Lydisolering loft

I dag er det næsten umuligt at finde en sådan type huse, hvilket ville have fremragende støjisolering af kvalitet. "Tynde" steder er i murstenhuse, monolitiske og selvfølgelig paneler og blokke. Så problemet med lydisolering af gulve mellem gulve er ret alvorligt. Der er ikke noget overraskende i, at klager over naboer på toppen udgør 70% af klagerne om støj generelt.

Ordningen med lydisolering af loftet.

Det største problem er "stød" støj, der stammer fra de mekaniske virkninger af genstande på gulvet. I de fleste tilfælde stammer denne støj fra, at folk bare går på gulvet eller flytter møbler. Sådan støj er helt naturlig, og den kan derfor på ingen måde reguleres på tidspunktet for dagen eller lydstyrken. I denne henseende er lydisolering af loftet fra støjen støj et vigtigt spørgsmål, og det kan implementeres fuldt ud med egne hænder.

For at støjen fra oven ikke forårsager ulejlighed, skal der installeres et ekstra loft, og der skal lægges et lydtæt materiale mellem det og arkene.

Til disse formål anvendes: hæftefiberglas, reedplade, celluloseuld, ildsted, polyurethanskumblokke, kokosfibre og andre materialer. Sådanne materialer beskytter mod støjen perfekt, da de effektivt absorberer lyd. Lydisolering af loftet kan udføres på forskellige måder. Til dette kan du bruge en række forskellige materialer.

Forberedende arbejde før støjisolering

Skema støj isolering loft.

Inden du installerer støjisoleringsloftet, skal du udføre en række forberedende arbejder. Først og fremmest skal du slippe af med alle uregelmæssigheder og revner, det vil være hensigtsmæssigt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel. Nogle gange mellem loftpladerne er der slots, der er klogt forklædt med et byggemateriale. Det er svært at se sådanne huller, men de er ofte de vigtigste ledere af støj. Sådanne huller og sømme skal forsegles forsigtigt med tætningsmiddel, eller du kan bruge skum. Dette vil maksimere lydisoleringsegenskaberne i loftet og redde dig helt fra støj.

For at isoleringen i lejligheden skal være så effektiv som muligt, skal du installere rullet isolering. Til installation af sådan isolering anvendes speciel lim, som er universel til alle overflader. Normalt er et lag af isolering nok, men hvis naboerne på toppen er for støjende, så kan et andet lag være nødvendigt. For at gøre dette skal du bruge følgende effektive metode. Et lag af en anden isolator lægges, så er en ramme lavet af specielle lameller, og så skal du lave en vendende søm. Derefter vil isoleringen i rummet ikke længere forårsage klager.

Lydisolering fra støjen støj: akustiske lofter

Lydisolering skema af træ og beton loft.

En af de mest effektive måder at håndtere støjstøj på er at installere et akustisk loft. Strukturen bestående af laths og suspensioner skal fastgøres til loftoverfladen. Derefter skal der i de frie celler anbringes støjabsorberende plader (sådant materiale er normalt fremstillet af glasfiber eller mineralfiber). Lydisolering på denne måde har den fordel, at det anvendte materiale er brandsikkert, det absorberer ikke fugt, og lydisoleringskvaliteten er meget høj. Ikke så længe siden var der mulighed for at købe akustiske stræklofter, men det er bedre at overlade installationen af ​​denne type loft til fagfolk. Støjniveauet i sådanne lofter reduceres ved brug af perforeret stof.

Dette loftbelægning er et sømløst mikroperforeret stof, mens perforeringen selv ikke er synlig. Det skal bemærkes, at sådanne lofter ikke kun har fremragende lydisoleringsegenskaber, men også perfekt udglatte alle de eksisterende uregelmæssigheder. Installation af et sådant loft giver ikke meget problemer.

For at udføre denne installation skal du købe følgende værktøjer:

 • byggestige;
 • skære maskine;
 • miter sav;
 • stiksave;
 • vandstand.

Lydisolering fra støjen støj: hæmmede lofter

Til lydisolering kan du installere et ophængt loft, hvor plader af gipsplader anvendes som gulve. Det er nemt at installere sådanne loftsbeklædning, professionel hjælp er ikke nødvendig, hvilket er hovedårsagen til deres popularitet. Ved hjælp af en speciel lim er en membran limet til loftet, så er rammen installeret ved hjælp af beslag og profiler, hvor det støjabsorberende materiale er placeret. I sidste fase bør der være faste plader af gipsvæg. Lydisolering fra støjen støj ved installation af et hæftet loft er meget effektivt, det må tilføjes, at denne metode ikke kræver betydelige finansielle omkostninger.

Lydisoleringsplan af et betonloft.

Det er muligt at montere et hemmedloft på lignende måde, forskellen mellem montering og hængende loft er, at det er nødvendigt at bruge profiler og stænger, de skal rettes direkte til loftet. Denne mulighed er fantastisk til værelser med lave lofter, lydisolering, som ofte efterlader meget at ønske. Mange lider af støj fra støjen, og retting er ikke svært.

For at installere et sådant loftdæksel kræves følgende værktøjer:

 • puncheren med en støvopsamler;
 • skruetrækker;
 • stiksave;
 • kontor kniv;
 • saks til metal.

Lydisolering fra støjen: korklofter

Hvis du har brug for lydisolering, er installationen af ​​korkloft en af ​​de mest egnede muligheder. Høje lydsikre egenskaber ved sådanne loftsbeklædning forklares af en særlig molekylær struktur af materialet og dets porøse struktur. Et sådant loftbelægning kræver ikke tidskrævende pleje, det er ikke svært at holde det rent. Naturkork mister ikke sine egenskaber i et helt århundrede, så dette valg er rentabelt og meget praktisk. Det skal bemærkes, at lydisoleringen fra støjstøj kun er af høj kvalitet, hvis du vælger materialer af høj kvalitet.

Til installation skal du bruge følgende værktøjer:

 • et sæt rasps;
 • bygning roulette;
 • multi detektor

Mineraluldsisoleringskort til loft

Ordningen med lydisolering gipsplankloft.

Mineraluldplader har fremragende lydisoleringskvaliteter. Lofter lavet ved brug af sådanne plader beskytter pålideligt mod støjen. Det er tilstrækkeligt at sige, at støjabsorptionskoefficienten er 90%. Tiltræk og det faktum, at installationsteknologien er meget enkel: Til loftet skal fastgøres korrekt lavet ramme konstruktion, som derefter er tilstoppet med mineraluldplader. Så rammekonstruktionen er beklædt på den sædvanlige måde med gipspladematerialer. Efterfølgende efterbehandling af et sådant loft kan være enhver (du kan limte tapetet, anvende gips, maling).

For at opnå en effektiv støjisolering passer denne metode perfekt, men der er også nogle vanskeligheder. Tykkelsen af ​​dette design kan overstige 17 cm, og dette skjuler i høj grad loftets højde. Derfor er de eneste ulemper ved sådanne loftfliser besværlig og lav miljøvenlighed, så du bør ikke installere dem i værelser med lave lofter. I alle andre tilfælde er effektiviteten af ​​dette loft meget højt. Efter at have brugt en dag at installere et sådant loftdække, er der ingen tvivl om, at støj fra naboerne herover aldrig bliver en alvorlig grund til bekymring. Installation af sådanne lofter er meget simpelt, da pladerne let kan skæres og sammenføjes. Lydisolering fra støjstøj med denne metode er yderst effektiv.

