Lydisolering loft i lejligheden under loftet

Bekymret for overskydende støj i lejligheden? Er du ikke sikker på, om et hængende loft vil spare dig for denne ulejlighed? Selvfølgelig vil han være i stand til at reducere lyden lidt, men for at kunne beskytte sig selv skal han hjælpe ham med at installere ekstra lydisolering. En integreret tilgang løser dit problem. Støjisolering af loftet i lejligheden under strækloftet - helt gennemførligt arbejde for herrene på grund af tilgængeligheden af ​​materialer og brugervenlighed.

Lydisolerende materialer til loftet i lejligheden under loftet

Strækloftet og gardinvæggen er monteret på en sådan måde, at der stadig er et frit mellemrum mellem lærredet og selve loftet. Luftgabet selv reducerer støjniveauet i lejligheden. Men luftdensiteten er for lav til fuldstændig at spare dig for ulejligheden. Derfor er den bedste måde at lydisolere på, at fylde dette rum med et porøst eller flerlagigt materiale med en høj lydabsorptionskoefficient.

Mange moderne byggematerialer har sådanne egenskaber. Hver har sine egne fortjenester. Så mineralbasalt paneler er holdbare, nemme at installere og vejer lidt. Polyfoam er også et letvægtsmateriale, der er fastgjort med lim, hvilket er meget praktisk og kræver ikke store ekstraomkostninger. Bomuld uld har en løs struktur, som det virker som en varmelegeme. Nærmere om hver lydisolering læses nedenfor.

Mineraluld

Designet hovedsagelig til varmeisolering, mineraluld kan sælges i form af tykt, løst glasfiber i ruller, tykkere plader (måtter) eller i en "wadded", der ikke har egen form, tilstand. For lydisolering under et ophængt loft anvendes enten rulletype eller plader.

Tæthed og tykkelse af materialet (50-100 mm) tages i betragtning ved køb, hvis valg afhænger af loftets højde og fastgørelsesmetoder. Det er vigtigt, at der ikke er pladser fri for uld.

Mineraluld minus til montering under hængslede lofter er, at det er uønsket og undertiden umuligt at installere spotlights, når det bruges. Dens løse lag forstyrrer ventilation, overophedning af udstyret opstår (ledninger, fastgørelsesarmaturer). Derfor skal du først overveje, hvordan rummet vil blive belyst, og derefter afgøre spørgsmålet om lydisolering i lejligheden under et nedhængt loft.

Sikkerhedsforanstaltninger, der skal følges ved arbejde med mineraluld, er enkle. De vil redde dig fra de smertefulde konsekvenser af kontakt med glasfiber, som i virkeligheden er uld. Tøj bør være lavet af tykke stoffer. Arbejdshandsker, beskyttelsesbriller og åndedrætsværn er nødvendige for at beskytte hænder, øjne og åndedrætsorganer. Efter installationen skal rummet rengøres grundigt af bomuldsresten.

Hydrofobe plader "Schumanet"

Et eksempel på mineraluldslister specielt designet til lydisolering er basaltbaserede hydrofobe plader kaldet Shumanet-BM. Lydabsorptionskoefficienten er tæt på enhed, svarende til 0,9. Pakken består af 4 plader med dimensioner på 1000 × 600 mm, bekvem til transport. Sådanne plader er fastgjort til loftet ved hjælp af specielle plastfittings.

Så at partiklerne af mineraluld ikke forurener rummet, er denne plade pakket med en ikke-vævet klud, som er lydisoleret på grund af dens indretning.

Fibervarmeisolatorer "Softboard"

Specialiserede fibreboard materialer er tilgængelige i form af plader, bekvem til installation, som ikke deformeres og ikke krympes. Dette henholdsvis letter i høj grad montering af loftet og øger dets holdbarhed. Støjreduktion er ca. 20-30 dB. Tykkelsen af ​​måtten "Softboard" er fra 8 mm, og den passer ind afhængigt af det samlede design af loftet i et eller flere lag. Hvis der er planlagt flerlagslægning, skal pladerne forskydes i forhold til hinanden med ca. 3 cm. Metalfastgørere anvendes til fastgørelse til loftet, og flydende negle bruges til at forsegle leddene.

Plader af polyurethanskum

Tættere end mineraluld, plader af polyurethanskum holder deres form godt, så det ikke er vanskeligt at "passe" dem tæt til hinanden, når de lægges. Yderligere nyttige egenskaber: Har god varmeisolering, tillader ikke dannelse af mug på deres overflade, holdbar.

Polyfoam (udvidet polystyren)

Skum købes af dem, der elsker enkle løsninger med et minimum af lønomkostninger. Plader af skum solgt i forskellige størrelser og tykkelser, deres priser er ret demokratiske. Pladerne er så lette at de kan fastgøres til loftet med lim uden andre ekstra enheder.
Imidlertid er skum, som lyddæmpende, mindre effektiv end andre materialer.

Basalt uld

Meget mindre i dag findes isolering ved hjælp af basaltuld. Nyttige egenskaber: Det er fugtbestandigt, kager ikke ved lang brug, det er ikke deformeret. Til fastgørelse af basaltplader anvendes lathing, som for mineraluld.

kork

Dyrere materiale, som i øvrigt på grund af dets skønhed er en skam at skjule under det næste lag af strækloft.

Membraner til lydisolering stræklofter

Tyndere, i direkte og figurmæssig forstand, udføres lydisolering ved hjælp af polymermembraner, hvis tykkelse og egenskaber tillader dem at blive installeret over enhver belægning af et ophængt loft. Det er et fleksibelt materiale, polymer, ca. 3 mm tykt, solgt i ruller. Unikke egenskaber tillader at reducere støj, når du bruger det i et sæt med andre efterbehandling materialer.

Ulempen ved denne metode er, at membranen er for tung, så der kræves yderligere arbejde til installation.

Akustisk system "Clipso"

Det er praktisk at bruge en speciel polyesterklæde "CLIPSO-akustik". Mikroperforering påføres stoffet, på grund af hvilken det erhverver egenskaberne af en lydabsorberende membran. "CLIPSO" -systemet bruges som et supplement til andre lydabsorptionsmaterialer, hvilket fuldstændig eliminerer ekko-effekten i lejligheden. Specielt effektiv til at absorbere mellem- og højfrekvente lyde.

