammeformen på lofthætterne kan være anderledes:

Formen af ​​køkkenhætter

Nogle modeller har en usædvanlig form.

Om parametre, modeller og priser

Nogle af ømodellerne har lav produktivitet (op til 300-400 "terninger"). Normalt er de udstyret med tilstrækkeligt kraftfulde motorer, da de ofte vælges til rummelige køkkener. De fleste modeller har en maksimal kapacitet på ca. 600-1000 m³ / h.

Kort omtale andre vigtige parametre:

Antal hastigheder: Som med væghætter er det normalt 3 eller 4.

Kontrolmetode: oftest elektronisk. Nogle modeller af det midterste og det høje prissegment indeholder en fjernbetjening. Kontrolenheden er placeret på 1 side, som er placeret til brugerens ansigt.

Hyldere øen enheder er nu tilgængelige fra næsten alle producenter. Vi giver nogle af navnene på mærker, i sortimentet, hvor der er loftmodeller, med en omtrentlig minimumspris:

 1. Akpo - fra 25 tusind rubler.
 2. Maunfeld - fra 30 tusind.
 3. MBS - fra 35 tusind.
 4. Falmec - fra 50 tusind.
 5. Smeg - fra 55 tusind.
 6. Krona - fra 30 tusind.

Installationsfunktioner

Installation af en lofthætte er forskellig fra installation af vægmonterede enheder. Sådanne produkter planlægges næsten altid i reparationsfasen, inden den endelige efterbehandling - når en person beslutter at have en køkkenø, ikke et "almindeligt" køkken ved muren. På samme tidspunkt er pladen og pladen valgt.

Installation af produktet udføres som følger:

Den nøjagtige placering af køkkenøen og komfuret er valgt - emhætten vil blive hængt over den.

Huller til fastgørelsesanordninger bores i loftet.

Et strømkabel leveres til installationsstedet. Du kan lægge det enten i væggen (ved at kanalisere kanalen) eller i kabelkanalen.

Luftkanalen leveres til installationsstedet. Når du lægger det, skal du huske, at jo færre bøjer og jo nærmere ventilationsakslen er, desto bedre. Ved tilslutning af kanalen til loftet er det tilrådeligt ikke at tillade det at sænke.

"Base" platformen er monteret på loftet.

Rope / studs er fastgjort til basisplatformen, hvor sagen er suspenderet.

Højden fra legemet til pladen måles: den skal være omkring 65 cm. Om nødvendigt justeres kofangens placering - ved at stramme kablerne / studsene.

Det vandrette niveau kontrolleres. Hvis kroppen hænger skævt - strammes kablet / studen på den tilsvarende side.

Efter en jævn fastgørelse af sagen i den krævede højde er luftkanalen og strømkabelet tilsluttet og forbundet til den.

Derefter kan du gå videre til installationen af ​​suspenderede lofter.

Udstødning under strækloftet i køkkenet - nuancer af valg og installation

Blog sektioner

Under reparationen tager hver person sig af at vælge de rigtige indretningsprodukter, dekorere væggene, gulvet og loftet i overensstemmelse hermed. Særlig opmærksomhed betales traditionelt til køkkenet. Det er i dette rum, at dagen begynder, aromatisk kaffe og et hyggeligt værelse er garantien for et godt humør, en god dag. En vigtig rolle i rummets komfort og skønhed spilles af loftet.

At vælge mellem de mange moderne designs, materialer til loftet i køkkenet, kan du nemt gå tabt. Men hvis du lytter til råd fra specialister og folk, der allerede har gjort dette valg, bliver det klart, at strækloftet er et ideelt loftindstilling til køkkenet.

Det er nemt at vaske, bare montere, det er pålideligt og holdbart, klare sig godt med temperaturændringer og en række pletter. Generelt vælger du den rigtige løsning, vil du blive tilfreds. Sandt nok, at installere et strækloft i køkkenet er ikke alt. For at det skal tjene i lang tid, behold sit udseende, udfør funktioner, er det vigtigt at ordentligt passe på det.

Ligesom ethvert element i indretningen kan ophængte lofter miste deres udseende, holde op med at udføre deres funktioner. Dette gælder især for køkkenet.

Det er i køkkenet, at temperaturen ændrer sig konstant, en stor mængde fordampning, fedt, frigøres fugt. Alt dette kan negativt påvirke denne type loft.

Frelse i denne situation er emhætten. Denne type teknologi er generelt ret relevant i vores tid. Hood udfører mange nødvendige funktioner.

Hvorfor har vi brug for en hætte?

Behovet for en hætte i køkkenet er indlysende:

 1. det eliminerer lugte (uanset om du laver noget eller røg, vil hooden klare alle slags lugte);
 2. ventilerer rummet (moderne udstødningsbeholdere er udstyret med en ventilationsfunktion);
 3. afbalancerer temperaturændringer (under tilberedningen øges temperaturen af ​​luften over ovnen og derefter falder kraftigt, hvilket i høj grad påvirker alle elementer i indretningen, møblerne i huset);

Hood valg

Det er nemt at vælge en passende hætte, det er nok at kende dimensionerne af det rum, du vil placere det på, mængden, forslagene til funktionerne, producenten og farveområdet.

Formen på emhætten er:

 1. Flat. De er monteret på væggen, bunden af ​​et hængende skab. Tage lidt plads. Filtreringssystemet er så enkelt som muligt: ​​Det består af to kugler af materiale til filtrering. Dette materiale er engangsbrug, efter lang madlavning skal den udskiftes. Nok budget visning af teknologi.
 2. Flad forsænket. Denne type hætte er indbygget i det hængende skab, hvilket sparer plads. Udstyret med et glidende panel, som automatisk begynder at fungere efter skubbe. Ligesom de tidligere, udstyret med engangs filtre. I modsætning til den første mulighed, mere teknologisk, genbruges en væsentligt større mængde luft.
 3. Kuplede. Designet til at ligne et skab, der hænger over ovnen. Tag mere plads. Monteret på væggen eller under loftet. I modsætning til de to tidligere typer, renser de ikke luften, men bærer den ud. Denne opfattelse henviser til eliteknologien. Nogle gange er de dekoreret med dyre skove og glas.

Filtre er metalliske, syntetiske og carbon.

Du skal også være opmærksom på graden af ​​ydeevne, støj, kontrolmetode, belysning.