Ved køb af støjisoleringsmaterialer skal der tages højde for deres tykkelse og størrelsen på det rum, hvor installationen finder sted. Præference bør gives til tynde, men højkvalitets og effektive materialer, så isoleringen vil være af høj kvalitet.

Til installation skal du bruge:

 • lim til mineraluld;
 • saks til metal;
 • kontorkniv.

Andre måder at lydisoleringsloft på

Byggemarkedet i dag er fyldt med alle nye materialer, der er effektive til lydisolering og eliminerer støj ovenfra. Således er det i dag muligt at lave ikke blot en bestemt type loft, men også et omfattende lydisoleringssystem. Fordelene ved et sådant system er, at det ikke indeholder en, men flere støjisoleringsmaterialer. For eksempel kan du lave følgende lydisoleringssystem: Læg en membran med lignende egenskaber sammen med lydabsorberende plader. Absorptionsniveauet med denne mulighed vil stige betydeligt.

I dag er der også specielle lydisoleringsplader, der er installeret i loftet af enhver art. Fordelen ved denne metode er, at ikke kun chok fra toppen absorberes, men støj, der produceres i selve rummet, neutraliseres også.

Ved hjælp af en af ​​ovenstående metoder kan du glemme de irriterende lyde af naboer ovenfor. Det skal bemærkes, at rettidig lydisolering af lofter er nødvendig ikke kun for komfort, men også for at bevare en sund psyke. Regelmæssige slag fra oven påvirker en persons mentale tilstand langt fra den mest positive måde, især i tilfælde, hvor folk kommer træt fra arbejde og vil hvile, og fra naboerne begyndte at skifte møbler. Derfor bør man ikke spilde tid, men gå til byggemarkedet, vælge de mest egnede materialer, og fortsæt til arbejde. Der bruges meget lidt tid på installationen, og hvis hele familien gør arbejdet, så går det endnu hurtigere, og der bliver ikke mere støj.

Lydisolering af interfloor overlapninger

Hvis du havde tid til at læse noget om lydisoleringsklædning, bemærkede du, at isoleringslydisoleringsindekset Rw med alle dets plus og minus er givet som den vigtigste akustiske karakteristik ved bygningskonstruktioner. Den kendsgerning, at der for en konstruktion af interfloorstrukturer i konstruktionsdokumentationen også introduceres en anden lydisoleringsindikator - indekset for det reducerede niveau af støjstøj Lnw indikerer, at problemet med at tilvejebringe den nødvendige lydisolering af gulve er kompliceret mindst to gange. Dette bekræftes af praksis - ifølge statistikker kan mere end halvdelen af ​​beboernes klager over øget støj kategoriseres som "støj fra naboerne ovenfor", grunden til hvilket utilstrækkeligt niveau af isolering af gulve.

Forordninger for lydisolering af gulve. Lydisolering egenskaber af de vigtigste eksisterende gulve

Det vigtigste reguleringsdokument vedrørende bygningernes lydisoleringsegenskaber er i øjeblikket den opdaterede udgave af SNiP-23-03-2003 "Beskyttelse mod støj". Ifølge denne SNiP bør indekset for luftbåren støjisolering ved overlapningen mellem to lejligheder ikke være lavere end Rw = 52 dB, og det reducerede støjeniveauindeks under overlapningen bør ikke overstige Lnw = 60 dB.

Mængden af ​​luftbåren lydisolering kræves er forholdsvis enkel. I massen med flere etager er dette problem længe løst ved fremstilling af præfabrikerede betonelementer eller implementering af monolitiske lofter med den krævede overfladetæthed og tykkelse.

For hule kerne armeret betonplader 220 mm tykke og vibropressede armerede betonplader 160 mm tykke, er isolationsindekset på ca. Rw = 52 dB kant.

Men for plader af strukturer med en tykkelse på 140 mm, hvoraf for eksempel en stor del af boligmassen blev rejst i Moskva, overstiger det luftbårne lydisoleringsindeks sjældent Rw = 51 dB. Og det er på trods af at SNiP'en, der blev introduceret i 1977, samt den nuværende SNiP, opdateret i 2012, sætter værdien af ​​det luftbårne lydisoleringsindeks ved at overlappe mindst Rw = 52 dB!

Under alle omstændigheder er lydisoleringsevnen af ​​strukturen i forhold til luftbåren støj dannet ved præfabricering af bygningselementer. Og hvis tætheden af ​​beton i fremstillingen ikke blev signifikant forstyrret, afhængigt af valget af en bestemt struktur, er det muligt at forudsige sin lydisolering med stor grad af tillid. Bygherrernes opgave inden for luftbåren lydisolering er at sikre, at der under bygningen af ​​en bygning ikke længere er forkælet af de mange huller mellem pladerne eller ufærdige teknologiske huller (f.eks. Under varmeledninger) i trægulve mellem husets lejligheder. I øjeblikket kan opførelsen af ​​"elit" monolitisk bolig kategori A tykkelse af interfloor strukturer nå op til 250 mm. Det luftbårne lydisoleringsindeks er lig med Rw = 55 dB og højere.

I dette tilfælde er det næppe muligt, når huset allerede er bygget, uden større omhyggelighed for at reducere tykkelsen af ​​lejepladerne. Således, hvis en god indikator for luftbåren lydisolering blev opnået under opførelsen af ​​et hus, så vil det sandsynligvis forblive det, i hvert fald i de kommende år (indtil dannelsen af ​​gennem revner).

Tilvejebringelse af den nødvendige isolering af støjstøj - en indikator for niveauet af reduceret støjen under overlapningen - situationen er meget værre. For det første, hvilken slags isolation vil blive opnået: dårlig eller god, er næsten helt bestemt på stedet af de direkte gerningsmænd, dvs. bygherrer. For det andet vil ingen garantere, at en ny lejer i den efterfølgende reparation ikke vil ødelægge den ekstra lydisolerede konstruktion over byggepladen og derved radikalt forringe isoleringen af ​​støjen.

Pointen er dette: mængden af ​​isolering af stødstøj, selv om den bestemmes af strukturens massivitet, selv om den ikke er på et halvanden meter tykt gulv (som kun er typisk for bombehytter), opfylder det stadig ikke lovkravene. For eksempel har den allerede nævnte monolitiske armeret betongulvtykkelse på 250 mm et reduceret støjeniveau på ca. Lnw = 74 dB. Denne værdi for en seriøs værdi opfylder ikke kravene i den nuværende SNiP, hvor niveauet af støjen på støjen ikke overstiger Lnw = 60 dB.