Et komplet lydisoleringssystem med en sådan membran består af et spændedæksel, fastgøringspose og et lag af Shumanet-BM plader.

Membran "akustisk blok"

"Akustisk blok" er en type fleksibel polymer 3 mm tykk med specielle mineralske tilsætningsstoffer. Solgt i ruller. Det antages, at denne type lydisolering eliminerer støj fra lave frekvenser, når de anvendes i forbindelse med andre beskyttelsesmaterialer. "Acousticblock" er let monteret, hjemmet håndværker kan gøre det med bare en hammer og andre tilgængelige værktøjer.

Før du køber materialer til lydisolering og installation af et strækloft i fremtiden, lav beregninger under hensyntagen til rummets højde.

De vigtigste faser af installationen

Før du installerer isoleringen skal du forberede loftet: forsegle alle revner med særlige blandinger, forsegle leddene. Hvis der er store åbninger, brug monteringsskum. Pas på hullerne til opvarmning, ventilation, spildevand. Det giver ingen mening at justere perfekt, da spændingsbelægningen helt skjuler fra øjnene alle ulemperne ved overfladen.

Efter eliminering af konstruktionsmangler kommer ledningens drejning. Det anbefales at lægge det i specielle bølgede ærmer, der tvinge dem til loftet eller vægge med bånd. Så du beskytter dig mod brande og ulykker forbundet med elektricitet.

Direkte installation af lydisolerede strukturer afhænger af de indkøbte materialer. Nogle er fastgjort med metalrammer, andre - limet. Før monteringen af ​​pladerne installeres en ramme til strækloftet, først efter det, der går videre til installationen af ​​støjisolering.

Hovedreglen: Pladerne er monteret tæt på hinanden. Som nævnt ovenfor, hvis en flerlagsinstallation er beregnet, skal de enkelte ledd skiftes en vis afstand, der bør ikke være tilfældigheder. Til ledninger anvendes kittetætningsmiddel.

Lydisolering Installation Tips

For højkvalitets installation af støjisolering skal du følge et par regler:

 • Det erhvervede materiale skal deponeres i lokalet, hvor det vil blive fastgjort til loftet i mindst 24 timer for ikke at have problemer med deformation i fremtiden;
 • Loftet selv (ikke-stræk) skal være tørt og rent; hvis der er gjort arbejde for at forsegle revnerne, skal du vente, indtil kittet og andre anvendte materialer er helt tørre
 • Plader til isolering skal skæres med specialværktøjer: en hacksav, en cirkelsav, et elektrisk stiksav;
 • Opbevar ikke pladerne i områder med høj luftfugtighed;
 • Værker bør ikke gøres alene, da de er forbundet med faren for fald fra en højde.

Strekkage, selvfølgelig, en smuk designløsning til moderne lejligheder. Med det kan du endda visuelt øge rummet og "hæve" lofterne. Derfor vil de ekstra inches, du tager væk fra højden af ​​rummet, ikke være meget mærkbare med det rigtige valg af design.

Da stræklofter primært installeres af fagfolk, der bruger specialudstyr til at opvarme stoffet og beslutter at udføre lydisolering alene, koordinerer alt arbejde med installatørerne af loftet. Tips og beskrivelser af materialer til lydisolering vil være nyttige, hvis i stedet for et strækloft monteres hængslet. For eksempel fra gipsvæg, som kan gøres uden involvering af tredjeparts specialister.

TOP 7 Lydisoleringsmaterialer til vægge og lofter

At være i en lejlighed eller i dit eget hjem, vil du føle dig så komfortabel som muligt. En af de vigtigste indikatorer for komfortabelt ophold kan kaldes lydisolering. Overvej de populære lydisoleringsmaterialer til vægge og lofter.

Hvad er materialer til lydisolering?

Når du vælger en belægning til lydisolering, skal du overveje den type støj. Følgende typer støj udmærker sig:

 1. luft. Sådan støj betragtes som den mest irriterende og ubehagelige. Støj af luft type opstår, når du kører en bil uden for vinduet, på grund af arbejdsteknologi. Et skrig eller en høj samtale, en hund gøende, alt dette gælder også for luftbåren støj;
 2. chok. Selve navnet antyder, at denne slags støj opstår på grund af strejker på enhver struktur. Støj fra percussion-typen forårsager luftoscillationer, og lyde er i stand til at sprede sig over lange afstande.
 3. En strukturel variation af støj kan forekomme i ventilationsaksler på grund af ukorrekt arbejdende VVS. Strukturelle støjvirkninger kan overføres gennem forskellige strukturer i en bygning. Disse er batterier, rør, luftventiler.

Loftsbelægninger, der kan beskytte mod forskellige lyde, er opdelt i følgende kategorier:

Lad os se nærmere på hver type lydisolerende efterbehandlingscoating.

blød

Denne type lydisolering er i stand til at blokere næsten enhver støj. Den mest berømte bløde lydisoleringsforbindelse er mineraluld. Med en blød lydisolering kan du lukke huller og åbninger, hvorigennem støj trænger ind i lejligheden.

Typisk anvendes gips på toppen af ​​en blød lydisoleringsforbindelse, hvorefter der udføres et loft eller en væg finish. Ulemperne ved denne type materiale indbefatter en stor tykkelse, på grund af hvilken højden af ​​lofterne og rummets areal er signifikant reduceret.

Halvstiv

Denne slags lydisolering til vægge og loftoverflade er plader, presset af bløde kompositioner, absorberende lyde. Disse er paneler presset af mineraluld og andre bløde materialer. Når du bruger en halvstiv sammensætning lyder er bedre end med blødt materiale.

For at forhindre lyde i at komme ind i stuen, anvendes halvstive materialer oftest til lydisolering af lofter og vægge.

sej

En hård type støjdæmpere anvendes under byggeri af bygninger, som regel mursten. Disse er alle former for støjabsorberende membraner eller blokisolering af speciel vinylindlæst type.

Blandt de vigtigste fordele ved hård lydisolering er en lille tykkelse.

Loftsmaterialer, lydabsorberende

De mest populære sammensætninger, der bruges til at absorbere lyde er:

 • skumplast;
 • mineraluld;
 • ecowool;
 • akustiske plader;
 • træbaserede lydabsorberende forbindelser;
 • korkfliser;
 • filt;
 • kokosfibre;
 • membran;
 • væskeisolering.