Ventilation under strækloftet i køkkenet

Hætte til køkken med strækloft er meget vigtigt. Hun er en slags vogter af loftets udseende. Ventilation er generelt et vigtigt element i huset. Takket være hende vil dit hjem altid lugte godt og behageligt.

Men at installere emhætten under strækloftet er ikke kun en behagelig lugt i huset. Dette er en nødvendighed. Ved brug af ovnen, ovnen i rummet stiger temperaturen kraftigt, loftets materiale opvarmes og kan miste dets udseende, der er sandsynlighed for brud på fastgørelseselementer. Derfor er emhætten under strækloftet - en nødvendighed.

Etaper af monteringshætte

Montering og installation af en hætte er en tidskrævende og kompliceret proces, men hvis du er sikker på dine evner, skal du blot følge instruktionerne, og du vil lykkes.

 1. beregne hullets størrelse for luftudtag;
 2. hvis kappen kun kan arbejde for at rense luften, er den ikke forbundet med ventilationen;
 3. fastgørelsesstedet afhænger af dets type
 4. Fix fastgørelsessystemet til væggen;
 5. Tilslut med et rør til luftudstødning eller indsæt filtermateriale;
 6. Vi forbinder til el.

For at ventilere under spændingsloftet i køkkenet blev udført korrekt, skal du under installationen følge nogle få regler:

 1. det er vigtigt at fastgøre teknikken ordentligt
 2. du skal beregne mellemrummet mellem emhætten og komfuret;
 3. For elektriske typer plader skal dette mellemrum være mindst halvfjerds centimeter;
 4. til gaskomfurer - mindst 80 centimeter
 5. emhætten er vigtig at placere over midten af ​​pladen;
 6. Ledningen kan anbringes på væggen eller tilsluttes en stikkontakt.

Efter installationen af ​​udstyr er det nødvendigt at kontrollere effektiviteten af ​​arbejdet, dette vil vise, om du har gennemført alle trin korrekt.

Ring inden for RF er gratis

Vores arbejde

Stretch loft af blank PVC i køkkenet 23m2. Køkkenet er et værelse i huset med øgede krav til renlighed og praktiske egenskaber.

Stretch loft af blank PVC i køkkenet 23m2. Køkkenet er et værelse i huset med øgede krav til renlighed og praktiske egenskaber.

Loftventilation - installationsfunktioner på badeværelset

Badeværelset, mere end noget andet rum i lejligheden, har brug for et veletableret ventilationssystem, det være sig naturligt eller tvungen ventilation. Dårlig luftcirkulation i det vil helt sikkert påvirke det generelle mikroklima af boligarealet.

Badeværelse interiør

Badeværelsesfaciliteterne

Badeværelset er et værelse med separat mikro miljø. Her er fugtighedsindekset konstant forøget, for det meste varmere stillesiddende luft. Alt sammen bidrager dette til udseendet af mug, svamp og udseendet af andre mikroorganismer på skjulte steder.

Disse faktorer bestemmer kravene til møbler, efterbehandling materialer, elektrisk udstyr, der er installeret eller vil blive brugt i badeværelset:

 1. modstand mod høj luftfugtighed
 2. beskyttelse mod direkte og muligvis lang eksponering for vand
 3. vandtæthed eller tværtimod hygroskopicitet;
 4. modstand mod skimmel;
 5. antiseptiske egenskaber.

Hvad sker der, hvis ventilationen i badeværelset ikke fungerer godt?

Det sker ofte, at ventilationen til badeværelset af visse grunde ikke er installeret, der er ingen naturlig luftstrøm eller er dårligt organiseret. Dette fører som regel til triste konsekvenser:

 • Kondensat akkumuleres konstant på væggene og loftet, især efter langvarig brug af varmt vand. Dette øger yderligere fugtprocenten, fugt stagnerer.
 • Som et resultat vises sort skimmel, en svamp, der ikke er så harmløs som det forekommer i starten.
 • Skimmelsvampede samlinger mellem fliser, hængende loftsspor, som over tid skal udskiftes.
 • På grund af fugt tørre våde ting længere end normalt.
 • Fugtig, uaktuel luft eroderer ikke fra badeværelset.
 • Møblerne er gradvis forværret.
Hvis der er dårlig ventilation, dannes moldiness i badeværelset mellem fliserne på badeværelset.

Undgå disse problemer vil muliggøre installation af tvungen ventilation af badeværelset: en ventilator indsættes i luftkanalerne eller andre rør, den er tilsluttet strømnettet.

På det tidspunkt, hvor der træffes beslutning om yderligere luftudveksling, er det planlagt:

 1. fan model, funktionalitet;
 2. hvor præcis hooden skal installeres, om det er nødvendigt at lægge yderligere kommunikation til det;
 3. hvor der skal placeres kommunikationsbokse, hvis det er nødvendigt

Det kan være nyttigt at se på materialet på emhætten til badeværelset >>>

Fan valg

For at etablere en god ventilation af badeværelset vil hjælpe udstødningsventilator. Sådanne anordninger er tilgængelige, nemme at installere, området er så forskelligt, at det er muligt at vælge dem for alle indvendige og strukturelle funktioner i rummet.

Indbygget udstødningsventilator

Ved valg af en bestemt ventilatormodel anbefales det at bestemme på forhånd hvilke parametre enheden skal svare til:

 • Design funktioner.
 • Vandmodstand.
 • Strøm.
 • Støjniveau.
 • Kontrolventil
 • Ekstra funktioner (timer, bevægelsesfølere, fugtighed, fjernbetjening, display).

Typer af loft strukturer

Hætterne er frit installeret både i ventilationskanalernes udløb i væggen og i loftåbningen af ​​de ekstra luftkanaler. Med væggenopsættelsen er alt simpelt: mekanismen er installeret inde i åbning af ventilationskanalen, forudsat selv under opførelsen af ​​huset.

I tilfælde af loftplacering er der visse nuancer, der opstår som følge af loftets egenskaber.

Ofte for udstyr af et loft vælge muligheder:

 • stretch stof af polyvinylchlorid (PVC) film, tekstilmateriale;
 • rack konstruktion af metal, aluminium, nogle gange glasfiber skinner;
 • falsk loft lavet af plastpaneler.

Hver af disse muligheder har visse funktioner ved installation af ventilationsanordninger. Desuden anbefales loftkonstruktionerne selv at være udstyret med et separat luftudvekslingssystem. Rummet mellem de vigtigste og hængende lofter har brug for konstant, velorganiseret ventilation, ikke mindre end selve rummet.