Det er nødvendigt at sige et par ord om selve standarden og metoden til vurdering af niveauet af støjen. Hvis væksten i Rw-indekset viser en forbedring af strukturens lydisoleringsegenskaber, så forbedrer situationen med hensyn til isoleringen af ​​støjen støj, hvis støjniveauet under overlapningen bliver mindre. Når der udføres akustiske test i et specielt kammer, installeres en såkaldt "poppel" maskine oven på overlapningen, som trænger på gulvet med specielt kalibrerede hammere med en given frekvens. Støjniveauet, der genereres af maskinen, målt i nedstrømsrummet (med ændringer af standardiseringen af ​​målinger) og repræsenteret af et enkelt tal kaldes det reducerede niveau af støjen. Således jo mindre dette indeks er, desto bedre er det akustiske design.

Øget isolering påvirker støj ved at overlappe fra det øvre rum (lydisoleringsgulve)

Hvis niveauet for isolering af luftbåren støj bestemmes primært af massiviteten og tykkelsen af ​​gulvpladen selv, så med hensyn til isolering af stødstøj, løses problemet altid ved hjælp af yderligere strukturer. Reduktionen af ​​støjeniveauet på støjen udføres enten ved hjælp af en anordning på bundpladen af ​​en yderligere gulvkonstruktion på en elastisk base, den såkaldte. "flydende gulv" eller ved hjælp af materialer med egne høje hastigheder for at reducere niveauet af støjen (linoleum, tæppe osv.) som gulvbelægning.

Forstærket betonplade med en tykkelse på 140 mm uden belægning har et indeks for det reducerede niveau af støjen i nærheden af ​​Lwn = 80 dB. I modsætning til den "manglende" til normen i tilfælde af to-decibel luftstøj, er forskellen med den maksimale tilladte værdi (Lwn = 60 dB) så meget som 20 dB. Dette svarer stort set til det tilfælde, hvor en nabo på toppen lagde keramiske fliser lige på loftet. I dette tilfælde kan man i det nederste rum høre alle bevægelser ovenfra.

Varianten, når et stykke parketgulv er anbragt på en plade uden lydisolerende foranstaltninger gennem et krydsfinerplader, tager stærkt andenpladsen på marskeden af ​​mareridt i de nedre naboer. Det skal bemærkes, at situationen med det meget brugte gulvbræt på markedet er meget bedre fra et akustisk synspunkt. Ifølge teknologien om at lægge mellem bunden (pladen) og pladen selv skal lægges elastisk lag. Afhængigt af lydisoleringsegenskaberne i det elastiske lag kan gode indikatorer opnås ud fra isolering af stødstøj. Ved anvendelse af det 8 mm tykke Akuflex-rullemateriale som et substrat for laminat med et støjisoleringsindeks, kan Lnw = 20 dB muliggøre en "streng i en streng" for at opfylde kravene til byggekoder (Lnw = 60 dB) i tilfælde af en armeret betonstruktur med en tykkelse på 160 mm.

Den mest effektive metode til at håndtere støjstøj i et træhus er imidlertid at anvende følgende konstruktion af et flydende gulv (figur 1). Et lag af elastisk støjisoleringsmateriale lægges på pladen, på toppen af ​​hvilken der er anbragt et udjævningsrør. I dette tilfælde skal det lydisolerende materiales kanter monteres på væggene omkring hele det omsluttede rums omkreds, så det ikke har stive forbindelser langs den såkaldte kontur. "lydbroer", hvis tilstedeværelse fører til en betydelig reduktion i gulvets lydisoleringseffekt.

Lydisolering loftet: hvordan man løser problemet

Støj fra oven - et af de mest almindelige problemer med lejligheder med dårlig lydisolering. Alle typer boliger: mursten, monolitisk, og især panel og blok, har et fælles problem - dårlig lydisolering af interpanellofter.

Typer af støj udbredelse gennem interfloor overlapning

Støj, der trænger gennem interfloor overlapningen, kan opdeles i to typer: luft og stød.

Disse typer af støj er forskellige på den måde, de akustisk påvirker overlapningen.

 • Højt lyde udsendes af lyd- og videoudstyr og musikinstrumenter, se den luftbårne støj. Lyden, der falder over overlapningen, forårsager svingninger i den, genudgives i rummet placeret på gulvet nedenfor.
 • Kilden til støjen støj er en mekanisk effekt på overlapningen. Grundlæggende er denne støj forårsaget af at gå eller flytte møbler, det vil sige handlinger, der ikke er lovligt reguleret på tidspunktet for dagen eller niveauet af støj. Hvis der under transmissionen af ​​luftbåren støj bliver en del af lydbølgen spredt, så bliver effekten af ​​støjstøjen helt overført til det nedre rum og påvirker desuden væggene støder op til den. Dette fænomen kaldes "indirekte lydoverførsel." Du kan evaluere det ved at sætte dit øre på væggene og gulvet. Rummets svage lydisolering skaber indtryk af, at støjen fra oven reflekteres fra væggene og gulvet i lejligheden.

Dette problem kan løses på tre måder:

 • Forbedre lydisolering i rummet, hvilket er en kilde til støj, det vil sige i lejligheden ovenfor.
 • Fuld eller delvis lydisolering af de beskyttede lokaler.
 • Brug af lydabsorptionsmetode.

Funktioner af enheden lydisolering i boliger af forskellige strukturelle typer

 • Praktisk set er den eneste måde at installere lydisolering på i panelhuse på, hvordan man kan lave en komplet lydisolering af en lejlighed - en arbejdspakke, der omfatter lydisolerende vægge, et loft og et gulv. Dette skyldes, at i panelbygninger er massiviteten af ​​vægge og interfloor overlappings næsten det samme. Denne kendsgerning er årsagen til den høje indirekte lydoverførsel fra lejligheden placeret ovenfra fra gulvene ned ad væggene. Derfor er det ikke nok i panelet til et enkelt lydisoleringsloft. Det er nødvendigt at lydisolere væggene og i de fleste tilfælde gulvet.
 • I boliger med tykke murvægge, men med relativt lette gulvkonstruktioner, kan billigere delvise lydisolering anvendes. I dette tilfælde kan enheden zukoizolyatsionnogo loft helt løse problemet, fordi lyden fra lysbygningsstrukturer (i dette tilfælde - gulve) er dårligt overført til tunge strukturer (vægge).
 • I monolitisk husbygningskonstruktion er situationen nøjagtigt det modsatte: Tunge interfloorskillevægge sameksisterer med lette indvendige skillevægge. Desuden er ydervæggene også lavet af lette materialer: for eksempel hul mursten eller skumbeton. Disse materialer har fremragende varmeisoleringsegenskaber, men er årsagen til indirekte transmission af lydbølger på ydervæggene.

For at reducere overførslen af ​​støj ovenfra i boliger af denne type anbefales det ikke at bringe indvendige skillevægge til loftet, hvilket efterlader et hul på 10-20 mm, som er fyldt med lydisolerende materiale og forseglet.

Men støj kommer ind i lejligheder ikke kun ovenfra, men også fra lejlighederne sidelæns. I sådanne tilfælde anbefales det at arrangere et lydisoleret loft og til at opbygge interne partitioner ved hjælp af ramteknologi for at opnå behagelige akustiske forhold.

Installation af metalrammer skal laves ved hjælp af lydisoleringsguideprofiler, hvis formål er at fjerne muligheden for at overføre støj fra gulvene til væggene.