Lad os se nærmere på nogle varianter af lydisolerede materialer.

Væske lydisolering

Lydisolering af loftet kan afspejle lydsignaler. Hovedkomponenten i væskelydabsorberen er en polymer eller bitumencoating. Flydende formuleringer markedsføres i rør, der ligner byggeskum.

Denne slags lydisolerende materialer bruges normalt, hvis der er installeret et strækstof på loftet. For at blokere fremmede lyde er en såkaldt tærte samlet, bestående af et gipspladerark, så et lag af en væske lydabsorber. Et gipspladerark er også fastgjort på indersiden.

Flydende lydisolering anbringes direkte på loftets bundflade.

Sand tasker

Sandbags til lydisolering lofter er almindeligt anvendt i private hjem. For at udfylde hulrummet mellem gulvene på landhusets gulve, er de fyldt med sand. Sommetider blandes sand med ler eller faldet efterårsblade.

Sandet gør hele gulvkonstruktionen mellem bygningens første og anden etage vanskeligere og derfor mindre modtagelig for lydeffekter. Enkelt sagt, lyden og de forskellige fremmede lyde synes at sidde fast, fast i sandet. Ved at passere gennem sandsække slipper lydbølgen sin energi i kampen mod sandkorn, og der roer sig ned.

Cork støj absorption

Lydisolering loft stop refererer til dyre muligheder. Fordelene ved materialet omfatter en lille tykkelse af lydisoleringslaget. Et lag er nok til at blokere lydeffekterne af forskellig oprindelse.

Når du installerer en kork lydabsorber, er det nødvendigt at tage højde for en sådan funktion som installationen af ​​materialet på den forberedte loftsprofil. Først er kassen monteret, hvorpå gipspladerne lægges, hvorefter korkpladerne installeres.

Membran lydisolering

Membranen til lydisolering af loftet afspejler lydbølgen. Ingredienser som gummi, mineraler og polymerer. Et sådant materiale har en optimal tykkelse og afspejler perfekt næsten enhver fremmed støj.

Selvom membranets lydisoleringsmateriale ikke er bred, men selve belægningen er tung. Støjabsorberende membranbelægning kan kombineres med mineralulds- eller træfiberplader. I dette tilfælde får du en stor støjreducerende effekt.

Membraninstallation

Installation af lydisolering membran type kompleks, så du skal overholde følgende trin, når du installerer:

 1. membranovertrækningen er tung, så først er rammestrukturen monteret på loftet. For at fastsætte rammen af ​​træet skal du bruge det maksimale antal fastgørelsesdele;
 2. membrantypen af ​​lydisolering er installeret under overlapningen af ​​den faste rammeprofil. Under installationen anvendes midlertidige fastgørelser;
 3. så er en anden ramme konstrueret, også fra en bar. Membranen vil blive fastgjort mellem de to rammeprofiler. Fastgøring af rammerne sker med lange skruer;
 4. samlingerne mellem membranarkene lukkes med et specielt lydisoleringsbånd. Med samme tape skal du lukke alle åbninger, hvorigennem lyden kan trænge ind.

Designet af lydisoleringsmembranen til loftet er ret voluminøst, derfor bruges det i boliger med højt til loftet.

Knauf Akustik

Minvata som lydisolering er længe blevet brugt. Efter at have anvendt lydisolering af et loft Knauf Akustik, fremgår følgende fordele ved blødt materiale:

 • bemærkelsesværdig støjabsorberende effekt
 • lille varmeoverførselskoefficient;
 • sikkert materiale, uigennemtrængeligt for ild;
 • ubehagelige, fremmede lugt er udelukket
 • miljøvenligt materiale;
 • nem at transportere og opbevare. Blødt lydabsorberende materiale fremstilles i ruller og plader;
 • behagelig materiale struktur;
 • krummer næsten ikke
 • Der er ingen harpikser og andre skadelige kemiske forbindelser i sammensætningen af ​​det bløde lydisolerende materiale.

En akustisk skillevæg af mineraluld anvendes til både private bygninger og offentlige rum. På grund af den specielle teknologi i produktionen anvendes mineraluld mellem indvendige skillevægge og i systemet med lofter. Lydisolering har følgende egenskaber:

 • tæthed;
 • styrke;
 • kan anvendes ved positive og negative temperaturer;
 • Fremragende damptæthed og varmeledningsevne.

Knauf Akustik betragtes som den bedste mulighed for lydisolering af hele strukturen.

lydisoleret

Lydisoleringsmaterialer til vægge og lofter Lydisolering sælges i tolagsruller lavet af bitumenpolymerkomponenter. Materialet bruges til at eliminere trommetype lyde.

Zvukoizol har følgende fordele:

 • miljøvenligt materiale;
 • resistent overfor mikroorganismer, som skimmelsvamp, svampe. Giver ikke til at rive
 • lang levetid
 • elastisk struktur
 • enkel installation. Inkluderet med materialet er ekstramateriale. Dette er et selvklæbende tape på en polymerbase, der forbinder arkene Lydisolering;
 • budget mulighed.

Lydisoleringsmateriale er monteret under et præmonteret forstærket mesh. Det bruges ikke kun til lofter, men også til vægvægge og til lydisolering af taget i private bygninger.

Grundlæggende rammesystem

For at absorbere støj i private bygninger og lejlighedskomplekser anvendes ofte det grundlæggende ramme lydisoleringssystem af Diehtungsband-loftet.

Den grundlæggende ramme loft system til blokering af fremmede lyde tilhører et af de enkleste, men effektive design for hævede lofter. I et sådant system anvendes en minimumsmængde af materialer, hvilket reducerer støj.

Således passerer et specielt selvklæbende tætningsbånd Dikhtungsband gennem hele rammerne af lydisoleringsstrukturen. Takket være båndet reduceres lydbølgen genereret af vibrationer betydeligt.

Blandt hovedkomponenterne i systemet er materialer som tætningsbånd, fugemasse, vibratorskive, dowel-negle, TermoZvukoIzol, Stop Sound-plader, plader af gipspap.

I hjertet af grundrammen er lydisoleringssystemet en armeret betonstruktur af den omsluttende type.