Generelle regler for tilrettelæggelse af luftudveksling på badeværelset

 • Cirkulation af luftstrøm inde i lejligheden bør være veletableret.
 • Ventilationsindgange, udgange skal placeres så højt som muligt.
 • For at sikre god ventilation af lokalet installeres ventilationsudtag så vidt muligt fra friskluftsstedet. Samtidig dækker luftstrømmen rummets rum så meget som muligt, før de går gennem ventilationsakslen.
 • Med hensyn til luftcirkulationen over loftet er ventilationsgitterne og diffusorerne monteret i modsatte hjørner af rummet, så luften, der kommer indad, spredes så meget som muligt gennem underloftvolumenet.
 • Det anbefales at placere emhætten væk fra det sted, hvor det vil blive udsat for direkte kontakt med vand på mekanismen.
 • Hvis det er muligt, gør det elektriske ledninger til kappen skjult, hold inde i væggene oven over loftet. Hvis ventilatoren er installeret efter reparation, skal du mindst lukke ledningerne med en plastikboks for at forhindre vand i at komme ind i dem.

Luftudveksling i batten loftet på badeværelset

Rackloft - et populært design brugt til badeværelset. Det har sådanne ubestridelige fordele som enkelhed i selvmontering, brugervenlighed, korrosionsbestandighed, simpelt design, klart installationsdiagram. Rackkonstruktion er let at demontere, når der opstår behov for installationsarbejde.

Rackloft med tvungen ventilation

Varianter af organisationen af ​​airing rack loft i badeværelset:

 1. Ved indlejring af ventilationsgaller, diffusorer. Rackpaneler med færdige monteringshuller fremstilles.
 2. Ventilation i slattedækket med færdige perforerede lameller.

Monteringsordning

Installationsskemaet i ventilationssystemet i slattedækket er simpelt, udført samtidig med installationen af ​​selve konstruktionen:

 • Placeringen af ​​loftet i badeværelset bestemmes, hvor ventilationsgitterne installeres.
 • På rackpanelerne er markeret, og hullerne i den ønskede diameter skæres ud. Her er det nødvendigt at sikre, at hullerne ikke falder på de understøttende tværsnit.
 • Ventilationsgaller, diffusor er installeret, og derefter fastgjort til rackpladerne med flydende negle, fastgørelsesanordninger.

Hvis der anvendes perforerede paneler, er installationen stærkt forenklet. Disse lameller installeres på forskellige (modsatte) sider af loftet og derved sikrer naturlig luftcirkulation over og under loftet i badeværelset.

Hvis rackkonstruktionen er installeret under ventilationskanalen, anbefales det at bruge en udstødningsventilator. Handlingsplanen er som følger:

 • Fjernet frontpanel udstødningsventilator.
 • Indenfor skærmen skæres et hul til mekanismen, fastgørelseselementer.
 • En luftkanal (plast eller bølgepap) lægges fra ventilationskanalen over det hængende loft til installationsstedet.
 • Ventilarmekanismen er installeret inde i loftet.
 • Luftkanalen forbinder ventilatoren.
 • Vedhæftet frontpanel.

Ventileret loft fra plastpaneler

Et andet eksempel på en budget måde at lave et badeværelse loft er opførelsen af ​​plast paneler. Ud over stativet er plastloftet let, nemt at installere, kræver ikke særlig pleje. Helt fugtbestandig, ret holdbar, æstetisk attraktiv. Det har stor popularitet på grund af et acceptabelt forhold mellem pris og kvalitet.

Plastpaneler monteres tæt på hinanden, sømmen er ikke så mærkbare. Men over tid mellem leddene kan forekomme svampe. Dette sker, når badeværelset er dårligt ventileret, kondensat opsamles konstant, og fugtigheden eroderer ikke. Derudover bidrager overdreven fugt til rust på metalrammen af ​​den ophængte struktur. For at forhindre rust, skimmel, skimmel, anbefaler eksperter at forbedre ventilationen af ​​badeværelset selv, samt at organisere udluftning af rummet under loftet, hvor kondensat også kan akkumulere.

Loftet i badeværelset af plastpaneler med udstødning

Som i stativet, i plastikkonstruktionen er det nok at installere ventilationsgitter på modsatte sider, så luften cirkulerer frit og eliminerer dannelsen af ​​mug.

En udstødningsanordning installeres i badeværelsesluften for at forbedre den samlede ventilation af rummet. Ved nedsættelse af plastkonstruktionen under ventilationsudløbet er hætte monteret inde i loftet.

Arbejdsplanen ved installation af ventilationssystemer er den samme som beskrevet ovenfor i tilfælde af en rackkonstruktion. Den eneste forskel er, at plastloftet, om nødvendigt, bliver nødt til at adskille helt. Ja, og producenter af perforerede plastpaneler er ikke tilgængelige.

Ventilation i strækloftet på badeværelset

Strækstrukturer bruges i stigende grad til badeværelset. De tiltrækker med interessant design, forskellige farvekombinationer. De giver badeværelset en lyshed, nåde og visuelt øge mængden af ​​et lille rum.

Særtræk funktion - fuld tætning. Stretch plast lærred er ikke i stand til at passere vand, hvilket er nyttigt, når oversvømmelse af naboerne ovenfor. Men der er ingen ventilation under spændingstøjet. Efter installationen vil kondensat ophobes, hvilket betyder, at skimmel vil blive vist. Det skal huskes, at på grund af trykforskellen under og over lærredet, vil den svinge, når døren åbnes, og når den opvarmes, kan den sænke. Dette kan undgås ved at installere ventilation af loftrummet.

Stretch loft med hætte

Spændingsstrukturen har sine egne egenskaber, der påvirker ventilationsinstallationsmønstret. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 • Bane de nødvendige kommunikation, sikre dem sikker.
 • Stræk lærredet.
 • Bestem placeringsstedet for ventilationsgitterne.
 • Fastgør slidbanen med lim, hvor åbningen til grillen er planlagt.
 • Når ringen holdes fast på lærredet, fjernes det overskydende materiale.
 • En ventilationsgitter er fastgjort i det resulterende hul.

Tvinget ventilation i strækloftet i badeværelset er monteret på en tidligere forberedt platform, da emhætten er for tung til strækstof. I øvrigt duplikerer installationen af ​​ventilatoren under spændingsloftet den ovenfor beskrevne.

Funktioner og højdepunkter i hætteinstallationen under lofter

Loftplade er den bedste ventilationsløsning til øområder. Denne variation har flere funktioner. Det vigtigste er, at arbejdsfladen er koncentreret i midten af ​​køkkenet. Den omfatter som regel:

 • rengøring;
 • komfur;
 • bordplade.