Akustisk ophængt loftsinstallation

Installationen af ​​et akustisk ophængt loft er en fantastisk måde at forbedre lydisoleringen på i et rum i tilfælde, hvor der allerede er lavet reparationer, og der er intet ønske eller mulighed for at genoprette det.

Den afgørende faktor i effektiviteten af ​​denne metode er den indledende lofthøjde, som ikke må overstige tre meter. For alt for lavt loft er denne metode imidlertid ikke anvendelig, da tykkelsen af ​​en effektiv arbejdskonstruktion er 120-170 mm.

Installationen af ​​et lydisoleret loft er en tidskrævende og kompliceret proces, da alt arbejdet foregår øverst. På trods af dette er moderne teknologier og komponenter i det akustiske loft designet så grundigt, at det kan bygges uafhængigt.

De indbyggede elementer og trin i enheden suspenderet lydtæt loft:

 • Det første skridt er installationen af ​​lydisoleringsbeslag, der er nødvendige for at fastgøre konstruktionen af ​​det hængende loft med lydisolering til bygningens konvolut. Selv fastgøres ved hjælp af forankringer eller dowel-skruer gennem vibrationstæt monteringsenhed.
 • Guider lydsikre profiler er designet til at reducere den indirekte transmission af støj fra gulvet til væggens overflade. Profilerne er monteret på suspensionsernes understøtningsflader og derefter justeret med vandret niveau. Hovedprofilens længde skal være mindre end længden af ​​rummet med ca. 10 mm.
 • Lydisoleret materiale bruges til at fylde rummet mellem gulvet og det hængende loft. Dens formål er at absorbere støj fra oven og minimere indgangen til det nederste rum. Effektive lydisoleringsmaterialer - specielt lydisoleret mineraluld og glasfiber. Disse materialer har også fremragende varmeisoleringsegenskaber og modstandsdygtighed mod høje temperaturer. Disse omfatter: lydabsorberende mineraluldplader - Shumanet-BM, plader af stiftglasfiber - Shumanet-SK, ikke-brændbare lydabsorberende plader - Shumanet-EKO.
 • Det næste trin i akustikloftets anordning er fastgørelsen af ​​plader af gipsvæggen langs eller over de bærende profiler med selvlukkende skruer.

Dockplader af gipsvæg er kun tilladt på bæreprofilerne. For at forhindre dannelsen af ​​lydbroer skal man være opmærksom på, at styrprofilerne og gipspladerne ikke rører væggene. Vibrostek-M pakninger bruges til at forbinde elementerne i akustiske hæmmede lofter til væggene.

Se også video-tutorialen om, hvordan du laver lydisolering ved hjælp af et nedhængt loft:

Stræklofter for lydisolering i lejligheden

En fælles måde at reducere støj på i et rum er at installere lydisolerede stræklofter. Et luftgab danner mellem bundloftet og overfladen af ​​strækloftet, hvilket reducerer mængden af ​​støjintegrerende ovenfra, men kan ikke løse problemet helt. For at forbedre lydisoleringseffekten inden installation af strækloftet er bundfladen beklædt med lydisolerende materialer.

De mest effektive plader produceres 50 m tykke og lavet af mineraluld baseret på basaltfibre eller miljøvenligt stiftglasfiber. Disse materialer er kendetegnet ved fremragende lydabsorberende og lydisolerende egenskaber samt det næsten fuldstændige fravær af krympning. De hygiejniske egenskaber ved disse fibrøse materialer gør det muligt at anvende dem i alle boliger, offentlige bygninger, industribygninger, sundhedsfaciliteter og offentlige cateringfaciliteter.

I rum med høje lydniveauer anvendes Clipso akustiske stretchlofter.

Effekten af ​​øget lydisolering opnås ved at bruge et specielt mikroperforeret stof i akustikloftets konstruktion. 250 tusind mikron slag anvendes på dette stof pr. Kvadratmeter, som det er en ideel lydabsorberende membran.

Clipo akustiske loft system består af følgende elementer:

 • strækloft Clipso-akustik;
 • Clipso fastgørelse baguette, lavet af PVC af kompleks sektion;
 • lydabsorberende lag, til dannelsen af ​​hvilke pladerne anvendes "Shumanet-BM."

Dette loftsystem eliminerer helt lyd ekko og forbedrer rummets akustiske tilstand. Perfekt til fans af at lytte til musik og se fjernsyn i et rum med høj akustisk komfort. Bruges også i kontorer, konferencelokaler og andet kontorlokal med behovet for at optimere lydmiljøet.

Specifikationer for nogle lydisolerede materialer

 • Tecsound Gips S-panelet er et effektivt og let at installere lydisoleringsmateriale til brug i lysrammepartitioner og hængende loftsystemer. Det består af to lag: et gipspladerark, der spiller en dobbelt rolle - et hårdt lag og et færdigmateriale og en højstyrket, høj elastisk membran Tecsound. Dette materiale giver et ret godt niveau af isolering af luftbåren støj. Men hvis det ikke er nok - skal du også bruge minplitter, økologi, glasfiber af Rokvul, Isover, Parok, Knauf mærker, hvis tæthed skal være 40-60 g / kubikmeter.
 • Phone Star lydisolerede paneler er et materiale, der to gange vandt en statspris til innovation i byggebranchen i Tyskland. Til montering af disse paneler er maling eller montering af metalprofiler valgfri. De kan installeres manuelt, fastgjort direkte til loftet med Wolf specielle dowels, som har lave lydoverførselshastigheder og er bekvemme til installationsarbejde.
 • For tætningsforbindelser i lydisoleringssystemer af alle typer, bruger de enkeltkomponent vibrationstæt silikoneforsegling.

Der er en række materialer, der traditionelt anerkendes som den bedste lydisolering, som dog anvendes til lydisolering af loftet i lejligheden, anbefales ikke. Disse omfatter: kork (plug coating), skum, polyurethanskum, polyethylen skum. Dette forbud er også pålagt andre materialer med navne der begynder med "skum" og slutter med "-lon", "-foul", "-fom". Dette skyldes, at disse materialer giver fremragende lydisolering af lofter fra støjstøj og fungerer effektivt i gulvsystemer for at eliminere de lyde der stammer fra de trin og møbler, der flyttes. Men problemet med at håndtere luftbårne lydisolering er praktisk taget ikke løst.

Skumplader, klæbte direkte på væggen eller loftet, og derefter plasterede, bidrager ikke kun til at forbedre lydisoleringen af ​​den omgivende struktur, men kan tværtimod reducere den. Dette skyldes forekomsten af ​​resonansfænomener i mellemfrekvensområdet.

Priser på materialer til lydisolering loft

Du kan se den gennemsnitlige pris for materialer til loftet i artiklen i denne tabel (priser for Moskva):

Silence Club

Jeg læste hele sektionen. Er der ingen historier om succesfuld brug af lydisolerede strukturer? Hvis du har nogen, kan du dele din oplevelse.