Monteringsrammesystem

Basisrammesystemet installeres som følger:

 1. For det første, med en overlap er mufferne af Zvukoizol fastgjort ved hjælp af en neglelak. Samlinger mellem måtterne såvel som huller er forseglet med forstærkede tape. Selve lydisoleringsmaterialet er let viklet på tilstødende overflader;
 2. konstruktionen af ​​metalprofilen er monteret gennem suspensioner. For at reducere niveauet af vibrationer, der passerer gennem suspensionerne og guiderne, anbringes gummivaskere under kapperne på fikseringsdelene. Profilen er fastgjort med forseglingstape;
 3. plader Stop Lyd er lagt i mellemrummet mellem profilerne;
 4. så er det første ark af gipsvæg installeret, og der påføres en fugemasse på alle dens ansigter;
 5. Et gipspladerark er fastgjort til membranen. Et tætningsmiddel påføres langs konturen.

Det er bemærkelsesværdigt, at alt forbrugsstoffer og ekstra materialer indgår i sæt til det grundlæggende rammesystem for lydisolering.

Typer af tynd lydisolering til loftet

En af de ulemper ved at bo i lejligheder i højhuse er den overdrevne forekomst af fremmed støj. Og selv når reparationer ikke gøres i de omkringliggende lejligheder, og musikken ikke krøller, alligevel trænger unødige lyde ind i boligen. Dette problem løses ved at installere lydisolering, men her opstår et andet spørgsmål. Installationen vil fjerne det anvendelige rum, hvilket ikke er så meget, så en af ​​mulighederne er tyndt loftisolering. Dette beskytter lejligheden mod unødige lyde og sparer brugbart rum.

Typer af støj

Alle fremmede lyde, der trænger ind i lejligheden, kan opdeles i to typer:

 • strukturelle - det kaldes også konstruktivt. Opstår fra indvirkning på væggene, for eksempel under reparationer eller omlejringer i lejligheden. Den transmitteres gennem bygningens strukturelle elementer, dvs. gennem lofter og vægge
 • Akustisk - overføres også gennem vægge og lofter, men opstår fra eksterne kilder og transmitteres først gennem luften. Dette kan være en høj samtale, musik osv.

Det mest ubehagelige udseende er strukturelt. Og for at beskytte imod det er meget sværere end fra akustisk. Faktum er, at almindelige lyde, der transmitteres gennem luften, er delvist dæmpet, når de når forhindringer.

Og konstruktive der transmitteres derimod meget hurtigere siden i hjemmet er alle luftfartsselskaber sammenkoblet. Og meget afhænger af typen af ​​hus. Der er tre hovedtyper af højhuse:

 1. Mursten - den mest succesfulde med hensyn til lydisolering. På grund af tykke vægge og forskellige materialer er problemet med lydisolering ikke for akut.
 2. Panel - har et særdeles mislykket design. Tynde betonvægge leverer perfekt lyde. Derfor er højkvalitets lydisolering den eneste måde at sikre stilhed i lejligheden på.
 3. Ramme - vægge og lofter er tykkere end i panelhuse. Men lydene spredes stadig godt.

Således, hvis lejligheden er placeret i et panelhus, bliver du nødt til at prøve hårdt for at sikre fred og ro.

Lydisoleringsprincip

Jo tættere materialet er, desto bedre lyder det igennem. Derfor kan beton eller mursten ikke beskytte mod lydens indtrængning. Støjisolerende materiale skal have en porøs struktur og være blød - det gør det muligt at undertrykke støj. Jo mere heterogene strukturen af ​​materialet er, desto bedre undertrykkes akustikken.

Deres effektivitet måles ved absorptionskoefficienten. Den har en rækkevidde fra 0 til en. Jo højere det er, desto bedre fungerer materialet.

Således forhindrer de sædvanlige byggematerialer ikke indtrængen af ​​støj. Til dette skal absorptionskoefficienten overstige 0,5 enheder.

Generelt er eksisterende materialer opdelt i to typer:

Ideelt set bør højkvalitets lydisolering kombinere begge typer. Dette giver beskyttelse mod strukturel og akustisk støj.

Derudover er der stadig en division af stivhed:

 • hård - har den laveste absorptionskoefficient. Op til 50-60%, men deres plus er i kompaktitet, kan sådanne paneler være 1-2 cm tykke;
 • semi-rigid-medium version, har god absorption og en lille tykkelse;
 • blød - normalt har disse materialer den højeste effektivitet - de er i stand til at absorbere op til 90% af lyde. Men deres minus i tykkelse. For eksempel er en af ​​de mest populære repræsentanter mineraluld. Dens mindste tykkelse er 5 cm, og det optimale er 10 cm.

Således skal du altid vælge mellem at spare plads og lydisoleringseffektivitet.

Klassiske materialer

Nu har byggemarkedet et stort udvalg af lydisolerede materialer. Men der er de mest populære. Blandt dem er:

 • Polyfoam - oftest anvendt til isolering, men samtidig absorberer materialet uønsket støjbrønd. Den største fordel ved billighed og nem installation. Den største ulempe er den store tykkelse af det materiale, der er nødvendigt for at opnå resultatet, såvel som behovet for en finishbelægning;
 • mineraluld er en effektiv ikke-brandfarlig lydisolator, men dens installation kræver en rammekonstruktion og efterfølgende belægning;
 • Styrofoam - holdbart materiale, beskytter godt mod støj, men har en høj toksicitet;
 • Selvklæbende støjisolerende bånd - udover god varme- og lydisolering har en anden fordel - de er miljøvenlige.

Den største ulempe ved klassiske materialer i deres tykkelse. For eksempel kan den samme mineraluld tage ca. 10 cm i højden af ​​rummet. Derfor, når værelserne har lave lofter, er det bedre at se efter andre muligheder for at beskytte mod yderlige lyde.

Tynde materialer til lydisolering af loftet

Tynde lydisolerende materialer giver dig mulighed for at beskytte mod indbrud af forskellige lyde og samtidig spare værdifuldt plads. Selvfølgelig vil de ikke være i stand til at isolere et rum fra støj med 100%, men stadig er de ret effektive.