Loftshætte indeholder konstruktivt en kasse. Det er knyttet direkte til loftet, hvilket er en masse video skud. Moderne modeller af rør eller kanaler er designløsninger. På grund af denne tilgang belyser selv den sværeste tekniske opgave.

Udstødningsboks under strækloftet

Den dyreste vil koste en boks med ekstra funktionalitet. Dette kan være en fjernbetjening eller filterforurensningssensor.

Generelle oplysninger

Stretchloft eliminerer forskellige defekter. Dette direkte:

 • ruhed;
 • synlige ledninger
 • ventilationshætte.

Spændingsdesignet er egnet til værelser med høj luftfugtighed og et skarpt temperaturfald. Hvis ventilationen fungerer korrekt, kan du undgå negative konsekvenser, som f.eks. "Sænke" lærredet. Der kan opstå problemer med hævning eller stramning af stygge stykker udstyr. Sådanne fejl i loftdækslet forekommer ofte.

Der er to variationer af ventilation i rummet. Det er naturligt og kunstigt. Bunden og strækloftet mellem dem danner fri plads. Funktionelle funktioner i rummet fører ofte til dannelse af mug og mugg. I tilfælde af en temperaturforskel dannes kondensat på overfladen. Sådanne problemer opstår i badeværelset. Bakterier og mikroorganismer har negativ indflydelse på belægningens udseende og sundhed hos indbyggerne i hjemmet.

Sådanne problemer i badeværelset skal behandles i første fase. Sådan gør du det, fortæl dig næste.

Loftplade. Typer og funktioner

Hood - udstyr med forskelligt design og eksterne variationer. Enheden fungerer i to tilstande: recirkulation og luftfjernelse. Sidstnævnte tilstand fungerer i overensstemmelse med følgende princip. Forurenet luft ledes af apparatet ind i ventilationskanalen. Tilgangen er effektiv, som i fuldstændig luftrensning finder sted.

Med hensyn til omsætning er det en filtreringsfunktion. I dette tilfælde gælder ventilationsakslen ikke. Den rensede luft passerer gennem et kulstof (sommetider fedtfilter) og går så tilbage ind i lokalet.

Modeller, der arbejder efter princippet om genbrug, er opdelt i stationære og mobile. Sidstnævnte er meget mere bekvemt, da det er muligt at sænke dem til komfuret under tilberedningsprocessen. Derefter fjernes luftfjernelseselementet (rør eller beskyttelsesboks), hvilket sparer fri plads.

Design løsninger til sådanne enheder en enorm mængde. Skaller kommer i form af:

I et stort køkken eller badeværelse er der tosidige variationer og modeller med en usædvanlig kombination af rør.

Behovet for køkkenhætte

Tilberedningsprocessen ledsages af ubehagelige lugt, sod og dampe. Hvis der ikke er luftfjernelse, vil alt dette afregne på belægningens møbler eller overflader, hvilket vil ødelægge udseendet og reducere levetiden. Installation af systemet vil hjælpe med at eliminere potentielle problemer.

Hoods er kendetegnet ved følgende parametre:

 • ydeevne;
 • støj tal;
 • størrelse;
 • design.

Ifølge SNIP skal luften i køkkenet opdateres 12 gange om en time. For at fastlægge den krævede kapacitet bør mængden af ​​lokalerne multipliceres med denne figur. For at forstå, hvordan du gør dette, kan du bruge eksemplet. Antag, at køkkenområdet er 12 kvadratmeter. m., og lofthøjden med 2 m. Hvad vi har som resultat: 12x2x12 = 288 kubikmeter i timen. Denne indikator er enhedens ydeevne. Det er bedre at købe med en margen. Dette vil reducere støj.

Loftplade i køkkenet

Moderne kasse eller rør har sine fordele. For eksempel er deres støjniveau ikke mere end 50 dB. De stiligste modeller er præsenteret i rækken af ​​følgende mærker: Siemens, GAGGENAU, AEG. Deres tal er ikke højere end 44. Hvis du vælger en model fra økonomikategorien, varierer lydniveauet op til 70 dB.

Røret eller kanalen, hvor ventilatoren er placeret nær selve akslen, er lydløs. Det er praktisk og praktisk. Støj opstår kun ved passage af luftstrømmen gennem et specielt filter.

montering

Emhætten er monteret i enden efter montering i køkkenet eller badeværelset.

Meget vigtigt! Enheden skal være placeret mindst 55 cm fra kogepladen. Hvis der er en gaskomfur i rummet, så er afstanden i dette tilfælde 65 cm. Det er bedre at placere enheden på badeværelset med en reserve på 10-15 cm.

Installation indebærer brugen af ​​følgende værktøjer:

 • ankerbolte og dowels (medfølger);
 • Skruenøgle;
 • skruetrækker;
 • jordede stikkontakter.
Ventilation under strækloftet på badeværelset

Processen i sig selv er ikke svært, hvis man overholder finesserne og nuancerne.

Loftinstallation

Loftinstallation

Den første er installation af en ekstra stikkontakt med jordforbindelse. Den skal være placeret i nærheden af ​​emhætten. Yderligere markeringer er lavet under supporten. Gennem brugen af ​​perforatoren skal bores huller. Sekvensen er som følger:

 • fastgørelse af dowels eller ankre;
 • Fastgørelse af hættehuset med skruenøgler;
 • justering af kropsniveau strengt vandret.

I sidstnævnte tilfælde har emhætten specielle bolte til at justere den.

Rørinstallation til loftbelægning

Dernæst er kanalen monteret i loftet. For at gøre dette måles afstanden til ventilationsakslen. Kanalen skal strakkes og skæres til den ønskede længde. Gennem brug af fastgørelsesanordninger monteret i loftet. Klemmer kan bruges her. Ventilationsrøret er skjult ved hjælp af et ophængt eller ophængt loft.

Under installationen foretages der ofte en stor fejl: Lukning af ventilationskanalen nær loftet i køkkenet med et udstødningsrør. Dette fører til, at omsætningen er forstyrret i rummet.