Beslægtede dokumenter

Abonner på kommentarer Kommentarer (24)

https://boomdown.org/node/3821
Kommentar 20.
Et eksempel på en semi-succesrig mulighed
Selvfølgelig meget mere effektivt - "flydende gulv (screed)" øverst.
Men hvis der ikke er penge til flytning, og naboen ikke er i toppen (og du ønsker ikke at indgive en retssag som i emnet "Retten besluttede - gulvet er en fælles ejendom".
.
Så måske vil denne samlede konstruktive hjælpe ikke med at glide ind i et mentalsygehus eller en neurose.
(i et andet emne i dette forum tænkte jeg - med mine egne hænder i nærvær af punktering, en skruetrækker og en boremaskine - 70.000. På 14-18 kvadrater.
Selvfølgelig - et eksempel på mit givet refererer til spørgsmålet om topikstarter fra 2011, og ikke til den sidste besked.
Ikke en udgang, men en backup.

For comm. 22
Anatoly giver 283263...!
Faktisk er det modsatte sandt.
Det nemmeste er støj fra forretningsmænd. Erhvervsmænd er de svageste emner... Og de ved det godt, så de er bogstaveligt talt bange for alt. Generelt er jo mere konsekvent emnet, desto svagere er det, jo lettere er det at arbejde med det. Derfor er det værste tilfælde en borger tæt på de hjemløse, syge, ældre, enhver der ikke har noget særligt at tabe. De er de stærkeste, fra dem kun en frelse - for at undslippe...
Der er mange materialer fra støjlyd i Rusland, og der er mange lydisolerende strukturer lavet af dem. Du kan vælge ethvert design på baggrund af de nødvendige levevilkår og rigdom.
Og for at kontrollere de akustiske levevilkår i lejligheden, bør ingen advares, hverken naboerne (herunder forretningsmænd) eller forbipasserende på gaden, nogen

Støj i stuer-reparation, fødselsdag, der er freaks, men dette er et midlertidigt fænomen, men hvis en virksomhed syntes at være støjende, så kan der slet ikke gøres noget, især når der er vægtløftere og aerobic under dig, bliver det værre end når man bomber i Lugansk. Fra støjen i Rusland er der ingen materialer til brug i allerede bebyggede beboelsesejendomme. Du skal designe det, inden du opretter et boligbyggeri, og i bilagene siger eksperter. For at kontrollere, lav støjmålinger, skal du advare forretningsmænd i 3 dage, siger Federal Service for Supervision denne regering har besluttet at beskytte forretningsmænd, så de har alt i advokatbaren på 100 kg, de ligger som kampe, aerobister stomp barfodet, stereo og kraftige klimaanlæg arbejder til et minimum, og effektiviteten herfra er over hele bakken, hvorfor forretningsmænd og De har ret til at vogte og våben for at få mere kaos i landet, fordi der er politi, amon, anklagere, højre forsvarere og almindelige mennesker, hvad skal man kontakte Dubrovsky?

Desværre ubrugelig denne besættelse + spild af penge + reduktion af boligareal.
1. Isolér ikke indeni, men udenfor. dvs. hvor støjens kilde er.
2. Svagere akustisk støj, choket forbliver på samme niveau.

Klassisk musik er som regel elsket af dem, der ikke havde naboer, der lærte at udføre det.

Der er mange mulige muligheder. Fra brug af specielle fastgørelsesanordninger til lydisolerede dæmpeklude. Ifølge linket, som jeg gav nedenfor, er der retningslinjer, løsningsalbum og andre nyttige ting. )

Du kan. Det samme http://www.acoustic.ru/ for eksempel og rådgiver og producerer.

Og for at feste noget til det, vil du ikke vedhæfte det til luften. Så gennem disse meget mounts lyden vil passere

Hvad angår konventionelle reparations- og byggeorganisationer, er det længe blevet forstået, at det drejer sig om personer. Deres mål er at pålægge deres byggematerialer og -tjenester. Sandheder fra dem vil ikke nå. Derfor indsamler jeg oplysninger her på webstedet. Jeg vidste ikke engang, at der er konsulenter som akustiske reparationsorganisationer. Jeg vidste ikke, at på deres hjemmeside kan du få de rigtige oplysninger til bogstaveligt nogen. Og de lydisolerende strukturer selv kan købes der eller kun en konsultation?

Starter Gena åbnede emnet i maj 2011. Alligevel var der ikke noget sådant som søgningen efter historier om den vellykkede anvendelse af lydisolerede strukturer. I mange år er lydisoleringsstrukturer blevet offentliggjort gratis på internettet på de førende bygningsakustiske virksomheders hjemmesider (OBS! Ikke konstruktion, men konstruktion-akustisk!). Forbrugeren kan vælge design med en reduktion i indekset for de reducerede niveauer. støj (15, 20, 27. 39, etc. dB). Når man vælger et design, er det vigtigt at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​bekræftelse af de anførte tal ved fuldskalaundersøgelser af NIISF (Videnskabelig Forskningsinstitut for Bygningsfysik - Udviklerudvikleren af ​​Bygningskoder for Støjbeskyttelse i Den Russiske Føderation). Nogle af de annoncerede konstruktioner passerede ikke sådanne undersøgelser, eller de hævdede indeks viste sig at være overvurderet (for eksempel nogle konstruktioner af KNAUF, Green Glu osv.). Annoncér sådanne tvivlsomme designs, selvfølgelig ikke de ovennævnte byggeakustiske virksomheder, men reparations- og byggeorganisationer, for det meste små.

Og nogen kan fortælle: Hvis bunden af ​​rammen selv er metallisk (metalnet), så hvordan er det lydisoleret? Metal lyder godt. Og er baserne ikke-metal, og hvordan kan man så montere dem på væggen?

Forord: En nabo i et panelhus beklædt hele lejligheden Shumkov. Nu er han døve som i en tank, og han hører heller ikke.
Der er et materiale, professionelt, som bruges til Shumkov klubber, boligområder og biografer.
Kaldet tekstound.

Jeg producerer det ikke og sælger det ikke, hvis du læser min blog, vil du forstå, hvorfor jeg også er i den know.
Dette toli spansk toli italiensk materiale.

Så det ville drukne resonanserne (og penetrationen) i rummet, fra stødstøj eller andet råd:

 1. Sheathe alle væggene! Tynd præcis alt! Teksound + akustisk uld + 2 lag gipsvæg
 2. Kappeplade: Teksound + Akustisk uld + luftlag (krævet> 5 cm) + Teksound + 2 lag gipsplader
 3. Sheathe Gulv: Coupler + Teksound + Akustisk uld + Laminat

Alt dette vil give fra 40 til 60% af en støjisolering. Ikke mere vil opnå dette.

1. "Papers er i perfekt orden." Også i svindlere er papir altid i orden, men det viser ikke deres uskyld.

2. "SNiP 23-03-2003 - I øjeblikket ikke fungerer" Er det muligt at referere til dokumentet, der annullerer SNiP's gyldighed?

3. "Den lydisolerende del af gulvet i den øvre lejlighed ligger i den øverste nabos fulde ansvar." "Ansvar" betyder ikke "ejerskab".