 • lydisoleret foring - det er faktisk en tynd polystyrenfilm. Tilvejebringer justering af bundfladen af ​​loftet, isoleringen og lydisoleringen. Tykkelsen af ​​materialet er ca. 5 mm, og det gør det muligt at opnå en mindste lydabsorptionskoefficient på ca. 20-30% af støj.
 • Cork er et efterbehandling materiale, men med sine tekniske egenskaber er det en fremragende isolator og lydisolator. Derfor kan tynde korkpaneler ikke blot dekorere rummet, men også beskytte det mod støj.
 • støjblok - et andet navn til dette materiale, lastet vinyl. Det har en høj lydabsorptions ydeevne, og samtidig trives den med en lille tykkelse - den er kun 2,5 mm;
 • lydisolerende membraner - har høj elasticitet og en lille tykkelse på 4 mm. Samtidig er det let monteret og afspejler effektivt lydbølger. Installationsprocessen i sig selv er ekstremt enkel, en kasse er monteret på bundloftet, og så er der monteret en isolator på den. Den eneste betingelse er, at lærredet skal være solidt og jævnt. dvs. alle ledd skal limes tape. Og selve membranen er god at trække;
 • Den sammensatte Green Glu er en mastik, der påføres på efterbehandling. Bruges normalt sammen med loftsystemer, såsom gipsvægge;
 • Penoplex er også et relativt nyt materiale. Faktisk kan det kaldes en forbedret version af skummet. Sammenlignet med ham har han større styrke og bedre tekniske egenskaber. På den anden side er omkostningerne også højere. For effektiv isolering og lydisolering er det nødvendigt at bruge plader med en tykkelse på 3-4 cm;
 • softboard - plader på basis af et naturligt træ. Et stort plus i materialets økologiske renhed og mekaniske styrke. Kan monteres uden ramme, og tykkelsen af ​​pladerne er fra 1 cm;
 • "Shumanet" - mineralplader baseret på basalt. De skelnes af et godt prisforhold, og har næsten 100% absorption af lyde.

Disse er moderne materialer, der giver dig mulighed for at beskytte rummet mod overdreven støj. Når du vælger, skal du tage hensyn til de tekniske egenskaber såvel som den specifikke situation, da de alle fungerer forskelligt.

Støjkilder

Før du arbejder på lydisolering af loftet, er det nødvendigt at forstå, hvor støj kan komme ind i rummet fra. Som allerede nævnt er det af to typer - strukturelle og akustiske. Fra akustisk, brønd hjælper lydisolering loftoverflade. Men for at beskytte mod strukturelle, bliver det nødvendigt at tage sig af væggene.

Derudover kan kilder være:

 • steder for passage af varme rør;
 • sockets;
 • eventuelle tekniske huller.

Man må huske på, at en bygning krymper over tid. Og dette fører til udbrud af revner i strukturelementerne, hvilket giver overskydende decibel fri passage til rummet.

Teknologien til at lægge støjisolering

Uanset det valgte materiale vil den grundlæggende teknologi til installation af støjabsorberende materialer være omtrent det samme. Det består af følgende faser:

 • Forberedelse af basisoverfladen - Loftet skal rengøres godt af den gamle finish og kontrolleres for revner og beskadigelser. Der lægges særlig vægt på hjørnerne, leddene i loftet og væggene og sømene mellem pladerne. Hvis der findes huller, er de nødvendigvis forseglet;
 • så bliver overfladen behandlet med en primer;
 • efter det er materialet til lydisolering monteret;
 • sidste loft bliver gjort.

Generelt er der to punkter, der skal være opmærksomme på, når man arbejder:

 • loftets overflade burde være uhugget
 • Lydisoleringen skal installeres i henhold til producentens anvisninger.

Overholdelse af sådanne regler sikrer, at målet nås. Derudover er det værd at kombinere forskellige materialer, når det er muligt. Dette opnår den maksimale effekt.

Installation under rammesystemet

Ofte lægges mineraluld eller skum under de hængende systemer. Installeringsteknologien består af følgende faser:

 • forberedelse af basisoverfladen;
 • installation af rammen af ​​profilsystemet. I dette tilfælde skal alle elementer i rammen, som er i kontakt med væggene eller loftet, limes med et specielt bånd. Hvis dette ikke er gjort, vises der såkaldte broer mellem bundfladen og finishen. Og dette vil betydeligt reducere effektiviteten af ​​lydisolering. Fordi lydene overføres meget godt langs disse broer;
 • så er isolatoren lagt. Afhængigt af det valgte materiale kan det enten limes eller fastgøres med dowels. Under alle omstændigheder er det vigtigt at sikre, at den passer tæt til loftet og ikke sitter overalt. Der lægges særlig vægt på leddene - der må ikke være huller.

Desuden lukker designet efterbehandling.

Montering uden ramme

Hvis du planlægger at bruge tætte materialer, for eksempel isolering af penoplex - så er det nemt at montere uden ramme. Som med ethvert andet materiale er forsigtig forberedelse af basisfladen nødvendig. Så er materialet selv monteret:

 • Penoplex plader limes til overfladen;
 • Om nødvendigt foretages yderligere forankring;
 • alle ledd er forseglet med skum eller andet fugemasse
 • Når tætningsmidlet hærder, bliver alt overskud afskåret, og sømene limes med et specialtape.

Næste er finishen.

Således tilbyder byggemarkedet i dag et bredt udvalg af materialer til støjisolering. Udover det klassiske skum og mineraluld er der moderne løsninger, der kan løse problemet med effektiv absorption af fremmede lyde og samtidig spare værdifuld plads. Og installationen af ​​sådanne belægninger er ret simpel og kan udføres personligt.

Lydisoleringsmembraner: Tekniske egenskaber og anvendelsesområde

For at være komfortabel i en lejlighed eller et hus, er det nødvendigt at sikre et passende niveau af stilhed. Ekstra lyde vil irritere psyken og vil ikke lade dig slappe af efter en travl arbejdsdag. Hvis du bor i en storby, især nær banegårde, motorveje, natklubber og andre lignende objekter, kan du ikke undvære effektiv støjisolering. Moderne producenter tilbyder et stort udvalg af lydbarrierer til vægge og lofter. Lær mere om lydisoleringsmembranen, dens effektivitet og egenskaber.

Hvordan slippe af med overskydende støj?