Luftkanalen er forbundet med ventilationsakslens øverste del. Den nederste tjener som et dekorativt gitter. Rørets ende er fastgjort til selve apparatet eller til emhætten. Den bedste fiksering sikrer brugen af ​​fugemasse eller specielle klemmer. Efter dette:

 • hætten hænger;
 • forbinder til netværket;
 • en prøvekørsel sker.
Kanal gennem strækloftet

Anbefaling! Hvis rørledningen, der er fastgjort til loftet, har et stort antal bøjninger, forstyrres kvaliteten af ​​ventilationen. Gennemgang med hver tur sænkes med 5-10%.

Høj kvalitet hætte, gemt i en kasse, har altid en garanti. Det er bedre at købe enheder under loftet fra anerkendte producenter.

Ventilationsgitter og hætter til stræklofter og deres installation

Ventilationsgitter og ventilatorer i strækloft er nødvendige, når der installeres filmprodukter, der forstyrrer luftens naturlige cirkulation. På grund af opsamling af fugt og kondensat i loftrummet kan svampe og andre mikroorganismer aktivt udvikle sig. Ventilation i strækloftet giver frisk luft til strækstoffet og beskytter mod støbeform. Med stofstrækbelægninger er situationen noget anderledes. De har mikroporer, hvorigennem luften passerer godt, så der er ingen grund til at installere et ventilationssystem.

Når ventilation er nødvendig, strækker lofterne

Udstødning i strækloftet er kun nødvendigt, når der monteres filmbelægning i et rum med høj fugtighed eller temperaturændringer, f.eks. På et badeværelse eller i køkkenet. Dette skyldes filmens høje tæthed. Det forstyrrer ikke den naturlige ventilation af rummet bag spændingsfladen.

Hvis vi taler om PVC-produkter installeret i stuer med normal luftfugtighed og konstante temperaturer, er det ikke nødvendigt at bruge ventilationsgitter og ventilatorer. Dette gælder dog kun for huse med betongulve.

Hvis strækfilmen er monteret i en privat bygning med træbjælker og i et rum over hvilket der ikke er opvarmet loftsrum, hjælper ventilationsanordningen med at beskytte mod støbe og råt på bundloftet. Hvad angår stofpanelerne, er de godt åndbare og anvendes ikke i badeværelset og i køkkenet, så du behøver ikke installere diffusorer i dem.

Det er vigtigt! I nogle tilfælde er det nødvendigt at installere ventilation i et rum med normal temperatur og fugtighed. Hvis sømene mellem panelerne og andre huller i bunden ikke er forseglet, kan filmen trækkes ind i loftrummet eller bulgen ved åbning og lukning af vinduer og døre i rummet.

Typer af ventilation i hævede lofter

Loftventilation kan være naturlig og kunstig. Begge systemer arbejder efter et andet princip og anvendes i en bestemt situation. Lad os se nærmere på apparatets ordning og aktivitetsprincippet for et naturligt og tvungen ventilationssystem i et spændingsloft.

Princippet om drift og ordningen med tvungen ventilation

Tvinget eller kunstig ventilation arbejder med en motor diffusor. Dette er den største forskel fra det naturlige system, hvor trykket og temperaturen af ​​luften er inde i rummet og i miljøet. I kunstige anordninger tilvejebringes trækkraft af en arbejdsanordning. Når den er slukket, er der ingen luftcirkulation.

Ventilation i strækloftet i badeværelset gøres ofte præcist på princippet om et tvunget system. Det beskytter godt loftrummet fra at skabe negativt eller for højt tryk, hvilket fører til fremspring eller tilbagetrækning af belægningen. Derudover fjerner enheder, der arbejder med elektricitet, hurtigt og effektivt den fugtige luft fra rummet, end at beskytte overfladen mod udseendet af skimmel og råd.

Princippet om drift og ordningen for naturlig ventilation

Ventilationsgaller til hængende lofter betragtes som en del af et rums naturlige ventilationssystem. Princippet om drift af sådanne systemer er baseret på, at den opvarmede luft altid bevæger sig op gennem ventilationskanalerne og selv er fjernet fra lokalerne, hvorfor installation af tvangsventilatorer ikke er nødvendig.

Det er vigtigt! Ventilationsgitter alene er ikke nok til at oprette et system. Værelset skal anbringes ventilationskanaler, og huset er udstyret med specielle luftledende miner.

Du skal tænke på forhånd, hvor installationen af ​​ventilationsgitter i loftet skal udføres. Dette skyldes det forhold, at bunden til diffusorer skal fremstilles inden installationen af ​​spændingsfilmen. Platformen er lavet af et stykke gipsvæg eller krydsfiner. Dens dimensioner skal lidt overstige gitterets størrelse. Monteret bund i samme plan med det fremtidige loftdæksel. For at gøre dette er det fastgjort til basen på perforerede eller justerbare bøjler.

I nogle tilfælde er det nødvendigt at installere diffusorer i et boligområde med normale fugtighedsprocesser. Hvis overlapningen er uhindret, skaber gitteret det samme lufttryk i rummet og pladsen bag spændingsfladen. Som et resultat, kan lærredet ikke trække sig eller bøje sig, når du åbner døre og vinduer i rummet.

Typer af ventilationsgitter til lofter

Alle diffusorer er opdelt i forsyning og udstødning. Gitteret er udstyret med persienner, der styrer luftstrømmen i den rigtige retning.

Afhængigt af udformningen af ​​gitteret er:

Ofte er de lavet af letmetal eller plastik. Produktets dimensioner kan variere og vælges afhængigt af rummets dimensioner og dets formål. Mindstemålene er 225x225 mm, og de maksimale mål er 1050x1050 mm. I luftkanaler anvendes normalt produkter af mellemstørrelse, hvilket svarer til kanalens tværsnit. Produktet er fastgjort med skruer til luftkanalen og om nødvendigt malet i loftets farve.

Installationsvejledning til ventilationsgitter

Før installation af spændingsloftet under bundloftet lægge ingeniørkommunikation, især luftkanaler. Gitter er monteret efter installation af en polyvinylchloridfilmprodukt.