4. Kære Alex, jeg skrev abracadabra. Nå, hvilken løsning på dette problem ser du?

For comm. Nummer 11. Og det er, hvad jeg synes. 1. Bygherrer-udviklere er ikke skyldige (normalt har de et papir i orden). 2. SNiP 23-03-2003 - i øjeblikket ikke operationelt. 2. Dit initiativ "På at tvinge naboer ovenfra til at deltage i en fælles (?!) Lydisoleringsenhed." Er en komplet abracadabra. Læs et par gange, hvad du skrev. Lydisoleringsdelen af ​​gulvet i den øvre lejlighed ligger i den øverste nabos fulde ansvar.

Hvis bygherrerne bestilte huset til selvfinish, uden en ikke-lydisolerende del af gulvene, og ejerne af lejligheden placerede nivelleringspladen direkte på gulvpladen, er bygherrer skylden for den lave lydisolering. Men da de ikke længere kan findes, og kravet ikke præsenteres, skal du være opmærksom på de ejere, der købte boliger. Hvis ejerne tog ansvaret for at bringe lejligheden "i tankerne", men gjorde det alligevel, så er de "ekstreme". Og så er den eneste pålidelige måde at slippe af med støj på, gennem retten at tvinge naboerne til at udføre den ikke-bærende del af loftet i overensstemmelse med SNiP 23-03-2003. Og så de hurtigt blev enige om at gå på arbejde, skal der inkludere en "krympning" eller en puncher med et tidsrelæ eller et radiopunkt ved fuld effekt. Samtidig bør man også tilbyde sine tjenester - at arrangere den ikke-bærende del af loftet sammen, da det er fællesejendomme hos beboerne i de øvre og nedre lejligheder. Retssagen bør være ca. "På at tvinge naboerne ovenfra til at deltage i den fælles enhed af den lydisolerende ikke-bærende del af overlapningen mellem vores lejligheder"
IMHO, jeg tror det.

Det er desværre sådan, det virker: luften er et elastisk medium, så uden et lydabsorberende lag forstærker gipspladen lyden, som trænger ind i rummet og "reagerer" på lyden i rummet ved dens resonansfrekvenser.
Betydningen af ​​lydisoleringsbeklædningen er, at rammen ikke er stift forbundet med den beskyttede overflade - de er to uafhængige membraner.
Så begynder det lydabsorberende materiale i luftgabet at fungere effektivt, idet det hermetisk lukkes for en vis mængde luft inde i strukturen.

Dette er slet ikke.
Jeg skrev om suspenderede lofter. Nu i kontorerne gør de det her. Dette er sådan en hængende ramme lavet af en T-formet metalprofil, på hvilken firkantede fliser er lagt. Fliserne skal være akustiske, såsom Ecophon, Rokfon osv. Der er en presset mineraluld, og toppen er indrettet og isolerer uldfarvet stof. Rammen er hængt sammen til en arbejdsdag sammen. Så er det kun at lægge fliser på den. Det ser normalt ud, hvis det ikke spænder sådan en "celle" på loftet.

Hvis du laver loftet med gipsvæg på en træramme, bliver det selvfølgelig stejlere, men dets ark selv vil vibrere. Eller rummet over det skal være tæt fyldt med en slags fyldstof.
Faktisk er et sådant loft meget dyrere og vanskeligere at lave.

Jeg er selv ingeniør.
Du argumenterer teoretisk, og jeg føler det i min egen hud.
Du tror ikke på rummet døvhed?
Og du har aldrig bemærket forskellen, hvis et værelse er for eksempel tomt, uden møbler, uden tæpper, uden gardiner. Lydene er højt, højt. Og i et andet tilfælde - hvis rummet er befolket.
Så efter suspensionen af ​​loftet blev lokalet nøjagtigt "døvt". Tænk dig selv, før lyden, om det var udefra eller indvendigt reflekteret fra betonloftet, og nu absorberes det en gang med et lag tykt stenuld (for lyde ovenfra) eller 2 gange (hvis lyden kommer fra rummet). Støjstøjen er naturligvis ikke helt absorberet, jeg kan høre perfekt, når puncheren arbejder fire etager nedenfor, men i et sådant rum er støjstøjen meget mindre hørbar, kun fordi rummet ikke blomstrer.
Alle lyde fra en nabo på toppen: Stomping, faldende genstande på gulvet kan høres som om gennem et lag af bomuldsuld, lyden er ikke hård, barnet vågner ikke af det.

Under rammen er det nødvendigt at lime PPE. dvs. hele loftet for at stramme PES, på det en ramme, derefter måtter og derefter gips.
Jeg lavede en ramme af tømmer, plantet på skummet og dowel-negle.
Men fra virkningen vil støj ikke spare noget. Nu hører jeg kneppe ovenpå. Hum går på alle paneler. Uanset om jeg er i grænse, fordi før dette ikke blev bemærket, eller noget blev virkelig hjemme

Hvordan laver man i 1 dag lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet med egne hænder

Hvis du bor i en lejlighedsbygning eller en fleretagers bygning, kan støj fra dine naboer ikke undgås. For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med nabostøj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem, hvilken lydisolering der skal vælges til loftet i lejligheden, og hvilken lydisolering der er bedre.

For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med naboens støj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem

Kvaliteten af ​​lydisolering efterlader meget at ønske i enhver form for hus: mursten, blok, panel og endog monolitisk. Alle huse er forenet af et problem - dårlig interfloor lydisolering af gulve. Om lydisolering af vægge er der en separat stor artikel.

Støj fra enhver kilde kommer ind i overlapningen, hvilket igen forårsager oscillering og re-udstråling af støj til den nederste lejlighed. Der er ingen at komme væk fra den mekaniske effekt på interfloor partitionen.

Hvad er forskellen mellem materialer til lydisolering af loftet?

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet. Arrangementet af loftet produceret ved forskellige metoder, for hver metode, producenter af lydisoleringsmaterialer har fået deres egen version.

Men uanset hvor godt det støjabsorberende materiale er, skal det have følgende egenskaber:

 • Lydisolering - lydbølgen absorberes ikke, men reflekteres. Lydbølgen rocker ikke overlapningen, fordi materialet har en anstændig masse og internt tab.
 • Lydabsorberende - lydbølgen absorberes ved hjælp af specielle kanaler-porer. Materialet har en fibrøs sammensætning, i porerne er der friktion, som har en funktion, der hæmmer lydbølgen.

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet.

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på indikatorerne:

 • Materialets tykkelse.
 • Lydisoleringskoefficient.
 • Brændbarhed.
 • Certifikat for fravær af stoffer, der er skadelige for kroppen.
til indhold ↑

Hvordan vælger du det rigtige materiale?

De mest populære i dag er følgende materialer:

 • mineraluld. Materiale fra råmaterialer med ikke-brændbare egenskaber. Krympes ikke, det kan købes i plader med en tykkelse på 5 cm.
 • Mineralplader er et praktisk materiale til brug, og lydisoleringsmetoden med bomuld betragtes som den mest effektive. Men kun loftet i dette tilfælde vil være lavere med 15-20 cm. Så den øgede tykkelse af loftkonstruktionen er ikke altid en god mulighed, især hvis højden af ​​lofterne ikke behager.