Eksperter beregnet det optimale støjniveau i boligområderne. Om dagen har den 40 dB, og efter solnedgang går solen ned til 30 dB. Speciel lydisolering anvendes i kombination med en række forskellige efterbehandling materialer. For større effektivitet dækker beklædningen hele rummet, herunder vægge, gulve og loft.

Støjabsorberende produkter har oftest en særlig fibrøs struktur og ekspressiv tekstur (granulær eller cellulær struktur). Den mindste lydabsorptionskoefficient for sådanne materialer skal være 0,4. Arbejdsprincippet afhænger af typen af ​​produkt og den opgave, der er tildelt den.

Lydisoleringsmembraner skaber en fysisk barriere, der forhindrer fremmede lyde i at komme ind.

Eksperter identificerer tre typer membraner, der kan skabe en hyggelig og behagelig atmosfære i rummet.

Valget af købere tilbyder:

Ovennævnte produkt er universelt og egnet til brug på basis af forskellige genstande: boligområder, kontorbygninger, kommercielle (industrielle) bygninger. Den maksimale materialetykkelse er 3,7 millimeter.

Installation er ikke særlig kompleks, hvorfor det kan gøres alene uden involvering af specialister. Yderligere værktøjer og dyrt udstyr i den proces, du ikke har brug for.

Tilladt til brug på enhver overflade type.

Materialets generelle egenskaber og fordelene ved valg

Støjabsorberende membraner har særlige egenskaber og flere fordele.

tykkelse

Lydisoleringsmembranen er holdbar, men samtidig tyndt materiale. Ark er praktisk at installere i ethvert rum, uanset størrelse. Kompakt materiale tager næsten ikke plads og sparer plads i rummet. Et praktisk valg til små rum.

tæthed

Høj densitet giver pålidelig beskyttelse mod yderlige lyde, selv med minimal tykkelse. Eksperterne, der analyserede membranernes effektivitet, bemærkede, at støjniveauet faldt til 28 dB. Dette er en af ​​de højeste priser blandt andre lignende isolatorer.

effektivitet

Kvalitetsmembranen har høj effektivitet. Materialets lag 5-7 centimeter i effektivitet er ikke ringere end en beton på 30 centimeter. På grund af den store forskel i størrelse er effektiviteten af ​​et tæt og kompakt materiale indlysende. På basis af lejlighedskomplekser er 3-5 centimeter støjabsorberende materiale ret nok. Dette bør være tilstrækkeligt til at beskytte dig mod unødige lyde fra naboboliger.

Alsidighed

Lydisolering i form af en membran beskytter dig og dit hjem mod støj fra forskellige typer. Uanset lydens frekvens forbliver beskyttelseskvaliteten uændret. På grund af denne egenskab er der ikke behov for at kombinere forskellige beskyttelsesmaterialer.

elasticitet

Ark har høj fleksibilitet og elasticitet, som de vil være nemme at montere på forskellige overflader. Et ideelt valg for bygninger med kompleks arkitektur. Materialet uden problemer strækker sig og sikrer pålideligt både på vandret og på vertikale plan.

stabilitet

Lydisoleringsmembranen er ikke bange for pludselige ændringer i temperaturen og andre ændringer i mikroklimaet. Og hun er ikke bange for tør luft og høj luftfugtighed. Uddannelse på materiale af svamp eller skimmel er umuligt. Produktet rotter ikke. På grund af denne karakteristika kan finer sikkert anvendes i områder med et lunefuldt klima uden frygt for at ødelægge finishen.

Miljøvenlighed

Med hensyn til miljøvenlighed er membranerne helt sikre. Produktionsprocessen eliminerer brugen af ​​giftige urenheder, tungmetaller og andre farlige additiver, der kan forårsage forekomst og udvikling af sygdomme.

Brandsikkerhed

Lydisoleringsmembraner - ildfast materiale. Materialet tilhører sektionen af ​​selvslukkende stoffer. Ud fra brandsyns synspunkt kan dette produkt ikke forårsage brand.

montering

Behandlingen af ​​membranen ændres ikke afhængigt af overfladetypen. Hvis du laver en karrierebelægning, monteres der først en direkte suspension på den, hvorefter den er klædt med et lydabsorberende materiale. Efter at processen med at lægge det isolerende lag er nået, er gipsvæg lagt over toppen.

For at øge membranens barrieregenskaber anvendes mineraluld. Den placeres mellem væggen og lydabsorberende materiale. Hvis du korrekt bruger overfladen, vil vægtykkelsen stige med højst 5 centimeter. I dette tilfælde vil mængden af ​​overskydende støj falde med ca. 70%.

Rådgivning fra en specialist

For at øge membranets effektivitet kan den kombineres med andre isoleringsmaterialer. Med den rette kombination får du pålidelig og holdbar beskyttelse mod unødvendige lyde.

mangler

På trods af den høje effektivitet er større og massive barrierer bedre egnet til fuld beskyttelse af industrielle lokaler. Nogle købere bemærkede tilstedeværelsen af ​​en ubehagelig lugt, men dette produkt er fraværende i produkter af høj kvalitet.

Beskrivelse og installation af Teksaund membranen

Lydisoleringsmaterialer kan stables ved en eller flere metoder. Når du vender mod gipspladerskillevægge, anbefales det at bruge en Teksaund-type membran, forudsat at tykkelsen af ​​gipsplade er 13 millimeter. Efter at have lagt det isolerende materiale, er det dækket med et andet lag af gipsvæg. Dernæst laves et lag mineraluld, som også er dækket af gipsplader.

For at beskytte lejligheden mod støj fra naboerne nedenfor ligger membranen på gulvet. I dette tilfælde kan keramiske fliser bruges som det ydre lag. Cement screed passer under det. Membranen er anbragt mellem betonbunden og skræftet. Isolering kan bruges med mursten.

lag:

 • gips;
 • en mur af mursten (13 cm tykk);
 • "Teksaund";
 • mineraluld;
 • ark af gipsvæg (1,3 cm).

Alternativ brug af Teksaund

Membranen af ​​ovennævnte type anvendes aktivt til gavler, facader og lofter. Basen fungerer som det indre lag, så er der gips og derefter lydbarrieren. Det hule rum vil være placeret nedenfor og vil afslutte sammensætningen af ​​en justerbar akustisk tykkelse.