Arbejdet udføres i denne rækkefølge:

 1. Først skal du forberede platformen til gitteret af krydsfiner eller gipsvæg. Bundskåret i form og dimensioner af diffusoren med et lille tillæg på 2-3 cm rundt om omkredsen. Kanterne af baserne rengøres omhyggeligt fra græsser, og hjørnerne er afrundede, så de ikke beskadiger lærredet.
 2. På stedet for den foreslåede montering af gitteret på basisfladen på dykker og skruer eller på ankre hænger suspensioner.
 3. Bunden er skruet på platformen. Til fastsættelse af brugskruer. Det er vigtigt at justere bundens højde, således at den er nøjagtigt i samme plan med filmbelægningen. For at gøre dette skal du bruge et laser- eller bygningsniveau.
 4. Monteret spændedæksel.
 5. Gennem lærredet forsigtigt sonde den installerede base. Plastbeskyttelsesringe limes på dette tidspunkt. Til fastgørelse brug en speciel lim, der ikke indeholder opløsningsmidler til PVC aggressiv. Ringen beskytter filmen mod at sprede sig efter at have skåret gennem hullet under enheden.
 6. Kluden inde i slidbanen skæres omhyggeligt med en brevpapirkniv. Overskydende materiale fjernes.
 7. En diffusor indsættes i hullet og er fastgjort til platformen med clips.

Installation af ventilator i loftet

Installation af ventilationsanordningen udføres på samme måde som installation af gitter. For det første bygges platforme under enheden på bundloftet, der er i samme plan som strækloftet. Også i det indledende trin lægges der luftkanaler, og der installeres elektriske netværk, som vil drive enheden. Forud for installationen af ​​nettet kontrolleres funktionsdygtigheden af ​​diffusoren og de ledede ledninger.

Efter montering af filmen og skæring af hullet på bunden er instrumentmotoren installeret. For at fastgøre diffusoren må du ikke bruge klemmer og skruer. Da de skal skrues i bunden gennem spændedækslet, er dette sted limet for at beskytte kluden mod at sprede sig.

Mulige konsekvenser i mangel af ventilation

Fraværet af gitter i strækloftet, som er installeret i et rum med temperatur ekstremer og høj luftfugtighed, kan resultere i forme på bundloftet. En svamp, som hele tiden lever i et hus eller en lejlighed, kan betydeligt svække sundheden hos småbørn, ældre og alle dem, der har svækket immunforsvar. Beviste, at skimmelsvamp er skyldige for hyppige respiratoriske sygdomme, onkologi, allergiske reaktioner og kvælning.

Hvis diffusorer er fraværende i et hus med trægulve, kan der i tillæg til skader for husholdningerne forårsage skade på bygningskonstruktioner af træ. Rotten og svampen ødelægger hurtigt lejebjælkerne på grund af, hvad de ikke udfører deres funktioner og kræver udskiftning.

Tip! Glem ikke, at den øgede fugtighed i badeværelset også beskytter installationen af ​​ventilation under spændingsloftet. På grund af denne fugtige varme luft fjernes naturligvis fra rummet, uden at have tid til at komme ind i loftrummet.

Selv i et rum med normal luftfugtighed og temperatur kan fraværet af luftcirkulation i rummet bag spændingsfilmen forårsage mange negative fænomener. Så, når luften rummer i den kolde årstid, vil den varme luft bag filmen føre til et fremspring af loftoverfladen. Og når dørene åbnes i et rum med lukkede vinduer, vil der blive skabt et meget stort tryk, hvilket kan føre til, at filmen trækkes ind i bundfladen.

Som du kan se, bør installationen af ​​naturlig og kunstig ventilation i en filmoverflade ikke forsømmes, da diffusorer beskytter dit hjem og interiør fra mange uønskede fænomener.

Hætter og ventilationsgitter til hængende loft og deres installation

Der er to typer spændeklæder - stof og film. Den første af dem er kendetegnet ved en porøs struktur, så de lader luft og damp godt gennem. Den anden belægning er kendetegnet ved høj lufttætthed og lav dampgennemtrængelighed, hvilket fører til dårlig ventilation af loft og loftrum. På grund af dette kan kondens opsamles i et fugtigt rum eller på et sted med temperaturændringer på grund af et strakt loft. Vandfældning på bundloftet forårsager skimmel og råd. Ventilation i strækloftet løser dette problem.

Når ventilation er nødvendig, strækker lofterne

Loftventilation i strækloftets systemer er kun nødvendig, hvis der anvendes filmbelægninger, der er meget lufttætte og tillader ikke luft ind i loftrummet. Hvis PVC belægning er installeret i et rum med normal luftfugtighed, betongulve og fravær af temperatur falder, er ventilationsgitterne ikke nødvendige, da det bliver tørt i rummet bag loftet.

Hvis vi taler om et privat hus med trægulve og en uopvarmet loftsrum, hjælper ventilationen med at beskytte træstrukturen mod udseendet af skimmel og råd. Desuden er det nødvendigt at installere ventilation i filmstrækloftet, når det er installeret i køkkenet, badeværelset eller badeværelset, hvor der er høj luftfugtighed og temperaturændringer.

Det er vigtigt! Stofbelægninger installeres normalt i stuer uden våde processer. Disse dåser passerer luften godt, så det er ikke nødvendigt at installere ventilation selv i et hus med trægulve.

Typer af ventilation i hævede lofter

Der er følgende typer ventilation i lofterne i loftet:

Der er betydelige forskelle i princippet om drift af disse systemer, så vi overvejer dem mere detaljeret.

Ordningen og princippet om drift af tvungen ventilation

Det kunstige ventilationssystem adskiller sig fra det naturlige ved, at en ventilator med en elektrisk motor bruges til at skabe luftstrøm. Det vil sige, at det ikke er forskellen mellem temperatur og tryk inden for og uden for det rum, der er ansvarligt for arbejdsenheden.

Ved opbygning af en tvungen ventilationsdæmpning er meget stærkere, så hooden i strækloftet skal indstilles i overensstemmelse med alle regler. Hvis ventilationssystemet trykkes ned, vil det være på grund af overdreven eller negativt tryk, at nettet bliver trukket ind i loftrummet, eller omvendt vil belægningen blæse op, og effekten af ​​loftet vil blive skabt.

Det er vigtigt! Effekten af ​​udbulning eller trække spændedækslet sker også med konstruktioner uden ventilationssystemer. Dette sker, hvis leddene mellem gulvpladerne og andre huller i bundloftet ikke forsegles forsigtigt.

Ordningen og princippet om drift af naturlig ventilation

Principperne for drift af naturlig ventilation er baseret på, at varm luft altid stiger, derfor er der ikke behov for yderligere anordninger til bevægelse af luftstrømmen. Det er nok at udstyre ventilationsaksler og lufttilførselskanaler.

Installationen af ​​ventilationsgitterne i strækloftet skal på forhånd udtænkes, for der er en krydsfinerplatform forberedt til gitteret før installationen af ​​nettet. Platformen skal overholde hoodens konfiguration og dimensioner. Den er monteret på samme niveau som spændbelægningen.