En anden minus uld er en fare for menneskers sundhed. Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

 • polyurethanskum. Lydabsorberende materiale har et tæt greb, så det kan beskytte mod stød og luftbåren støj. Materialet absorberer ikke kun støj fra naboer, men lyder også fra din lejlighed. Ulempen ved polyurethanskum er dens toksicitet i tilfælde af brand. Derfor anses dette arrangement af støjisolering for at være farligt.
 • selvklæbende tætningsbånd. Dette materiale er lavet af miljøvenlige råmaterialer og bevarer jævnligt selv varmen i huset.

Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

En god mulighed er brugen af ​​varme, lydisoleringspaneler lavet af økologiske fibre af nåletræ.

Der er alternative materialer til lydisolering af loftet. Til loftplader anvendes f.eks. Kork, skumplader. Selv med fremkomsten af ​​mere avancerede materialer ændres ikke trafikken i trafikpropper.

Men korklydisolering er kun egnet, hvis dine naboer har en betonplade eller laminatgulv ovenpå, og korken sparer kun fra støjen. Barnets skrig, høj musik, gøende hunde - vil være til rådighed for dine ører med en kork lydisolering.

3 af de mest succesfulde metode til lydisolering af lofter i lejligheden

Selv med god kvalitet og effektivitet af lydabsorberende materiale er den teknologiske proces med at montere strukturen af ​​afgørende betydning, når man forstår de akustiske fysiske processer. Til akustik er der ingen lydisolerende materialer - der er lydisolerende strukturer.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

I dag kan lydisoleringslofter udføres på forskellige måder: Brug af lydisoleringsplader ved hjælp af isolerende komposition eller ophængt konstruktion. Hver metode har sine fordele og ulemper, og er anvendelig i en bestemt sag. For at opnå en støjreduktionseffekt skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Anvend teknologi klog installation.
 • Vælg de mest effektive lydisoleringsmaterialer.
 • Vælg den rigtige måde at montere lydisoleringsdesign på til loftet.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

Den mest populære metode til lydisolering af loftet er plader med gipsplader med lydisoleret materiale. Basalt uld, kork, polyurethanskumblok eller kokosfibre anvendes til gipsvæg. Loftkonstruktionen kan laves i tre versioner:

 • Suspenderet loft med en ramme af støjisoleringsplader.
 • Gipsplankloft med metalramme.
 • Stretchloft med en film eller stofbelægning, der strækkes på specialbeslag.

Enhver af disse muligheder er installeret i henhold til ordningen: Installation af en vibrationsisoleret struktur eller en uafhængig ramme, derefter ethvert lydabsorberende materiale, som er beklædt med gipsplader eller gemmer under et akustisk strækloft.

NYHED! Et eksempel på lydisolering strækloft gør det selv

Ved lydisolering af et strækloft er hovedopgaven at fylde det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet med et specielt lydabsorberende materiale, som:

 1. Giver maksimal absorption af støj, der trænger ind i rummet fra naboerne
 2. Damper det nedhængte loft, så det ikke resonerer
 3. Det vil skabe et gunstigt akustisk miljø i rummet, dæmpe den støj, der er kommet ind i lokalet.

Støjdæmpende loftbelastning indebærer høje krav til materialets miljøsikkerhed, da installationen af ​​lærredshullerne forbliver, hvorved skadelige stoffer kan trænge ind i stuen.

Det bedste lydabsorberende materiale er MaxForte EcoAcoustic - hvide hypoallergeniske plader lavet af polyesterfiber eller SoundPRO (tyndt 12mm materiale af en ny generation). Begge materialer er miljøvenlige og indeholder ikke skadelige phenol-formaldehydharpikser.

Eco Acoustics og SoundPRO varierer i tykkelse, 50 mm og 12 mm, så hvis der ikke er nogen begrænsning på tykkelsen af ​​lydisolering, bruges Eco Acoustics, hvis du skal gøre det "tyndere", så bruges SoundPRO.

Begge materialer er monteret på samme måde:

 1. Baguette af et strækloft er installeret (dette er hvad lærredet skal fastgøres til)
 2. Til den forberedte overflade af loftet (plader) er faste eller Max Forte Eco Acoustics plader eller Max Forte SoundPRO ruller. Fastgørelse udføres ved hjælp af almindelige dowel-svampe.
 3. Efter at loftets overflade er helt dækket af støjabsorberende materiale, udføres selve strækloftet.

Fordelen ved denne metode er at spare højde, fordi Eco Acoustics eller SoundPRO fylder det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet og dermed ikke tager højden af ​​rummet.

Omkostningerne til lydisoleret materiale til et værelse med et areal på 18-19 m 2:

Mulighed 1

Mulighed 2

Steg-for-trin vejledning: Lydisolering gipsplader lofter

Denne metode er populær blandt folk, der planlægger forbedring af lydisolering med egne hænder. Plader af gipsvægte stablet simpelthen, byggeri færdigheder, mens du ikke kan have. En sådan metode kræver ikke anvendelse af et bestemt materiale, forskellige lydisoleringsmaterialer vil være egnede: mineraluld, polyurethanskumblokke, kork, kokosfibre osv.

Rammeisolering af loftet med egne hænder udføres som følger:

Loftbelastningsisolering er et helt system - "lagdelt kage", hvor hvert "lag" udfører sin opgave.

 1. Rammen er samlet fra en almindelig loftsmetalprofil (for eksempel KNAUF 60x27),
  dette er fremtiden "skelet" af støjisolering: noget, som alle andre lag vil blive vedhæftet.
 2. Rammen er fastgjort til loftet ved hjælp af VibroStop PRO vibropodvodovs. Deres opgave er at bryde den stive forbindelse mellem gulvpladen og metalrammen og langs omkredsen er profilguiderne fastgjort til væggen gennem 2 lag spjældtape (gennem hvilken gipsvæggen senere kommer i kontakt med væggen). Som følge heraf vil vibrationerne (og lyden først og fremmest vibrationerne) ikke skifte til et nyt gipspladloft. For at sætte det i enklere ord er VibroStop PRO's opgave at fjerne de perkussionslyde, der opstår ved at trampe, falde objekter og slibe møblerne på naboens gulv ovenfra.
 3. Inde i den monterede ramme er der installeret særlige Maxforte ECOplita-60 akustiske plader, de har maksimal klasse "A" hvad angår lydabsorption, de fjerner luftbårne lyde: disse er råber, græder, højt TV eller musik.
 4. Ved siden af ​​metalpladerne er vedhæftede plader GVL (gipsfiberark). Alle ledd af lak skal fløves med et vibro-akustisk silikonehærdende tætningsmiddel.
 5. Det sidste efterbehandlingslag er GCR ark (gipsplader). De er knyttet til GVL, mens GVL og GKL leddene er lavet i en scramble.
til indhold ↑

Kompetente lydisolering af lejligheden bryder ikke lige lyden af ​​stansen

Arbejdet med lydisolering boliger kan kaldes sæsonens udvikling. Næsten hver anden lejlighed renovering omfatter arbejde for at forbedre den akustiske komfort i rummet. Hovedårsagen er ibrugtagningen af ​​et stort antal monolitiske huse. Deres design formidler strukturel støj meget bedre end panel og mursten højhuse. Ejere er tvunget til at handle.