Lydisoleringsmembranen kan bruges med luftkanaler og drænsystemer. Inde i strukturen vil der være rør, der er fastgjort til plastelementet.

Efter lægningen er membranen sikkert fastgjort med et robust aluminiumsbånd.

SoundGuard Membrane 3.8 Feature

Denne variant af støjbeskyttelse er en af ​​de mest almindelige. Specialister fra byggesektoren og almindelige købere, der har besluttet at beskytte deres hjem mod støj, bemærker høj effektivitet og bekvemmelighed af membranen af ​​ovennævnte type. Materialet anbefales at bruge på grundlag af bygninger af forskellige typer.

Den støjabsorberende barriere anbefales at installeres på både ramme og rammeløse strukturer. Ved arbejde med krydsfiner og gips kan membranen bruges som mellemlag. For gulvbelægning passer SoundGuard Membrane 3.8 også perfekt. Materialet anvendes som et substrat til design af flydende screed.

Ved fremstilling af membraner ved anvendelse af et specielt mineralfyldstof af naturlig oprindelse og polymerbindende elementer. Lydisoleret materiale bevarer sin elasticitet og fleksibilitet selv ved under-nul temperaturer på 20 grader Celsius. Materialet bevarer sin form, når den er bøjet.

På grund af den øgede modstand mod forskellige temperaturer kan materialet anvendes på grundlag af rum med høj luftfugtighed. Til midlertidigt ophold er membranen også egnet. Ifølge forbrugerne bevarer barrieren driftsegenskaber under sådanne temperaturforhold - fra 60 grader af frost til 180 grader Celsius over nul.

Lydisoleringsmateriale "Frontakustik"

Det anbefales kraftigt at vælge membranen "Front Acoustics" til at vende mod indvendige skillevægge. Ark dimensioner: 1200x2500x4 millimeter. Vægt pr. Kvadratmeter materiale - 7,5 kg. Udadtil er det et tyndt, praktisk og elastisk produkt. Som en del af "Front Acoustics" er der gummiblandinger.

De vigtigste fordele ved materialet er:

 • tæthed;
 • lille vægt;
 • Effektivitet (støjniveau efter lægning af membranen vil være 29 dB);
 • Tilstedeværelsen af ​​en skarp lugt;
 • modstand mod rot og dannelse af svampe;
 • vandafviselighed;
 • Materiale på basis af lim gør det lettere at lægge, det er bekvemt at montere selvklæbende ark på lodrette baser.

Det er muligt at anvende en membran af denne type på baserne, som har en ubetydelig tykkelse.

Kompakt materiale tager ikke meget plads og sparer dyrebar plads.

anmeldelser

Lydisoleringsmembraner er en af ​​de mest populære og fælles muligheder for beskyttelse mod ekstern støj. I de åbne rum i det verdensomspændende netværk deler erfarne købere og bygherrer, der benytter barriere materiale af ovennævnte type, deres indtryk af produkterne. Tematiske steder og fora er fyldt med artikler, feedback og syn på lydafvisende membraner.

Efter at have analyseret udvidelserne af det verdensomspændende netværk, er det sikkert at sige, at de fleste af anmeldelserne er laudatory. I positive anmeldelser angiver brugerne effektivitet, anvendelighed og brugervenlighed af membranen. Ikke alle kunder deler denne mening.

Andre mener, at tunge og omfangsrige støjabsorberende materialer er mere pålidelige og effektive.

konklusion

I betragtning af støjniveauet i store byer og byer er der brug for beskyttelse af høj kvalitet fra unødvendige lyde. Anvendelsen af ​​specielle membraner giver kompote betingelser indendørs, uanset hvad der sker uden for vinduet. Effektiv isolering - en garanti for hvile og fremragende velvære.

Materialets mange fordele, herunder muligheden for at kombinere lydbarrierer, spillede en vigtig rolle i udviklingen af ​​produktet og dets udbredelse. På grund af membranets kompaktitet er ideel til design af små lejligheder. Dette er et vigtigt element i betragtning af problemet med størrelsen på moderne boliger.

Lydisolering loft i lejligheden under loftet

Støj og fremmede lyde irriterer ofte beboere i moderne lejlighedsbygninger. Dette skyldes besparelserne på byggematerialer - tynde gulve, vægge, forkert udført finish. Det er ikke overraskende, at mange lejlighedsejere tænker på lydisolering af loftet.

Lydisolering loft i lejligheden under loftet

Typer af støj

Lyde og lyde der påvirker det menneskelige øre er opdelt i to grupper:

 • akustisk eller luft - tale, musik, sang, dyrestemmer;
 • trommer - klatter, lyder fra faldende genstande, lavfrekvente lyde fra arbejdsudstyr.

Akustisk støj udbreder sig hovedsageligt gennem luften, når de passerer gennem gulvtykkelsen, bliver de delvis slukket. Jo tykkere og mere massive overlapningen er, des bedre lydabsorption. Hulrum og hulrum i dem er tværtimod i stand til at spille rollen som dynamik og øge støj. Akustisk støj er også godt spredt gennem hullerne og hullerne.

Stødlyde absorberes mest effektivt ved at bruge gulvbelægninger med elastiske materialer. Det er nok at sætte et porøst substrat under gulvet, og lyden af ​​trin og faldende genstande er dæmpet eller helt forsvinder. En endnu bedre effekt er den flydende screed. Men ikke alle beboere i moderne hjem er bevidste og ofte løser problemet med lydisolering af loftet har sin egen.

Støj spredes gennem interfloor overlapning

Myter om loftstøjisolering

Erfarne master finishers støder ofte på resultaterne af ukorrekt udført beskyttelse mod støj, og årsagen til dette er almindelige myter om egenskaberne af forskellige materialer. Overvej de mest almindelige.

Myte 1. Strækloft reducerer støj

Stræklofter af PVC-film har selv ikke lydisolerende egenskaber. En vis effekt er kun tilvejebragt af luftgabet mellem loftet og lærredet på strækloftet. Men i nogle tilfælde, hvis der er hulrum, sprækker og huller i lofterne, kan strækloftet spille en højttaler, flere gange forøge lyden fra oven.