Nogle gange er ventilationsgitterne fastgjort ikke til ventilation af loftloftet, men at skabe det samme lufttryk i rummet og bag strækloftet. Dette vil beskytte mod at trække belægningen ind i loftloftet eller mod dets fremspring.

Advarsel! Til fastgørelse af platformen på bundloftet ved hjælp af direkte suspensioner eller justerbare beslag.

Typer af ventilationsgitter til lofter

Ventilationsgitter til lofter er udstødning og indtag. Hvert af disse systemer har blinds, der giver dig mulighed for at styre luftstrømmen i den rigtige retning.

Derudover er alle gitter inddelt i følgende typer:

De mest bekvemme metal- og plastprodukter. Deres dimensioner starter fra 22,5x22,5 cm og slutter med parametrene 105x105 cm. De bruger oftest gitter på 60x60 cm. Selvlukkende skruer bruges til at fastgøre diffusoren til kanalen. For at matche nettet med en spændingsbelægning er produktet malet med indvendige maling.

Installationsvejledning til ventilationsgitter

Hvis der er planlagt luftkanaler til at blive lagt, gøres dette før installation af spændedækslet. Efter installation af strækloftet er ventilationsgitterne installeret i følgende rækkefølge:

 1. Under lærredet er der tidligere installeret platform.
 2. Fra oven på et dæksel indsæt en projektorring. Produktet skal være tæt og limet til filmen langs hele omkredsen.
 3. Lerret inde i ringen skæres af en brevpapirkniv. Overskydende materiale fjernes før bypasset.
 4. Montering af diffusoren.

Installation af ventilator i loftet

Forsøvet ventilation i et strækloft i et badeværelse eller andet rum med høj luftfugtighed er monteret på samme måde som en konventionel ventilationsgitter, det vil sige en platform lavet af krydsfiner monteres under enheden på bundloftet. Forskellen ligger i, at kanalen lægges fra selve enheden, som skal være helt forseglet.

Det er vigtigt! Når skruerne skrues gennem spændekluden fra den indlejrede del til motoren, er deres installationssteder nødvendigvis limet. Dette beskytter spændedækslet mod beskadigelse.

Mulige konsekvenser i mangel af ventilation

Hvis du ikke laver ventilationsgitterne i filmbelægningen, er den mest farlige konsekvens, der følger, dannelsen af ​​mug i loftrummet. Mold i huset forårsager hyppige sygdomme hos børn, allergiske reaktioner og forværring af husstandens trivsel.

Øget fugtighed i loftet, varm luft, mangel på lys - alle disse er gunstige betingelser for udvikling af svampe mikroorganismer. Trægulvkonstruktioner under sådanne forhold kan beskadige ikke kun formen, men også rot. Fra dette design mister de hurtigt deres styrke og kommer i en uegnet tilstand.

Advarsel! God ventilation af loftet er ikke mindre vigtigt end installation af ventilation under et loft. Kun i forhold til god naturlig ventilation af rummet vil det være muligt at slippe af med overskydende fugt i rummet og bag loftet.

Sænkning af loftet er en anden uønsket konsekvens af manglen på ventilation. Dette skyldes det faktum, at luftens temperatur i rummet og bag loftet er anderledes. Som et resultat kan belægningen sænke eller trække sig ind i loftrummet. Gitteret hjælper med at balancere lufttemperatur og tryk og løse problemet.

Udtræk til loftet: ø, køkken, indbygget (11 billeder)

En el-eller gaskomfur er et must-have tilbehør til køkkenet, men dets funktion indebærer uundgåeligt, at luften i rummet med lugt, damp og ofte sod, der sætter sig på alt omkring og ødelægger indretningen, rummets luftmiljø, selv efter at apparatet er slukket. Derfor kræver brug af køkkenfliser installation af ekstra udstyr til fjernelse af forurenet luft eller rengøringsudsugning.

Den beskedne størrelse af små køkkener gør det nødvendigt at installere kogeplader i et af hjørnerne af rummet eller langs væggen, tæt sammen med vasken og bordpladen. Tidligere var minimalisme i udformningen af ​​køkkenudstyr, som ikke blev betragtet som et element af indretning, til fordel for dette. Emhætten med et sådant arrangement af enheden blev fastgjort til væggen over ovnen og tiltrak heller ikke opmærksomhed på grund af forfining af ydeevne.

Køkkener i lejlighedskomplekser af moderne projekter, især i private boliger, er mere rummelige, ofte kombineret med en spisestue og med et areal på mere end 20 kvadratmeter. giver dig mulighed for at placere komfuret, vask og bordplade i midten af ​​rummet uden at ofre funktionalitet, ikke kun udvide adgangen til dem, men også ved hjælp af moderne design tilbehør til at dekorere rummet.

Et sådant arrangement af komfuret i køkkenet ligner en ø, og derfor er hooden med dette arrangement af køkkenindretningen kaldt økologisk.

Lad os overveje mere detaljeret, hvad loftøens hætte er og nuancer i forbindelse med installation og drift.

Hvad er en lofthætte

Når du placerer komfuret i midten af ​​rummet, skal udstødningsanordningen fastgøres til loftets understøtningsgrundlag, hvorfor enhedens definition er loft (øsbaseret, idet der tages hensyn til den visuelle opfattelse af placeringen i arbejdsområdet "ø"). Definitionen af ​​"center" bør ikke tages bogstaveligt - loftet kan monteres i loftet i en del af lokalet, hvor ovnen vil blive installeret. Island hætter, ud over funktionalitet, bærer en æstetisk belastning, da de har et dekorativt design. Til fremstilling af loftudstødningsanordninger, emaljeret eller rustfrit stål anvendes aluminiumlegeringer, hærdet glas og plast i forskellige kombinationer, med eller uden lakering.

Det er vigtigt! Vægten af ​​produktet afhænger af materialets ydeevne, størrelse og konfiguration, sjældent mindre end 20 kg. Derfor er installationen af ​​enheden på rammeisoleringen ikke gyldig - kun på understøtningsgrundlaget af loftet og med tilstrækkelig styrkeegenskaber.

Loft udstødningsmuligheder

Ud over materialet og udformningen af ​​udførelsen, hvis varianter er talrige, adskiller hoodene sig i de følgende parametre.

Princippet om drift

Loftet hætter er opdelt i omledning, recirkulation og universal.

Udluftningsudtræk kræver installation af en udluftning eller tilslutning til en fælles ventilationskanal. Sådanne typer enheder er som regel kun udstyret med grove filtre (fedtfangere) for at beskytte ventilatoren mod fedtindskud.