Er isoleringen fuldstændig eller delvis?

Ofte er arbejdet med lydisolering begrænset til at klæde loftet eller en af ​​væggene med korkmåtter, men der er reparationer, hvor lejligheden er helt lukket i en lydisoleret "kapsel".

Vladimir Gette, direktør for Resonance Engineering, har sin mening om "halvhjertet" lydisolering. Han bemærker, at alt afhænger af den specifikke situation.

"Lagkage" til vægge og lofter

I de fleste lejligheder er det mest problematiske sted med hensyn til ekstern støj loftet. Han overfører lyde fra naboerne ovenfor. Og det er i loftet, at det er sværest at organisere effektiv lydisolering. Som Alexander Ignatov, leder af afdelingen for 3S Projekt, lægger vægt på, for at det er tæt på at lukke støjen fra oven, er det nødvendigt at isolere ikke blot loftet, men også væggene. Eller du kan overtale de øvre naboer og installere deres lydisolerede gulv. Som regel betales det arbejde og materialer, der er nødvendigt for lydisolering, af beboere nedenunder, og det er billigere for dem end lydisolering af loftet. Hvis dialogen med de øvre naboer ikke virkede, er den eneste mulighed at skære deres loft og vægge med lydisolerende og lydabsorberende materialer.

Den bedste effekt med hensyn til lydisolering af væggene og loftet giver en "puff pie", hvor hårde og bløde materialer veksler. Hårde lag (gipsvæg, gipsplader - GVL) giver lydisolering, det vil sige afspejler de akustiske bølger og forhindrer indtrængen af ​​lyd ind i lejligheden. Bløde materialer (glasuld eller basaltuld) arbejder på lydabsorption - i dem lyder lydbølgerne.

På Ekaterinburg-markedet er der lydisolerende fastgørere fra flere russiske og udenlandske producenter. Dette er især produkter under varemærkerne "Vibroflex", "Akustov", Vibrofix. De er lavet på et enkelt princip. Der er en plade til sammenføjning med hovedvæggen (eller loftet) og en del til fastgørelse af rammen. Mellem dem er der en elastik, hvor vibrationer fra bygningskonstruktioner slukker. Til den ydre hud af en ramme fyldt med isolerende måtter anvendes GFL-plader eller gipsplader gipsplader normalt. Som regel er de monteret i to lag "overlapning".

Særlige lydabsorberende materialer i form af plader eller ruller sælges under varemærkerne "Akustov", "TermoZvukoIzol", "Shumanet" og andre. De bruger mineral, basalt, syntetisk, glasfiber som basis. Hvad angår brugen af ​​polystyrenskum eller for eksempel kork som et støjabsorberende aggregat, så bør de ikke fastgøres store forhåbninger. Med hensyn til effektivitet er de meget ringere end specielle fiberbaserede plader.

Vi sparer plads

Lydisoleringen af ​​lejligheden med "puff kager" beskrevet ovenfor spiser ret meget plads. Som leder af afdelingen for objektkonstruktion ved 3S Project, Alexander Ignatov, bemærker, er der en teknologi, der gør det muligt at redde boligareal i en lejlighed. Disse er "sandwich" indsamlet på fabrikken. For bygherrer er ZIPPs fra Acoustic Group og SHIP paneler fra Akustov populære. Plader med en tykkelse på 70 mm giver effektiv lydstyrke af eksterne lyde. Hvis du har brug for en meget høj grad af beskyttelse mod støj, er det muligt at bruge IPPC og SHIP 120 mm tykt.

I dag er der mange "innovative udviklinger" inden for ultratynde lydisolerede belægninger. Deres tykkelse begynder med en brøkdel af en millimeter (lydabsorberende maling). Men som eksperter bemærker med en stemme, kan alle disse materialer kun give en lille tydelighed af lyde, der kommer ind i lejligheden udefra.

Seksuelt problem

Den mest effektive lydisolering af gulvet er tilvejebragt af arrangementet af "flydende gulv". Et stødabsorberende lydabsorberende materiale (specialmærker "Schumanet", "Shumostop", SYLOMER osv.) Er anbragt på den forberedte overflade. Et solidt gulv lavet af træ, beton eller andet materiale er dannet over dæmpningsunderlaget. Det er vigtigt, at dette hårde gulv ikke er i kontakt med hovedvægge. Derfor ligger der ligeledes strimler af et polstermateriale på 4 mm tykt mellem væggen og lagene. Ifølge bygherrerne, fra organiseringen af ​​et "flydende gulv" i en lejlighed, ikke så meget beboerne i denne lejlighed, som naboer fra bunden. Men hvis boligejer har et ønske om at beskytte sig mod stødstøj, så kan han ikke undvære en sådan konstruktion på gulvet.

Loopholes for lyd

Andrei Ruvimsky, leder af afdelingen for reparationsvirksomheden, understreger, at det er nødvendigt at udføre lydisoleringsarbejder ikke kun på væggene. Støjledere kan være ventilationskanaler, indgangsdøre og andre dele af lejligheden.

Som vicedirektør for Comfort-Stroy-virksomheden, Yegor Makarov, forklaret, er en mursten, skumblok eller en gipsplankonstruktion normalt brugt til at oprette vestibulen. Omkostningerne ved opførelsen af ​​vestibulen vil være 700-1000 rubler. for kvartalet. m. bygget vægge.

Designer, leder af Studio-33, Valentina Ivleva, minder om, at hvis et værelse er lydisoleret, skal døren der føres ind i den også udføres i en støjbeskyttende variant - med en tærskel, en tætning omkring perimeteren og en særlig påfyldning af dørbladet.

Bygherrerne siger, at når der oprettes en lydisoleret "kapsel" i lejligheden, kan der ikke være noget bagatel. Uigennemtrængelige revner, revner, huller kan blive smuthuller til lyde, hvilket vil reducere alt arbejde til ingenting. Derfor, inden installationen af ​​isoleringsplader påbegyndes, er det nødvendigt at forberede værelset - gips alle revner, gøre lydisolering af stikkontakter og split bokse, isoler placeringen af ​​ganggangen gennem interfloor overlaps.

Renovation.Divandi eksperter bemærker, at hvis isoleringen udføres korrekt, kan støjniveauet i boligen reduceres med 45 dB eller mere. I praksis er det udtryk for, at lejere i lejligheden får fuld beskyttelse mod naboens hverdagsstøj - lyden af ​​fodspor, samtale, hundens gøen. Desuden vil der næppe høres støj fra perforatoren, der arbejder på gulvet over eller under, såvel som andre støjen.

Silence pris

Arbejde med arrangementet af lydisolering i en lejlighed vil koste i gennemsnit 3 tusind rubler. til 1 kvadrat. m. samlede areal af lejligheden. Eller hvis du regner med overfladen - vægge, gulve og loft - så vil prisen være omkring 1000 rubler. for kvartalet. m. Dette er uden at tage hensyn til omkostningerne ved materialer. Nærmere oplysninger findes i tabellen.

Tab. 1. Omkostningerne ved drift til lydisolering af en lejlighed, gnidning. til 1 kvadrat. m.