Kun det hængende loft lavet af akustisk stof giver i sig selv beskyttelse mod yderlige lyde. Den er lavet af højstyrke PVC film, hvor perforering er lavet. Lydebølger afspejles delvist fra lærredet, og dels passerer gennem perforeringen deres amplitude og frekvens og bliver umærkelig.

Dette lærred er dyrere end det sædvanlige PVC-materiale, mens det ikke giver en komplet lydisolering af loftet og absorberer primært de lyde, der forekommer indendørs. For at beskytte mod ekstern støj er det bedre at bruge specielle lydisoleringsmaterialer, der ligger mellem udkastet og retfærdige lofter.

Akustisk ophængt loft

Myte 2. Gipsvæg på bøjler skaber et luftisolerende luftgab.

En anden type finish, der kan udføre lyde, er gipsvæg, monteret på bøjler og guider uden lydisolerende pakninger. Dette design findes ofte ved installation af stræklofter på flere niveauer, det har en vis stivhed og formidler stødstøjen perfekt. Ark HL og lærred strække loftet samtidig med at akustisk støj forbedres som en højttaler.

For at undgå øget lydoverførsel er det nødvendigt at anvende suspensioner med vibrationsdæmpning til gipskonstruktioner. HL ark til styrene er fastgjort ved hjælp af pakninger lavet af porøst elastisk materiale. Gipsvæg som lydisolator anvendes kun i flerlagsstrukturer, der består af materialer med forskellige tætheder.

Vibropod til hængende loft

Myte 3. Polyfoam og polystyrenskum kan bruges til lydisolering af loftet

Skummede polystyrenmaterialer absorberer støtstøj, når de anvendes i flydende gulvbelægning. På grund af elasticiteten overfører de ikke lyden af ​​trin og faldende genstande. Men når de bruges i loftet, er de ubrugelige og må ikke redde fra akustisk støj. Anvendelsen af ​​skum og polystyren til lydisolering under spændingsloftet kan kun indgå i en flerlags konstruktion med alternerende materialer med forskellig lydabsorption. Med højhøjdehøjde er det tilladt at bruge et skum, mens dets lag skal være mindst 15-20 cm.

Støjbeskyttelsesmaterialer

Specialister inden for lyd- og støjbeskyttelse til lydisolerede lofter anbefaler brug af dokumenterede materialer, som omfatter:

 • lydisoleret gips;
 • mineral, glasfiber og basalt uld;
 • porøse membraner;
 • Komplekse flerlagssystemer af materialer med forskellige egenskaber.

Alle disse materialer bruges til at beskytte mod støj, ikke kun i boliglejligheder, men også i biografer, klubber og produktionsfaciliteter. Ved korrekt beregning og installation er de i stand til at skabe fuldstændig isolation fra fremmede lyde.

Lydisoleret gips

Speciel lydisolering gips baseret på Portland cement med tilsætning af porøse komponenter - pimpsten, ekspanderet ler, perlit, såvel som aluminiumpulver. Ved blanding af gips med vand udsender aluminiumpulver gasbobler, som følge af dets struktur bliver porøs og elastisk. Gipsens sammensætning omfattede også polymere materialer for at sikre belægningens elasticitet.

Populær lydisoleret gips

 • For en effektiv støjisolering af loftet er et eller to lag af belægning nok, og deres samlede tykkelse overstiger ikke 40 mm;
 • Ved hjælp af gips kan du ikke kun reducere akustisk støj, men også reparere uregelmæssigheder, revner og revner i gulvene;
 • Gipset påføres hurtigt, manuelt eller mekaniseret;
 • omfatter ikke biologiske komponenter, som sikrer modstand mod råtning og meldug;
 • gips har isolerende egenskaber.

Ulemperne omfatter måske materialets høje pris - det kan sammenlignes med kostprisen for selve strækloftet.

Plasteringsteknologi

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at beregne den nødvendige mængde tør gipsblanding. Gipsforbruget er angivet på pakken og er normalt 0,3-0,5 kg pr. 1 m 2 belægning med en tykkelse på 1 mm. For at opnå et minimumslag på 10 mm har du således brug for 3-5 kg ​​af blandingen.

 1. Før plastering er det nødvendigt at rengøre loftet fra den gamle belægning - hvidvask, maling eller tapet. De fjernes til en fast base med en spatel, så loftet vaskes med varmt vand.
 2. Behandle loftprimeren "Betonkontakt." Primeren påføres med en rulle i et eller to lag, idet der tages hensyn til tørretiden mellem påføring af lagene.
 3. Den tørre blanding af lydisoleret gips er knæet med vand ved hjælp af en byggemixer, idet man observerer den dosering af vand, der er angivet på emballagen. Blandetid - mindst 5 minutter. Vedligehold blandingen i 10-15 minutter, bland igen og fortsæt til plastering.
 4. Lydisoleringsgips sættes på loftet uden at installere bakker - de vil skabe lydførende broer. For at gøre laget lige, kan du bruge midlertidige bakker, som efter udjævning af belægningen fjernes. Gipset påføres og udjævnes med en bred spatel og forsøger at lave et lag på ikke mere end 20 mm.
 5. Om nødvendigt kan du anvende gipset i flere lag, og hver af dem skal tørres.

Sætte lydisoleret gips på loftet

Det er vigtigt! Overfladen, forsynet med en lydisolerende forbindelse, kan ikke gnides og males med viskose forbindelser - i dette tilfælde fyldes porerne i materialet, og de støjisolerende egenskaber går tabt.

Lydisoleret gips er i stand til at beskytte mod almindelige husholdningslyde: tale, hundens gøen, musik eller tv med moderat lydstyrke. Hvis dine naboer kan lide høje fester eller arrangere en nat med at se film i et hjemmebiograf, er denne støjisolering ikke nok, og det er bedre at overveje andre måder.

Mineral og basalt uld

Disse materialer anvendes i vid udstrækning i lydisoleringssystemer og har mange fordele:

 • god lydabsorption og støjisolering;
 • lav pris;
 • miljøvenlighed
 • brandsikkerhed;
 • enkel installation.

Blandt manglerne kan man måske bemærke, at en betydelig tykkelse og ødelæggelse af materialet, når det bliver vådt. Derfor er lydisolering på basis af mineraluld bedre ikke at anvende i områder, hvor det er muligt at lække gennem loftet.