Recirkulationsudstødningsanordningen modtager luften med damp fra kogepladen, renser den med et filtersystem og returnerer det til rummiljøet. Disse designs kræver ikke en udløbskanal til drift. Desuden kan recirkulationsindretninger være stationær eller mobil udførelse. Det mobile design gør det muligt at justere manuelt til den optimale position (højde) på emhætten over kogepladen.

Kombineret udstødning kan fungere i begge tilstande - udledningen af ​​forurenet luft til ydersiden gennem kanalen eller dens rengøring og vender tilbage til rummet.

Dimensioner

Dimensionerne af de fremstillede indretninger består af kombinationer af følgende værdier: 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100 og 120 cm. Et lille trin af de fremstillede dimensioner og flere typer format giver dig mulighed for at vælge emhætten, der passer bedst til komfurets størrelse.

magt

Denne parameter kaldes også ydelse, den måles i m kubik / time og angiver, hvor meget luft der kan passere gennem enheden pr. Tidsenhed. Effekten af ​​udstødningsaggregater beregnet til husholdningsbrug er betydelig og ligger i området fra 500 til 1500 kubikmeter / time, da den er designet til rummelige værelser.

Luften i køkkenet i en time skal opdateres 12 gange (størrelsen af ​​luftudvekslingen), så den nødvendige hætteffekt ved køb bestemmes ved at gange mængden af ​​køkkenet i kubikmeter med 12. For en mere præcis beregning skal du trække mængden af ​​møbler i rummet.

Støjniveau

Støj, der ikke skaber ubehagelige forhold for mennesker, bør ikke overstige 40 dB. Støjniveauet under drift af kraftige hætter kan nå 80 dB, men denne værdi svarer til den maksimale ydeevne, hvor behovet sjældent opstår. Hvis køkkenet har brug for hyppig intensiv luftfjernelse, er det nødvendigt at overveje muligheden for at installere enheden i huset med lydisolering eller under det hængende lofts skal med udgang til luftindtaget.

Grade yderligere muligheder

Afhængigt af klassen af ​​ydeevne kan hooden udstyres med forskellige muligheder, der øger brugervenligheden og komforten i opholdet i køkkenets arbejdsområde:

 • automatisk tændt, når kogepladen er aktiveret;
 • Automatisk styring af strømmen - Ændring i intensiteten af ​​arbejdet (svagt, medium, stærkt) for at matche tilstanden til fjernelse eller rensning af graden af ​​luftforurening;
 • evnen til at programmere enheden til at tænde med jævne mellemrum med et angivet tidsinterval
 • indbyggede lys for nem brug af arbejdsområdet;
 • en sensor af tilstanden af ​​filtre til rettidig udskiftning af filtreringselementer;
 • fjernbetjening;
 • resterende tilbagetrækning - fortsat brug af emhætten i et bestemt tidsrum efter, at kogepladen er slået fra.

Optælling af ekstra muligheder kan være meget lang, da mulighederne for moderne elektronik og automatisering er meget brede. Naturligvis, jo højere udstyrsklasse, desto dyrere vil det være.

Installation af øen hætte

Sværhedsgraden ved at installere en øshætte afhænger af driftsprincippet. Installation af recirkulationsanordningen er helt i stand til en hjemmeproducent med installationsfærdigheder med de nødvendige værktøjer. Tilslutning af hætte til ventilationskanalen eller installation af kanalen i dette tilfælde er ikke påkrævet, og installationen reduceres til at udføre installationen i overensstemmelse med brugsanvisningen - forudsat at loftbunden har tilstrækkelig styrke.

Hvis emhætten monteres, så øges den nødvendige mængde arbejde i forbindelse med tilslutning af enheden til ventilationskanalen betydeligt. Derfor, hvis der ikke er nogen erfaring med at udføre denne type installation, er det bedre at søge hjælp fra fagfolk. Men kendskab til rækkefølge af operationer vil hjælpe med at kontrollere installationen:

 • Den nøjagtige placering af kogepladen er markeret på gulvet, hvis kontur er lodret overført til loftet ved hjælp af en byggeplads;
 • På loftet, under hensyntagen til den allerede markerede markering, anvendes også risikoen for fastgørelse af udvinding platformen, og installationshullerne bores over dem;
 • Strømkablet og luftkanalen føres til platformens installationssted (med returventil for at forhindre luft i at komme ind i lokalet udenfor);
 • platformen er fastgjort gennem hullerne i loftet, og monteringsforbindelser med emhætten er fastgjort til den;
 • Afstanden fra kogepladen til luftindtaget skal mindst være 60 cm over det elektriske varmepanel og mindst 70 cm over gasen 1;
 • Ved hjælp af et bobleniveau og justeringsskruer indstilles luftindtagets vandrette plan
 • udstødningsrøret og strømforsyningen er forbundet med hætte;
 • monteret dekorative shell-casing.

Det er vigtigt! Enheden skal have en separat strømforsyning med automatisk kortslutning og kortslutning.

Fordele og ulemper ved lofthætte

Som med enhver enhed har udstødningsanordningen fordele og ulemper.

 • effektivt at sikre overholdelse af luftparametre i køkkenet med sanitære krav
 • øge holdbarheden af ​​køkkenet
 • højt niveau af dekorative præstationer
 • installationens virkelighed på en hvilken som helst del af loftet
 • Mulighed for drift uden luftudluftning.
 • høje omkostninger ved enheden (fra 30 tusinde rubler);
 • ret højt støjniveau
 • høje omkostninger ved filterelementer;
 • det uundgåelige at afmontere det nedhængte loft, når der repareres udstødningshætte design.

konklusion

Loftplade til moderne køkkener - En effektiv enhed, nyttig, yderst æstetisk ydeevne, men ret dyrt. Men man bør tage højde for graden af ​​efterspørgsel efter denne enhed - dens anvendelse er rationel kun i rummelige køkkener med højt til loftet. I andre køkkener vil den sædvanlige udvinding af væglayoutet og en streng, men æstetisk ydelse, som koster flere gange mindre og endda er i stand til at lave med egne hænder, helt klare opgaven med at fjerne forurenet luft fra ovnen.

Derfor skal installationen af ​​emhætten lige under loftet ikke blive en ende i sig selv for enhver pris - i et trangt køkken vil det være en hindring, og i en ret rummelig vil din holdning til prisen blive roligere.